Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BPetike20
csendes tag
Szia,
Köszönöm szépen a segítséget, így működik, meg lettek a csatornák!
Viszont az új probléma az, hogy van hang (nagyon szépen tisztán szól), viszont nincs kép semelyik csatornán sem (teljesen fekete).
Nincs véletlenül ötleted, hogy miért lehet ez?
Válaszod előre is köszönöm!
-
BPetike20
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Van egy Terratec Cinergy 400 PCI-os TV tunerem amit Win7 64-bit alatt használnék, viszont sem a gyári szoftverével, sem egyéb alternatív szoftverekkel nem talál semmilyen csatornát.
Megnéztem eszközkezelőben, elméletileg normálisan van feltelepítve és megfelelően működik. A legfrissebb driver-t telepítettem.
A TV szolgáltatóm a PR Telecom Pest megyében és kábelen jön a jel az internettel együtt (analóg).
Ha bármilyen infótok van arról, hogy hogyan lehetne működésre bírni, azt nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
"bár nekem is van HAUPAGGUE márkában igaz dual Hybrides"
Mondjuk részlet kérdés. Viszont az MPEG4 dekódolása nem kártyafüggő. Csak és kizárólag a sw határozza meg. A jelek szerint nem képes rá az általad használt WinTV verzió.
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Olyan monitort szeretnék venni amiben nincs tuner, de amit eladok abba van és muszáj hogy megint ugyan úgy tudjak a monitorról tv-zni mint a régin.
Egyáltalán nem értek hozzá, azt szeretném hogy külső legyen(ne keljen a gépet bekapcsolni a tv-hez) és ugyan úgy megmaradjon az a 35 adó amit most fog a tv-s monitorom! -
törölt tag
"de az a digitális form. még a korább szabványra mpeg2-re épül" - Semmit nem számít, csak sw kérdése. Nem bedrótozott tévékről van szó. (Melyik típus egyébként? Ha a HVR-1300-ra gondolsz, az nem dual hibrid, csak sima hibrid.)
A TV2000XP sima/FM/RM/Deluxe nem butított verzi, szimplán régebbi. Teljesen más chipre épül, mint az Expert/Global. A korábbiak BT878A-ra, ezekhez nincs sem hivatalos W7 driver, se működőképes x64 driver. Az Expert/Global CX2388x PCI verzióira, amihez van ugyan WHQL x64 driver is, csak éppen 2GiB RAM felett bugos (ami soha nem is lesz már javítva). 4500-at mondjuk egyik sem ér a fentiek közül. A régiek 1-1,5k-t, az Expert/Global max 3k-t. Global és Expert között gyakorlatilag csak a tuner típusa az eltérő, azt leszámítva csont ugyan azok, szóval lényegében mindegy melyiket veszi a kettő közül az ember. A Global kicsivel gyorsabban vált csatornát, és kicsivel kevésbé érzékeny a bejövő jel minőségére. Viszont ha az ember rádiózni is akar vele, akkor Global esetén oda kell fogyelni, mert van rádió nélküli változata is. (Hirdetéseket meg nem kellene linkelni szakmai topicokban.)
Hopo82, nyozo: Sw felvétel esetén lehet akármilyen erős a géped, bármikor előfordulhat hangcsúszás.
azbest: Vagy csak nem tűnik fel neki, hogy az egyik procimagot 100%-ra terheli folyamatosan.
-
azbest
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Hopo82 #11580 üzenetére
igen itt megtalálod
-
jeni
félisten
Az Asus nem rossz márka de nem híres a TV tunerek gyártásában amúgy az Philips termék
Windows 7 64 bit.támogatása van,kérdés,hogy lesz-e Win 8 támogatás?
Hardveresen meg nem tud dolgozni,vagyis támaszkodni fog a géped procijára. -
Hopo82
tag
-
jeni
félisten
ez alapján ha a táblázatot nézzem,nincs Win 7 támogatása.
az RM valami butított változat ellenben a Globál az jó lenne. -
jeni
félisten
válasz
Hopo82 #11567 üzenetére
az USB-s TV kártya/egység sose olyan erős mint a PCI vagy a PCi-e változat értelemszerűen.
az USB-s kivitelek terhelik a pc gép erőforrásait.
nekem ilyen is olyan is van de a Hauppauge PCI HVR-1300H PCI-s tuner kártya szabadtéri digitálisra DVB-T ez a logó is rajta van de csak hangot tudok befogni,lehet,hogy azért mert az nem mpeg4-s. de analógra nem találtam jobbat ennél.
USB-s kivitelben meg a PCTV DVB-T Stick Ultimate (72e) (32&64bit) für XP,Win7. USB 2.0-s van -
jeni
félisten
válasz
Hopo82 #11565 üzenetére
nyozo
PCI csatis TV kártya van sokféle,abból a legjobb ami hardveresen is tud dolgozni,hogy kimélje a PC géped prociját.
használtan lehet kapni kedvező áron hibátlan darabokat az APRÓN IS
bár nekem is van HAUPAGGUE márkában igaz dual Hybrides,hardveres chipes, de az a digitális form. még a korább szabványra mpeg2-re épül.
gondolkodom rajta,hogy lecseréljem,amúgy analógra hibátlan, távos a kütyü. -
nyozo
aktív tag
Üdv! valaki tudna segíteni? olyan kari kéne ami használtan kb 3-4k (win7 64bit kompatibilis, és ilyen dugót csatlakoztatni lehessen rá
-
Hopo82
tag
Valaki segítene nekem Tv tuner-t szeretnék vásárolni de nincs tapasztalatom h melyik lenne számomra megfelelő. kábel tv-hez kellene és ha lehet és Windows 7 64bit-el kompatibilis legyen. Kérem ajánljatok pár olcsóbb és jól szuperáló tipust!
Előre is köszönöm!
-
Kisrozi
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11558 üzenetére
Nagyon köszönöm, én is pont ezt találtam.
Kíváncsi vagyok vissza tudom e mondani 8 napon belül.Nagyon köszönöm, még kereslek Avermedia ügyben.
Üdv
Norbi
-
-
Kisrozi
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11556 üzenetére
Viszont hétfőn visszamondom az Invitelt .
Tele lett vele egy nap alatt a hócipőm. E így nem egy Digitális adás.
Van naponta 4 műsor amit rögzíteni tudok.:-(( Nagyon pipa vagyok most. (megjegyzem maga digitális adás is egy rakás kaki)
Üdv
-
Kisrozi
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11554 üzenetére
Szia
Ez jó lehet nem ?
http://webshop.garmix.hu/product_info.php?cPath=25_50&products_id=294
Persze a tesztet a tesztet meg tudjuk beszélni.
Üdv
Norbi
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Kisrozi #11553 üzenetére
Szia,
az Avermedia valóban jó lenne, de most nem tudod összekötni.
Komponens kellene.A napokban próbálok szerezni HDMI>komponens kábelt. Nem egyszerű.
Nincs véletlenül valakinek egy tesztre?
Ha sikerülne az átalakítás, akkor neked is jó lenne a doboz.
Ha megvan a kábel, megengeded, hogy leteszteljük a beltériden? (legalább Te tutira mész, működik-eEgyébként most még csak 1 db van HD Ezrecorder-ből az országban, nálam.
Várhatóan Szeptember végén, október elején jelenik meg a boltokban.
A bruttó ára 30-35 e FT körül alakul majd. -
Kisrozi
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, bocs de irtó nagy láma vagyok.
Van egy Samsung 40D6100-as tv-ém, ami képes digitális adást rögzíteni külső eszközre.
Mikor megvettem, nem gondoltam, hogy csak Digitálist. (Láma 1)
Eltelt fél év megkeresett az Invitel, sok apró félreértés, huzavona, "de ezt így nem lehet " után , tegnap bekötöték az IPTV-t nálunk.(Szigetszentmiklós , ez elérhető). Kaptam egy szép albis scenGate 8000 IPTv dekódert. Összeköt, szép kép, de az Invitelnél nem minden TV adást lehet rögzíteni (Láma 2, pedig megkérdeztem, sebaj). Mivel munkaidőben is vannak jó műsorok , amik nem rögzíthetőek(pl.sport események ) szeretnék valami megoldást. Dekoderből HDMI -n keresztűl jön az adás a TV-be. Persze ezt már nem érzékeli a TV digitális adásnak így nem rögzíthető a TV-vel (Láma3) .
A Dekoderen a következő kimeneti források vannak. RCA hang és kép (3 színes csatlakozó) 1 Scart, HDMI.A lényeg szeretném valamilyen külső eszközzel rögzíteni, és megnézni egy-két műsort.
Egyszerre 1 műsor is elegendő.Ezt néztem ki:
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=559
Vagy valami hasonló jó lenne.De nem tudom az árát, nem találtam rá hazai forgalomba helyezést.
Másrészt a bemenete se biztos, hogy jó lenne.PC nincs itthon és csak ezért nem vennék, hogy bele tegyek egy kártyát.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is.
Üdv
Norbi
Segítene valaki
-
zgospel
őstag
válasz
#65675776 #11539 üzenetére
Köszönöm a választ, értem.
Vagyis csak félig (olvastam a többit is
). Felvenni nem tervezek, egyébként is csak heti 2-4 órát szoktam tv-zni, Forma 1 meg a jelentősebb sportesemények, meccsek azok amikre kíváncsi vagyok.
A T-Home lecserélése sem valószínű, ugyanis a kerületünkben se a Digi se a UPC nem szolgáltat.
Viszont az valószínű, hogy a jelenlegi kábel előfizetést valamilyen digitális csomagra cseréljük 2-3 éven belül.Tehát akkor jól értem, hogy egy olcsó tuner is jó lenne nekem, jelenleg azért mert analóg kábel tv-m van, a jövőben pedig az STB miatt?
"Akár ez is megoldás lehet, de ehhez a legolcsóbb tuner is megfelel." -
Stirbi
addikt
válasz
#65675776 #11544 üzenetére
Itt egy srác pont ilyen Ci+ modul képes dvb- s/s2 kártyákat linkelt, ha jól tudom magyarországon is van parabolás digitv, és upc is. (Többet érnek, mint a tréhóm szerintem). Ebből kifolyólag ugye a megfelelő tuner + CI modul+ bele a kiszolgáló kártyája, és ugye egy megfelelően pozicionált parabola.
-
-
Stirbi
addikt
válasz
#65675776 #11542 üzenetére
A következő hsz- ben ott a link.
,,Digital Cable Receiver Gcr 300cx,,
Elnézést még fel kell ébrednem (tényleg analóg jel jön a cable output- ból), hisz itthon is volt stb régi tv- re kötve!
Hosszútávra hybrid (analog + DVB-T + DVB-C) tuner lenne számára a legjobb megoldás, ha egyszer eldobná a tré home- ott, kitudja mire váltana, és legyen ott sima dvb-t és dvb-c is, analóg pedig a mostani megoldás megvalósítása érdekében.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #11540 üzenetére
Akár ez is megoldás lehet, de ehhez a legolcsóbb tuner is megfelel. A tévé felé menő jel mindenképpen analog kell, hogy legyen, máskülönben nem fog működni a tévék nagyrészével a dolog. Persze kérdés, hogy így van-e értelme a DVB-C-nek. A digitális jel még SD-ben is értelmesebb szokott lenni, mint az analog.
Hogy erről a stb-ról van-e szó, az passz. Főleg, hogy a link nem jó.
-
Stirbi
addikt
válasz
#65675776 #11539 üzenetére
Ha az stb- ből kimenő jelet rákötné a tv helyett a tunerre, akkor az stb távirányítójával kapcsolgatja az adókat, és ezt az stb- ből kimenő jelet venné a tuner (mint tv-t helyettesítve) ?
Ez az az stb, amit ad a T-home a kábeltv- hez? Cable output- ra gondoltam, hogy rálenne kötve a tunerre (nemtudom, hogy ott digitális, vagy analóg jelet küld e)?!
-
törölt tag
válasz
zgospel #11538 üzenetére
Ha sűrűn tervezel felvenni, akkor mindenképpen a Leadtek, azon van hw encoder (ergo a proci terhelése nélkül tudsz vele felvenni, és soha nem fog elcsúszni a hang).
Ha azért keresel hibridet, mert a kábeles digitális jel vételében reménykedsz, akkor el kell keserítselek. Ez a két tuner DVB-T-t képes venni, azaz földfelszíni sugárzású jelet. Kábeles digitális vételre nem alkalmasak, ahhoz DVB-C tuner kell. Ráadásul a T a STB-hoz köti a kártyát, szóval nem is tudod más eszközzel venni a digitális jelüket.
-
zgospel
őstag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy tv tuner kártyát de egyáltalán nem vagyok jártas a témában úgyhogy leírom, hogy mik az igények és azalapján tudnátok ajánlani néhány típust amit érdemes venni?
- Kompletten a kis tv-met szeretném kidobni és helyette a gépet meg a monitoromat használni tv nézésre is, ugyanúgy mintha a tv-t kapcsolgatnám, tehát fogható legyen az összes csatorna amire az előfiezés szól
- T-Homenál van kábel tv előfizetésünk, koax kábelen jön, azt kéne bedugni majd a gépbe is
- Legyen hozzá távirányító (bár ahogy eddig nézelődtem ez egy bizonyos ár fölött már alap)
- Max 20 ezret szánnék rá, de meggyőzhető vagyok egy drágábbra is, ha tényleg szükséges
- Nem szempont, hogy legyen hozzá 5 millió szoftver, szóval csak azért mert ilyen-olyan fizetős programokat adnak hozzá nem szeretnék plusz költségekbe menni
- Win 7 64bit-et használokEddig ezeket nézegettem:
ASUS My Cinema P7131 Hybrid
LEADTEK PxDVR3200 HElőre is köszönöm
-
jeni
félisten
ezt tudja a tied
a szabadon foghatókat kell tudnod behozni ami kb 7-8 csatorna.
a mindig TV az egy lehetőség ami szabadon foghatókat ingyen jó vétel esetén és a többit akkor ha előfizetsz. -
törölt tag
-
MeroM
senior tag
nah ugye van ez a leadtek dtv dongle gold om és szereztem hozzá erősítős antennát nem hiszem el h a mindígtv nem jön be amikor a térkép szerint piros mezőben vagyok kérdésem az lenne h a programban miért nem tudom kiválasztani a hungary után a városnak Budapestet? csak annyi van h anywhere és nem lehet választani ilyenkor mi van?
-
Hopo82
tag
Valaki tudna segíteni hogy milyen olcsó kártyát érdemes venni hogy sima kábel tv adásokat pc-n tudjam nézni? Nem kell h full hd adásokat nézhessem csak a sima adások képei legyenek jók. Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
Déta
tag
WinFast PalmTop TV USB
Na ilyen TV Tunert NE VEGYETEK!!!
Kizárólag mazochistáknak ajánlom. -
Avermedia_hu
senior tag
Igen, analóg tunerre van szükséged.
Ilyen már nagyon ritka, ezért inkább Hybridet fogsz találni.Használhatsz ilyen átkapcsolót, ha a DVB-T adásokat is fogni szeretnéd.
A tuner nem fog meghülyülni tőle, egyszerűen Te adod meg neki, melyik tunerét használja. Vagy az analóg aktív, vagy a digitális.Igazából bármilyen tunert választhatsz, a jelzett igényeid mind kielégítheti.
-
2ning
tag
Lemaradt : Win 7 64 bit-em van.
-
2ning
tag
válasz
Avermedia_hu #11514 üzenetére
Akkor ami csak digitális,(tehát nem hibryd) az nem jó az analóg kábel tv-hez ?
És még egy kérdés. Egy ilyet lehet elé tenni, [Kézi antenna átkapcsoló]mert hogy csak egy antenna csati van ezeken a kütyükön. Vagy ha antenna jelet váltok meghülyülhet?
Egy ajánlatot is szívesen fogadnék melyiket vegyem. PL:[link]Nincsenek nagy igényeim, asztali pc-n nézném kis ablakban a tv-t, netezés közben. Ja, ezt lehet? Tehát az ablak, amiben a tv megy, mindig felül maradjon. Ez fontos!!
-
azbest
félisten
válasz
dangerzone #11510 üzenetére
Korábban volt már ilyenről szó. A kábel végére jack dugót téve rá tudod kötni a gép hátulján lévő line in-re.
-
2ning
tag
Üdv!
Nagy a sötétség a fejemben a témában. Kérdeznék.
Egy USB-s hybrid (analóg+DVB-T) TV tuner kártyába hanem a "digitális antennát" dugom be, hanem a kábel tv (Invitel családi analóg csomag) koax kábelét, (internet is ezen jön nem tom ez számít-e valamit) akkor a szoftver ezeket a csatornákat is beolvassa és nézhetem ezeket az analóg csatornákat vagy nem?
-
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #11508 üzenetére
Tudtommal nem szükséges összekötni, nekem sincs, soha nem is volt. (DTV1800h)
A beállításoknál próbáltad már állítgatni?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Az a problémám, hogy vettem egy új alaplapot, és nincsen rajta audio kábelnek való 4 pines csatlakozó, így ugye nem tudom összekötni a tv kártyával (TV2000XP Expert) , nem ad hangot.
Az újabb tv tunerek is el vannak látva ilyen csatlakozóval? Vagy azoknál hogy működik a dolog? Csak mert akkor beruháznék valami újra.
-
-
jogyur
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy Terratec Cinergy T PCIe Dual TV tuner kártyát, és az istennek sem tudom beállítani a közszolgálati csatornákat a DIGI kinálatában (DVB-C). Legyen szíves aki ért hozzá, pontosan írja már le hogy mit-hol kell beállítani, mert már megüt a guta!!!
Előre is köszi :-) -
azbest
félisten
válasz
ilda64 #11499 üzenetére
Ahogy látom az ustream ad ingyenes programot a streameléshez: [link]. Ahogy nézem a google megoldás is ad programot a streameléshez [link].
Ezek után annyi szükséges, hogy a capture eszköz drivere szabványos legyen és bármilyen programmal lehessen hasznáni. Tehát elképzelhető, hogy jó hozzá az általad talált capture eszköz. Az hogy milyen minőségben leszel képes streamelni már a gép erejétől és a capture eszköz felbontásától függ valamint az interneted feltöltési sebességétől.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11500 üzenetére
Találtam egy oldalt, ahol van egy "kis" útmutató, hogyan lehet megoldani a házi streamet:
[link]Ebben az esetben minden továbbításra kerül, ami az asztalon történik.
Szerintem félmegoldás, de ha nincs jobb...Jelen esetben, a digitalizáló szoftvere szempontjából maga a Stream "3rd party" tehát idegen alkalmazás, amibe be kellene ágyazni.
Ezt profik olyan kártyákkal oldják meg, amelyeknek van SDK (szoftver fejlesztő) csomagja, megfelelő dll file-okkal. Alapvetően drágák. Avermedia SDK professzionális termékek Természetesen egyéb márkák is léteznek, de ha megbocsátotok, erre most nem térek ki.Szóval azért készültek a Stream kártyáink, hogy átlag felhasználók, elsősorban játékosok, relatíve olcsón és nagyon egyszerűen tudjanak élő adást közvetíteni.
De ebben a fórumban inkább nem folytatom tovább. Nagyon belelendültem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!