Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Az af9015 még régebben volt, most már szinte mindegyik it9135-ös, de ritkán előfordulhat más fajta is, például rtl2832u is.
Az af9015 és rtl2832u alapból megy windows alatt (letölti magától). Az it9135-höz windows alá külön kell drivert telepíteni, amit a windows magától felrak az nem jó, mert régi fajta.
Linux alatt alapból az af9015 megy, a másik kettőhöz telepíteni kell drivert.
Lényegében ezek közül bármelyik működik windows és linux alatt is, legfeljebb kell kicsit foglalkozni vele, de nem vészes. A boltban kapható tunerek jelentős része is ezeket használja.
(#11097) kazan23: nincs velük több probléma, mint a boltiakkal. Annyi, hogy ezekhez alapból gagyi tévé néző program jár, de van sok ingyenes alternatíva: homesys, smartdvb, vlc például.
-
fo_di
őstag
válasz
kazan23 #11097 üzenetére
tudtommal afatech af9015-ös csipp van bennük, ami több másik nagyobb gyártó készülékeiben is
-
Avermedia_hu
senior tag
A Pinnacle Nano sticket még nem próbáltam.
De találtam róla bemutatót a Prohardveren:[link]
Viszont úgy gondolom, hogy ha valamiért az Avermediat választod a végén, akkor a Windows Media Center Qualification és az MCE távirányító befolyásoljon a döntésben.
Ha nem használsz Media Centert, vagy nem fogsz használni, akkor szinte csak a design lehet a döntő. A miniatűr antenna csatlakozótól én óvakodnék saját rossz tapasztalatok miatt. Nagyon sérülékeny. -
BK87
senior tag
válasz
Flashget #11092 üzenetére
Annyira nem vagyok otthon ezekben a dolgokban. Win 7-et használok, digitális adást szeretném fogni vele. Lehet, hogy lenne lehetőségem külső antennát is csatlakoztatni hozzá. Azért gondoltam usb tunerre, mert az alaplapomon minden pci, pci-e foglalt. Esetleg még ha tudnál jobbat ajánlani ebben az árban?
Még találtam egy ilyet: AVerTV TwinStar -
BK87
senior tag
Sziasztok!
A következő két usb-s tv tuner valamelyikének megvásárlásán gondolkodom:
Aver TV Volar HD Nano [link]
Pinnacle PCTV Nano Stick 73e [link]
Melyik lenne jobb a kettő közül? Én az Aver felé hajlok leginkább. Van valakinek valamilyen tapasztalata esetleg valamelyikkel?
Előre is köszi a segítséget! -
Poplacsek
senior tag
válasz
Flashget #11087 üzenetére
Márpedig én se bírom ki, hogy ne szóljak, mert ilyet ritkán olvasok..
Az említett fórumtárs helyesírására a "helyesírás" szó nem is értelmezhető. Nem is azt mondanám, hogy szörnyű a helyesírása, inkább a helytelen írása kiváló.
Az biztos, hogy a nyolc általánost jobb helyeken ezzel nem lehet elvégezni... -
Flashget
félisten
nem tőled kérdeztem, de ha már rám akadtál....ha mindent kis betűvel írok ez egy elfogadott szabály fórumokon. ezt hívhatod szlengnek is..
amire kérdeztem miért olyan az írása, azért volt mert már súrolja az enigma határát..ki kell találni mit is akar kérdezni és abban tele vannak súlyos hibákkal..a kettő azért nem ugyanaz
a másik dolog amit nekem írsz...azt magán levélben lehet számon kérni, abban nyelvtanilag helyesen kell írni. -
janman
csendes tag
Sziasztok! Avermedia Volar HD Green tunerem lesz pár napon belül. Ha nem lesz elegendő a hozzá adott botantenna, akkor vajon rádughatom-e a házban kiépített antenna rendszert. Tetőmön vannak kinn az árbócon a különböző analóg adásra kiépített antennák, egy közösítőn keresztül - amire pluszban van rákeverve a műholdas DIGI jel - jön le a különböző szobákba az analóg jel. Vajon lesz-e esélyem valamilyen jelet fogni az USB-s tunerem számára, és maga a tunerbe nem tesz-e kárt? Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #11084 üzenetére
A böngésző szolgáltatása ahelyesírás ellenőrző. Persze angol rendszeren elég piros a magyar szöveg
-
Avermedia_hu
senior tag
Valóban, hibát mindenhol lehet találni, ha az ember nagyon keres.
(a párom magyar szakos pedagógus, néha megkapom a magamét)
Nálam működik itt, a szerkesztő táblán a helyesírás ellenőrző.
A komoly elírásokat kiszűri.
Nem hiszem, hogy ennek feltétele lenne a telepített szövegszerkesztő.
Gondolom, ez a weboldalba van ágyazva.
Én biztos nem küldenék el olyan bejegyzést, ami végig pirossal van aláhúzva.
(A mondat szerkesztési hibákat viszont ez az ellenőrző sem jelzi. Biztos van kb. 5 hiba pontom most nekem is.) -
ggg1
aktív tag
-
-
azbest
félisten
-
fo_di
őstag
válasz
VBalu987 #11078 üzenetére
igazából az f csatlakozó szereléséhez csak egy kiskés kell, és meg is van (csak le kell kellően csupasztani, beledugni a dugóba, aztán összepréselni meg nem kell)
de ha elég bátor vagy, f csatlakozó nélkül is bedughatod (ha elég hisszan csupasztod a kábelt), csak nem lesz elég massszív a csatlakozás -
VBalu987
csendes tag
válasz
azbest #11076 üzenetére
Szia!
Köszönöm neked és fo_di -nak, hogy válaszoltatok! Mivel a Nintendóhoz volt adva ezért nem tudtam a pontos nevét, meg persze 15 év az sok idő, de most már tudom.
Na kb erre gondoltam, s kb 1000-nél többet nem szántam rá.
http://www.antennak.hu/index.php?kat=104&id=658
Nincs olyan amihez ne kelljen megvásárolni az f csatlakozókat, meg szerelgetni? Miért gyártják ezeket F csatlakozókkal?
Lerajzoltam, hogy mire is gondoltam, vagyis mi volt a dobozban:
http://kepfeltoltes.hu/120610/koaxkapcsolo_www.kepfeltoltes.hu_.png
lehetett persze úgy is használni a Nintendót, hogy egyből a TV-be dugtam a Nintendóból kijövő koax kábel, meg behangoltam akkor is valami UHF sávra.
Kapcsoló nélküli közösítőt azért nem szeretnék, mert lehet, hogy interferál.Köszi és üdv,
VBalu987 -
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, kb 15 évvel ezelőtt vásároltam (kaptam szüleimtől) egy Nintendo játékkonzolt, amihez járt egy olyan eszköz, hogy volt két bemenete (egy TV in és egy Nintendo in) felirattal és egy kimenete (To TV), a kimeneténél kb 20 centi koax vezeték és az eszközön volt egy fekete csúszka, amivel ki lehetett választani, hogy melyik bemenetet akarnám választani. Ez a Nintendohoz járt, de sehol sem találom.
Hogy hívják ezt az eszközt? Hol lehet ilyet manapság vásárolni Budapesten? Melyik topikba írjam szerintem a kérdésemet? Sajnos a TV tunerekhez 1 koax menetet adnak, sőt 400-500 ezer forintos TV-khez is egyet, amibe belepasszíroznak 4 tunert! (Analóg, DVB S,T,C) és már féltem a vezetéket, az eszközt a sok dugdosástól. De most tényleg mi a *****-nak tesznek ezekbe csupán 1 bemenetet? Lenne külön mindegyiknek és semmi probléma nem lenne, majd digitális kapcsoló multiplexelve kiválasztom a megfelelő jelet.Üdv, VBalu987
-
Bozek
nagyúr
válasz
radeon86 #11073 üzenetére
Emlékszem, hogy nekem is volt ilyen problémám anno, de hogy hogyan oldottam meg, azt nem tudom. Pedig sikerült, az biztos.
De a többi kérdésed tedd fel itt:
Leadtek belső tévétunerek -
radeon86
csendes tag
köszi sikerult de most meg az a baj hóhy késik felvételkór a hang és akárhógy állitóm nem jó
-
radeon86
csendes tag
és ha ezt leszedem és rá telepitem a szóftvere akór tudók más fájlba is felveni
-
radeon86
csendes tag
SEGITSÉG KELLENE: vettem egy leadtek winfast tv 2000 xp global tv tuner kártyát analog tv kábelhez kiválóan muködik csak windows média centerel megy a tv rajta és nekem a felvételel van góndom tudok felveni csak windos medi center fijba vesz fel és után ha át akaróm konvertálni avi ba vagy más ba csak a hangot fájt konvertálja le és azis recseg rópog valaki esetleg tudna valami konvertálót ami jó hozá vagy valamit elöre is köszönöm
-
törölt tag
válasz
honlaca #11065 üzenetére
CVBS = Composite Video Base System
Az RCA nem átviteli szabvány, hanem csak egy csatlakozószabvány.
1. Nem jó normát választottál ki. Vagy az alkalmazott kábelek gyenge minőségűek.
2. Lásd 1.
3. Lásd 1. (A SCART-ban ugyan az a kompozit jel van, mint amit külön kivezetnek.)
4. Lásd 1.Egyébként a PVR3000 az antennabemeneten közel DVD minőségű képminőséget produkál. Szóval valami nagyon nincs rendben nálad.
-
honlaca
csendes tag
válasz
honlaca #11065 üzenetére
Video szabvány váltása szoftverben megoldotta
Azért ez így sem produkál olyan minőséget, amiért egy másik STB-t is bérelnék/vennék.Megkérdezem T-Home-nál, hogy van-e HDMI kimenettel kábeles STB, azzal direktben monitorra küldve jónak kellene lennie (gondolom én), de ott meg az SD adás a HD monitoromnak nem biztos, hogy túl jót fog tenni hosszú távon
-
honlaca
csendes tag
válasz
azbest #11062 üzenetére
Kipróbáltam, egyelőre nem akar összejönni:
STB kimenetek: 2xScart, RCA video+hang
TV Tuner bemenet: komponens, RCA video+hang, S videoAmi érdekes az az, hogy a PVR szoftver a video bemenet választáskor ezeket engedi választani: Analóg TV, komponens, S video, CVBS (tehát nem RCA vagy kompozit)
Amit próbáltam:
1. hang és video RCA ki-be: hang oké, kép futott CVBS bemenetet választva, más inputon nincs kép
2. hang RCA ki-be, video RCA ki - Svideo be: mint fent, csak Svideo input alatt fut a kép
3. Scart ki - hang és video RCA be: mint első (+kicsit búg a hang)
4. Scart ki - hang RCA be, video RCA-Svideo átalakítón Svideo be: mint második (+kicsit búg a hang)Úgy tűnik RCA-n is szalad a kép (talán mert nem kompozit bemenetet ír, hanem CVBS-t és ez azért nem ugyanaz (a csati sima jack-nek néz ki)), illetve S-video-n is szalad a kép (itt már nem tudom, hogy miért, igaz csak átalakítás útján tudom megoldani, mert az STB-n nincs S-video out).
Van ötlet, hogy mit próbáljak még (koaxon átjött a kép és a hang is, de a képminőség nem az igazi, talán kicsit jobb, hogy az stb-n átjön a jel, de nem sokkal, mint direktben a kábelről)?
Köszi
-
azbest
félisten
válasz
honlaca #11058 üzenetére
Az stb videó kimenetét használva az stb-n válthatsz csatornákat. Ha az stb rf kimenetét használod akkor is az stb-n lehet csatornát váltani, csak analóg tévéadássá alakítja azt, amit mutat. Ez utóbbi szerintem gyengébb minőségű lesz, mintha rögtön a video jelet használod. A tuner programjában a videobemenetet kell ilyenkor választani. Régebben műholdvevőt használtam pc tunerrel és lényegesen szebb képe volt videobemenetről, mintha antenna kábellel kötöttem össze őket.
Ezt most is ki tudod próbálni, mert van otthon stb.
Dvb-c tuner akkor kell, amikor stb nélkül közvetlen a bejövő koaxot kötöd rá - de az a kódolás miatt problémás.
Valószínűleg van hdmi kimenetes boxuk is, ha van hd adást tartalmazó csomagjuk is. Lehet, hogy drágább a bérleti díja vagy csak hd csatornás előfizetés mellé adják, ezt a szolgáltatónál érdemes megérdeklődni. Ha a monitornak nincs hangszórója akkor azt máshogy kell megoldani - talán scart vagy rca-ról is levehető a boxról.
-
-
honlaca
csendes tag
válasz
azbest #11043 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors reagálást.
A mostani tunernek (egyébként nem egy mai darab) van video bemenete, adtak is hozzá egy átalakítót, ami képes fogadni S-videót, RCA-t és komponenst is. Akkor ha kérek +1 STB-t, abba be a koax, onnan mondjuk SCART-RCA kábellel áthozom a képet és a hangot a TV Tunerbe, akkor a TV Tuner szoftverén tudom nézni (és hallgatni) az adást jobb minőségben, mint eddig?Kérdések még vannak:
1. Koaxot gondolom nem kell tovább hozni? Ha a koaxot nem hozom tovább, akkor a TV Tuner szoftverben gondolom nem kell keresni a csatornákat, csak meg kell találni a videójelet és az STB-n irányítom, hogy mit hogyan nézek?
2. Ha az STB-t elraknám a színről és nem annak a távirányítójával irányítanám a TV nézést (nem igazán van hely neki), hanem erre a TV Tuner szoftverét és RC-jét használnám, akkor kellene továbbvinni koaxon is az adást az STB-ből a TV Tunerbe és ott szoftverből megkeresni a csatornákat? Ehhez viszont kellene a DVB-C tuneres kártya?Igazából az a bajom, hogy digitális kábeltv-re fizetek elő de a jel a megjelenítőre már valahol biztos, hogy visszaalakításra kerül analógra (ezt a TV-mnél nem tudom kikerülni, mert egy elég régi Pana plazma (SCART és komponens bemenettel, bár utóbbi talán alkalmas digitális jel vitelére) és a jelenlegi STB-n sincs csak SCART és RCA kimenet, de a számítógépnél a monitoron van HDMI és DVI-D bemenet is, így az lenne az ideális, ha a koaxon hozott kódolt (a kikódoláshoz kellene az STB, mert szerintem T-Home-nál nem megy a cam modul) digitális jel az STB általi kikódolását követően analógra történő konverzió nélkül (tehát STB-ből ne SCART-on, hanem pl. HDMI-n (IPTV-s STB-n kívül van ilyennel rendelkező egyáltalán a T-Home-nál?) keresztül menjen tovább a PC-be, ahonnan szintén HDMI-n megy a monitorba. Ezt el tudom érni? Egyáltalán okoz az valami minőségromlást, ha közben van analógra történő konverzió, mert ha nem, akkor ezen nem nagyon feszülök tovább?
-
Flashget
félisten
válasz
Akriszz #11055 üzenetére
egy DVB-T tudó tuner (linkeltem) amihez adnak bot antennát vagy 3-4K szobai antenna ha rálátásod van az adótoronyra. Vagy tető antenna vagy olyan amit ebalakon kívűlre lehet rögzíteni korláton.
Nem ördöngős dolog ez az antenna kérdés csak felnőtt egy generáció (vagy kettő) akiknek már kábeltv vagy tányéros tv jutott és nem éltek a szociban mikor szobai vagy tető antenákkal fogtuk a cseh2-t vagy ruszkit -
törölt tag
válasz
honlaca #11040 üzenetére
PVR3000-en rossz a kép? Akkor valami nincs rendben ott, ez az egyik legjobb képminőséget biztosító PC-s analog tuner. (Külső analog bemeneten, mint pl S-Video vagy kompozit, csak ennél jóval rosszabb minőségre számíthatsz. Komponensen még egész értelmes jelet lehet bevinni.)
Freebush: Léteznek Dual DVB-T tunerek PCI-E-re, de mindegyik ilyen dual hibrid, többnyire megfejelve hw encoderrel. Az áruk 35-40k körül van. (Pl Hauppauge HVR-2200)
-
kutga
félisten
válasz
Akriszz #11047 üzenetére
ld. előző HSZ.
A mi kolinkban a szobába is be volt vezetve az analóg TV kábel, oda egy akármilyen USB TV tuner is megteszi, manapság érdemes hibridet venni, pl:
MOD
Laptop mellé ha van benne Expresscard Slot, egy ilyenen is elgondolkoznék (bár ez kicsit drágább de mindenképp stabilabban áll a laptopban mint az USB): -
Akriszz
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdeznék, de nagyon nem értek az ilyen dolgokhoz
Szóval koleszba mennék, ott szeretném megoldani, hogy tudjak nézni alap tv csatornákat...
Meg lehet ezt oldani valahogy? Tehát usb-s tv tunert csatlakoztatom, idáig oké... és ezután? Kell hozzá gondolom antenna, de tetőre nyilván nem tudom felszerelniValami ötlet?
Köszönöm! -
azbest
félisten
válasz
somasz #11045 üzenetére
Van egy tippem arra: a mindigtv dvb-t adását valószínűleg ott is lehet fogni, ha szerencséje van elég csak az a kis botantenna amit a tunerekhez adnak. HD közvetítés volt tegnap. Érdemes hibrid tunert vennie (dvb-t + analóg) így az ingyenes mindigtv és a kolis kábeles adást is nézheti vele.
-
azbest
félisten
válasz
somasz #11042 üzenetére
Ha számítógép nélküli tunerre gondolsz:
Analóg tévé adást akar nézni monitoron pc nélkül? Ez esetben léteznek tv-box-ok, bár egyre ritkábbak [link].
Ha digitális adásra gondolsz:
- Ha mindigtv földfelszíni digitális adásra gondolsz, akkor ahhoz lehet kapni set top box-okat 10eft körül / alatt.
- Ha difitális kábeltévé szolgáltatáshoz kell, akkor a szolgáltatótól lehet bérelni.Ha külső tuner alatt az usb-s számítógépes tunerre gondolsz:
- analóg adás? léteznek analóg vagy hibrid (dvb-t + analóg) tunerek.
- digitális kábeltévé adás? ez esetben szolgáltató függő, hogy dvb-c tunert lehet-e használni.
- digitális földfelszíni (dvb-t, mindigtv) adás? ez esetben dvb-t tunerre lesz szükség.Kérdezni is tudni kell, elég kevés információt adtál meg eddig
-
azbest
félisten
válasz
honlaca #11040 üzenetére
Nem tudom miért gondoljátok, hogy az stb-re dvb-c tunert kell kötni, már a sokadik ilyen eset. Az stb pont a digitális adát alakítja analóg jellé, amit az rf és a scart kimenetén ad ki. Ha hdmi kimenete is van, akkor legalább rá lehet kötni monitort vagy tévét, análkül hogy analógra kéne közben alakítani az adást. A dvb-c tuner az stb számítógépes megfelelője.
Ha van a mostani tunerednek video bemenete (tehát nem csak antenna köthető rá), akkor esetleg az stb video kimenetét (scart) megfelelő kábelekkel, vagy átalakítókkal rá lehet kötni.
Ha jelenleg zajos, hangyás a kép, akkor ahhoz képest ez a megoldás lényegesen jobb képminőséget ad.
Mivel nálatok kódolt az adás és általában csak a szolgáltató saját eszközével működik az előfizetői kártya (t-home-nál utána lehet nézni), így dvb-c kártyával csak akkor lehetne nézni az adást, ha a szolgáltatótól stb helyett cam modult is lehetne kérni és azt a cam modult lehetne beletenni a tuner ci slotjába. A cam modul egy pcmcia csatlakozós kártya, amibe az előfizetői kártyát lehet tenni és ezt lehet beletolni a ci slottal rendelkező tévékbe vagy más ilyen eszközökbe.
-
somasz
addikt
Üdv!
A következő az igény:
külső tv tuner
koaxon jövő adást tudja nézni a delikvens
maximum 20-25k van rá, persze jó volna minél olcsóbban...Mivel nem értek hozzá, mondjatok pár alternatívát, legyetek szívesek! Nem tudom, mikre kell figyelni...
-
honlaca
csendes tag
Sziasztok!
T-home digitális kábel TV előfizetésem van, jelenleg egy TV-n megy STB-vel (digitálisan kódolt adások is kártyával), illetve a számítógépen egy másik szobában az analóg jel STB nélkül TV Tuner kártyán (Leadtek WinFast PVR 3000 Deluxe) keresztül. A PC-n a minőség elég rossz, így gondoltam megpróbálkozom itt is a digitális jel vételével. Arra gondoltam, hogy az előfizetésemhez kérek még egy STB-t, illetve a jelenlegi analóg TV Tunert a gépben lecserélem egy DVB-C digitális TV Tunerre. Fentiek kapcsán a következő kérdéseim lennének:
1. Jól gondoltam, hogy ennyi eszközzel meg is vagyok?
2. A géphez kért STB-ből koaxon kell a jelet bevinni a TV-tunerbe?
3. Mivel elég nagy a gyártói és modell kínálat, ajánlanátok egy jó képminőséget produkáló modellt (ez inkább a fő szempont, nem a kiegészítő szolgáltatások, alapvetően USB vagy PCI)?
4. Várhatom azt, hogy ha ezt a módosítást megcsinálom és beleölök havi 1k-t az újabb STB bérlésre, akkor lényegesen javul az analóghoz képest a képminőség?
5. Esetleg tudnom kell még valamit amire figyeljek (rendszer: WIN7 64b, 4GB RAM)?Alternatív elgondolások:
6. Ha lecserélem az analóg tuneremet valami újabbra, az segíthet a képminőségen?
7. Ha van külön új STB, akkor az nem lehetséges, hogy azt közvetlenül a monitorra kötöm (bemenetek: VGA, DVI-A, DVI-D, HDMI) és megvagyok (bár a jelenlegi STB-n (GLOBALTEQ GCR 300CX) mintha max. VGA kimenet lenne, ami erre alkalmas, és így akkor ugye még a hangot meg kell oldanom mondjuk RCA-n egy aktív hangfalpárra?
8. A jelenlegi STB helyett érdemes kérnem egy újabbat a T-Home-tól?Előre is köszi a segítséget.
-
Freebush
csendes tag
Sziasztok!
HTPC projektbe szeretnék MIndigTv-re DVB-T kártyát, PCI-E-es kivitelben. Első körben a Leadtek WinFast PxDVR3200 H kártyára gondoltam. Van olyan PCI-E kártya, amiben 2 db DVB-T tuner van?
Köszi: Freebush
-
törölt tag
válasz
radeon86 #11034 üzenetére
Alapszabály: a gyárilag mellékelt CD-t nem kell kibontani. Töltsd le a gyártó oldaláról a legfrissebb verziót, és azzal próbálkozz.
A hibaüzenet egyértelműen azt jelzi, hogy a driver nincs megfelelően telepítve. Ha felraktad egyáltalán. Expert/Global esetén a W7 automatikusan rosszul telepíti fel a drivert (Windows Update-ről), szóval el kell távolítani, és újra fel kell rakni.
Egyébként meg nem a megfelelő topic. Van a Leadtek belső tunereknek saját topicja.
-
Avermedia_hu
senior tag
-
radeon86
csendes tag
win 7 32bit-es a rendszerem és már 2 szer ujra raktam és akór is ugyan az a baj a driver a gyári cd röl raktam rá jónak kell lenie ha ezt adták hózá én sajna nem értek igy hózá esetleg néznél drivert hózá hógy mejk lenne jó elöre is köszönöm most van elöször ijen kártyám
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
radeon86 #11032 üzenetére
Egyértelmű, hogy a kártya nincs telepítve jól.
ha az eszközkezelőben látod, távolítsd el, és rakd újra fel a drivert.
javítva: most olvasom, nem látod. Tehát telepítsd ismét.Illetve semmit nem írtál arról, hogy milyen az op rendszer.
win?, 32/64 bit?
tuti jó drivert használsz?
ellenőrizd a neten, nincs-e újabb verzió a Te oprendszeredre. -
radeon86
csendes tag
SEGITSÉG KELLENE tegnap vetem egy LEADTEK WINFAST TV2000 XP GLOBAL TV TUNER KÁRTYÁT beraktam a gépbe világit is fel raktam a cd-t hózá de nem megy mikór rámegyek a winfast inditó ikonra azt irja ki hógy videórögzitő eszköz nem található le okézóm és kilép a prógramból ez mit jelent kártyára be dugtam az analóg kábel tv kábelt a távirányitó kábelt is meg az fm antenát is és még a táviránytót sem érzékeli az eszköz kezelö sem látja de mijért nem tudóm mit csináljak vele nem tudóm bekapcsolni segitsetek köszönöm
-
törölt tag
Csak azért kaptak számot, hogy legyen hogy hivatkozni rájuk. Csak formális szabványok, nem teljes értékűek. Senkit semmi nem kötelez a használatára. Attól még lehet valami MPEG4, hogy nem felel meg teljes mértékben az ajánlásoknak. MPEG1/2 esetén ez nem így van, ott bizony be kell tartani az előírásokat.
-
törölt tag
Szabványoknak nem mondhatod, mert az MPEG4 soha nem lett szabványosítva (ellenben az MPEG1/2-vel), csak ajánlások szintjén létezik. Ezért van belőle annyi egymással csak részben kompatibilis megvalósítás. (Az MPEG LA addig tökölt, míg már nem volt értelme szabványosítani.) Valóban nem mind a videora vonatkozik, de egyik MPEG szabvány sem csak videoból áll. A Part 12 is csak leírt egy konténert, de ezt nem kötelező használni. Az egész MPEG4 egy káosz ilyen szempontból, semmi sem kötelező.
Nem túl szakmai, maximum nem ebbe a topicba illik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#65675776 #11025 üzenetére
Igazad van, ezt elnéztem.
Az alap H.263-nál volt még limitálva 1997-ben, azóta ez is fejlődött.
Azért a Part-okat inkább szabványoknak mondanám és nem is mindegyik a videókódolásra vonatkozik. Például a Part 3 az audióra, a Part 12 magára a konténerre, a Part 17 meg a feliratra vonatkozik.De ez itt már túl szakmai.
-
törölt tag
A felbontást nem limitálja semmi h.263 esetén sem. Azzal is lehet ugyan úgy FullHD stream-et kódolni. Csak azonos minőséghez nagyobb bitrate kell. A DivX pl alapértelmezésben h.263 kvantálást használ, és van belőle HD verzió.
MPEG4 és MPEG4 között valóban van különbség, ezeket az ajánlás Part néven említi. Van belőle nem kevés (jelenleg 29). Ebből kettő van, ami jelentősebb mértékben elterjedt. A Part2 ASP, ami pl a DivX és származékait jelenti. Bár pontosabb lenne, hogy az asf és származékai, elvégre a DivX 3.11 az első asf implementáció törése. A másik a Part10, ami az AVC.
-
bokorugró
tag
Sziasztok!
PCIe tunert vennék, de egy ideje már nem követem a tunerek körüli eseményeket. Valamennyit visszaolvasva ez a kettő kártya tetszett meg:
TerraTec Cinergy T PCIe Dual
Leadtek PxDVR3200H TV
BP. 13. kerület és mindigtv adást terveztem fogni. Van UPC-m, de ezen keresztül nem gonodolkoztam TV-zésen (aztán mintha valaki írta volna hogy nem is lehet PC-vel).
A kérdésem az lenne, hogy a két kártya közül melyik ajáljátok inkább pro/kontra (esetleg egyéb alternatíva, de ez az ár belefér). A felhasználásnál semmi extrára nem gondoltam egyébként. Előre is köszönöm. -
Avermedia_hu
senior tag
A leírásokban a H.264 az Mpeg4-et jelent. Annak tömörített változata.
Ha jól emlékszem, neked az elején a DVB-C volt az egyik elvárás.
Így viszont nem sok lehetőség van.
Terratecnek vannak még forgalomban DVB-C tunerjei. Illetve keress vissza a fórumban DVB-C keresőszóval. A lehetséges max. 4-5 tunert meg fogod találni. -
huk06
csendes tag
sorry
itt kapható. -
huk06
csendes tag
itt még kapható.
A leirását máshol olvastam.Ott csak mpeg2őt irtak.
Akkor szerinted bátran megvehetem a 2 közül valamelyiket?
Vagy tudnál ajánlani egy erős középkategóriás usb-s tunert? -
Avermedia_hu
senior tag
-
huk06
csendes tag
Az általam irt tv kártyák csak mpeg2-őt tudnak?
(ezt olvastam a termékinfóknál) -
cellpeti
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #11016 üzenetére
5-6k körül lehet újonnan jó USB-s tuner venni?
-
Avermedia_hu
senior tag
-
cellpeti
nagyúr
üdv
USB-s tunerekhez nincs távkapcsoló,mi?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem USB-s DVB-T,C tunert ajánlani ami kapható is?
Köszönöm.
-
einfuhlung
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10937 üzenetére
köszöntem, körbenézek
-
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #11009 üzenetére
okkké! :-)
Nos, látod, egyről beszélünk; nekem is volt rosszabb tapasztalatom a Digi ügyfélszolgálattal kapcsolatban is, meg a többivel is egyenletesen. Erről a levelező portról például fogalma sincs náluk senkinek, hogy mi fán is terem.
Azért, amikor azt írtad, hogy mentél rájukborítani az asztalt, biztosan volt valami gondod a szolgáltatással is. Nem nézem ki Belőled, hogy kedvtelésből mész asztalokat borogatni. :-)))Nekem ott a metró túloldalán, Kőbányán lakik egy kedves jó barátom, aki szintén már vagy negyed százada elkötelezett híve ennek az EMKTV-s társaságnak, ő nagyon szereti őket, nem volt velük soha semmi baja, meg a szolgáltatással sem, de hát gondok ugye mindenütt akadnak, ilyen az élet. :-)
További szép napot kívánok! :-)
-
Maszi65
csendes tag
Nos újra itt és kettő kártyát kinéztem:
Leadtek WinFast DTV2000 H TV tuner (Hybrid, MPEG4) PCI
Leadtek WinFast DTV Dongle H TV tuner (Hybrid) USB
Melyiket lenne érdemes használnom kábel tv nézéséhez ill. annak rögzítéséhez?
-
Flashget
félisten
Nagyszerű ilyen hosszú posztot írsz (emlékezettsz valakire egy másik fórumon)és ez már off kategória, de én csak és kizárólag az ügyfélszolgálatukról beszéltem nem a lanról, kábeltv-ről vagy más szolgáltatásukról.
Kőbányán laksz? Újhegy, Óhegy? :-)
nem nyert..mellette lévő kerület
-
huk06
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.
Tv tuner vásárlása előtt állok.
Az alábbi 2 tipus közül szeretném az egyiket megvenni:Hauppauge WinTV HVR-930c, DVB-T/DVB-C/Analog
Hauppauge PCTV QuatroStick, DVB-T/DVB-C/Analog/FMTv kártya terén hiányosak az ismereteim.
A 2 tipus között mi a különbség?Mi az előnye az egyiknek a másikhoz képest(pip,teletext,kevésbé terheli a rendszert,mpg4 stb)?
Win7 (32) oprendszerem van.Néha felvételre használnám.Inkább tv nézés lenne a fő szempont.Jó lenne,ha a tv adást kis ablakban ki tudnám tenni a sarokba,mikor gépezek.
Mivel DVB-C-t is tudnak,gondolom,naracomos kábeltv vételére alkalmasak?
Tudnátok segiteni a választásban? -
daffy1989
tag
sziasztok
soha nem volt tv tuner kártyám és nem is értek hozzájuk,így szeretnék segítséget kérni.
a foci eb-t szeretném nézni gépen,amit az m1 közvetít. az egyetlen hiba,hogy nincs bekötve tv a lakásba. létezik olyan kártya,amellyel ez megoldható a tv bekötése nélkül is? másra nem is lenne használva. megköszönöm a segítséget előre is -
ggg1
aktív tag
válasz
zichie #11003 üzenetére
oké!
Remélem, nem is kódolnak majd nagyon semmit a Digin. De valahogy mégis csak elérik, hogy azok a csatornák le legyenek tiltva, amikre nem fizetek elő. Beszélgettem egy t-comos szerelővel, és teljesen ki volt tőle akadva, hogy hogy lehet az, hogy a Digihez nem kell kódkártya, mivel valahogy le kell kódolni azokat a csatornákat, amikre nem fizetek elő, és nem lehet mindenki előtt analóg jelszűrő, mert akkor nagyot romlana a jel.
Hát, mondtam neki, hogy én ehhez nem értek, hogy a Digi hogy oldja meg, de működik, tanuljanak tőlük. :-) -
zichie
senior tag
A timeshiftnek nem kell nagy hardver követelmény, az erőforrás 90-95%-át a h264 dekódolás teszi ki, de ha van teljes h264 gpu támogatás, akkor a cpu csak néhány százalékon pörög. Szükség esetén, ha kódolt az adás és szoftveres a dekriptálás, akkor dolgozik a cpu, de ez a h264-nek így is töredéke.
Ezt most úgy általánosságban a dvb technikáról írtam, mert digikábelen nincs kódolt hd adás (egyenlőre). -
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #10991 üzenetére
"Ha nem akarsz rendelni külföldről DVB-C tudó tunert:
[link]"Igen, köszi a tippet, de ezeken már túl vagyok, régebben már itt ajánlották őket:
elérhető olcsóbb DVB-C tunerekÉs már azon is túl vagyok, hogy itt Imis szívott vele egy jó csomót sajnos :-(
Terratec HTCDe sajnos az ő történetéből nem derült ki, hogy csak az a kártya volt-e a rossz. Ebből kifolyólag pedig már délelőtt [link] és azóta is az a legfőbb kérdésem, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata erről a Terratec kártyáról, hogy szépen működne Digivel vagy bárhogy.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #10991 üzenetére
No igen, a 11001. hozzászólásra való tekintettel, térjünk vissza kicsit a tunerkártyákhoz! :-)
"A DVB-C tunerek túlárazottak így kalkulálj vele."
Igen, ezt én is észrevettem. Ma szétnéztem egy kicsit alaposabban, hogy mi is a kínálat pontosan, és feltűnt, hogy míg DVB-T tunerből már igen jókat lehet kapni 5000 forint körül, dvr-rel, timeshifttel és teljes funkcionalitással, DVB-S-ek is vannak bőven 10000 forint alatt, addig a DVB-C tunerek ennél jóval drágábbak, a többszörösei. Miért lehet ez? Én nem gondolnám, hogy nagyon más lenne a felépítése egy-egy ilyen tunernek. Elvileg ugye az adat meg a kódolás is ugyanaz, csak az átviteli közeg más. De én azt gondolnám, kábelen talán egyszerűbb jeleket küldeni, mint a levegőben, és antennákkal kalkulálni.
Szóval furcsa ez az árkülönbség.Megosztanám, hogy én mire jutottam ma a keresésben.
Az általam talált legolcsóbb kábeles digitális tunerkártya, amit Magyarországon kapni 11500 forint + áfa.
Az egyetlen gyengéje, hogy PCI csatoló felületű, ami már egyre kevesebb gépben van, sajnos az enyémben sem. De azért - gondolom - a legtöbb gépben még van PCI bővítőhely, így sokakat érdekelhet. Emiatt külön érdemes itt kiemelni, mivel hogy zhagyma listájában nincs benne, mert abban csak a PCI-e és USB csatolós kártyák vannak.
Ezt a régebbi csatolófelületet leszámítva viszont a specifikáció szerint a kártya mindent tud: DVB-C SD és HD, PVR felvétel, timeshift, EPG, teletext, távirányító és még CI slot is.
A hardverkövetelménye: egymagos 1,8 GHz-es CPU, 512 MB RAM.
http://www.argep.hu/product_666943.htmlEzt követően viszont valóban bruttó 18-20 ezer forint környékén folytatódik a kínálat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X