Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nem írtad, hogy milyen chipstes, milyen tunert vettél.
Van, amelyiknél a firmware fájlok is számítanak, mert esetleg valamelyik verzió nem csinálja meg a hibajavítást a kapott adatokra. A dmesg logban szokta írni, hogy milyen fw-t használ. Például itt is lehet találni fw fájl verziókat [link]
Esetleg még a tvheadent dvb eszköz beállításainál is lehetnek olyan pipák, amik számítanak, például erősítse-e a jelet vagy sem. Nem csak a gyenge, de a túl erős jel is okozhat problémát.Túl nagy gépigénye nincs, ha simán csak továbbadja a kibontott digitális adatot. Csak akkor számítana milyen erős a gép, ha transzkódolásra, más formátumra vagy felbontásra konvertálásra állítottad volna be a tvheadendet. A tvheadend logban is lehet infó arról, hogy mi a bánata.
-
solti
senior tag
Sziasztok! Digi előfizető vagyok, és nem akarom a hálószobáig elvinni a koaxot de néha jól jönne a TV-ben TV adás. Ezt TVHeadend-del valósítottam meg, viszont nem tökéletes a rendszer. Aliról rendeltem egyszerű USB-s tunert. Működni igazából minden megy, csak kockásodik nagyon. A homegateway után van kötve jelenleg egy rövid kábelen splitter és abból megy a nappali TV-be meg egy másik rövidke kábelen a stick-be a jel. A TV-n a jelerőssíg 97-98%, a minőség pedig 100%. TVheadend-en ezt nem tudom megmondani, ott csak értékeim vannak, olyan 34db az SNR és 50dbM a signal strength.
Próbáljak esetleg jobb tunert? Vagy igazából ezek ennyit tudnak, és HD-ban kockásodni fog. (jah, a gép egy i5-ös procis régi céges Dell Debiannal, illene elégnek lennie, meg nem is eszi a procit különösebben)
köszi előre is! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Firmino #15098 üzenetére
Nekem nincs ilyen, de amikor akartam venni nekem pl. ezt ajánlották.
Amúgy ebben a másik Topic-ban többet tudnak neked mondani róla.
-
Firmino
csendes újonc
Igen, lakótelepi lakásban Digi TV előfizetés, kábelen.
Mivel olyan nagy különbség nincs árban az itt látható három készülék között, nekem bármelyik jó lehet. Te melyiket javasolnád?
Bocs, több kérdése nem lesz aztán, csak jót szeretnék venni... -
Firmino
csendes újonc
Köszönöm. Egy gyors keresés után ezt találtam:
https://belteri-egyseg.arukereso.hu/amiko/t765-p578722365/#termek-leiras
Ez elég lehet nekem? -
Firmino
csendes újonc
Köszönöm a gyors válaszokat. Sajnos a Samsung ügyfélszolgálatától kapott tájékoztatás szerint a "2021 illetve újabb modellű készülékek esetében az adások rögzítése egy külső eszközre nem támogatott.Egy regionális korlátozásról van szó." így más megoldást kell keresnem. Valamilyen külső kütyüvel esetleg kikerülhető ez a korlátozás?
-
Firmino
csendes újonc
Sziasztok! Segítséget kérnék. Van egy régi, de tökéletesen működő Samsung DVD-HR777 320Gb merevlemezes asztali DVD recorderem, melyet szeretném sok év után újra használni, mivel a Samsung QE43Q60CAUXXH Smart TV-nk nem képes műsorokat rögzíteni. Sajnos a csatornákat nem tudtam rajta behangolni, csak néhány adás jött be. Állítólag az analóg tuner megléte és a digitális tuner hiánya okozza a problémát, de nem értek hozzá. Tudtok-e költséghatékony (8-10e Ft körüli) megoldást? Egyébként DigiTV előfizetésünk van. Köszönöm!
-
codec
senior tag
Üdv!
Win 10 64 bit kompatibilitás és DVB-C képes USB-s TV tunert keresnék kb 20k-ig.
Létezik, kapható itthon ilyen?
Köszi! -
hjoska21
újonc
Sziasztok!
A DigiTV kábeltv vételéhez jó-e a
TechniSat CableStar (DVB-C) USB Combo HD CI
TechniSat CableStar (DVB-C) HD2
https://satboy.com/produkt-kategorie/tv-tuners/
Ha valakinek van erről tudása, örülnék ha segítene.
Köszönöm. -
Gyöször
senior tag
Megint én, nemtom olvasott-e valaki. Asszony gépébe (msi ka780g deszka x4 905e proci) beleraktam ezt a 7010ix-et. Win7 alatt tökéletesen működik, vlc-vel pld. Feltettem a win10et, driver felmegy szépen, de sehogy sem birom működésre. Egyszer bejött egy pillanatkép is a tvből, de azonnal kifagy.
Most teszem fel 3adjára a win10et, találtam valami pinnacle tv center progit, az is feltelepíti a drivert, meg próbáltam régen letöltött drivert betallozni illesztőprogram frissítése módszerrel.Valakinek nincs egy top ötlete?
-
-
Gyöször
senior tag
Sziasztok!
Volt egy AM3 x4 965 gépem benne egy pinnacle 7010iX TV tuner kártyával, ez egy PCI_e x1 kártya, azon a gépen windows 7 volt, minden gond nélkül működött DVB Viewer 4.5 progit használttam, WinLIRCel távirányítottam.
Vettem egy B550 alaplapot 5700G procival, erre most win11 került. Telepítés után beletettem a tuner kártyát, felismerte valamilyen audio/video eszköznek az eszközkezelőben. Kitalloztam a régi illesztőprogramjait, de ki kellett kapcsolnom valami memória integritást, hogy a win7es drivereket megegye a win11. Újraindítás után megvan az eszközkezelőben a 7010iX. Viszont semmilyen DVB program nem talál jelet vele. TV-re átdugva a koax kábelt van jel, mint eddig mindig.Megpróbáltam feltenni a win7et az új gépre de el se indul, NVMe SSD van a gépben valamilyen disk.sys betöltésekor újraindul a gép, akkoris ha csökkentett mód parancssorral indítást kérek.
Itt tartok, nem kicsit útálom a win11et, bármilyen ötletet elfogadok, hogy TVzhessek a PCn mint régen. Előre is köszi. -
td
senior tag
Bocs, nem az előtt a gép előtt ültem, és nem volt szem előtt. Már egy ideje megvan, csak még nem jutottam oda, hogy többet foglalkozzam vele, aztán szép lassan kiment a fejemből, hogy milyen is pontosan. Valóban nem belegyártott, viszont egy egészen kicsi, kb. 3mm átmérőjű furatba kell az antennát bedugni.
Terratec Cynergy Mini Stick HD [link]
-
td
senior tag
Üdv!
Van egy Terratec USB-s tuner stickem, rágyártott kis teleszkópantennával, de nem hoz be csatornákat... A driver és a progi feltelepültek rendesen, de akárhogy forgatom és állítom át az antennát, nem fog be semmit.
És ezt egy olyan szobában, ahol amúgy set-top boxszal bejön rendesen a MindigTV (igaz, az persze nagyobb antennával, de nem egy eldugott helyen lakom, rálátás van a Szabadság-hegyre is).
Valakinek van valami ötlete, mit lehetne ezzel kezdeni?
-
Speederer
senior tag
HDHomeRun Connect Quattro-t próbálok már egy jó ideje szerezni, de nem nagyon kapni még használtam/külföldről sem. Valami hasonló cuccot tudtok esetleg ajánlani?
Tehát valami 4 (vagy több) tuneres eszköz kellene, amit Raspberry Pi-vel tudok használni. Emiatt a PCI-os eszközök nem jók sajnos. -
azbest
félisten
válasz
csabaizoli80 #15077 üzenetére
a másik topicban nem olvastad el a válaszokat két hete? [link]
-
csabaizoli80
kezdő
Üdv!
Kis segítség kellene....mindigTV ingyenes (12adó) adásaihoz megbízható beltérit keresek, mivel az LG monitor/TV-m 2008-as, tunerje csak MPEG2-t tudja.....és csak scart csatlakozója van, HDMI nincs rajta, egyébként alig használtam (22" a mérete), most szeretném ha már megvan TV-ként....vagy a scart csatlakozás miatt (+ beltéri antenna lenne, ezt már "lepróbáztuk" másik TV-n ami tudja a DVB-T...azon működött), nem lenne jó a vétel+a jeltovábbítás a TV felé és inkább nézzek használtan egy DVB-T képes TV-t? ~20ezerFT körül lenne már, egy beltéri meg kb. 10ezerFT (nem beszélve a plusz kábelezés, ráadásul scart, plusz fogyasztó/meghibásodás a beltéri+még egy távirányító)....úgyhogy most ezen gondolkodom...vagy jobb a külön beltéris megoldás még ha scarttal is? Ezeket találtam neten:
Alcor HDT-4400 alig használtan 5500FT
Alcor HDT-4400S újonnan 9500FT (nem tudom miben különböznek....ennél azt már látom hogy más a távirányító, külön USB gombbal van....lehet az előző modell "javított" változata....?)
https://euronics.hu/belteri-egysegek/strong-srt-3002-dvb-c-digitalis-belteri-egyseg-p262710
Egerben ez az 1 típus érhető el, semmi más.....
https://bolt.sat.hu/outlet-365/opticum-ax-lion-4-m-foldi-digitalis-vevo-3084
sat.hu-n OUTLETBEN találtam ezt, távirányítója tanítható a TV-jéről, így csak 1 kell később.....ez egy kifutó régebbi modell, nem tudom magyar menüje/használatija van-e....de a régebbi készülékek ahogy olvasgatok jobbak voltak mint az újabbak.....szállítással is ~9000ezerFT lenne.
https://bolt.sat.hu/foldi-tv-es-radio-vetel-316/digitalis_foldfelszini_belteri_egysegek/amiko-t765-hd-dvb-tt2-fta-hevc-foldi-digitalis-vevo-3182
Valószínűleg ez a legjobb, de ennyit már nem akarok érte adni, fuvarral kb. 12500FT lenne.....
Szerinted melyik legyen, vagy kb. egyformák és elég a legolcsóbb használt is, nincs értelme többet kiadni érte? Előre is köszi.... -
miska17
tag
Üdv !
Az lenne a kérdésem , hogyan tudnám megoldani az alábbi helyzetet: anyukám vett magának a konyhába egy Sencor SPV 7012T 10colos LCD tévét ,amibe is DVB-T2 tuner van. Kiderült ,hogy igy a DIGI kábeltévéjét (ami koaxon jön a routerből) nem fogja nézni, csak a felszíni műsorokat ,5 csatorna,amit be is hoz a kütyü a hozzákapott mini antennájával. Mit lehet kezdeni ilyenkor ? Hozzánemértőként ez a Thomson THC 301 HD DVB-C kábel TV beltéri egység esetleg jó lehet ? [link] -
bfer77
csendes újonc
Hali!
Ezt az alábbi USB-s tunert ismeri itt valaki?.
[link]
(MediaTech MT4171)A vélemények általában jók, ahogy néztem. W10-es gépen használnám, nem az "isten háta mögött" (a vétel miatt írom), és azért ha lehet, rögzíteni is szeretnék néha adásrészleteket, nem túl nagy gépigénnyel (nem túl erős a W10-es gép). Bár persze elsősorban a műsorok nézése és közben snapshotok (képkockák) lövögetése lenne a legfontosabb.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Off-topik, de megkérdezem, hátha.
Egy Technisat CableStar HD 2 mennyit érhet ma használtan, dobozában, minden tartozékával? Úgy láttam, eléggé felmentek a PCI-os tuner árak. -
azbest
félisten
válasz
FireLord #15066 üzenetére
Sőt, windows alatt a buta driuvere miatt lehet csak dvb-t/t2 módokat tudnak és a C hiányzik vagy csak kézzel felparaméterezve működget
Linux alatt mindenféle mód megy, csak az újabb harver változatoknál voltak / vannak talán panaszkok, van vagy 3-4 újabb változat már az eredeti fajta után, más chipekkel.
-
azbest
félisten
válasz
FireLord #15062 üzenetére
Számítógépes tunerből bármelyik dvb-t2 -es képes venni az adást, mint adatot, a codec csak a szoftveren múlik nézéskor. Viszont az előfizetős, kódolt csatornák nyitása nem megoldható pécén az integrált modulos dologgal. Aki szolgáltatói boxra vagy integrált modulra váltás helyett anno kérte a chipkártya megtartását, az tud olyan szoftver és tuner kombinációt használni, amivel számítógépen nézhető az előfizetős adás. szerk. akkor ez nálad működhet.
Ami ehhez legközelebb lenne, az ha lenne olyan box, ami ci+ modult támogat és képes belső hálózaton a műsort streamelni. De ott meg a ci+ támogatás kérdéses, mert kb egy itthon kapható box sem támogatja hivatalosan.
Mygica t230 változatok [link] és astrometa tunerek [link] amik olcsóbban kaphatók és kb működhetnek. De gyakorlatilag hardveresen bármelyik dvbt2 képes tuner jó lehet. A szoftver része körülményesebb, a gyári szoftverek nem kezelnek ilyen előfizetői kártyákat.
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok,
Ha jól tudom a mindigtv fizetős csatornái dvbt2/h.265 vonalon működnek. Tudnátok ajánlani néhány tv tunert amivel tudnám ezeket nézni?
Köszi -
azbest
félisten
szóval driverek vannak, tényleg csak nézéshez, rögzítéshez kéne app. Hát, analógnál nem egyszerű, régóta nem nagyon találkoztam ilyennel. Általában a gyártó cuccok közt volt valami alkalmazás, ami háttérben futó szolgáltatásként tudott időzített rögzítést is.
Az a tvr progi nem jó erre, ami az astrometa letöltő oldalán van?
Az eszközkezelőben meg lehet nézni a bedugott tuner eszközazonosítóját, hátha azzal meg lehet találni valami hivatalos oldalt -
Hulot
tag
válasz
azbest #15058 üzenetére
Csak úgy tudom leírni, hogy kívül fehér műanyag, oldalán USB TV STICK felirattal felül, alul FM Radio felirattal. Egyik végén antenna csatlakozó, másik végén USB, vékony oldalán egy mini usb csatlakozó van. (Hasonló, mint a fórumban sokat írt DVB-C/DVB-T tuner, csak ez analog adásokra való kivitel.)
Az astrometa oldalán lévő programokat próbáltam, nem jó. Vagy nem volt kép, vagy nem tudott időzítetten felvenni, már elfelejtettem.
A ChrisTV PVR-el volt egyedül minden jó, de lejárt a próba használhatósága. -
Hulot
tag
Van egy Astrometa kínai USB analog tunerem. Jó lenne működésre bírni Win 10 x64 alatt.
Tudna valaki egy programot adni, amivel lehet analóg adásokat időzítetten felvenni vele? -
klaczi
aktív tag
-
klaczi
aktív tag
válasz
SunMount3r #15044 üzenetére
3 db. Astrometa tunerem van. Gond nélkül működnek.
Az egyikkel volt problémám, a koax csatlakozót belül meg kellett forrasztanom. Megrepedt, kb. egy év hasznát után. Talán sokat volt össze vissza dugdosva.
Van még egy agyonszidott Delock tunerem is. Az is remekül működik mióta bevezették az optikát. Szerintem neki alacsony volt a korábbi jelszint.
Viszont két Astrometa tunert egyszerre nem tudtam összehozni. -
dudi
senior tag
sziasztok,
Új vagyok a DVB-C témában (digi) és segítséget szeretnék kérni. Családomnak keresek beltérit TV-hez, amivel egyszerre 2 adást lehet felvenni és harmadikra live playback-et beállítani, amíg azt nézzük.
Egyelőre olyat találtam, hogy lehet egy hauppauge quad hd-vel és plex vagy hasonló frontend-del ez megoldható, de hátha van olyan DVR, ami ezt mind tudja?köszönöm,
dudi -
Bozek
nagyúr
válasz
jolti05 #15049 üzenetére
Az NTFS-nek írt változat az ATSC, tehát amerikai szabvány. Az tényleg nem fog menni nálunk. De a másik tökéletesen. Mivel van hozzá BDA driver, ezért bármilyen programmal lehet használni, nem csak a sajátjával. Én DVBViewer-t használok, megvettem anno.
Mondjuk a 4-es PiP-et más alkalmazásban nem láttam, de ez ritkán kell. Mivel én általában csak meccseket nézek, ezért régebben használtam EL-nél, amikor még a 3 DigiSport szimultán adta (plusz Fradi az M4 Sport-on). De most már csak 1 adón megy (RTL+).
Maga a Hauppauge amerikai cég, de a leányvállalat, a Hauppauge Digital Europe Sarl írországi székhellyel rendelkezik.
-
jolti05
őstag
Valószínűleg én nem értem! Meg nem értek hozzá
A Hauppauge QuadHD-ból két félét találtam, az egyik az NTFS, a másik a Multi-PAL. Én abban a tudatban éltem, hogy az előbbi nálunk ~nem működik, és ez a hirdetés is ezt erősítette bennem.
A hivatalos honlapról való rendelést pedig elnéztem. Rákerestem a cégre, láttam, hogy Amerika a székhely, és elszomorodtam, de ha tényleg 40e forintért, akkor az szerintem egy elég jó ár, tekintve a kínálatot.
Úgyhogy köszi, szerintem be fogok ruházni egy ilyenre, lehet, hogy még bőven konfigváltás előtt. -
Bozek
nagyúr
válasz
jolti05 #15047 üzenetére
Amit te linkeltél, az amerikai szabvány. Innen 110 euró és nincs posta és egyéb költség, Írországból küldik, tehát EU-n belülről: Hauppauge WinTV quadHD. Nekem 1 hét alatt itt volt.
Ezt az NTSC-t meg PAL-t nem értem. Ezek már nem analóg tunerek.
"Hol láttál a TBS6522-nél olcsóbban Quadhd-t?"
Mint írtad, az 60 ezer Ft (a linken 120 euró, postával együtt meg már 133, míg a gyártó oldalán 134,27 euró, de az is Kínából jönne), a quadHD meg 110 (a gyártótól). -
jolti05
őstag
Köszi a választ!
Egy újabb nekifutás során 4 kártyát találtam:
- TBS6522 --> ~60e forint (itthon láttam ilyet 68e-ért, Amazonon ~53e, de nem látom, hogy NTSC, vagy PAL)
- Hauppauge Wintv Quadhd --> ~40e forint (kár, hogy nem PAL, ebay-en 64e-re jön ki)
- Hauppauge WinTV-HVR-5525 --> ~49e forint
- Hauppauge WinTV HVR-5500 --> Ez csak egy keresési lista, de a célnak ez a kártya is megfelelne.
"Árban igaz nem sokkal olcsóbb"
Hol láttál a TBS6522-nél olcsóbban Quadhd-t? -
Bozek
nagyúr
válasz
jolti05 #15045 üzenetére
Fentebb írtam a Hauppauge quadHD-t. Az 4 tuner egyszerre, ez ahogy látom, csak 2. Árban igaz nem sokkal olcsóbb, de ahhoz elég csak egy kábel, nem kell minden tunerhez külön rácsatlakoztatni.
Ehhez van infra vevő is, én használtam is DVBViewer-rel (gyárilag WinTV jár hozzá). Csak azóta újratelepítettem a gépem és nem konfiguráltam be újra, mert kevésszer kell.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Technisat CableStar HD2 PCI-os TV tunerrel rendelkezem.
Ha nem is idén, de jövőre már biztosan erősen el fogok gondolkodni egy alaplap/processzor/ram cserén. Nagyon sokat nézelődtem legacy PCI portos (modern) alaplapok után, találtam is egyet-kettőt, de inkább mégis a jelen/jövő felé tendálnék, így kihagyva a PCI portot, nem kellene ~kuriózumot vásárolnom.
Az első kérdésem, hogy miért tűntek el szinte egytől-egyig a belső tunerek?
Egy gyors keresés után ezt találtam eBay-en. Egyrészt mocskosul drága, másrészt nincs infra csatlakoztatási lehetőség (CI modulom is van a kártyához, csak nem használom), viszont, ha jól értem a dolgok állását, akkor ezzel a TBS6522 tunerrel lehetőséget kapnék a PIP-re.
Nagyon nem tetszik a külső, USB-s tuner gondolata, ugyanakkor árban sokkal barátibb.
A második kérdésem, hogy milyen előnyöket és hátrányokat tudnak felmutatni egymás ellen az USB és PCI-e-es tunerek?
Végül, belső tunernek találhatok az általam linkeltnél olcsóbban valami jót? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
fcbarca #15043 üzenetére
Olvass vissza egy kicsit. Röviden: van(volt) egy típus, de ez kínai Shop-ból (meg szerintem még itthonról is, ha lenne) mára már elég lutri lett, mert nagyon eltérő, hogy mi is van benne valójában. Amikről vagy tutin meg lehet mondani, hogy vackok, vagy még csak nem is lehet tudni, hogy jól működnének e. Szóval esélyes a pénzkidobás esete. (Persze, ha van itt valaki, aki többet tudna, esetleg egy tényleg tuti-t linkelni is, akkor hajrá...)
-
Hulot
tag
Szeretném az új gépemben használni a régi Winfast Pxdvr3200 analog TV tuner kártyámat. Sajna Windows 10 Pro alatt a WinFast PVR2 program kiírja, hogy nincs lejátszó eszköz! Eszközként nem átszik.
Tud valaki megoldást javasolni?
-
Bozek
nagyúr
válasz
fcbarca #15039 üzenetére
Attól függ, mennyire olcsó megoldást keresel.
Van az olcsó kínai típus, meg van a drágább. Én utóbbiból a Hauppauge WinTV-DualHD-t használom USB-s verzióban (meg a quadHD-t PCIe-n, de az ugye laptopnál kiesik), de ez 70 euró. Van a SoloHD verziója 50 euróért. A kettő közt annyi a különbség, hogy előbbi 2 frekvenciát is kezel egyszerre (tehát bármit tudsz felvenni, amíg mást nézel), utóbbi pedig csak 1-et.
A hivatalosan linkelt oldalról érdemes megrendelni, ha ez mellett döntesz. Írországból küldik, 1 hét alatt ideért nekem a quadHD.
-
SlayR0113
tag
Most már nagyon érdekel a "megfejtés"....így csak bedobom ide is a témát..hátha..
Korábban már az alapot le is írtam viszont tovább bonyolódott...szal adott volt egy Gadmei USB Stickes tuner, amit RCA-HDMI-vel kötöttem össze és kezdetben teljesen perfekten végezte a dolgát. Aztán egyszercsak először kékhalálozott, majd kisebb buhera után volt hogy csak hang volt kép meg nagyon sötéten itt ott felfedezhetően. Akkor megoldottam még másik settopboxnál volt RCA-Scart azzal problémamentesen üzemelt. Most viszont az előszöri esetleges megoldás, mint a HDMI átalakító hibája mint lehetséges kiesett mivel rendeltem egy másikat azzal még ennyire sincs jel...azaz se kép se hang (nem is értem)
kábelt is cseréltem...az sem...programot is próbáltam másikat tv tuner sajátját miegymás az sem vált be.
Másik TV Tunert vettem (Cinergy HTC Stick) az sem működik hiba ugyanaz...
kép mellékelve...akár mit próbálok nem jutok megoldásra.. hátha viszont valaki már találkozott ezzel. -
fcbarca
őstag
Sziasztok. Van digi tv kabeltv előfizetésem, van valami megoldás hogy laptopon tudjam nézni?
Ez a tuner jó lehet hozza? [link] -
SlayR0113
tag
Köszönet a segítőszándékúaknak... megoldódott...az " elsők közt eszembe sem jutott volna faktor"
Az alig 3hónapos HDMI -RCA átalakító mondta be az unalmast esélyesen....
ideiglenesen megoldottam meg már rendeltem egy másikat...pedig reméltem ilyenben nem gond ha Wishről van
-
SlayR0113
tag
válasz
SunMount3r #15033 üzenetére
Sajna nem segített..még teljes rendszervisszaállítást is csináltam. Akkor először megint kékhalál utvad.dll hibával majd ráfrissítés és újra a hang hiba...
-
SlayR0113
tag
Űdv! Van egy Usb-s Gadmei tunerem, ami tegnapi nap elsőre kék halálozott, majd utána illesztőt frissítve elkezdett hang helyett ropogó, zörgő hangokat adni...előtte pár hardver is frissült a gépen. Az ilyenre van megoldás?
-
alphamooncam
őstag
Üdv !
Gyerek költözik a kisszobába, viszi magával a sztg-épét. Monitort még megoldom, de még egy TV már nem fér.
Belső PCI-e x1 TV tunerrel gondoltama problémát megoldani. [link]
egy ilyen alaplapba, Win 10 alá.DigiTV a szolgáltatóm elvileg DVB-C elég.
Mi lenne az ajánlott a részetekről?
Szeretném, ha stabil lenne szoftveresen is, illetve azt sem tudom milyen szoftvert kéne hozzá használnom. Sosem volt ilyenem.
Ha csak egy-egy linkre van időtök, az sem baj, majd utánaolvasok előre is köszönöm.
P.
-
abcde22
tag
Sziasztok!
TBS6590 tuner kártyával lehet rögzíteni a Direct One adását? A TBS6590 csak ci modult tud fogadni, ci+ nem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #15028 üzenetére
Az a blogos tuner Astrometa, szerintem azért keverted. Sokaknak van problémája vele, a régi Panasonic chip-es még rendesen működött, de elég sokféle változat kering a neten.
Az Avermedia T310-el nekem csak gondom volt, de ez nem jelenti azt, hogy másnak is. Csupán leírtam a véleményem. Alzáról én mondjuk nem rendelnék semmit, de ez egyéni preferencia. Ha magyar boltból rendeled, akkor 14 napig visszaküldheted, hogy mégsem kell (elállási jog) és visszakapod a pénzed. Én anno még egy Delock-ot is próbáltam, csak ott meg az volt a gondom, hogy a v1-eshez volt BDA driver (amivel bármelyik programmal tudod használni), a v2-höz meg nem, és nekem az utóbbit küldték. Úgyhogy az ment vissza az eladónak.
A soloHD 1 frekvenciát kezel, ami annyit tesz, hogy arról a frekvenciáról egyszerre többet is tudsz felvenni. Ha csak 1 csatornát akarsz egyszerre, akkor elég az is. De ha felveszel valamit, akkor közben nézni csak ugyanarról a frekvenciáról tudsz. Win10-es driver van hozzá, és kapsz WinTV programot is, ami egész jó szerintem, bár a beállítása kicsit kacifántos. De használhatod más programmal is.
Én amióta használom ezt a két tunert, a Hauppauge-t preferálom, de neked kell eldönteni, hogy mit veszel.
-
SunMount3r
nagyúr
Igen, de ha az a Blog-os Tuner nem Avermedia, akkor kérdés az, hogy mennyire jó. Tele van vele az Ali (legalábbis külsőre úgy néznek ki), 16-tól 22$-ig körül az ára, de akkor erről olvastam, hogy már a "belseje" nem biztos, hogy u.a., mint a linkelt Blog bejegyzésben szereplőnek.
Hauppauge: Akkor, gondolom a singleHD is u.a., mint a dualHD, csak egy frekvenciás? (Mármint ugyan olyan jó e?) Nekem 1 csatorna egyszerre elég. 18K elég húzós, de ha ez már megbízható és nincs olcsóbban akkor lehet ez lesz.
Itt linkelték pedig nemrég az Avermediát, akkor ez teljesen felejtős? (2 vélemény van róla csak az Alza-n, azok nem valami jók). Kár.
Win10-re legyen hozzá normális driver és tudjam valamilyen programmal felvételre használni jó minőséggel, megbízhatóan, ez a lényeg. És az USB-s továbbra is preferálva.
És köszi!
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #15026 üzenetére
A linkelt "Avermedia" nem Avermedia, hanem kínai. Nekem volt, de nem húzta sokáig. Utána vettem egy Avermedia TD310-et, azt meg minden újraindítás után csak úgy tudtam használni, ha töröltem az illesztőprogramot és újraraktam.
Szerintem egy Hauppauge tunerrel nem tudsz melléfogni, nálam 2 db van üzemben, a MindigTV-re (DVB-T) egy USB-s dualHD, míg DVB-C-re egy PCIe-s quadHD. Előbbi egyszerre 2 frekvenciát kezel, utóbbi 4-et. Nekem megérte ez utóbbi is a 110 eurót, mert régebben több meccset is felvettem párhuzamosan.
"DVB-C-n tudnak HD-t is rögzíteni?"
A bejövő jelet rögzíti a számítógépen lévő program, általában TS formátumban. Úgyhogy szinte mindegy, milyen tunered van, max. az érzékenysége számít. Gyengébb érzékenységű minőségű tunernél és gyengébb jelnél már lehetnek gondok. De ott se a képminőség romlásával, hanem a kép szétesésével kell számolni. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ezeket a Hauppauge USB-s Tuner-eket néztem: egyik, másik. Van minőségi különbség a kettő között, melyik a jobb? És van e valami gond ezekkel? DVB-C-n tudnak HD-t is rögzíteni? Ill. bármilyen másik tuner is érdekelne, ami ezekkel vetekedhet ár/érték arányban. Az itt ajánlgatott Avermedia is jó lenne, csak olvasom sok a "hamisítvány" manapság, nem lehet tudni, melyik az eredeti. Pl. itt az Ali-n van Lengyelből kb. 22$-ért, csak így nem merem berendelni.
Win10 kompatibilitás és DVB-C képesség a lényeg nekem. És hogy lehessen jó minőségben rögzíteni is az adásokat. Erre kérnék ajánlásokat, az ár is sokat számít, mondjuk ez az 50€ már a felső határ, de ha olcsóbban is van, ami betölti ezt a funkcióját, akkor az is jöhet.(Belső tuner (PCI-os) csak akkor jöhet szóba, ha annyival jobb az ár/érték aránya, hogy megérje.)
Köszi!
-
padam92
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék hogy milyen tv tunert érdemes venni (tarr szolgáltató esetén)?
Linux alatt szeretném használni (tvheadend). Főként tv adások rögzítésére kellene.Köszönöm.
-
Falovas
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen eszközzel tudok digitális tv jelet felvenni. Invitel előfizetésünk van. Azt a HDMI jelet ami kijön az Invitel beltérijéből amiben a kártya van, szóval azt a jelet amit a TV HDMI csatlakozójába vezetek egy ilyen eszközzel tudom rögzíteni? [link]
Ha nem, akkor valaki adjon már tanácsot , hogy mivel tudok tévéműsort rögzíteni? Köszi előre is.
Ja, papíron az Invitel beltérijével is kellene tudni USB csatlakozón keresztül rögzíteni külső eszközre, de hiába dugtam rá egy 8GB-os Pendrivét azt úgy leformázta, hogy használhatatlan lett. -
Gregorius
őstag
Megboldogult Terratec Cinergy HTC USB XS HD külső tunerem helyett keresek pótlékot. Lényeg, hogy külső legyen, DVB-C-t tudjon és BDA kompat legyen, tehát ne csak a saját proprietary szoftverrel lehessen használni. Ja, Win10 64-bit alatt. Jó lenne, ha nem kifutó típus utolsó darabja lenne. Korábbiaknál általában ott szívtam meg, hogy szoftverileg megszűnt a támogatás és lett egy levélnehezékem. Dual tuneres, AV-bemenet, esetleg van CI modul (létezik még ilyen tuner?), az előny, de másodlagos szempont. Az ár is. Mit érdemes?
-
Building
tag
válasz
pupuka76 #15017 üzenetére
Az alaplapi USB2-es csatik néha eldobják valamelyiket, ekkor ki kell húznom és újra csatlakoztatni, és működik megint. Ennyi baja van. Készítettem hozzá egy batch file-t, így egyszerre 4 csatornával, négy ablakban tudom elindítani a TV-ket. Elégedetten használom. Win 10 alatt fut mindkét tuner.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Building #15015 üzenetére
Azért idejét múltnak nem nevezném, sokkal stabilabb egy belső tuner, mint az USB-s. Utóbbi esetében azért nem túl nagy előny, hogy melegszik rendesen, nekem a TD310-es eléggé forró tudott lenni. Az USB 3.2 meg annyira nem fontos 1-2 tuneresnél, főleg, hogy a régi alaplapokon nem igazán van ilyen csatlakozási lehetőség.
-
pupuka76
tag
válasz
Building #15012 üzenetére
Szia!
És nem volt soha más gondod vele a lassú csatornaváltáson kívül? Pl, hogy hangolásnál, nem, vagy alig talál csatornát, kockásodik, annyira lassú, hogy szinte állóképeket mutat, ilyesmire gondolok. Nekem mind az Avermedianál, mind az Astrometanál voltak ilyen hibák. Sőt csak ilyenek voltak
Win10 64 bites rendszer alatt használod?Köszi szépen,
P.
-
pupuka76
tag
válasz
eszakas #15013 üzenetére
Szia!
Sajnos képtelen vagyok normális működésre bírni. Egyszer tudtam csak használni pár órán keresztül (a sokat szidott saját lejátszójával), aztán elkezdett kockásodni a kép, végül teljesen megállt. Kipróbáltam több lejátszóval, de egyikkel sem ment, csatornákat sem talált velük. Sokat kínlódtam vele, aztán feladtam. Akkor rendeltem az Astrometat (ami szintén nem műxik nálam
). Gondoltam arra is, hogy én vagyok balfék, de a fórumokat olvasgatva más is járt már így ezekkel a tunerekkel.
Még egy utolsó próbálkozás lenne részemről a WinTV SoloHD, vagy a dualHD, ha van velük tapasztalat és azt írjátok, hogy érdemes megvenni. -
Building
tag
-
pupuka76
tag
Sziasztok!
Szeretnék a gépemen újra TV-zni, ez pár éve gond nélkül ment egy Leadtek kártyával. Most megpróbálkoztam Avermedia TD310-zel és Astrometa TV USB stickkel, egyik rosszabb, mint a másik. Nem adtam fel
, megpróbálnám még ezzel:
Hauppauge WinTV-soloHD Single
[link]Erről a tunerről mi a véleményetek?
Gyengébb, mint a WinTV dualHD?Köszönöm előre is,
P.
-
abcde22
tag
Sziasztok!
Egy olyan tv tunert keresek ami olyan mint a hdhomerun, hogy a dvb-t2 adást veszi és ip-n továbbítja, csak nekem dvb-s2 adáshoz kellene.
-
törölt tag
Asus Vivo Mini pc-t használok itthon. JRiver programot használok zenehallgatásra,filmnézésre.
Hogyan lehetne megoldani,hogy a tv hangja a JRiver programon keresztül legyen hallható? Nagyon jó hang korrekciós lehetőségek vannak a programban,ezeket szeretném kihasználni tv nézés közben is. Kábelen jön a tv, és kártya van a tvben.
Gondolom valami tunert kellene vennem hozzá,de milyet?
https://wiki.jriver.com/index.php/TV_Tuners -
eszakas
őstag
Üdv.
USB TV tunert tudnátok nekem ajánlani? Olyat ami a kábeles digitális adást veszi?
-
modflow
veterán
Van valami ingyenes DVB-C progi, amivel lehet rögzíteni?
Astromete tunerem van, de a gyári progiban hiába kattintok a rögzítésre, csak egy 0 mb-os fájlt csinál. -
Peterhappy
őstag
válasz
privateer2 #14995 üzenetére
Szia, sziasztok,
Szintúgy digikábeles. A pici dobozkát szoktam TV bemenetes monitorra rákötni, az azonban most elköltözött a másik szobába.
Így jött az ötlet, hogy jól jönne egy TV tuner.Olvastam a kritikát a DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick-ről, a kérdésem csak az lenne, így, hat év elteltével van esetleg annál jobb vétel úgy max 8-10ezer forintig bezárólag?
Láttam itt-ott FHD kütyüket, viszont ha jól értem (mármint ha tényleg jól tértem!) azok pl. nem tudnak C-t és az kellene a számítógépes kapcsolathoz?
A kimondott cél az volna, hogy Windows alatt tudjam nézni a műsorokat (akkor képernyő-kiterjesztéssel tovább tudnám lökni a képét másik megjelenítőre).
Előre is köszönöm a segítséget, remélem nem vagyok nagyon láma, elismerem, hogy nem értek hozzá és annyira nagyon-nagyon régen használtam utoljára TV Tunert, hogy szerintem akad itt, aki akkor még talán meg sem született
-
Hardtech
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest