Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg1
aktív tag
-
ggg1
aktív tag
Szia!
Igen. Tudtommal csak ez az egy kártyájuk van (most) nekik is, ami tudja a kábeles tévét. Egyébként nézd meg a cég honlapját, ott látszik is, hogy csak ez az egy van nekik, és sokmindent megtudhatsz a kártya szolgáltatásairól, pl. hogy a mobil eszközeidre streameli az adást, meg hasonlók. Én most ezt venném, ha nem érdeklődnék az USB-s iránt. Fórumtársunknak föntebb, aki az aliexpress-ről (asszem) rendelte 5-7 ezer Ft körül, Neki is igaza van, mert eléri vele, amit akar, és Linux alatt is megy neki, viszont az Avermedianak vannak ezek a plusz szolgáltatásai, amiket szaktudás meg médiaszerver konfigurálás nélkül azonnal tudsz használni, meg van hozzá support, itthoni garancia, számla, jó windowsos drivertámogatás, és ha valahogy mégse jönne be az adók fele, akkor tudsz hova menni reklamálni.
Ha Avermedia_hu visszajön, remélem, megdicsér, hogy milyen jó reklámot csinálok.
-
ggg1
aktív tag
Hát, összefoglalva, amiről itt az utóbbi napokban beszéltünk:
Külföldről e-Bayen, Alibabán tudsz venni olcsón USB-s vevőt,
vagy itthon a Delock USB tunert, ami vagy működik vagy nem.
Vagy megvárod az Avermedia USB tunert, ami 1-2 hónap múlva jön,
vagy, ha olyan a házad, hogy bele tudsz tenni egy PCI-E kártyát,
akkor megveheted az Avermedia DVB-C kártyáját.A részletek egy kicsivel föntebb.
-
ooszi
senior tag
Sziasztok egy nagyon egyszerű kérdést szeretnék feltenni, adott egy szolgáltató (DIGI), adott egy gép MiniITX Asrock Q1900-ITX konfig integrálét procival, Win 8.1 Pro van rajta, fürge kis jószág.
A kérdés pedig úgy szolna, hogy milyen TV tuner kártyát vegyek vagy szerezek be amivel, müsorokat lehetne rögziteni?
Előre is köszönöm válaszotokat. -
badhead
csendes tag
CI+ foglalatos pc tuner nem létezik, így ez a megoldás nem működik. A szoftveres pluginos megoldás működik csak. Ez sokkal kényelmesebb, felhasználóbarátabb, olcsóbb megoldás, mert nem kell bajlódni, sőt ismerni sem kell ilyen fogalmakat, mint pl ci+, ca modul, kártyaolvasó, kártyaolvasó driver... stb.
Ha előfizetsz az érintett csatornákra, akkor legálisan nézheted. Ha nincs rájuk érvényes előfizetés, akkor illegális. Ennyi... -
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13987 üzenetére
...már csak amiatt is, mert különben az én szerény hackertudásommal nem tudnám soha egy 5 000 forintos kártyával nézni a kódolt csatornákat, és így meg hiába mondod, hogy a 150 euró sok egy CI+ aljzatos tunerért, mert ha csak abba tudom betenni a CAM modulomat, akkor nem tudok mást tenni.
Én is szívesebben vennék 5 000 forintos tunerkártyát.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13987 üzenetére
Elkéstél! Már a nem legális dolgoknál tartunk!
És igen, mind érezzük, hogy túlbonyolítottuk a kérdést, de mivel tévékártyák nincsenek, addig is kell valamiről beszélni, amíg az Avermedia legyártja.
Egyébként nekem privátban elmondhatnád, hogy mi kell hozzá, én végig melletted álltam, akármilyen hülyeségnek is tűnt, amit írtál.
-
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #13982 üzenetére
Én is igyekeztem a témánál maradni: a kalóz megoldást azért említettem, mert tulajdonképpen ott is az történik, hogy a kódkártya és a dekódoló célhardver van kiváltva egy a Linuxon (pl. DreamBox-on) futó célszoftverrel, ami így totálisan kódkártya és dekóderhardver nélkül dekódolja a műholdról jövő jelet.
Szerintem a két történet nagyonis hasonló, célját és működését tekintve is.
Talán működésében csak annyi a fő különbség, hogy a nagra2 esetében tényleges feltörésről beszélhetünk, a nagra3 esetében pedig egy példányban legálisan jön létre a dekódoláshoz szükséges kód egy legális privát kulcsot tartalmazó kódkártya birtokában, és az így létrejött (folyamatosan változó) kódot küldözgetik tovább azoknak, akik már nem legálisan nézik az adást. De a lényegét tekintve az ő lejátszójukban sincs sem kártya, sem dekóder hardver, csak a dekóder szoftver végez minden dekódolást a Linuxon.
Kérlek, javítsatok ki, ha rosszul értem!
-
ggg1
aktív tag
válasz
badhead #13984 üzenetére
Na tessék!
És még lehülyéztetek, amikor azt mondtam az elején, hogy biztos
szoftveresen kiváltja a kártya jelenlétét. Még a végén kiderül,
hogy véletlen beletrafáltam, és tényleg van ilyen.Látjátok, megéri nyitottnak lenni!
De most már tényleg írja le valaki, hogy konkrétan hogy lehet ezt
megvalósítani. Milyen eszköz kell hozzá, milyen plugin.OmniKey smartkártya-olvasóm van, USB-s. Ha olyat valaki kér,
akkor tudok adni. Vadi újat is.(#13982) azbest:
> "Már csak azért is, mert ha jól hallottam, a digi csomag szerint
> frekvenciát is szűr, tehát normál esetben el sem jut hozzá
> a prémium csomag tartalma, ha nem fizet rá elő."Nem-nem. Mindenkinek jön minden csatorna. Totálisan ott vannak
a legprémiumabb csatornák is, a TV meg is találja, csak éppen
"kódolt jel" van, amíg elő nem fizetsz.
Valami rémlik, hogy mondta valami szerelő valamikor, hogy ezeket
a frekvenciaszűrőket beszüntették, mert nem tett jót a jelnek,
túl sok felé kellett már szűrni. Most talán már csak az analógot szűrik. -
badhead
csendes tag
válasz
azbest #13978 üzenetére
A kábeles digi még a régi elavult nagra2 rendszert használja, ezért tudja pc-n nézni. Nem kell kártya és/vagy modul, csak a megfelelő plugin. Szoftveresen le van képezve az egész. Ez persze illegális, ha nincs előfizetése az érintett csatornákra.
Ezt az elavult rendszert a digi műholdon 2010-ben leváltotta egy újabbra, a 3-as verzióra, mert sok volt a kalóz néző és komoly bevétel kiesést okozott. Kábelen valószínű sokkal nagyobb költség lenne a verzióváltás (kártyacsere... Stb.), mint az a néhány kalóz néző.
A kábeles digi párhuzamosan használja a 2-es és a 3-as rendszert (simulcrypt), így működik a ci+ a 3-as rendszeren. A 2-es verzió a régi mpeg2 sd boxokhoz van. -
azbest
félisten
Áh, én az előfizetői kártya használata pécében témánál maradtam
A kalóz megoldás más kérdés, szerintem ő sem arra gondolt. Már csak azért is, mert ha jól hallottam, a digi csomag szerint frekvenciát is szűr, tehát normál esetben el sem jut hozzá a prémium csomag tartalma, ha nem fizet rá elő. Ráadásul úgy hírlik, hogy a prémium tartalomhoz CI+ megoldást használnak, ami még szigorúbb, mint a CI és pécére nem is várható ezt támogató tuner. Bár a szolgáltatón is múlik, hogy CI módban engedi-e valamilyen formában használni. Bár a neten pont találni olyan fórumot, ami alapján lehet, hogy saját eszközzel is működhet a digis előfizetői kártyája is. Jobb árfolyam mellett 5-7eft körül még akár reális is lehet a tuner + kártyaolvasó ára. De ezt ő tudná csak megerősíteni.
-
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #13969 üzenetére
Igazad van!
Én is tapasztaltam már régebben, egyszer-egyszer, hogy más cím van
az EPG-ben, de ezt én nem érzem egy általános jelenségnek.
Kb. évente egyszer, ha észreveszek ilyet, pedig amikor tévézek,
sokat kapcsolgatom, és mindig EPG alapján böngészek.
Régebben, évekkel ezelőtt föltűnt bizonyos csatornáknál ez többször,
de csak bizonyos csatornáknál.
Azóta meg elvétve tapasztalok csak ilyet nagyritkán.Igazad van abban is, hogy talán épp a Viasat volt az, ahol többször
láttam ilyet. Egy időben meg a Parlament TV-n ment folyamatosan
más az EPG-n, mint a valóságban, de ez is kb. egy éve volt,
aztán - gondolom - észrevették, és javítótták. Azóta az is jó. -
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #13978 üzenetére
"Természetesen a kártyát nem tudja klónozni [...]
A nagy titok ott van, hogy a dekódoló kulcs hogyan jusson el a kártyához."Hogyne lehetne a kártyát klónozni!
Csak épp fölösleges fizikailag klónozni, ha a már beolvasott adat bent lehet a számítógépben.
Nem is kell fizikailag a kártya.
Erről próbáltam írtam föntebb is. Én úgy tudom, ezek a "továbbszolgáltatott" dreamboxos dolgok úgy működnek, hogy a kulcs a dekódoláshoz egy példányban generálódik a szolgáltatás tulajdonosánál, majd azt minden változásnál továbbküldi interneten azoknak, akik veszik tőle a szolgáltatást.
A műholdról megkapja szépen mindenki ugyanazt a jelet, és ugyanazzal a kulccsal mindenhol dekódolódik, mintha ez egy helyen, egy példányban történne, csak épp ténylegesen szimultán több fogyasztónál történik egyszerre.Erre van egy az eszközön futó célszoftver, és kész.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13974 üzenetére
Előbb-utóbb megosztom, csak sok a meló, úgyhogy nem tudom, mikor tudom megcsinálni. A MindigTV-nél hogy érted a jel erősségét? Azt csak én vettem fel, 90-100% közötti jelerősséggel. Nem volt megosztva, ugyanazon szolgáltató csatornái ugyanazon ember felvétele.
Egyébként annyit már most tudok mondani, hogy a közszolgálati HD-kat a Tarr Kft. a MindigTV-től veszi, az M1-ről készült megvágott felvételek bájtra pontosan ugyanakkorák. Releváns különbség van még a Sport2-nél, ott a Tarr-os fájlméret majdnem kétszerese a Digi-nek.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13974 üzenetére
A digitális adásnál másodlagos a jelerősség. Az számít, hogy 100%-ban sikerül-e helyreállítani az eredeti tartalmat vagy sem. Ennek biztosítására pedig a dvb-t nagyon magas hibajavítással működik. A régi dvb-c például csak red solomon javítást alkalmaz, míg a sokkal több zavarnak kitett dvb-t ezen felül forward error correctiont is alkalmaz. Nálunk az adat 1/4-e hibajavító kód, ezzel és már paraméterekkel jön ki, hogy csak 22Mbites egy mux, pedig lehetne gyengébb hibajavítás (és emiatt rosszabb vétel) mellett 32Mbit is.
(#13976) Avermedia_hu
Természetesen a kártyát nem tudja klónozni, de azzal, hogy "az algoritmus megadott időnként módosítja magát a központi szerverhez" nem tévedtél olyan sokat, mert az adatstream-en keresztül jöhetnek frissítsek is a kódkártyára. Ezt szoktam linkelni a témában, érdekes olvasmány:
A hozzáférés korlátozott DVB CATV műsorterjesztés alapjaiMaga a kódolás/dekódolás egyébként teljesen szabadon hozzáférhető, a vlc-t is fejlesztő videolab-nak is van erre nyílt forrású libje. A nagy titok ott van, hogy a dekódoló kulcs hogyan jusson el a kártyához.
Valószínűbb egyébként, hogy sima tuner + sima smartcard reader + oscam kombinációval használja. Persze ez csak olyan szolgáltatónál tudja helyettesíteni a cam modult, ahol nem eszközhöz kötött a kártya, hanem szabadon használható.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13976 üzenetére
Jól van na. :-)
Én csak kellően befogadó voltam. Igyekszem nyitott lenni, és amíg valaki nem ír elég részletet, nem vonom kétségbe, amit mond.Egyébként meg vannak többen, akik ilyen részletességgel tudják ezeket a dolgokat.
Vannak ezek a linuxos DreamBox-ok, amik klónozott DVB-S kártyákkal mennek,
és interneten adják hozzá a szakik a változó kulcsot 10 másodpercenként...
Én is ismertem ilyet jó párat Magyarországon.Amúgy meg ha valaki nagyon ért hozzá, mért ne írogathatna ebben a fórumban?!
Én is csináltam már drótokból, meg pár alap IC-ből számítógépet, és mégis írok ide. :-D -
ggg1
aktív tag
Egyébként marha jó ez az Alcor eszköz! Nagyon örülök, hogy belinkelted, most átnéztem alaposan a leírását. Ez lenne a legjobb, ha minden gyártó eleve így árulná ezeket a kütyüket, és DVB-C, meg S tunerben is volna ilyen. Minden gond egyszerre megoldódna.
Azért az is egy érdekes menet volna, hogy hogy sikerülne azt végigboxolni a Digivel, hogy minire engedjék vágni a chipkártyájukat...
Mer' ugye az a cég tulajdona, csak kölcsönbe adják.
Nekem eddig még mindig azt mondták, hogy maga a kártya is csak az ő olvasójukban használható, és saját Conax olvasóval nem is működne, mert valahogy össze vannak rendelve. Nem tudom, ebből mennyi igaz, mert nincs másik olvasóm, csak a digis, a kártyához való, így nem tudtam tesztelni ezt.De ha így van, és tényleg nemcsak a kártyát azonosítják távolról, de az eszközt is, akkor hiába tenném másik olvasóba, és mivel ők CI olvasóban adják, így csak kell hozzá a CI slot...
Egyébként már ez is nagy fejlődés, hogy van CAM modul. Emlékszem, amikor veszekednem kellett a UPC ügyfélszolgálatossal, és magyarázni neki, hogy akkor digitális a tévé, ha a digitális jel megy a tévébe. Ha nem létezik a kódkártyához tv-be való olvasó (akkor még nem volt), és mindenképp kell a digitális tévéhez a set top box, akkor ami a scart kábelen átmegy az én digitális tévémbe, az már nem digitális tévé, hanem analóg. Ezt sehogy sem voltak képesek befogadni lelkileg. Boldog békeidők. :-)
Lassan-lassan azért fejlődnek a dolgok.
Lassan. -
Avermedia_hu
senior tag
Bozek,
nekem nem volt alkalmam ilyen teszteket csinálni. Nincs jel hozzá nálam.
Abban egyébként egyetértek, hogy a bitráta fontosabb lehet, mint a felbontás. És a sávszélességből is többet vesz el, mint egy felbontás-lépés.
Mondjuk a megjelenítő specifikációja is sokat jelent. Hiába jó a jel, ha a TV nem használja ki. És talán sokan néznek TV-t régi eszközökön.
A minőség/tárhely kérdés mindig sarkalatos. A tiszta MPEG2 jobb, de írgalmatlan sok helyet eszik.Tesztjeid eredménye nagyon érdekel, akár privátban is. De gondolom előbb-utóbb megosztod a nagyközönséggel.
-
ggg1
aktív tag
Jaaaa!
Értem már a problémát.
Hát nem én keverem a méreteket, hanem Te meg Ők.Akkor tegyük tisztába:
- A normál méretű SIM akkora, mint egy bankkártya. Ilyenek a bankkártyák, a telefonfülkés telefonkártyák, a tévéhez adott normál chipkártyák, és ilyen a mobiltelefon SIM kártya is, amikor a boltban a kezedbe adják, csak Te kitöröd belőle - a teljes méretűből - a chipes kis részt, ami a mini-SIM, mert az alap mobiltelefonok ma már olyat fogadnak. Ha nem törnéd ki azt a kis részt, hanem bennehagynád, és az egész bankkártya méretű mobiltelefonos SIM-kártyádat betennéd egy szabvány olvasóba, akkor a chip pont oda esne, hogy le tudnád olvasni az SMS-eket a kártyádról. A régi mobilokba ilyen bankkártya méretű normál SIM ment bele.
(85.60 x 53.98 x 0.76 mm)- A legtöbb mai mobilba a mini-SIM kártya való, amit a köznyelv egyszerűen SIM-kártyának hív, emiatt van a kavar. (25 x 15 x 0,8 mm) Az Alcor oldala sem pontos ebből a szempontból.
- A következő méret a micro-SIM, ami a modernebb mobilokban van: 15 x 12 x 0,8 mm
Valamelyik iPhone-ban alkalmazták először. Most már sok androidosban is ez van.- A legkisebb ma használatos a nano-SIM (12,3 x 8,8 x 0,67 mm),
tudtommal csak az iPhone 5-ben ill. 6-ban van ilyen.Az első 3 méretnél a chip érintkezői ugyanolyan méretűek és felépítésűek, csak a műanyagot vágják egyre kisebbre körülötte, ezért vannak ilyen szeletelő eszközök is. A legkisebb, a nano-SIM már egy egészen más tészta. Vékonyabb is, és a chip-érintkezők is kisebbek. Nem lehet egyszerű műanyag keretbe rakva "visszanagyítani".
Lásd:
http://en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module#Formatshttp://en.wikipedia.org/wiki/File:GSM_SIM_card_evolution.svg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Telia_micro_SIM_with_brackets.jpg -
ggg1
aktív tag
válasz
pusihusi #13966 üzenetére
Én megnéztem a linket a TV-ről, amit linkeltél, de nem tudom, mit lehet arra válaszolni, hogy olyan van-e.
Van. :-)A kérdésed pedig, hogy mért nem tudod az összes csatornát beállítani, hát erre sem hiszem, hogy valaki tudna bármit is mondani egy olyan TV esetében, amilyen valószínűleg senkinek sincs itt.
Próbálj állítani a csatornahangolás paraméterein, szerintem ennél okosabbat nem lehet mondani.
Az én TV-m hangolásakor lehet állítani, hogy mely tartományokban keressen, és az is kisebb időbe telt, amíg rájöttem, hogy a manuális hangoláskor milyen paramétereket (QAM, jelátviteli sebesség) kell megadni a különböző tartományokba eső adóknál, de ezt a szolgáltatód honalpjáról kinyert doksikból ki lehet olvasni.
Kérdezz konkrétabbakat. -
azbest
félisten
Lehet más fajta csatornákat szoktunk nézni.
TegnapSzombaton a kardhal film ment a viasat3-on, akkor néztem rá az adás minőségére. A digin nagyon más műsorcímet írt a vlc ablakának tetetjére, de a mindigtv-n nézve jól írta. Mások is beszéltek már erről, legutóbb például ő .
Persze nem minden csatornán láttam ezt, de előfordul -
ggg1
aktív tag
Héj! Nem olvastad végig a hozzászólásomat?
Szó szerint ezt írtam, hogy egy mini-SIM méretű beleférhet.Ezt az Alcor eszközt eddig nem ismertem, de az említett OmniKey SIM olvasó szintén mini-SIM-et olvas, csak az egy általános célú chipkártya-olvasó, nem tunerkártya.
És egyébként persze még kiegészítő normál SIM olvasó is lehet pl. egy USB stick-hez, mint ahogy belső PCI kártyákhoz is van kiegészítő modul, amin keresztül normál SIM használható, és komplett normál PCMCIA méretű CI CAM modult fogad.
A mini-SIM-et meg pont írtam, hogy lehetségesnek tartom, jó, hogy más is gondolt rá, és van ilyen termék.
-
Bozek
nagyúr
"egy pen drive méretű eszközbe nem fér el egy SIM-kártya"
Azért ezt a részét cáfolnám. Nézz utána az Alcor DTV Conax-nak.
Igaz, ez DVB-T-s, de megoldották.
-
ggg1
aktív tag
Én tudom, hogy egy pen drive méretű eszközbe nem fér el egy SIM-kártya, de ha Ő azt mondja, hogy Neki megy úgy, akkor ki vagyok én, hogy ezt kétségbe vonjam?!
Lehet, hogy egy linuxos komuterzsenivel beszélünk, valahogy klónozta a SIM-kártyán lévő adatot, és szoftveresen emulálja a kártya jelenlétét. :-)
Biztos nem lehetetlen megoldani, hogy a központ úgy lássa, mintha ott lenne a kódkártya, csak spéci eszköz kellene hozzá, meg buherálni, úgyhogy nem lehetetlen, amit mond, csak nem valószínű. :-D
Úgyhogy várjuk meg, amíg elmondja, hogy hogy nézi a kódolt csatornákat, és csak utána ítélkezzünk. Szvsz.Egyébként meg banki SIM-kártyák adatait, meg mobiltelefon SIM-kártyák adatait is lehet olvasni és klónozni, anélkül, hogy magát a kódot visszafejtsük, úgyhogy ez a dolognak az egyszerűbbik része.
És egyébként fönt még elég pontatlan voltam, mert azt írtam, egy SIM-kártya nem fér egy pen drive méretű eszközbe, ami igaz is, de egy mini-SIM már igen, van is ilyen kártyaolvasó, OmniKey. Ha a CI modulhoz adott SIM-kártyát kis méretűre vágjuk, mini-SIM méretre, akkor bele is lehet tenni, és olvasni az adatokat.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13958 üzenetére
"ráadásul teljesen feleslegesen, ha kihozható 5000 ft-ból is. Mindenre jó,
amire nekem kell, mennek a digi kódolt csatornái és arra streamelek, amire akarok."Ez tök jó! Ha ennyiből kijön, és még a kódolt csatornák is jönnek.
Bár azt nem értem, hogy kódkártya nélkül hogy mennek a kódolt csatornák,
de ha igen, akkor ennek nincs párja.Kérlek, írd le, hogy hogy oldottad meg, hogy a kódolt csatornák is menjenek!
Pl. a Digi Film is megy ezek szerint? Köszi! -
pusihusi
addikt
Azt szeretném kérdezni amit vettem tv-ét dvb-c+ dvb-t! Mièrt csak az analóg tv jelét fogja, igaz 60 adót! Miért nem jön be a többi 48 mint a nagy tv-énSemmiféle box nincs! Digi kábel.
-
Joke21
aktív tag
Hát kinek mekkora kerete van rá. Én nem akartam 150 eurót költeni erre a projektre, ráadásul teljesen feleslegesen, ha kihozható 5000 ft-ból is. (Amikor rendeltem, kicsit alacsonyabb volt a dollár ára.) Mindenre jó, amire nekem kell, mennek a digi kódolt csatornái és arra streamelek, amire akarok. Mindezt potom 5k-ból. De persze mindenki maga dönti el, mennyi pénzt szán rá.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13952 üzenetére
A szabvány miatt. Mert az nem csak a fizikai átvitelt, hanem a tömörítés módját is meghatározza. Az újabb fajta C szabványban már a fizikai moduláció és a tömörítés is komolyabb.
A földfelszíni dvb-t is hasonlóan alakult, a T "1" az mpeg2-es, a nálunk is bevezetett az T "1.5", mondhatni átmenet, mert a fizikai átvitel az az 1-es, e a tömörítés már h264, ami a következő verzióhoz áll közelebb. A T2 az ahol a fizikai moduláció is változott a h264 tömörítés mellett.
Kábelen nincsen olyan sávszélesség spórolási kényszer, mint a földfelszíni és a műholdas esetén, mert minden szolgáltató saját átviteli közegen, a saját kábelhálózatán dolgozik, ahol nem kell másokhoz alkalmazkodni. A szolgáltatói box flottát is költséges lenne csak azért cserélni, hogy ugyanazt a minőséget adják, csak modernebb tömörítéssel. Persze idővel kikophatnak és lecserélhetődnek újabbakra.
(#13953) Bozek:
hétvégén volt alkalmam egymás mellett látni digis mpeg2 és mindigtv extra mpeg4 adást. Mindkettőt vlc-vel nézve. Hát a digi látványosan jobb képet adott, a csatorna logók sokkal jobban szét voltak folyva a mindigtv-n. Mert hát hiába a modernebb tömörítés, ha a sávszélesség kevesebb, akkor csodát az sem tesz. Persze ezt nem is állóképen, hanem mozgóképen érdemes látni, úgy jönnek ki a látványos különbségek. A diginél csak az epg vicces, hogy nem azt írja, mint ami éppen megy -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13952 üzenetére
A tunereket tudtommal nagyon nem érdekli, hogy az MPEG2 vagy MPEG4, a dekódolást úgyis a PC végzi. Hogy mi értelme van? Szerintem igenis sok, mivel DVB-C-n megvan a sávszélesség, lehet nyugodtan nyomni az MPEG2-őt is, ami azért valljuk be, a megfelelő bitrátával jobb minőséget hoz, mint az MPEG4. Én már nekiálltam összehasonlítani a MindigTV, a Tarr és a Digi adásait és hidd el, SD-ben nem túl erős az előbbi.
(#13945) ggg1: "próbálnék valamit idehaza beszerezni" - Nem fog menni, mert amíg az Avermedia cucc nem lesz nálunk kapható, addig nincs igazi alternatíva. Egyedül Delock van, de az meg vagy megy, vagy nem (a Rev2-es nem szokott).
-
ggg1
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13948 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
Egyáltalán semmi gond, ha van reklám része is, éppen azt várom Tőled,
hogy lehetőleg minél több infót küldj a termékeitekről, és minél több
előnyös oldalát kidomborísd. Ezek mind számítanak.Mindenképp megvárom azt az usb eszközt, aminek az érkezéséről
írtál, mert az mindenképpen érdekel, akkor is, ha stick, és gondolom,
nem lesz CI. Legalább kis helyen elfér, és laptoppal is használható.
Mindennek megvan a maga előnye és hátránya is.Ha idehaza megvásárolható, és nyújtja mindazt a hátteret, amiket Te is
kiemeltél, és azokat a szolgáltalásokat, amikről én is írtam, és cseppet
sem mellékesek, valamint árban sem száll el, akkor ez már kellően sok
pozitívum, hogy egy ilyen mellett döntsek, és ne érdekeljen a CI aljzat.Főleg, ha ki is próbálható és teszt is lesz erről a tesztpéldányról.
És még egy mondat erejéig visszatérve a kódolásra:
>> A h.264 felvétel eléggé alap. Főleg mivel a jel is abban érkezik
>> digitálisan. Ezt más gyártó terméke is valószínűleg tudja.Hát, én azt gondolom, hogy a H.264 jelfolyam elmentése és a valós
idejű átkódolás ebbe azért nagyon mást jelent, és az Avermedia
honlapján szó szerint ez utóbbit írja, ezért írtam az idézet kivágása
után (Real-time recording to H.264 codec), hogy remélem,
ők is azt értik alatta, amit én. Mert nekem a "Real-time recording
to H.264" azt jelenti, hogy egy MPEG-ből is valós időben H.264 lesz.
Ez azért mást jelent, mint hogy egy bejövő H.264 lementődik a lemezre. -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13948 üzenetére
"Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan"
Ez azért így ebben a formában nem teljesen igaz. Tarr-nál például a DVB-C-s adás esetében az SD csatornák MPEG2-ben jönnek, csak a HD H.264-es. És ahogy tudom, a többinél sincs ez másként, valamikor volt valahol egy táblázat erről.
-
Avermedia_hu
senior tag
A h.264 felvétel eléggé alap. Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan.
Ezt más gyártó terméke is valószínűleg tudja.Linuxban AVerMedia gyenge. De windowsban erős, Win10 driver is lesz előbb-utóbb.
Az információ, a szoftver támogatás, az elérhető technikai támogatás fontos. Nincs is ingyen.
A hardver stabilitáson túl, a fentiek indokolhatják, hogy valaki AVerMediat vegyen.Elnézést az "reklámért" kerülni szoktam. Most adta magát, hogy megírjam.
-
ggg1
aktív tag
Avermedia-ban az is szimpatikus, hogy azt írja: "Real-time recording to H.264 codec"
Ha ez nekik is ugyanazt jelenti, mint nekem, akkor reménykedhetek, hogy nem
MPEG-ben kell mentenem az egyébként MPEG műsorfolyamot.
Erről pl. a Terratec oldala mélyen hallgat, tehát lehet, hogy az nem tud ilyet.(i5 Haswell-ről beszélünk, hardveres H.264 támogatással, úgyhogy a hardverrel
nem lesz gond, max. egy kicsit jobban pörög majd a venti felvétel közben.) -
ggg1
aktív tag
Hát, azért írtam normális árat és nem olcsót, mert realista vagyok.
És azt is írtam, hogy a feltüntetett paraméterek tekintetében
kompromisszumokra is kész vagyok.Tehát, ha nagyon kell, akkor van egy PCI-e aljzat, de a másik
mini-itx htpc-men már nincs, és ha nagyon kell, akkor nem nézem
ezen azt a pár kódolt csatornát, hanem marad a tv-ben a CI modul...Szóval egyelőre tapogatódzom: kompromisszum, ár-érték arány.
A Terratec honlapjáról rendelhetők ezek:
Kicsi CI nélkül 80 euró
Doboz táppal CI aljzattal 150 euró, és van műholdas változata isHa 150 EUR a reális ár, akkor bele fog férni, de ha külföldről rendelem,
akkor azért végig fogom futni az e-Bayt, meg a távolkeleti rendelős oldalakat is,
ezért is írtam ide, hátha van valami alternatív dologgal tapasztalat. -
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13943 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha Linux alatt megy, akkor biztosan Windows alatt is fog. :-)
De azt hiszem, első körben megpróbálnám kihagyni az Alibabát
meg a negyven rablót, és próbálnék valamit idehaza beszerezni.Ha viszont külföldről venném, akkor jóval nagyobb lenne a választék,
és akkor biztos nem egy ilyen stick lenne a kiszemelt, hanem egy nagyobb
usb doboz ci aljzattal, és akkor jönnének a Digi kódolt csatornák is.Egyébként tv-m az már van, nem is elsősorban arra kell, hanem egy
HTPC-hez a háttérben felvételekhez. Meg, ha tudná mondjuk
az Avermedia féle media streaminget mobil eszközökre,
akkor akár a másik szobából is használható lenne táblagéppel.Még egy olyan megoldással is szemeztem, mint a HomeFree Duet,
de ez tegnap óta átkerült a honlapon a kifutott termékek közé,
és egyébként sem tudom, hogy ez mennyire felelne meg
az igényeimnek, milyen hátulütői lehetnek egy ilyen eszköznek. -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13942 üzenetére
CI-aljzat is lesz benne?
(#13940) ggg1: USB, CI és normális ár? A három közül kettőt választhatsz.
-
Avermedia_hu
senior tag
Most kaptam az infót, hogy Április végén- Május elején érkezik az USB DVB-C tunerünk.
Rövidesen megosztok több információt róla facebookon és a Prohardveren is.Ha valakinek van kedve tesztelni megjelenés előtt egy blog vagy youtube eredmény megosztással, az keressen itt a prohardveren.
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
DVB-C-hez mi most a jó tuner, amit kapni is?
Ideális lenne, ha lenne: USB, CI-aljzat. Normális árban.
De racionális lehetőség híján elgondolkodnék róla, hogy ezekről lemondjak.Terratecnél találtam, de azt nem kapni.
Van (volt) külső usb stick ci nélkül, és jóval drágábban usb doboz ci-vel.Ezt a Delock-ot, amiről föntebb vegyesek a tapasztalatok, most nem kapni.
Avermedia-nak tetszenek a szolgáltatásai, de ott meg csak
a PCI-e kártyát találtam, ci-t meg egyáltalán nem.Szóval akkor mit vegyek, ami jó is, kapni is?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
daikonblaze #13938 üzenetére
Ha az STB tudja az analógot, igen. Ha nem tudja, nem. De 1 hónap miatt nem hiszem, hogy érdemes venni analóg beltérit.
A mindigTV sima ügy, ahhoz olcsón van STB is. (DVB-T) -
daikonblaze
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #13937 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor marad a set top box.
Még egy nagyon amatör kérdés.
Analóg kábeltévét is rà lehet kötni a boxra?
Mert jelenleg még ebben a hónapban az van, àprilistól lesz a mindig tv. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
daikonblaze #13936 üzenetére
Nem működne. A monitor USB-je gondolom csak HUB.
A Set Top Box használata járható út.
-
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok
Szeretnèm a segítsègeteket kèrni. Van egy Dell P2314H monitorom.
Ezen szeretnék mindig tv extrát nèzni a számítógèp bekapcsolása nèlkül.
Laikuskènt azt gondolom, ha vennèk egy set top boxot, ès összekötnèm vele a monitort hdmivel akkor müködne a dolog. Viszont láttam hogy vannak ilyen külsö conax kártya olvasós tv tunerek ès a monitoron is van usb port.
Szóval ha vennék egy ilyet müködne a dolog? Illetve pontosan milyet vegyek?
(Bocsánat a helyesírási hibákèrt telóról írtam)
A válaszokat előre is köszönöm. -
Nem_jo
csendes tag
válasz
klaczi #13921 üzenetére
Nálam a DVBViewer nem nyert! A magyar nyelvűségét leszámítva rosszabb, mint amit a CD-n mellékeltek. A hardvert a Win nem tette fel, sőt még a neten sem talált megfelelőt. Így természetesen nem is működhet. A saját CD-ről telepített driverrel a keresés eredménye csak 714 MHz felett látszik. Ennél már jobb a TotalMedia, az néhány országnál már 354 MHz-es adókat is talál. Vagy a hardver nem alkalmas többre, vagy én csinálok rosszul valamit. Ez utóbbinak jobban örülnék, mert azon még lehet segíteni... A hardver (USBtv) olyan amilyennek legyártották. Nem lehet véletlen, hogy az országok 80%-ánál (több mint százat kipróbáltam már) 714 MHz-nél van az első találat.
Üdv. -
qpakcovboy
őstag
Sziasztok.
Budapesten digit tv szolgáltatása mellett használok egy Amiko hd8240 tunert. Az utóbbi időben egyre több csatorna tűnik el, illetve az alsó info sávban nem annak a filmnek a címét írja ki amelyik éppen megy.
Találkoztatok már hasonló problémával? -
azbest
félisten
Ha jó a vétel nálad, akkor majdnem mindegy szerintem, ha nem, akkor mindenképp komolyabb antenna kell. Egyébként szerintem nincs köze a terratec céghez annak a tunernek, valószínűleg kamuból írták rá, de egyébként megegyezik a noname változatokkal.
Inkább arra érdemes figyelned, hogy a legtöbb tuneren mcx csatlakozó van, amihez kell egy mcx-coax (pl ilyen, ilyen) vagy mcx-f csatlakozós átalakító (pl ilyen), hogy komolyabb antennát rádughass. De persze van olyan, amire a normál koax csatlakozó megy. -
lsc
nagyúr
Üdv
Notin szeretnék tv-t nézni, egy ilyen [link] "kütyüt" néztem ki, ezzel megoldható? -
Nem_jo
csendes tag
válasz
klaczi #13921 üzenetére
Köszönöm e hozzászólást (Klaczi), hasznos volt számomra, bár a sikerem nem mondható teljesnek. Tetszik hogy a program magyarul beszél velem, én a DVB Viewer V5.3.2 demo változattal próbálkoztam. Kábeles keresésre nem tudtam rávenni a progit, csak földire. Ennél is megtalálta a kábeles csatornákat, de csak 714 MHz-től felfelé. Ugyanúgy 81 adót talált a 122-ből, mint a sokat (és joggal) szidott TotalMedia magyarországi beállítással. Az alsó (100 MHz körüli) frekvencán levő adók tehát innen is hiányoznak. A probéma továbbra is probléma maradt...
Üdv. Jometh -
azbest
félisten
válasz
bmakszim #13922 üzenetére
Nocsak, ebből több fajta is van, mert találtam olyan útmutatót és képet is ahol máshogy néz ki a hátlap [link]
Ha lan-on nem lehet rácsatolakozni az adás nézése céljából, akkor valószínűleg valamilyen usb video digitalizáló vagy video bemenetes tuner kell. A legolcsóbb digitalizáló talán ez: [link].
Új tunerek közt nem nagyon találni már csak analógot, de van olyan usb tuner aminek van videobemente is az antennán kívül.Abból az olcsó digitalizálóból legalább négy féle létezik, de külsőre egyformák, lutri, hogy melyik fajtát kapod. Bár ez főleg linuk alatt lehet érdekes, mert ott nem mind támogatott [link]
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Nemigazán vagyok otthon a témában. Létezik olyan eszköz melynek segítségével a HUMAX DIGI+IV típusú beltérim képét rávarázsolhatnám a laptopomra? Rosszalkodik ugyanis a TV-m, viszont azért a kevés sportműsorért, amiért néha bekapcsolom, nem szívesen vennék újat.
Olyasmi dologra gondolok, melynek van mondjuk scart, vagy RCA video bemenete és USB-n ráköthetem a laptopomra. -
Nem_jo
csendes tag
válasz
Nem_jo #13918 üzenetére
Igen, erről a tunerről ( Delock 61959 USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő ) írtam, ahogy az előző levelemben is zárójelbe beollóztam a típusát...
Nekem ugyan 15 300 Ft-ba került, és nem bántam meg - eddig. Nekem stabilnak tűnik, az egyetlen és egyúttal elég nagy hibája, hogy az alsó (100 MHz körüli) frekvenciákon nem talál adót (eddig több mint 20 országra kipróbáltam). Itt vannak az én szolgáltatóm (digikábel) közszolgálati adói elhelyezve. Értelemszerűen ebből egyet sem tudok fogni. Átmeneti megoldásként erre a célra a MinDig-tv légi csatornáit veszem igénybe, így gyakorlatilag minden tudok fogni vele, mindössze antenna és persze csatornalista-váltást kell elvégeznem.
Újabb örömteli problémám, hogy felvételkor mindkét hangcsatornát felveszi (pl. az angolt és a magyar szinkront is), amit lejátszáskor ki lehet választani (alapértelmezésben: magyar). Ezt viszont szerkesztés (vágás) után elveszítem. Nem találtam eddig megoldást e problémára...
Üdv.: Jometh -
Nem_jo
csendes tag
Sziasztok!
Hát nekem most már van tapasztalatom. Nem kevés.
Végig olvastam a korábbi hozzászólásokat, és itt-ott egyezik a véleményünk, de alapvetően másképp látom a dolgokat.
Kezdem a vásárlással. Amikor hazahoztam kipróbáltam, egyetlenegy adót nem talált, se földit se kábelest. Visszavittem a tunert (Delock 61959 USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő). Egy hét alatt nem tudom mit csináltak vele, de amikor visszakaptam már működött. Xp-n is és Win7-en is. Teljesen egyformán. Azt nem tudom egyesek miért "mentek el" Finnországig, ui. a szomszédos Ausztria, vagy a nem túl messze levő Németország ugyanolyan jó (vagy mondhatom: ugyanolyan rossz). Húsznál több országot megpróbáltam, és e 3 ország eddig a legkevésbé rossz. A többi országnál általában 714 MHz nél talál első adót, van amelyik (Ausztrália) amelynél csak 746 MHz-nél. Teljesen következetesen találja vagy éppen nem találja meg a létező csatornákat. Az eddigi 3 legjobbnál (Emlékeztetőül: Német, Osztrák, Finn) 354 MHz-nél. Van, ahol 800 MHz után már nem talál egyet sem.
Maga a szolgáltatott kép - szerintem - kiváló. Full HD-ben is rögzíthető az adás, és természetesen szerkeszthető. Mpg kiterjesztésű fájlokat készít, amit minden videoszerkesztő ismer.
Üdv.: Jometh -
Bozek
nagyúr
válasz
pusihusi #13913 üzenetére
99%, hogy nem. A Rev1-essel még működhet, de a Rev2-es nagyon gáz lett, én visszaküldtem az eladónak. Igaz, nálam Tarr a szolgáltató, de volt itt a topic-ban olyan is, akinek Digi és neki se ment.
Más: Az Alcor DTV Duo-hoz (AF9015) nem tud valaki Win 8.1-es drivert? Nálam kékhalál van, amikor kiválasztok egy DVB-T csatornát, ha felerőszakolom a hivatalos drivert... Vissza is álltam Win 7-re.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #13914 üzenetére
Ja így már értem.
btw az érzékeny szót azt hiszem itt pont fordított esetre szokták használni
-
Atomantiii
addikt
válasz
azbest #13912 üzenetére
A sima DVB-T verziós ez lenne: http://logout.hu/bejegyzes/azbest/usb_dvb-t_tuner_rtl2832u_r820t.html
Míg a másik a DVB-T2-őt tudó verzió lenne: http://logout.hu/cikk/dvb_t_t2_c_fm_dab_usb_tuner/bevezeto.html
Vagyis nálam a második verzió erősebben veszi ugyanazt a jelet, tehát stabilabb a működése, nem annyira érzékeny a tunerje, mint az első verziónak.
-
azbest
félisten
Csinálj szerintem egy screenshotot róla, mert szörnyű minőség elég relatív
(#13908) Atomantiii:
hogy érted az összehasonlítást? Ugyanaz a fajta tuner kétféle sugárzással vagy két féle tuner ugyanazzal az adással? Nem tudtam, hogy a kínai kombó tunerből több változat is van. -
SZN
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy analóg kábeltv-hez van egy ősrégi pci kártyám, amivel tudom nézni a tv-t. De a kép minőség, illetve a felbontás szörnyű. Szóval, az lenne a kérdésem, hogy ez amiatt van, hogy a kártya régi vagy amiatt hogy analóg a tv, tehát nem lesz jobb a kép, egy új kártyával sem. Csak azért kérdem, mert közben láttam, hogy újra van a korábban javasolt pci kártya: AVerMedia AVerTV Express 009 M798B! -
justice84
aktív tag
Sziasztok.
Ups-s (analog) kábeles tv adások vételére van valamilyen ajánlott tv tuner?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4