ITE9135. Úgy tűnik ez egy SoC (RF tuner chip + COFDM demodulátor + USB bridge chip).
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Újabb kilapított Gigabyte LGA1155-ös alaplap – közelebb a HTPC-s igényekhez
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
[Re:] Óriási kép kivetítésére képes projektort fejlesztett az Optoma
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Multimédia » DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, STB) (kiemelt téma)Hozzászólások

csendes
(fanatikus tag)
A 3.2 Linux kernel ki van adva, Archlinux például már a 3.2.2-t használja. Alapból nem támogatja az ITE9135-t, firmware-t kell telepíteni. Ugyanakkor korábbi kernelekkel is használható ez a tuner, bár egy kicsit bonyolult a telepítés. Jelenleg azért nem ezt a típust ajánlanám elsősorban Linuxhoz. Részletek: [link]
Ki állította meg az órát?

jaja1981
(PH! addikt)
Semmit.
Csak láttam pörög a topik és megkérdem.
Más erre vonatkozó topikot hirtelen nem találtam, de köszönöm a megerősítést.
Összes eladó termékem és MODDING --> www.mutyipc.hu TESSÉK LIKE-OLNI!

gyiku
(PH! kedvence)
hi, marciusban lejar a kabeltv husegem es nem kivanom meghosszabbitani, mert egy kalap szar. milyen megoldas van huseg nelkuli tanyeros tevezesre lehetoleg minel tobb hd adassal es esetleg havidij/huseg nelkul? ket tv-m van.
üres hp toner: http://href.hu/x/e04c

gyiku
(PH! kedvence)
dupla
[ Szerkesztve ]

Watt25
(senior tag)
Hasznos válaszra én is kíváncsi leszek. Én esetleg elfogadok bármit, nem kötelező a tányéros, csak elérhető legyen bárhol.
Persze, tudom, hogy mi lesz a válasz. (A semmin kívül.)
Ingyenes navigáció: http://waze.hu/

csendes
(fanatikus tag)

gyiku
(PH! kedvence)
koszi!
az megoldhato, hogy ezektol csak a kartyat veszem meg? milyen belteri kell nekem, es hol tudok utanajarni?

csendes
(fanatikus tag)

gyiku
(PH! kedvence)
monoblokkal mit nez, astrat+hotbirdet?
nezem a csomagokat, hat nem tul fenyes a valasztek. basszus 2012 van 
[ Szerkesztve ]

csendes
(fanatikus tag)
Eurobird 9A és Hotbird
Igen, a korábbi chipsethez is kell firmware és mint zárt bináris az nincs a linuxhoz mellékelve (de például az ubuntu automatikusan letölti mint zárt drivert).
Az af9015 a kedvencem, az szépen megy mindenütt már egy ideje, v4l fordítgatás nélkül is, csak most ezt hozta a kínai posta. Egyelőre nem sikerült beüzemelni még win alatt sem, se az automatikusan települő sem a mellékelt cd sokkal újabb driverével sem. Lehet eleve hibás példány. Ugyanilyen műanyag tokban más fajták is szoktak lenni, azokat is macerás használni. Ennyi lutri van a kínai cuccoknak, hogy nem tudod melyik változat az, sőt még akár szállítmányon belül is lehet eltérés.
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

Degeczi
(PH! addikt)
létezik ez még kompaktabb kiszerelésben (csak sajnos elsőre egy rosszat kaptam, most várom a másodikat...)
az alábbi honnan van?
Hát asszem feladom, alternatív (kworld) driverrel sem megy, nem tudják használni a programok bár látszik az eszközkezelőben. Talán slejtes vagy lemaradt valami a nyákról.

Degeczi
(PH! addikt)
az alább linkeltet 3.2-es kernellel próbáltam (ami 11.10-es Ubi alá egyszerűen fölmegy), de mindenféle firmware rátöltése során hibákat ír a kernel log-ba,
Win7 alatt ugyan fölrakja a driverét, látszik az eszközkezelőben, de minden program szinte kifagy, ha próbálja használni (10-15 perc alatt ugrik 1%-ot a Media Center csatornakeresése, ami egy másfajta tunerrel pár perc alatt végig megy a teljes frekisávon)
ezért ez sajnos biztosan hibás
ide is : nektek most, dvb-t -n az rtl-en a dr. csontban megvan a 2 hangsáv? mert elvileg meg kellene, hogy legyen. be is mondták előtte. de nálam nem jelentkezik.
Ipad 2, BlackBerry Bold 9000, Huawei Ideos S7 Slim, Onkyo TX-SR308, Mission Mv8 Cinemapack, Mordaunt-Short MS309
nem, még csak egy hangsáv van. Mindigen állítólag még most tárgyalnak róla hogy legyen eredeti hangsáv is.
Na, akkor megnyugodtam
aszittem mar nalam van valami problema, hogy mittudomen ujra kellene hangolni, vagy ilyesmi
Ipad 2, BlackBerry Bold 9000, Huawei Ideos S7 Slim, Onkyo TX-SR308, Mission Mv8 Cinemapack, Mordaunt-Short MS309
ha lesz rajta akkor valsz újrakereséstől lesz kiválasztható

GBogyó
(tag)
UPC Directnél is van lehetőség saját beltérit használni. Fontos, hogy Cryptoworks (IRDETO) kártya legyen, ugyanis Nagravision kártyák párosítva vannak a dobozzal!

sittes79
(senior tag)
Sziasztok,
Adott egy kínai usb DVB-T okosság és egy kodek mentes windows, dvbviewert használnám, érdeklődnék, hogy szükségeltetik e kodek és milyen?
Köszi
Ha win7 akkor valsz alapból rajta van a ms dtv dvd codec, a kép számára. Ha újabb vga kártyád van akkor ezzel a hardveres gyorsítást is kihasználja. Ha valamiért ez nem tetszene akkor még mindig ott van az ffdshow.
A hangnak kell monogram he-aac ([link] (regsvr32 neve.ax)
mégiscsak sikerült mükődésre bírnom az it9135 chipsetes tunert, szintén ubi 11.10 alatt, talán számít de 3.0.0.15-generic 32 bites rendszer. (048d:9135 Zolid Mini DVB-T Stick de nem a pici hanem a szürke aminek a képét mutattam):
sudo apt-get install libproc-processtable-perl git build-essentials patchutils
git clone git://linuxtv.org/media_build.git
cd media_build
./build
sudo make install
ebből a zip-ből kinyert fájlon futtattam a következő parancsot
dd if=dvb-usb-it9135.fw ibs=1 skip=64 count=8128 of=dvb-usb-it9135-01.fw
dd if=dvb-usb-it9135.fw ibs=1 skip=12866 count=5817 of=dvb-usb-it9135-02.fw
az így kapott két fájlt a helyére másoltam:
sudo cp dvb-usb-it9135-01.fw /lib/firmware/
sudo cp dvb-usb-it9135-02.fw /lib/firmware/
a hardverse pid filtert is ki lehet kapcsoni elvileg (hogy mindent adjon át szűrés nélkül a szoftver oldalnak):
echo " dvb-usb-it913x pid=1" >> /etc/modules
Így működik most 1 tuneres módban, a eldje mondjuk első sikeres indításakor pár villanás után elsötétült, talán kiéget... Win alatt nem ment még. Linux alatt ahogy látom dvb-usb-it913x.ko és dvb-usb-it913x-fe.ko drivereket használ: [link]

sittes79
(senior tag)
Igen win 7 van és megy jól minden, a hardveres gyorsítást honnét tudom ,hogy be van e állítva és működik. 6870 a kártya.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]

Degeczi
(PH! addikt)
nekem a log alapján nem ezeket, hanem a 9137x firmware-t próbálja rátölteni - de sikertelenül
(amúgy szintén 48d:9135, "Zolid"-nak azonosítja ezt a picit is)
ugyan 64 bites az Ubuntum, de itt sajnos biztosan a tunerrel van gond, mert a DX-es fórumon mindenki azt írja, h probléma nélkül megy, ez viszont Win7 alatt is kifagyasztja a programokat (valszeg az a driver még elfogadja, de a működéssel már baja van)
mindegy, lassan csak megjön a másik példány

wassermann
(őstag)
Körkérdés: - MENNYIRE RONTJA A HÓESÉS A DVB-T VÉTELT?
(válaszokat így várnám:
1.mux: erősség ennyi szokott lenni, hóeésben most ennyi.
2. mux: ennyi szokott lenni, hóesésben most ennyi
3. ADÓTORONY távolsága (km kb.)

sittes79
(senior tag)
Az hagyján, de nekem megfagy kint az erkélyen a tesco antennám 
milyen progival lehet mérni a jelet win 7 alatt?
Sziasztok, tegnap sikerült végre beszereznem egy olasz tivúsat kártyát, hogy a kódolt olasz adókat is tudjam látni a hotbirdön.
Viszont problémába futottam.
Először is azt hittem, hogy a műholdvevőmben már van alapból egy kártyaolvasó, és azon kívül egy CI foglalat.
Nagy meglepetésemre, amikor bele akartam rakni a kártyát az olvasó nyílásba, kiderült, hogy az csak egy "dísz" nyílás, nem jó semmire, ezért csak a CI foglalat használható.
Viszont nem volt otthon cam olvasóm, csak az, amit a dvb-t-hez használok, egy wayteq conax cam ca-module olvasó, de ha abba berakom a kártyát és az egészet a műhold vevőbe, akkor azt írja ki nekem, hogy kártyahiba.
Elvileg a kártya nagravisiont használ, talán a 3-as verziót, illetve ha a hd csatornákat is szeretném látni, akkor CI+ is kell, bár ezt még mindig nem sikerült megértenem, hogy miért lenne szükség csak a hd adások miatt egy újabb modulra, ha a műholdvevő kompatibilis a hd adókkal.
Viszont, ha nem akarom a hd adókat (amiből amúgy is csak kettő van), akkor elég egy sima smarcam.
Az lenne a kérdésem, hogy vajon elég beszereznem egy ilyen smarcam ci+ olvasót a műholdvevőbe és minden menni fog, vagy mindenképpen új műholdvevő kell?
Jelenleg egy skymaster dchd 9000 típusú vevőt használok.
Nézegettem a ci+-os vevőket, de eddig az "emberi ár" kategóriában csak a strong SRT 7300 CI+, ami ha jól látom, borsos ára ellenére nem tartalmazza az olvasót, csak alkalmas annak befogadására.
Nem, nem tudom magyarosítani a telefonodat, sajnálom rá a bögre piros aranyat meg a gulyást! A magyarítás már más kérdés.. És sírva könyörgök, ha írsz privátot, vedd már a fáradtságot, hogy megjelölöd a tárgyat, mert nem vagyok jós!

stranger28
(senior tag)
Sziasztok!
Írtam már korábban ide, de most változtak a körülmények, és az USB-s megoldás is szóba jöhet végül.
Szóval tudnátok nekem ajánlani olyan USB-s/belső TV-tunert amivel tudnám a DVB-T ingyenes adásait és a UPC analóg jelét is nézni? Illetve nem tudom melyik volna jobb megoldás: az USB vagy a belső, de ha nem muszáj, akkor nem építeném be a gépbe. Továbbá fontos lenne, hogy ne zabálja a gépet lehetőleg, amikor nem használom. Ezért is gondolkozom inkább USB-ben, mert azt kihúznám ugyebár.
Köszönöm.
szerk: Hirtelen iPonon ezt "néztem ki".
[ Szerkesztve ]
"I walk this Earth alone with broken bones. I fear no evil, evil f#cking fears me!" hardverapro.hu/apro/bontatlan_garancias_logitech_g9x_elado/hsz_1-200.html

csendes
(fanatikus tag)
A hibrid vevőnek akkor van értelme, ha ugyanarról az antennáról jön az analóg adás és a DVB-T (vagy ha esetleg a tunernek két antennabemenete van). Az analóg kábelhez érdemes egy belső PCI vagy PCI-E analóg tunert venni, ennek a képminősége jobb, mint egy USB-snek. A DVB-T-hez pedig külön egy USB-s tunert.

Dragon27
(kvázi-tag)
remélem megkaptad ., aqua.. a levelet ...

stranger28
(senior tag)
Értem, köszi.
"I walk this Earth alone with broken bones. I fear no evil, evil f#cking fears me!" hardverapro.hu/apro/bontatlan_garancias_logitech_g9x_elado/hsz_1-200.html
(#9733) Armagedown válasza wassermann (#9726) üzenetére

Armagedown
(tag)
Nálam nem rontja , sőt ellenkezőleg , most nincs semmi probléma vele , ezelőtt esténként probláma volt az A mux vételével , volt hogy a box ki is írta hogy nincs jel.
50kmre vagyok a Fehérgyarmati adótól.
A vevő egy synaps thd-2850
A jelerősség/jelminőség stabilan 79/80 , ha nem hull a hó , akkor 65/50re is leeesik
Erre varrjál gombot , javitja a hó a vételt 
[ Szerkesztve ]

GBogyó
(tag)
A szolgáltatást ismerő emberke kellene neked, de pár általánosság.
Nálunk a Nagra3-as kártyák párosítva vannak az olvasóval, ami gyakorlatilag a beltéri egységet jelenti. Elvileg lehetne a nagra3-as CA modullal is párosítani, de hazánkban ez nem gyakorlat.
A CI+-ra nem lenne elméletben szükség, ha nem találtak volna ki megint valami baromságot a jogvédők. Arra hivatott, hogy a HD-s tartalmakat ne lehessen elmenteni, másolni, a reklámokat áttekerni.
Ha a szolgáltató is adna CI+ modult az előfizetéséhez, akkor lehet rá jó esélyed, bár még a párosítás akkor is lehet probléma.
A szolgáltató oldalán az látszik, hogy lehet modult kapni külön. Ez lenne a biztos megoldás, de se árat, se típust nem találtam.

DeathAdder
(senior tag)
Hali.
Gyors kérdés:
Ezzel az eszközzel fogható a digitális adás kábeltévével?
Természetesen a szolgáltatónak van DVB-C sugárzása!
Köszi 
[ Szerkesztve ]
The Power of Dreams • You'll Never Walk Alone

Kernel
(senior tag)
Digikábelhez jó, de az még nem garantálja, hogy minden szolgáltatónál biztosan használható, mert léteznek az általánostól eltérő megoldások is.
A Digikábelhez nem szükséges különleges vevő, mint ismert, az üzletekben kapható DVB-C televíziókkal is kapásból megy.

BeLac
(kvázi-tag)
Én nem vagyok benne biztos mivel a leírásokban csak az MPEG-2 -t említik. A HD adások pedig MPEG-4 -s kódolásúak.
Üdv:.
Közben meg is találtam. Tehát HD adást nem tud.
Termék jellemző WCD 1210
Teljesen MPEG-2 és DVB-C kompatibilis
Conax / Wellfly CAS
Több QAM demodulációs választás: QAM16, QAM32, QAM64, QAM128 és QAM256
1000 csatorna TV-és rádió programozható
256 színű On Screen Display, amelyek több nyelven
EPG, teletext és felirat támogatás
Három keresési mód: Kézi / Auto / All frekvencia
Változó képarány (4:3, 16:9) Letter Box
Kedvenc csatorna beállítása és a gyerekzár funkció
Automatikus mentése az utolsó csatornának
Szoftverfrissítés révén RS232-port és a kábeltelevíziós rendszerből
NTSC / PAL videó kimenet és az automatikus konverzió
Több A / V kimenet, beleértve az opcionális SCART, komponens és RF kimenet
Opcionális 18V/250mA DC kimenetet le átalakító MMDS rendszer
Távirányító
A készülék a Digi Tv kábel szolgáltatásában működik 68 csatornával.

DeathAdder
(senior tag)
Szia.
Mivel a plazmám nem HD-s akkor gondolom nincs szükségem HD-s vevőre 
Valamint semmilyen speciális kódolású műsorai nincsenek a szolgáltatónak.
Ez egy egyszerű külföldi szolgáltató (én is külföldi vagyok), ami tudja a DVB-C sugárzást. Van HD adás is, de az én TV-m nem HD-s..
Tehát akkor sem lenne jó szerinted?
Köszi 
[ Szerkesztve ]

Watt25
(senior tag)
Azért azt még pontosíthatnád, hogy mit értesz "nem HD-s" alatt? Úgy rémlik, hogy nagyon régen lehetett kapni SD felbontású 16:9-es plazmákat is. Ilyened van? Vagy azért az 1366x720-as felbontást tudja? Mert ha igen, akkor már érdemes a HD-s vevőben gondolkodni.

DeathAdder
(senior tag)
Nagyon régen vettem már a plazmát.
SD felbontású 16:9-es, de a pontos típusának utána kell néznem.

Watt25
(senior tag)
Igen, ebben az esetben nem biztos, hogy erőltetned kell a HD-s vevőt. (De talán a még okosabbak majd megmondják.)

DeathAdder
(senior tag)
Nem is szeretném eröltetni 
Egyébként, ha a szolgáltató egy bizonyos adást HD-ben sugároz ,nekem viszont nincsen HD-s vevőm, attól még fogom tudni nézni azt a csatornát? (nem HD-ben természetesen)

Kernel
(senior tag)
A HD adások pedig MPEG-4 -s kódolásúak.
Kábelen van hely a csatornáknak, ezért a HD is mehet MPEG-2-ben, mint a UPC-nél, vagy a Digikábelen is.
Földi sugárzásban van MPEG-4.
A DIGI kábelen és a UPC kábelen is H264 (MPEG4) a HD videóstream.

Kernel
(senior tag)
OK, én úgy tudtam, hogy MPEG-2-es vevőket használnak.

BeLac
(kvázi-tag)
Természetesen tudnád nézni a HD adást is nem HD-s TV-n, de az STB amit kérdeztél az nem tudja venni a HD-s adást. Így az nálad nem fog megjelenni. Vagyis nem lesz
m1 HD, m2 HD, Duna 2 HD, SuperOne HD, Nat Geo Wild HD, Nat Geo HD, Music Channel HD, DIGI Sport HD, DIGI Sport Plus HD,
Azt hiszem nem hagytam ki semmit.
Üdv:.
Ja a lényeget kihagytam.
Ezek adják SD-ben is.
m1, m2, duna 2, SuperOne, Music Channel , DIGI Sport , DIGI Sport Plus,
[ Szerkesztve ]