Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scorpio74
tag
válasz
realmadrid92 #13197 üzenetére
Sajnos én is így jártam, Winfast DTV 2000H plus kártyám van és win 8.1-et használok, nincsen hozzá driver.
-
scorpio74
tag
Sziasztok! Mindig is Winfast Leadtek kártyám volt. Kérek valakit, segítsen eligazodni, mert össze vissza vagyok zavarva. Ez egyik oldalon azt olvasom, hogy a PxDVR3200 H külső dekóder nélkül fogja a DVB-t adásokat. A másikon pont az ellenkezőjét. Kérdésem, hogy akkor melyik TV Tuner kártyával lehet venni dekóder nélkül a Winfast leadtek kártyák közül?
-
realmadrid92
tag
Winfast DTV 2000H plus kártyám van, és win8.1
innen tettem fel win7 drivert, mer 8-ast nemtaláltam, de így nem működik. [link] -
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13195 üzenetére
Ajjaj, kolléga. Sikerült némi bugot is implementálni. Szerkesztés közben elvesztek a képek. 404-et ad, ha direkt megpróbálom megnyitni, pl [link].
Az avertv3d képek úgy látom sehol sem jelennek meg, más tunereknél sem. -
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13189 üzenetére
"a hitelesített MCE szoftver dekodernek köszönhetően, az eszköz képes valós időben H.264 formátumú felvételeket készíteni. "
szvsz, enkoder lesz az -
Avermedia_hu
senior tag
Bozek,
ez egy igen régi termék. Csak most sikerült lokalizálnom.
Oldal fordításkor töröltem is az olyan mondatokat, mennyire kompatibilis Vistával és XP-vel.
Ne tekintsd új fejlesztésnek.
Jön majd nyár elején új analog-USB eszköz, de abban se várj piacfelforgató újításokat szolgáltatások terén.
Egyszerűen végre lesz analóg megoldásom USB majd PCIe patformra is. Bár a PCIe kártya szoftverileg fog extra szolgáltatásokat adni. -
Bozek
nagyúr
válasz
realmadrid92 #13190 üzenetére
SmartDVB, DVBViewer, Homesys
Én most a DVBViewer-t használom, egész pofás kis program. A Homesys hasonló a WMC-hez, ugyanúgy timeshift-el folyamatosan.
(#13189) Avermedia_hu: Ez ám az újdonság:
"Keressen csatornát egyszer, és többet nem kell megtennie
Az új számítógép megépítése öröm, de a csatorna keresés és a beállítások nem. Az AverTV3D-vel elmentheti csatornalistáját és személyes beállításait későbbi használatra."Ezt úgy csípőből tudja már ezer éve a Leadtek.
-
realmadrid92
tag
nem ez a legmegfelelőbb topik, de megkérdezem,
belső tv tunerhez eddig windows media centert használtam, de most win8.1 alatt nem elérhető, milyen jó alternatívái vannak?
csak mindig tv-t használok, tehát m1hd , m2hd, és felvétel funkciót. -
stefyY
őstag
Sziasztok.
Budapest XXI. kerület
Net-Tv
Analóg kábelen jön az adásBármilyen USB-s eszköz jó? Ugyanolyan minőségben fogom tudni nézni a számítógépen keresztül is, mint ahogy a TV-n látom? Köszi előre is.
Szerk.: Időközben rájöttem, hogy rohadtul alig fogok találni ehhez bármilyen eszközt.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Nem értek a TV-khez, de kéne egy TV kártya a gépbe (USB-s lehetőleg), hogy projektoron is lehessen tévézni.
Digi a szolgáltató, kábel van, STB nincs. (analóg és digitális adásokat is lehet fogni?!)
Mit kéne venni ? -
törölt tag
válasz
kokopo #13182 üzenetére
Sikeresen elírtam...
Szóval DVB-T tuner nem alkalmas a kábeles, azaz DVB-C adás vételére. Más modulációt használ a kettő, plusz DVB-T esetén ott a megkerülhetetlen COFDM, ami viszont DVB-C-nél nincs. COFDM nélküli jelet pedig nem tud demodulálni egy DVB-T demodulátor.
Szóval mindenképpen DVB-C tunerre van szükséged. De mielőtt bármit is vennél nézz utána, hogy a szolgáltatód nem alkalmaz-e kódolást. Mert ha igen, akkor kb a STB az egyetlen megoldás, az is szinte biztosan csak a szolgáltatóé lesz jó.
-
kokopo
aktív tag
" daa-raa" nemertem, milyet vegyek ??
koszi -
törölt tag
-
kokopo
aktív tag
azt szeretnem kerdezni hogy ha veszek 1 DVB-T-s tv tuner kartyat (usb-s vagy pci-e) akkor fogom-e tudni nezni a digitalis adasokat kabelen keresztul ?
tudom hogy mit takar a “T” es a “C” , de mindenfele csak T-s tunereket talalni, ritka a C-s
koszonom -
stawros
tag
válasz
#65675776 #13177 üzenetére
Leadtek Winfast TV2000 XP, nem is tudtam hogy létezik ilyen kábel
Most a tunerbe van dugva a sárga RCA azon jön a videójel, akkor ezt a jack-RCA kombó kábelt pontosan hova?Csakmert az alaplapi csatlakozókban 5.1 van kötve.Egyébként a tuneren nincs line-in lehetőség, van 1 antenna csati, 1 s-video, 1 rca, és 1 infra csati a távírányítóhoz.
-
stawros
tag
válasz
#65675776 #13175 üzenetére
Igen van fehér és vörös csak az alaplapba nincs ilyen ajzat csak az STB-n.Viszont SPDIF van mindkettőn.Rövid képletben ilyen lapot még nem láttam, mármint ahová lehet bedugni a fehér és vörös RCA-t.
Ja, viszont van PVR a tunerben amit korábban kérdeztél.
Szal egyenlőre nincs megoldás, valszeg marad az újabb tuner mert ez csak pal b/g/d/secam-ot tud fogni
-
törölt tag
válasz
stawros #13174 üzenetére
Az alaplapon az a csatlakozó gondolom nem bemenet, hanem kimenet. Emellett a tunerek tipikusan nem kezelnek külső digitális bemenetet. Minden esetben van hang bemenet a tunereken, vagy maximum a hangkártya Line-in-jét tudják használni, illetve a belső analog bemeneteket (ha a hangkártya drivere is úgy akarja). Szóval az SPDIF-et felejtsd el. A sárga RCA mellett szinte biztosan van egy fehér és egy vörös is, azokról kell a hangot a unerbe juttatnod.
-
stawros
tag
válasz
#65675776 #13173 üzenetére
Nem vágom, kép van hang nincs.SPDIF-kimenetes a STB és összekötöttem az alaplappal SPDIF-kábellel a hangot hogy legyen, belenéztem a tuner-progijába és az alaplap hangkártyája.3 opciót ajánl fel a tuner CVBS vagy S-Video-és ami analógon jön adás.Nos ami analógon jön ott van hang, de a kép az STB-n keresztül a CVBS funkció támogatja ott mutatja a képet, de hang nincs.Van erre valami megoldás?
Írjatok
-
stawros
tag
Értem, köszönöm a gyors reagálást
-
stawros
tag
Sziasztok, az előző hsz-re válasz?Esetleg hibás a feltevésem, javítsatok ki nyugodtan.
-
stawros
tag
válasz
#65675776 #13165 üzenetére
Szia, kábelen keresztül jön a digitális.Kaptunk settop boxot anno amit lekéne frissíteni de tv-hiányban nem megoldható.Én arra gondoltam hogy 1 újabb kártyával amin van digital in csati s ha rákötöm a kábelt akkor látni fogok olyan csatornákat amit az analóg már nem tud fogni.Van PVR benne emlékeim szerint, de arra nem emlékszem pontosan, nem ma volt már hogy telepítettem.Leadtek Winfast TV2000XP de lehet hogy nincs benne PVR s nem jól emlékszem.Hisz már nem mai
Szóval a kérdés hogy 1 újabbal jönnének-e azok a digitális csatornák amelyeket TV-n fognék settop-pal összekötve, ha lenne TV, 1 újabb tunerrel akár leadtek is lehet, írjatok és kösz az eddigi válaszokat
-
törölt tag
válasz
stawros #13164 üzenetére
Digitálisból milyen kellene? Milyen forrásból?
Asus a tunerek között noname, erős korlátokkal működnek egyes tunerei más alkalmazásokkal. Amit adnak mellé, az meg mit ne mondjak. A támogatásuk meg egy fillért nem ér, főleg, hogy a sw minden esetben egy 3rd party, amelyből olyan verziót adnak, amihez semmi frissítés nem jár.
PVR2 egy érdekes program egyébként. Ha van az adott funkciót támogató Leadtek tuner a gépedben, akkor az a funkció bármely hasonló képességű kártyával elérhető, feltéve ha legalábbis hasonló chipekkel szerelték, mint ami egy akármilyen Leadtek tuneren van. Viszont ha nincs Leadtek DVB-T tuner a gépedben, akkor más tunerekkel sem fog működni a DVB-T.
Normális programok egyébként buszon elfoglalt helyük alapján azonosítják a tunereket, szóval akár hét ugyanolyan is lehet a gépedben (belső tunerek esetén).
-
stawros
tag
válasz
Core2duo6600 #13163 üzenetére
Szia alapból analóg leadtek-em van, kéne 1 hybrid vagy DVB-T hogy a digitális adók is jöjjenek.Jó a leadtek, de 2-őt már nem mernék egymás mellé tenni programban, mert félek hogy az újat a másik kártya tulajdonságainak a könyvtárába másolná, ill.felülírná, ha ugyanaz a gyártó.Találkoztatok már ilyennel?Asusban gondolkodtam egyébként vagy valami hasonló, írjatok valamit nekem.
-
Core2duo6600
veterán
-
törölt tag
válasz
Irmscher 353 #13160 üzenetére
Ahhoz necces lesz tunert találnod. Pláne értelmes áron.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #13160 üzenetére
DVB-T, tehát nem. A Digi-hez vagy analóg vagy DVB-C tuner kell, attól függően, hogy analóg vagy digitális az adás.
-
törölt tag
válasz
Irmscher 353 #13158 üzenetére
Írtam a debreceni topicban is, hogy ez nem képes analog vételre. A hibrid USB-s tunerek tipikusan 10k körül indulnak. Mondanám, hogy vegyél használtat, de azoknak is elszállt most az ára.
-
Irmscher 353
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani olyan TV Tunert ami a következő kritériumoknak megfelel:
- Win 7 kompatibilis
- belső kártya, vagy akár usb-s
- analóg és digitális jellel is megbírkózik
- olcsó legyen
Előre is köszönöm!Már ajánlották ezt, nem tudom, hogy van-e már valakinek tapasztalata vele?
-
stawros
tag
Sziasztok, nekem csak analógom van leadtek, és szeretnék 1 olyan tuner-t"Hybrid tuner"ami fogja a digitális"DVB-T" csatornákat is.A kérdés, ha meghagyom benne a régi Leadtek és berakom mellé az újat az programilag számít?Természetesen nem azonos gyártóról beszélünk, írjatok valamit ezügyben nekem ide, köszi
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #13150 üzenetére
Leadtek WinFast PVR 3000 kartyahoz van Win7 64 es W8 64 driver? nem lenne rossz ha van encoder de ha nincs megfelelo jol mukodo driver ezekhez akkor hiaba
Amugy TV2000 XP Deluxe kartyam amihez nincs driver , amugy valahogy sikerult Dscalerrel eletre kelteni 64 biten de ez igy nagyon nehezen fut, teljesen megbizhatatlan
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #13135 üzenetére
Az a probléma, hogy hiába a sokmagos proci, ettől függetlenül sw encoder esetén bármikor előfordulhat hangcsúszás. Hw encoderrel ez szimplán lehetetlen. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy inkább ezt venne az ember. A másik pedig az, hogy a hw encoder 1-2W fogyasztással dolgozik, míg ha ugyan ezt procin akarod kivitelezni, akkor bizony 40-50W-okkal is számolhatsz akár. Plusz ugye a hw encoder minden esetben szabványos stream-et ad kimenetnek, míg az sw encodere, hát nem mindig.
Nem igazán van olyan tunerkártya, ami képes lenne h.264-ben tömöríteni. A hw MPEG4-es kártyákból sincs sok.
-
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #13148 üzenetére
mostanában a realtek rtl2832u + rafael micro r820t a kedvencem [link]. A jelenlegi mostoha vételi körülményeim közt (sok wifi, visszaverődés, ingadozó jelszint) ez tűnik a legmegbízhatóbbnak.
(#13150) Core2duo6600
a brooktree/conexant 848, 878 chipsetekhez nincsen 64 bites driver, sőt xp felett még 32biten is szerencsésnek érezheti az ember magát ha megy. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hát ez igaz !
Ha belegondolunk, az analóg kábel nincs olyan minőségben, hogy nagyon cirázni kellene a dolgokat.
A leadtek kati tud pl, hw encoder nélkük is működni, tehát nem kötelező használni.Lehet, hogy kifutott, de itt figyel a gépemben, és amire kell arra tökéletes.
(#13137) Bozek
No ezen elgondolkodoim, de elöbb el kéne adni a felesleges tunerkártyáimat, de az a helyzet, hogy nem hiszem, hogy nagyon nagy kereslet lenne utánuk, főleg, hogy lassan már mindent elözönlenek a set top boxok.(#13141) SirAlo
Milyen tunered van, amihez nics 64 bites driver ? -
szabi__memo
nagyúr
Melyik dvb-t kinai kutyu ajanlott? Linux es windows ala is kene. Milyen chipsetest erdemes venni?
-
xplood
csendes tag
Sziasztok!
A monitoromat szeretném TV nézésre használni, egy LG D2343P-ről van szó. Olyan HDMI-s külső tunerboxot keresek, amihez nem kell PC és tudja a kábeltévés adások vételét. Tudtok ilyet ajánlani, ahogy néztem külső tunerek mind csak digitális DVB-T-s adásra vannak. Köszönöm!
-
Buba880215
csendes tag
Ma benézve ide, eszembe jutott, hogy van nálam elfekvőben egy Leadtek WinFast PVR 3000 Deluxe kártya, eredeti csomagban, mindennel együtt, mintha csak tegnap vettem volna. Ha valakit érdekel, írjon rám.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narakh #13142 üzenetére
Az függ az analóg adástól is. TV-n milyen a kép? Bár nekem van a Philips TV-men zajszűrés, szóval ott kevésbé látszik, ha analógot nézek. De gépen már csak MindigTV.
(#13143) chapog: Akkor van benne FM rádió. Azt tudtam, hogy a Global-ból kétféle van, FM rádiós és rádió nélküli. Nekem FM-es van még a fiókban, de már egy Leadtek PxDVR3200H-t használok.
-
Narakh
senior tag
Összeraktam, telepítettem, bedugtam az antennakábelt. Megvolt a csatornakeresés. Azon kívül, hogy nem volt hang - amihez állítólag egy hozzá adott kábelt kell alaplapra bekötni, tehát elvileg nem hiba -, elég kis felbontású és kicsit zajos képet kaptam.
A régi tuner sara, vagy analóg adással ne is számítsak jobbra?
-
SirAlo
aktív tag
nekem Deluxe van azthiszem es sajnos 64 bitre nincs hozza driver
---------------Kworld USB Hybrid TV Stick Pro -rol van valakinek tapasztalata ? Ez meg eleg jo arba van a hibridek kozott, csak felek hogy softveresen gyenge -bugos nem megbizhato :
-
Avermedia_hu
senior tag
Üdvözlet!
Márciusra jöjjön egy csak analog PCIe tuner?
ez: AVerTV Express 009 -
Bozek
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #13134 üzenetére
Akkor meg már inkább a PxDVR3200H. Ez még legalább kapható is, bár 20 ezer Ft-os áron és PCIe-s. Ezt még jó szívvel is merem ajánlani belső kártyának, mivel nálam is ez szolgál. Ha nem 20 ezer Ft lenne az ára, vennék még egyet a gépbe.
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Szerintem sem szukseges ez annyira, elozo kartyamnal is siman tudtam venni az adasokat , meg a regi dual cores gepen is, most meg mar I5-om van , nincs a tuner piacon best buy kategoria?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Core2duo6600 #13134 üzenetére
Nem lesz egyszerű történet HW encoderes tuner kártyát találni.
Van az egész világon még 2-3 típus?
Biztos megéri két-négy-hatmagos gépek mellett? Ahogy nézem, a gyártók szerint nem.
A HW encoder pedig behatárolja a formátumot, videó tulajdonságokat is, ha régi a típus pl. nem fog H.264-ben tömöríteni.A PVR 3000 is kifutott már. Vagy tévedek?
-
SirAlo
aktív tag
Driver es softweresen meik gyartotol erdemesebb venni? (Win7/8 64 bithez) jol mukodjon a rogzites, ne lagoljon hasonlok ne faggyon, a regi Leadtek kartyam nagyon jol futott ilyen szempontbol, Kworld gyarto milyen ?
-
Narakh
senior tag
-
Narakh
senior tag
Kicsit utánaolvasva kisült, hogy az UPC alapvetően digitális szolgáltatása mellé amolyan "bónusz", hogy mindenféle kütyü nélkül jön a kábelen az analóg csatornakínálat is, ami így ugye akármennyi tévére köthető. Szóval egen, úgy tűnik, analóg tunerre lesz szükségem - és ezúton is köszönöm a tanácsot.
Feltétlenül be kell ruházzak egy drága hibrid kütyüre, vagy elég lesz, ha beszerzek egy régebbi, PCI-os analóg darabot?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narakh #13128 üzenetére
Te írtad az analógot, ami biztos, hogy jön azon a kábelen. Ha jól emlékszem, akkor csak a Digi küldi kódolatlanul a digitális csatornákat, a UPC nem. De ebben majd megcáfolnak, ha tévedtem.
Ha a UPC-nél is jönnek a digitálisok mindenféle kódolás nélkül, akkor meg DVB-C tuner kell. Viszont azzal meg az analóg adást nem tudod nézni. Én azt mondom, vegyél egy hibrid tunert. Azt most nem tudom, hogy van-e analóg/DVB-C ilyenből, de a sima DVB-C is elég drága sajnos. Az analóg/DVB-T viszonylag megfizethető, azzal viszont csak a földfelszíni digitális adókat tudod nézni az analógokon kívül, amihez viszont antenna kell. -
Narakh
senior tag
Nem igazán ismerem az itthoni rendszert, de apám szerint a szobába bejövő kábelen ugyanúgy az UPC jele jön, mint a lakás többi tévéjéhez, csak itt nincs közé iktatva az UPC box-a. Elméletileg ez nem azt jelentené, hogy jön digitális jel is a kábelen?
Félreértés ne essék, nem szeretnék okoskodni, csak jó volna minél költséghatékonyabb megoldást találni.
-
Narakh
senior tag
Üdv!
Mostanság gondolkodom LED-TV vagy nagyobb monitor vásárlásán - a pénztárcám inkább utóbbinak örülne. Többnyire egyébként is a PC-ről nézek filmeket, az pedig így kisebb átrendezés keretében képernyőstül a mostani analóg tévé helyére kerülne. Örülnék viszont, ha a Comedy Centralt alkalomadtán továbbra is tudnám lesni, ezért ötlött fel bennem a TV-tuner gondolata.
Nem igazán tudom, hogyan is működik a szerkezet, így talán jobb itt megérdeklődnöm. Jelenleg mindenféle kütyü közbeiktatása nélkül megy a kintről jövő antennakábel az analóg tévébe. Lehetséges az USB-s/bővítőkártyás tunert ezzel a kábellel használnom - és ha igen, fogom-e ugyanazokat a csatornákat, mint a tévével -, vagy kénytelen vagyok a szerkentyűhöz mellékelt antennát használni, így jelerősségre, miegyébre utalva magam?
Előre is köszönöm, ha felvilágosít valaki.
-
SirAlo
aktív tag
Nah akkor lehet egy ilyet fogok venni, igaz nem USB-s de ahogy elneztem az arakat a hibrid USB-s tunerek eleg dragak, meg szerintem az ilyen PCI-s kartyak tartosabbak si, van valakinek errol a kartyarol tapasztalata?: Asus MyCinema P7131
-
charg
tag
Sziasztok!
Evolve Venus Dual HD DVB-T TV tuner
Ezt a tunert érdemes megvenni?
Vagy jobban járok egy Avermedia AVerTV Volar HD PRO-val? -
Gyöször
senior tag
a pinnacle 7010ix látom, hogy nem közkedvelt kártya, de miért is?
a 3010 ix és a 7010 ix veszi a mindigTV-t?
Ha nem akkor milyen DVB-T tunert érdemes venni 4000Ft ért távirányítóval? Létezik még olyan tuner a pinacle-n kívül ami be tudja kapcsolni a gépet ha beprogramozok tv felvételt?
Kínai szürke mcx csatis volt, valamiért megkukult a napokban, néha működik 100%jel órákig, az adott muxon belül tudok csatornát váltani, de másik muxra nem megy át, ha megpróbálom utána nem is működik csak ha pár órát kihúzva marad. Akkor se biztos. Meg voltam vele elégedve eddig, de valami biztosabb vas kéne. -
azbest
félisten
válasz
SirAlo #13121 üzenetére
A többi fajtához képest valószínűleg kevesebb fogyna és aprópénzért nem fektetnek bele tőkét. Sok helyen elve csak szolgáltatói eszközzel megy az adás.
Sőt, nemrég olvastam egy érdekes dologról. A britteknél kódolatlanul adnak műholdas programcsomagot, de mégis árulnak hozzá boxokat. A hivatalos boxok szoftvere felett a szolgáltatónak teljes kontrollja van, így bármilyen változás történik a vételi paraméterekben, arra át tudják állítani a boxokat. Tehát a nézőnek mindig naprakész a felület és a csatornalista. Az itthoni mindigtv extra esetén sok készüléknél kell kézzel újrakeresést nyomogatni, ha változik valami, mert itt nincsen szolgáltatói box.
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13120 üzenetére
DVB-C-s tunerek miert nincsennek?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
SirAlo #13119 üzenetére
Hello,
az AVerMedia tuner 100%, hogy nem fog menni kábellel.
De név alapján a többi sem.Gondolom eddig analóg kábel adást néztél a régi tunereddel. Ahhoz ismét analóg tunerre van szükséged. Hybridet keress (analóg+DVB-T), mert sima analóg nem igazán kapható.
A DVB-T tunerek a magyar MindigTV adásait fogják, antennával.
Saját kínálatból pl. ez jó néked: H830
-
SirAlo
aktív tag
Hello, szeretnek egy uj tv tunert venni, mivel a regi mar elavult , nincs 64 bites driver hozza (viszont tokeletesen mukodik) , ezeket neztem eddig ki magamnak, az lenne a kerdesem hogy ezek az USB-s tv tunerek mukodnek sima kabeltv-vel is ha radugom vagy csak a sajat antennaval amit adnak hozza?
Avermedia AVerTV Volar HD PRO VIDEO
Kworld UB499-2T Dual DVB-T USB
Kworld USB DVB-T TV Stick II ( ez nagyon olcso)
TV Tuner Compro M330F (PCI-s)Az elso tunerrol van fent youtubon egy video ahol azt mondja csak a sajat antennaval mukodik (szerintem kellene sima kabeltvvel is ) , az lenne a kerdesem hogy mukodik kabellel? Es kabellel nem lagolna az adas mint ahogy a videoba?
Nah szoval, szerintetek ezek kozzul meik lenne jobb megoldas?
-
Cheesy
őstag
Van egy Leadtek PXDVR3200H belső tunerem. Elégedett vagyok vele, jó vétel volt, jó kártya.
De szeretném a vasat zsugorítani, mely eredményeképpen ha mITX-re kerül sor, nem fog beleférni a házba, az alaplapra. Kérdésem, hogy hasonló minőség/tudású (esetleg jobb), de az ő kategóriájába tartozó külső USB-s tunert milyet ajánlotok?
AverMedia H830 USB AVerTV Hybrid Volar HD? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
krokosztil #13116 üzenetére
Hello,
én egyetlen HDMI bemenetes TV tunert ismerek: H727
Tudtommal nincs másik a piacon. -
krokosztil
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni Tőletek a következőhöz:
Szeretném bővíteni a meglévő pc-met egy videókártyával és egy tv tunerrel.
A kritériumok a következők lennének: A tv tuneren kellene hogy legyen egy HDMI bemenet. Távirányító nem kell.
A videókártya nem lesz játékra használva főleg webes hd tartalmakat és filmeket akarok nézni vele. Szeretnék rákötni egy monitort, egy projektort, és egy tv-t. Szóval kellene a kártyára HDMI, D-SUB, és DVI csatlakozó.
Valamint a kártyának min 120Hzes jelet kellene kipréselni magából ugyanis a projektor 3D ready és szeretném majd kihasználni. Ehhez örülnék ha szemüveget is ajánlanátok.
Meglévő cuccok:
Dell Optiplex 980 alapgép (intel I5, 4gb ram.....)
Monitor: 1600x1200 -as samsung lcd
TV: ezeréves Panasonic Viera HD ready panel
Projektor: Acer P5390W DLP 3D ready, HD ready
ezekhez kellene a videókártya, tv tuner, és szemüveg.
Tudnátok javasolni olyan konkrét típusokat amik ár/érték arányban nem vágnak földhöz? -
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Vettem ma egy AVerTV Hybrid Volar HD H830 USB tuner kártyát.
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok e valami komolyabb jobb tv tuner programot hozzá mint a gyári programja? -
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olcsóbb, de jó minőségű tv Tunert ami már tud HD minőséget is esetleg és UPC koax kábel menne bele csak nézni akarok felvenni nem, tudtok valamit javasolni?
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok!
Szeretnék TV tunert venni, USB-s fajtát. nézelődtem de nem tudom mit vegyek, szóval segítséget kérnék a szakértőktől.
Nekem a lehető legfapadosabb tuner kellene, mert évente maximum ha 5x lesz használva, semmi extra funkció nem kell bele(tényleg semmi), rádugom a laptopra. rádugom a kábeltv-t és menjen, kb ennyi. Viselkedjen úgy mint egy fapados crt tv
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13107 üzenetére
Igen, alapjában véve én is úgy voltam vele, hogy elég lenne egy tök egyszerű capture kártya, sőt elgondolkodtam, egy 20-25E körüli HDMI-s Capture kártyán is (bár most nem szeretnék ennyit költeni rá), mivel a boxomon HDMI kimenet is van többek között, csak ezekkel a kártyákkal az a bajom, hogy elvesznek a "TV-s funkciók". Azaz mivel még sosem volt ilyen kártyám, nem igazán vagyok vele tisztában, hogy mennyire tudnám úgy használni, mint egy normál TV tunert. Gondolok itt arra, hogy a Capture kártyákhoz nem szoktak pl. távirányítót adni, Így nem tudnám mondjuk a box-al együtt irányítani, nem tudnék pl. elalvás időzítést sem benyomni (mivel a hálószobában rendszeresen a gépet használom TV-nek) és azt sem tudom, hogy az ilyen kártyákhoz (vagy mondjuk akár külső USB cuccokhoz) van-e olyan használható szoftver, ahol mondjuk nem folyamatosan egy videó szerkesztő, vagy videó felvevő programot kell futtatni ahhoz, hogy csak simán nézhessem a TV-t. Ez főleg akkor lehet gond, amikor pl. netezek és oldalt egy kis ablakban fut a TV (tudom rossz szokás, meg függőség, stb., de ez van :d, plusz ilyenkor van hogy a párom is ott ül mellettem és egy monitoron bámulunk két külön dolgot
), mert a Tuner progiknál ez könnyen megoldható, hogy egy tetszőleges keret nélküli ablakban megy a TV, de a Capture eszközöknél én ezt úgy képzelem el, hogy maximum egy normál windows ablakba tudom leméretezni a képet.
Szóval ha a fenti problémáim megoldhatóak egy video digitalizáló eszközzel is (úgy hogy a kép nem csúszik a hanghoz képest, meg nem terheli folyamatosan a processzort, stb.), akkor egy ilyen megoldás is érdekelne, de én kétlem, hogy ez megoldható.(#13108) krealon Nem vagyok benne biztos, ls. fenti írás
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Telekom IPTV set top boxot szerelnek be (van HDMI és SCART kimenete), a monitorom pedig DVI és DisplayPort bemenettel rendelkezik (Dell U2311H, HDCP képes).
Van kábel, és ha igen, a monitort összekötve az set-toppal normálisan nézhető lesz az adás?
-
krealon
veterán
válasz
Tommmysun #13106 üzenetére
Ehhez eleg egy olcso digitalizalo is.
-
Tommmysun
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Régi tunerem sajnos nem kompatibilis a Windows 8.1-el, ezért most kénytelen leszek egy újat beszerezni és ebben kérném a segítségeteket.
Tehát olyan tuner kártyát keresnék, ami nyilván kompatibilis a Win8.1-el
, van hozzá IR blaster és van a szoftverében sleep timer funkció. A tuner fajtája igazából totál mindegy, mert T-Home IPTV boxot használok, amiből csak a videó jelet küldöm a kártyának, ezért ugye kell rá video input is (lehetőleg minél jobb képminőséggel), de a tuner résznek semmi szerepe nem lesz.
Ja és persze mindezt normális áron szeretném.
Igazából már elég sokat keresgéltem a neten, de ott sajnos sokszor elég hiányos infókat találni a kártyákról, szóval nem igazán jutottam dűlőre.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
zichie
senior tag
válasz
laszlodomoko #13103 üzenetére
Ehhez digitális kábeles (dvb-c) tunerre van szükséged. A Leadtek nem gyárt ilyen tunert, csak max. földi digitálist (dvb-t), az meg kábelre nem jó.
-
laszlodomoko
csendes tag
Hali!
Analóg leadtek tuner kártyámat cserélném le digitálisra.
Tudtok ajánlani típust (lehetőleg leadtek) ami tuti biztosan (saját tapasztalatból)
HD képminőségben veszi a Digi kft. kábeltévés szabadon fogható összes csatornáját (százvalahány)
PCI vagy PCIe 2.0x1Köszi!
-
Fandor
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #13097 üzenetére
köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia