Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Atti0925 #12898 üzenetére
Azt hiszem lehetetlent kérsz.
Win 7 kompatibilitással még talán akad tuner (asus analóg tunereket még láttam bolt oldalán pl, de win 8 kompatibilitás necces)
Olyat, amihez esélyes a win8 támogatás (Avermedia, talán kapni még leadteket) az meg nem fér a keretbe.
Ha kevés áron kapható használt tunereket néznél, akkor figyelni kell a win8 kompatibilitásra, talán úgy sikerül még valamit találni.
-
Atti0925
tag
Milyen tv tunert ajánlanátok az alábbiak alapján:
-analóg kábeltv-re kell
-PCI,v usb-s legyen
-Win 8 alatt normálisan fusson
-a keret szűkös eléggé(max 15e),ja és új legyen??? -
s.adryen
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom, jó helyen járok-e ezzel a kérdéssel, de tudnátok ajánlani egy könnyen használható usb-s tuner szoftvert? a hauppauge 930c-t szereztem be, de a saját szoftvere nem működik úgy ahogy kellene, szükségem lenne egy alternatívára.
köszi
-
sqpp
őstag
Nekem van egy KWorld TV-878 as TV Tuner-em, valamint egy dm7134+ tuner kártya is, de ehhez alig találtam drivert és programot se a működtetésére ezt lehetséges lenne rákötni esetleg T-home-ra?
Műholdas ha jól tudom egy antennakábel jön be, és ezt kell a set top box-ba kötni nekünk, + videófelvevőn keresztül csatlakozik még mert a tv az még régebbi, és nincs rajta hdmi kimenet, stb.
A lényeg ha megoldható lenne, valamelyik kártyával, szeretném rákötni a Thome-ot.
Svideo van rajta
antenna video kimenet
hang
és távirányító -
zhagyma
őstag
válasz
Laprasi991 #12893 üzenetére
A tuner gyári honlap specifikáció szerint csak CI slot van benne: [link]. Eddig
-
Laprasi991
aktív tag
Üdv mindenkinek!
[link]
Ez a tuner jó lehet UPC-s kábeltv-hez?Itt a leírás szerint csak CI slotot kezel és nem CI+ slotot, de ahogy nézem, nagyon sok leírásban keverik a kettőt.
Mit gondoltok?
-
krealon
veterán
válasz
Bone123 #12889 üzenetére
Displayport 1.1+ eseten van HDCP.
Tehat kabel vagy konverter vasarlas elott mindenkepp ellenorizni kell a Diplayport verziojat. -
Bone123
HÁZIGAZDA
Nos pár telefon, és ezt tudják a T-s srácok mondani, hátha másnak segít:
A T-s IPTV boxnak (Intek HD-C10CX) SCART és HDMI kimenete van, az utóbbi szerintük HDMI képes monitorra is rámegy (mondjuk a monitoromnak audio kimenete nincs, de a hangot nyilván el tudom hozni a boxból). A jel tehát digitális és a box felől a kolléga állítása szerint már kódolatlan.
-
krealon
veterán
válasz
Bone123 #12887 üzenetére
"A T-Home "vezetékes TV" csomagot ajánl fel, ez kábel vagy IPTV?"
Ha Set-Top-Box nelkul is mukodik, akkor kabel.
"Igazából az nem világos a HDCP-ben, hogy ha a TV "kikódolja a jelet" ami a T-boxból jön, miért nincs vmi egyszerűbb PC-s kari, ami pont ezt megteszi?"
Mert a tartalomszolgaltatok lobbija miatt csak a masolast lehetetlenne tevo eszkozokre szabad kikuldeni a HD tartalmat.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
krealon #12885 üzenetére
Köszönöm a részletes válasz! A T-Home "vezetékes TV" csomagot ajánl fel, ez kábel vagy IPTV?
Végül is az se lenne rossz, ha antennakimeneten analóg tunerre vihetném az SD jelet (UPC Directről így jön), ilyet tud a T-s box? Van még DVB-T tunerem, ami gondolom nem sok vizet zavar, és DisplayPort bemenetem Dell U2311H monitoron (tuner nincs benne), mi van ha erre kötöm a HDMI-t (átalakítóval)?
Igazából az nem világos a HDCP-ben, hogy ha a TV "kikódolja a jelet" ami a T-boxból jön, miért nincs vmi egyszerűbb PC-s kari, ami pont ezt megteszi?
-
krealon
veterán
válasz
Bone123 #12879 üzenetére
"De én a set-topból vinném a jelet. A TV-hez is eljut a HD jel a set-topból, olyan tuner kellene, amivel ugyanezt a PC-vel érem el."
A Set-Top-Box-bol HDMI csatlakozason (High Definition Multimedia Interface) keresztul jut el a HD adas a TV-be.
A HDMI csatlakozason keesztul a TV-hez a HD adas HDCP titkositott (High-bandwidth Digital Content Protection) formaban jut el.
Ezt a titkositott adatfolyamot mas eszkohoz eljuttatva nem fogod tudni az eredeti keptartalmat visszanyerni.Letezik olyan eszkoz, amely kepes a HDMI-n titkositatlanul erkezo jelet (pl szamitogepes jatek kepernyoje) rogziteni, ezt szoktak HDMI capture-nek nevezni. De a televizio adas kepet ezek az eszkozok sem kepesek rogziteni a titkositas miatt, amellett, hogy nem is olcsok (pl gamecapture hd 180 EUR).
Az egyetlen mod, hogy a HD adast szamitogepen nezd, hogy a Kabeltv-zsinoron erkezo kodolatlan (kodkartyat nem igenylo, vagy STB-hez nem kotott) DVB-C jelet egy DVB-C tunerrel veszed es a hozza valo programmal megjelenited.
Sajnos a T-home HD adasanak vedelmerol nincs infom, igy az is elofordulhat, hogy hiaba veszel DVB-C tunert, a vedelem miatt nem jeleniti meg a geped a kepet.
Ezen kivul a T-home szolgaltat ADSL vonalon is televiziot, de ezt IPTV formaban teszi, ami egy zart rendszer, a Set-Top-Box-on kivul mas eszkozzel nem mukodik.
Remelm sikerult eleg reszletesen elmagyarazni a lehetosegeket.
-
zichie
senior tag
válasz
Bone123 #12879 üzenetére
Minek az stb? A tuner és PC kombináció sokkal többet tud, mint egy butított, lekorlátozott szolgáltatói box, ahol a HDMI kimeneten ott a HDCP másolásvédelem.
Jön a koax kábelen az összes digitális (beleérteve HD-ket is) adás jelfolyama. Ehhez kell PC + kártyaolvasó + dvb-c tuner. A koax kábelt nem a boxba kell dugni, hanem a pc dvb-c tunerébe, a kártyát meg ki kell venni a boxból és betenni a kártyaolvasóba. -
zichie
senior tag
válasz
Bone123 #12877 üzenetére
Ez egy Skytec Blackbox műholdvevőhöz jó, amibe dvb-c tuner is tehető. Ahhoz, hogy ezt a dvb-c tunert használni tudd kell venned egy ilyen Blackbox-ot, ami nem olcsó.
DVB-C tuner egyébként a THome set-top box helyett kell.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Jelenleg DVB-T tunerre megy a földi antenna HD-ban, de a THome set-top boxból is rá lehet vinni egy DVB-C tunerre a HD jelet ugyanilyen antennabemenettel?
Eddigi segítséget is köszi.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
THome családi+HD kábelcsomag FHD jelének PC-re vitalére milyen tuner kell?
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
róland #12871 üzenetére
Mint írtam, feltétlen a konzolon keresztül szeretnék játszani. Az ilyen kínai átalakítókban nem bízok, láttam már emberkéket bebukni vele.
hcl: Ismerem az easycapet, de mint írtam belső kellene nekem. Egyik ismerősnek volt, hamar meg is adta magát. használta vagy kétszer az egészet, de annak is a válaszideje az usb miatt nagyon gány volt, ilyen 10-15mp volt az eltérés a tv és a cap képe között. Nekem pedig nem lenne tv közbekötve.
Találtam viszont egy leadtek pvr2200at, igazából ezen is van minden kimenet amire szükségem lenne, és fele annyiba kerül a dolog.
-
hcl
titán
válasz
KisTopi95 #12870 üzenetére
Ebben az esetben bármi, aminek van olyan bemenete, amilyen a konzolod kimenete, illetve hajlandó működni az oprendszered alatt.
Haveromnak most rendeltünk egy Easycap-et, ebayen kb. 3000Ft. Ez nem tuner, csak digitalizáló, van neki kompozit, S-Video meg hangbemenete. -
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Van nekem pár régebbi konzolom, és ezekkel szeretnék a gépen játszani úgy hogy egy tv-tuner kártyát veszek. A logouton valakinél láttam ezt a megoldást, és bogarat ültetett a fülembe, hogy ezt meg kell csináljam. A lényeg tehát ps1, ps2 és n64 játékokat szeretnék játszani windows alatt, de a konzolon a feeling miatt. A kérdésem pedig az lenne, hogy milyen tv-tunert ajánlanátok nekem, amivel meg tudnám ezt valósítani. Ugyanis nézegettem neten, de annyira nem vagyok jártas a szakmában. Tv-t nem szeretnék rajta nézni, és csak belső tunert szeretnék, mert ennek nyilván sokkal kisebb a válaszideje mint ami usb-n megy. Illetve olyan kellene ami pci-e 1x csatlakozóba megy. A használt kártyáktól nem zárkózom el, és nagyjából a keret a kártyára 10.000 forint lenne. Egy PxDVR3200 H-t néztem ki 10.000ft-ért, de lehet hogy ez meg már nekem fölösleges lenne. A hangot és a képet a kártyán keresztül szeretném összehozni.
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv.
Kistopi -
v-a-lacky
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12867 üzenetére
A (jelenlegi vagy az új) EZRecorder időzített felvétel menüjében a kezdő és a záró időpontok percnyi pontossággal beállíthatóak? Vagy csak a kezdetet lehet így megadni, s az időtartam fél/egyórás lépésekben állítható? A kezelési leírásból sem és a netes véleményekből sem egyértelmű ez. Köszi!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
v-a-lacky #12866 üzenetére
Nem tudok.
A mindent lejátszó, egy media player, a jobbak közül. Avermedia sajnos nincs. Más terület, mi a "capture" kártyákban vagyunk erősek. Tehát a felvételben.
A (majdnem) mindent felvevő a mi termékünk. A HDMI védelmet még mi sem tudjuk kiküszöbölni. Bár vannak rá kísérletek HDMI spliterrel, de erről nekem nincsenek információim. Magán akciók.úgy tudom, léteznek olyan media playerek, amik AV bemenettel tudnak felvenni. De úgy emlékszem, az STB-t nem tudják vezérelni. Csak beérkező jelre nyomott felvétel gombbal rögzít.
Azért írok feltételes módban, mert nem emlékszem hol és kinél halottam ilyen eszközről.De jelzem a központ felé, hogy ilyen igény van.
-
v-a-lacky
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12864 üzenetére
Remek. De ezek szerint egy ilyen "mindent felvevőn" kívül szükségem lesz még egy "mindent lejátszóra" is. E két eszközből lehetne összerakni egy hagyományos asztali merevlemezes dvd felvevőt. Jól gondolom? Tudsz ilyen "mindent lejátszót" ajánlani? Vagy e kettő helyett egyetlen készüléket?
-
krealon
veterán
válasz
rikaaa #12863 üzenetére
"Van egy laptop, van egy digi előfizu"
1. lepes: Digi elofizetoi szerzodes elovetele (vagy ASZF a Digi weblapjan)
2. lepes: kikeresni, hogy milyen modon szolgaltatnak az elofizetett csomagban (analog, DVB-C)
3. lepes:
3.a, ha csak analog a szolgaltatas, akkor hybrid USB Tv-tunerre lesz szukseged.
3.b, ha DVB-C-t is tartalmaz az elofizetes, akkor a DVB-C tuner-re ajanlast a DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, STB) temaban talahatsz.
3.c, ha muholdrol erkezik az áldás, akkor csak katyaolvasos Set-Top-Box-al fogod tudni venni az adást."meg egy olyan fő media box, amiből az összes többi media box kábele jön ki, és ott még van hely."
Gyarto? Tipusszam? Feliratok rajta?
Sajnos a korulirasod nem sok tampontot ad, hogy mirol is van szo. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
v-a-lacky #12862 üzenetére
A pontos érkezésről még nincs információm, remélem Novemberben, mert utána a karácsonyi időszakban már nagyon nehéz terméket listázni a piacra.
Media playerként nem igazán lehet használni, mert azt a video formátumot ismeri, amiben maga is felvesz.
Pl. egy mkv file-t nem fog felismerni.Nem tudok róla még linket vagy anyagot megosztani.
De nagyon fog hasonlítani tudásban és kinézetben erre a termékre: [link]Természetesen a menüje TV felvételre, STB vezérlésre lesz alakítva. És IR Blasterrel vezérli is majd a beltérit.
Az biztos, hogy HDMI és Komponens bemenete lesz.
-
rikaaa
újonc
Sziasztok! Szeretnék a laptopomhoz venni egy tv tunert, de totál nem értek hozzá. Van egy laptop, van egy digi előfizu, meg egy olyan fő media box, amiből az összes többi media box kábele jön ki, és ott még van hely. Ezért gondoltam arra, hogy rádughatnék egy tv tunert ami bejönne hozzám, mert még egy tv-m nincs és az többe kerülne, mint 1 tuner. Valakinek van valami ötlete?
Annyit láttam, hogy van amihez antennát kell kitenni, én azt nem akarok, mert ott a digi, meg az antennából amúgy is rosszabb a kép meg kevesebb a csatorna. Szóval van tipp, hogy milyet vegyek? Lehetőleg legyen olcsóbb mint egy tévé.És az se baj ha az összes csatorna bejönne, mint a többi tv-n. Jah és nem akarok felvenni adásokat, meg ilyesmik, csak tévézni.
Köszi!!! -
v-a-lacky
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12829 üzenetére
Engem is érdekel az Avermedia EZRecorder, de az ára miatt még gondolkodom rajta. Miben lesz okosabb az utódja? Menüjéről, felvételi beállításokról, egyebekről lehet-e már többet tudni? Más formátumot fog-e ismerni? Más eszköz által rögzített filmeket le fog-e tudni játszani? Várhatóan mikor fog kijönni?
-
nevtelensenk
csendes tag
Rendben, köszi még egyszer mindenkinek!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nevtelensenk #12858 üzenetére
-
hcl
titán
válasz
nevtelensenk #12858 üzenetére
A szoftver veszi fel, nem a ketyere, azon nem múlik
-
nevtelensenk
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12857 üzenetére
Köszi. Egyébként a hangsávot nem külön akarom felvenni, hanem a képpel együtt, csak az lenne érdekes, hogy milyen formátumban képes rá a ketyere. Pl. MP3, AAC vagy valamilyen veszteségmentes formátumban? Nekem az utolsó lehetőség lenne a legjobb. De erről sajna nem írnak az adatlapon. Mondjuk ettől függetlenül valószínűleg ezt a tunert fogom venni.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nevtelensenk #12855 üzenetére
Szerintem nem lesz vele gondod.
A kép minőségét a csatlakozás adja.
A géped elég erős ahhoz, hogy ne legyen kép-vesztés.A hangsávot viszont nem tudod külön felvenni. (legalábbis én nem tudok az opcióról)
H.264-be tudod tömöríteni az anyagot egyben, az nem foglal sok helyet.
Bővebb infó itt: [link] -
hcl
titán
válasz
nevtelensenk #12855 üzenetére
Ha csak analógot nyomsz be neki, akkor elég egy analóg. Mondjuk ha a jövőre is gondolsz, akkor jó a hibrid.
-
nevtelensenk
csendes tag
Szóval, az Acer Aspire E1-731G-20204G1TMNII laptophoz szánt TV-tuner az AVERMEDIA AVerTV Hybrid Volar HD lenne. Egyelőre valószínű az analóg antennajel menne bele, esetleg idővel majd a set top box valamilyen kimenete lenne hozzákötve. HD-adás felvétele nem fontos. A kép felvételénél nem baj, ha nem túl jó a minőség, de a frame dropot szeretném mindenáron elkerülni, a hangot viszont jó minőségben, WAV-ban, vagy minimálisan veszteségesre tömörítve szeretném felvenni. Szerintetek ez a TV tuner megfelel a célokra?
-
zichie
senior tag
válasz
Avermedia_hu #12849 üzenetére
"Más formátumú (digitális, műholdas) esetén reménytelen. A T-home nem engedi."
Kábeles "T" esetében lehet használni dvb-c tunert, mert nincs a conax kártya a boxhoz párosítva. Műholdas és IPTV esetében van korlátozás.
-
zichie
senior tag
válasz
Bal0924 #12851 üzenetére
Ezzel az ini fájlban megadott összes frekvencián meg kell találnia a több, mint 100 digi csatornát. Ha semmit nem talál, akkor driver vagy hardware hiba, ha valamennyit megtalál, de nem mindegyiket, akkor lehet kábelezés probléma vagy esetleg nem Budapesten laksz és más a frekvencia kiosztás.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
DVBViewer pro-t használom.
Időcsúsztatáskor akadozik, ugrál az adás. Nézhetetlen! Csak az élő adást tudom nézni..
Az a Digi a tuner vagy a program miatt van?A program képtelen felvenni az időzített felvételeket, mikor nincs bekapcsolva a program. Van megoldás?
Nem aktív a feladatütemező, miért? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Divinus #12845 üzenetére
Analóg T-home kábelTV-hez válassz analóg vagy Hybrid tunert.
Más formátumú (digitális, műholdas) esetén reménytelen. A T-home nem engedi.A géped teljesíteni fogja a hardver igényt, nem is kell rá figyelned.
Használhatsz USB tunert is, ha nincs helyed. Nem rosszabb, nem gyengébb, mint egy PC kártyás változat.
-
zichie
senior tag
válasz
nemtabo #12834 üzenetére
DVBViewer esetében a frekvenciákat egy ini file-ba kell beleírni. A budapesti Digikábel esetében az ini file így néz ki:
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel
[DVB]
0=16
1=114500,5,6000
2=121500,5,6000
3=128500,5,6000
4=354000,5,6900
5=362000,5,6900
6=370000,5,6900
7=378000,5,6900
8=386000,5,6900
9=394000,5,6900
10=402000,5,6900
11=410000,5,6900
12=738000,5,6900
13=770000,5,6900
14=778000,5,6900
15=786000,5,6900
16=794000,5,6900Ezt a file-t a "C:\Users\All Users\CMUV\DVBViewer\Transponders\" mappába kell betenni (pl. digikabel.ini néven). Ezután a keresésnél ki kell választani a Digikábelt és szépen lekeresi a digis frekvenciákat.
-
Divinus
csendes tag
Sziasztok.
Kifejezetten amatőr vagyok a témában,(nem is szeretek tv-t nézni) , öcsém viszont annál inkább.
Tanácsotokat kérem milyen tv tuner-t vegyek .
ASRock B75M-GL R2.0 Intel LGA1155 mATX alaplapba lesz beszerelve és T-Home kábel tv adását kéne "fogadja?"
Egy MSI 7790 van benne , abba se vagyok biztos hogy befér mellé egy tv-tuner.
Elnézést a hozzá nem értésemért, remélem tudtok segíteni. Szép napot. -
nevtelensenk
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12835 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz
nemtabo #12839 üzenetére
Akkor nem jól próbálod hangolni. A DVB Viewer legnagyobb baja, hogy egyetlen olyan hangolási beállítása sincs, ahol mindent kézzel adhatnál meg. Vagy a SR, vagy a moduláció választható. Az előre definiált dolgait meg alapból el kell felejteni. Nálam már nincs fent, szóval nem tudok screenshotokat csinálni, emlékezni meg már nem teljesen emlékszem rá.
-
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nevtelensenk #12831 üzenetére
Ha megbízhatatlan a beltéri, cseréltetsd ki a szolgáltatóval.
A legjobban akkor jársz, ha komponens kimenettel bírót választasz. A HDMI legtöbbször védett.Olyan tunert nem fogsz találni, amivel UPC digitális jelet nézhetnél. Csak a UPC beltérijét használhatod.
Valószínűleg hozzád is érkezik a kábelen kb. 50 analóg TV csatorna. Azt gond nélkül nézheted, felveheted analóg vagy hybrid tunerrel.
A hang problémát nem tudom mi okozza. Ehhez a részhez nem értek, nincs tapasztalatom.
-
nemtabo
aktív tag
válasz
#65675776 #12830 üzenetére
Digi kábelem van, hangolommindkét szoftverrel. A dvb vieweren érzékeli a dvb-t és dvb-c lehetóségét, beállítom a QAM256 6875MS/s transzponder listát, és beállítok széles frekitartományt, részhletes lassú kereséssel. Keresés közben alul az aktuális eszköz jelerősségénél semmikt nem jelez, és nem is talál semmit.
A total médiánál ilyen részletes beállításokat nem találtam, ott csak az országot lehet sztem belőni. -
nevtelensenk
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12829 üzenetére
Köszi, de az a gond, hogy a Set Top Box-unk elég megbízhatatlan, tehát jobb lenne egy olyan készülék, amibe az STB-be bemenő antennakábelt dugnám, hogy az STB-re ne is legyen szükség.
Egyébként kérdeznék még valamit. Csináltam olyan hangfelvételt, hogy a Set Top Box-ból scarton vezettem ki a jelet, és egy PC hangkártyájának linein-jébe vezettem be. Egyes adókon (pl. Film Mania) azonban nem sikerült a felvétel. A hang teljesen torz, érthetetlen volt, mintha valami másolásvédelem lenne a hangon. Ha jól emlékszem, ugyanez a hatás jelentkezett akkor is, ha előbb VHS-re felvettem a műsort, és utána a videó scart-kimenetéről a gépre. Egy ősrégi hangkártyán viszont nem jelentkezett a hatás, ott normális volt a hang. Az a kérdés, hogy ha TV-tunert veszek, az vajon képes lesz normálisan felvenni, vagy ott is bezavarhat ez a dolog? Tudsz erről valamit mondani?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nevtelensenk #12824 üzenetére
Az EzRecorder Plus azért van borsos áron, mert nem közvetlen magyar beszerzés.
Mivel nagyon kevés STB rendelkezik komponens csatlakozással, így nem is honosítottam Magyarországon.Egyébként rövidesen jön az utódja, ami már kompatibilisebb lesz. Pl. lesz rajta HDMI be/ki. Ha az nem védett, egyszerűbb vele az élet.
De egyik sem tuner.
A STB-ből érkező video jelet tudják rögzíteni.
Időzítve, úgy hogy vezérlik is a beltérit. (bekapcsolás, csatorna váltás, stb.)erre alkalmas a Homefree Combo is: Homefree combo
Ha a vezeték nélküli TV-zést is kihasználod, jó vétel lehet. -
nemtabo
aktív tag
Hahó!
Egy napja szenvedek Delock usb tv tuner és a Digi kábel összehozásával sikertelenül. Se win7, se xp, se total media, se dvb viewer. Utóbbi érzékei a dbv-t és dvb-c tunert, de az aktuális eszköz jelerősségénél nem jelez semmit. A kábel tuti jó, ha átdugom a tv kábel helyére, akkor jönnek a csatornák.Esetleg vkinek vmi 5let?
-
törölt tag
válasz
nevtelensenk #12824 üzenetére
Szokás szerint kimaradt, hogy a STB milyen bemenőjelet kap egyáltalán. DVB-T/C/S(2)?
-
nevtelensenk
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire E1-731G-20204G1TMNII vagy hasonló kaliberű laptophoz szeretnék venni egy USB-s TV tunert. Szerintetek van olyan, amibe a set top box-ba bemenő antennajelet be lehet dugni, és így a digitális adást közvetlenül képes fogni? Vagy amibe valamilyen módon a set top box jelét be lehet vezetni? Ilyen kellene. Lényeges lenne az is, hogy lehetőség legyen a hangot akadásmentesen, tömörítetlenül, vagy legalábbis minimális veszteséges tömörítéssel rögzíteni. A képnél nem fontos a jó minőség, csak az számít, hogy ne forduljon elő frame drop. Szóval megbízható kellene.
Láttam egyébként az AVERMEDIA HD EzRecorder Plus-t, csak nem tudom, megfelel-e a fent említett célokra, illetve gépre lehet-e róla másolni. Meg aztán elég borsos ára van, nem biztos, hogy szükségem lenne ilyen drágára. Szerintetek?
-
Logicman86
tag
Üdv !
Winfast TV2000 XP Expert
Asus TV FM Card tv7134/fm/lpVan valakinek tapasztalata a két kártyát illetően windows 8 alatt? Van hozzá driver, fel ismeri a rendszer?
Köszi!
-
hcl
titán
- Online TV (nem egészen ugyanaz mint a normál TV)
- Veszel egy digitális tunert, és ingyen Mindigtv (olcsó, de csak az ingyenes csatornák + jó vétel kell)
- Diginél előfizetsz kábeltévére, és ahhoz való USB-s vagy belső tunert veszel. (Ahhoz való = digitálisra fizetsz elő vagy analógra.) -
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném megtudni,hogy a számítógépen miként lehet tv adást nézni?
Digi kábelmodem van.
Ezt valahogy összekötni a géppel?Üdv: feri 1
-
Bal0924
senior tag
A 121,5 és a 128,5 MHz-ek milyen frekvenciák hogy ott nem talál digitális adásokat?
Csak a közszolgálati adókat nem akarja befogni. :SMit jelent hogy:
Konstelláció 256 QAM ?
Szimbólumsebesség 6900 (közszolgálati csatornák esetében 6000) ?A BandWidth milyen számra állítsam?
-
Bal0924
senior tag
Most kaptam egy ilyen üzenetet a Digitől.
-Frekvencia: 121.5 MHz - 794 MHz
-Konstelláció 256 QAM
-Szimbólumsebesség 6900 (közszolgálati csatornák esetében 6000)Ezt hogy állítsam be hogy azokon keresse?
[DVBFrequency_9]
BandNum=1
MinFrequency1=100000
MaxFrequency1=999000
BandWidth1=8 -
Bal0924
senior tag
[DVBFrequency_9]
BandNum=1
MinFrequency1=100000
MaxFrequency1=999000
BandWidth1=8A 121,5 MHZ beletartozik, e kettő közötti frekvenciákba?
-
Dolphine
addikt
válasz
róland #12801 üzenetére
Miért kell kerülni a Pinnacle termékeket?
Igaz nekem még régi fajta van (PCTV Pro) és minden OK vele. Igaz XP alatt használom!
Más!
Egy valamit nem igazán értek. Sokan írják, hogy szeretnének TV-t nézni gépen ez OK, viszont probléma van a tuner választásnál. Szerintem én le vagyok maradva, mert simán kábelen jön az adás akkor analóg tuner kell, ha digitálisan kábelen, akkor ahhoz van set-top box, azon csak valamilyen kimenet?
Neken itthon Digi műholdas előfizetésem van a tunerrel S-Videón van összekötve aztán jónapot.
Most már nem ennyire egyszerű a helyzet? -
Bal0924
senior tag
válasz
róland #12797 üzenetére
A VLC-vel még a tunert se tudtam rávenni hogy lássa.
A TotalMedia program nekem tetszik. Sőt már be is állítottam az előre beprogramozott listámat amiket fel kell venni-e..
Ha a TotalMedia szinte a teljes frekvencia sávot átnézte és úgy nem találja az MTV1-et (és beletelt vagy 2órába míg megkereste az adókat, többször is megtalálta ugyan azt a 98at, de a hiányzókat nem) ,akkor a VLC miért találná meg?
-
hcl
titán
Milyen előfizetésed van?
Ha UPC analóg, mint nekem, akkor analóg tuner kell.
Ha UPC digitális, akkor digitális.
(Viszont a UPC-nél nem tudom, még mindig olyan-e a digitálisos adás, hogy csak a saját settopboxukkal megy, amibe az általuk adott előfizetői kártyát rakod...)Az analóg az a régifajta földi sugárzású TV-ket vette, megn ugye az analóg kábeltv ugyanaz, csak nem antennán jön.
Vannak hibridek is, amik analógot és digitálost tudják.
Digitálisból viszont van DVB-T (földi sugárzású. Mindigtv-hez), DVB-C (kábeltévéhez, ez kell neked), és DVB-S (műhódos). Szóval digitálisból DVB-C kell, hibridből meg analóg+DVB-C -t tudó. -
hcl
titán
Lehet venni kínait is, csak MPEG4 képes legyen. Meg ha előfizetéses dolog is kell, akkor kártyaolvasó is kelleni fog. (Common Interface)
Nekem IT9135 chipsetes kis USB-s izé van, teljesen jó, ha jó jelet kap De az meg nem a tuneren múlik, hanem az antennán.
Digitális tunernél a tuner nem csinál semmit az adással, csak átadja a gépnek, aztán az dekódolja, és csinál belőle képet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54