Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Még meg nem veszem az új Leadtek kártyát, addig a régi
AverMedia M150D kártyával szenvedek.
Problámám az, hogy hiába tudom működésre bírni Chris TV Pro-val
/ PCI keresztül a hang, de sajnos késik/.
Újranindításnál nincs hang, pedig beállításokon nem változtatok semmit,
ez mitől lehet???
-
lacqa
tag
-
Balinov
titán
Milyen tuner?
lehet a tuner tudja a PCI audio-t,ekkor valahol be lehet allitani a Christv-n belul. Esetleg hangnormat allitani a megtalalt csatornakra. Vagy a windows hangeroszabalyzojaban kiprobalni, hogy megszolal-e valamelyik kivalasztott bemeneten. Hirtelen ennyi tipp az elso korben
udv
Balinov -
lacqa
tag
Sziasztok! A problémám a következő letöltöttem a ChrisTv-t,mert a gyári Tuner lejátszó progi csak 4:3 arányt tud,s nekem 16:9-re lenne szükségem,erre a ChrisTv tökéletessen megfelelne de sajnos a hangot sehogy sem tudom összehozni,az összes csatornát megtalálja,sőt elég jó minőségbe szebb mint a Pinnacleé!! De valami beállitás vagy nem tudom probléma lehet ebben kérnék segítséget ha valaki szintén így járt hogy hogy sikerült megoldania!!
-
Wendelke
aktív tag
Köszönöm a választ.
Ez azt jelenti, hogy vagy analóg, vagy digitálisra kell manuálisan beállítani, és a jeltől függő adókat lehet vele fogni?
Azaz pld. az analóg adásról nem válthatok át a digitális csatornára, csak úgy a távirányítójával.
-
Wendelke
aktív tag
Sziasztok!
Tv-tuner kártyát akarok venni a gépembe a közeljövőben, földi adások vételére. Vissza olvastam pár oldalt eme topikban, illetve máshol is tájékozódtam a témában.
Ha jól láttam akkor a "Leadtek WinFast DTV1800 H" tv-tuner kártyát analóg és digitális adás vételéhez lehet használni.
Alapvetően csak annyi a célom, hogy néha tv-t nézzek a gépen(esetleg műsort rögzíteni) , akkor ez jó hozzá?Egyszerre képes az analóg, illetve a digitális jelek vételére? Tehát az analógon jön az M1 a TV2 és az RTL, a digitálison meg a két Duna csatorna. Vagy csak analóg ,illetve csak digitális üzemben működik? Ez nem igazán jött le az olvasottakból.
Előre is köszönöm az értékes hozzászólásokat!
-
törölt tag
válasz
Laprasi991 #6088 üzenetére
Az tényleg furcsa, nem kellene (a kártyán talán 16MiB RAM van, nem 152). Nézz szét a BIOS-ban, lehet ott kell valamit beállítani rendesen.
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
#65675776 #6077 üzenetére
Nem nagyon figyeltem, hogy mi van a dobozta írva
Tulajdonképpen nekem annyira nem hiányzik az a belső csatlakozó, mivel akkor esélyem se lett volna összekötnöm az USB-s hangkeltőmmel. Ami számomra még furcsa, az az, hogy ha bent van a tuner a gépnen, akkor a BIOS 3096 helyett csak 2944 Mb RAM-ot lát. Normális ez?
-
bajnokpityu
félisten
valaki képes volt vista64 alatt működésre birnia a régi ződ nyákos pinnacle PCTVt?
vista 32 alatt ment dsalerrel,hibátlanul gyönyörű képpel -
törölt tag
Nem. Ha minden igaz, akkor az Asus tunereknek nincs is külön topicja. Esetleg az ATi Theater 550Pro topicjában érdemes szétnézni, ahhoz a tunerhez is ez a sw tartozik.
-
-
Stirbi
addikt
üdv mindenkinek, egyproblémám van lehet bénának tartotok,de segitségre van szükségem
beszereztem egy asus mycinema tv tunert [link], 3 cd volt hozzá 2röl lehetett instalálni cuccokat, mindent beinstaláltam amit lehetett, de nemtudom használni valaki kérem segitsenelöre is köszi
mod: audigy se hangkártyát használok, nemtudom ez számit-e, össze e kell kötni vele vagy nem , sajnos nemérteka tv tunerokhoz
-
törölt tag
válasz
Laprasi991 #6076 üzenetére
Szép nagy betűkkel rá van írva a pontos típus...
A PCB-n meg ott a hely a belső csatlakozónak is, nem értem miért kellett lespórolni.
A pattanás meg SB betegség. Erről bzoley tudna nyilatkozni, sosem fertőztem a gépem SB termékkel (illetve még nagyon régen egy összehasonlító teszt erejéig).
-
törölt tag
válasz
Laprasi991 #6074 üzenetére
Kissé hihetelen, lévén a PVR2 hivatalosan nem támogatja a PCI audio-t, azaz mindenképpen össze kell kötnöd a kártyát a hangkártyával. Méghozzá egy belső kábel segítségével, aminek a négytűs csatlakozója a tuneregység felett van.
-
törölt tag
válasz
Laprasi991 #6072 üzenetére
Összekötötted a két kártyát?
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Leadtek DTV2000H kártyát, analóg UPC adásokhoz szeretném használni. Sikerült beállítanom a csatornákat, kép az van, viszont hang nincs. Egy USB-s Creative SB Live! kártyám van. A TV kártya beállításainál ez is van kiválasztva mint audio eszköz, de valamiért nem működik.
Mit tegyek? -
littlelion21
addikt
válasz
littlelion21 #6070 üzenetére
Hmmm...a keresőt használva egyértelmű,h a Leadtek. Ugye...?
-
littlelion21
addikt
Üdvözletem!
Egyszerű Tv-nézéshez + rádió hallgatáshoz (de ezeket a lehető legjobb minőségben) melyik tunert ajánljátok inkább:
MSI TV@nywhere Plus
vagy
Leadtek WinFast TV2000 XP Expert?Vagy ha bármilyen más alternatívát tudtok ajánlani, ami esetleg jobb döntés lenne, azt szívesen veszem!
-
lacqa
tag
Segítségeteket kérném!! Egy Pinnacle PCTV Analog USB Tunerem van! Sikerült mindent összehozni rajta,nem kis izzadság árán de műkszik!! Azt szeretném kérdezni hogy nekem egy 22" monitorom van és szeretném ha az adást ebben a szélességben is nézhetném,eddig sehogy sem jöttem rá hogy hogy tudnám ezt beállitani így!!!! Valaki ha tudja segítsen nekem!! Köszönöm!
-
gabor128
aktív tag
Heló!
Egy témában keresem a megfelelő topikot a prohardveren.
A téma:
sat tv tunerek, ill. parabola antenna szettek.
Tudtok segíteni nekem? -
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Analóg kamerafelvételeket szeretnék digitalizálni csupán RCA-kimenettel rendelkező kameráról, mit ajánlanátok?
Elfogadható áron (max. 14-15 e-ig) szeretnék jó minőségű átalakítást végző digitalizáló kártyát venni, ilyet egyelőre sajnos nem találtam, nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni.Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
HThomas #6062 üzenetére
Most még analog, de a UPC mindenhol átáll majd digitálisra. Ha hoznak STB-t, akkor már az.
A Global jó kártya, hivatalos linux driver nincs hozzá, de lehet találni.
Dread: egyáltalán nem kell hozzá gép, csak egy monitor. Ha wide monitorod van, akkor inkább azt a verziót válaszd a Box7-ből is.
-
Dread
tag
hali!
azt szeretném kérdezni hogy a linkben szereplö tv tunerhez kell egyáltalán gép? az van odairva hogy nemkell hogy bekapcsolva legyen de az nem hogy kell-e.amugy mi a véleményetek rola? megéri az árát? köszi elöre is! -
HThomas
őstag
válasz
#65675776 #6051 üzenetére
Köszi a választ.
UPC: Sima analóg. Szerintem. Legalábbis valami alap csomag, pénteken kötik be...
Én is kicsit olyan helyzetben vagyok mint pigsty, az asztali konfigcsere nekem is érlelődik, bár legalább 1 (de inkább 2
) évig még nem akarok váltani... Szerintem elleszek én egy olcsó PCI-os analóggal, aztán majd gépcserénél meglátom milyen hiperszuper-fullhd tvadásom lesz addigra...
Csak kíváncsiságból: ez a Leadtek TV2000 XP Global Tunerkártya mennyire linuxbarát?
-
törölt tag
válasz
eXploRe4ctor #6060 üzenetére
Nem ismerem a gyártót, szóval nem tudok nyilatkozni.
MPEG2 hibrid: Leadtek PVR3100 H.
-
törölt tag
Igen, erre gondoltam. Egyébként jól tudod, a PCI és a PCI-E nem kompatibilis. Szóval vagy ez, vagy az. Az, hogy jó lesz-e a következő konfigba alapvetően a vásárolt laptól függ. Ha azon is lesz még PCI, akkor nincs probléma.
Léteznek USB-s tunerek, van egy-két értelmesen is használható. Ezek viszont csak a saját sw-ükkel adnak ki hangot magukból. Képminőségre áltlában némileg elmaradnak a belső tunerektől.
-
pigsty
aktív tag
válasz
#65675776 #6056 üzenetére
köszi a supportot, hát, mint látszik, eléggé zárójelbe raktam a Leadtektől azt, plusz végére kérdőjel...
még gondolkozom rajta, nyilván digi/analóg lenne a jó... erre gondoltál? [Leadtek DTV1800 Hybrid TV Tuner PCI]
csak ez jó lenne egy majdani konfig váltásnál? gondolom nem kompatibilis a PCI-e vel...
vannak külső tunerek? USB-s... azért köszi, te véleményed is figyelembe veszem!
ok, visszaolvasok kb 200 hsz-t, upc ügyében. -
törölt tag
válasz
eXploRe4ctor #6053 üzenetére
Sima PCI-ost nem fegsz találni.
Igen, csúcskategória. De amint látod, az alacsonyabb kategóriájúak sem olcsóbbak.
Sokkal olcsóbban kijössz, ha veszel egy hw MPEG2 encoderes kártyát, azzal felveszel max bitrate-tel, és utófeldolgozol.
pigsty: De Leadtek-ből miért akarja mindenki azt a régi kártyát venni? Egy DTV1800 H-val többet érsz, csak azon nincs külön analog és digitális bemenet.
Az Aver BOX-szal nem fogsz tudni felvenni. teljesen PC független megoldás.
A UPC-s kábelTV-ről volt szó mostanában többször is a topicban.
A tunerek nem igényelnek külső táplálást.
lacqa: Vegyél egy olcsó hangkártyát.
-
lacqa
tag
Lenne egy kérdésem! Szeretnék egy Tunert az asztali gépembe! Régebben mikor vetem a gépet akkor bele raktunk egy Leadtek Global kártyát,a kártya jó volt csak a Cd In-em kuka egy darab hang sem volt rajta,probálkoztunk sok féle beállitással majd rákötöttük egy külső hangszóróra és ott működött a hang tehát a Cd In-em halott!!! Gondolkoztam utánna külső Tunerben de bozley meggyőzött hogy a belső tuner még is csak jobb!A kérdésem a következő másképp is be tudnám. kötni a hang zsinort valahogy?Megoldható ez?Mert vennék egy belső Tunert akkor,és milyet ajálanátok ami már azért Hibrid és az olcsóbb de minőségre még a Globál szinten van? Vagy marad a külsőTuner megoldásnak?Köszi!
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Mit javasoltok?
- Leadtek, (WinFast DTV2000H ?)
- Pinapple (?),
- AverMedia, hardware MPEG+DVB-T-ből (AverTV BOX 7 PIP ?)Konfigom, AGP-s VGA, PCI. Megjegyzem, a VGA-t is cserélném egy füst alatt, ASUS AGP8x AH3450/HTP/256MB LP-t javasolják nekem,
1-3 éven belül nem cserélném le ezt a old school konfigot, viszont ha mégis, talán PCI tuner helyett jobb USB-set venni...?
ja, a tápegység FSP 300W. A tápból 2x2 molex van használva a 2x2 PATA miatt, ezt esetleges kisegítő(?) táp miatt kérdem, a VGAhoz, itt lehet, sületlenséget írtam.
felhasználási cél: TVnek használni a PC-t, nézni a UPC-ről lecsorgó adásokat, időnként digitalizálni (felvenni) műsorokat, játékra NEM.
Analóg helyett legalább analóg/digitális-at vennék, mivel nyugdíjazzák pár éven belül az analóg sugárzást.(?) Valaki mondta nekem korábban, a HD szabvány miatt gondok lehetnek, főként az én konfigomnak...
morfondírozom, ritkán VHS-t grabbelnék be... ritkán, de jó lenne sajátkezűleg, nem mással megcsináltatni. Jók erre a (középkategoriás) tunerkártyák? Valaki a hibatűréshatár miatt asztali dvd felvevőn csinálja, de olyat nem veszek a közeljövőben.kiigazításokat,javaslatokat előre is köszönök!
-
eXploRe4ctor
csendes tag
válasz
#65675776 #6049 üzenetére
A beszerezhetetlenség nem probléma, olyan dolgokat sikerült már összeszednem, hogy az eszméletlen.
A nagyobbik problémám inkább az 1 db PCI Express foglalat. Nekem PCI-os kártya kéne. Vagy MPEG 4-nél ne gondolkozzak "sima" PCI-ban? Mert PCI-om van szabadon, de PCI Express... (de amúgy néztem a kártya adatait... ez csúcs kategóriás termék, semmi nincs kispórolva belőle, szóval amit ajánlottál, csúcs, csak nincs mibe betennem
)
-
dan390
aktív tag
re:
ezzel a tv tunerrel milyen adasokat fognak meg?
Lifeview NOT DVB-T TV card PCI LV3T -
HThomas
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami belépő tv tunert? Vistás asztali gépbe kellene, annyi a fontos, hogy egy UPC-s kábeltvt normális minőségben tudjak néha nézni (nem vagyok nagy tévés), más extra nem kell, legyen minél olcsóbb.
GIGABYTE GT-P5100
Leadtek TV2000 XP RM +távirányitó
Leadtek TV2000 XP Global Tunerkártya +távirányítóEzeket pl megéri megvenni vagy nagyon az alja? Vagy jobban járok ha keresgélek használtan?
-
törölt tag
válasz
eXploRe4ctor #6048 üzenetére
Csak egyet ismerek: Compro VideoMate Vista E900F. Nálunk beszerezhetetlen, a környező országokban már láttam árat róla. ~30-35kHUF-nak felel meg. Egyébként dual hibrid. (Sima hw MPEG2 encoderes kártyát már 13-15k körül is lehet kapni.)
Persze van több ilyen tuner is. [link] Az áruk elég szép...
Illetve majd lesz valamikor a Leadtek PxDVR4300 DH. De mikor már? Szép lassan két éve tudható, hogy tervezik... Mondjuk a Leadtek sosem rohan.
-
eXploRe4ctor
csendes tag
válasz
#65675776 #6022 üzenetére
daa-raa!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudsz-e KONRKÉT típust, ami MPEG 4-es hardware tömörítést tud. (Tv-Tuner) Igényeim között szerepel a Vista kompatibilitás (bár nem használom, mert az XP-re esküszöm, de olyat szeretnék, ami az alatt is megy...), az FM-tuner megléte és a digitális és analóg jelek vétele is! Természetesen csak PCI-os megoldás érdekel, az USB-s Tv-tunerekben nem bízok. (Szerintem egy USB kapu Ehhez kevés...)
Válaszod előre is köszönöm!
Az ár természetesen háttérbe szorul, tudom, hogy az MPEG kódolásos kártyák drágák...Üdvözletel:
eXploRe4ctor -
bajnokpityu
félisten
szerintetek leadtek dongle usb-set vagy avermedia AVerTV Hybrid Volar HX szerintetek a jobb választás? 64bites vistát használok mostanság. volart irták,h problémás volt a teszt idején a driver.
-
dan390
aktív tag
ezzel a tv tunerrel milyen adasokat fognak meg?
Lifeview NOT DVB-T TV card PCI LV3T -
porkey.g
csendes tag
válasz
skylaner #6044 üzenetére
Nem kell a monitorral összekötni. Van hozzá szoftver, amit ha indítasz, nézheted a tv adást. Egyébként ha lesz olyan, hogy csak azért kapcsolod be a géped, hogy tv-t nézz, akkor inkább vegyél egy használt tv-t. Nem tudom mekkora tápod van, de a gép és a monitor együtt jóval többet fogyaszt, mint egy tv. És a képminőség is jobb.
-
skylaner
senior tag
Hello!
Megadta magát a TV-m, így úgy döntöttem h új TV helyett inkább veszek egy Tunert.
Mivel nem vagyok otthon a témában,így a segítségeteket szeretném kérni h milyen tunert lenne érdemes venni.Itt a ph-n olvastam egy tesztet a Leadtek WinFast PxTV1200-ról,tudásra elég is lenne nekem,az ára is megfelelő.
Gondolom nem járnék vele rosszul, vagy ha tudtok jobbat hasonló árkategóriában akkor ne kíméljetekDigiTV-nél van előfizetésünk, koax-ról jön az adás.
Az nem tiszta h milyen kábellel tudom összekötni a monitorral (már csak egy D-SUB csatlakozom van szabadon).
-
Csúzli
csendes tag
A tvm besz@rt
úgyhogy mindenképpen kell vegyek 1 tv tunert, h legyen mit nézzek, hurrá,hurrá pont most szaródott el ez is...Szal akkor digitális,analóg jel ide vagy oda, adjatok 1db jó kis tvtunert amin menni fog a UPC családi csomagos adásom, lehetőleg jó olcsót max 7k.
-
Csúzli
csendes tag
válasz
#65675776 #6028 üzenetére
Szal mivel a nemsokára digitális jelre vált az upc, a régi jelet(analóg talán
) tv-tunerek nemtudják majd dekódolni,fogadni...? Akkor a régi 10éves tv-k amik csak "régi" jelet fogadnak ki kell majd dobni? Gondolom nem. De ettől függetlenül a régi tv-k tudják majd fogadni a digitális jelet, de a régi tv tunerek nem, mert ott komplikáltabb a dekódolás. Ezt szűrtem le kb. Ha most vennék tvtunert akkor monnyukl 1 évig még tudnám hasznáni, utána nem mert gyün a digitális jel.
-
-
porkey.g
csendes tag
Én pedig műholdvevő kártya vásárlásán töröm a fejem. De csak akkor vágnék bele, ha nem csak free csatornákat tudnék nézni. A kérdésem, hogy tud-e valaki olyan kártyát és az azt támogató progit, amivel megoldható hogy magyar nyelvű digitális csatornákat foghassak?
-
porkey.g
csendes tag
válasz
Viktoár #6031 üzenetére
A leírás alapján van rajta bemenet, tehát alkalmas a rögzítésre. Jó lenne tudni, hogy a milyen procid és ramod van, mert ez befolyásolja a felvételed minőségét. Nem felbontásra gondolok, hanem pl. egy gyengébb konfigon szaggatottá válhat a felvétel. A Cyberlink Power Directort ajánlom erre a célra, nálam bevált egy viszonylag gyengébb gépen. Mondjuk egy régebbi, 5-ös verzió. Ha erősebb a géped, akkor használhatod a 7-est ebből, vagy akár Adobe Premiert. Ez utóbbinál nem árt egy komolyabb konfig. De azt azért szem előtt kell tartani, hogy vhs szalagról nagy csodát nem lehet alkotni. TV-n nézve azért nem lesz rosszabb minőségű, mint az eredeti.
-
Ultram3jor
senior tag
hi,
tudnátok jó progit mondani tunerhez? faternak a tuner mellé adott cd-t nem tudjuk aktiválni:S 2 évig simán ment, most meg #@!°-ik -
Steve-0
őstag
GIGABYTE U7000 ~ 6,5e - jó vétel?
üdv.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Segítséget kérnék az alábbi "problémához".A gépemben egy [ilyen] kártya van és megkértek hogy tegyem át 10 videokazetta anyagát dvd-re.Na most mivel nem csináltam még ilyet,nem tudom hogy ez a kártya jó-e vagy egyátalán lehet-e vele ilyesmit.Ha igen akkor melyik programot illetve kodeket ajánljátok hozzá ami "szépen dolgozik".Akinek esetleg van türelme vagy szabadideje az adhatna tanácsot nekem hogy mit és hogy érdemes csinálni nagyobb minőségromlás elkerülése céljából.Valaki tud segíteni vagy informálni?Köszönöm
(Írtam egy másik topikba is ami szerintem megfelelőbb de az úgy néz ki már kihalt így elnézést kérek ha nem idevaló a kérésem)
-
gr.bence
aktív tag
válasz
#65675776 #6022 üzenetére
"Jelenleg a legjobb megoldás a hw MPEG2 magas bitrate-tel, majd utólagos tömörítés MPEG4-be."
és egy ilyen kártyát tudsz nekem ajánlani jó minőségben??
gépemet látod milyen xp-használok....
kérlek segíts mert annyira nem vágom a témát, de ha te azt mondod hogy ez a megoldás a most a legjobb akkor ez lesz.........és mivel konvertálod MPEG4-be utólag.........
köszi
-
törölt tag
Értem én miről beszélsz.
A probléma több részből áll. Egyrészt a digitális műsorszórás négyféle modulációval zajlik a négyféle felhasználási területnek megfelelően: DVB-T a földfelszíni, DVB-C a kábeles, DVB-S a műholdas és DVB-H a mobil eszközök számára. A négy moduláció nem kompatibilis egymással, azaz négyféle eszköz kell a kezelésükhöz. Persze vannak hibridek is, olyan az áruk is.
Neked a DVB-C kell. Ehhez vannak tunerkártyák. De! A kábeles digitális műsorszórás gyakorlatilag minden esetben kódolt. Maguk a tunerkártyák ezt nem tudják dekódolni, lévén nem ismerik a kulcsot. Ezt ugyanis egy kártyán tárolják, aminek a fogadásához kell egy kártyaolvasó. Na ezt nem tudod csatlakoztatni a PC-s tunerekhez. (DVB-S-hez már létezik ilyen tunerkártya, de azzal nem tudsz DVB-C-t venni.)
Persze ha analog jel érkezik a kábelen, akkor mindez nem szempont, de a UPC a közeljövőben mindenhol átáll a DVB-C-re. Ekkor egy akármilyen capture kártya is elég, lévén a STB-ra csak S-Video vagy hasonló analog vonalon tudsz csatlakozni. Csatornát váltani pedig csak a STB-on tudsz váltani.
-
Csúzli
csendes tag
válasz
#65675776 #6026 üzenetére
Nincs ilyen tv-tuner??
Az hogy? Akkor milyen van? Lehet rosszul írtam le, a pcmbe akarok pakolni egy tunert és hogy tudjam a monitoron nézni a tv adást. Egy upc családi csomagot fizetek, ehhez megfelelően minden kábel alap, csak ami a csomaggal jár, beszereléshez kell.
-
törölt tag
válasz
gr.bence #6021 üzenetére
Pedig nem bonyolult. A hardveres (azaz hw) tuner MPEG1/2-be önmaga képes tömöríteni, nem használja ehhez a processzort. A szoftveres (azaz sw) tuner esetén a tömörítést teljes egészében a processzor végzi.
MPEG4-be hw tömöríteni képes tunerek nem nagyon kaphatóak, ami kapható, az pedig bőven meghaladja a 15k-t. Sw tömöríteni MPEG4-be valós időben pedig nem érdemes, mert nagyon rossz eredményt ad. Jelenleg a legjobb megoldás a hw MPEG2 magas bitrate-tel, majd utólagos tömörítés MPEG4-be.
Csúzli: Ha a UPC digitálisan adja nektek a jelet, akkor teljesen mindegy mit veszel, úgyse fogod tudni használni a tuner részét.
-
-
Csúzli
csendes tag
Üdv!
Egy tv-tunert vennék, de nemtom milyet
igazából semmit nemtok az egészről, nekem annyi kéne hogy az UPC-s tv adás ami asszem egy koax v milyen kábelen jön a létező legegyszerűbb módon megjeleníthessem a monitoron. És persze a lehető legolcsóbban, ha lehet vmi kis távirányítót is adjanak hozzá. Ezen feltételek mellett mit tudtok ajánlani?
-
törölt tag
válasz
gr.bence #6018 üzenetére
15k és még csak nem is hw-es? Erősen túlárazott! Ráadásul csak MCE alatt működik, ergo egy darab sw se jár hozzá.
Ha nem MCE alatt akarod használni, akkor mondjuk Leadtek PVR3000 Deluxe, ha MCE alatt is, akkor PVR2100 vagy PxPVR2200. Tudásban mind felűlmúlja.
Ha sima sw tuner is megfelel, akkor meg 10k körül egy PxTV1200.
-
gr.bence
aktív tag
szevasztok
most ezt néztem ki magamnak [link]
vélemény róla??
ja és gondolom nem csak vistával mükszik mert nekem xp-m van azon szeretném használni........
vagy ha valakinek van jobb ajánlata olyan 15ezer ft alat akkor irja meg nekem.......
köszönöm
-
Steve-0
őstag
hi, allz!
Milyen USB-s TV-Tunert vegyek?
A kollégiumban analóg vonal van, nem igazán vennék fel vele adásokat, vagy csak ritkán.
Egy jó ár/érték arányú kütyünek örülnéküdv.
-
Laraxior
titán
Hello! Szereztem egy ilyet: Hauppauge WinTV-PVR-150 TV kártya
Van hozzá távirányító is..de nagyon nem tudom üzembe fogniPedig a kártya működik frankón
kell a távirányítóhoz valami?
Vistán... -
Biga123
addikt
Hi All
Tudom hogy nem ide tartozik de esetleg a szakik közül ha valakinek lenne tippje hogyan lehetne életrekelteni egy MSI 8606 - os TV tunert Vista (64bit) alatt azt megköszönném..
Nincsen hozzá vista driver... -
lacqa
tag
Egy Galvanikus leválasztó segítene nekem ha a kábeltv zajos?
-
lacqa
tag
Ezt miért mondod bzoley?? Mi is az amit tudnom kellene??
Régebben próbálkoztam belső Tunerrel de annyira zajos a jel ami jön a kábelen hogy rezgett az egész monitorképem,mikor kihúztam a koaxot abba maradt!Remélem a külső Tuner-el tudok Tv-ni.Egy 22" Samu 3000:1 , 2ms monitorom van.
-
lacqa
tag
Szóval szeretném még mindig hogy valaki segítsen!
-
-
lacqa
tag
Sziasztok! Egy kis felvilágosítást szeretnék kérni! Nállunk kábel tv van,nem tudom hogy sugároznak de valószínű még analógba de később biztos lessz digitális sugárzás.Egy Leadtek WinFast DTV Dongle H USB külső tunert néztem ki hogy most tudjam mind két adás félét fogni vele,erről a Tunerről szeretnék bővebben érdeklődni mert a Leadtek oldalon elég gyenge a leírás! Megéri-e és jó választás-e ez nekem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1