Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
#05055892 #12599 üzenetére
A Leadtek support szerint meg Win8 driver is van hozza, igy nyugodtan megveheto szerintem.
Szerk: a pontos neve: WinFast DTV Dongle H Plus
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Bocsi nem volt időm végig böngészni a hozzászólásokat, viszont van egy pici gondom a DVB-T vételemmel. Olyan progit keresek, ami jelzi az antenna által fogott DVB-T jel erősségét adott frekvencián. Valószínű a szoba antennámat kellen megfelelő szögbe befordítani, de lövésem nincs merre fordítsam. Azt tudom, hogy van ilyen program, mert már használtam, de nagyon régen, még a DVB-T kísérleti adás indulásakor, és azóta nem is volt rá szükségem, mert egyszer beállítottam az antennát, és megjegyeztem hová kell. Most viszont át kellett rendezni a szobát, és megint mérnem kellene, de már nem emlékszem a program nevére sajnos, és nem is találom sehol az elmentett programjaim között.
-
törölt tag
Sziasztok, műholdas DigiTv-nk van itthon. A beltériben két kártyánk is van, az egyik TV a nappaliban üzemel, a másik az én szobámban. Az utóbbit eddig régi orion TV-vel használtam, de most már a laptopommal akarom megoldani. Nem tudom mennyire segítség vagy nem, de egy koax kábel megy bele az én tv-mbe (a nappaliban lévő beltériből) azon jön a kép illetve van még egy kicsi egység, ami telefonkábellel van összekötve a beltérivel, ezen tudok csatornát váltogatni. Itt van egy részletesebb leírás róla: http://digi-tv.uw.hu/hss7160na.html
Elnézést ha hülyén fogalmaztam, még erősen analfabéta vagyok ebben a témában.
Kérdésem, az lenne, hogy milyen típusú külső TV-Tunert kell vennem a laptophoz, hogy tudjam róla nézni a TV-t?
-
róland
veterán
válasz
Siriusb #12586 üzenetére
Egy kis segítség: LinuxTV.org
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Külső digitális tv tunert szeretnék T-Home kábeltévéhez (iptv). A nemrég linkelt DVB-C tuner listából tudja valaki, melyik működik linux alatt? Illetve milyen paraméterekre kell figyelnem egy adott kártyánál, hogy a fent említett szolgáltató műsorait nézni lehessen? Kösz. -
orion1025
őstag
Egy kis problémám akadt.
Szereztem egy PS2 komponens kábelt, amit komponens-->S-video bemenetként használok egy Gigabyte kártyával, de minden kipróbált szoftverrel és beállítással csak monochrome képet ad.Mi lehet a probléma?Hiába állítgatom a régiókat, akkor sem lesz színes.PS2-ben is állítottam, de arra sem reagált.Tegnap másfél óráig ezzel szórakoztam, de semmi eredménye nem volt.Ellenben ha csak egy sima kompozit kábelt tudok bele a zöld csatlakozóba, akkor ad képet és színeset is.
-
Avermedia_hu
senior tag
Igazad van. Elragadtattam magam.
Nekem sincs rá szükségem, és ilyen áron én biztos nem is venném meg. De mivel nincs Apple termékem sem, így ismét látszik, nem én vagyok a célközönség.Remélem fordul annyit a világ, hogy ismét legyen saját DVB-C tuner. Hiányzik az A717. De ha az nem is jön vissza, most ismét várhatóak tuner fejlesztések nálunk. Csak ne kiabáljam el...
Minden héten van itt a fórumon DVB-C tuner kérdés, sokszor DigiTV miatt, ahol használható is.
Vajon hogyan lehetne pontosan felmérni hány ember szeretne venni elfogadható áron ilyen PC tunert?
Ötletet szívesen fogadok PÜ-ben. -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #12581 üzenetére
Mondjuk ha külön-külön nézed a DVB-T és a DVB-C tunereket, így egyben már nem is olyan drága. Persze nekem se kellene, mert nincs rá szükségem.
-
Avermedia_hu
senior tag
A Terratec correctnek néz ki. És (igaz 10 évvel ezelőtt mikor foglalkoztam vele) jó tapasztalatom volt a márkával. A hangfalait pl. imádtam. És a stabíl minőséget.
Az más kérdés, hogy szoftveresen sok mindent el tudtak rontani. Erről nincs infó a weben.Az Elgato kellemes olvasmány volt. 43eHahahahahahaha
Nem én vagyok a célközönség. -
Bozek
nagyúr
válasz
Hellboy2387 #12579 üzenetére
Én nem tudok olyanról.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hellboy2387 #12577 üzenetére
Arra nem nagyon kapsz kártyát. Esetleg amit feletted linkeltem, bár az bőven a 8-10 ezres keret felett van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #12575 üzenetére
Igen: Terratec Cinergy HTC USB XS HD. Igaz, már kifutott termék és az ára is szép volt anno (33 ezer Ft), de létezik.
Esetleg az Elgato EyeTV Hybrid is jó erre, 42 900 Ft-os áron.
-
Avermedia_hu
senior tag
Tudtok olyan DVB-C vagy DVB-S tunert aminek van AV bemenete is?
Én nem. Kérem javítsatok ki, ha tévedek.
Marad a DVB-T azaz mindigTV. [link]
A legtöbb Hybrid tunernek van AV bemenete is, ami alkalmas VHS digitalizálásra.
Természetesen nem csak AVerMedia létezik, de példaként én azt adnám meg. H830
Szerintem egész érthető ábra van az oldalon a lehetőségekről. -
Bozek
nagyúr
válasz
Hellboy2387 #12573 üzenetére
A kérdés továbbra is az, hogy milyen digitális jelet. DVB-T (földfelszíni), DVB-C (kábeles) vagy DVB-S (műholdas)?
-
törölt tag
válasz
Hellboy2387 #12571 üzenetére
És digitális milyen jelet?
-
Hellboy2387
aktív tag
válasz
róland #12570 üzenetére
Azért ugye mindennek van határa, amit leszeretnék digitalizálni, utána jártam studióban, az majd 45-50 ezer forint lenne, és én 8-10 ezernék nagyon többet nem tudok rá szánni sajnos, több időm van mint pénzem, ha én is meg tudom csinálni akkor inkább én csinálnám meg. Pü-ben ird le mit lehet róla tudni mennyit kérnél aztán meg beszéljük üdv.
-
róland
veterán
válasz
Hellboy2387 #12569 üzenetére
A régi felvételek digitalizálását én valami helyi tv stúdióra bíznám.
[Hirdetést töröltem!]
[ Módosította: #65675776 ]
-
Hellboy2387
aktív tag
Üdv. Tv tuner kártyát szeretnék venni, de semmilyen tapasztalatom nincs róluk, a véleményetek érdekelne, a lényeg röviden annyi hogy fontos lenne az hogy tudjak vele digitalizálni a régi kameránkról felvenni cuccokat és mellette tv-t is nézni, anyit tudok hogy jó ha digitális jelet is tud venni mert azt használnám majd. Ár érték arányban szeretném a legjobbat, ami mind a 2 dologban elég lenne nekem, nem kell csúcs minőség, csak tegye a dolgát. Esetleg ajánlhatnátok márkát, vagy tipust, vagy esetleg a ph-n ha tudok akár használtban venni. Bár azt nem tudom mennyire éri meg használtan venni. köszönöm a válaszokat elöre is
-
mijos
senior tag
Sziasztok. Tudnatok ajanlani egy jo kis kartyat? Sajnos ehhez nem ertek. Sima monitort veszek most, nem tv tunerosat, es a melle kene kartya.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #12565 üzenetére
És ezt a kódkártyás részt ki is próbálta valaki, vagy csak ez is olyan mendemonda, mint az, hogy a MindigTV-s kódolt adások felvételét csak a kártyával lehet utána is használni?
-
-
yusufhun
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12563 üzenetére
AverMedia A717 Quadro ez megfelel?
-
yusufhun
csendes tag
ÜDV!
TV-Tuner kártyát szeretnék vásárolni. Nem igazán értek a dolgokhoz amit tudok hogy itthon UPC TV-van. Van két média box anyám és a bátyám szobájában az enyémben nincs, az én régi TV-m analogon kapja az áldást ezek szerint. Nos lényeg a lényeg Gépen szeretnék TV-zni, s most hogy lesz ez a digitális átállás jol gondolom hogy DVB-C kódolással rendelkező tunert érdemes vennem vagy elég a DVB-T?
-
sid87
senior tag
-
sid87
senior tag
Hello!
Leadtek winfast dtv 2000 kártyám van már pár éve, de most valamiért beütött, hogy miért ilyen gagyi program van hozzá mint a pvr2000? Nincs valami alternatíva? Vagy újabb változat? Vagy valami? -
-
Hego
tag
válasz
Avermedia_hu #12551 üzenetére
Köszi! És akkor milyen Avermedia TV tunert vegyek?
-
Hego
tag
Hello,
AVERMEDIA AVerTV Volar Green HD típusú tv tunerrel tudok digi kábeltv-t nézni, ha van digi előfizetésem?
A választ előre is köszönöm.
Üdv,
H -
törölt tag
válasz
róland #12546 üzenetére
<1% részesedésű OS, amelynek felhasználói közül <5% használna tunert. Szerinted megéri fejleszteni rá? Miközben az állítólag multimédiára fogékony Mac (~12%) felhasználók sem jelentenek érdemi bevételt, így gyakorlatilag minden cég kukázta a Mac-es termékeket is.
Már létezik/létezett Conax-os USB-s DVB-T tuner az Alcor kínálatában, laza 20k körüli áron. Emellett szinte mindenhol az EU-ban csak pár alap csatorna érhető el kódolatlanul, a CAM-et meg kötni szinte minden szolgáltató a készülékhez, ergo az ilyen tunerek többnyire gyakorlatilag használhatatlanok.
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12545 üzenetére
Igazából a tv-tunerek linuxos támogatásának hiánya tart vissza a váltástó. Emiatt muszáj Windows-t is tartanom a gépemen. (A másik terület a minőségi CD/DVD-írás - ld. ImgBurn -, de ez bizonyára azért van, mert eddig nem igazán kerestem alternatívát.)
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12543 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 2014. december 31. a digitális átállás zárónapja az EU-ban. Az pedig már egy bő 500 milliós piac. (Nagyjából egységes digitális tv rendszerrel.)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
róland #12542 üzenetére
Te most Magyarországról beszélsz.
A teljes lakosságunk megegyezik egy Metropolisz külvárosával...Bár, az AVerMedia utolsóként még új tuner termékeket hoz ki (remélem rövidesen honosítani tudok), nehéz meggyőzni a vezetőséget a potenciális piac szerzésről.
Annyira kis piac vagyunk, teljes közép EU is, hogy még a meglévő termékek honosítása is nehézségekbe ütközik.
És ez nem csak az AVerMediara igaz.
Nagyon sokszor kell (a törvényi előírások miatt) olvasnom Google translator anyagot.
Jobb lenne, ha nem is lenne magyar leírás... És persze a gyári garanciának is sokszor a felét látom/kapom. -
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12541 üzenetére
Miért lett ennyire elhanyagolt ez a terület? (Más gyártók se híresek a tv-tunerjeik terméktámogatásáról. Linux alatt pedig katasztrofális a helyzet.)
Itt lenne a lehetőség az USB-s tv-tunerek terjedésére, s visszaszorulóban a termékkínálat. Pedig jó áron, esetleg CONAX kártya kezeléssel (állítólag jön a SIM méretű) most lehetne piacot szerezni.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
róland #12540 üzenetére
A gyári támogatás jó ideje leállt.
Az új kernelekhez már nem készült driver.Viszont több tunerhez készült (nem hivatalos) meghajtó.
Volt egy egész jó linkem, de nem találom. Amint sikerül megszereznem, megírom.A leginkább támogatott tuner a H830: [link]
De ha a részleteket megnézed, az ehhez készült driver is igen régi: [link]Sajnos closed-source.
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12538 üzenetére
Linuxos támogatása milyen az AverMedia tunereknek?
-
sanyie70
tag
válasz
Avermedia_hu #12538 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sanyie70 #12537 üzenetére
Az első két Avermedia tuner ugyanaz a hardver.
A Pro antennája erősebb, nagyobb az esély rá, hogy saját antennával jelet fogsz. Garantálni viszont senki nem tudja, több dologtól függhet.
A 3. eszközt én még nem próbáltam, nem tudok véleményt mondani.A géped rendszere nem jelent szűk keresztmetszetet. Nem befolyásolja a döntést.
-
sanyie70
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik usb-s DVB-T tunert érdemes megvenni:
1. AverMedia AVerTV Volar HD Pro (kb.10 000 FT)
2. AverMedia AVerTV Volar Green HD (kb. 8 000 Ft)
3. EVOLVE Mars (kb. 5 000 Ft)
Szolnokon használnám koliban kb. 5km-re a toronytól. Legjobb lenne a saját antennájával, de ha kell veszek hozzá egy szoba antennát.
A laptopomban egy 2x2ghz-es core 2 duo , 2gb ram és egy ati mobility readeon x1600 256mb-os videó kártya van ez bírná hd adást nem? -
Agyzuzo
addikt
válasz
#65675776 #12532 üzenetére
Vettem egy erősebb antennát (Thomson, 43dB, tápos, stb) - ezzel most 86% a jelszint és bejön az RTL és TV2 is 40%-al. Érdekes módon a 40% ellenére tiszta a kép és hang, nem esik szét... Mondjuk többet vártam volna ettől az antennától... Milyet érdemes venni? Pl. a pincébe is szükség lenne rá, de ott gondolom esélytelen antennával próbálkozni, ha a tetőtérben is 40%...
-
orion1025
őstag
Újabb segítség kellene...
Vettem egy Gigabyte GT-PTV-AF-RH kártyát, aminek az S-video bemenetét tudom csak használni, ami RCA bemenet képessé teszi egy gyári átalakítóval.A problémám az vele, hogy több gépen, több oprendszeren, szinte a létező összes programmal kipróbálva szemcsés, mosódott, és keresztbe futó képet ad.Rá lett kötve PS2, PSP, fényképezőn lett lejátszva videó, de mind ezt produkálta.Felvenni nem akarok a kártyáról, szimplán a bemeneti jelet nézni, de nem tudom mit tehetnék még.... -
rba
csendes tag
válasz
Agyzuzo #12528 üzenetére
Nálam profi DVB-T antenna van. Adótorony kb 20km-re. És olyan apróság miatt nem volt jó hogy a tetőantenna a padláson volt. És amikor kiraktam tető fölé megjavult a vétel. Ezt egyébként megkérdeztem antenna boltban és azt mondták hogy a Bramac betoncserép nagyon megfogja a jelet.
-
törölt tag
válasz
Agyzuzo #12523 üzenetére
Semmit nem jelent, hogy mit produkál más frekvencián. Ha szűk sávú antenna, akkor csak bizonyos frekvenciatartományban fog értelmes jelszintet produkálni. Azon kívül szinte semmit. És ha a másik multiplex az antenna sávtartományán kívülre esik, akkor hiába adsz meg kézzel frekvenciát. Lehet lesz jeled, már csak az a kérdés mennyire stabil.
A régi antenna jó lehet. Én is egy 11 elemes Yagi-t használok, amit mág anno analog vételre használtunk. A digitális antenna kategória egy baromság.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
#65675776 #12522 üzenetére
Ami bejön, az kristálytisztán és erősen bejön, így is lehet az antenna a hibás? Azt hiszem korábban írta itt valaki, hogy manuálisan kellett beállítani az RTL-t, ezért gondoltam erre.
Ez egy picike antenna, az ami járt a tunerhez, próbálkozzak egy nagyobbal? (Ez most lehet hülye kérdés lesz, de amit eddig az analóg vételre használtam az megfelelő lehet a digitális adások vételéhez is, vagy az antennát is cserélni kell?)
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok,
Egy kissé már őskövületnek számító Pinnacle PCTV Hybrid Tuner 330e (Prohardver teszt) kütyüvel próbálkozom Win7 64-bit alatt zöld ágra vergődni, hogy tudjam sasolni az ingyenes digitális csatornákat. A helyzet igazából nem elkeserítő, mert a TV Centert felrakva szépen meg is találja a kütyüt a progi, viszont az RTL Klub és TV2 csatornákat az istennek se akarja megtalálni... M1HD, M2HD szépen mennek, Duna szintén, rádiók szintén... Van esetleg ötletetek, mivel próbálkozzak? Illetve tud valaki ajánlani egy egyszerű, ingyenes progit amivel tudok rögzíteni kompozit bemenetről? Régen az iuVCR-t használtam, de ezzel nem tudtam működésre bírni...
-
Avermedia_hu
senior tag
-
orion1025
őstag
válasz
Avermedia_hu #12517 üzenetére
Ezzel meg azt írja indítás után a program, hogy az eszköz nem kész.Megőrjít....Driver hol lelhető fel hozzá?Mert a hivatalos oldal kész káosz, és szerintem a win által telepített verzióval lehet valami.Ez lenne a pontos típusa: AVerMedia M168-K.
-
orion1025
őstag
válasz
Avermedia_hu #12517 üzenetére
Sajnos az általam használt verzióban a kontraszt és szín arányokon kívül szinte semmit nem tudtam állítani.Mindjárt letöltöm a frissebb verziót.Amúgy PlayStation 2-t akarok használni ilyen módszerrel, mert a VGA kábel ennél a típusnál nem járható út sajnos.
PowerCinema-t kipróbáltam rajta, de az AVerTV-s verzió kenterbe verte olyan életlen volt.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
orion1025 #12516 üzenetére
Hát először is rakd fel a 6.5.2-es AVerTV verziót. [link]
Lehet nincs igazam, de a kompozit jel élességét alapból nem befolyásolja, hogy min nézed.
Hacsak nincs valamilyen szoftveres képjavító alkalmazás is beiktatva.Az AVerTv menüjében is tudsz állítani a megjelenítési paramétereken, élességen, színeken, stb.
Jobb egérgomb a képen előhozza ezt a menüt is. (legalábbis a 6-os verzióban. azt ismerem) -
orion1025
őstag
Egy kis segítség kellene.
Szereztem egy AverMedia Tunert, aminek csak a kompozit bemenetét használom.A gyári AverTV szoftvert felraktam (5-s verzió), de az a bajom, hogy picit életlen a kép.Tudna valaki valamilyen programot ajánlani amivel tudom nézni a kompozit bemenet képét?Felvenni nem akarok semmit, így csak nézésre kellene.
-
Degradator
tag
válasz
MasterMark #12511 üzenetére
Köszi szépen, működik! Ez lett volna az uccsó amire gondolok
-
opeter70
senior tag
válasz
MasterMark #12513 üzenetére
Értem, köszi!
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
A HTPC-s topikban javasolták, hogy inkább itt kérezzek erről:
Nemrég állt össze a HTPC-m (Win7, XBMC) és most aktuális lett a távvezérlés kérdése.
Tervezek a gépbe (DVB-T) tuner kártyát tenni, olyat, amelyiknek van saját távirányítója.
A kérdésem az lenne, hogy ez alkalmas-e az XBMC távirányítására és esetleg a gép ki-be kapcsolására (vagy legalábbis hibernálásra).
Vagy ezt TV tunerje válogatja?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
MasterMark
titán
válasz
Degradator #12510 üzenetére
-
Degradator
tag
válasz
MasterMark #12509 üzenetére
bocsi, lehet zokni vagyok ehhez, de pontosan mire gondolsz?
-
MasterMark
titán
válasz
Degradator #12508 üzenetére
Pipáld be a port figyelését, vagy ilyesmit.
-
Degradator
tag
hi!
kicsit OFF lesz, de a megfelelő topicban sajna nem kaptam választ
probléma: Leadtek WinFast TV 2000 XP tunerem van win 7 64 bit + ASUS XONAR hangkártya. Össze van kötve kábellal a két kártya, rá van dugva a hangkártya AUX csatlakozójára a tuner. NINCS HANG!
Már minden beállítást próbáltam a hangkeverőben, az aux mixernél látni h villog a zöld csík, azaz van hang, csak nem hallom a hangszórón.mit tegyek? van ötlete valakinek?
köszi!bocs az OFFÉRT
-
speeki89
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12506 üzenetére
Köszönöm, már sikerült tunert szereznem.
-
speeki89
csendes tag
Üdv!
Olvasgattam a fórumot de konkrétan nem találtam választ a kérdésemre. Lényeg az hogy 64bit-es win 7 alá kéne egy olyan tuner ami tőlem lehet pci, pci-e , usb amire svideo kábelen képet áttudom vinni. Pl thome, digi tv beltéri egységekből. Semmi xtra igényem nincs, mostani amit tud az mondjuk jó lenne (ezer éves noname kártya) tehát hogy teljes képre ki lehessen tenni, ne fagyjon, megbízhatóan működjön , illetve ki lehessen vele kapcsolni a gépet, de ha nem kapcsolja ki végülis biztos van rá vmi program amit belehet állítani.
-
Avermedia_hu
senior tag
Sziasztok,
említettem nemrég a Homefree-t, mint lehetőség védett kábel és Sat TV-k vételére, beltéri vezérléssel.
Ismét van a forgalmazóknál.Infó linkeket feltöltöttem a fb oldalunkra: [link]
-
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim #12501 üzenetére
IPTV-hez maximum egy hálókártya kell hw szinten. Emellett egy IPTV sw és szükség szerint valami amivel tudod a jelet dekódolni.
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
MasterMark #12500 üzenetére
És normális árban lehet valamit venni? Vagy hogyan működik ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hp Elitebook 840 G5 I7-8550U 16GB 512GB NVME SSD FHD
- ASUS TUF RTX 3070 Ti - Bármelyik RX 6800 (XT) / 125 000 Ft
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest