Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SaboteurN
csendes tag
válasz
azbest #10697 üzenetére
Ez jó ? Conax Kártyaolvasó
-
azbest
félisten
válasz
Teodor52 #10694 üzenetére
Azért kell a beltéri egység, mert az előfizetői kártya csak abban a dobozban működik, amit a szolgáltató adott. Csak akkor lehet mással kiváltani, ha set top box helyett lehet kérni a szolgáltatót hogy cam modult adjon. Ez a cam modul pedig már kártyástól együtt betehető más ci slotos box-ba vagy ci slotos dvb-s2 számítógépes tunerbe.
A mostani műholdvevő doboz videó kimenetére (scart) lehet kötni videórekordert vagy tévét vagy például egy videobemenettel rendelkező számítógépes tunert. A scart-on analóg videó jel halad, ott már lényegtelen, hogy eredetileg a vevő honnan vette a jelet. Ezt bármilyen videobemenettel rendelkező tunerrel lehet nézni számítógépen.
(#10696) SaboteurN:
tetszőleges smartkártya olvasó + ingyenes homesys program használatával lehet az előfizetéses adást nézni. A lényeg hogy a kártyaolvasót a windows kezelje, legyen hozzá drájver. Én például ez100pu olvasót használok, körülbelől 3eft-től kezdődnek az olvasók általában, de van amelyikért ennek többszörösét is elkérik. -
SaboteurN
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10692 üzenetére
Helló Avermedia_hu . köszi, a segítséget, a munkahelyemre megvettem a AVerTV Volar HD PRO A835-t és vettem egy Meliconi AT 49 digitális beltéri DVB-T antennát. A munkahelyemen csont nélkül 5 perc alatt be lehetett üzemelni csak a saját antennáját használva 100% os a vétel pedig csak ablakba van belülről (nagyon szép a kép). Otthon csak a számítógép tetejére rakott Meliconi AT 49 antennával sikerült beüzemelni igaz ott nincs ablak csak fal. Ehhez a tunerhez hogy lehetne mindig tv kártyát beüzemelni? Gondolom valami hasonlóval Smargo SmartReader Plus van ennek valami Magyarországon elérhető megfelelője?
Ui.: Van valami információ mikor érkezik az országba AVer3D Quadro HD
és AVerTV Hybrid Volar HD - Windows Media Center Kit -
ForRedGlory
félisten
Sziasztok, rákerestem a topicban, de nem találtam egyértelmű választ. Melyik manapság a legjobb TV tuner? Jobb lenne külső, de lehet belső is akár. A HD viszont fontos és a képminőség.
Régebben volt Avermedia tunerem, nagyon elégedett voltam vele, csak az már nem mai csirke volt. -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy t-home sat beltéri egységem aminek a jelét szeretném befogni asztali pc-vel.Milyen kártyát ajánlotok?
Illetve egy szakmai kérdésem: a tv tuner kártya(ami ugyebár a különféle dvb jeleket úgy alakítja modulálja, hogy a számítógép számára fogadóképes legyen) mellé miért kell a beltéri egység?
Mert, ha megnézzük az adott termék specifikációit, akkor ott szerepel milyen (dvb-s,dvb-c,dvb-t,ntsc,pal,secam) jelek fogadására is képes és így, a beltéri egység fölöslegessé válik!Vagy nem?
Ugyan ajánlottak egy tv-tunert (úgy, hogy a beltéri egység(dvb-s) rá van kötve), de az csak dvb-t,secam,pal,ntsc jelet fogad és még is nézhetőek az adások vele!Más tapasztalata szerint!
Ez hogy is van akkor?
-
SaboteurN
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10692 üzenetére
Köszönöm! Dobtam egy PÜ.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Saboteur.no1 #10691 üzenetére
Az első különbség a csomagolás.
A volar Green azért green, mert környezetbarát.
A csomagolása nagyon egyszerű, kis karton doboz. Természetesen újrahasznosított papírból.
És nem adunk hozzá driver CD-t. Mivel sok felhasználó könnyen letöltheti a legfrissebb szoftvereket a netről.Maga a tuner ugyanaz.
Antennában van még eltérés.
A Pro antennája dual pole, a green antennája single-pole.
Tehát a Pro antennája erősebb.Kérdés, hogy az irodában milyen a TV jel. Nem tudom megmondani, hogy elégséges-e a gyengébb antenna.
Ha pedig más, pl. tetőantennát tudtok használni, akkor ez a kérdés mellékes is.(az én irodámban olyan rossz a jel, hogy csak erősítős, abból is a 49db-es antenna alkalmas jó minőségű DVB-T vételre. Tehát kvázi nekem mindegy, hogy az eredeti csomagban milyen antenna van.)
-
Saboteur.no1
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10690 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Ez gyors volt, bárcsak minden így működne
. Ha már egyszer beruházok akkor szerintem várok vele még lesz. Ha már tv tuner akkor kérdeznék valamit, munkatársaimmal szeretnénk a benti gépünkhöz egy dvbt tunert kétöt nézegetünk az egyik AVerTV Volar HD PRO A835
a másik AVerTV Volar Green HD A835 mi a különbség a kettő között? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Saboteur.no1 #10689 üzenetére
A H830 MCE úgy néz ki elfogyott az országban.
Az Edigitalnál volt.
Igen, tudsz vele VHS-t digitalizálni, ha a lejátszót/kamerát kompozit vagy s-videó kábellel csatlakoztatod.
Ha gyorsan kell, és a távirányító nem sarkalatos pont, akkor a sima Hybrid Volar HD is megfelelő lehet számodra.Legalább 2-3 hét mire ismét lesz.
Az AVer3D Quadro HD érkezésére most nem tudok konkrét időpontot adni.
Legalább 4 hét. -
Saboteur.no1
csendes tag
Sziasztok, nem tud valaki segíteni hol kapnák valami "rendes" boltban ahova bemegyek és egyből megveszem ezt a tv tunert :AVerTV Hybrid Volar HD - Windows Media Center Kit
H830MCE Illetve lenne még egy kérdésem, ezzel videokameráról be tudom digitalizálni a VHS-C kazettákat? Kerestem még ezt a kártyát is AVer3D Quadro HD
de ezt sem kaptam sehol az árgép szerinti üzletekben mindenhol 2-4 hetet montak. Köszönöm a segitséget előre is.
-
SLYM
veterán
válasz
Avermedia_hu #10683 üzenetére
a gép összeszerelését bíztam az iponra, nem az összeállítását.
közben pedig kiderítettem, hogy kábelen jön az adás neki, tehát olyan TV-tunerre lenne szüksége. ha van best-buy ebben a szegmensben osszátok ezt meg velem. köszönöm
-
Avermedia_hu
senior tag
Hát...
Ha valóban értesz a számítástechnikához, akkor alábbi linkek segíthetnek neked megérteni, mi is TV tuner, amit a számítógépekkel használunk:
Avermedia Hungary
Avermedia TV tunersTermészetesen más gyártó oldalán is sok információt találsz.
/csak mint személyes vélemény, kérlek ne sértődj meg: ha meglévő szakmai tudásod mellett semmilyen információt nem találtál a PCs tunerekről, akkor lehet, hogy az ismerősöd a Youtube és Facebook ismeretekkel nem tud sokkal kevesebbet. Ráadásul Ő már hallott a TV tunerekről. Határozottan bölcs döntés volt, hogy az Iponra bíztad a gép összeállítását./
Remélem, ezzel az üzenettel nem ütöm meg a bokám.
-
azbest
félisten
válasz
Protoss #10681 üzenetére
Nos, több lehetőség is van:
Dvb-t vételre, beépített kártyaolvasóval: Alchor dtv conax [link] 19eft körül.
Vagy pedig tetszőleges dvb-t tuner (itthon 6eft körül) + smartkártya olvasó* + Homesys program (küldföldről rendelve 20 usd körül megvan az egész).
Vagy valamelyik komolyabb tuner, amelyik a analógot / dvb-c -t is ismeri és kártyaolvasója is van. Itt egy lista amiből lehet nézegetni, amit egy kedves fórumtársunk csinált: [link]
Ja és persze amelyik CI slotos ahhoz venni kell még egy cam modult is 8-10eft körül (vagy a szolgáltató adja olcsóbban).Vagy itt is lehetséges bármelyik dvb-t/-c tuner és külön kártyaolvasó + homesys.
* A kártyaolvasó ezesetben nem cam modul, hanem tényleg sima smartkártya olvasó. -
Protoss
senior tag
Sziasztok, létezik már olyan eszköz, ami:
- usb
- CI foglalatos
- mo-i digitális adás vételére alkalmas (fizetős mindig tv, tehát dvb-t)?Nem vetném meg, ha dvb-c-vel sem lenne gondja, esetleg analógot is képes fogadni és van benne FM rádió.
Maximalizmus off, szóval az első három tulajdonságot egyszerre tudja az már elég nekem.
Válaszokat előre is köszi!
-
SLYM
veterán
válasz
Flashget #10679 üzenetére
lol. hol kéne, hogy érdekeljen engem, hogy mi az a TV tuner?
én a Tv adásokat a TV-n nézem. egyébként akinek összerakom a gépet annyit ért hozzá, hogy be tudja kapcsolni, meg ismeri a youtube-ot meg a facebookot. meg valahonnan hallott a Tv-tunerről és akar egyet. ennyi a történet, nála azért talán jobban meg tudom oldani a gépösszeállítás problematikáját
azbeszt: köszi. egyébként össze tudom rakni a gépet nyilván, de ezt az iponnál el fogják intézni helyettem, nem foglalkozok ezzel 1 órát, megoldják ezt ott pár ezerért és még le is tesztelik
-
azbest
félisten
A tévé tuner egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi a tévé adásának számítógépen történő megjelenítését, rögzítését.
Mivel sokféle tévéadás van, így előbb azt kell tisztázni, hogy milyen adáshoz kell a tuner.
- kábel, földfelszíni vagy műholdas
- analóg vagy digitális
- kódolt vagy kódolatlanAnélkül, hogy meg akarnálak sérteni, lehet jobb lenne, ha a gép összeállítását és beüzemelését egy olyan szaküzlet végezné, ahol értenek hozzá
-
SLYM
veterán
sziasztok, tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mi az a TV-tuner? google nem adta ki, csak angolul, az meg úgy nem a legtisztább. egyik haverom apja akar venni ilyet (én állítom össze a gépét), de azt se tudom mi ez, meg milyet kéne venni. szóval ez mire való, illetve ipon-ról rendeljük a gépét, onnan valaki tudna keresni nekem egy olyan darabot, ami rendesen elvégzi a feladatát? köszönöm
-
zhagyma
őstag
válasz
Avermedia_hu #10672 üzenetére
Szerintem a specifikációban. Például: Motorola VIP-1910
-
Avermedia_hu
senior tag
Tudtok segíteni?
melyik SetTopBox-nak van HDMI HDPC védelme?
Van valahol erre információ?
-
Flashget
félisten
UPC megszünteti a médiaboxot.
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a tv tunert nézegetem, és nagyon pöpec meg minden, csak az merült fel bennem, hogy ez hogyan működik??
Azzal a kis antennájával veszi az adást a box-ról, szóval nem kell kábelezgetni meg ilyesmi? T-home van most bekötve, 1 digitális adással, eddig analógunk volt, de a télen lett véve a nappaliba egy lcd tv, aztán rá pár napra a t-sek hoztak is egy boxot bekötni a digitális adást, merthogy bővítették a szolgáltatást.. szóval nem is kértük még meg, csak most egy digitális adás már jár a csomaghoz ami volt nekünk vagy micsoda.. + még egy tv van a házban az egy régi doboz tv
szóval azon analóg adás megy... szóval összefoglalva, hogy ha én vennék egy ilyen tunert most a pcmhez, akkor az tudná fogni a digitális adást a nappaliban levő boxról, vagy elő kéne fizetni még egy digitális adásra (boxra) és csak úgy működne a dolog? (Amúgy a szobám emeleten van, szóval ha ez ilyen rádiós dolog, akkor az nagyon jó, csak remélem elég erős is az antennája ennek a cuccnak)
Köszi a válaszokat előre is! -
Neferura
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10668 üzenetére
Hát ez nem túl jó hír... elég rossz hogy ezt a UPC-nél senki nem mondja, itt szenvedünk vele egy hete, hogy mi lehet a gond. A külső recorder sztem nekem túl drága lesz, uh maradunk az analóg adásnál, lemondjuk a digitálist.
Köszönöm a segítséget -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Neferura #10666 üzenetére
Ha visszaolvastok pl. UPC keresőszóval, azt találjátok, hogy mivel kártyával védett a digitális adás, nem tudtok DVB-C tunert használni.
Maradnak az analóg csatornák számítógépen.Vagy PCs/külső felvételre alkalmas eszköz: (nem tuner!)
pl: Avermedia HD EzRecorder (C283) -
Petike6
tag
Pont én is ebben a cipőben járok!
-
Neferura
csendes tag
Beköttetük a UPC digital bronze tv csomagját. Korábbról még van egy winfast tv2000 xp expert kártyám. Az analóg adások szépen be is jönnek, csak digitális adás nincsen (spektrum, NGE stb.) Most szeretnék beruházni egy új kártyára de nem tudom, hogy melyiket vegyem meg. A UPC adott egy boxot, azon keresztül fut a tv adás.
Mit tanácsoltok?
Választ előre is köszi -
gyurlaci
csendes tag
Mi a vélemény a Not Only TV Hybrid HD - USB tv tunerről?
Az Avermedia Hybrid Volar HD nekem kicsit drága,(17k)
és a fenti modellt használtan most olcsón megkapnám.(6k).
De ha valami bibi van akkor inkább várok. -
jeska
tag
válasz
Avermedia_hu #10662 üzenetére
Köszönöm a választ
-
-
jeska
tag
Szevasztok!!
A segítségeteket szeretném kérni hogy milyen TV tunert vegyek a gépbe nem igazan vagyok képbe ezekkel kapcsolatban,
Szeretném ha lenne hozzá távirányíto, venné a digitális földfelszini adást, és az analog koaxkábeles(analog) csatlakozási lehetőség is lenne rajta.
Előre is köszönöm a segítséget!!! -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Carasc0 #10658 üzenetére
Hello.
Ha nem tuner, akkor még egy ilyen eszköz jöhet szóba.
Avermedia EzRecorder
Akkor jó, ha van komponens kimenet a beltérin. -
törölt tag
válasz
Carasc0 #10658 üzenetére
Ha digi a szolgáltató, és a jó minőségű felvétel a cél, akkor DVB-C tunerben érdemes gondolkodni. Kérdés milyen csatolóval kellene neked.
zsotesz81: Első körben megpróbálkoznék a finomhangolással (Ctrl +/-), lehet csak annyi a baja, hogy nem pontosan állította be a frekvenciákat. Egyébként a PxDRV3200 H képe némileg jobb (a sima/RM/FM/Deluxe-nál érezhetően jobb, az Expert/Global-nál csak némileg). Ami inkább fontos, az az, hogy a PxDVR3200 H-hoz van rendesen használható x64 driver.
-
Carasc0
őstag
Üdvözletem!
Én mint TV tunerhez analfabéta szeretnék segítséget kérni a vásárlást illetően! Itthon DIGI szolgáltató általi set top box-ról nézünk tv-t. Vannak műsorok amiket szeretnék jó minőségben felvenni. Milyent ajánlotok? Nem tudom hogy most a piacon melyek a megbízhatóak! A pénzügyi határ legyen mondjuk max 20000Ft.
Előre is köszönöm a tippeket!
-
zsotesz81
senior tag
Hali
Lehet kicsit hülyeség lesz a kérdésem de azért felteszem.
Szóval jelenleg egy leadtek winfast tv2000xp-t használok és van pár csatorna aminek kicsit rossz a képe (szemcsés), pl. digi sport, m1, m2, (póbáltam mozgatni a koax kábelt hátha jobb lesz vagy rosszabb de semmi) viszont van ami meg szép tiszta. Iponon épp az imént belefutottam egy LEADTEK PxDVR3200 H-ba. A kérdésem az szerintetek ezzel változna valamit a helyzet, éreznék-e különbséget a két kártya között? Korábban is szemeztem már ezzel a kártyával csak 16k Ft-ot úgy nem szívesen adnék ki rá, hogyha különösebb javulás nem lesz. -
törölt tag
válasz
dudika10 #10654 üzenetére
Itt a topic: TV tuner problémák
Norma jól van beállítva? Országnak mit választottál? Hungary nem jó, azzal gyakorlatilag csak a PVR2 kezel rendesen bármit is.
-
dudika10
veterán
Üdv!
Nem találtam tv-tuner problémás topikot, pedig úgy emlékszem hogy van, de a kereső még se segített, így itt tenném fel a kérdésemet.
Van énnekem egy Gigabyte U8000 Rev2-es hibrid tunerem.
Előtte egy GT-P5100-as volt amihez ugyan az a 3rd party program tartozik, név szerint a Presto PVR.
Bedugtam az új kártyát, kivettem az előzőt és gond nélkül ment minden.Ma azonban újratelepítettem az egész rendszert és így a Presto PVR-t is.
A probléma az, hogy csinálok egy scan-t és a kép tökéletes, de hang helyett csak a statikus zaj hallatszik.
MCE-vel tökéletes a kártya, de a Presto PVR nekem kényelmesebb volna.
Van valakinek tippje, hogy mit ronthattam el?
A hangeszközt próbáltam váltogatni és újra scannelni de semmi változást nem hozott.
Ha nem sikerül megoldani, akkor kénytelen leszek megszokni az MCE-t.Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
Dudika -
djyuri
őstag
válasz
Avermedia_hu #10647 üzenetére
Köszönöm. Akkor nem kell aggódnom talán.
Az USB-től óckodok egy kicsit....régi gép,kevés az usb táp szerintem meg még nem láttam,hogy elől is van-e 2.0....8-10-től vannak.....szerintem ez a kategória elég is lesz neki.
A teljes képernyőre kódolást ugye még mindig a vga végzi? Vagy itt számít a tuner kártya is? -
zichie
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10639 üzenetére
Több upc-s fórumban lehet olvasni, hogy nemsokára lesz UPC kábelen CAM + kártya lehetőség. Persze CI+ szabványnak megfelelő modult adnak majd, így a későbbiekben lehet használni pc-s dvb-c tunert, de csak olyat, ami támogatja a CI+ modulok használatát.
Az AVer3D Quadro HD A717 támogatja a CI+ szabványt? -
gubabacsi
csendes tag
köszi a válaszokat!
LEADTEK TV Tuner USB DTV H PLUS Hybrid Analog + Digitális
Ezt néztem még, egy fokkal drágább. Van egyáltalán minőségbeli különbség ezeknél? Egy helyen olvastam, hogy az MSI Digivoxnak néha csíkos a képe, mert nincs eléggé leárnyékolva. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
djyuri #10646 üzenetére
TV nézéshez nem a gép teljesítménye lesz a szűk keresztmetszet.
(De szerintem felvétel sem lesz akadály, ha mégis...)T-kábelhez analóg tunert tudsz használni.
Tehát válaszd valamelyik analóg vagy Hybrid (analóg+ DVB-T) tunert.
Csatlakozás mellékes. USB-t könnyebben találsz. -
djyuri
őstag
Sziasztok!
kicsit (nagyon) lemaradtam a tuner kártyák világáról.... De tegnap megkértek,hogy egy régebbi gépbe (köbö: s478 pentium) építsek(és persze vásároljak) tunerkártyát.
Cél annyi,hogy Tv-t nézni..semmi felvétel vagy távirányítás...stb...csak T-kábel-ről tv-nézés.
Ebben tudtok pár tippet adni?
köszönöm
-
azbest
félisten
válasz
Raucher #10641 üzenetére
Egészen pontosan, ha szolgáltatói box helyett cam modul is kérhető. A szolgáltató kártyája a modullal van úgy párban és a modul pedig betehető bármely cam modult fogadó készülékbe (legtöbbször ez tv vagy komolyabb box vagy éppen modulfogadós számítógépes tuner).
Ha nincs párosítás, akkor bármilyen box vagy modul vagy tuner + kártyaolvasó is használható (pl mindigtv dvb-t adása).
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Raucher #10641 üzenetére
Igen, nem próbáltam, csak hallottam én is.
De a teljességhez az is hozzátartozik, hogy előre kell jelezni, a végfelhasználó nem kér STB-t, esetleg parabola antennát.
Vagy ha kéri, akkor nem legyen korlátozva a kártya az adott STB-re.
Mindez persze időközben változhatott.Régi felhasználók már nem biztos, hogy tudják használni a kártyát egyéb eszközökben.
(akik nem jelezték az igényt) -
lacko6
senior tag
Ha valaki DVB-C USB-s tunert keres,annak ajánlom a TerraTec Cinergy HTC Stick HD USB DVB-T C analog tunert 16000ft.Jobban megéri mint a TBS(15000ft).És nem csak c-s.
[link] -
Raucher
tag
válasz
Nem gond, ha a szolgáltatás igénybevételéhez használható saját STB.
Ez esetben DVB-C kártya + modulfogadó egység + CAM modul + előfizetői kártya felállásban nézhetőek az előfizetett csatornák.
(Létezik olcsóbb megoldás, kártyaolvasó + CAM emulátor, bár nincs teljes garancia a korrekt működésre.)Az UPC műholdas szolgáltatásánál évekkel ezelőtt láttam működő CAM modulos megoldást. Működött a dolog, az előfizetett csatornák nézhetőek és rögzíthetőek voltak.
-
válasz
Elékpzelhető
!
-
gubabacsi
csendes tag
Sziasztok! UPC kábeltévé szolgáltatáshoz, laptomra szeretnék USB-s hybrid tv-tunert. Eddig az MSI Digivox Mini Hybridet nézegettem, 6-7 ezer forintért. Mik a tapasztalatok vele kapcsolatban? Ajánlotok esetleg valami mást, ilyen árban, ami jobb? Köszi előre is a segítséget!
-
-
zichie
senior tag
válasz
kleinguru #10628 üzenetére
"Jó jó lenne, de nem lehet kapni...
"
Újra van: [link]
Amikor én vettem, akkor sem volt, de néhány napot vártam és ismét lett. Azt figyeltem meg, hogy elég hamar elkapkodják és utána néhány napig nincs. Érthető is, mert elég nagy a kereslet dvb-c tuner iránt és senki nem akar 20-30 ezer forintot vagy ennek megfelelő valutát fizetni. Ez sem olcsó, de ennél olcsóbb megoldást még nem láttam pc-s dvb-c vételre. Ha tud valaki, akkor megoszthatná.
Az lenne jó, ha több gyártó is nyomná a "dvb-c only" irányvonalat úgy, ahogy sok "dvb-t only" tuner is van alacsony áron. Azért is drága nálunk a dvb-c, mert a tunerek mellette tudnak analógot, dvb-t -t és esetleg még dvb-s(2) -őt is, ami igencsak dob az áron.
-
Raucher
tag
válasz
YceBear #10629 üzenetére
Csak osszefoglals keppen
Szoval az itthon kaphato kartyak kozul ... ami hasznalhato Digi halozatan gond nelkul es van benne Analog tuner is?
Gondolom digitális kábel vételről van szó. Folyamatosan jönnek ki a gyártók újabb fejlesztésekkel. Bizonyosan nem csak egy eszköz van, ami gond nélkül használható.
A DVB-C és a magyarországi DVB-T műsorszórások esetében nincs jelentősége, hogy mit írnak a kártya dobozára. A hardver csak egy adatfolyamot küld át a számítógépnek, amit a szoftver dolgoz fel. A szoftver képességei határozzák meg, hogy az mpeg2-n kívül milyen tömörítésekkel boldogul. Vannak külső féltől származó DVB programok, azok akkor is használhatóak, ha a gyári program nem boldogul. Bár ma már nem szokott gondot okozni a gyártó által biztosított programoknak sem.
(Az újabb szabványok -S2 -C2 és -T2. már új modulációkat is bevezetnek, ezzel már nem kompatibilis a régi hardver. A műholdas sugárzás érinti ez ügyben Magyarországot, -S2 kompatibilis hardver kell.) -
YceBear
tag
Udv,
Csak osszefoglals keppen a topic terjedelme miatt csak az utolso 3 oldalt olvastam el meg nehany elozot. Szoval az itthon kaphato kartyak kozul az AVer3D Quadro HD ami hasznalhato Digi halozatan gond nelkul es van benne Analog tuner is? Topik elejen llinkelt BGT 3650 illetve WinTV-HVR-2250 nem kaphatoak itthon. Van valakinek tapasztalata valamelyik kartyaval? Illetve meg 1 kerdes az Aver3D speckoi kozott csak mpeg2 -t lattam, ezert valaki meg tudja erositeni hogy mukodik itthona DVB-T resze?
Koszonom.
-
kungzi
veterán
-
zichie
senior tag
válasz
kleinguru #10619 üzenetére
Nem baj ha ebay-es csak működjön rendesen és olcsó legyen
!
E-bay-en tényleg valamivel olcsóbban be lehet szerezni, s ha te is olyan szerencsés vagy, hogy a szolgáltatód kábelen nem kódolja az adásokat, akkor egyértelműen dvb-c a jó választás.
Én e-bay -ről ezt vettem és meg vagyok vele elégedve: [link]
DVB-T esetén ahol bizonytalan a vétel, oda jobb antenna kell, a kis botantenna felejtős. Ez persze plusz költség. Egy jobb tetőantenna és egy dvb-t tuner ára már eléri a dvb-c tunerét.
Ami még a dvb-c mellett szól az a csatornák száma és az, hogy az SD még mpeg2, amit könnyebb pc-n feldolgozni. HD-ben is nagyobb a választék dvb-c esetében, igaz ott már mpeg4 van.
-
Sziasztok!
Visszaolvasva, körvonalazódik, hogy kábeles tvmhez egy dvb-c kártya kellene, lehetőleg a legolcsóbb beszerezhető win7 x64 alatt működő (16GB ram)!
Nem baj ha ebay-es csak működjön rendesen és olcsó legyen
!
Válaszotokat előre is köszönöm
!
-
lacko6
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10616 üzenetére
Az ára Kb. mennyi lesz?
-
lacko6
senior tag
Ez például sokkal gyengébb minőségben?
-
lacko6
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10612 üzenetére
Faternek van egy usbs ahóz is kéne valami jó program.
Ehez az AVer3D Quadro HD-hoz nincs valami külföldi beszerzési forrás?
-
lacko6
senior tag
Üdvözlet.
DVB-C tunerhez milyen programot ajánlotok.TV nézéshez illetve felvételre.Köszi.
És persze milyen kártyát ami belső,és ár érték arányban megéri?
-
Gabe24
csendes tag
Mondjatok már valami jó kis tuner programot amit használtok? köszönöm
-
Avermedia_hu
senior tag
Elméletileg van driver a neten bőven.
Nagyrészt HP, Asus és egyébb gyártó neve alatt. (driver letöltő oldalakon)A gond az, hogy nem garantálható, hogy a driver jó is lesz hozzá.
Lehet zökkenő mentes lesz a történet. De ha nem, én nem tudok hivatalos drivert, szoftvert, stb. adni hozzá.Láttam olyan linket is, hogy ez a tuner (illetve ennek egy változata) HP gépekbe nem jó.
Más oldalon pedig kifejezetten HP drivert hozzá.Csak jelezni akartam, hogy lehetnek meglepetések.
És nem látok semmi plusz szolgáltatást ebben a tunerben, ami miatt megérné kockáztatni. -
hito
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #10606 üzenetére
Ilyen kimerítő válaszra nem számítottam, köszönöm!
Ha jól értem akkor az a legnagyobb probléma, hogy egyszerűen nem találnék hozzá drivert?
azbest: asszem jobb megoldás egy USB-s hibrid vevő.
-
azbest
félisten
Az atom procival szerintem csak akkor lesz problémamentes a tévézés, ha olyan programmal tudod használni, ami támogatja a hardveres gyorsítását a GMA500-nak (windows alatt valószínűleg a beépített windows media center ilyen).
Úgy értettem, hogy olyan módon lehet megoldva az antennája gyárilag, mint a wifinek, de biztosan nem pont olyan. Másrészt, csak akkor lesz jó a vétel vele, ha valamelyik adótorony közelében vagy, és még akkor is lehet érzékeny lesz arra, hogyan tartod éppen. A külső usb tunerekhez 12 centis kis botantennát szoktak mellékelni, ami jó vételi körülmények közt elegendő, de gyakran komolyabb külső antenna kell hozzá.
Vannak nagyon pici usb-s tunerek is, amire (adapterrel) külső antenna is köthető.
(#10608) hito: linux alatt valószínűleg problémás a használata [link], windows alá meg mondjuk olyan gyártó oldaláról szedhetsz drivert, akik ilyen tunerrel szerelik a gépüket, például a HP: [link]. De az is elképzelhető, hogy a windows alapból felismeri és telepít drivert. Tévézéshez neked kell programot keresni.
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
Ez az Avermedia tuner külön kereskedelmi forgalomba nem került.
Az Avermedia valamelyik notebook gyártónak adta el.
Ilyen esetben az a szabály, hogy a garanciától kezdve a technikai támogatáson keresztül mindent a végső eszköz gyártója, tehát a notebook gyártó intéz.
Többek között azért, mert néhány esetben az Avermedia a megrendelésnek megfelelően eltér az eredeti termék tervektől.
Mindezt azért írtam le, mert ha megveszed ezt a tunert, akkor sajnos semmilyen technikai támogatást nem tudok nyújtani. Még információkhoz sem férek hozzá a termékkel kapcsolatban. (Ha garanciális lenne, akkor maximum azt tudnám megnézni, melyik notebook gyártó kezeli a garanciáját, és oda irányítanálak. Ők pedig nem foglalkoznának az üggyel, mert ki lett szerelve a kártya.)
Nem biztos, hogy 3000 Ft + postaköltségért, és sok utómunkáért mindez megéri.
Ennyiért biztos találsz itthon is új, garanciális hybrid tunert.Amúgy Magyarországon, antenna nélkül szerintem nem sok esélyed van.
Lehet tévedek, de a tuneres notebookokra raknak antenna csatlakozót, hogy botantennát dughass rá. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Egy ilyen miniPCI-os tunerhez még mi kell, hogy működjön rendesen? Antenna nélkül esélyem sincs, hogy fogjam az adásokat? Egy UMPC-be tenném bele, ott sokat nem tudok variálni az antennával, semmi hely nincs benne, esetleg el tudok vezetni egy kis drótot mint amit pl. a GPS-hez szoktak, de kívülre szerintem semmit nem tudok tenni.
-
Gabe24
csendes tag
Na végre sikerült müködésre bírni most már megy a dolog. Van kép is meg hang is
A HDMI zavart be mert a boxba az belevolt dugva, most már jó. Tényleg köszönöm mindenkinek a segítséget. Még 1 kérdés: Melyik a legjobb tuner program? Ez a vivo ami gyárilag van nem valami jó.
-
Gabe24
csendes tag
Na most kíváncsiságból megnéztem már hogy nem a SCART-al van e baj. Rákötöttem a tv-re de ott sem képet, hangot nem ad. Holott AV-n keresztül meg látja hogy bevannak dugva a kábelek a tv mutatja. Előtte Hdmi-n volt a tv-n, ott tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!