Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanraith
aktív tag
válasz
havri1 #12299 üzenetére
Igen, a hanghoz kell. Van hozzá egy kis kábel, amit az alaplapon(vagy hangkártyán, ha van külön) kell rádugni 4 kis tüskére. A szoftvere is úgy működik, hogy a hangfelvételi eszköznek a cd audiot kell beállítani a rendszerben. (Ráadásul nekem win8 alatt nem is sikerült beállítani, hogy a saját lejátszója kezelje a hangerőt: ha állítani akartam a hangon, külön hangerőszabályzót kellett nyitni. Pedig próbálkoztam vele sokat.) A hátulján Kétféle A/V, rádió, távirányító bemenet van.
De amit te linkeltél korábban, az más változatnak néz ki mint az enyém. A neve is más, a tiéd "Global".
-
Sanraith
aktív tag
Helló!
Van egy 2005ben vásárolt Winfast TV2000XP tv tuner kártyám. Most fejlesztettem a gépemben dolgokat, de a fene se emlékezett arra, hogy ezt ****t az alaplap CD AUDIO IN tüskéire is rá kellett dugni, az új alaplapomon pedig már nincs ilyen.
Szeretnék hát venni helyette egy újat. Semmilyen extra igényem nincs, tévét szeretnék nézni Win8 alatt. A jel analóg, ilyen kábelen jön. Tudnátok javasolni valamit?
-
rondabogancs
csendes tag
Laptophoz keresek USB-s Tv tunert de nemigen ertek hozza meik tipus lenne a jobb az a lenyeg hogy nincs kabel amit csatlakoztatnek hozza vagyis antennasra lenne szuksegem vagy ha letezik olyan hogy ketto az egyben akkor esetleg olyan. Romaniabol szeretnem fogni a magyar adasokat vele.
Elore is koszonom a valaszokat.
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/avermedia/avertv-hybrid-volar-hx-p9101630/
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/cabletech/urz0085-p130066889/esetleg ezekrol velemeny?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
pubwart #12293 üzenetére
Próbáld meg a következő beállítást :
Amivel tulképpen a maximális ram méretét határozod meg.
Hátha valami Hauppauge dolog, hogy 4 gb ram felett egyszerűen nem mükődik.Kep
ha MCE változatú a kártya akkor annak mennie kellene, minden egyéb nélkül.Egy tipp, szedd le a drivert, de teljesen, majd hagyd, hogy a winupdtade ről leszedje a magának megfelelőt.
-
pubwart
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #12288 üzenetére
Vicces, mert valamiért nem látja a tunert a WMC edig nem lenne rossz dolog főleg, hogy pont a kártya WMC verziója van meg nekem...
Hát passzolom. Pedig a legfrissebb driver van fent, de semmi opcióm nincs TV-re a Windows media Centerben
-
pubwart
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #12288 üzenetére
Lehet, nem tudom.
Elindítottam a WMC, de nem is látom hogy lehetne a tuner beállítani...
-
Poo
senior tag
válasz
Core2duo6600 #12289 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
válasz
havri1 #12283 üzenetére
Én ezt használtan játszanám meg.
Min a felébe kerül.(#12282) Poo
Egy két márka
Hauppauge, Leadtek, ezek mind nagy nevek a tunerek tekintetében, de ide lehetne sorolni még a Pinacle-t is.
Esetleg az Avermedia-t is.Milyen környezetben lesz használva gép, szoftver ?
És melyik platfromot szeretnéd venni ?
Mindig tv, kábelt tv ?
Analóg vagy digitális ? -
pubwart
aktív tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy PCI-E Hauppauge WinTV HVR-1200-as Tv kártyám. Nagyon szépen meg van benne minden ami kell nekem.
Van hozzá egy BlazeVideo HDTV Player 6.6-os verzió. Jól is megy meg minden, minden csatornát befog, csak az a gond, hogy egy idő után a program minden esetben (bármit csinálok) leveszi a fényerőt nullára vagy 20 mp alatt.
Tudtok erre megoldást?
Esetleg egy nagyon jó TV Tuner progi softwaret is ajánlhattok, hátha az megoldja a dolgot.
köszi
-
törölt tag
válasz
havri1 #12284 üzenetére
Ne hidd le, amit ír, mert hülyeség. A specifikáció is az ezeréves és téves Ramirisos agymenés, köze nincs a valósághoz.
A tunerrel (pontosabban a sw-ével) 768x576-ig lehet felvenni (maga a chip is kezel ennyit), működik gond nélkül bármilyen 32 bites Windows alatt (na jó, W8 alatt nem probáltam). A 64 bit ami probléma, feltéve ha >2GiB RAM van a gépben.
-
havri1
félisten
válasz
Core2duo6600 #12277 üzenetére
LEADTEK TV2000XP GLOBAL ez esetleg megfelelhet nekem szerinted? Tényleg csak arra kell, hogy pár mesét berögzítsek akár analóg kábeltvről, akár digitális beltériről.
Win7 elvileg támogatva van..windows8 sehol még..
Köszi! -
Poo
senior tag
válasz
Core2duo6600 #12281 üzenetére
Az egyszerű kezelés azért kéne mert egy öregembernek lesz és nem szeretném ha naponta felhívogatna hogy mit hogy kell beállítani szal valami hülye biztos kéne.
Szal akkor bármelyik hybrid tuner jó és pci-s legyen.Esetleg 1-2 márkát tudnál ajánlani?Műsort felvenni nem fog az biztos csak szeretné nézni néha a tv-t. -
Core2duo6600
veterán
Digitális vételhez egy postal korábbi, de hogy a upc kodolt adását fogod - e tudni venni vele, ha be is teszed a kártyát a kártyaolvasóba, ezt senki nem garantálja, esetleg olyan aki kipróbálta....
Analóg és földfelszini, erre bármely hybrid tuner jó lehet.
Ha analógból is szeretnél felvenni, akkor a Hw es encoderrel rendelkezőt célszerű választani.Egyszerű legyen a kezelés, ez alatt mit értesz ?
Az analóg vétel miatt a belső tuenrt szoktuk javasolni.
Ez a 3 mód egy tunerben szvsz nem lesz meg, vagy ha létezik is, mert mintha a Hauppauge oldalán láttam volna nem igen kapni itthon.
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy kis segítségre mert nem vagyok otthon a tunerek világában.Szükségem lenne egy tv tunerra ami megfelel ezeknek a kritériumoknak.
ezeket tudja:
upc kávelTV digitális,analog koax szolgáltatótól(upc),földfelszíni digitális.Borzasztó egyszerű legyen kezelni a menüjét és legyen távkapcsoló.
Lehetőleg usb2.0 vagy 3.0 de ha nem ajánljátok akkor maradhat a pci is.
Nem tudom mire kell még figyelni ilyen tuner vásárlásakor?! -
Core2duo6600
veterán
válasz
Kokusz #12276 üzenetére
1. Hát át lehet lőni bármit ami a monidon van máshova, de csak ugyanazt, ebben az esetben a moni képét akármire, erre is vannak célhardverek. /vga ba bedug stb.../
2. Ideálisabb, ha a tuner szoftvere tudja ezt.
Nos a Leadtekhhez adott PVR2 es ezt tudja, élő közvetítés menüben.
És akkor egy böngészővel lehet nézni benne, még nem próbáltam milyen.
De ugyanazt, mint amit a gépen is nézel, tehát az nem megy, hogy egyiken ezt, másikon azt.
esetleg akkor, ha duplatuneres a tv kari, vagy 2 van benne.(#12275) threwory
A digi hálózatán tudtommal, DVB-C ben jön digitálisan kódolatlanul, akiknek van majd kijívatanak ha nem így van.
Ha analógban akarod venni, akkor gyakorlatilag bármely analóg vételre is alkalmas tuner jó lehet,
usb-és felejtős.Ha digitálisan szeretnéd venni, ez már keményebb dió, mert ilyen tuner alig van, de azért akad 1-2
[link] -
havri1
félisten
válasz
Core2duo6600 #12277 üzenetére
Köszi, körülnézek!
Nem, kizárólag olyan gyerekműsort akarok felvenni, amik még nincsenek fent youtubeon -
Core2duo6600
veterán
válasz
havri1 #12274 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni akkor hardver mpeg2 encoderrel rendelkező tuner választasz.
Akár Leadtek, akár Hauppauge -től.
Mind a 2 nek van ilyen tunere.
De más gyártóknak is.
Analóg esetében a külső tuner felejtős.
Valszeg már csak hybrided fogsz találni.
Vagy esetkeg kereshetsz használtan is, úgy jóval olcsobban meguszhatot, ha nagy felvevő vagy, akkor célszeű lehet a duplatuneres kártya, egyszerre 2 adást tud felvenni ! -
Kokusz
tag
Sziasztok!
Nincs nagy tapasztalatom tv-tuner ügyben, ezért kérnék segítséget.
Van lehetőség olyan tv-tuner (külső/belső) beszerzésére ami lehetővi teszi a pc-s tévézés mellett a csatornák osztását úgy, hogy tablettal (android 4.1.1) is foghatóak legyenek a csatornák (gondolom ruter osztaná wifin keresztül a jelet).
Eddig ezt találtam:
[link]Ezzel megoldható vagy más eszköz kell?
Amúgy a digi szolgáltatónál vagyok.Köszönöm.
-
threwory
csendes tag
Sziasztok!!!
Szeretnék segítséget kérni avval kapcsolatban hogy szeretnék a gépemen TV-t nézni viszont semmi tapasztalatom nincs a témával kapcsolatban. A lakásban Digi kábel tv van asszem analóg az adás de nem értek ehhez (a falba kell bedugni a kábelt
). Ezt szeretném nézni a PC-n.
A PC-m Windows 7 64 bites 4 GB RAM.
Olyan 10-20 ezer között tudnék rászánni.Előre is köszönöm mindenki segítségét.
Üdv
-
havri1
félisten
Helló!
Segítségeteket szeretném kérni! Totál vaktában lövöldözök, mert soha életemben nem volt szerencsém semmilyen tunerkártyához. Szükségessé vált egy valamilyen hasonló eszköz beszerzésére, de elvesztem a sok kapható típus között.
Olyanra lenne szükségem, ami tud analóg kábeltv hálózatról fogni adást, és rögzíteni SD minőségben, illetve legyen RCA kép bemenete is (Lehet nem RCA-nak hívják vidónál, de nekem annak tűnik), amin keresztül a beltérit/videót rá tudom kötni, és onnan rögzíteni régi felvételeket / thomeos adást.
Ami fontos, hogy Windows 8 64 bites oprendszert használok, ezt támogatnia kellene..
Jelenleg van nálam egy Pinnacle PCTV Pro, de ez vagy halott, vagy valami más a baj, mert DScaler programmal pár perc használat után nem látja többet a bejövő képet..
Ár 10 - 15k körülire lenne, többet nem szeretnék rááldozni.
Tudnátok pár típust ajánlani ebben az árkategóriában?Köszönöm!
-
róland
veterán
válasz
Core2duo6600 #12271 üzenetére
Vegyél új monitort, amin van HDMI bemenet, és elfér.
Esetleg írj a szolgáltatódnak, hogy ilyen esetre milyen megoldást tud javasolni.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #12271 üzenetére
HD jelet kiadhat mondjuk a komponens kimenet is. És azon biztos nem lesz HDCP. Az előfizetéssel egyébként arra vettél jogot, hogy a tartalmat megtekintsd, nem arra, hogy felvedd. Hogy van-e HDCP, az pedig szolgáltatófüggő.
De az illegális dolgokat itt inkább ne feszegesd!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
róland #12270 üzenetére
Engem nem érdekel, hogy jogellenes - e vagy sem !
Mivel a képembe tolják a sok reklámot stb....Szerintem nem, mondok egy példát :
Van előfízetésem, pl. Mindig TV re, vagy IP tv-re, bármelyikre.De TV készülékem nincs mégis szeretném HD ben élvezni a Számítógép monitorán, a gép audiorendszerén. !
Na erre kell egy megoldás !
Tegyük fel, hogy a monitor nem rendelkezik HDMI bemenettel, mint ahogy a legtöbb nem spéci általában nem rendelkezik !Set top box ból mondjuk HDMI jön ki, mivel HD minőséget egyedül ez képes kiadni.
Na ekkor mit csinálsz ?
Az, hogy vásároljak egy TV készüléket nem játszik, mert nem fér el !/Ha le lehet tölteni, akkor valahogy kikerült a torrent oldalra .../
-
róland
veterán
válasz
Core2duo6600 #12269 üzenetére
Az egyetlen nem jogellenes megoldás, ha itthon (Magyarországon) letöltöd a védelem nélküli dolgot. Mivel a filmek és zenék letöltése, csak és kizárólag a letöltés, itthon nem jogellenes.
-
tkesy
őstag
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy miként tudok iptv-s set-up box által rögzített adást lementeni?
Rögzítőprogramnak Corel Videostudio Pro-t vagy Ulead Videostudio-t gondoltam, de amivel gondba vagyok, hogy milyen kártyát (vagy más eszközt) érdemes beszereznem? hdmi-n keresztül gondoltam összekötni a gépet és a iptv-s box-ot...
Például ilyen kártya megfelelne-e a célnak, vagy van valami jobb / olcsóbb megoldás? használata a kártyának időszakos lenne csak, így nem szeretnék "vagyonokat" rákölteni, viszont ha veszek akkor valmai időtálló dolgot szeretnék beszerezni...Előre is köszönöm a segítséget...
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #12266 üzenetére
Ez tunerrel megoldhatatlan feladat.
Be kell digitalizálnod a UPC box videó jelét.
99%, hogy a HDMI védett lesz rajta, de 1 próbát megér. Esetleg próbálj meg rákeresni, van-e a beltérid HDMI csatlakozóján HDCP védelem. Ha van, minden felvétel lehetetlen. (kijátszani jogellenes, költséges és bonyolult)Nézd meg milyen video kimeneteid vannak a beltérin. Ennek megfelelően keress eszközt hozzá.
A komponens és RCA csatlakozókra érdemes figyelned. Komponenssel jobb minőségben tudsz felvenni.
Az RCA ugyan gyengébb, de a digitalizáló is jellemzően olcsóbb hozzá. Maga a digitalizáló hardver már 5e Ft körül is van. Az árat a szerkesztő szoftver emeli. (akár olyan tunerrel is próbálkozhatsz, aminek van rca bemenete, de újonnan nem ez az olcsóbb megoldás)Ha csak nézni szeretnéd a gépen a TV-t, akkor szintén a capture (digitalizáló) a járható út, de használhatod a HDMI forrást is. A védelem csak a felvételre vonatkozik.
-
róland
veterán
válasz
Ra's al Ghul #12264 üzenetére
Milyen antennád van?
Windows Media Center kezeli a tv tunereket.
A Pinnacle termékeket kerüld.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék venni egy TV Tuner -t de nem tudom, milyet kéne vennem (nem nagyon értek ezekhez), tudnátok -e ajánlani egyet? És még annyi, hogy a TV adásokat meg -e lehet úgy oldani, hogy Windows Media Center -ben tudjam nézni?
-
Babylon56
csendes tag
Sziasztok abba szeretnék segítséget kérni, hogy USB vagy PCI csatlakozású tv-tuner kártyát érdemes venni. Melyiknek lehet jobb a minősége akár HD műsorok sugárzásába és felvételekor? Vagy minőség belli különbség nem lehet a két csatlakozás fajta között!?
Előre is köszönöm válaszokat!!!
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A Mega-Akváriumok című sorozatból 2 részem hiányzik: Ragadozók érkeznek és Gigantikus koralltelep.
Hamarosan újra adja a NatGeo, szeretném ha innen egy fórumtag fel tudná venni a két részt. (nekem már régóta nincs erre alkalmas eszközöm.
Kérem pü-ben jelentkezni!Valamiért nem jó a Link a gomb: http://www.natgeotv.com/hu/megaakvariumok/tartalom
-
törölt tag
válasz
ludsimon #12259 üzenetére
Annyi miatt felesleges vásárolnod. Inkább vidd el valahova (mondjuk nem biztos, hogy olcsó lesz) vagy nézz szét haveri körben, valakinek talán lesz egy ilyesmije, vagy tunerkártyája.
A géperő meg önmagában semmit nem jelent. A legerősebb CPU-val is előfordulhat hangelcsúszás. Csak a dedikált hw-ek esetében lehet ezt kizárni.
-
ludsimon
veterán
válasz
Core2duo6600 #12258 üzenetére
kb 6-10 óra anyag, szóval nem olyan sok.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
ludsimon #12256 üzenetére
Igazából lehetet korábban kapni, talán most is lehet többek közt a Pinnacle nem egy kagyló formáju cuccát, ami kifejezetten vha digitalzálásra van, és a pinnacle studioval müködik együtt.
Valamint a Conopusnak vannak hasonló megoldásai, de azok úgy emlékszem, hogy drágábban.
A Pinnacle kagylója tökéletesen megfelel a célra ezt usb én tudod a géphez köztni a gépet ereje bővel elég lesz hozzá.Jahh, és nem tudom, hogy mennyi vha s akarsz bedigitzni, de ha nem sokat lehet érdemesebb elgondolkodni, hogy elvinni valahova ahol profi cuccon oldják meg.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
ludsimon #12253 üzenetére
480-as vagy 576-os felbontás felé teljesen felesleges menni.
Ennyit tud a VHS, és az RCA csatlakozás sem lenne képes magasabb felbontású anyagot továbbítani.
Maximum, ha HD anyagod van, akkor komponens kábellel tudod HD-ben digitalizálni.HD Capture kártyát 15-20e Ft alatt nem találsz.
Ami hardveres, az inkább 40-50e+ Ft körül van, és ritka.
A legolcsóbb hardveres analóg felvevő a mienk: [link]
De ez is 30e Ft körül mozog, és nem is VHS digitalizálásra lett optimalizálva. Attól függetlenül, hogy arra is jó lehet.Igazából nincs értelme hardveres analóg RCA digitalizálót gyártani.
Annyira kicsi a gépigény, hogy nem éri meg a hardveres encodereket az eszközre építeni. Egy öreg P4 2,4-es proci (nem HT) elég. -
ludsimon
veterán
milyen felbontásban érdemes kimenteni VHS-ről a felvételt? 720p vagy mehez 1080p-ben is, vagy az felesleges?
Hardveres gyorsítás ha jól látom ebben nincs. Nekem mindenképpen kell olyan amibe beépített hardveres gyorsítás van, jöhet picivel drágábban, de 10k-nál többet nem számok rá.
Köszi!
-
Bozek
nagyúr
válasz
ludsimon #12251 üzenetére
Az EasyCap 3.5 USB VHS RCA video videó digitalizáló olyan 5 ezerbe kerül, de szerintem olcsóbban is hozzá tudsz jutni. Volt a HardverApró-n 2900-ért, de az már lejárt (google találat volt).
ITT van egy teszt is róla, ha érdekel.Azt meg nem értem, hogy a garanciát meg az alkatrészcseréket hogy lehet egy újonnan megvett cucc visszaküldésével kijátszani. 8 napon belül indok nélkül elállhatsz a szerződéstől, de 8 naponta más és más helyről újat rendelni meg hülyeség.
-
ludsimon
veterán
válasz
ludsimon #12248 üzenetére
árat nem is írtam! 5-10k max amit rá tudok fordítani!!
Visszafelé olvastam és azok 16-20k-s árcédulásak, ami nekem sok egy olyanra amit 1x fogok használni aztán soha többé.
Lehet érdemes lenne webshopból megrendelni futárral és 20 napon belül bedigitalizálni, majd visszaküldeni az adásvételit felbontani.
-
ludsimon
veterán
Mi a legjobb módja digitalizálni VHS-ről a fevételeket?
Scart csatis kimenet van rajta illetve ez a sárga-piros dugasz.
Hardveres gyorsítós TV tuner kellene!
Köszönöm a segítséget!
-
Neoteric
addikt
válasz
Avermedia_hu #12244 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Ennek a Nano-nak is dupole antennája van?Illetve a nevedből adódóan konyítasz vmit ezekhez az Avermedia cuccokhoz.
Live Gamer Portable megjelenéséről és áráról tudsz mondani vmit?
-
törölt tag
válasz
dangerzone #12233 üzenetére
Maga az analog adás 576 sorral kerül sugárzásra, amiből a fewlbontás 720x576-ra (vagy 768x576, nézőpont kérdése) adódik. Ennél többet ne várj egyetlen analog tunertől sem. Maga a sw képes minden esetben nagyobb képet is megjeleníteni az ablak átméretezésével.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Neoteric #12241 üzenetére
Hello,
ha csak a DVB-T vételre kell (mindigTV), akkor az AverTV Volar HD Pro (A835) tunert ajánlom. Abban dupole antenna van, nagyobb az esélye, hogy jelet fog. Szembeállítva a Green-el.
Ez a két olcsóbb tunerünk.
Ha szeretnéd WMC távirányítóval kombinálni akkor: Nano
Hybrid tunerjeink a H830 kódszám alatt futó modellek: H830 A kék-fehér doboz Apple kompatibilis termékeket takar az oldalon.
A Hybrid analóg kábel TV-hez, vagy analóg video digitalizáláshoz lehet hasznos. -
róland
veterán
válasz
Neoteric #12241 üzenetére
Ma már az USB-s tunerek is bőven megfelelnek a célnak. (Én egy Leadteket használok.) A gyenge adóteljesítmények miatt azonban a gyárilag csomagolt mini botantenna gyakorlatilag használhatatlan.
Pár hozzászólást visszaolvasva ajánlanak konkrét típusokat is. (Megfontolandó egy hibrid tuner, hiszen az kábeltv-vel is használható. Míg DVB-C tunert elvétve lehet beszerezni.)
-
Neoteric
addikt
Hali srááácok!
Kéne egy kis tanács földfelszínes tv tuner ügyben. USB-s vagy pci-e, előbbi talán annyiból jobb lenne h notival is tudnám használni ha úgy adódik. m1-et szeretném vele fogni lehetőleg HD-ban F1 miatt. Keret.. ár/érték arányban legyen jó, én olyan 10-15ezer körülre saccolok. Avermedia előnyben, mert már van egy Live Gamer HD-m, amivel nagyon meg vagyok elégedve, leginkább amiatt h szoftveresen is foglalkoznak vele a mai napig. Persze más is szóba jöhet ha van jobb.
Köszi! -
róland
veterán
válasz
Lásd előttem írtak. Vagy valamelyik hibrid AverMedia USB-s tuner.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
dangerzone #12236 üzenetére
Sima analóg tuner már alig van.
USB-s talán egyáltalán nincs már.Hybrid tuner lehet jó neked (DVB-T+analóg). Keress Hybrid tunerre a kereső oldalakon.
Avermedian belül ezek lehetnek neked alkalmasak: [link] A jobb oldali sárga dobozosak a windows-osak. A távirányító a különbség, és a távirányítóhoz tartozó szoftver csomag az MC vezérléshez. -
dangerzone
addikt
Tehát egyelőre nekem olyan jó lenne, ami analóg jelet tud feldolgozni. Bár ha van olyan, ami mind a kétféle jel fogadásra alkalmas, és nem is eszeveszett drága, az is jó
-
dangerzone
addikt
válasz
Avermedia_hu #12234 üzenetére
Igazából koleszba kellene.
A falban van egy analóg csatlakozó, ennyit tudok.Szóval a kérdés az, hogy az m1 műsorát a kis tuner antennájával tudnám fogni? Vagy hogy működik ez? Vagy be lehet dugni ezt is a falba, az antenna meg csak az usb-s csatlakozónak küldi a jelet? Élőben még sosem láttam ilyet.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Gyakorlatilag bármelyik DVB-T tunert választhatod, technikailag mind megfelel.
Fontosabb lehet az antenna kérdése. Ha kevésbé vagy szerencsés, akkor erősítős vagy tetőantenna kell.Mivel árban sincs túl nagy szórás, érdemes a kezelőszoftvereknek és termék támogatásnak utána nézni vásárlás és választás előtt.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Laptophoz kellene külső usb-s tv tuner, amin nézhetném a forma 1-et. Semmi extrával nem kell rendelkeznie, csak adjon egy 1024*768-as képet legalább.
Mit tudtok ajánlani?
-
Beeerka
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok, van egy régi Leadtek WinFast DV2000 tunerkártyám, és ha berakom a gépembe (profilban) akkor még a bootképig sem jut el. Mi lehet a hiba?
Üdv, beeerka
-
törölt tag
válasz
RoyalFlush #12230 üzenetére
Külső vagy belső, géptől független esetleg?
Mert PC-s tunerek esetén egy akármilyen analog tuner jó lehet, ami működik rendesen a kívánt OS alatt. A jelet ezesetben a VGA fogja kiküldeni a projektorra.
Külső, PC független tunerek esetén meg lényegében csak annyi a szempont, hogy VGA kimenet legyen. Esetleg veszel egy HD STB-ot, azokon van HDMI kimenet. ÉS akkor már egyből a DVB_C-t használhatod, ahol több csatorna van és jobb a minőség is.
-
RoyalFlush
őstag
Üdv.! Egy ki segítséget szeretnék kérni. Pontosan milyen tunert kellene vennem ahhoz, hogy a szolgáltatóm (DIGI, csomag: DIGI+, analóg, kábel, Bp.) által sugárzott tv adást ki tudjam vetíteni projektorral? A projektoron HDMI, RGB bemenet van, ezt kötném össze ezzel az eszközzel, amihez pedig a digis kábelt csatlakoztatnám. Gondoltam vásárlás előtt tájékozódok a témában, még mielőtt veszek valami számomra teljesen hasztalan cuccot.
Köszönöm előre is!
-
gerisz23
őstag
Tudna vki olyan progit vagy beállítás ajánlani amivel megy a fent említett terratec tv tuner?működik a saját progijával,csak épp adókat nem talál,bárhogy próbálom,tetőantenával se fog semmit.Nagyon megköszönném ha lenne vmilyen ötlet!
-
gerisz23
őstag
Végre vhogy sikerült
Segítene vki hogy tudom beállítani,hogy bejöjjenek ilyenek pl mint rtlklub stb?
-
gerisz23
őstag
Hali!Kaptam egy Cinergy TstickRC Terratec tv-s vevőegységet.Arrra már rájöttem,hogy kell vele rádiót hallgatni,node hogy lehet vele tvzni?magyar nyelvű leírást nem találtam,aki tud help!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy AMD Brazos alapú HTPC-m, amin OpenElec rendszer teszi a dolgát. Ez egy linux alapú operációs rendszer, XBMC felülettel.
Élő TV nézésére és PVR funkciók használatára szeretnék vásárolni egy tunert. Tapasztalatok szerint mi az, amit megfelelően kezel ez a rendszer? Ez esetben a mellékelt kezelőprogram, távirányító egyáltalán nem fontosak a számomra, csak a megfelelő működése az adott rendszer alatt.Tudtok ajánlani valamit a fentiek tükrében? Mi az, ami kevésbé terheli le a rendszert? USB vagy kártyás megoldás? Bár ahogy a kínálatot látom, főleg USB megoldást találni.
Köszönöm a segítséget, szép napot!
... Igen, és amit kihagytam... A Digi adását szeretném rajta nézni, adott esetben HD felbontásban.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Avermedia_hu #12222 üzenetére
Annyival azért kiegészíteném,
hogy egy hybrid kártya esetén igenis számít, hogy van-e hw mpeg2 encodere.
Valamint, minden analóg tuner hardveres, de nem mindegyiken található hardveres mpeg2 encoder.A digitálisnál meg kizárólag szoftver kérdés, hogy dekódolja a minfig tv adásait ! A saját programjával mindegyik használható itthon, a Hw től független, ezért van az, hogy az összes digitális tuner közt hw esen alig van különbség, ami meg képminőséget illeti az mára szoftverei közötti kölönbségekre vezethető vissza.
-
rickeyboy
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12222 üzenetére
Köszi a tippet.
Bár egy kicsit tartok az Avermediától. Korábban egy hibrid kártya volt a gépben és minden volt, csak kezelhető nem a szoftvere (analóg Leadtek a másik gépben ezen a téren elkényeztetett), a hang meg a lekapcsolása után is folyamatosan szólt (akkor még XP alatt).
-
Bozek
nagyúr
válasz
rickeyboy #12220 üzenetére
A DVB-T adások vétele és rögzítése esetén csak a megjelenítés lehet hardveres, ahhoz meg videokártya kell. Felvételnél a beérkező adatokat menti a merevlemezre, semmi kódolást nem végez a tuner. Az MPEG4 támogatás is inkább a hozzá használt programtól függ tudtommal.
-
rickeyboy
csendes tag
Sziasztok!
TV tuner vásárláson törjük a fejünket. Jelenleg egy Gigabyte U8300zal szenvedünk, ha nem találunk megoldást a melegedésre és sorozatos lefagyásra (utóbbi melegedéstől független, csatornaváltással előidézhető), sajnos másik után kell nézni.
Operációs rendszer, amin futnia kéne: Windows8, 64bit (lehet szídni, de nem én vettem, ez van).Amit szeretnénk:
- Elsősoran DVB-T adások vétele, és rögzítése (piros pont a hardveres kódolásért)
- MPEG4 támogatás
- Analóg adás vétele plusz, de nem létszükséglet
- Egyszerűen, könnyen kezelhető sw felület, programozhatóság, értelmes méretű és formátumú fájlok felvétel eseténSzívesen veszek minden típusajánlatot, illetve ha valaki a meglevő tuner hibájára tud orvoslást.
Köszönöm.
-
mzx
senior tag
válasz
Avermedia_hu #12205 üzenetére
Nagyon szépen köszi a részletes választ!
-
Digital
addikt
Hali!
Milyen hibrid usb tv tunert ajánlotok?
Notiról szeretnék tv-t nézni, 4gb memória van a gépben! (Leadtek belső kártyával szívás van 6Gb memóriával!)
A Gigabyte Hybrid GT-U8300-at néztem, használ ilyet valaki? -
Tomee001
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, igen én is használtban gondolkozom, azért is kérdeztem típusokat, mert annyira nem értek hozzá. A drivereket meg hiába nézem, mert a TV2000 expert meg global kártyákhoz is van driver win7-re, de kiokosítottak, hogy 2 giga ramnál több memória esetén 100%-on fog tekerni az első procimag. Pedig már találtam is ilyen karikat hirdetve és örültem hogy olcsón meg fogom úszni :S
De akkor majd nézelődök ezek felé, hátha valami horogra akad.
-
superg
senior tag
válasz
Tomee001 #12213 üzenetére
Használtan éri meg venni analóg tunert.Ha meg használtan veszel a tulajt megtudod kérdezni hogy ő hogy használta,kell e audio kábel(valószínűbb hogy nem).A gyártó honlapján található driverekből meg rá lehet jönni megy e win7 alatt.Leadtek delux 3000,pvr2100 a jobbak szerintem utóbbival nekem upc pöpec volt.Global az meg gyengébb de nézhető.
-
Tomee001
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #12212 üzenetére
És tudsz mondani konkrét típust is, ami megfelel az igényeknek?
-
Tomee001
csendes tag
Sziasztok!
Másik topikban már kiveséztük, hogy a régi gépemből átmentett tv tunerem win7 alatt kuka, úgyhogy kénytelen vagyok szerezni vmi újat. Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyet érdemes néznem. Sima UPC analóg kábeltv-t kellene fognia, menjen win7 alatt stabilan és a lehető legolcsóbb megoldást próbálom találni
Felfedeztem egy másik gondot is a régi kártyámnál: abból a hang még audio kábelről ment, ami az alaplapi hangkártyára lett rádugva. Na most az új alaplapomon már nincs ilyen foglalat. Nem tudom az újak is ilyenek-e, azt olvastam, hogy elvileg át lehet forrasztani jackre és bevezetni a line in-be, de nem vagyok benne biztos. Láttam ezeket az USB-s kütyüket, de nem tudom ezek mire jók.Köszi!
-
bala0921
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani külső dvb-t tunert? Nem túl drága, de jó minőségű kellene -
grunge
addikt
válasz
Avermedia_hu #12203 üzenetére
Tökéleteen megy minden. a Kép HDMI-DVID csatin jön a monitorra, a hang megy egy RCA-JAck átalakítóval. Ezt lehet majd felváltja egy toslink csati ami a hangkártyába fog menni
-
nokri
csendes tag
megtaláltam a tutit
DVB Dream v2.2b
20 perc alatt behozott a DIGI koaxon 102 csatornát és 3 rádiót és szépen viszi is (ebben van HBO és társai ami persze kódolt és nem látszik)
-
Sabber
aktív tag
Kedves Mindenki!!
Szeretném, ha ajánlanátok nekem egy tv-tunert ami akár usb-s akár belső, a lényeg hogy szép képe legyen és ne legyen csicsás nekem nem kell h fel tudjon venni meg szivárványt köhögjön elég ha van hozzá egy távirányító és kész. Tehát lényeg h tv-zni lehessen vele de jó minőségű legyen a képe.
Ja kábelen jön a cuccos. (ez nem tudom hasznos infó e)Válaszokat előre köszi
Üdv.
-
Avermedia_hu
senior tag
Hello,
a földfelszíni digitális adások DVB-T rendszerben érkeznek.
A TV-den akkor tudod fogni és csatorna kereséssel megtalálni, ha a TV-ben van DVB-T tuner.
Ha papírok szerint van benne, még mindig lehetséges, hogy gyenge a jel, vagy az antenna hozzá. (tető antenna, szoba antenna, stb. bővebb info itt: [link] Tehát ilyen okok miatt is lehetséges, hogy a TV nem talál csatornát.
Ha a TV-ben nincs ilyen tuner, akkor be kell szerezned egy DVB-T beltérit. A mindigTV.hu oldalon erre is találsz ajánlatokat.Az AV rövidítés analog videot jelent. RCA csatlakozást takar. (piros-fehér(hang), sárga(kép). Kis felbontás, gyenge minőség.
A component magyarul komponens szintén analóg csatlakozás, de sokkal jobb képminőséget eredményez. (kék-zöld-piros/kép/, piros-fehér/hang/) A 1080p felbontást is át tudja vinni.
Nem adok linket, de a wikipedian sok információt megtalálsz magyarul is.
Ezeket a csatlakozásokat akkor érdemes használni, ha a video forrásnak csak ilyen kimenete van.
Egyébként jobban jársz a digitális HDMI bemenettel. -
grunge
addikt
válasz
Avermedia_hu #12203 üzenetére
Köszönöm szépen! A hangnak van optikai és RCA kimenet is a box-on. Először megpróbálkozom egy átalakitoval, és nemsokára ugyis lesz a capture kártya...
Még rerefálok, köszönöm a segítséget!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
grunge #12202 üzenetére
Igen, ilyenre gondoltam.
Maga az átalakító viszonylag olcsó. De tényleg fontos kérdés, hogy a hangot a beltéri kiadja-e analóg/optikai csatornán párhuzamosan.
A videojel HDMI-DVI átalakítása sima ügy.
De a DVI a hangot nem továbbítja.Léteznek olyan átalakítók is, amelyek hangot leválasztják a HDMI-ről. Ez is egy járható út lehet.
Mindenképpen olcsóbb, mint egy capture kártya.
Akkor vegyél capture kártyát, ha fel is akarsz venni, és tudsz is másolás védelem nélkül. -
grunge
addikt
válasz
Avermedia_hu #12105 üzenetére
No megvan a box, és a bibi is. A monitornak "csak" vga, displayport és dvi benete van. Nos irtad hogy létezik hdmi to dvi átalakito. Erre gondolsz? A capture kártyát egyelőre később tudom megvenni, de ha ez az átalakító megfelelő lenne, akkor még átgondolom hogy kell-e egyáltalán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/i5-G7/8GB/256SSD/Magyar)
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest