- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
nemethchek19 #70092 üzenetére
(#70092) nemethchek19
DEEPCOOL Z3/Z5/Z9
BE QUIET! DC1
NOCTUA NT-H1
THERMAL GRIZZLY Aeronaut/Hydronaut/Kryonaut(#70093) Zola01
Ennyiért nincs normális hűtő, akkor mindegy ha rajta hagyod a gyárit.
- XIGMATEK TYR SD962
- Alpenföhn Sella -
Zola01
tag
Hali!
Egy Pentium G3220-re keresek hűtőt a gyári helyett. A legolcsóbb 2-3k-s megoldás érdekel.
A közelemben lévő boltban az olcsóbb ajánlott hűtők közül egyik sem kapható (pl a Gammaxx 200), viszont van DeepCool Gamma Archer (topflow) és DeepCool Ice Edge MINI FS (tower).
Leginkább a gyárinál halkabb működés lenne a cél.
Netezésre, filmezésre bármelyik jobb, mint a gyári hűtő, igaz? -
törölt tag
Én is erre gondoltam, csak azt nem tudom, hogy mi lehet a hiba.
Többször leszedtem már a hűtőt és újra feltettem, hátha nem fekszik fel normálisan, de semmit nem javult.
Mondjuk ha terhelésnél benyúlok a hűtőhöz, akkor érezni, hogy a hűtőbordák szépen átveszik a hőt és a ventik meg tolják kifelé. Szóval maga a hűtő szerintem teszi a dolgát.
Akkor szerinted a CPU a gyenge láncszem? Lehet, hogy az nem bírja a tuningot?
Az alaplap egy Asus M5A99FX PRO R2.0(#70088) jim bcs
Igen, a fólia le lett véve, átlósan húztam meg.
Alapon (idle) semmi gond nincs vele 30-32 fokon tartja. -
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ilyen CPU hűtőm van: Be Quiet DARK ROCK PRO C1
Egy FX8320-et próbálnék vele hűteni némi tuning alatt.
4000Mhz-ig aránylag jól szuperál, olyan 55 fokon tartja, igaz majdnem max. fordulaton.
4100-4200Mhz-nél már 68 fölé is felmegy kb. fél óra Prime95-el.
Van valakinek ezzel a hűtővel és FX proci párossal tapasztalata? Ezek jó eredmények? Én többet vártam tőle.
A venti fordulat meg különösen zavar. Itt már azért van hangja.
Érdemes valami más coolert megpróbálni, hogy ezt vagy magasabb Mhz-et elérjem, de mondjuk a hangja ne emelkedjen ilyen mértékben? A cél a hangtalanság lenne, de szerintem ez csak álom.
A VGA GTX960/esetleg 970 lenne, de ehhez azt mondták fel kell húzni a procit. Játék közben meg nem a legjobb ha bömbölnek a ventik. -
jim bcs
nagyúr
válasz
DrJános #70076 üzenetére
(#70076) DrJános
Alpenföhn Ben Nevis(#70077) ReFleXx
Egy 4g-os paszta nagyon sok gépre elég, fél borsónyi a kupak közepére és annyi.(#70078) JanR
Alpenföhn ATLAS
BE QUIET! Pure Rock
Cryorig H7
Noctua NH-D9L
Noctua NH-U9S
Noctua NH-U12S
Thermalright True Spirit 120i(#70081) sz.j
Alpenföhn Ben Nevis
BE QUIET! Pure Rock(#70084) nemethchek19
1: azért van szerelő nyílás a tálcán, hogy ne kelljen kivenni a lapot
2: egy paszta nem ártana, a gyárit mindenképpen letörölném
3-4: igen, takarítsd le
5: mindkét esetben zsebkendő és fülvatta, én csak fülvattát szoktam használni a procira, a hűtő talpára meg zsepit -
nemethchek19
aktív tag
Úgy egy hónapja vettem, egy Deepcool Gammax 300-at. Sajnos hibás. Mechanikus mellékzaja van, zörög. Úgy döntöttem visszaküldöm garanciában. Amíg folyik a garanciális ügyintézés, addig azt a hűtőt fogom használni amit a CPU mellé adtak.
CPU: i5-4590
Tapasztalatlan vagyok még az asztali pc szerelésében, ezért szeretnék tanácsot kérni tőletek.
1. Ahhoz, hogy levegyem a Gammax 300-at és felrakjam a gyári inteleset mindenképp ki kell vennem az alaplapot, vagy felrakhatom rá úgy is, hogy be van szerelve az alaplap a házba?
Ház: Corsair 200 R
Alaplap: Gigabyte H97M D3H2. A Gammax 300 előre volt pasztázva és úgy néz ki, az inteles is előre van pasztázva (3 kis csíkban). Jó lesz a gyári paszta, vagy szerezzek be pasztát a cseréhez? Mindkettőn szürke paszta van/volt.
3. Mielőtt felteszem az inteles coolert takarítsam le a gammax 300 után maradt paszta maradványokat a CPU-ról? Durván 1 hónapja van beszerelve.
4. A Gammax 300-ról leszedjem teljesen a pasztát, mielőtt visszaküldöm a garanciás szervizbe? Mint írtam gyárilag is volt rajta paszta, csak most szét van kenődve mivel használtam.
5. Egyébként, ha szükséges a paszta letakarítását hogyan kell elvégezni? Milyen eszközt használjak? Mit használjak, ha a CPU-ról kell letakarítanom és mit, ha a Coolerről kell leszednem?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Egy i5 4590 (nem K-s) proci hűtésére keresek egy nagyon halk 120 mm-es, 4 pines hűtőt, ami valószínűleg egy MSI H97 Gaming 3 lapra lenne felszerelve (Memóriák: Corsair 2x4GB DDR3L 1600MHz Vengeance LP").
Eddig a COOLERMASTER Hyper 212 EVO hűtött néztem ki.
Erről a hűtőről mi a véleményetek, mennyire csendes, illetve megbízható?
A ventilátor műanyaggal történő felerősítése mennyire időtálló?De ha tudtok hasonló árfekvésű, de jobb hűtőt ajánlani azt is megköszönöm.
Üdv sz.j
-
Pöttön
őstag
Ha a Thermalright SilverArrow nem fér be akkor esetleg ez?
Phanteks PH-TC14PE
Igen csak egy liga a Thermalright-al, és ez 12cm-es ventikkel elméletileg 160mm magas.Heatsink Dimensions without Fan
134 x 140 x 160mm (LxWxH)
Heatsink Dimensions with Dual Fans (14 cm)
159 x 140 x 171mm (LxWxH) -
JanR
addikt
válasz
jim bcs #70071 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem a keret a legfontosabb, hanem a zaj, azért (szinte) bármit képes vagyok megadni. Évek óta kompakt vizeket használok, de szeretnék visszatérni lég hűtésre (a későbbiekben van passzív tervem, emiatt). Szóval olyan kell, ami halkan hűvösen fogja tartani az i5-6600K-t.
-
ReFleXx
addikt
Szerintetek 4gr MX-4 paszta vagy kétszer annyi -> 8gr MX-2 paszta? Mindkettő kb 1300Ft, most kapásból 2 pcn és 1 laptopon kell újrapasztáznom, nem is tudom a 4gr mennyire elég.
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.
Az ajánlott hűtők közül olyan érdekelne ami AMD gép esetében hátrafelé fújja a levegőt nem pedig fel.
gép adatai.
Alaplap [Asrock FM2A88M Extreme4+]
Processzor: [AMD X4 A10 7800] 65W TDP
Ház :[C.M. Silencio 352] maximum 155mm cpu hűtő fér be
LP ramokkal lesz szerelve.A hűtőre 10 K alatt szeretnék költeni, bár lehet több is ha csak olyan hűtővel oldható meg a szellőztetés kívánt iránya.
Kicsit off, ha van aki ismeri akkor tudnátok nekem a Silencio 352-gyári ventilátoráról írni valami infót?
Mennyire halk, kattog-e / van-e ismert probléma. Ha igen akkor mire érdemes cserélni,valami emberibb áron max 2-3K. -
jim bcs
nagyúr
160mm a max. ami befér a Zalman M1 Cube-ba, itx lévén szedd ki az összefoglalóból ami tetszik. Utána szélességre meg kell nézni melyik nem takarja be a pci-e slotot, ha megvan az 1-4 favorit akkor leszűkítjük. Első szempontnak kellene egy max. keret.
Ha konkrétan a Thermalright SilverArrow ITX-re gondolsz akkor nem fér be mivel 165mm magas és neked 160mm a max. ami befér. Elmehetünk a Noctua irányába is ha a keret engedi. -
JanR
addikt
Na kezd osszeallni az mITX konfigom, szoval terjunk vissza erre a hutos dologra.
Alaplap: asus z170i pro gaming
CPU: i5-6600K (tervezett tuning min. 4.2Ghz)
Haz: zalman m1 cubeHutonek a Thermlaright Silver Arrow-t neztem ki, de meghallgatnam a velemenyetek errol
Koszonom!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Pöttön #70067 üzenetére
(#70067) Pöttön
Minden további gond nélkül, igen.(#70068) m.Sjani
Ha a 120-as venti a kiindulópont akkor lehet alternatíva, mellé vedd fontolóra az Alpenfön Ben Nevis-t, a megéri vagy sem az egyén függő. Egy jobb 92-es ventit én simán melléállítok egy 120-asnak, sokan a méretén akadnak fent, de nem kell.
A kezedben tartva nem sokkal kisebb mint a 120-as és van olyan jó, részemről nem tudnának rábeszélni a 120-asra, de ez a vélemény erősen szubjektív. -
törölt tag
válasz
jim bcs #70066 üzenetére
Köszönöm a választ!
Pécéiksznél nézelődök, esetleg egy Gammaxx 300 nem lenne alternatíva? A négy ajánlott közül az Ice Edge 400 Fs tetszik, megéri az árkülönbözetet(5700Ft vs. 7300Ft)? Pár fok eltérés nem nagyon zavarna, és gondolom a 12-es venti talán csendesebben, de legalább ugyanolyan zajszinttel végezné feladatát, mint a 400 FS. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy Scythe Mugen 4 le tud halkan hűteni egy i7 4790k-t tunning nélkül? -
törölt tag
Sziasztok!
i5 3470-re keresek hűtőt, mert a gyári játékok alatt elég hangos, és nem is hűt(65+°C). Olyan 6-7-8k-t szánnék rá, ház nincs, Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0 alaplap, LP ramok, MX-4 paszta. Tudnátok ajánlani egy-két opciót? -
jim bcs
nagyúr
válasz
Czimby #70045 üzenetére
(#70045) Czimby
Ha félárba azaz 2k-ba megkapod akkor mehet, egyébként nem.(#70046) newc8229
Fent, középen nyisd le az összefoglalót és kiderül. Elég 1x leírnod, hogy mit szeretnél, légy egy picit türelmesebb, lesz válasz.(#70053) kisza25
Az még hűvösnek számít és nyugodtan lehet üzemi hőfoknak nevezni.(#70056) alexy92
Nem lesz, ha elérné a limitet úgyis lekapcsol, hogy ne főjön meg.(#70061) Potzee
Üdv kolléga! -
newc8229
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik proci hűtőt érdemes venni?! Fontos lenne hogy vmi halk legyen kb 5000 Ft értékig. Válaszokat előre is köszönöm!!!
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Milyen programmal terhelitek a procit, hogy kijöjjön a max hőfok? Prime95-tel vagy everestel?
Üdv
T -
newc8229
tag
Sziasztok!
Ezek közül milyen proci hűtőt érdemes venni?!
Egy phenom ii 955 procim van AM3 as alaplappal. Válaszokat előre is köszi! (Kb 3-5 ezer Ft között)
-
alexy92
aktív tag
Sziasztok!
A CPU-t mivel tudom megterhelni, hogy új hűtő beszerelését/pasztázását ellenőrizzem ?
Illetve a hwinfo progiban melyik értéket nézzem?
-
newc8229
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket érdemes megvenni? Egy Phenom X4 955 procim van és egy AM3 as alaplapom! Válaszokat előre is köszönöm! (Kb 3000-5000 Ft értékben). És jó lenne ha valami kis halk lenne... -
Czimby
addikt
Sziasztok!
4590-re keresnék olcsó hűtőt.
A gyári rézmagos 1e lenne, Deepcool gammax 200 pedig 4e újjonan.
Megéri az ár különbséget?
A gyári halkank számít, mennyire hűt jól?
Esetleg egx tx3-ra megérné beruházni hazsnáltan 5e körül? -
jim bcs
nagyúr
válasz
xFreex #70040 üzenetére
Befér az nem kérdés, viszont én inkább azon aggódnék, hogy ha elszáll a venti akkor mit rakok a helyére, na az lesz a feladat. Van olcsóbban jobb, erősebb megoldás -->
ALPENFÖHN Brocken ECO
be quiet! Pure Rock
ZALMAN CNPS10X Performa Plus
ARCTIC COOLING Freezer i32 CO (intel) -
xFreex
aktív tag
Sziasztok.
Kérdéssel fordulok hozzátok. Gépet akarok cserélni és a házat már meg vettem tehát fix. Egy Aerocool BattleHawk Black az amibe el kellene férnie egy Zalman CNPS9800 MAX cpu hűtőnek.
Amiben nem vagyok biztos, hogy a magassága miatt be fér-e. A ház adatai szerint a max szerelhető procihűtő 155 mm. A hűtő meg 150 mm magas. Viszont nem tudom, hogy a háznál az adatot a paneltól számítják, vagy a processzortól, mert ugye az az 5 mm játszótér nem valami sok. Ha a processzortól mérik akkor befér, viszont ha az alaplaptól, akkor már necces.A válaszokat köszönöm.
-
jim bcs
nagyúr
(#70033) Gomez
Elég nagy tdp-vel megbirkózik, de a 2x92-es venti miatt inkább a mainstream vonalra ajánlanám. Az atlas az 20k körül mozog, szerintem olcsóbban megoldás is van, ott a Brocken ECO vagy SCYTHE Mugen MAX vagy DEEPCOOL Lucifer V2.(#70034) Pöttön
Legyen az Alpenföhn Ben Nevis.(#70035) hemaka
Én a ventit cserélném le.(#70036) RedHarlow
Minden shopban van, nem lesz külön cpu venti kategória, egybe van a házhűtővel.(#70037) Johnny198612 140mm és alatta
Deepcool Gammaxx 200
Deepcool Iceedge 400 FS
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Alpenföhn Ben Nevis(#70038) syler123
köszönjük a visszajelzést, ez volt a cél és az, hogy csak annyit költs amennyi feltétlen szükséges.
-
syler123
veterán
Jól teljesít a Be Quiet! Pure Rock hűtő, felesleges lett volna drágábbat venni. Annyi hogy a gyári pasztát lekapartam, mert már volt benne kosz, tiszta ökörség előre bepasztázni, de ők tudják. Szóval itt vannak az eredmények Intel 4670k-val, mx2 pasztát használtam spread method-al, tehát elkentem.
20 fokot illetve annál többet nyertem terhelve, ráadásul terhelve nincs nagyobb hangja mint idle állapotban. Szóval nagyon megérte. -
Johnny198612
tag
Sziasztok, gyari CPU hűtőt szeretném lecserélni halkabbra, jobbra. Elegge recseg mar szegény, ha felpörög. 10ezer Ft alatt van erre lehetőség ?
Intel Core i5-4670
Asus H87M-PLUSKöszi a segítséget.
-
hemaka
nagyúr
Jelenleg egy Alpenföhn Civetta hűtőt használok (i5-3570 + LP ramokkal), de szerintem hangos és öregszem
tehát zavar. Érdemes lenne kicserélni az egészet úgy ahogy van, vagy elég csak egy új halkabb coolert venni rá?
-
Gomez
aktív tag
válasz
jim bcs #70027 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Ház még egyelőre nincs, csak a proci és az alaplap.
De akkor már nem jobb inkább az Alpenföhn Atlas? Csak 2000 Ft-al drágább, viszont a gyártó szerint 200W TDP-vel elbír.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Pöttön #70028 üzenetére
(#70028) Pöttön
Deepcool Gammaxx 200
Deepcool Iceedge 400 FS
Alpenföhn Ben Nevis(#70030) Zamma
Ilyen progik alatt azért rendesen dolgozni fog a proci, mindenképpen ventis hűtő lenne az ajánlatom. Legolcsóbban ezeket ajánlanám -->
- Deepcool Gammaxx 200
- Deepcool Gammaxx 400 FS
- Alpenföhn Ben Nevis -
kisza25
félisten
Thermalright HR-02 Macho
Dimension: L140mm x W102mm x H162mm
Weight: 720g
Heat pipes: 6mm heatpipe*6 units
Copper Base: C1100 Pure copper nickel plated
Thermalright Macho 120
Dimension: L120 mm x W102 mm x H150 mm
Weight: 600g
Heat pipes: 6mm heatpipe*5 units
Fin: T = 0.4 mm ; Gap = 3.1 mm
Fin Pcs: 30 pcs
Copper Base: C1100 Pure copper nickel plated -
Zamma
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kicsi, halk, de erősebb i5 konfigot általános használatra, melózom is rajta 2D grafika (Photoshop, illustrator, corel, stb), nem játékra, nem húzva és a legkevesebb port egye. Szerettem volna eleve passzív konfigot, de beinaltam nehogy ráfázzak, illetve drágák a bombabiztos megoldások. Az integrált vga nekem elég.
CPU: i5-4590
Mobo: Gigabyte GA-H97M-D3H
Ram: Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FBK2/8
Ház: In Win Dragon SlayerA Nofan cég csinált egy passzív kitet, kibobált ebbpl a házból minden ventit, viszont beleraktak egy iszonyat nagy hegyomlás passzív hűtőt: [link]
Én kiváltanám egy olcsóbb alternatívával ami kisebb is, de még így is nagy bordát néztem ki és nem tudom egyáltakán elfér-e a mATX házban (van hasonló tudású/árszintű alternatíva hűtőre? Kinéztem egy kisebbet is. Mi a különbség a 2 Macho között?
Procihűtő alternatívák:
Thermalright HR-02 Macho
Thermalright Macho 120Ha nem kell olyan nagy hűtő:
Deepcool Gammaxx 300Ha nagy/rizikós lenne a borda a Slayerbe, akkor kompromisszummal a ház:
Zalman Z9U3Mi a véleményetek?
Üdv!
Zamma -
Pöttön
őstag
Asrock B85M Pro4 microatx alaplapom van, Hynix 2x4gb CL11 1600Mhz DDR3 normál magasságú ram, Cooler Master N200 házikó, belefér a 160mm magas torony hűtés is.
Kialakításra nekem tök mindegy hogy milyen, csak halk legyen, és kellő képpen hűtse le az említet procik közül az egyiket.
Pl az ajánlottak közül ez a célnak megfelelne?
DeepCool Gammaxx 200 -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami olcsó, halk hűtést i5-4590, vagy 4690-hez?
Tuning természetesen nem lenne, mivel alapból szórzózárasak a procik.
A lényeg az lenne hogy olcsó legyen, és halk, de azért lehetőleg ne égjen szét alatta a proci.
Ár terén mondjuk kb 5000Ft lenne, hang terén meg a lehető leg hallkabb.
A segítséget előre is köszi! -
jim bcs
nagyúr
(#70005) Gomez
Cseréld le a házat, ez a magasság karcsú, olyan házat vegyél amibe legalább az Alpenföhn Brocken ECO (150mm) befér.(#70007) smiti
Akkor semmi gond.(#70008) alexy92
Nyugodtan használhatod.(#70014) RedHarlow
Cseréld le a ventit, ezért nem kell másik hűtőt venni.(#70015) TXT
A magasság méreteket megtalálod az összefoglalóban. A keret meg tőled függ, azt nem írtál.
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
BE QUIET! Pure Rock
Noctua NH-U12S
Noctua NH-U14S
Scythe Ashura
Scythe Mugen MAX(#70016) JanR
Egy jobb 120-as vagy 140-es hűtő is elfér mivel fent van a cpu foglalat a pci-e sínhez képest DE!!!! mivel mITX házba lesz így nem ártana a ház típusa vagy egy méret, hogy mekkora hűtő fér be.(#70020) Kougademon
Nem ártott volna megmérni mekkora hűtő fér be, egyébként ha nem nyomja csak éppen hozzáér abból nem lesz baj. -
RedHarlow
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #70023 üzenetére
Köszönöm, és melyik típust ajánlanád egy I5-6500 hűtésére egy CORSAIR Carbide 300R házban?
-
kisza25
félisten
lapos rajta a venti, ezért hangos és kicsi a légszállítása, 100 mm a venti így nagyon nem tudod mire cserélni és nem is biztos, hogy ez mellé elférne a dVGA 105x116x64 mm, a mini-ITX topikban szerintem jobban tudnának segíteni hűtők terén
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok! Szeretném a mai nap folyamán megrendelni új gépem. ACORSAIR Carbide 300R-be, Intel Core i5-6500 és MSI GTX970 GAMING 4G PCIE mellé nem tudtok esetleg valami minőségi piros vagy fekete ventis proci hűtőt a kék deepcool gammaxx 300 helyett?
-
törölt tag
Megjött az új hûtõ és beraktam de a tetején lévõ réz peckek hozzáérnek a gépház oldalàhoz olyan magas, ez baj? Vagy nem lehet így mûködtetni?
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Egy i5-6600K-t tervezek tuningolni egy mITX házban. Eddig kompakt vízzel szórakoztam, de nagyon visszatérnék már léghűtőre. Egyelőre a ház még ismeretlen számomra, de a hűtés szükségessége mindenképp befolyásolja a választásom. A toronyhűtőket nézem leginkább, melyik az amelyik leginkább ajánlatos mostanában?
A tervezett tuning 4.2GB+ (ha szerencsém van, akkor 4.6Ghz). Eddig egy corsair H75-l "játszottam", de a következő projektembe mindenképp léget szeretnék. A szellőzés természetesen alap nálam egy ház esetén, azzal nem lesz gond, viszont a zaj mértéke nagyon fontos, minél halkabb legyen a CPU hűtő, sőt, még az is hangos
(Teljesen passzívra is szívesen váltanék, ha a leendő CPU-m tudja alapfesszel a 4.2Ghz-t, bár ha alacsony RPM-l forog 2-3 venti a gépben akkor annak sincs hangja)
Úgy is jöhet az ajánlás, hogy ilyen hűtő, ezekkel a ventikkel. Tényleg a hatékonyság és a halkság a fontos (tudom, hogy ennek ára lesz, de ez van).
Köszönöm előre is!
-
TXT
őstag
Sracok. Letezik olyan leghuto, ami kepes lehuteni egy nagyon jo tuningpotenciallal megaldott 3770K-t ugy, hogy mellette viszonylag "csendes" is legyen, de jobban hut, mint barmelyik keszre szerelt kompak viz?
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
CORSAIR Carbide 300R-be, Intel Core i5-6500 és MSI GTX970 GAMING 4G PCIE mellé nem tudtok esetleg valami piros vagy fekete ventis proci hűtőt a kék deepcool gammaxx 300 helyett? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
alexy92 #70008 üzenetére
Használhatod, de ne nagyon terheld le. A Pentium-hoz járó hűtő(alumínuim magos) gyengébb hűtési teljesítménnyel rendelkezik, mint az, ami az i5-höz jár(rézmagos).
Nem ismerem azt a CPU hűtőt, de nem hiszem, hogy rossz. Én ezek közül választanék: Deepcool Gammaxx 300, Raijintek AidosA csere előtt jó volna megejteni egy BIOS frissítést, ha a lapon régi BIOS van.
-
alexy92
aktív tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy most fogok procit venni. Jelenleg egy g3220-am van gyári hűtővel. I5 4590 az utód, és érdekelne, hogy amíg a másik (https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-hyper-103-rr-h103-22pb-r1-processzor-h-t--71589) nem jön meg, addig a 3220-as hűtőjével használhatom-e?
Előre is köszi
-
Gomez
aktív tag
Szervusztok!
Tanácsot szeretnék kérni:
Milyen hűtőt ajánlanátok egy i7 3820-ashoz, egy Cooler Master Elite 361 házba? Sajnos a rendelkezésre álló hely elég korlátos, legfeljebb 120 mm magas férne be...
Húzni egyelőre nem tervezem a proci, elsődleges szempont az üzembiztonság és a minél alacsonyabb hőmérséklet lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Üdv, felmerült a nagy kérdés nálam is, milyen processzor hűtőt vegyek. Van valami ötletetek?
Szeretnék minél csendesebbet, nyilván minél olcsóbbat, ha lehet 8-9 e. körül, de 14e. a plafon. Meg persze hogy rendesen hűtsön (bár nem tuningolok, csak a gyári hűtő hitvány).
Alaplap: ASROCK FM2A75M-DGS,
Processzor: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX & AMD Radeon 7660 HD
RAM: KINGSTON 8GB HyperX Predator DDR3 1866MHz CL9 KIT KHX18C9T2K2/8X (54mm magas)
Ház: M-TECH BK-BLUE AS08A (szerintem max 15 centi hely van az alaplaptól, felső tápos) -
jim bcs
nagyúr
válasz
MinionFlasH #69999 üzenetére
(#69999) MinionFlasH
Na akkor a 160 vagy alatta lévő hűtőket nézd át az összefoglalóban.(#70000) Slownz
Alpenföhn Ben Nevis(#70001) smiti
Gondolom a szín döntött. A borda konstrukció jó, a venti nem a legjobb az megérne egy cserét. K-s procira nem ajánlom. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Lepa LV12-vel?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest