- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
norbert1998 #68999 üzenetére
Ha minden rendben van akkor van egy forróbb fejű procid, egy jobb minőségű pasztával nyerhetsz pár fokot. Mint írtam itt a kupak pasztázott és nem forrasztott, tehát nem lesz hűvösebb akkor se ha egy 2kg-os hűtőt raksz rá.
Fogd meg a lamellákat, a közepétől felfelé vagy hidegnek vagy langyosnak kell lennie, a tetejének max. langyosnak. Ha nem érzed mennyire meleg akkor bedughatsz egy lázmérőt az egyes lamella sorokba
-
jim bcs
nagyúr
válasz
norbert1998 #68997 üzenetére
Dehogy kevés, ha van 1 kéznél akkor tedd rá.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
norbert1998 #68995 üzenetére
Természetesen megéri az árát, de ha nem LGA2011/2011-3-ra kell akkor felesleges és feleslegesen nagy, illetve pasztázott kupaknál nem leszel előrébb a 2 tornyossal. Mainstream vonalra egy jó 1 tornyos vagy topflow bőven elég, az Alpenföhn Ben Nevis újonnan 7-8k-ért megteszi, vagy szintén újonnan a SCYTHE Kotetsu, BE QUIET! Pure Rock csak hogy a 10-11k-s kategóriában maradjunk. De tovább megyek, még egy jobb 92-es ventivel szerelt is elég mainstream K-s procira, nem olyan kicsi mint ahogy azt sokan gondolják és ugyancsak jól hűt mindezt hangtalanul.
-
norbert1998
nagyúr
10k-t megér egy dark rock pro? Vagy van valami használtban, ami konkurenciát emelhet neki, hasonló árban?
szóval, 10k körül mit ajánlotok használtban, ezt kérdezem, illetve azt mondom, hogy találtam 10k-ért egy dark rock pro-t.
-
sheep
addikt
Urak,
egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a nagyobb súlyú (8-900gr körül vagy akár 1kg fölött) toronyhűtők árthatnak az alaplapnak hosszabb távon? Meghajlik, ilyesmik.
Vagy a hátlapi merevítés ezt jó hatásfokkal átveszi?
Valahogy nem érzem 100% -biztonságosnak ezeket a batár cuccokat. -
TBT
addikt
válasz
Potzee #68923 üzenetére
Meg is vettem. Nagyon komolynak tűnik ez a Mugen 4 (összeszerelés és megjelenés). Be is szereltem, viszont a BIOS figyelmeztetett az első induláskor, hogy a CPU Fan alacsony fordulatszámmal pörög (400-500 RPM), persze akkor még csak 27°C volt a processzor, most hogy bemelegedett már 500-700 RPM a jellemző. Ez valami probléma lenne vagy ennek így kell működnie?
Mert gyári Intel hűtővel sosem csinálta ezt és picit aggódom. Gyári beállításokon megy a processzor, nincs húzva és nem is tervezem húzni, csupán hatékonyabb hűtést akartam rá a gagyisztán gyári helyett. -
Maotun
őstag
Sziasztok!
Legjobb lęghűtőt keresem socket 1151 intel cpu.hoz.
magas memoriák lennėnek! -
bombibmw
veterán
válasz
norbert1998 #68971 üzenetére
2-3 fokot jelent.
Egyébként én nem vennék rögzítőt.
Miért nem fogsz egy drótot és hajlítod meg? -
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Egy A8-5600k-ra milyen léghűtést ajánlotok? Magas hűtőbordás Corsair ramok vannak mellette. Ár/teljesítmény arányban mit ajánlotok? 8-7e alatt van e esetleg? Illetve húzva van a processzor. Köszi mindenkinek előre is!
-
tpeter77
addikt
Egyik munkatársam talált olyan ventilátort, ami nem csapágyas, hanem tekercs indukciója lévén kezd el forogni, nem érintkezik semmivel forgás közben és kb 5ezer pénzbe kerül egy ilyen venti.
Azt mondta, az az előnye, hogy nem ragad bele por, ezért poros környezetbe ideális, ilyet kerestek már régóta. Ha meg port szívna be, az simán átszalad rajta nincs mibe beleragadnia.Láttatok már ilyen csapágyat? Ha igen, érdekelne a linkje, most szabin van az illető csak 1 hét múlva találkozok vele, hogy megkérdezzem a ventiről.
-
DR|FTK|NG
veterán
-
norbert1998
nagyúr
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy 1500 forintért megéri nekem az, hogy a Macho-ra teszek még egy ventit? Szóval, lesz akkora különbség hőben, vagy inkább egy másik hűtő kellene? Jelenleg elég forrófejű a 2500K-m 4.8 GHz-en.
A macho felfelé fúj, xilence 120 pwm venti van rajta (mert a gyárija meghangosodott), egy Core 3000 házban van és a tetején van venti a cpu cooler felett, viszont azt csak nagy teljesítméyigényesetén kapcsolom be 7, vagy 12 voltra, körülményektől függően.Ha kéne cserélnem, mit ajánlotok helyette, nem túl nagy ráfizetéssel, ehhez az órajelhez?
-
pipo112
őstag
válasz
norbert1998 #68965 üzenetére
Merlinhardver az egyetlen náluk van a tr-ekhez úgy mond univerzális kampó felhívod őket mondod nékik mit akarsz , tuti van nekik
-
norbert1998
nagyúr
Üdv.
Macho 120-hoz ventirogzito drótot hol találok? Én nem kaptam az enyemhez a második ventihez valót, de szeretnék feltenni rá.Köszi
-
xLt`
tag
Sziasztok!
Ilyen mATX házba keresek egy procihűtőt, ami jelenleg egy Pentim G-t hűt.(lga 1150)
Gyári hűtést cserélném, olyan megoldást keresek ami késöbb i3 vagy i5-t is megfelelően hűt.
Tuning nem lesz. Lehetőleg ne a legdrábbat ajánjátokKöszönöm a válaszokat előre is
-
Ribi
nagyúr
válasz
matyi012345 #68961 üzenetére
Hogy van-e valami más szenzor vagy csak 1.
Azt hiszem csak 1 van ezekben. Nekem 240-en most 31 fokot mutat.
Hát fene tudja, lehet csak el van álltíva x fokkal. Esetleg HWinfo. Előfordul, hogy egyes programok valamiért mást mérnek. -
Ribi
nagyúr
válasz
matyi012345 #68958 üzenetére
Milyen prociról van szó?
AMDnél van a mag hőmérő is ami nem téynleges hőmérséklet, hanem valami más skála.
Nálam az van, hogy 6-7 "fokot" mutat, de van emellett egy kupak hőmérő ami viszonylag normál tényleges hőmérsékletet mutat.
Esetleg nézd meg más hőmérséklet nincs-e. -
benvolio
őstag
válasz
angelus8925 #68956 üzenetére
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Kicsit off, de talán tudtok segíteni benne. A procim gyári hűtővel 24 fokos a speedfan szerint, viszont a szobába is ugyanúgy 24-25 fok van (sőt, most a benti hőmérőm 25 fokot mutat, a Speedfan meg 24-et). Ezt alapból nem akarom elhinni. Tudom, hogy a szoftveres mérés az nem mérés, de ez a program eléggé közkedvelt és talán nem hazudik. Arra gondolok, hogy valamiért tönkrement a hőfokot visszajelző szenzor és emiatt egyszercsak megsül a procim. Ezt hogy tudnám ellenőrizni? Nyilván menet közbe nem tudok maghőmérőt dugdosni a proci meg a hűtő közé..
-
toto76
tag
Sziasztok!
I5-4460-ra milyen hűtő ajánlanátok? (mostanság)
Ára...ésszerű határok között. A minőség a fontosabb.Szerk: Valószínűleg vagy CRUCIAL 16GB Ballistix DDR3 1600MHz CL9 KIT vagy HyperX 16GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT kerül.
Köszi,
-
angelus8925
tag
Sziasztok!
Szeretném minél csendesebbé tenni a gépemet, hatékony hűtés mellett.
A házban van már egy rendszerhűtő elöl, amit cserélni fogok és hátulra is berakok egy ugyan olyat (Noctua NF-S12A PWM 12cm), illetve a processzorom gyári hűtőjének cseréjén is gondolkodom.
A ház egy Sharkoon Vaya Value, max 15,5 cm magas hűtő férne bele, de ha nem muszáj nem szeretném hatalmas darabbal terhelni az alaplapot, meg félek is kicsit a szereléstől, így jó lenne valami kevésbé bonyolult léghűtés.
A processzor egy i5-3570. A táp: FSP Raider 550, a videokártya cserélve lesz egy erősebbre, ha lesz rá keret, jelenleg egy MSI GTX 650 Ti van.
2 db CORSAIR Vengeance CMZ8GX3M1A1600C10 (középmagasnak tűnnek) van az Asus P8H77-V alaplapon.
Árban.. max 15ezer, de ha kijönne 10-ből, az még nagyszerűbb lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Potzee
addikt
válasz
Massmurderer #68954 üzenetére
Alaplapi tálca + távtartók + alaplap + CPU...cca 2.5-3 cm...ezért írtam, hogy egy átlagos 92 mm-es ventis cooler (134-136mm) biztosasn befér, valószínű, hogy egy Gammaxx S40 (143mm) is, de egy 150 mm magas Thermalright Macho 120-nál már nem lennék ennyire biztos, ezért javasoltam én is a mérést.
-
Massmurderer
őstag
-
teratti
senior tag
Üdv! Segítség kellene. Alpenföhn K2 hűtésem van amin két venti dolgozik. A kisebbiken adapter, beledugva a nagyobbik és így csatlakozik a lap 4 pines csatlakozójára. Indításkor F1-et kér CPU error-ra hivatkozva s mikor beadja a bios-t pirosban van 491-el. De 491-es fordulaton megy alapon és terhelés alatt is és csodálkozom miért 68 fok a proci. Miért csinálja ezt?
-
Potzee
addikt
válasz
Massmurderer #68949 üzenetére
Oly módon lehet kalkulálni, hogy a méretek: 410 x 355 x 175 mm
De mivel főleg netezni kell a gép, tuning nincs és az anyagi keret is szűkös, egy 92 mm-es ventis toronycooler bőven megfelel a célra.
Egyébként én is a "CPU-tetjétől a ház oldaláig" mérést szoktam javasolni, ha valaki keseny házba akar nagyon jó teljesítményű és halk hűtőt. -
Massmurderer
őstag
válasz
Peddy789 #68945 üzenetére
vazz ezt igy nem lehet kikalkulálni ám hogy milyen hütö jó bele.alaplap a házba,oldalburkolatot leveszed,és a proci tetejétöl a ház oldaláig mérj egyet,és úgy tudod h kb milyen magas hütö jó bele.amit persze vételnél nézz meg mert ha magasabb max ugy tudod használni hogy nincs rajta a ház burkoltja.
-
Peddy789
őstag
a ház ez, a ram valami nagyonalacsony fémtok nélküli, tehát az nemfog beleszólni
De van egyáltalán ilyen 2-3 körüli hűtő? Ezek csak drágábbak nem? Csak facebook lesz ugyhogy fölös az atom hűtés egy ilyen olcsó vacakba
-
Potzee
addikt
válasz
Peddy789 #68940 üzenetére
Ha már nincs rögzítő keret, akkor ne foglalkozz vele...inkább annak az árát told bele egy jobb coolerbe.
Milyen házad van? (pontos típus kell, hogy tudjuk, mekkora a rendelkezésre álló hely)
Milyen ramjaid vannak? (low profile, magas hűtőbordás, normál magas)Ha nagyon szűk a keret, akkor egy keret innen az apróról vagy vatera, jófogás, stb + ez
-
Peddy789
őstag
Hát de ez mekkora szopás, most 7ezerért vegyek hozzá hűtőt? há a proci olcsóbb volt basszus :S, ez egy szar olcsó netgépnek kell a papának
-
Potzee
addikt
válasz
Peddy789 #68937 üzenetére
Hiányzik az alaplapról a gyári lefogató keret...párszáz forintos tétel, nem típus specifikus, S939 óta szinte csak színben van eltérés, rengeteg helyen lehet kapni.
Ehhez tudod használni a gyári CPU coolert ill. olyan coolereket, amelyeket, a "beakasztós" módszerel lehet rögzíteni az alaplapra, pl. Alpenföhn Sella, AC Freezer 64, stb
Lefogató keret nélkül pedig olyan hűtőt tudsz rögzíteni, ami ún. hátlapi merevítést használ (ezek a komolyabb coolerek) Scythe Ninja, Matterhorn, stb -
Peddy789
őstag
Helo,
AM3 foglalatos alaplapom van. Vettem hozzá használtan procit, azt tökjól bele is tudtam rakni.A gond, hogy amit hűtőt küldtek hozzá, fogalmam sincs hogy tudna csatlakozni a laphoz. Az alaplapon csak 4 darab lyuk van a sarokban.
Milyen hűtőt vegyek hozzá legolcsóbb megoldásként, ami hozza a gyári szintet?
-
kukulec
őstag
válasz
Massmurderer #68934 üzenetére
értem. nem anyagi okai vannak.
-
kukulec
őstag
helló, van olyan passzív hűtő, amihez nem kell külön feltennem pasztát?
-
betyar1974
senior tag
válasz
Massmurderer #68929 üzenetére
Én inteles vagyok, én egy amd-s véleményt továbbítottam!
-
ates85
tag
Sziasztok!
Egy i7 4790-re (nem K-s verzió) kellene valamilyen hűtőt vennem.
Mivel nem tuningos akkor túlzás lenne egy Noctua NH-D15-t rátenni?
Vagy elég lenne neki egy Noctua NH-U14S?
Szívesen fogadok egyéb hűtő javaslatokat is a lényeg az, hogy léghűtéses legyen és max.165 mm magas. -
Massmurderer
őstag
válasz
betyar1974 #68928 üzenetére
nem mindegy melyik hütö milyen procira megy.Thermaltake CL-P0600 nekem pl x3 455,magfeloldás urán ugye x4 b45,piszka nélkül 32-35fokon van.ugyanez a hütö x4 955nél már ugy kezdi friss pasztázás után hogy 48-50fok
-
jim bcs
nagyúr
válasz
rayman2006 #68926 üzenetére
Ahogy a kolléga is kérdezte -->
Jól van rajta a hűtő a procin? Leszedted a védőfóliát a hűtő talpáról?
Igen számít hogy rakod fel, ha fúj akkor előre, ha vákuumra teszed akkor hátra, de mindkét esetben kifelé toljon.
A kábelnél mire gondolsz pontosan?
Képet nem linkeltél be, így nem látjuk mi van!
-
rayman2006
tag
válasz
rayman2006 #68899 üzenetére
Lehet rossz hűtő, valami gyári hiba a alpenföhn brocken 2-be előfordulhat?
Az számít vajon ventit hogy rakom fel?
Mert nekem ezen a képen látszik nyilak jelzés és kábel felülre esik.
Most látom legtöbb helyen alul van.
Mennyire rakom le aljáig a ventit? -
TBT
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
TBT
addikt
Elfelejtettem:
Ezekhez a hűtőkhöz jár hűtőpaszta is vagy azt külön kell beszerezni?
És a Scythe Mugen 4 is jó választás lehet? Elvileg ez csak 157mm magas. -
TBT
addikt
Egy Corsair Carbide 330R házikóba elfér kényelmesen egy Scythe Kotetsu CPU hűtő?
Mert ezen vagy egy Thermalright True Spirit 120M BW CPU hűtőn gondolkodtam. Jó lenne, hogyha lazán elférne és nem kellene kicentizni mindent.Lényegében az a fontos, hogy melyik fér el biztosan a gépházban, illetve melyik hűti jobban az i7-et!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Potzee
addikt
válasz
Dolphin #68919 üzenetére
pl. bQ Shadow Rock top flow SR1
Alpenföhn Gotthard
Persze - ahogy korábban írtam is - a Noctua C14 és a be Quiet! Dark Rock TF valóban 28-30k...#68915 -
Üdv
Cserélném a gyári cpu hűtőt egy másik léghűtésre, mert zajos is, nem is hűt igazán (terhelésnél 70-75 fok). Egy A8 6600K prociról lenne szó, Antec One házzal (155mm a max magasság a hűtőnek), memória normál magasságú.
Összegbe kb 6-8k körül gondoltam.
Köszönöm a segítséget.
-
pipo112
őstag
válasz
Dolphin #68914 üzenetére
Top flow-ban ezek amik értelmesek árban a Shadow a legolcsóbb ezért is adtam meg Ennyit ,hogy tudj válogatni árban és teljesítményben is .
Sajnos a top Flow coolerek nem a legolcsóbb kategória de van még scythe gran cama cross is az lehet olcsóbb de gyengébb is mint ezek. -
Potzee
addikt
válasz
Dolphin #68913 üzenetére
A fentiek közül mindegyik jó választás, ha 140 mm hely lesz a cooler számára. A kategória eddigi legjobbja a Noctua volt, de a be Quiet! Dark Rock TF nálam nagyon bejön.
A vortez tesztje szerint tuningra nem a legjobb választás, de ez általában elmondható a legtöbb top flow colerre is...
Árban az említett kettő a legdrágább (a bQ közel 30k), de ha nem lesz tuning és olcsóbb megoldást keresel, akkor a Shadow Rock top flow vagy egy Alpenföhn Gotthard is elég lesz. -
Sblat77
csendes tag
Sziasztok!
Ötleteket várnék alternatíváknak egy Scythe Ashura (14k) árkategóriában egy alap (nem K jelű) 4790 hűtéséhez. (ismerősöm venné, miatta kérdem).
-
Massmurderer
őstag
amd phenom ll x4 955-höz tudna valaki ajálani valami jobb hütött?Thermaltake CL-P0600 van jelenleg de nagyon melegszik vele.Alapon 55fok körül van.Akár mit álitgatam a biosba,speedfan progival nem ment lejebb.Minden ötletet szivesen fogadok!
-
pipo112
őstag
válasz
NoOne1976 #68905 üzenetére
Nos ha nem magas bordás ramjaid vannak aprón talász Noctua d14 -et az biztos el viszi passzivba vagy tr hr02 amit már újjonnan kapsz 13-14k környékén vagy scythe ashura aprón láttam 10k körül ezek mind elviszik minimális venti fordulattal ami meghozza a várt csendet.
-
NoOne1976
őstag
Adott egy AMD FX-4100-es proci egy Asrock 970 Extreme4 alaplapban. A házam egy Nanoxia Deep Silence 3.
Sajnos a lakás elég meleg, a gép pedig hangos a venti miatt. Igazándiból télen sem vagyok elégedett a proci hűtőjével, ezért cserélni szeretném. Mivel a vga kártyám is passzív, ezért jó lenne a cpu-t is lecsendesíteni.
Erre a procira milyen passzív hűtőt érdemes venni? Vagy ha ezt a megoldást felejtsem el, akkor milyen más hűtőt? Persze a ház marad.
-
Televan74
nagyúr
válasz
rayman2006 #68899 üzenetére
Proci alapon van? Mert akkor túl feszt add neki auto -n a lap..Nálam is így volt. Feszt kell neki állítani(kevesebb is elég)[link] -itt jobban tudnak segíteni.
Én is először azt hittem,hogy a hűtővel nem stimmel valami.Most 4,4Ghz -n, 1,198V -n, a kánikula alatt 62C° volt a max.
-
Vidual001
tag
Sziasztok!
A hosszútávú hőség miatt elgondolkodtam egy vízhűtés lehetőségén.
A lentebb vázolt konfighoz keresnék egy optimális, megbízható és tartós vízhűtést (ár elképzelésem nincs).CPU: AMD FX-8120 Black Box (4.4GHz-re húzva)
Alaplap: Asus M5A99X Pro R2.0
VGA: Asus ROG Matrix Platinum HD7970
Ház: Bitfenix Shinobii
Táp: FSP Aurum Pro 1000WElőre is köszönöm válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest