-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz goccer #72095 üzenetére
(#72095) goccer
Nem, árban picit fentebb gondolkozz, vagy nézz szét az aprón.(#72097) MADKING
1.: max 20 000
3.: Asus Z170-K
4.: i7 - 6700K
5.: Corsair Vengeance LPX
2.: Milyen házba kerül? A proci kupak tetejétől mérj egy pontos távolságot, de ha a proci kupak és az oldalsó ventilátor közt biztosan van 140mm akkor már csak azt döntsd el, hogy topflow vagy tower kell. A többi rizsát hagyjuk, csak az kell amire kíváncsiak vagyunk ->
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
MADKING
tag
Sziasztok!
En is beszalok a ringbe. Kozbe azert en is nezek. Csak hat ha valaki alacsony hutot keres.1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - max 20 000
2.: Milyen házba kerül? - Ez a jo kerdes, Thermaltake Xaser III V2000A , alaplap tartoba nincs kivagas, 6,5 mm csavar a min ra fekszik alaplap. Tehat hutonek kell vaslemez merevito.
3.: Milyen alaplapra lesz? - Asus Z170-K
4.: Processzor típusa? - i7 - 6700K
5.: Ramok típusa? - Corsair Vengeance LPX Procitol merve 30mm magasA haz[link] rendelkezik oldal ventilatorokkal, azt szeretnek meghagyni, tobb okbol is. Viszont proci es az oldal ventilator kozt van 140mm hezag, de ugy szamolok hogy oda kell max 130mm magas huto. Es proci memoria kozt hezag 20mm, masik oldal mosfet hutoig 30mm.
Es a lenyeg csendes legyen, proci nem lesz huzva, alapjaraton is hibatlan.
Na kb ennyi, majd ossze vonom miket talaltam.Ja igen, az alaplapon levo hatlapja a mi a socket alatt van, proci felhelyezeskor mar kipuposodott, textolitbol sokat levettek meg alaplapon is. Nem csoda hogy gorbulnek procik, foleg ha szallitjak szerelt hutovel.
-
Winnie The P
őstag
-
goccer
aktív tag
Egy ZALMAN CNPS90F-et érdemes venni egy gyári phenom II 955 hűtő helyett? Nem nagyon húzom a procit, csak kezd már kicsit hangos lenni így 6 év után.
-
jim bcs
nagyúr
válasz #41285888 #72092 üzenetére
(#72092) Godly
A K350-be 148.5mm fér be, a Hyper 212 EVO 159mm tehát nem fér be, kivéve ha leveszed a ház oldalát és nem rakod vissza. Az ajánlatom helyette ->
Alpenföhn Ben Nevis
Cryorig H7(#72093) BB555BBB
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC14S
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, DX_BK-fekete, DX_BL-kék, DX_RD-piros)
Cryorig H7
Cryorig H5 Universal
ID-Cooling SE-204K
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGHBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
BB555BBB
tag
Sziasztok!
Történt egy két változás a konfigurációba, így újra a segítségeteket szeretném kérni.
Maximum 20K
2. Milyen házba kerül?
NZXT H440
Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6
4. Processzor típusa?
INTEL Core i7-6700k
5. Ramok típusa?
Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15RFontos számomra a megfelelő hűtés, illetve továbbá fontos, hogy mind a 4 memória slotban lesz memória, így a hűtő nem takarhatja ki őket.
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy Cooler Master Hyper 212 EVO elfér-e a K350 házamba?
Hivatalos oldal szerint "CPU cooler height: 148.5mm" viszont sok helyen olvastam, hogy még éppen belefér. Mások pedig azt írták túl nagy bele. Valakinek van tapasztalata ezen a téren? Nem szeretném feleslegesen megrendelni. -
jim bcs
nagyúr
válasz polgi803 #72088 üzenetére
(#72088) (#72089) polgi803
Pl. nem műanyag a venti felfogató ami szerintem nem mindegy, ha törik bajban vagy. Mindkét hűtő jó, ha választani kell és befér akkor ID-Cooling SE-214X, természetesen akármilyen 120-as venti felszerelhető rá.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz zenwalk #72078 üzenetére
(#72078) (#72079) zenwalk
Mindegyik esetben elfér egy nagyobb torony is, nem csak topflow.
ID-Cooling IS-50
Cooler Master GeminII M4
Alpenföhn Panorama
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-40
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Deepcool Iceedge 400 FS(#72080) dunkel
Semmi baja nem lesz ha nincs bent az a merevítés, nem mérvadó, a pöcök nélkül is elleszel. A ventinek csendben kellene lennie.(#72081) PREM1Z
Áldjon isten, következőleg légy oly kedves elolvasni legalább az összefoglaló felét, vagy csak átfutni --> Kompakt vízhűtés(#72082) ANT
Akkor no problem.(#72083) polgi803
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
be quiet! Dark Rock 3(#72084) Winnie The P
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-40
Scythe Tatsumi Type A
ID-Cooling SE-213V2
Deepcool Gammaxx 200TBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Jelenleg egy [ilyen] hűtő van a gépben és leszeretném cserélni.
1. 5-6k
2. Gaba Colorsit
3. ASRock M3A785GM-LE/128
4. AMD 955BE (alap órajelen)
5. Kingston HyperXGigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Egy 200R házba BeQ-ből melyik fér bele tutira?
-
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Vizhutest szeretnék venni az új gépembe. Milyet ajánlotok?
Cpu: i5-6600k
Lap: Asus z170i pro gaming
Memória: LP Corsair DDR4 3000MHz Cl15
Köszönöm előre is a válaszotok!Ui.: Komplett rendszer kellene csak CPUra, mint például egy Corsair H110 GT
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz jim bcs #72047 üzenetére
Megvettem az Alpenföhn Panorámát meg a házat.
Két probléma lépett fel:
1. a házon keresztül ívelő merevítés pont a proci felett megy el és azt nem számolták bele a 70mm-be. Így nem lesz ott merevítés.
2. a hűtőt leszorító pöcök rálóg a pcie csatira. Ezt leműtöttem róla.Sajnos a hűtő az én koordináta rendszeremben nem zajtalan silent módra állítva sem (szemben pl. egy Coolink Swif2-80P-vel), de legalább jól hűt. Meglátom mennyire tudok vele együtt élni, legfeljebb a ventijét lecserélem majd.
[ Szerkesztve ]
-
zenwalk
senior tag
válasz zenwalk #72078 üzenetére
Vagy ez az alaplap:
Asrock H110M-ITX -
zenwalk
senior tag
válasz jim bcs #72074 üzenetére
Elnézést a trehányságomért:
Asrock B150M-ITX
Kingston 16GB DDR4 2133MHz Kit(2x8GB) HyperX Fury Black -
MADKING
tag
Hi
Talaltam ilyen oldal [link]itt aztan lehet valogatni.
-
jim bcs
nagyúr
(#72070) ANT
A ramok elférnek, csak a hűtő férjen be a házba (166mm). Ha kisebb kell és elég is a kisebb + olcsóbb, akkor ott a be quiet! Pure Rock (155mm).(#72073) zenwalk
A gyáritól mindkettő halkabb, inkább azt döntsd el, hogy tower vagy topflow legyen. Topflow és tower esetén is fontos a lap pontos típusa, nehogy rálógjon a pci-e foglalatra, ezért is kezdődik ezzel az összefoglaló és a téma tudnivalók is. -->
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni!
1. Mennyit szánsz a hűtőre? --- 10k
2. Milyen házba kerül? --- 135mm
3. Milyen alaplapra lesz? ---?
4. Processzor típusa? --- i5-6500
5. Ramok típusa? ---?[ Szerkesztve ]
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
ITX konfighoz i5-6500-ra keresek cpu hűtőt. A kettő közül melyiket lenne érdemesebb?
DeepCool GAMMAXX 200T
CoolerMaster Gemini II M4
Max. 135mm magas lehet.
Esetleg hasonló árban (10k alatt) más ötletek?Egyáltalán ez a kettő halkabb mint a gyári?
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz elfelejtette #72071 üzenetére
K-s proci és tuning lenne a cél, csak jelenleg ennyit enged a költségvetés. Vagy valamelyik alkatrészen spórolok. Ez még csak elméleti konfig.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
elfelejtette
veterán
(Csak kérdezem, non-K procihoz miért veszel Z-s alaplapot? Tervben van jövőbeni proci csere+tuning?)
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ANT
addikt
Sziasztok.
ASROCK Z170 Extreme4, i5-6500-hoz keresnék hűtőt. Dark Rock Advanced C1-et néztem ki, de nem tudom, elfér-e alatta az első foglalatban egy Corsair Vengeance RAM modul?
Ha nem, mit ajánlanátok helyette hasonló hűtési teljesítményben?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
jim bcs
nagyúr
Egyetértek a kollégával, ha van cnc-s ismerős márpedig ezek szerint van nem is egy, akkor simán gyártanak neked egy hátlapi merevítést, távtartót és minden egyebet ami az inteles felfogatáshoz kell.
[ Szerkesztve ]
-
Proky
senior tag
válasz MADKING #72066 üzenetére
Pont ezekre a megoldásokra gondoltam, bár az elektromos ragasztó pisztolyt és a gyorskötözőt sem zártam még ki
Komolyra fordítva nem tákolásban gondolkodom, de ha már itt lesz az új gép, egymás mellett a két lap és a hűtő, pár perc alatt el lehet dönteni megoldható-e egyszerűen vagy nem, és már rendelem is az új hűtőt. Eredetileg gèpèsznek tanultam, van jó pár ismerős aki a mai napig CNC gépek mellett áll 8/12 órába, ilyen téren minden megoldható. Egy 300eft-os konfignál nem ezen akarok spórolni, de a felfogatáson kívül szinte mindenben egyező tökéletes hűtőt nem akarok kukázni mielőtt átgondolom hogy az átalakítása megéri-e a befektetett energiát. Ha 13-14 évvel ezelőtt egy egyedi teljes vízhűtéses rendszert sikerült építeni (cpu, mb, teljes vga nem csak gpu) akkor 10 percet nekem megér hogy átgondoljam, ha nagy macera akkor másnap jön is az új hűtő. -
MADKING
tag
Szia!
"bár még agyalok picit a mostani hűtő felfogatásának megoldásán" - villany vezetekkel drotozd ossze, vagy muanyagszallaggal, amugy azert nem fog ossze jonni mert A30 nem kapot hatlapot i30 van hatlapja es tavtartok. de ha ossze hasonlitod i30 4x csavaros A30 2x csavaros lemez felfogatas az also alu tartonal.
i30 fix osszeszereles, A30 rugozasa van.
Tehat att kell furni 2-2,5mm furoval mas furatot( szelere ) 3-4mm menetet bevagni, alu szereti a menet furot, foleg olyan kis meretet, mire 1 furatba megcsinalod menetet lehet hogy elmegy a kedved.
Lemezbol kell acel es legalabb 1.5-2 mm vastag, vas nem jo mert puha, egy ido utan elgorbul.
Es a vegen kerdeses hogy jo e, mert uj konfignal kisporoltal a hutot. Es mondjuk rogzitesnel elvetemedett az egesz es elgorbitette a procit( olvasd lejebb) Akkor landol kukaba proci alaplap na meg a barkacsolt huto.
De lehet hogy neked van CNC, akkor nem szoltam, ott mindent megtudod csinalni. -
Xanderas
csendes tag
válasz MADKING #72061 üzenetére
Ezt nem tudtam.
Nagyon köszönöm.Közben olvasgattam és ezt a cikket találtam, erről is érdekelne mások véleménye.
Röviden tömören arról van szó, hogy az új SKYLake procik túl vékonyak és meghajolhatnak bizonyos rossz konstrukciós hűtők alatt.
Azért ez gáz.
Lehet csak egy kis sima halk hűtőt teszek rá és nem is húzom, hogy ne legyen baja.
-
Xanderas
csendes tag
Hali
I7 6700K procihoz keresek valami értelmes, megbízható, közepes méretű és főleg HALK hűtőt, kb 10ezret szánnék rá.
Húzni egyenlőre nem akarom.
A neten próbáltam keresgélni de sok procihoz nem tüntetik fel az LGA 1151-es kompatibilitást csak a gyártói oldalon a hangosság meg ugye nagyon szubjektívHa lehet így időt spórolnék ha van valami jó ötletetek.
Előre is köszi az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
-
Proky
senior tag
válasz jim bcs #72057 üzenetére
Köszi, Alpenföhn Ben Nevis, be quiet! Pure Rock közül választok, bár még agyalok picit a mostani hűtő felfogatásának megoldásán.
Nekem személy szerint a microATX házak nem tetszenek, kicsik. A mostani gépem egy 68cm magas torony az őskorból. Ahogy rakosgattam össze az utóbbi időben szinte már csak alsó kategóriás gépeket volt párhoz szerencsém, de egyszerűen nekem nem jönnek be. A másik: n300-ba 8 winyót is tudok rakni, SSD + egy új, a régiből még belerakom a 2 egyforma winyómat RAID-ben, illetve ha valakinek gépet csinálok, adatot mentek kellhet még időnként + két hely.
Itt a nagyon durván idejemúlt őskövületem, már nagyon megérett a cserére /
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Alpenföhn Ben Nevis
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
ID-Cooling SE-214XAz intel jó döntés volt, merőben más ez az oldal majd megtapasztalod. Egyet árulj már el nekem, matx lap alá miért atx házat veszel? Mondjuk az összeállítást nézve tudom melyik topic-ból jöttél, de akkor se értem. Csúnyán is néz ki benne és felesleges is, csak azért kérdezem mert nem te vagy az első és nem értem, mivel matx lap alá ott van pl.a Cooler Master N200, THERMALTAKE Versa H15/H15 Window, CORSAIR Carbide Series SPEC-M2, CORSAIR Carbide Series 88R ami matx és elérhető áron van. Nem lesz bent hűvösebb ettől az összeállítástól.
[ Szerkesztve ]
-
Proky
senior tag
Asrock B150M PRO4
Intel Core i5-6500 processzor
Corsair 2x4GB DDR4 2133MHz Vengeance LPX
Cooler Master N300 NSE-300-KWN1Ajánljatok valami hűtőt pls. Tuning ugye nem lesz, csak halk legyen. Ezeket a be quiet! márkákat abszolút nem ismerem, most ki maradt pár év ebből a témából, ~20 éve AMD-s fronton mozgok. Mostani gépemben AMD Phenom II X4 955 és Artic Freezer A30 van, valami hasonló zajszint lenne a cél. Kár hogy nem lehet külön felfogató kittet venni hozzá, ahogy látom az összes a30/i30 és az újabbak is teljesen megegyeznek, csak a felfogatás ugye AMD/Intel specifikus.
Állat voltam hogy 1.5 éve kizárólag AMD-re felszerelhető hűtőt vettem, az életben nem gondoltam hogy intel cuccom lesz, de a másik oldal jelenleg felejtős.
-
jim bcs
nagyúr
válasz darthsanag #72054 üzenetére
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC14S[ Szerkesztve ]
-
darthsanag
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó és csendes hűtőt maximum 25-ért ehhez a konfighoz?
CPU: i7 6700K
MB: Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB 2800MHz
Ház: Cooltek W2A gépet VR-hez használom majd, szóval a proci rendesen meg lesz hajtva ehhez mérten keresek egy jó hűtőt.
Előre is köszönöm. -
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
i5 4460-hoz szeretnék venni valami halk hűtőt.
Nem kell led bele meg egyéb csicsa a lényeg, hogy legyen.Milyet tudnátok ajánlani ár/érték arányban?
-
Kiglerx
tag
Sziasztok!
Hűtőt keresnék, valaki tudna ajánalni nekem?
- 10-20k
2. Milyen házba kerül?
- Zalman Z11
- Asus maximus VIII Hero
4. Processzor típusa?
- I7 6700K
5. Ramok típusa?
- Gskill Trident Z (4x8)
6. Egyéb:
- Lehetőleg a RAM slotokra ne lógjon rá.
- Proci tuninghoz is társ legyen
- Akár kompakt vízhűtő is lehetElőre is köszönöm az ajánlásokat.
A válaszok készen vannak, csak jól kell kérdezni
-
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Már pár kört futottam nálatok, ígérem ez az utolsó, ma már esedékes a rendelés!
Az általatok ajánlott hűtő: Be Quiet Dark Rock Advanced C1 ~ 18 000 Ft
i5 6600-ra megy rá
Az elvárásom a rendkívüli halkság volt és egy markáns fekete megjelenés.
Ezért én a Raijintek Ereboss Core-t néztem ki, ami teljesen passzív, de ennél úgy olvastam ATX-es lapban is rálóg a RAM-ra.
Szóval egy i5 6600-ra kellene a leghalkabb fekete cpu hűtő 20 000 Ft alatt!
Köszönöm a türelmet és a válaszokat!“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
dunkel
őstag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10k de inkább kevesebb
2.: Milyen házba kerül? Silverstone ML03 (max. 70mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? GA-F2A88XN-WIFI
4.: Processzor típusa? A8-7600Igények : megfelelő hűtés, extra-halk. A Noctua NH-L9 biztosan jó lenne, de nem venném meg ha olcsóbban is megúszható.
-
Narakh
senior tag
Végre át tudtam venni a Ben Nevist, be is pakoltam. Alapjáraton harmincegynéhány fokon megy vele a ketyegő (i5 3550), de Furmark CPU Burner mellett is 55-56 fokon maradt, síri kussban. A gyárival ez 77 fok volt.
[ Szerkesztve ]
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Jövő hónapban tervezek venni 6700k procit. Cryorig H5 hűtőt néztem ki hozzá. Szerintetek ez ajánlott?
Köszönöm előre is! -
jim bcs
nagyúr
válasz Gabe123 #72029 üzenetére
(#72029) Gabe123
Csak topflow jöhet szóba.
Phanteks PH-TC12LS(#72031) (#72035) CyberPunk666
Maradj a ventis megoldásnál -> be quiet! Pure Rock(#72032) palacsa
Alpenföhn Ben Nevis
ID-Cooling SE-214X(#72033) Benőke
Nem feltétlen jó választás, ebből 1 kapásból nem fér be. Óvatosan az ajánlásokkal, nehogy valaki beleszaladjon abba, hogy nem fér be.(#72034) zombinorbi
Egy picit megránthatod.(#72037) prime77
Oda is felesleges nagyobb hűtő, az U12-től nem kell nagyobb.(#72038) zombinorbi
OVERKILL, felesleges![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CyberPunk666 #72035 üzenetére
Noctua NH-D15S??
-
prime77
aktív tag
válasz CyberPunk666 #72031 üzenetére
Szia!
Én is kérdeztem ezt.
Viszont az én rendszerem micros.
6700K, Asus Maximus Gene lappal,valamint egy Phanteks Evolv Matx ház.
Nekem Jim a Noctua NH-U12S hűtőt javasolta.
Az tényleg nagyon halk és állítólag 4.5Ghz-n menni fog vele egy 6700K.
Egyébként a Youtubeon is azt használják egy videóban.
De azért kérdezz rá tőle mert neked egy R5 van,tehát ATX-es a rendszered.
Oda gondolom mehet nagyobb hűtő is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CyberPunk666 #72035 üzenetére
Én úgy tudom a Noctuák nagyon halkak és kb. egy árban vannak a passzívakkal. Azok biztos lehűtik.
-
Benőke
őstag
válasz CyberPunk666 #72031 üzenetére
Passzív?
Thermalright HR-22
NoFan CR-95C Black Pearl
SilverStone HE02 -
Ivy.4.Ever
őstag
Hali!
Egy Corsair 200R házban egy AsRock b150 pro4 laphoz HyperX predator ddr4 típusú ram mellé és i7 6700(nem k-s) procihoz kéne hűtő. Semmi extra elvárás nincs csak a gyárit helyettesítse, de persze nem probléma ha jobb -
CyberPunk666
senior tag
Sziasztok!
Nagyon halk konfigot akarok építeni, szóval egy nagyon jó zaj/teljesítmény mutatójú hűtőt keresek.
Sajnos a google keresések annyira nagy szórást hoztak az eredményekben, hogy rá kellett jönnöm, hogy a legtöbb tesztelő a nemzetközi porondon vagy hülye, vagy korrupt. Ezen utóbbi elég valószínűnek tűnik.Milyen hűtő lenne az, ami jól elbánna egy i7 6700k-val és közben nem lehetne hallani sem szinte?
A házba szerintem minden létező torony befér (define r5).Árkeret az ésszerűség határain belül nincsen.
Egy noctua d15-re gondoltam, csak nagyon vegyes eredményeket találtam a hangjáról. Volt ahol hangosnak találták és magas dB érték jött ki és volt, ahol meg alacsony.
(nyilván ez mérési módszertől is függ, de nem a konkrét érték, hanem a mezőnyben elfoglalt helye volt inkább aggasztó sokszor, de akkora variancia van a tesztekben, hogy egyszerűen semmit nem lehet megtudni belőlük)A segítséget előre is köszönöm.
-
Gabe123
aktív tag
Szisztok.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-15k
2.: Milyen házba kerül? Corsair 240 air (fehér)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock b150m pro4
4.: Processzor típusa? i7 6700
5.: Ramok típusa? HyperX Savage Black KIT (HX421C13SBK2/16)Igények : jól hűtés, jó design. Előre is köszi.
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
jim bcs
nagyúr
válasz #29810176 #72020 üzenetére
(#72020) zombinorbi
Lesz egy kis hangja.
(#72021)
56mm-ig valami jobbat.
ID-Cooling IS-60
ID-Cooling IS-VC45(#72022) _drk
Nem sokkal melegebb az i5, nem kéne, hogy hangoskodjon, "nézd" meg honnan jön a zaj.
(#72026)
Fordítsd a bordát a ház hátulja felé ahogy alap esetben is kellene lennie.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
_drk
addikt
válasz DR|FTK|NG #72025 üzenetére
Stabil, nem mozog. Kentem rá bőven pasztát is de nem vittem túlzásba, annyi hogy régi paszta volt.1-2 éves,de bontatlan.
Ilyen zúgó hangot is kiad a süvítés helyett, nem vészes,csak zavar mert nem ilyen volt,de nem mindig inkább bekapcsoláskor.
Holnap majd Átrakom a másik oldalra annyi hogy akkor a vidkarira nyomja a levegőt. úgy meghallgatom. -
-
Suprax5
csendes tag
Sziasztok!
Gépem : adatlapon
Proci csere 4790-re.
Mi a vélemény?
Maradhat a hűtő vagy nagyobb kell?
[link][ Szerkesztve ]
-
kazuma921
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Raijintek Rhea rámenne e az alaplapomra? A kondenzátorok elhelyezkedése miatt kérdezem, mert találkoztam már olyan emberrel életemben, akinek egyszerűen nem fért rá a CPU hűtője a lapra, mert beleakadt a kondenzátorokba.. (az ilyen jellegű hűtőknél meg ugye azért nem mindegy hogy azt hogyan is forgatjuk. )
Zalman Z3-as házam van, Asrock B85M Pro 4-es alaplappal (i5 4460-hoz lesz a hűtő), Kingston DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4 pici slim ramokkal.Nagyon köszönöm a válaszokat!
We aren't welcome in the heavens, our place is down there.
-
_drk
addikt
Hello
Egy deepcool gammax 300-at használok.
Most cseréltem procit (i3 2100 -> i5 3330 )
Azóta hangosabb a hűtő. Annyi hogy fordítva lett vissza téve ahol a kicsi bevágás van már ott a venti eddig a másik oldalon volt. Ez számíthat vagy az új proci jobban melegszik? Vagy megsérthettem de a ventin nem látok semmit. -
jim bcs
nagyúr
válasz makaveli666 #72018 üzenetére
ugye ugye
Ha felfogatásra vagy kíváncsi akkor mindig célszerű a gyári oldalt felkeresni, a boltok nem mindig jelzik a kompatibilitást, vagy nem jól. Vagy itt megkérdezed és leírom. Az intel felfogatásról elmondható, hogy a mainstream felfogatás generációk óta ugyanaz és az is marad egy jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz makaveli666 #72016 üzenetére
ne röhögtess, azért vagy itt, hogy megfelelőt ajánljak. Legalább a gyári oldalt nézd meg ilyenkor ne a shopokat, ipon az amúgy is szereti nem megfelelően odaírni de még a képek sem mindig stimmelnek.
1155/1150/1151 felfogatási furattáv (cpu cooler mounting hole) ugyanaz, de benne van az összefoglalóban is.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz makaveli666 #72012 üzenetére
(#72012) (#72013) makaveli666
Alpenföhn Ben Nevis
ID-Cooling SE-214X(#72014) zombinorbi
Úgy kb. 1-1.5 évre, utána úgyis lecseréled.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
Sziasztok az i7-6700 gyári hűtője mennyire vállalható? Ami alapból van rajta paszta jóféle?
-
makaveli666
senior tag
-
makaveli666
senior tag
Sziasztok, holnap vásárolnám új gépemet.
1. 10k
2. Zalman Z11 Neo
3. MSI b150 gaming pro
4. i5-6600k
5. HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT
Előre is köszönöm a segítséget. -
VTom
veterán
válasz energy4ever #72009 üzenetére
Nekem is bekerült az Atlas.
Thermaltake Suppressor F1 ház, MSI B85i gaming lap, szerintem erre a konfigra nem találni ennél jobb hűtőt a magasság és a szélesség limit miatt. És még szép is (mondjuk felimádkozni nem volt egyszerű... )
Egy 4770K-t hűt. 4.2GHz-en ketyeg, játékok alatt 74-77 fok a csúcs, az átlag kb. 68 fok.
Köszönöm én is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
jim bcs
nagyúr
válasz energy4ever #72009 üzenetére
Patent és szép lett a belső Köszönjük a visszajelzést
-
energy4ever
addikt
válasz energy4ever #71988 üzenetére
-
jim bcs
nagyúr
-
tomi5244
őstag
Ismerősöm összedobott egy amd fx 9590 konfigot, de a hűtőt sajna mind ketten benéztük. Magas profilú RAMok vannak, a hűtőre ráfordított összeg meg most kicsit megcsappant. Nem vagyok annyira jártas a mai AMD fronton. Meg tudom oldani valahogy, hogy le vegyem az órajelet/teljesítményt és tennénk rá egy 10e ft körüli 12cm-es coolert? Ideiglenes megoldásként.
-
prime77
aktív tag
Szervusztok!
A gép végleges összeállítása ez lett amiből már pár cucc meg van.
Alaplap: ASUS Maximus VIII Gene
Processzor: Intel Core i7-6700K 4.0 GHz BOX (s1151)
Memória: CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15
SSD: Samsung 850 PRO 256GB
Táp: EVGA Supernova G2 750W
Ház: Phanteks Enthoo Evolv MATX + 4 db Noctua NF-A14 FLX
Processzort 4.5 Ghz-n szeretném használni.
De ugye ez egy Micro ATX rendszer.
Elméletileg szerintem minden jó a gépben,minőségi.
Szóval mit javasoltok a 6700K-hoz ,ami megfelelően képest hűteni, ha 4.5 Ghz-re lenne húzva ebben a rendszerben és beszerelhető?
Noctua NH-U14S vagy Noctua NH-U12S?
Vagy nagyobb léghűtés kell?
Előre is köszönöm az információkat. -
Laybee
őstag
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen hűtő kellene nekem, ahhoz, hogy nagyon halk gépem legyen.
Most gyári van rajta.1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20k felett is akár, de nem muszáj sokba kerülnie.
2.: Milyen házba kerül? Corsair 300R
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock Fatal1ty H87 Performance
4.: Processzor típusa? I7-4771
5.: Ramok típusa? 4X4GB Kingston HyperX DDR3 1600Mhz normál magasságúakKöszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...