- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
thomeef #71697 üzenetére
Nem gagyi
Aseteket kompakt vizet hasznalok 6evet. A Triton meg modularisan szerelheto is...
Ja es olyan viz van bennuk, amik nem vezetik az elektromossagot
szoval, nem , nem vagja haza
Mitol gagyi amugy? Volt, hasznaltad, lattad? Kivancsi vagyok, mitol lesz gagyi... ? Mert színes?...
Akkor vmi tesztet, ahol gagyinak írják.. Linkelj.
Amit nem ismerunk, nem biztos, hogy egybol gagyi sztem.Szerk.: megtalaltam
beneztem
-
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok és szerintetek érdemes váltani egy Scythe Ashura hűtőről egy Raijintek Tritonra ?
-
fardem
tag
Elkezdtem rokonnak gépet összerakni.
Terv:MSI B150 Mortar
I5 6600
Kingston HpyerX Fury 2133Mhz DDR4 2*8 GB kit
Corsair 300R ház
FSP Aurum Platinum 92+ 550W táp
MSI GTX 970 Gaming VGAszóval cpu hűtőt nézünk, 20000 max forintig. Be quiet Dark rock advanced c1-et néztem ki. Elfér a hűtő mellett a VGA meg a Ramok is?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
thomeef #71693 üzenetére
"Egyébként azt sosem értettem hogy gyárilag mi a fenének raknak a hűtőkre 1mm vastagon pasztát. Egy rommá polírozott felületről beszélünk. Egy hajszálvékony réteg bőven elég hogy áthidalja a cpu kupak és a hűtőtalp közti felületegyenetlenségeket. Erre odaraknak gyárilag 2kg gumicukrot."
egyetértek, de legalább nem sajnálják.
-
thomeef
őstag
válasz
HollywoodBoy #71691 üzenetére
Jobb fajta hővezető pasztával tudnál rajta javítani, de felesleges, jó az úgy.
Egyébként azt sosem értettem hogy gyárilag mi a fenének raknak a hűtőkre 1mm vastagon pasztát. Egy rommá polírozott felületről beszélünk. Egy hajszálvékony réteg bőven elég hogy áthidalja a cpu kupak és a hűtőtalp közti felületegyenetlenségeket. Erre odaraknak gyárilag 2kg gumicukrot.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
HollywoodBoy #71691 üzenetére
Minden oke.
Szobahőfok alá pl nem tudsz menni, ez egyertelmu, a gephazban melegebb van, annak a hofoka ala se mesz. Hisz azt kavarja bent is
Ennyi
-
HollywoodBoy
tag
válasz
Graphics #71686 üzenetére
Köszi!
Bocs, nincs túl sok tapasztalatom...Amúgy az normális, hogy ~600rpm-en 30-31 fokos a CPU a BIOS-ban, de ha rákapcsolom fullra a venti sebességet (~1500rpm), akkor is csak 1-2 fokot nyerek? Egyáltalán normális a 30 fok terhelés nélkül (fél órát ment kb. így a gép)?
-
-Perko-
csendes tag
Köszi szépen mindkettőtöknek!
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy halk, jó teljesítményű hűtőt találni a gépembe 20 ezer alatt, de ha 1-2 ezerrel drágább nem baj.
Konfig:
Ház: Fractal Design Define R5 (3db Fractal Dynamic GP-14, 2 elöl 1 hátul)
Alaplap: Asus H170-Pro
CPU: i5-6500
RAM: 16 GB HyperX Fury 2133 MHz (2x8)Köszi a segítséget.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
HollywoodBoy #71685 üzenetére
Hát ez tragédia
Maradhat, semmi baja....
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
gyurkikrisz #71683 üzenetére
-
gyurkikrisz
őstag
Max 5k-ért van jó CPU torony hűtő? I5 6500 proci, Asrock B150M PRO4 lap, 2x4GB Fury RAM, CM N200 ház.
-
Graphics
Jómunkásember
Apró élménybeszámoló.
Új gépet raktam össze, amelyet egy Alpenföhn Ben Nevis hűt.
+ Csendes
+ nagyon hatékony, nem tudom hogy hozták össze, de terhelés alatt sincs jelentős hőfokváltozás egy fűtött teremben.- a 12cm-es venti jó dolog, de ha bedöglik nem tudok rá másikat csak faragni, mert kívül 12-es , de a belső felfogatásnál 9cm-es.
ID-Cooling volt a másik kiszemelt ezen az ársávon ,de véltem nem fér el, de utólag kiderült simán befért volna az is
-
Xalderon
tag
válasz
jim bcs #71668 üzenetére
Koszonom az ajanlasokat!
Kozben rajottem, hogy amit korabban irtam, miszerint i5 6600K konnyu/kozepes tunning = @4,7-4,8 Mhz enyhen szolva hulyeseg. Inkabb mar az eros/extreme kategoria. (Valoszinuleg osszekevertem az I7 6700K OC eredmenyekkel.)
Vagyis onmaganak elegge ellentmondonak hathatott elozo irasom!Ezeknel a dual-tower hutoknel, mint pl. a Noctua NH-D15 vagy a be quiet! Dark Rock Pro 3, a tesztek emlitik, hogy az alaplapon kitakarjak az elso bovitohelyet.
Ez az altalam kinezett Asus Z170-A lapon egy kisebb PCI-E foglalat. Na mar most a kerdesem az lenne, hogy a sorban kovetkezo nagy PCI-E foglalatba vajon bele fog-e igy ferni a videokartya, vagy mindenkepp az egyel lentebbibe kell majd csatlakoztatnom a VGA-t? -
jim bcs
nagyúr
válasz
Krisz1441 #71670 üzenetére
(#71670) Krisz1441
Azt írtad lp ramok lesznek, elférnek alatta.(#71671) duo
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-40(#71673) RazielZ
Magasság adatok az összefoglalóban.
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
ID-Cooling SE-214X
Cryorig H7
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, DX_BK-fekete) -
RazielZ
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy DeepCool Gammaxx 300-as hűtő van egy i7-4790-n, viszont kezdi kicsit megadni magát, ezért gondolkodom rajta hogy érdemesebb lenne-e lecserélni egy CoolerMaster Hyper 212 EVO-ra, illetve esetleg valami másra? Ha igen, mit ajánlanátok ilyen 10-15 ezer Ft között?
Előre is köszi. -
duo
addikt
Sziasztok!
adott egy Asrock H81M itx anyadeszka, egy cooler master Elite 120 házban van. a táp a proci fölött van így nem kimondottan van sok hely. milyen hűtőt javasoltok ami csendes lassan forgó nagy ventije van, hőcsöves, és 10K körül hozzá lehet jutni? fontos még hogy a kiképzése olyan legyen hogy elférjen tőle a ram mert az ilyen rendes hagyományos magasságú. videokártya nincs, nekem elég az igp. egyet néztem ki de nem tudom jó e az alaplapomhoz illetve hogy elfér-e. illetve a lamellák mérete mennyisége aggaszt. egy 65W tdpjű core i5-öt kellene hűvösen tartani.köszönöm a segítséget előre is!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Mirakuru #71663 üzenetére
(#71663) Mirakuru
ID-Cooling SE-214X
Alpenföhn Ben Nevis(#71665) Xalderon
be quiet! Pure Rock
ID-Cooling SE-214X
Cryorig H7
be quiet! Shadow Rock Slim
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, DX_BK-fekete)
be quiet! Dark Rock Advanced C1
Noctua NH-U12S(#71666) Krisz1441
Szóba de felesleges, innen te döntesz.(#71667) bisiz
Prime95-öt nem hajtasz napi 24 órában, játékok alatt van a lényeg. Én cserélnék egy ventit, vagy ha mindenképpen cserélni akarsz akkor pl. be quiet! Pure Rock. -
bisiz
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy cooler master hyper 212 evo hűtőm van és cserén gondolkodom.
Kinéztem most egy DeepCool NEPTWINt és egy Alpenföhn Himalaya 2-t.
Fractial Design R4 házban egy ASUS M5A97 R2.0 lapban FX 8120-as procit hajtok a jelenlegivel 3,8ghz-en.
Prime95 alatt most 67-68 fok fölé nem megy a cpu.Lenne érdemben különbség a jelenlegi hűtőmhöz képest Szerintetek?
-
Xalderon
tag
Sziasztok!
CPU huto valasztasban szeretnem a segitsegeteket kerni, leendo uj konfig szamara.
A CPU-t tervezem huzni, de csak tul nagy veszodseg nelkul, olyan 4,7-4,8 MHz magassagaban gondoltam minimalis feszultseg-emelessel.
Leendo VGA egy MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G, amit szinten tervezek valamelyest huzni.
Ez csak ideiglenes megoldas lesz, ha megjelennek az uj NVidia Pascal kartyak, akkor cserelni fogom okelmet.1. Mennyit szánsz a hűtőre?
Nem vagyok tisztaban az arakkal, de igazabol nem szamit az ar. Ggyanitom, hogy amire nekem
kell, ahhoz nem fog kelleni kimondottan high end huto.2. Milyen házba kerül?
NZXT Phantom 530, kiindulaskent csak az alap ventikkel (elol egy 200mm, hatul egy 140mm),
de a rendszer hutesi igenye szerint bovitem majd tovabbi ventikkel.Haz szelessege: 235mm
CPU huto max magassaga a gyarto szerint: 183mm3. Milyen alaplapra lesz?
Asus Z170-A (ATX)4. Processzor típusa?
Skylake i5 6600K5. Ramok típusa?
2x8 GB dual kit, de meg nem tudom, hogy konkretan melyik tipus es milyen sebessegu. Nem tervezem huzni oket, ennek fenyeben gondolom nem lesz semmi extra.Koszi elore is a segitseget!
-
Mirakuru
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni proci hűtő választásban. A gyárival nem vagyok megelégedve, egyenlőre ezzel se melegszik nagyon, de cserébe hangos és engem zavar. Halk és hűvös legyen lehetőleg nyáron is.
Én így elsőre kis utána olvasás után az Alpenföhn Ben Nevis re gondoltam.Van más ajánlottabb??1. Mennyit szánsz a hűtőre?
- max 10k
2. Milyen házba kerül?
- cm n300
3. Milyen alaplapra lesz?
- Asrock b85m pro 4
4. Processzor típusa?
- i5 4460
5. Ramok típusa?
- 2x4gb ddr3 Hyperx fury 1600 -
waccamár
senior tag
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Eugene Roe #71651 üzenetére
(#71651) Eugene Roe
Azt neked kell eldönteni, hogy megéri-e, egyébként igen.(#71652) Pitasama
Előbb vagy utóbb szükség lesz rá, a gyári 1-1,5 évre elég, utána hangoskodni fog. Egy Alpenföhn Ben Nevis-t vagy ID-Cooling SE-214X-et nyugodtan bevállalhatsz.(#71653) waccamár
Alpenföhn Panorama
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-40(#71656) bandras54
Ha megvan a pontos típus akkor gyere vissza.(#71657) Xmodule
Alpenföhn Sella
Scythe Tatsumi Type I
Scythe Katana 4
Scythe Tatsumi SCTTM-1000B
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Deepcool Gammaxx 200T
ID-Cooling SE-213V2 -
Xmodule
őstag
hali
i3-4130 ra milyen hutot ajanlanatok? minel halkabb legyen hyper 212 evo ra gondoltam. az volt az elözö gepemben is. de olcsobb megoldas is erdekel. a lenyeg hogy halk legyen.
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos még nincs pontos ház típus, de már szűkíteni.
Cm 110-120-130 amiket ajánlottak. I5 6500 menne benne vga nélkül. Csak zene szerkesztésre. 10-15 ezer között mi lenne a leghalkabb, legmegbízhatóbb?Köszönet
-
waccamár
senior tag
válasz
waccamár #71653 üzenetére
Utánanéztem saját magamtól, Akasa AK-CCE-7106HP a spec. alapján teljesen jó lehet. Kérdés már csak a minősége, ismeri valaki?
-
waccamár
senior tag
Tervben lévő konfigomhoz segítsgetek kérlek hűtőt választani.
- Cooler Master Elite 120 Advanced miniITX ház
- i3 6100 vagy i5 6400/6500
- ASRock H110M-ITX alaplap
- HyperX Fury 2*4 Gb ddr4A Milyen gépet vegyek topikban mondták, hogy ide jöjjek kérdéssel
Most tudtam meg, hogy ilyen házba Topflow hűtés kell. Abszolút nem vagyok képben a dolgokkal, így kérlek titeket ajánljatok egy hűtőt, ami jó a fenti konfighoz (remélem minden szükséges infót megadtam hozzá.). 6-7k körül jó lenne.
Köszi
-
Pitasama
csendes tag
Sziasztok!
Igazából kételkedem abban, hogy szükségem van-e rá, mert egy olyan házban, amiben 5 venti dolgozik nem biztos, hogy kell egy plussz procihűtő a gyárin kívül.
Azért megkérdezem, hogy mi a véleményetek?Egy i5 6600 mellé
Deepcool Kendomen RD házba
Gigabyte GA-H170-D3H alaplappal
Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black HX421C14FBK2/16 memóriával
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970WF3OC-4GD videokártyával operálnék.Húzni nem akarnám és azt olvastam, hogy egész jó a gyári proci hűtő.
Azonban kaptam olyan infót is, hogy mehetne mellé egy:
-Cooler Master Hyper 212 EVO
-Cooler Master Hyper T4Előbbi szerintem be sem fér a házba, mert az csak 165 mm-ig bírja.
Előre is köszönöm! -
jim bcs
nagyúr
válasz
Eugene Roe #71644 üzenetére
A Mugen 2-t nem teszi fel 1150-re ha nem barkácsol, a Mugen 2 Rev. B-t már igen.
-
Eugene Roe
őstag
Igen, levegővel 1.25-nél többet nem érdemes. Más kérdés, hogy nálam az 1.25 és 1.20 között csak 4-5 fok javulás volt, igaz 82-83-ról 77-78-ra
a lélektani határ!
-
Barokk
csendes tag
válasz
Eugene Roe #71644 üzenetére
Igen, abban reménykedem, hogy játékok alatt még a nyári hőségben sem lesz túl meleg a proci, de hát a puding próbája az evés.
Hencso: 1.328V-ot mutat a CPU-Z és a HWiNFO64 is. Az egyes magok között max. 6C különbség van Prime95 alatt is, úgyhogy gondolom nem szükséges újrapasztázni.
-
Eugene Roe
őstag
-
Barokk
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek 4,6 GHz-re húzott i5-6600K esetében 23-24 C környezeti hőmérsékleten Prime 95 alatt mért 81-82 C-os hőmérsékletek elfogadhatóak, vagy érdemes lenne CPU-hűtőt váltanom, gondolva a nyári hőségre? (Azt is figyelembe kell venni, hogy egyelőre még nincs videókártya benne, majd a héten érkezik egy GTX 980 Ti hozzá, és gondolom játékok alatt az is dobhat plusz 1-2 C-t a hőmérsékletre.)
Jelenleg be quiet! Dark Rock Advanced C1-t használok NZXT Noctis 450 házban.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
ZrogNV #71638 üzenetére
(#71638) ZrogNV
Ha ésszel meghúzod semmi baj nem lesz, nem kell agyig rántani. Igen, célszerű LP ramokat alá tenni. 1db 120-as szerintem doszt elég rá ha mégis akarsz egyet rátenni. 161mm-el nem lesz gondod.(#71639) k.kristof
ID-Cooling SE-214X
Alpenföhn Ben Nevis(#71640) ropi.
Alpenföhn Ben Nevis
ID-Cooling SE-213V2 -
ropi.
újonc
Sziasztok.
Mennyit szánsz a hűtőre: 10-12k
Milyen házba kerül: Zalman Z3
Milyen alaplapra lesz: Gigabyte p67a-ud3-b3
Processzor típusa: i5-2400@3.10Ghz
Ramok típusa: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury(Táp: Be Quiet! System Power 7 500W /BN144/ (csak azért írom, hogy elég-e)
VGA: MSI GTX970 Gaming (szintén, hogy bírja-e mellette a táp))Ehhez a konfighoz ajánljatok egy cpu hűtőt, ugyanis ~3 éve a gyári hűtőjét használom, és kezd idegesíteni, hogy terhelés alatt 66-70 fokig is felmegy a processzor, nyáron tán rosszabb is.
Olvasgattam a fórum előzményeit, próbáltam olyan konfigos ajánlást találni mint ami nekem van, de az alaplapomat réginek gondolom, nem tudom mekkora hely lenne a ram mellett akár egy Alpenföhn Ben Nevis-nek, vagy kellene-e egyáltalán ekkora hűtő.
Előre is köszönet. c:
-
k.kristof
őstag
Sziasztok!
Új gépet rendelek, és szeretnék a CPU hűtéséről gondoskodni.
1. Mekkora, milyen magas hűtő fér be?
A ház egy Cooler Master N300, ebbe a gyártó honlapja szerint 164 mm magas hűtő fér be.2. Milyen memóriát használsz?
Kingston HyperX Fury memóriakitet rendeltem a gépbe, ilyet.3. Kompakt víz vagy léghűtést szeretnél?
Léghűtést szeretnék.4. Tervezel-e CPU tuningot?
Nem. Egy Intel Core i5-6500 processzort kellene hűteni.5. Mekkora összeget szánsz a CPU Cooler megvásárlásra?
Legyen 10 ezer forint.6. Az alaplapod típusa?
MSI B150M MORTAR.A válaszokat előre is köszönöm.
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Aludtam pár napot hogy melyik is legyen végül.
Raijintek EreBoss Core lett végül a kiszemelt.
Most 3570-re megy rá. Ventit nem kap remélem így is lehűti kellőképpen.
A kérdésem inkább arra irányulna, ha majd váltok Skylake-ra akkor a 808g-os súlya gondot okozhat e? Egy negatívumot találtam még, de lehet ez másik típus, ventillátorok felszerelése után a RAM-ok szűkösen lesznek. Arra gondol a költő hogy csak low profilos fér alá? 2db 140mm venti fér rá, de a furatok 120mm-nek felelnek meg. Most akkor 120mm vagy 140mm? Mélységnek 160mm írnak, gondolom a procitól a ház oldaláig jelenti ezt. 161mm hely gondot okozhat? Esetleg a ventik növelhetik ezt a méretet? Bocsánat a sok kérdésért, de szeretném ha beférne és nem okozna gondot más alkatrésznek se most se a váltás után. Előre is köszönöm a türelmet! -
jim bcs
nagyúr
(#71632) hupee
Kompakt vízhűtés topik !!!(#71633) HollywoodBoy
FANS(#71634) Zolás
Ahogy előttem is írták, nem kell agyig rántani, csak érzéssel és akkor nem lesz semmi baja.(#71635) Speed(R)
Mert szerintem rogyásig elég rá egy kisebb is mint pl. a Brocken 2, Scythe Ashura, be quiet! Dark Rock Advanced C1-Dark Rock 3-Shadow Rock Slim. Szerintem -2-4 fokért jóval többet kiadni felesleges, viszont ugye ezt mindenki máshogy gondolja, természetesen ha a delikvens ennek ellenére igényli akkor soha nincs ellenvetésem ellene. -
Speed®
titán
válasz
jim bcs #71631 üzenetére
Nem akarok belevau, de 4.7re pöckölt FXre miért felesleges a batár..?
Hasonló Sandy i7K, ami "csak" ~150Wot kért, ott is combos kellett :S
Szerintem minél nagyobb, vagy dualradis kompakt árában, elkél arra..Zolás
Ha ésszel van felszerelve, mehet rá, nem szabad agyonhúzni, ennyi..
Ha jól rémlik a Z600 115X rögzítője, eléggé szűk volt mondjuk 1155re.
Meg kell nézni, ha nem kell különösen erőlködni vele, simán jó lehet.. -
Zolás
addikt
Üdv urak.
Kérdésem lenne egy régi hűtővel kapcsolatban. Nemrég vettem egy 1151 lap-proci kombót. (asrock fatal1ty b150 gaming k4 és i5 6500)
Van egy régi passzív hűtőm, cooler master z600, 1000g súlyú. Olvastam hogy ez a proci-alaplap nem bírja a terhelést. Nem tudom eldönteni hogy fel merjem-e szerelni vagy baj lesz belőle. Nincs bajom a gyári hűtővel, csak gondolkodtam a felszerelésén, a procit viszont nem szeretném eltörni. -
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
A pure rock-on milyen fan pörög pontosan? Úgy értem, hogy mi a pontos típusa? Sajnos én nem találtam meg, de fontos lenne mert ha lehet beszerezni külön, akkor vennék még 2 ugyan olyat, ès egy 3-mas elosztóval kötném rá az alaplapi pwm csatlakozóra, mert abból hiányt szenvedek...
Ugye PWM-es a csatija a pure rock ventinek? Csak mert a hivatalos oldalon azt irják igen, de valahol meg olyan spec-et olvastam, hogy 3/4 pin-es csati...
Köszi előre is a választ! Sajnos muszály maradnom 160mm alatt, az biztos... -
hupee
csendes tag
DEEPCOOL Maelstrom 240T
Erről mi a vélemény, miért ilyen olcsó? Mi a külömbség a sima és a T között?
-
jim bcs
nagyúr
-
sziasztok!
Noctua NH-D14 processzor hűtő vagy Be quiet! Dark Rock PRO 3 vegyem meg?Asus Sabertooth 990FX r2.0
FX 8350 4.7ghz en lévő cpu
Ramok: Kingston Hyperx Predator 2x4gb 2400 mhz
Háziko: Cooler Master Strom Scout 2
Én ahogy nézem a Noctua NH-D14 lenne nekem jó de a biquit csak 1mm rel magasabb mint a házam be lehetne passzírozni?
melyik hűt jobban?A válaszokat előre is kösz.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Volna egy Intel E8400 proci. Netezésre és online TV-re használja Anyum. Találtam egy dög nagy passzív tömböt elég jó áron. Elmenne a fent említett procival passzívan vagy azért mókoljak rá egy ventit?!
T -
Dzsozi56
tag
válasz
GiGaBiTeX #71623 üzenetére
Nekem a konfigurációm összeállításakor a Schythe Ashura Shadow-t javasolták és nekem bevált! Intel i5 4690K procival megy együtt. Bár játékra egyelőre nem használom a gépet, de az AIDA64 CPU stabilitás teszten a magok hőmérséklete 53-58 Celsius fok között maradt 4,5MHz-en.
Ez a jubileumi kiadás (fekete lamellák és nikkelezett hőcsövek) már valószínűen nem kapható, de a felépítése, teljesítménye tekintetében vele azonos Schythe Asura igen. Esetleg érdemes utánaolvasni vagy nálam avatottabbaktól is infót kérni róla!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
GiGaBiTeX #71623 üzenetére
(#71623) GiGaBiTeX
Mehet a Noctua NH-U12S, vagy olcsóbban pl. -->
Phanteks PH-TC12 (DX, DX_BK, DX_BL, DX_RD)
be quiet! Pure Rock
ID-Cooling SE-214X(#71624) haiiro_o
ID-Cooling SE-213V2
Deepcool Gammaxx 200T(#71625) Jakab66[hun]
Kompakt vízhűtés topik(#71626) hupee
Biztos, hogy kell ekkora hűtő? Mire kell? -
hupee
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Kinéztem magamnak, egy BE QUIET! Dark Rock Pro 3 hűtőt. Alaplaptól 17 cm hely van a ház faláig, véleményetek szerin befog férni?
köszi előre is
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy mennyire jók a kompakt vizhűtések procira? Tetszik mert egyszerű, és jól néz ki.
A házamban simán van hely neki, csak nem tudom mennyire jók abban amire valók...Tehát jól is hűtenek?
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. Egy olcsó hűtőt keresek nagyon max 7k ért.. egy cm elite 335 ös házba.
AMD x4 640-es (95w am3) procit szeretnék 6 magosítani és ezt hűteni vele. Valószinűleg lessz 1 darab 12 es venti elől és egy hátul is a házban.
DeepCool gammax 200t-t nézegettem, de nemrégen felbukkant a pcx kínálatában egy Zero Infinity Shiva nevű hűtő ami elég nagy tömegű és 5 hőcsővel van ellátva kb 2k-val drágább a DeepCoolnál. Megér ennyi felárat?
( A Zero Infiniti elvileg 2 ventivel van ellátva de a pcx leírásban csak 1-et jelölnek?! lehetésges elírás?) -
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
Bequiet Dark Rock Pro 3 hűtőmet eladtam, mert szeretném lecserélni valami "kisebbre" a 4790k procimhoz.
Jelenleg Hyper 212 Evo van rajta, ez kb. 8°C-kal melegebben tartja a procit ami már elég közel van a 80°C-hoz.Noctua NH-U12S-t néztem ki, ez eléggé kompaktnak tűnik és a hűtési képességei is jók (U14S-ben nem vagyok biztos mennyivel lenne jobb, összehasonlító képeken jelentősen nagyobbnak tűnik és az első RAM slotot is blokkolná).
A proci nincs agyontuningolva, 1.17@4.4 GHz jelenleg, a hőfokok inkább a szokásos kupak alatti pasztázás miatt ilyenek, de azért a 212 evo már láthatóan kevés ide... -
jim bcs
nagyúr
válasz
rayoliviero #71612 üzenetére
(#71612) (#71618) Gazsi00
Az első az új széria, a második az régebbi, mindkettő jó hűtő, mindkettő befér.(#71614) thomeef
LP ram esetén van annyi holtjátéka a ventinek, hogy befér. Egyebekben egy 120-as doszt elég lenne rá.(#71621) Krisz1441
be quiet! Pure Rock -
Krisz1441
tag
Sziasztok!
4690K-hoz kb 4.4 Ghz- re milyen hűtőt/hűtőket ajánlanátok? Átnéztem az összefoglalót, de elég sok ajánlott van, így nem tudok dönteni.
CM N300 házam van, low profile RAMokkal.Köszönöm a segítséget!
-
Savanya
addikt
válasz
rayoliviero #71618 üzenetére
Be kell hogy férjen ha 162mm-ert ad meg a CM gyártója .
-
rayoliviero
veterán
válasz
Savanya #71617 üzenetére
Na, akkor már rendelem is. Fontos nekem, hogy nagyon halk legyen.
160 mm magas, a házamba (Cooler Master Silencio 650 Pure pedig 162 mm fér elvileg, ha lehet hinni a hűtő és a ház esetében is a gyári adatoknak.
Szerinted be fog férni?
Szerk: Meg is rendeltem az Emagtól.
-
Savanya
addikt
válasz
Frio 14 Silentem volt és 4690K-t kicsivel jobban hűtötte mint a Macho 120 / 3-4 fokkal jobban kisebb helyigénnyel és nagyon halkan / . Sajnos MATX-re váltás miatt el kellett adnom ,de nagyon bánom azóta is .
-
thomeef
őstag
válasz
rayoliviero #71613 üzenetére
Az overall az a ventivel együtt, igen. Vagyis gyári ventivel nem fogsz elférni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Enermax:
Overall Dimensions (mm) L 126 x W 67.9 x H 161.7 L 140 x W 67 x H 165.5
Heat Sink Dimensions (mm) L 126 x W 41 x H 161.7 L 126 x W 41 x H 161.7162 mm magas hűtő fér a házamba. De itt az overall dimensions 165,5. Vagy azt nem kell nézni? Az ventivel együtt lehet a magassága?
-
rayoliviero
veterán
-
-
Speed®
titán
válasz
celafat #71587 üzenetére
Push pineket kiszed, helyükre M3 csavar, 1-1 alátét + muter, problem solved.
775 és 115x között kicsi a difi (72x72 vs. 75x75), push pines így megoldható.#71606 jim bcs - misfine
Matterhorn Pure / Brocken 2 csere értelme egy OC 2700Kn nem kérdőjeles.
Persze ez nem szerepelt a kérdésben, így nem tudhattad, ezért bővíteném..
A két hűtő között érdemi különbség van utóbbi javára, csak sajnos batár
Nálam (és misfine lapján is) konkrétan blokkolja a VGAt, ha rendesen áll :S -
haiiro_o
tag
Erről a hűtőről vélemény? Pcx-en 7k körül mozog..: zero infinity shiva
-
jim bcs
nagyúr
-
Kabum
csendes tag
Sziasztok!
CPU hűtőt szeretnék venni.
config:
i5-4690 CPU
Sharkoon vg5-w házmegérné egy kompakt vízhűtés vagy egy sima nagyobb torony is jó lene ?
és mit ajánlanátok kompaktba 20 ezerig levegőbe 8-10 ig ?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Ombre85 #71594 üzenetére
(#71594) Ombre85
Köszi a visszajelzést(#71595) Monoceros
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
Alpenföhn Brocken ECO
ID-Cooling SE-214X
Alpenföhn Ben Nevis(#71599) (#71602) Gazsi00
Igen néma, fölötte szélzaj van. Nem tudod túlhúzni ha odafigyelsz, mikor megszorul akkor jó, nem kell agyig rántani. Kinek mi a hangos, részemről mindhárom hangtalan, de legyen a Ben Nevis, viszont ha biztosra akarsz menni akkor nincs más hátra mint a be quiet! Pure Rock.(#71603) misfine
Nem látom értelmét a cserének! -
rayoliviero
veterán
válasz
thomeef #71604 üzenetére
Koszonom, akkor a Ben Nevis lesz, annak a legjobb a felfogatasa is.
Bizom benne, hogy a 60 000-es procit nem hajlitom meg vele, mert ez sulyosabb a tobbitol. Mondjuk ventivel sem hiszem, hogy 700 g felett lenne.8100 korul van a helyi boltban. Annyi, mint Pesten. De persze itt nincs raktaron, jovo heten lesz igy mar csak meg.
-
thomeef
őstag
válasz
rayoliviero #71602 üzenetére
A Ben Nevis, mert az tud 400 rpm-et is akár, a Gammax 300-at pl 900 rpm-nél lejjebb nem tudod szabályozni, és így elég hangos.
-
Üdv, az Alpenföhn Matterhorn Pure-mat megéri cserélni 1:1-be egy Brocken 2-re? Jobban hűt a brocken 2 mint a matterhorn? Megbízható embertől stb... Köszi!
-
rayoliviero
veterán
Melyik lehet a leghalkabb a 3 kozul?
Ben Nevis, Gammaxx 300, ID-Cooling SE-213V2.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest