- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Xigmatek Praeton LD964-en cserélném a gyári ventit egy 92*92*25mm-es, PWM-es légkeverőre.
Milyen típust ajánlanátok?
SWIF2 bejövős lenne, de már meguntam a színét, valami sötétebb árnyalat kellene... -
jim bcs
nagyúr
Veheted, a feketét már kivonta a forgalomból az enermax, a fehéret még nem, ami van boltokban raktáron annyi van + a használtak.
Úgy néz ki, hogy a T40-es széria meg fog szűnni, helyette a T40F lesz. Eddig csak az alapok és a fekete van, de igencsak jön a fehér is és új műanyag venti felfogatás van, kivétel a T40F-RF ami drótos. -
Slyer
senior tag
Hali!
i5 4690-re kéne nekem egy hűtő. Jelenleg gyári intel van rajta, de khm... 10k körül megállnék árban ha lehet.
A lényeg hogy nem érdekel ha 1-2-3 fokkal melegebb az egyik hűtő alatt, csak csendben legyen. tuningolni nem fogok, játék, net és ennyi.
Használta a CM Hyper 212 és az Alpenföhn Brocken között hezitálok. (cm 7k, alpen 8k. Ezek közül érdemes valamelyiket megvenni, vagy újat?)
köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
(#70886) Samus
Alpenföhn Sella
Scythe Katana 4
Deepcool Gammaxx 200T(#70888) takacsbotond
Ha nem a legjobb a szellőzés akkor -> Alpenföhn Ben Nevis, Deepcool Gammaxx 200T(#70889) Algol
Az egyének 99.9%-a biztos nem fog távtartókat vagdosni, így ezt felesleges volt felhozni + ha csak egy picit is téved akkor van ám kontakt. -
Algol
senior tag
válasz
jim bcs #70874 üzenetére
"alsó széle a hűtőborda alá ér, így plusz légáramlattal hűti az alaplapi VRM-eket"
"Nem sok vizet zavar"Ezzel egyetértek.
"nincs akkora légáramlat alul mint amekkorára gondolsz"
Miért? Mekkorára gondoltam? #70837-ben V!ck leírta, hogy megoldotta az alaplapi VRM-ek hűtését, így írásom - "plusz légáramlattal hűti az alaplapi VRM-eket" - szó szerint értendő.
"az alaplapot rögzítő sárgaréz távtartókból kellene 1-1 mm-t lereszelni"
"Nagyon nem kéne!!!"És miért nem? Ezeket a távtartókat a házhoz adják, egyik háznál 10 mm, másiknál csak 6 mm távolságra rögzítik az alaplapot az alatta lévő fém lemeztől. Itt márkás házakról van szó. Mi szól az ellen, hogy a 10 mm-es távtartók helyett a 6 mm-eseket használjuk, ha a hordozó fémlemez síkjából semmi sem emelkedik ki az alaplap felé? Az egyik gyártó miért tart 10 mm távolságot, hogy ha a másik beéri 6 mm-rel?
Egyébként leírtam, hogy ezt az átalakítást ésszel kell elvégezni, továbbá megfelelő szerszám és gyakorlat szükséges hozzá. Ja kérem a tuningért néha meg kell dolgozni!"A Dark Rock 3 a Macho Rev.B-hez képest igaz kisebb, de ez ne tévesszen meg, baromi erős."
Ezt akár el is hihetem, még nem volt személyesen szerencsém a Dark Rock 3-hoz. Mindenesetre a gyártók adatai szerint:
Dark Rock 3 TDP --- 190 watt
Macho Rev.B TDP --- 280 watt.
Itt egy összehasonlító tesztben:
Thermalright Macho Rev.B --- 52,50 °C (normál terhelés)
BeQuiet Dark Rock 3 ---------- 54,25 °C (normál terhelés)
Thermalright Macho Rev.B --- 72,75 °C (overclock)
BeQuiet Dark Rock 3 ---------- 74,58 °C (overclock)A "venti csere"
alatt leírtak természetesen helytállóak - általánosságban beszélve. Én viszont két konkrét ventilátor cseréjéről beszéltem.
Thermalright TY-147A ----- légszállítás: 73,6 CFM, statikus nyomás: 1,56 mm-H2O, 1300 RPM, 21 dBA
Akasa Viper R AK-FN073 - légszállítás: 109,5 CFM, statikus nyomás: 2,91 mm-H2O, 1600 RPM, 21,7 dBA.Ráadásul személyes tapasztalatom is, hogy az Akasa AK-FN073 jobban hűtött a Macho Rev.B hűtőbordáján, mint az eredeti Thermalright TY-147A.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Egy Deepcool Iceedge 400 XT elég egy i7 3770-hez 4.0Ghz-en?
RAM: G. Skill RipjawsX
Ház: NZXT Phantom 240 (nem a legjobb a szellőzése) -
Samus
addikt
Üdvözletem, mi a jelenlegi legjobb ár/érték arányú hűtő Intel 1150-re? Anno volt a Deepcool Gammaxx 300, de ahogy látom, kifutott. A keret 8k körül (kicsit lehet több, de nem baj, ha ennél olcsóbb), Intel i5-4460, Asrock H97M-Pro4, normál profilú Crucial Ballistix Sport memóriák, Fractal Design Core 1500 kuckóban. Tuning értelemszerűen nincs, és nem is lesz.
Köszönöm -
Hunork
veterán
-
TeeJay
félisten
Alpenföhn Brocken ECO megszűnt létezni vagy miért nem találni egy kiskerben sem idehaza?
minden jó hűtő eltűnik a polcokról vagy mi?
most raknám össze a második i7-4790K gépem és nincs procihűtő -
jim bcs
nagyúr
válasz
Hunork #70875 üzenetére
(#70875) Hunork
1 Léghűtés:
- Zalman CNPS10X Optima
- Zalman CNPS10X Performa Plus
- Zalman CNPS11X Performa Plus
Zalman CNPS10X Extreme
Zalman CNPS11X Extreme
A nem cserélhető ventiseket kihagynám.2. Vízhűtés:
Ez kompakt vízhűtés, nem vízhűtés, a 2 nem ugyanaz. Relative hangosabb egy léghűtéstől és a vízhűtéstől is, mivel itt a pumpa nem olyan minőségi mint egy rendes vízhűtés esetében, nem véletlen kerül egy alap vízhűtés egy HTPC árába, így a kompakt víz erősen megfontolandó.A tiédre térjünk vissza ha majd aktuális.
(#70876) kisbancsa
Ez kompakt víz és van saját topikja, légy oly kedves átfáradni. -
kisbancsa
senior tag
Üdv. Mégis veszek 1 másik hűtőt, mert nincs életkedvem kiszedni az előző gépből. Kérdésem annyi lenne hogy egy i7 6700k-hoz ez elég lenne? Hydro Series™ H110i GT 280mm Extreme
erre a lapra menne rá: Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1 -
Hunork
veterán
Üdv ismét szakértők!
Fontos kérdések ügyében kérnék tanácsot. Cimborám CPU hűtőt vásárolna. (volt prémium
) i5 vagy i7 processzor mellé, még ez nem dőlt el. A hűtő magassága 160 mm lehet. A keret 15k körül. És Zalman fan.
Alapvetően két verzió van:
1 Léghűtés:ZALMAN CNPS10X PERFORMA PLUS
ZALMAN CNPS11X PERFORMA PLUS
ZALMAN CNPS9800 MAX
ZALMAN CNPS9500ABe quiet! Shadow Rock Slim
Be quiet! Shadow Rock Top Flow SR1(ez a kérdés engem is érdekelne, ha egyszer lecserélem az AC13 hűtőmet!
)
2. Vízhűtés:
ZALMAN Reserator 3 Max
Cooler Master Seidon 120V Ver.2
ANTEC Liquid Cooling System H2O 650
DeepCool MaelStrom 120T
DeepCool MaelStrom 240TItt csak egy Zalman szerepel, természetesen a többiek véleményezése is nagyon számít!
Itt gondban vagyok, mert nem vagyok járatos vízhűtés ügyben. Teszteket nézve nem esek ámulatba, de ami előny: kevesebb helyet foglal el a házban, csendesebb. Itt a keret max 20k lenne. Azért is a fentiek szerepelnek a listában. Mivel állandó vásárló, így a fent említettek értékelése, javaslása / elvetése a cél. Ez fontos, azzal nem megyek sokra vele, ha én pl. egy Scythe Mugen 4 -et javaslok, mert itt azt hallottam, ha nem akarja.
Tehát léghűtésből elsősorban Zalman, vízhűtésről meg akár részletesebb véleményt vagy leírást kérnék. Ha van jó összefoglaló ez ügyben, akkor egy vagy több linket is szívesen megköszönöm!
Hát ez jó hosszú lett, előre is köszönöm a segítséget!
-
jim bcs
nagyúr
"alsó széle a hűtőborda alá ér, így plusz légáramlattal hűti az alaplapi VRM-eket"
Nem sok vizet zavar, ez nem topflow és nincs akkora légáramlat alul mint amekkorára gondolsz, a hűcsövek szétvágják a szélcsatornát."az alaplapot rögzítő sárgaréz távtartókból kellene 1-1 mm-t lereszelni"
Nagyon nem kéne!!!A a Dark Rock 3 a Macho Rev.B-hez képest igaz kisebb, de ez ne tévesszen meg, baromi erős.
"venti csere"
Borda függő, de nagyon nem mindegy, hogy AF vagy SP ventit teszel rá. A sűrű lamellák átfújására az úgynevezett SP (static pressure, kevés és széles lapátú) ventik az ajánlottak, a ritkább lamellákra az AF (airflow, sok és vékony lapátú) ventik az ajánlottak, viszont ritka lamellára mindkettő alkalmas.
AF "szélirány" <
SP "szélirány" - -
Algol
senior tag
A jim bcs által ajánlottak közül egyedül a Dark Rock 3 jöhet számításba, de csak azért, mert még belefér a házba. Azonban a Thermalright Macho Rev.B-hez hasonlítva minden szempontból gyengébb. A Macho előnye még, hogy 14 cm-es ventilátorának alsó széle a hűtőborda alá ér, így plusz légáramlattal hűti az alaplapi VRM-eket. Sajnos 1 mm-rel magasabb a rendelkezésre álló helynél. Elképzelhető, hogy ezen lehet segíteni: az alaplapot rögzítő sárgaréz távtartókból kellene 1-1 mm-t lereszelni. Ehhez persze szerszám, meg az effajta munkákban való jártasság kell. Továbbá előre célszerű megvizsgálni, hogy az átalakítás után az alaplap hátoldalából kiemelkedő alkatrészlábak nem fognak-e érintkezni az alattuk levő fém lemezzel.
Te 4,7 - 4,8 GHz-es tuninghoz keresel hűtőt. Az FX-9590 gyártó szerint 4,7 GHz-hez 1,5 V-ot igényel, ekkor TDP-je 220 watt. Te pontosan ezt a magasságot ostromlod, ha szerencséd van, akkor alacsonyabb feszültséggel is menni fog, mondjuk 1,45 V-tal, de akkor is kell a brutális hűtés. Nem tudom, hogy te mire fogod használni a gépet, de nekem olyan hűtést kellett feltennem, hogy a gép rendszeres, napi 4-6 órán át tartó, közel Prime95 szintű terhelést elbírjon.
A hűtés javításához lehet, hogy még le kell cserélni a Macho TY-147A ventilátorát (légszállítás: 73.6 CFM) egy Akasa Viper R, AK-FN073 ventilátorra (légszállítás: 109.55 CFM).
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Adebayor #70871 üzenetére
Igen, olyat. Akkor a TX3 EVO-nál, fogod a ventit és rácsavarozod a 2db keretre, majd keretestől együtt felpattintod a bordára. Mindkét hűtőt forgalmazzák, az meglehet, hogy elfogyott ahol nézted, de rendelnek másikat, valamint nézz meg több boltot mert van készleten.
A légszállítás az azt mutatja, hogy 1 óra alatt mennyi levegőt képes megmozgatni (m3/h), minél több annál jobb a venti, viszont ez egy picit bonyolultabb. Nem mindegy a borda kialakítása sem, illetve, hogy AF vagy SP ventiről van szó, ezt az összefoglalóban megtalálod. -
Adebayor
aktív tag
válasz
jim bcs #70864 üzenetére
oké, köszi.
tehát ilyesmi ajánlsz, amit igy fel lehet drótozni.
[link]Amit irtál DeepCool-t azt már nem forgalmazza nagyobb cég ahogy néztem. Pont most decemberbe hagyták abba sokan.
Az alpenfhön még van, bár az se sok helyen. (tegnap pl volt még pcx-en ma már nem találom)
Én az a fajta vagyok aki jól megnézi a dolgokat, és szeretek véleményeket olvasni, sajnos nem igen találtam az emlitett két hütöröl. Viszont amit linkeltem fentebb, ott vannak vélemények. 8-9k a keret maximum.
Ez a müanyag felfogatás mennyire macera? mert én az vagyok aki beleteszi a gépbe és az ottmarad
Nem fogom levenni sztem, a ventit. Felszerelésnél max ha nem férek hozzá a dolgokhoz. Írtad is hogy nem törvényszerü, egy átlag felhasználónak az is jó lehet igy, hogy nem nyul hozzá.
technikai kérdés: a légszállítás és vagy levegőkeringetés az mi pontosan? és melyik érték a jobb?
köszi. üdv.
-
laceb
tag
Sziasztok!
Top Flow hűtőt tudtok ajánlani az alábbi konfighoz 10k körül?Ház:GIGABYTE Chassis GZ-X1
FSP Raider 550W
ASUS M5A97 EVO R2.0
FX 8320 OC 4.4GHz -
jim bcs
nagyúr
válasz
tomama #70861 üzenetére
(#70861) tomama
Alpenföhn Ben Nevis
be quiet! Pure Rock
Deepcool Gammaxx 200T
Zalman CNPS10X Optima(#70865) tomama igen rá, 1155/1150/1151 felfogatási furattáv (cpu cooler mounting hole) ugyanaz.
(#70862) Adebayor
Maga a borda jó, de a műanyag venti felfogató hajlamos a törésre, nem törvényszerű, de előfordul. Viszont ha mellékelnének pluszban venti drótot mint a Hyper 612 Ver.2 esetében, akkor ajánlanám is, de így nem.(#70863) V!ck
Egy jobb Tower elég, nem kell dupla torony. Max. Dark Rock 3, ettől nem kell nagyobb, de a többit se hagyd figyelmen kívül, a Noctua is bivalyerős -->
be quiet! Pure Rock
be quiet! Dark Rock 3
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, BK-fekete, BL-kék, RD-piros) -
V!ck
senior tag
válasz
jim bcs #70842 üzenetére
Koszi szepen!
Ahogy neztem, beferne egy Dark rock 3 (nem pro) is, vagy egy Noctua Nh-d14, esetleg egy raijintek tisis ( 4mm-rel magasabb mint ami befer, csak tippelek hogy neccesen jo lenne... vagy megse...) illetve meg nezegettem a Macho rev b-t (1mm-rel magasabb). Deepcool neptwin esetleg? Egesz delutan teszteket nezegettem de keptelen vagyok eldonteni mi is lenne a jo -
tomama
aktív tag
Sziasztok!
I5 6500-hoz keresnék hűtőt,a keret kb 10.000ft
Egy coolermaster silencio 352-be kéne beférjen.
Köszi! -
Adebayor
aktív tag
sziasztok
Egy cooler master hyper tx3 evo-t néztem ki.
Házam: Sharkoon Vaya [link]
Lapom: Asus m4a77t
phenom ii x4 955 fölé menne. Aztán majd egy i5-re, azért keresek univerzálisat. Mert ha éppen lesz rá keret, akkor váltok intelre.
Ajánlott ez a hütű? igy házzal, lappal együtt müködne? hát méretek alapján igen ha jol látom
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Baggio04 #70854 üzenetére
(#70854) Baggio04
A Scythe Tatsumi Type I tökéletes választás, esetleg még ott van a Thermaltake Contact 16.(#70855) Hunork
Addig ki kell neki, ha a venti elszáll akkor majd gondolkozol, hogy mi legyen helyette. Vagy másik hűtő, vagy univerzális gumi venti felfogató új ventivel.(#70856) Swiftmendi
Nem álltak a helyzet magaslatán és ennyi. Tehát 1155/1150/1151 felfogatási furattáv (cpu cooler mounting hole) ugyanaz. -
Baggio04
aktív tag
Üdvözletem!
Adott egy i3 4170 és a gyári hűtője, üresjáratban van vele bajom, hangoskodik, nem nagyon de épp annyira, hogy zavar. Majdnem mondhatom, hogy kicsit búg. Játék közben megjön a hangja jobban is, de ugye akkor nem zavaró, mert a hangeffektek elnyomják.
Én gammaxx 200T és 300-at nézegettem eddig, de nem tudom beszerezni egyiket sem.
Ráakadtam erre: Scythe Tatsumi Type I CPU hűtő 6,6k.
Legfontosabb, hogy idle csöndben legyen, illetve az se probléma, ha játék közben sem hangoskodik.
Zalman Z11, Gigabyte GA-B85M-D3H, Corsair Vengeace lp 2x4gb.
Árban nem mennék 7k fölé, ha megoldható. Marad ez vagy esetleg más alternatíva (arctic pl.)
Kérdés még: érdemes külön venni pasztát vagy amit adnak a hűtővel az is megfelel? -
Potzee
addikt
válasz
Hunork #70849 üzenetére
A borda oldalt zárt, a lamellák sűrűn helyezkednek el ezért a venti csak nagyobb fordulaton képes megfelelően átszellőztetni.
A venti nem cserélhető a cooleren (bár eléggé halk ez a 92-es)
A talpon lévő kicsi venti teljesen értelmetlen és kb. egy év után eléggé zajossá válik.
A műanyag push pines rögzítés és a keret könnyen törik, főleg ha fárad az anyag (önmagában sem szerencsés egy kb. 700g-os hűtőt push pinekkel rögzíteni, szerintem a backplate-es rögzítés a tuti!) -
jim bcs
nagyúr
válasz
Swiftmendi #70845 üzenetére
(#70845) Swiftmendi
Igen tuti, leírtuk ketten is, ezzel nem szoktam(-tunk) viccelődni(#70846) Gamer21
Ezt a saját topikjába lenne érdemes megkérdezni. Egyébként attól függ honnan nézzük, a pumpa elvileg hangos, az akril tank meg szeret elrepedni, vagy éppen szivárog. Ha mindenképpen kompakt kell és aránylag jó, akkor Enermax Liqmax II vagy Lepa AquaChanger.(#70848) kisbancsa
Egyenlőre próbáld már ki mit tud, ha nem vagy vele elégedett és mégis lég kell akkor visszanézel. Senki nem mondta, hogy mainstream k-s procira kötelező 1-1.5kg-os hűtőt rakni. Skylake-nél annyi az észrevétel, hogy a 700g-nál nehezebb modelleket szállításkor érdemes a biztonság kedvéért leszerelni.(#70849) Hunork
Helyette a Freezer i32 CO-t szoktam ajánlani, a műanyag keretbe sajtolt nem cserélhető megoldásokat nemigazán szeretem, ha már ennyi pénzt kiadsz érte akkor legalább a ventit tudd cserélni ha van valami bibi. -
Hunork
veterán
Csak egy kérdésem lenne a szakértőkhöz: miért nem szokott az ajánlott hűtök között lenni az AC Freezer13 CO? Nem azért kérdem, mert nekem ilyen van, hanem érdekelne. A 7 Pro is remek kis darab, de szerintem a 13 CO meg nagyon kellemes darab, főleg, hogy 10k körül beszerezhető.
És most tényleg a szakmai indoklás érdekel! -
-
Speed®
titán
válasz
Swiftmendi #70845 üzenetére
Furattáv ugyanaz. Max. a leszorítóerővel lehet gond a véknyabb proci okán.
Gamer21
Ha a proci IHS/TIM téren nem vacak, felesleges is ekkora hűtés rá, <150W.
Viszont ha kompakt, ne rizikózz. Liquid Freezer / Lepa AC / Liqmax II 240.. -
Gamer21
tag
Üdvözletem az uraknak !
A kérdésem az lenne hogy egy Raijintek Triton jó választás lenne ,egy i5 4690K hoz ? (4.5 GHz járatva) ! -
Swiftmendi
tag
válasz
jim bcs #70844 üzenetére
Ez tuti?
Egy oldalon(hazai webshop) ezt találtam róla:
Hűtőtípus : Processzor
Ventilátor mérete : 12 cm
Socket LGA-775 : Igen
Socket LGA-1150 : Nem
Socket LGA-1151 : Nem
Socket LGA-1155 : Igen
Socket LGA-1156 : Igen
Socket LGA-1366 : Igen
Socket LGA-2011 : Nem
Socket LGA-2011-3 : NemÉn örülnék neki ha jó lenne hozzá de érdekelne hogy mennyire tartod ezt jónak a te tippjeidhez képest. Azt a vacak kis ventit leszereltem róla mert 1 év után már elkezdett zörögni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Swiftmendi #70843 üzenetére
be quiet!
Noctua
PhanteksMiért nem szerelhető fel 1151-re? 1155/1150/1151 felfogatás ugyanaz
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Speed® #70834 üzenetére
(#70834) Speed(R)
Egyetértek(#70835) V!ck
be quiet! Pure Rock
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, BK-fekete, BL-kék, RD-piros)(#70838) kisbancsa
Majd ha hangos akkor veszel léghűtőt, próba mehet.(#70840) Swiftmendi
Nincs értelme 15k fölé menni, kivétel a szín, vagy egy márka miatt drágább hűtő.
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, BK-fekete, BL-kék, RD-piros)
Zalman CNPS10X Optima -
CirrMee
addikt
válasz
Swiftmendi #70840 üzenetére
A F13 -as hűtővel nem lehet tuningolni...?
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
Egy i7 6700k-ra keresek értelmes léghűtőt 12-15k kerettel. arctic cooling freezer 13 pro éppen elfér a házamban ami 159mm magas tehát annál magasabb nem lehet. Tuningolva lesz a proci szóval nem ragaszkodok annyira a 15k-s határhoz ha tudtok ajánlani kicsit drágábban hatékonyabbat. A válaszotok előre is köszi -
kisbancsa
senior tag
Üdv. Adott egy cooler Master 5 pro ház, Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1 lap és egy i7 6700k proci. Emellett van még egy Corsair 16GB DDR4 Red Vengeance LPX 2666MHz ram, és perpill rendelkezem egy cooler Master nepton 140 xl hűtővel. Kérdésem a következő lenne, elég e ez a hűtő vagy kellene másik? (gép még nincs össze rakva) tuning is szóba jön de nem akarok eszeveszettul.
-
Algol
senior tag
Nem tudok megfelelő hűtőt ajánlani, csak az FX-9590 hűtésénél szerzett tapasztalataim miatt írok.
Én végül a Raijintek Triton kompakt vízhűtésnél kötöttem ki, ami épphogy elég. A fő probléma, hogy a radiátorba 34 °C hőmérsékletű víz folyik be és 33 °C hőmérsékletű jön ki belőle, holott 2 darab brutális 12 cm-es ventilátor van a radiátoron (nem a vízhűtéshez adottak).
Ami léghűtésből elég lehet, az a Thermalright Macho Rev.B (ez 14 cm-es ventilátorú), ez nálam működött, csak még jobbat akartam, azért tértem át a vízhűtésre. Sajnos ez 162 mm magas, így nálad kérdéses, hogy belefér-e a házba.
További probléma lehet nálad is az alaplapi VRM-ek túlmelegedése. Nálam az Asus Sabertooth 990FX R2.0 alaplapon komoly hűtőborda van az alaplapi VRM-eken, mégis be kellett építeni föléje egy Enermax Twister Storm ventilátort. Két másik ugyanilyen van a radiátoron, természetesen mindhárom turbó módban üzemel, ekkor legfontosabb paramétereik: 154 CFM (légszállítás), 11 mm-H2O (statikus nyomás). Teljes fordulatszám mellett (3500 RPM) a ventilátorok már eléggé zajosak (38 dBA darabonként).
-
V!ck
senior tag
Sziasztok! Nem teljesen vagyok elegedett a H80i-vel ezert gondolkozom hogy visszaterek leghutesre. Tudtok ajanlani valamit 161mm magassagig? Fx8320-at kene hutenem kb 4,7-4,8GHz korul. A 4,7 megvan 1,414V-tal de prime, de foleg IBT alatt 3 perc alatt elforr igy is...
Cooler Master Storm Scout hazam van.
Koszi elore is
udv: Vick -
jim bcs
nagyúr
válasz
dSERiES #70829 üzenetére
(#70829) dSERiES
92
Deepcool Iceedge 400 FS
Deepcool Gammaxx 200
Scythe Katana 4
Scythe Tatsumi SCTTM-1000B
Scythe Tatsumi Type I
Zalman CNPS7X LED
120
Alpenföhn Ben Nevis
Deepcool Gammaxx 200T(#70830) LógaGéza
Ezt nem mondtad, mindenképpen tedd rá mielőtt vennél valamit is(#70831) sisu2
Alpenföhn Brocken ECO (150mm)
be quiet! Pure Rock (155mm)
Zalman CNPS10X Optima (152mm) -
sisu2
aktív tag
Sziasztok.
4690 K processzorhoz kéne valami jó hűtő most CM. 612 S van ez jó lenne de a ventilátor rálóg a RAM -ra és magasabb RAM nem fér be .
Thermalright HR-02 Macho lehet jó lenne mert az aszimmetrikus ?
Vagy ami mellett elfér magas RAM is és jól hűt.
Köszi.
-
dSERiES
senior tag
Sziasztok búék!
Alábbi konfigra keresek hűtőt, olyan 10e-ig. Egyszerűen képtelen vagyok dönteni, hogy 120-as vagy 92-es ventiset vegyek, a CM Hyper T4 nagyon tetszik, de szerintem nem fér el.
Ház: CM Elite 342 (supported CPU Coolers up to 153mm / 6.0 inch)
Gigabyte B85M-d3h + i5-4570
Gpu egy R9 280x lesz.A másik amire gondoltam egy Cm TX3 Evo.
-
Speed®
titán
válasz
LógaGéza #70826 üzenetére
Ha ránézésre ugyanolyan, akkor szemészet
Jóval ritkább a bordázat, kifejezetten passzív-félpasszív üzemre van kitalálva. Amit írtál (65W) egyébként pont indokolatlanná teszi a túlzott válogatást..kb. bármilyen 12es ventivel szerelt modell halkan lehűtené. A passzivitás viszont feltételeket szab, amiből az egyik a ritka bordázat. Ld. még Zalman FX70, NoFan CR-95, stb.
Nálam HR-02 hűtötte az i7-2600at 4GHzre húzva..kb. 120W..így nézz rá -
LógaGéza
veterán
válasz
Speed® #70824 üzenetére
Érdekelne, hogy miért? Súlyra könnyebb, mint pl a Dark Rock Advanced C1, ugyanannyi hőcsővel, a lamellázottság is ránézésre ugyanolyannak tűnik.
KAMELOT
Helyem van, azzal nincs baj.Amúgy 65W TDP-s prociról beszélünk tuning nélkül, tényleg ennyire nehéz lenne passzívan hűteni úgy, hogy a ház elejében és hátuljában is lesz venti?
-
KAMELOT
titán
válasz
LógaGéza #70823 üzenetére
Aramageddon nem fekete viszont lehet belőle kapni és kevés helye foglal + 17k.
-
Speed®
titán
válasz
LógaGéza #70823 üzenetére
Fekete + passzív témában Macho Zero a nyerő.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Bonyhi Edő #70817 üzenetére
(#70817) Bonyhi Edő
be quiet! Pure Rock
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock 2
be quiet! Dark Rock 3(#70818) predator00
120 de csak akkor ha 2x4GB ramod van
be quiet! Pure Rock
Zalman CNPS10X Optima
Alpenföhn Ben Nevis
Deepcool Gammaxx 200T
92
Zalman CNPS7X LED
Deepcool Iceedge 400 FS
Deepcool Gammaxx 200
Scythe Katana 4
Scythe Tatsumi SCTTM-1000B
Scythe Tatsumi Type I -
predator00
tag
Sziasztok!
Új konfig vásárlását tervezem, és egy kis segítséget szeretnék kérni a CPU hűtő kiválasztásához, eddig mindig a gyárit használtam úgyhogy ebben a témában nem vagyok otthon
Természetesen az egyetlen kritérium az hogy halk legyen
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
~10k
2. Milyen házba kerül?
CoolerMaster Elite 331 (egyenlőre marad ez)
3. Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE GA-B85M-D3H
4. Processzor típusa?
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 OEM
5. Ramok típusa?
Kingmax DDR3 Magas bordávalKöszi
-
Bonyhi Edő
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék megfelelő hűtőt találni:
I5 6600 (65W)
ATX
BQ silent base 600 (170mm)
low-profile memóriák
BQ silent wings 2 fan elől és hátulAz egyedüli kritérium a hang, tehát fanless vagy nagyon halk hűtős megoldások érdekelnének. Keret nincs.
Amiket eddig találtam:- Zalman FX100
- Thermalright Macho x2 ventik nélkül / 1 ventivel
- BQ dark rock pro 3 venti nélkül / 1 ventivel -
LógaGéza
veterán
válasz
jim bcs #70805 üzenetére
Nem tudtam róla, gratulálok, jó egészséget nektek
Ha nem baj csinálok ide egy kis összehasonlítást:
Alpenföhn Matterhorn Black Rev. C
- 6x Ø 6 mm-es hőcsövek
- 1233g
- 158mm
- 1x120mm Wing Boost 2 fan
- 17kbe quiet! Dark Rock Advanced C1
- 6x Ø 6 mm-es hőcsövek
- 1100g
- 166mm
- 1x120 SilentWings fan
- 20,5kPhanteks PH-TC12
- 4x Ø 6 mm-es hőcsövek
- 880g (két ventivel)
- 157mm
- 2x120mm PH-F120HP fan
- 17kCryorig H7-nek csak szürke lamellásat találtam.
Ezek alapján ha passzívan akarom használni, akkor a Matterhorn jobb választás. Jól értelmezem?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
DeckardCain #70808 üzenetére
Cryorig H7 valóban csak ott van, de nem kell hozzá ragaszkodni, a Pure Rock tökéletesen megfelel az igényeidnek
-
jim bcs
nagyúr
válasz
DeckardCain #70806 üzenetére
be quiet! Pure Rock (155mm)
-
DeckardCain
senior tag
Sziasztok. Téma adott, valami halk hűtőt keresek, 161mm-ig fér be.
Mondjuk nem akarok valami 800-1000g-os monstrumot, és jó lenne valami ami ha nem teljesen fekete de menne az alkatrészekhez. Thermalright hűtőket néztem eddig.1. Mennyit szánsz a hűtőre? 10-15k, de inkább 10k fele, 65W-os procihoz csak elég.
2. Milyen házba kerül? Nzxt S340 Black
3. Milyen alaplapra lesz? Msi b150m mortar
4. Processzor típusa? i5 6500-6600
5. Ramok típusa? Corsair ddr4 2400Mhz Lpx -
jim bcs
nagyúr
válasz
LógaGéza #70802 üzenetére
Vagyok, vagyok, csak közben babázok, 1 hetes a lányom így sorry a késésért
180mm fér be max., tehát van választék. Azt döntsd el, hogy tower vagy topflow legyen
Ha topflow és phanteks akkor Phanteks PH-TC12LS, ez fekete-fehér ahogy kérted
Ha torony akkor ráéreztél:
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
be quiet! Dark Rock Advanced C1
Cryorig H7
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, BK-fekete) -
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #70803 üzenetére
Elbeszélgetek én magammal
Végignéztem egyik ismert webáruház kínálatát, két megfelelőt találtam még: ALPENFÖHN MATTERHORN BLACK REV. C és Raijintek Ereboss Core.
Melyik ajánlottabb? Ha jó a EreBoss, akkor jó lesz nekem az is. -
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #70802 üzenetére
Na itt találtam a méretre vonatkozó utalást, a 160-as NZXT Havik 120 lazán elfér, azt írják 180mm magas hűtőnek van hely - így elég sokféle hűtő befér
-
LógaGéza
veterán
válasz
jim bcs #70801 üzenetére
Na akkor üdv itt is (ha már annyira mondtad, hogy kitaláljuk
).
1. Mennyit szánsz a hűtőre? - olyan 15e körül jó lenne kihozni
2. Milyen házba kerül? - Xigmatek Aquila
3. Milyen alaplapra lesz? - Z170M Mortar lesz valószínű, de ez változhat
4. Processzor típusa? - i7-6700
5. Ramok típusa? - CORSAIR Vengeance LPX DDR4 kitek, vagy hasonló magasságúak.Amit még tudni kell, a ház elejében van egy 20-as venti, a hátulján meg egy 12-es (azt lehet cserélem majd egy 14-esre), ezért úgy szeretném megoldani, hogy ne legyen a procihűtőn plusz venti. A házba nem tudom mekkora ami max belefér, itt egy 140es TopFlow Phanteks ment bele, és már majdnem hozzáért az optikához - nálam viszont nem lesz optika.
Ja a másik, hogy fekete-fehér színekkel szeretnék operálni.
Első szétnézés alapján én egy Dark Rock 3-ra gondoltam, ha beférne. -
jim bcs
nagyúr
válasz
tal-garius #70800 üzenetére
Ha már megvan ne add el, jó lesz. Ha ésszel rögzíted nem törsz össze semmit. Ventire megy pü..
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest