Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zvdegor
csendes tag
Sziasztok!
Nem kérdésem lenne,inkább tapasztalatot osztanék meg,mivel nem sok személyes leírást találtam az adott hűtőről a kommentek között.
Nos,nemrég építettem gépet,és elég sokat vaciláltam a hűtőn,végül a Deepcool Lucifer V2-re esett a választásom.Tesztekben kiválóan teljesített,és a legtöbb itt ajánlott hűtővel szemben rendelkezik felhasználói értékelésekkel is.Nem olcsó(vmivel 14k alatt),és magas(168mm),viszont nevetségesen jó a teljesítménye.
Már a csomagolásán látszik,hogy igényes darab,kibontva pedig egy masszív,gyönyörű hűtőt kapsz-bár nyilván a külső a legkevésbé mérvadó egy hűtőnél.
Egy FX 8320assal használom,jelenleg alap feszen,4ghz-en,de teszteltem turbo módban,nagyobb fesz felvéttel is.Szóval,prime95 smallFFTs,és Blend sem tudta a procit 41 fok fölé vinni,míg Aida64-ben 40 fok max,mindezt úgy,hogy a venti max 75%-on,azaz teljesen némán pörgött.(Itt jegyezném meg,h a ventin is látszik az odafigyelés,ez kérem rendes iparosmunka)
Diablo 3,Tera max 42fok,Witcher 3 közben max 47 fok volt a hőmérséklete.Gyanús volt nekem,hogy hogy lehet magasabb a temp játék közben,mint 100%-on hajtva,végül arra jutottam,hogy a ház szellőzése nem ideális,így a plusz melegedő alkatrész(VGA) a házban eredményezi.Tehát induljunk ki a 41 fokos max hajtásból,ami számomra azt jelenti,h kegyetlen headroom van még benne OC-hez.
Mint írtam az elején,nem olcsó móka-bár ez is nézőpont kérdése,mivel hivatalos tesztek alapján dupla árú noctuáktól 2-3 fokban marad el,és őszintén én sem nagyon tudom elképzelni,h ennél sokkal hűvösebb lehetne a proci léghűtésen-,de ha valaki szeretne még egy lehetőséget a sokat emlegetett Scythe,és Alpenföhn hűtők mellé,akkor hezitálás nélkül tudom javasolni bárkinek.Üdv:
Zvdegor
-
XenHai
senior tag
Üdv !
Szerintetek el fér egy Brocken 2 egy Nanoxia Deep Silence 2-es házban ?
A tetejében van 2 venti és félek a szélesség miatt.
-
Ribi
nagyúr
-
bombibmw
veterán
-
joe979
aktív tag
Üdv Úrak!
Egy x2 , 5200+ procit szeretnék passzívvá tenni.Csak netre van használva. Milyen lehetőségeim vannak erre ? A célnak megfelelne egy régi széria, fekvő bordára gondoltam , ár minél olcsóbban
Egy ilyen házról van szó : -
HAX
tag
Sziasztok.
A Phenom II X4 965 BE gyári hűtője iszonyú hangos, mit ajánlanátok helyette 5-6k-ért? (Ha több egy kicsit az sem gond, nem tudom milyen áron mennek most ezek.)
1. Ház: GABA 8062D (Ha nem fér be akkor leszedem a gépház oldalát és odatámasztom ez nem érdekel, úgy is lesz majd új ház: Zalman Z11 Neo)
2. Ram: KINGSTON 4GB DDR3 1600MHz HyperX Savage Intel XMP RED
3. Léghűtés-re lesz csak pénzem
4. Igen
5. Alaplap: Gigabyte GA-MA78LMT-S2 -
jim bcs
nagyúr
válasz
#65675776 #68083 üzenetére
(#68083) daa-raa
Mint minden torony esetében, egyébként nem eget rengető.(#68087) Kormi76
Ugyanaz a venti mint a 200-on csak egy picit nagyobb, terhelésen szintén csak szélzaj van. Annyiból rosszabb a helyzet a 300-nál, hogy van 2 karmantyú a ventin alul és felül, emiatt a függőleges mozgatás nem megoldható. Ennek tetejébe még egy tölcsér vázat is kapott ami a magas ramokat nem kultiválja. -
Kormi76
aktív tag
-
hEngi
tag
válasz
Dickassman #68079 üzenetére
Szia,
Nekem egy GAMMAXX S40 DEEPCOOL van rajta
Semmi gondom vele egyenlőre bár nekem LP-s RAM -om van!Üdv,
hEngi -
Sziasztok!
Akinek esetleg van ilyene: Scythe Ashura Shadow modja meg legyen kedves hogy ettől elfér a magas ram? Lehet cserélni a ventiket rajta (pl.: Corsaair AF 140-re)?
Előre is köszi! -
tpeter77
addikt
válasz
Potzee #68078 üzenetére
szia!
Úgy van ahogy mondtad! Nem fér bele 150mm-nél magasabb hűtő, már a Brocen ECO is neccesen fér el.
A memória kb 30mm magas, az alaplaptól mérve 35mm-re van a teteje (a memóriamodulba szerelve).
De a hűtő nem ér el a memóriáig, ez nem gond.Északi hídon lévő borda 22mm magas, a venti meg 23-ra van a cpu tetejétől, elvileg ezek sem fognak összeérni.
A hűtő szélessége és magassága az,a mit még meg kell nézzek, mert rátettem az alaplapra a hűtő alulnézeti képét és 3-4mm-t de lelóg az alaplapról a borda, tehát felfelé kell ennyi helynek lennie az apalpap felett, szerintem van még ott egy kis hely.
A magasságát pedig mégegyszer megnézem, hogy a táp alatti vízszintes tartóelem nem ér-e bele.
Nem is gondoltam volna, hogy a nagy Chieftec toronyházba így kell majd méregetnem, pedig annó azért vettem, hogy jól szellőző házam legyen amibe lehet halk ventiket rakni és akár egy jó nagy hűtő is elférjen a procin.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Kormi76 #68081 üzenetére
Hűvösebben tartja a procit kvázi sokkal jobb mint a gyári és csendesebb is.
Maga a borda jó koncepció, a 9-es venti az már nem annyira, az picit hangos lehet maxon és ennyi a buktató benne, max egy venti csere később beeshet.
Egyébként maga a venti is halk de a Deepcool Gammax 200-é csendesebb, konkrétan full terhelés alatt is csak enyhe szélzaj van.A márkáról röviden annyit kell tudni, hogy a Cooler Master és a Xigmatek összeházasodott, ebből lett a Rajintek. A termékeket Németországban tervezik de a gyártásuk Tajvanon történik. A legfőbb disztribútor a német Caseking GmbH.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
jim bcs #68080 üzenetére
Többször is ajánlottátok már a RAIJINTEK Aidos-t, de annyira olcsó a többi hasonlóhoz képest, hogy muszáj megkérdeznem hol a buktató ebben? Egy stock dobozos intel hűtőhöz képest mit tud? Nézegettem teszteket, de nagyon sok vizes hűtés van a táblázatokban esetleg más 4-5x drágább hűtők, így nehéz megbecsülni a teljesítményét, mert persze, hogy azoktól elmarad. Egyébként hajlok rá, hogy azt vegyek.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Dickassman #68079 üzenetére
THERMALRIGHT TRUE Spirit 90M Rev.A
DEEPCOOL GAMMAXX 200
RAIJINTEK Aidos
RAIJINTEK Themis
SCYTHE Tatsumi -
Dickassman
csendes tag
Helló,
Intel® Core™ i5-4590- hoz keresnék cpu hűtőt.
Nem akarom húzni, valami nem túl drága de jó kis hűtőt szeretnék olyan 6-9 ezer forintért, ha halk az nem hátrány.A ház: cooler master N200
alaplap: ASROCK B85M Pro4
RAM: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ4GX3M2A1600C9B (ezzel lehet gond, mert nem olyan alacsony fajta)Válaszotokat előre is köszönöm,
Bence -
tajner10
tag
Jön a nyár az alp proci hütő nem bírja ki sokáig így szeretnék beszerezni eggyet egy amd fx8350-he max 12k,sharkoonvaya black value gépházba (lehetőleg tudjam majd rárakni a gépház oldalát,és néztem azokat is amiket előttem írtak nekem az ALPENFÖHN Brocken 2 és a Matterhorn pure edition ami tetszik de ha tudtok jobbat.
-
tpeter77
addikt
válasz
Potzee #68061 üzenetére
szia
HALK hűtők közül az
Alpenfohn Brocken Eco és az Alpenfohn Matterhorn Pure Edition is támogatja az LGA775-öt, és 1000Ft köztük az árkülönbség.
Ha ebben az ársávban nincs jobb/halkabb, maradok ezeknél, azt meg du-n megnézem, melyik fér el jobban a házban. Bár lehet, a kisebb is bőven elég... -
jim bcs
nagyúr
válasz
Trailblazer #68072 üzenetére
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
THERMALRIGHT True Spirit 120i
BE QUIET! Shadow Rock 2
BE QUIET! Shadow Rock Slim
BE QUIET! Pure Rock
SCYTHE Ashura/Ashura Shadow
SCYTHE Kotetsu
ALPENFÖHN Brocken 2 --> nagyon kemény, nagyon ajánlott, olcsó, best buy
ALPENFÖHN Matterhorn Pure Edition -
Trailblazer
veterán
Erre kapok választ? Köszi.
-
eight
senior tag
válasz
Potzee #68070 üzenetére
Na jó, igazából én is odaülök majd néha, de azokhoz amit én tolok, (Doom, Quake, sakk, stb) elég a mostani hangtalan régi gépem is, Ő meg a mai "mindegy milyen szar a kód, majd vesz jobb gépet a hülye gamer" játékokat tolja, szóval sajnos kell.
Akkor talán ez lesz: http://ipon.hu/webshop/product/alpenfoehn_matterhorn_pure_edition/265819
Köszönöm szépen!
-
eight
senior tag
Üdv!
Gyereknek rakok össze gépet, K-s Haswell egy z97 Pro Gamer-ben, de még nem tudom hogy Define R4/5 vagy Deep Silence 2 lesz e a ház, szóval lehetőleg minél alacsonyabbat szeretnék (pedig a True Spirit 140 tetszett). A ramok Savage Red-ek lesznek. 1x ezerben gondolkodom, és fontos hogy "halk" legyen még OC-nél is. Ben Nevis-t meg a Brocken 2-őt néztem, vagy esetleg a Macho rev b-t (ha megérné a felárat), de bármilyen tanácsot és segítséget szívesen fogadnék, sajnos az utóbbi időben a tesztek olvasásában kimerült a hűtőkkel való foglalatoskodásom.
Köszönöm
-
venom1987070
csendes tag
Azt kihagytam hogy lapra merőleges kellene a ferritmagos tekercsek miatt legfőképp.
-
tpeter77
addikt
válasz
Potzee #68061 üzenetére
szia, holnap válaszolok mindenre.
a fene se figyeltem, hogy nem a friss hsz-t hozta előre ez a fórum....
kösz a tippet, jól néz ki ez a hűtő. 775-ös E8600-at kellene úgy lehűtenie, hogy csendben maradjon a gép.
a ház egy Chieftec torony, a RAM magasságát majd lemérem milyen magas és a hűtő alaprajzát ráteszem az alaplapra, hogy rendben elfér-e majd. A hűtő magasságától nem félek, szerintem a 150mm simán elfér. -
Potzee
addikt
válasz
Aurig@ #68062 üzenetére
A dupla ventis megoldásoknál mindkettő venti egy irányba fúj. Mindettő a ház hátulja vagy a ház teteje irányába. Semmiképp sem egymással szemben!
Szerintem semmi értelme egy szimpla torony coolerre két ventit aggatni. Hőmérséklet tekintetében 2-3 fokot nyerhetsz, de zajban többet... -
Aurig@
őstag
Üdv.!
A 68058-as kérdésemre tud valaki tanácsot adni?
Köszönöm
-
venom1987070
csendes tag
Üdv! i7-4770K Procihoz keresek Procihűtőt,viszont nem vágom a hűtőket...Gyári kacat van rajta.Fél óra prime95-ös folyamatos izzasztás után ez volt a helyzet:
A fotókat a stresszelés leállítása elött csináltam.
Ami fontos lenne:-Ár/Érték/Hatásfok legyen arányban
-Magassága 150-160max
-Aktív legyen
-Az hogy vizes vagy léghűtés teljesen mindegy
-Max 20 Mátyás a keret,viszont azért nem fizetnék 20at ha van egy olcsobb ami ugyanazt hozza,VISZONT ha egy felette lévő sokkal sokkal jobb akkor karcolhatjuk a 25-öt.-De ez tényleg a PLAFONElőre is köszönöm a segítséget a hozzáértőktől!
-
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
kb.1-1,5 éve nem foglalkoztam a témával és sajnos nem volt időm belemélyedni a topikba sem. ezért szeretném kérni a segítségeteket.
I7-4970k procihoz keresem a legjobb léghűtőt. Vizet nem akarok a gépembe engedni.
Régebben a Phanteks PH-TC14PE és a Noctua NH-D14 volt a kiválasztottam.
A kettő közül sem tudtam dönteni igazából, de az új CPU hűtőket sem ismerem.
Hozzáértők segítségét kérném szépen melyik lenne a legjobb választás.
Elsődleges szempont a hűtési képesség, a másodlagos (majdnem ugyan olyan fontos) az alacsony zajszint.Köszi!
Sasa -
Potzee
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #68053 üzenetére
Nyugodtan tedd fel, nyilván jobb lesz, mint a gyári cooler. A 2. ventit viszont én nem szerelném fel...teljesen felesleges.
-
Potzee
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #68051 üzenetére
Nem.
Ha nem bírná, kikapcsol a konfig.
Azt a 95-105W-ot azért nem egyszerű kihajtani a CPU-ból... -
BUZZLGHTYR
senior tag
ha egy deepcool gammaxx 200-ra 2 db zalman ventillátort szerelek és rászerelem egy q6600 ba akkor mi lesz? elvileg 95w ig hűthet, szerintetek leég a procim?
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Ismét lenne egy kérdésem: Ha a procihűtőre szeretnék felrakni mégy egy ventit, hogyan hatékonyabb? Egyik beszívja a levegőt, a másik kifújja vagy egy mással szemben úgy, hogy mindkettő beszívja a levegőt? Mindkét megoldást megoldásról láttam képeket.
Én személy szerint az első megoldást részesítem előnyben: Egy beszívja a másik kifújja.
Jól gondolom?
Köszönöm
-
Potzee
addikt
válasz
#65675776 #68046 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy! 160 mm hely esetében már tágabb a skála!
Benéztem!Én a BM-01B-U3 házikó adatlapját néztem...
Köszi a helyreigazítást!Ebben az esetben a korábban említetteken felül érdekes lehet: Alpenföhn Matterhorn Pure, Scythe Mugen 4, Raijintek Ereboss vagy neccesen egy Brocken 2 a bordán lehúzott ventivel
-
DragoX
tag
Sziasztok!
Keresem minél halkabb cpu hűtőmet kb. 10k-ig. Proci: Intel Core i5-4590. Egy Define R5 házba menne. Tuning nem játszik. Alaplap H97-PLUS vagy H97M-PLUS. Memória: CRUCIAL DDR-3 8GB/1600 Ballistix Sport KIT.
Több lehetőség is érdekel, ha van.
Köszönöm!
-
Potzee
addikt
válasz
freezer922 #68039 üzenetére
Pontosan.
Mindegyik kiváló cucc, minimális különbségek vannak közöttük.
Talán az Ereboss a vékony ventije miatt kiesik (kisebb légszállítás). -
Potzee
addikt
válasz
freezer922 #68037 üzenetére
Hónapok óta nem jött kiemelkedő újdonság, úgyhogy én továbbra is a jól bevált vasak közül választanék...Thermalright HR-02 Macho ill. Rev.A/ Rev.BW, Alpenföhn Brocken 2, Raijintek Ereboss, Scythe Ashura, Scythe Mugen MAX / Mugen 4...olcsóbban Alpenföhn Matterhorn, Scythe Kotetsu...épp, hogy a 15k keret főle csúszik a jelenleg legolcsóbb dupla torony cooler, a Deepcool Neptwin.
-
freezer922
aktív tag
Engem is érdekelne egy 4690k-s hűtő :x az én esetemben nem érdekel ha rálóg a ram slotra/ház per pillanat egy sharkoon vaya (de ez 1 hónap múlva csere, szóval ha túl nagy is a hűtő max. ideig óráig leveszem az oldallapot ^^'), és a keretem 15k körül van max.
Igazából már rákérdeztem erre egy hete de senki sem válaszolt q.q
-
LYRI
tag
Hello. i5-4690K-ra milyen hutot vegyek? Gondolom a gyari nem lesz eleg ha kicsit huzok rajta.
-
törölt tag
Azt nem tudjátok, hogy beszerezhető-e még valahol a Thermelright AM2 retention frame? Erre gondoltam:
-
Potzee
addikt
-
Televan74
nagyúr
Brocken 2 vagy a Brocken ECO a jobb? Vagy egyforma?
-
Potzee
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #68015 üzenetére
A Gammaxx S40-nek egyedi 120 mm-es ventije van, ugyanolyat nem igen fogsz találni...standard 120 mm-es vagy 92 mm-es ventit rá lehet ugyan mókolni a bordára, de felesleges. Max. 2-3 fokot nyersz az upgrade-del.
Én egy Scythe Kotetsu-t, Alpenföhn Brocken ECO-t javaslok vagy kisebb méretben Raijintek Aidos. -
jim bcs
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #68017 üzenetére
gumi felfogatót és drótot is kapsz, ha más nem az aprón vagy hajtol magadnak
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #68015 üzenetére
mindegyikre rá lehet
-
BUZZLGHTYR
senior tag
S40re 2 db hűtőt rá lehet szerelni szépen?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #68013 üzenetére
12-es:
DEEPCOOL GAMMAXX S40
DEEPCOOL GAMMAXX 300
RAIJINTEK Themis9-es:
DEEPCOOL GAMMAXX 200
SCYTHE Katana 4
SCYTHE Tatsumi
RAIJINTEK Aidos12-esnél nem mindegy milyen a házad és a ramod.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #68010 üzenetére
Na akkor most melyik foglalatra kell?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
10k ig mi a legjobb 775/1150 ís hűtő?
-
Gh0sT
addikt
Szeretnék feltenni bár hülye-kérdést:
- a hűtőn lévő venti mindig szívja a levegőt és nem fújja, ugye?
- ez igaz azokra a hűtőkre is, amiken oldalt van a venti?
- oldalsó ventivel szerelt hűtők bárhogyan felhelyezhetőek a CPU-ra, vagy aszimmetrikusak és teszem azt csak egy/két irányba tolják a levegőt? -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy max 80 mm magas CPU hűtőt I5-45xx-hez? Lapos htpc házba kerülne, így halkabb fajta kellene.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest