Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Apple asztali gépek
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fujifilm X
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
Milyen házban van a rendszer felépítve, milyen GPU fölött? A 9400f annyira nem kazán, hogy simán egy kisebb hűtőnek is boldogulnia kellene vele.
Most nézem az adatlapod. Akkor is furcsa, az alaplap mennyi feszültséget ad a procinak?Szerintem a ház-rendszer szellőzés lesz a gond? -
oravecz56
aktív tag
Hi szojjá rendelek én is 3 db-ot kiprobálom de a mostani 3 db 143 halk és (nem akarom megbántani a kompakt vizeseket
) de ezzel megtaláltam amit kerestem előtte 100i viz volt
inkább nem mondok semmit.
1500 fölött kezd hangja lenni.
Ha érdekel teszt primere 95 csak erősebbelel nem kinzom a cpu-t. -
Hobbbyt
őstag
Na most lesz mind gondolkoznom egy darabig, köszönöm
A Zalman FX70 ennyire nincs partiban a HR02 Macho-val?
Már látom magam a lelki szemeim előtt hogy, egy széles ragasztószalaggal és egy zacskóval oldom meg a légterelést a HR02 Machoról
(tudom, nem túl szép megoldás.. de a hibátlan működés szinte garantált)
Ezek a előlapi venti szabályzók honnan szerzik a hőmérsékleti infókat? Alaplapról, vagy külön diódáról?
-
Hobbbyt
őstag
(#62938) reset : Ezz tetszik!
(#62939) and1ao : Ezz még jobban tetszik! De az ára 2x annyi mint amennyit szánnék rá.. és a súlyával se vagyok megbékélve. Bakker ez 1.12 kiló
Elbírnak ezek a 6-7 rétegű nyákok ekkora csavaró erőt tartósan, károsodás nélkül? Vagy ezt már a házhoz is rögzíteni kell?
Egy Asrock Z97 Extreme 4 lesz alatta.. nem tudom mire képes a lap, de tervezek egy egyszerű kis venti vezérlőt amivel levehetem az összes venti fordulatát, manuálisan.
Lehet, hogy valami okos megoldástént az egyik kisebb passzívszerű hűtést egy légcsatornával össze kötöm az egyik ventivel a ház oldalán. Lehet kapni valami ilyen légcsatornát? -
Speed®
titán
Nem Ashurán, Mugen2őn használok GlideStream ventit, stabil értéken pörög..a szabályzásért a lapod felel, arra nézelődj..temp. tolerance vagy ilyesmi..nagyobb értéket megadva lassabban reagál, nem olyan feltűnő az "imbolygás".
14es ventinek 1k rpmen van némi szélzaja már, ha zavar, vedd lejjebb ;p -
Potzee
addikt
Imádom a nagy dög vasakat, de el kell ismerni, hogy a HR-22 a közel 30k árával nem egy ár/érték bajnok...
bombibmw kolléga tapasztalata szerint az Ashura néhány fokot ver a Macho-ra, de szerintem a jó, öreg Noctua D-14, az SE2011 változat PWM-es ventikkel, használtan 15-16k környékén jelenleg bestbuy. Csak egy 1155/1156/1150 backplate kell hozzá (1k). bombi nem régen adta el a Phanteks PH-TC14 hűtőjét 20k-ért...az lett volna jó Neked... -
jookomak
őstag
Visszanézegettem pár hsz-ed, én arra tippelek, hogy nem ok a prociban az érzékelő. Jobbnál jobb hűtőkkel kapsz sz@r hőfokokat. Nálam a többet fogyasztó 2500k 4 ghz-en, macho-val max 65 fok. Ha megfogod a hűtőt meleg?
Esetleg nem lehet a házban fordítva valamelyik venti? Bár nem nézem ki belőled, úgy látom túl vagy már pár szerelésen.h1mpi: Én vennék egy pwm-es elosztót, ha két ugyanolyan venti, menjenek csak szépen ugyanúgy. Báááár ha esetleg elbírja a radi, kipróbálnám, hogy az egyiket leszabályozni nagyon alacsonyra, a másikat meg tűréshatár alá, hogy ne induljon el. Aztán amint kell a kraft, szépen együtt felpörögnének.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
mATX (vagy VANGUARD vagy GRYPHON) lenne a lap, és vagy K-s i5, vagy nem K-s.
Csak ugye 160mm vs. 162mm lenne a nagy Macho, bár ha kiveszem a HDD keretet, akkor 185-ig jó.
Bevallom, nagyon szemezek egy ilyennel...
-
-
Picturemaker
őstag
-
Picturemaker
őstag
Ha AVX-es Prime alatt 4.2-őn elmegy a procid 1,141V-on, akkor nagyon jó a procid! Nekem adaptívon van a cpu VCORE így normál terhelés alatt annyit kap, mint nálad, de AVX esetén felnyomja 1,25V-ra.
Nálam MX2 van, ami állítólag szintén gyengébb kicsit, mint az MX4. Nem lehet, hogy kicsit sok paszta van a hűtő alatt? -
pipo112
őstag
Sokszor nem mindegy milyen ventit teszel a bordára minden borda más ugyan úgy mint a ventik pl én probáltam alpendhön wingboostot rakni a cooleremre ott rá kellet jöjjek a machon nem úgy mükszik ahogy kéne 1500-on tekert mindkettő azt még is csapkota a kupak a 68-69C-t .
ugyan olyan beállításon 2 AC f12 pwm Max kupak 64C 1200 rpm-én Prime alattui: és a Wing boostnak 1500 volt egy fajta sugárhajtómű hangja de 1200ig hangtalan
-
jookomak
őstag
A borda és a hőcsövek melegek? Ha nem, akkor vagy a hűtő van rosszul feltéve, vagy kupaktalanításra szorul a proci. Próbáld ki a házventidet csutkán járatni a proli-n. Ha jobb hőfokokat kapsz, akkor a jelenlegi szélkerék hibája a dolog.
Alapórajelen is irreálisan magas hőfokot kapsz?
Töltsd le a linx 0.6.4 avx verzióját, és ereszd rá a procira, az még jobban megdolgozza.
Ha semmi változás, akkor még az is lehet, hogy a szenzor mér félre. -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Nálam Thermolab Baram szintén Swif2-essel (120P) 4,2-őn ez a teszt 78 fokos a legmelegebb mag. Elméletileg a Te hűtőd pedig egy kicsit jobb. Milyen pasztával kented be?
Legalább 28.1-es Prime Large FFT-s tesztet mindenképp futtasd, mert a C3-as procik ott el szoktak vérezni.
-
Morris
veterán
Szivesen választottam volna ezt is, de félek a méretek miatt nem lenne őszinte a mosoly ha mégsem sikerülne felapplikálni.
Ezért inkább a True Spirit 120M BW lesz. Az igényeimnek ez bőven megfelel. Elég jókat írtak erről is a fórumtársak. Teszek vele egy próbát. Különben is, a webáruház már fogadta rendelésemet
De azért köszi. -
-
Potzee
addikt
Ez a Dark Rock Advanced C1 166 mm magas...szerintem nem fér be az Arc Mini R2-be
" CPU coolers up to 165 mm tall "
Én egy Ashura-t próbálnék ki, párhuzamosan elhelyezve a VGA kártyával, úgy, hogy a venti a processzor által termelt hőt felfelé, a ház tetején keresztül fújná ki...csak ebben a felállásban a heatsink a memória slotok fölé nyúlik...ez csak normál vagy low profile ramok használata mellett lehetséges.
Vagy ha már BeQuiet, akkor mit szólnál egy SHADOW ROCK TOPFLOW SR1-hez? Brutál halk venti. Ha nem húzod szénné a procit, akkor lazán elbír vele és ez alatt elférnek a magas hűtőbordás ramok is...
(#53276) stalone: Tudomásom szerint a T4-et is csak a VGA kártyával párhuzamosan lehet felfogatni, úgy hogy a venti vagy a ház teteje irányába vagy lefelé a VGA kártya felé fúj...hátrafelé nem...
-
kromatika
veterán
igen ám de a Iwy sikkal jobban melegszik mint a sandy.és én azért ajánlottam a rew a,mert tuningnál jól jön ha állítható a venti sebessége,mert ha esetleg nyáron a 40 fokban kevés a 800rpm,akkor nem kell másik ventiért szalagnálni,hanem csak feljebb állítja az ember az rpm számot. Gazsi00
octai D14 borda 160mm,és a venti ahogy ki log kb 3cm,de le lehet huzni a ventit teljesen a hűtő aljáig,csak úgy mint a Macho esetében.Tehát ha kilog a venti akkor is max 163-164 lehet.
-
bombibmw
veterán
Pont ezt írtam az előző HSZ-emben,hogy nekem 100W körül eszik 4GHz-en.
Így az hőfokok is olyanok,mint nekem.
Valószínű,hogy a második a jó,az első pedig rossz mérése a programnak.
Szerintem mérj még egyet!
Egyébként ilyen időben ez is korrekt szerintem.
A Core Temp általában jól mutatja. -
smiti
veterán
Most nézem, hogy itt valami nem stimmel. A teljes fordulatos hűtés mellett is magasabb értékek születtek, illetve a fogyasztási adat kijelzése sem százas. Mert ugye az utolsó tesztnél a valósághoz inkább közelebb álló ~ 108W van.
Na segítsetek, hogy mi lehetett ott a baj!
-
bombibmw
veterán
Nagyon jó!
Nekem 4-5-6 fokkal melegebb.
Neked be vannak kapcsolva az energiagazdálkodási opciók BIOS-ban,hogy csak 65W-ot ír fogyira?
Nekem 100W és ki van kapcsolva mind.Nem hinném,hogy ennyivel többnek kéne lenni nekem.
Mondjuk más 65W-ot elvezetni és más 100W-ot.
A LOAD feszültségem is annyi pont,mint Neked. -
Potzee
addikt
Uraim, Önök gyönyörű konfigurációkkal rendelkeznek!
Nálam is Macho csücsül a procin, 40 C fok a magok hőmérséklete, de full passzívan, egy kumma venti sem dolgozik a házban.
Továbbá nekem is volt Ninja 3-am és jelenleg is van egy Ninja Mini a szekrényben...vár a bevetésre! -
bombibmw
veterán
Jó hőfokok nagyon,feltéve,hogy nem egy komplett vizes rendszer adatai ezek,vagy légkondi megy a szobában
Nekem most 33 fok körül alakulnak a maghők,26 fok van a helységben.
Szerintem egyébként a Macho az egyik legkönnyebben szerelhető hűtő és akkor Te még nem szereltél Scyte-ot. -
bombibmw
veterán
Szép munka!
Ha nem raksz az sem baj,a meleg levegő úgyis felfelé száll,de ha raksz gyorsabban tud távozni.
Én raktam,mert szépen világítják a rendszert és nem fogyaszt szinte semmit,leszabályozva pedig semmi hangjuk sincs,ergo megéri szerintem.
Egyébként elégedett Vagy a Macho-val?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- sziku69: Szólánc.
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Ukrajnai háború
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest