Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
kromatika #58098 üzenetére
Köszönöm a részletes felvilágositást.
Én ezt néztem ki,http://www.aqua.hu/noctua-univerzalis-cpu-huto-heatpipe-12cm-nh-u12s-237757.html
A zajszintje majdnem fele a többiénél,vagy ez már tulzás??
Az a plusz 8k nem számit, ha veszek20 ért a legjobbat szeretném.
Igy is azokat ajánlod??? -
kromatika
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58094 üzenetére
szia elégnek elég a gyári hűtő is,és szerintem nem hangos,bár ez szubjektív.rakd fel aztán majd meglátod hogy zavar e a hangja.ha igen,akkor is 4670-re fölösleges lenne 20-ért hűtőt venni.Ha befér a házadba akkor plThermalright True Spirit 120 [link] vagy Scythe Kotetsu[link] 10 ért halk és bőven elegendöek a procidhoz.ha pedig extra halk kell akkor 13 ért Scythe Ninja 3 Rev. [link] de még inkább Thermalright HR-02 Macho[link]
-
SamS20
senior tag
na leszűkítettem a kört ezekre :
Thermaltake Contac 16, (nem tudom hogy a 30dba hangos e) nekem most a gyári hűtő ha 2400on pörög nem hallom
SPIRE Kepler Pro (ez elég korrekt meg szerintem könnyű a felszerelése)
Cosmo Cool LC-CC-95 (árához képest szerintem ez is jó, 1800 rpm csak ami számomra aggasztó)
Arctic Cooling Freezer A11 (ez szállítja a legtöbb levegőt, és 500-2000 rpm között állítható, viszont elég nehézkes a felszerelése)Szempontok, könnyű felszerelhetőség, ha nem is pwm, de akkor legalább halk működés.
Árban nagyjából egyben mozognak, Counter Strike : Global Offensive, Team Fortress 2-nél nagyobb játékokkal nem lenne hajtva, amúgy netezős, filmezős konfig (Fx6300)
-
Mengele
tag
Hi
Xigmatek Apache III CD903 -lenne a gyari huto helyet egy A8-7600 procin.
Persze ha megjelenik.
Tuning nem lesz.Jo vallasztas?
Helpet elore is koszonom
-
menledge
senior tag
Sziasztok!
Szetetnék tanácsot kérni!
Egy i5-4440/4570re keresnék hűtőt.Tuning nem lesz! Tudom, h többször volt már kérdés, végig is olvastam a topicot, DE sokminden változott. Pl. 7-8K többen is sokaltak egy evo 212 vagy t4ért, ami most 10K...
Nekem a keretem max 8K volna, de persze nem volna baj ha kevesebb!
A házban a hely max 160 elvileg, de valószínűleg kicsit kevesebbElöre is köszönöm válaszotok!
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
4670 hez szerintetek jo, és elég lesz a gyári hütője??
Vagy érdemesebb rá venni valami normálisat.De milyet? Fő szempont hogy halk legyen és max 20k. -
Apollo_21
addikt
válasz
CoroStar86 #58092 üzenetére
Semmi baj a Mugen-nel..de az Ashura vékonyabb/keskenyebb, tehát biztosan nemér meglepetés a ramokkal kapcsolatosan sem.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Potzee #58091 üzenetére
Köszi mindenkinek! Arctic-om volt már, egy Phenom II 955 BE-vel, 3,2-ről 3,9-ig simán lehetett húzni, nekem gondom nem volt vele, de ha a Scythe-k jobbak, az csak pozitívum.
Elég csendes volt már az is, Ashura még csendesebb? Mugen 4-gyel van valami baj? Vagy csak azért Ashura, mert kisebb, de ugyanolyan jó teljesítményű?
-
Potzee
addikt
válasz
CoroStar86 #58089 üzenetére
+1 az Ashura-ra
A Freezer Xtreme Rev.2. gyatra felfogatására pedig egy nagy mínusz, ez a cucc abszolút felejtős!
-
Apollo_21
addikt
válasz
CoroStar86 #58089 üzenetére
Ashurára adnék egy szavazatot...biztos nemlesz gond a magasbordás ramokkal sem.
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! A pár nappal ezelőtti kérdésemre nem kaptam választ, megkérdezem megint...
Mostanában fogok a régi laptopom árából gépet építeni. Az már biztos, hogy AMD procim lesz, Kaveri vagy Richland és tuningolni is szeretném (AMD A8 6600K lesz minimum). Scythe Mugen 4, Scythe Ashura és Artcic Cooling Freezer Xtreme Rev.2.-ben gondolkodom, mind remek hűtő, de most a csendesség lesz az elsődleges szempont (Fractal Design Define R4 házba lesz). Valószínűleg magas, Corsair Vengeance memória lesz a gépben. Szerintetek melyik hűtőt válasszam? Előre is köszönöm!!!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Imperius #58082 üzenetére
Frio-t és társait nem izlelgetném vételi szándékkal nagyon....mert ha megsza*** a venti akkor mehet a fejvakarás h honnan lesz pont olyan venti ami egyedileg van odaszabva.
Inkább egy kicsit drágább de olyan megoldás kell ahol bármilyen ventivel kilehet váltani ha szükség van rá. -
Imperius
csendes tag
válasz
Picturemaker #58085 üzenetére
köszi a válaszokat
ha lentről felelé azt jelenti, hogy vidkari felől fölfelé, akkor nem is baj, mert egyedi házat készítek, és alul felül fog levegőzni keresztben
-
Imperius
csendes tag
válasz
Picturemaker #58083 üzenetére
én konkrétan az említett 2 hűtőn gondolkozok, mert használtan alig drágábban van egy
másik kérdés: ami am3-ra jó, az am3+ra is igaz? iponon hülyeségeket írnak úgy látom a kompatibilitással kapcsolatosan
-
Imperius
csendes tag
sziasztok
fx 6300-ra elég egy arctic xtreme rev 2.0, vagy szánjak pár ezerrel többet egy használt : Thermaltake CL-P0564D Frio-ra? -
bombibmw
veterán
válasz
Real_Necro #58080 üzenetére
Arctic-ok hulladékok.
Gyenge felfogatás,hangos venti,xar kinézet.
Ha olcsóbbat keresel,akkor Scythe Kotetsu.
Hatékonyabb,halkabb,jobban néz ki,egyszóval mindenben jobb. -
bombibmw
veterán
válasz
Real_Necro #58078 üzenetére
Természetesen.
Először azt kell kipróbálni,ami már megvan.
Ráérsz utána gondolkodni,ha esetleg nem vált be. -
bombibmw
veterán
válasz
Real_Necro #58076 üzenetére
Szívesen.
Azt már most borítékolom,hogy a gyári kevés lesz. -
bombibmw
veterán
válasz
Real_Necro #58074 üzenetére
Gondoltam,hogy lesz még egy csavar.
A fenti hűtők mindegyike mellett elférnek a magas bordásak is. -
Real_Necro
veterán
válasz
bombibmw #58073 üzenetére
Ramot kifelejtettem, Corsair 2x4GB DDR3, ami ugye hűtő bordával ellátott, szóval annak is el kell férnie.
-
bombibmw
veterán
válasz
Real_Necro #58072 üzenetére
Aszmás.
Akkor tessék átírni az adatlapot!10k-ig Scythe Kotetsu,CM 212 Evo.
Fölötte Scythe Ashura,Thermalright Macho,Alpenföhn Matterhorn Pure,Alpenföhn Brocken 2. -
Real_Necro
veterán
válasz
bombibmw #58071 üzenetére
Ja, az régi adat, Cooler Master 690 II Advanced házam van.
Szerk.: frissítettem az adatokat
(átmenetileg)
-
bombibmw
veterán
válasz
Real_Necro #58070 üzenetére
Mivel csak annyit találtam a házadról,hogy 192mm széles,ezért egy Thermalright Macho 120,vagy Thermalright True Spirit 120M-et ajánlanék,amik tuti,hogy elférnek majd.
A Macho 120 jobb,viszont a True Spirit 120M olcsóbb.
Mindkettő elviszi a procidat. -
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
i5 4570 box proci és Asrock H87 Fatal1ty lap mellé keresek procihűtőt. Halk, stabil, nem túl drága érdekelne. Tuning és játék nem lesz, csak néha egy kis Lightroom munka/renderelés.
Mit ajánlanátok?
-
bombibmw
veterán
válasz
MaxxDamage #58068 üzenetére
Áááá.
Szerintem maradj a kék témánál inkább!
Ne legyen szivárvány a konfig! -
cunnir
tag
válasz
MaxxDamage #58065 üzenetére
Biztos nem cseréled le?
-
bombibmw
veterán
válasz
MaxxDamage #58060 üzenetére
Én mán láttam az másik totyikban.
Nagyon szép,ennyiért az lenne gáz,ha nem lenne az.Felülre fekete ventik és kék kábelharisnyázás,vagy kék ventik és kék kábhar.,azt kész is.
-
MaxxDamage
félisten
Köszi mindenki !
(#58061) Apollo_21: A HAF 912 Plus házba pont befért... igen
(szerencsére semmit se ér el..) batár egy darab ! /ezt a hűtőt soha, de soha nem cserélem le... az biztos!/
(#58064) Potzee: A házventi meg sok is azt mondod ? /van amiket még nem is látsz/
(szerintem is, de azt szeretem, ha max. bevan építve a ház...
)
L
-
Potzee
addikt
válasz
UP neki!
...de ez a rengeteg venti...brrrr... -
Picturemaker
őstag
válasz
Baz', ez nagyon nagy! Csak a középső ventivel hogy szuperálna?
-
Apollo_21
addikt
válasz
Ez éppen csak befért
Pontosítva..a gépházad nagyrésze a hűtő miatt van fenntartva
-
MaxxDamage
félisten
A kék csoda (asszem nem mutattam.)
bombibmw: na milyen ?,
,
ami kicsit zavaró, de alapjába véve nem észrevehető / nem látszó dolog...
L
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Potzee #58056 üzenetére
Én tíz kilós kalapácsra gondoltam, fém oldallappal és egy jól irányzott csapásra. Mindenféle destruktív szándék nélkül. Végül is csak 2 milliméterről van szó. De ez csak szakmai ártalom, na meg sosem csináltam ilyen finom munkát gépházon.
Most találtam. Még próbálkozhatsz mert beszerezhető K350 Sidepanels, de ez is ablakos. (2460Ft + 2500szállítás) Most nézem, az enyém nem egészen ilyen. Nincs úgy kiemelkedve a síkjából. -
bombibmw
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #58053 üzenetére
Gondolom az oldallapból eltűnt egy darabka.
-
Joeint
csendes tag
Igen abba!
Természetesen oldallap nélkül! Ma este 10-ig dolgozok, de holnap lövök majd egy képet!
Ez volt az első gép amit saját magam állítottam össze és nem számtek boltban vettem, ezért mikor rendeltem nem gondoltam, hogy lesz rajta új hűtő. Eddig minden gépemen a gyári volt, de ez nagyon hangos volt.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Joeint #58051 üzenetére
Hello! És abba a házba raktad ami az adatlapodon van? Arra értetted a barkácsolást? Mert azt tudtam, hogy a 148,5mm-es gyárilag megadott magasságnál nagyobb is belefér, na de a 161 milliméter magas. Azért kérdem, mert sokaknak van ez a háza és azok segítségére lenne az info.
-
Joeint
csendes tag
Szewasztok! Most olvastam vissza elmúlt napokban sok szó volt Scythe Ashuraról! Nekem pénteken jött meg, szombaton került sor beszerelésre. Hát élőben még szebb mint képeken, könnyen felszerelhető, kis barkácsolás után befért a házamba is!
Igaz csak kb. 2 óra játék alatt teszteltem, de 50 fok körül tartja a procit 500! fordulat mellett, energy saver módban, hangja pedig semmi! Ez az első normális gépem, amit most evvel a hűtővel megkoronáztam, úgy hogy most happy van! Már most tudom ajánlani!
-
Potzee
addikt
válasz
illes.bence #58046 üzenetére
#58031 hsz
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
illes.bence #58046 üzenetére
Ez esetleg még oké lehet annyiért.
-
Potzee
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #58044 üzenetére
Köszi!
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
baratod #58042 üzenetére
Annak fényében pláne, hogy nem is használok csak egyet. Dehát jobb ha van kéznél mikor kell, mint amikor nincs de kellene. [link] (nincs ott az összes 4 híján) Kicsit túloztam: olyan sűrűn nem veszek, csak megtaláltak. Régi ház, plusz régi Cpu hűtő.
A CPU hűtő linkje. (EKL HTPC Solution Intel LGA 775)
-
baratod
tag
válasz
Glaz-dozfhut #58040 üzenetére
25???
Már bocsi,de örült vagy!
-
Potzee
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #58040 üzenetére
A venti nálam spam listán van...
De egy ilyen HTPC coolert megkívántam...majd jó lesz valahová... -
Glaz-dozfhut
őstag
-
Potzee
addikt
válasz
sing1ep1ayer #58038 üzenetére
Nem annak indult...
Egy Orochi-ra régóta vágytam, a Ninja Mini jó áron volt, a Big Typhoon pedig azért lett mert kellett egy topflow isVan még 2-3 modell, amit szeretnék, aztán leállok...
-
bombibmw
veterán
válasz
illes.bence #58033 üzenetére
Szia!
Ha apró is játszik,akkor 5k-ért van egy 212 Evo,garival,dobozzal,az megéri. -
illes.bence
tag
Sziasztok! Egy i5 3470-hez milyen hűtést ajánlanátok maximum 5000 forintért, akár a HA!-ról?
-
Potzee
addikt
válasz
SamS20 #58029 üzenetére
2.5k-ért jelenleg az egyik bestbuy Thermaltake TMG A1 vagy egy Thermaltake Big Typ 120 ami csak 130 mm magas, befér keskeny házakba is.
továbbá EKL Cold Tower (alsó tápos házba a Merlin Edition is OK), AC Freezer 64 Pro, Xigmatek Loki / Loki II., Raijintek Aidos
Boltot nem merek linkelni mert a forgalmazás és a raktárkészlet eléggé bizonytalan mostanában... -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
SamS20 #58029 üzenetére
Ennyiért talán a legjobb, ha a használt hűtők körül nézelődsz. Egy ilyennel, vagy egy ilyennel például biztosan elégedett lennél.
-
SamS20
senior tag
5-6e ft körül találni olyan hűtőt ami jobban hűti az fx6300at mint a gyári hűtő (ami szerintem egy rakat fos
) és halkabb is annál ? valaki valami ötlet ?
ZALMAN CNPS5X -t néztem most így hirtelen de arra is azt írták hogy nem valami halk :/
köszi előre is
(Bp-i bolt/webáruház nagy előny lenne) -
Televan74
nagyúr
A NOCTUA NH-D14 még ma is nagyon jó hűtőnek számít? Mint mikor a Prohardveres tesz készült 2010 októberében? Vagy nincs új a nap alatt? Ami egyszer jól megalkottak az ma is tökéletes.
-
Potzee
addikt
Biztosan sokan tudjátok, de aki esetleg még nem, annak hasznos lehet...
A processzorhűtő hőcsöveit gyönyörűen csillogóvá lehet varázsolni, hogy ha egy kis fogkrémet kenünk a hőcsövekre és jól eldörzsöljük a felületen egy papírtörlővel. Polírozás után tisztára töröljük a rézcsöveket és a cooler szebb lesz, mint új korában -
bombibmw
veterán
válasz
Speed® #58017 üzenetére
Igen,mondjuk olyan nagy különbségek nincsenek.
Mondjuk nem tudom,milyen lehet ez a Keratherm 1500-ért 7,8g.
Előítéleteim nincsenek vele kapcsolatban,mivel még nem is hallottam róla.
Egy MX4 bőven jó,lehet is kapni és viszonylag occó.
Azért ebből a Phanteks pasztából vennék,ha lehetne kapni. -
Speed®
titán
válasz
bombibmw #58015 üzenetére
Nem akkora eresztés, a Keratherm KP12 jobb/olcsóbb..
Mondjuk az vicces, hogy ami odakint 5€, az nálunk 15€.
Létezik KP92 variáns is, ami kb. best-buy, de száradós.
Viszont a KP12vel ellentétben 0 a vezetőképessége is..Ezeknél talán csak a Prolimatech PK3 jobb W/mKban..
Elvileg jobb, gyakorlatilag annyival nem, hogy megérje... -
marquuard
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #58009 üzenetére
Tegnap érkezett raktárra, elvileg hétfőn itt van.
-
bombibmw
veterán
válasz
MaxxDamage #58014 üzenetére
Én is kerestem,mert szerettem volna venni egy párat.
Csak a hűtőikhez adják.
Addig jó,amíg be nem szárad.Ám ez is brutál cucc és lehet is kapni,igaz qrva drága. [link]
-
Tarill
őstag
a kis hamisak, bontatlan paszta amit még a 412S mellé adtak, nem viszik túlzásba
-
marquuard
veterán
válasz
baloghbalint #58007 üzenetére
Csáó.
Meddig akarsz tuningolni? Szerintem 4,2-4,4GHz-ig bőven elég.
-
baloghbalint
tag
Helló az lenne a kérdésem hogy AMD fx 8320 tunninghoz Alpenföhn Brocken 2 hűtő jó ?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Motoros topic
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest