- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
K-s procit nem hajtunk 92-es hűtővel + nem futtatsz éjjel nappal linxet, neked az a lényeg, hogy játékok alatt hűvös maradjon.
Alpenföhn Ben Nevis
ID-Cooling SE-213V2
ID-Cooling SE-214X
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock
be quiet! Dark Rock Advanced C1
Akasa Nero 3 AK-CC4013EP01
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, DX_BK-fekete)
Phanteks PH-TC14S
Noctua NH-U12S -
sas55
aktív tag
Üdv érdeklődnék mit javasoltok mert az Adios linx alatt nagyon karcsú. Próbából futtattam de nagy számokat produkált.
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 20k
2. Milyen házba kerül? Corsair Obsidian 550D
3. Milyen alaplapra lesz?MSI Z170A KRAIT GAMING
4. Processzor típusa?I5-6600K
5. Ramok típusa?Corsair DDR4 2666MHz Vengeance LPX -
Ribi
nagyúr
válasz
ddjtomyy #71492 üzenetére
Hűtő sincs, vagy csak paszta?
Ha csak paszta esetleg kis lekvár, vagy fogkrém is jó
Persze inkább ne próbáljátok ki, mert utána nacera lesz letakarítani. Plusz a hűtőpaszta rendszerint nem vezet áramot, míg a lekvár igen. -
jim bcs
nagyúr
válasz
ddjtomyy #71488 üzenetére
Nem kéne, paszta nélkül felteszitek a hűtőt és úgy mehet egy próba, ha minden hardvert rendben találtok akkor mehet paszta a hűtő alá.
(#71490)
Akkor felejtő, ne kapcsold be, vagy kérj kölcsön egy gyárit amíg megjön a kiszemelt. Ha valahol találtok egy régebbi intel hűtőt az is megteszi, pici paszta és csak rányomjátok, nem muszáj rögzíteni a próba erejéig ha fekszik a lap. -
ddjtomyy
tag
Nem tudom ez mennyire off de azért oda írom az a biztos
Egyik haverom most vásárolt pc, össze is raktuk meg minden, de nem volt pasztája a processzora, rendelt is mar pásztát, a kérdés az lenne hogy cpu hűtő nélkül el lehet indítani a számítógépet, csak hogy megnézni hogy minden jol van-e összerakva, es működik minden? Vagy nagyon nem ajánlott?
-
TomiLi
addikt
válasz
jim bcs #71484 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Megmentettél egy felesleges beruházástól....
(delid: nem én csinálnám, hanem szakértő, aki akár cpu foglalatot is tud cserélni alaplapokon, én ehhez gyáva, és ügyetlen vagyok. A garit azt sajnos tudom....)
Játékok alatt a cpu akár 65 fok is lehet jelenleg.... az nem tudom, hogy jó-e.... Én alacsonyabb hőfokokhoz vagyok szokva... (max.50fok) Sajnos viszont egy-két játékban nagyon jól jön a plusz erő amit tuningolva kapok... -
jim bcs
nagyúr
válasz
Talala #71473 üzenetére
(#71473) Talala
Deepcool Gammaxx 200T(#71474) phonecat
160mm a max. elvileg és akkor be quiet! Pure Rock, ha 150mm-ig kell akkor Alpenföhn Ben Nevis, ID-Cooling SE-213V2.(#71475) Uzi74
Nem. Új hűtő esetén Alpenföhn Ben Nevis, ID-Cooling SE-213V2, be quiet! Pure Rock.(#71476) ceaser
Dupla tornyost felesleges rárakni, nem leszel vele előrébb. Linxet nem futtatsz minden órában, azt nézd meg, hogy játékok alatt "normál terhelésen" mit mutatnak a hőfokok. A Delidet én nem ajánlom, gari ugrott és nemigen adod el később, ha megcsúszik a penge akkor lőttek a procinak. Normál használat mellett 1-2 fok miatt butaság hűtőt cserélni. Ha mindenképpen cserélni akarsz akkor a be quiet! Pure Rock-tól nem kell nagyobb.(#71479) Parano1d
Ilyen házban nincs esély a passzívra, 120-as borda meg élből nem fér be hacsak nem kivágod a ház tetejét. Ilyen jellegű HTPC ház-ból van direkt passzív ahol a hőcsövek magához a házhoz kapcsolódnak, olyat keress ha totál passzív kell.(#71481) csocs
Elég, de legyen inkább Pure Rock és még olcsóbb is.(#71483) Genji
Alpenföhn Ben Nevis
ID-Cooling SE-213V2
ID-Cooling SE-214X
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock
Zalman CNPS10X Optima -
Genji
őstag
Sziasztok!
Egy i5 6600K-t szeretnék @4,5Ghzen futattni állandó jelleggel. Visszaolvasgattam és mintha a Be Quiet! Pure Rock-ot többen ajánlottátok volna. Az említett tuninghoz ez elegendő vagy mit ajánlanátok? Árban tetszik a 10K de persze ezen már ne múljon fölé is mehetünk. Köszönöm!
A konfig további elemei:
Ház még bizonytalan, de egy tágas ATX a terv, már csak a VGA miatt is.
ASRock Z170 Pro4
G.Skill F4-2133C15D-16GVR RipjawsV
GTX 980TI -
Speed®
titán
Elég szerencsétlen a rögzítőrendszere, de ha 1x felszereled, onnan már jó.
A nem standard venti is gáz lehet, de szerencsére adnak rendeshez drótot.
Összességében a teljesítményével nincsen gond, ha nem maxOC a célod. -
csocs
tag
Sziasztok, i5-6600k procihoz elég a be quiet! Shadow Rock Slim proci hűtő? A mérete miatt lett szimpatikus. RAM: 8GB HyperX Savage 2666MHz, alaplap: Asus Z170-A. Ház: be quiet! Silent Base 600.
Köszönöm!
-
Parano1d
tag
Sziasztok!
Egy 35w-os pocesszort szeretnék passzívan lehűteni egy kisméretű HTPC házban. Elég volna egy 120mm-es borda hozzá? Esetleg tudnátok ajánlani rá valamit. Ne álló borda legyen, mert a ház magassága nem nagy.
-
TomiLi
addikt
válasz
jim bcs #71472 üzenetére
Köszi a segítséget!
Gondolkodom, hogy a meglévő TR120i-t hűtőmet lecserélném egy nagyobbra. 120-as BQ Silent Wings PWM ventivel van szerelve a borda, egy 6600k(4.5GHz) cpu-t (mx4 pasztával) "hűt".
El tudnék érni alacsonyabb hőfokokat egy nagyobb hűtővel, vagy veszett dolog a cpu paszta miatt (kupak alatt)
Jelenleg 1.312V a max fesz. amit kap a cpu (offset), de Linxet nem nagyon tudok futtatni, mert eléri a 90fokot. Játék alatt is van, hogy eléri a 65fokot! Természetesen a pwm venti ilyenkor már pörög - 80%-on - a házventikkel együtt, hogy nagyobb legyen a légszállítás, de kevés.Mi a véleményed? Érdemes a batárok között nézelődnöm, ami az ajánlásod szerint inkább az lga2011-re való, vagy az sem segít a cpu rossz hőátadása miatt. Mi lenne az a max. hűtő erre az esetre, ami javulást hozna? Most tegyük félre, az anyagi részét akár ha 1-2 fokot is nyerek abban az esetben melyik hűtő(k) lenne a legjobb?
Mennyire változik a "képlet", ha változik, abban az esetben ha a cpu delidelve lenne? Nem hőfokra értem, az nyilván jobb lesz, hanem inkább a hűtők hatásfokára -> nagyobb borda létjogosultságára.Köszönöm ismételten!
-
Uzi74
senior tag
Az ősi LGA 775 rendszerem hűtője (Thermaltake Ruby Orb) adaptálható 1151-es foglalatra? i5-6600K van kinézve esetlegesen némi tuniggal. Olvasgattam a fórumot, de 2008 óta nem nagyon került szóba ez a hűtő, de a régi rendszerem csendesen hűtötte ezért gondoltam jó lehet továbbra is, ha megoldgató
ház mATX
alaplap: Asus Z170M-Plus
ram:G.Skill Ripjaws F4-3000C15DHa új hűtő kell, elég egy
Alpenföhn BEN NEVIS vagy
Cooler Master Hyper 212 Evo? -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
jim bcs #71095 üzenetére
csak hogy ne kelljen viszakeresni:
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 10-15 ezerből jó lenne megúszni, de ha kell 20e is lehet (halk legyen)
2. Milyen házba kerül? Antec P182
3. Milyen alaplapra lesz? Gigabyte Z170 UD3 vagy ASUS Z170-A
4. Processzor típusa? I5 6600k
5. Ramok típusa?Corsair Vengeance LPX 3000MHzlemértem(végre gép bekapcsolás előtt nem felejtettem el, már amennyire szétszedés nélkül lehet) 150mm ami biztosan befér.
-
Talala
senior tag
Sziasztok. Szerintetek elég a gyári hűtő erre a konfigra?Amennyiben nem, szeretnék kérni javaslatokat milyen hűtőt érdemes választanom 5-6000 Ft körül.
alaplap - asrock FM2A88M-HD+ R2.0
processzor - AMD A6-5400K
memória - CORSAIR VENGEANCE 4GB 1600Mhz 2x2 kit
táp - CHIEFTEC GPS 400A8
ház - AEROCOOL V3X
vga - radeon hd 7770A házban elől egy 12, hátul egy 8 cm-és venti van.
Köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Frenky89 #71469 üzenetére
(#71469) Frenky89
A Pure Rock is könnyen szerelhető, felrakod a merevítő lemezt hátra, majd előre a kereszttartót, utána kényelmesen rá lehet tenni a bordát.(#71470) ceaser
A Thermalright-ok jók, hangtalanok, nyilván itt is mint a többinél bizonyos rpm felett szélzaj az van, 700-1000rpm-ig általában bőven elég tekertetni és képes így is kellő hűtést produkálni. A be quiet! kb. pariban van, szerintem mindkettő nagyon jó.(#71471) thomeef
Isten igazából a gyári adat az jó támpontnak, viszont én jobban hiszek a fülemnek, tényleg veszett halkak és nagyon jól hűtenek. Nyugodtan benevezhetsz rá, nem fogsz benne csalódni
- be quiet! Pure Rock __teszt 1, teszt 2 -
thomeef
őstag
válasz
jim bcs #71468 üzenetére
Félreértesz, nincs negatív véleményem, csak érdeklődtem
De ezek szerint alaptalan a felvetésem, csak a gyári adatok lehetnének konkrétabbak...Nem volt még Be Quiet-em ezért gondoltam hogy benvezek egyre az asszony gépébe, mert itt nagyon sokan használják. Csak szemet szúrt a gyári adatok alapján a hangja.
-
TomiLi
addikt
válasz
jim bcs #71468 üzenetére
A Thermalright cpu hűtőkről mi a véleményed? (engem a Macho, True spirit 140 power, meg az Archon érdekel első sorban) Ezeken mind 140-es venti van, ami .... Milyen? Pl. a Be Quiet-hez képest kb. azonos, vagy gyengébb, esetleg jobb? Légszállítás, zaj(pl: "motorhang"), szélzaj.... Persze a nyers adatokat össze lehet hasonlítani, de inkább tapasztalatra vagyok kíváncsi. (Már ha van a TR hűtőkkel kapcsolatban)
Köszönöm előre is!
-
Frenky89
addikt
válasz
jim bcs #71466 üzenetére
Nagyon szívesen eltekintek, ezért is tettem zárójelbe, az elsődleges a könnyebb szerelhetőség és a halkság.
A C1-et azért környékeztem meg, mert a.) hátulról csavarozható, amiről azt képzelem, hogy jobb, mint a Ninja 2 terebélyes lemezei alatt kotorászni* és, mert b.) a Silent Wings ventiről elképzelhetőnek tartom, hogy hosszútávon is tud olyan halk lenni, mint szeretném, viszont a Pure Rock ventijével kapcsolatban már egyáltalán nem vagyok ebben biztos.
Hűtési teljesítményt nem is igazán nézegettem még, főleg azért, mivel nem az az elsődleges.
* Azért is bátorkodtam feldobni a témát, mert legtöbb esetben a szerelhetőség sokadlagos és tapasztalati úton lehet rájönni, hogy melyik módszer a legkényelmesebb.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
thomeef #71467 üzenetére
Én felraktam már egy pár Pure Rock-ot és mind hangtalanul üzemel, Advanced C1 szintén zenész. Kotetsu-ból is raktam már fel szintén egy jó párat és szintén néma, bizonyos rpm felett szélzaj mindkettőnél van.
Nem tudom mi a gond részedről a Pure Rock-al, de az itteni visszajelzések is mind pozitívak, még oc mellett és passzívan is. Ha a ventiket nézzük akkor a be quiet! a legjobbak között szerepel, így tényleg nem értelek. Hányat szereltél fel belőlük, hogy ennyire negatív a véleményed?
-
thomeef
őstag
válasz
jim bcs #71466 üzenetére
Azt nézem mekkora különbség van a Dark Rock Advanced C1 javára, a Pure Rock 3x olyan hangos, meg 4ed annyi venti élettartamot írnak rá. Tudom hogy más árkategória, de nem értem, mert pl. a jóval olcsóbb Scythe Kotetsu ugyanolyan halk mint az Advanced C1, de Pure Rock árban van. So nem igazán értem hogy ez a Pure Rock miért ajánlott kategória
Egy Be Quiet-nél szerintem ezek baromi rossz értékek: Overall noise level (dB(A)) @ 50/75/100% (rpm)19.1 / 22.1 / 26.8
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani a Scythe Ninja-nál könnyebben szerelhető (ergo, kisebb, nem kell feltétlen kiszerelni a lap-ot, vagy hátulról kell csavarozni, stb.) hűtőt, ami nagyon csendes (esetleg passzív), elbír egy i7-3770-nel
és belefér egy Define S-be?
-
tivadarky
csendes tag
Bocsi az offért, valakinek megvan az ajánlott hűtőzsírok listája? Mindenhol keresem de nem találom. Köszi
-
-
aiminet
tag
Hello!
Intel Core i7 3770-ra milyen hűtést javasolnátok?A THERMALTAKE CL-P0600 Contact 21 milyen választás lenne?
Intel Core i7 3770 tunningol érdemes -e? 4.3Ghz-re?
A Gépem:
Alaplap: ASRock - Z77 EXTREME4 Intel LGA1155 ATXProcesszor: INTEL - Core i7-3770 (3400MHz 8MBL3 Cache 22nm 77W skt1155 Ivy Bridge) BOX
Memória: KINGSTON - 16GB/1600MHz DDR-3 PC3-12800 HyperX Blu XMP
Videókártya: ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5 GTX660 2GB GDDR5 OC PCIE
tápegység: CHIEFTEC GPS-700A8 700W
Gépház: Thermaltake Core V51
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Intel Core i3 6100-ra milyen hűtést javasolnátok?
Tuning nem lesz, a lényeg, hogy halk legyen, és ha játékokkal terhelem normálisan hűtse a CPU-t.
A Deepcool Gammax 200T-t ajánlottátok egyszer, annyi a gondom vele, hogy kék, a konfigom összeállítása pedig narancs-fekete, így ez elütne. Tudom, úgy sem látom, de számomra ez fontos.
A XIGMATEK Praeton LD963 milyen választás lenne?
-
jim bcs
nagyúr
(#71444) centaurium
Rev.B -> Intel LGA 775/1366/1156/1155/2011
Rev.C -> Intel LGA 775/1366/1156/1155/2011 , AMD AM2/2+/3/3+/FM1/FM2(#71445) (#71447) (#71448) Pöttön
A hűtő magasságok ott vannak az összefoglalóban!
Akasa Nero LX 2
ID-Cooling IS-50
ID-Cooling IS-60
Scythe Big Shuriken 2 Rev. B(#71446) Vekko
be quiet! Pure Rock(#71449) XxAlmaxX
Írj egy emailt az ID-Cooling-nak. -
XxAlmaxX
újonc
Helló mindenki,
azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy id-cooling se-213 processzor hűtő és az történt eltávolításkor, hogy a kapocs letört, amivel rögzíteni kell az alaplapra. Az a fele amelyiken a lenyomó rész van. Kérdés, hogy ilyent lehet-e utólag kapni hozzá, azt a keretet ami külön rá van csavarozva a hűtőre, vagy van-e valami más felrögzítési módja.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Pöttön
őstag
válasz
Pöttön #71447 üzenetére
Közben leszűkült a kör, a lentebb említett hűtök nagy része túl magas volt...
Szóval az eddigi kiszemeltek : XIGMATEK JANUS LD1266, a tetején egy 12cm-es Thermalright ventivel, vagy egy Thermalright AXP-100 az előbb említett 14cm-es ventivel.
A kettő közül melyik lenne szerintetek a jobb választás, a lentebb említett Core I7 procira (6700k)?
Vagy esetleg egyéb megoldásokat továbbra is szívesen várok. -
Pöttön
őstag
válasz
Pöttön #71445 üzenetére
A legtöbben egyébként ezt a Silverstone hűtőt rakják ebbe a házba, de ezt nem tartom túl acélosnak...
További kiszemeltek:
Thermalright AXP-100, Noctua NH-L9i, Noctua NH-L9a, vagy esetleg egy NH-L12, felső venti nélkül, vagy még ez is szóba jöhet, bár nem tudok róla semmit se.. CRYORIG C1Ezek közül melyik lenne szerintetek a legjobb választás?
Egyáltalán nem lenne hátrány, ha csendben le tudná hűteni az említett procit.
A segítséget előre is köszi! -
Vekko
aktív tag
Sziasztok!
Ezeken az árakon tudom beszerezni őket újonnan, melyik érné meg legjobban? Van különbség be quiet és zalman között?
Be Quiet! Pure Rock 11.590 Ft
ZALMAN CNPS10X Performa 9.120 Ft
ZALMAN CNPS11X Performa 8 640 FtZalman Z9, Fatal1ty H97 Performance, i5-4690 (gyári hűtő), Vengeance LP
Köszönöm!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó hűtőt, ami max 58mm magas I7 6700k-ra, (esetleg ami egy minimális kis tunningot is elbírna, vagy ne álmodozzak?)?
Max ráfordítandó keret: 25000Ft
Ebbe a házikóba kellene, és normál magasságú ramokkal használnám.Az eddigi kiszemelt alternatíva az ez, egy vékonyabb 12 cm-es ventivel.
-
Atmo
senior tag
Sziasztok. Nem tudja valaki, hogy prolimatech megahalems rev b és rev c között mi lehet a különbség?
-
alfiboy
aktív tag
válasz
jim bcs #71440 üzenetére
Más megközelítésből kérdeznék. CPU hűtőt keresnék a következő igényekkel:
- ~12k összegig
- halkság nagy előny
- Brocken ECO forma, színvilág, cserélhető 120 mm ventivel
- I3-6100 később (lehet) 6600K-ra
- Define mini ház (160 mm hűtőt fogad)
- Skill Ripjaws V (42 mm)-hozKöszi.
-
jim bcs
nagyúr
(#71432) Ribi
Akkor úgy mondom, hogy egyikben jobb a paszta mint a másikban, a lényeg viszont az, hogy egyikhez se kell dupla tornyos.(#71433) ThePoweR
be quiet! Pure Rock(#71434) Mark023
Kellemes hűsölést, a 2 paszta kb. ugyanaz, a hőfokok jók. Köszönjük a visszajelzést.(#71439) alfiboy
Low Profile, azaz egy 27mm-es még kényelmesen elfér. Ha a ventit feltolod annyira, hogy még szép is maradjon, akkor én egy 30mm-estől nagyobbat nem raknék alá. -
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, Brocken ECO alá, mellé mekkora a min. & max. magasságú ram ami tehető?
Köszi.
-
Mark023
tag
válasz
jim bcs #71322 üzenetére
ID-Cooling SE-213V2 ő rá esett a választás.
Meg kell mondjam azt hittem eltöröm a procit vagy a lapot annyira erősen kellett ráhúzni a tartófémre. Viszont a biztonság kedvéért én vettem még egy plusz pasztát ID-Cooling ID-TG11 neki de a dobozba volt alapból. Ami a dobozba van az is ugyan ez a fajta amit vettem vagy más?
Egyébként 17fok volt a cpu bekapcsolásnál
kb 44 Fok megy fel aida-án 30 perces stresszel. És nagyon halk. Forog kb 700-t max. i5 4460
Köszönöm az ajánlatot.
-
ThePoweR
senior tag
Hali
A mai napon tönkrement a Raijintek Triton hűtőm és szépen rá is folyt a víz a vga-ra, úgyhogy visszatérnék a jó öreg levegőhöz.
Milyen hűtőt ajánlotok egy 4690k-ra 15k-ért? Kis tuning is lesz.
Üdv,
Dave -
BMS
őstag
hali
egy intel core i5 6600(lga 1151)-es procinak olyan 10k környékén,milyen hűtőt ajánlanátok?
-
Shaza
senior tag
A BIOS-ban mit állíthatnék a hőfok csökkenésért?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
HollywoodBoy #71419 üzenetére
Szinte semmivel, csak a venti fogyaszt. Ha a hűtési teljesítményére vagy kíváncsi, akkor az TDP-ben 150W, tehát eddig gond nélkül lehűt minden procit, a tiédet röhögve.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
HollywoodBoy #71414 üzenetére
(#71414) HollywoodBoy
A gyári pasztája tökéletesen megfelel, oc mehet.(#71415) vandeminek
Mehet a Pure Rock, ennyiért a legjobb vétel. A ház gyári ventijei nem rosszak, ha majd hangosnak találod akkor mehetnek be quiet! ventik a helyükre.(#71417) Shaza
Teljesen jó hőfokok. -
Shaza
senior tag
Sziasztok!
Egy Cooler Master Hyper 212 Evo-nak kb hány fokosra kellene hűtenie egy Amd Fx 8350-et(4Ghz) úgy hogy levettem az alap feszt 1.35-ről 1.285-re?
Terhelés alatt 56-59 fokos (kivéve Far Cry 3 ,az valamiért jobban fűt 60 feletti).
Köszi! -
Speed®
titán
válasz
superecneB #71411 üzenetére
3570 1.1Vról 1.15Vra emelve 4GHzen éppen belefér a 77Wba. Szóval <<100.
-
vandeminek
tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
Ahogy nézelődtem 10-12e között/környékén már olyan hűtők vannak, amik nekem bőven megfelelnének szerintem.2. Milyen házba kerül?
Fractal Design Arc Mini R23. Milyen alaplapra lesz?
Asrock B85M Pro44. Processzor típusa?
Intel i5-45705. Ramok típusa?
Kingston HyperX Black 8Gb Kit (KHX16C9B1BK2/8X)Nincs tuning, munkára használom a gépet, napi 14-16 órákat megy. Jelenleg szegény a gyári hűtővel karistol, de szeretném ha nyáron jó hűvösen érezné magát. Legfőbb szempont a csendesség lenne. A fentebb említett be quiet! Pure Rock hűtőt néztem most, hátha ez a leghalkabb
Valamint milyen pasztát érdemes hozzá venni?
Kérdés még, hogy a házzal kapott ventik mennyire számítanak csendesnek? Vagy ezzel kapcsolatban másik témában kérdezzek?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
superecneB #71411 üzenetére
(#71411) superecneB
Nem is kell megbontani, isten ments, én a kupak alatti gyári pasztára értettem ami olyan amilyen. Eget rengetően nem fog felkúszni, a 130-140W TDP-s hűtők lazán elviszik.(#71412) HollywoodBoy
A kép így majdnem jó, viszont célszerű az alaplapi tálca csavarjának tetejétől mérni és még így is rájön a lap vastagsága + a proci kupak teteje, tehát a 170mm-ből szemre lesz egy 155mm, egyébként 160mm fér be.
- Alpenföhn Ben Nevis
- Alpenföhn Brocken ECO
- be quiet! Pure Rock
- ID-Cooling SE-213V2
- Zalman CNPS10X Optima
- Zalman CNPS11X Performa Plus -
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
Ez elég furcsa válasz, de nem tudom mert nem igazán vagyok tisztában a proci hűtő árakkal.
Összefoglalva egy jó hűtést akarok, ami megbízható és nem kell aggódnom hogy a procim a játékok közbe megfő (egy jó fél évig az integrált kártya lesz használva). Szeretném minél olcsóbban megúszni, de ha kell költök rá többet is.2. Milyen házba kerül?
Segotep Warship Evo Black
Ez a kép hasznos lehet!3. Milyen alaplapra lesz?
Asus Z170 Pro Gaming4. Processzor típusa?
I7-6700K5. Ramok típusa?
Ez még nem tisztázódott, mert még nem vettem meg. Keresem az ideálisat jelenleg.Egyéb:
Most váltok notiról PC-re és szeretnék egy elég jó gépet összepakolni. A gépház és az alaplap már megvan, a procit csak ezután fogom megvenni. Tuning nem igazán lesz. Legalábbis mostanában... Ha már veszek dedikált VGA-t, akkor lehet hogy belekezdek idővel. De most elsősorban úgy ajánljatok kérlek, hogy nem tuningra kell. Majd ha eljön az idő, és kell akkor lecserélem.Nagyon köszi előre is!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
superecneB #71408 üzenetére
(#71408) superecneB
Nagyon ki lenne centizve. TDP-re 130-140W mind, tehát elbírják, ha jobb a paszta a kupak alatt akkor könnyű lesz kordában tartani.(#71409)
Ahogy írtam kb. az a sorrend. -
superecneB
őstag
Régebben sokat szemeztem Scythe Ninjaval, az vajon kisebb, beférne?
jim bcs
Ezek a Himalayahoz képest milyen teljesítményűek? -
jim bcs
nagyúr
(#71403) Samus
120
Alpenföhn Ben Nevis
Deepcool Gammaxx 200T
ID-Cooling SE-213V2
92
Alpenföhn Sella
Cryorig M9
Noctua NH-D9L
Noctua NH-U9B SE2
Noctua NH-U9S
Scythe Katana 4
Scythe Tatsumi SCTTM-1000B
Scythe Tatsumi Type I
Silverstone AR08
Thermalright True Spirit 90M Rev.A(#71404) scholl
A gyári elviszi, de előbb vagy utóbb úgyis hangos lesz és akkor csere. Pontos méretet én nem találtam, így a cpu kupak tetejétől a ház oldaláig mérj már egy távolságot, utána lesz ajánlható hűtő.(#71405) superecneB
Alpenföhn Ben Nevis
Cryorig H7
ID-Cooling SE-213V2
Thermalright True Spirit 120i
Thermaltake Frio Silent 12 -
TomiLi
addikt
válasz
superecneB #71405 üzenetére
Nekem kapásból a Thermalright True Spirit BW. Rev A jutott eszembe!
Nekem mATX lapon elfért a vga mellette. (ugyanaz a felállás, mint a problémád)
itthon csak merlinnél láttam ilyet. (korábban vettem is egyet, de már nincs meg, mert egy True 120i maradt)
A teljesítményét illetően azért még várj más javaslatokat is, mert nekem azon a téren egyáltalán nincs összehasonlítási alapom a mostani hűtőddel.
-
superecneB
őstag
Le kell cserélnem az Alpenföhn Himalayamat mert nem fér be diszkrét VGA az 1-es PCIe slotba.
(Az elforgatás sem működik a magas ramjaim miatt, akkor sem ha A1-B1 ből A2-B2-be rakom)Tudnátok ajánlani olyan CPU hűtőt ami hasonlóan halk? Alapfesz körül használom a procit 4300mhz-n. I5-3570K, Asrock Z77 Extreme4-M lapban. Ramok: Corsair Vengeance magas bordásak.
Akár használtan is érdekelne, vagy cserélnék.
-
scholl
tag
sziasztok
adott egy dell optiplex 790-es kb [link]
egy i5 - 2500 proci van benne.
véleményetek szerint, elegendő a gyári hűtő vagy kellene egy másik ?
lenne bele egy 750ti v. 950 vga is, nem melegítik egymást majd? -
jim bcs
nagyúr
Passzívra i5-höz én egy picit nagyobb bordát raknék, én maradnék a ventis megoldásnál. A 775 és 1150 más felfogatásban, nagyon ügyesnek és pontosnak kell lenned a művelethez, ha sikerül rábarkácsolni akkor egy képet majd küldhetnél pv-ban, egyebekben egy új ventit is rá lehet applikálni de akkor már mindegy lenne ha vennél egy 1150-re való hűtőt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest