Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

(#11551) pityke88

pityke88
(kvázi-tag)

Úgy tűnik találtam egész normális 1 slot-os vga-t is.
[xfx6770]. :)

privit veszem észre a leghamarabb... ))))---->>

(#11552) kisza25 válasza pityke88 (#11551) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vagy a HD7750 hasonló teljesítménnyel még kisebb fogyasztással

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#11553) pityke88 válasza kisza25 (#11552) üzenetére

pityke88
(kvázi-tag)

akkor már 7770! :DDD Van egy 6850-esem, de egyenlőre nem fér be a házikóba, nem tudom, hogy cseréljem egy slot-osra vagy barkácsoljam be a házba.... :N

(#11554) kisza25 válasza pityke88 (#11553) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de abból én még nem láttam 1slotost, te igen ?

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#11555) pityke88 válasza kisza25 (#11554) üzenetére

pityke88
(kvázi-tag)

Biztos lesz abból is, az a baj hogy külföldön sokkal nagyobb a választék, itthon ritka az 1 slot-os vga sajna :N

(#11556) batagy

batagy
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most látom, hogy lehet kapni PicoPSU-120WI típusú tápegységet is, ahol a WI a Wide Input, azaz Bemenet: 12-25V DC.

Ez azt jelenti, hogy így a 12 V kimenete jobban stabilizált, mint a sima PicoPSU esetén?
Úgy emlékszek, hogy a sima PicoPSU a 12V DC-t csak átengedi, ezért a 12V stabilitása erősen a külső adapter minőségétől függ. Igaz ez?

Szóval a Wide Input-os PicoPSU-ról tudtok valamit?

(#11557) radi8tor1 válasza batagy (#11556) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ezek általában drágábbak és nem olyan hatékonyak. Ha 12V-os táppal használod (miért ne azzal tennéd), akkor felesleges a WI modell. Autóban ajánlott ilyet szerelni, ahol 13.6 V körüli feszültséget kap járó motornál.

TRON addict

(#11558) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Modecom feel 202 érdekelne, láttam többeknek van. Nem sok negatív hsz-t láttam. Aki használja már huzamosabb ideig, olyan véleménye érdekelne, legfőképp hogy bírja a táp a strapát?

New world...old thinking...IBM T60;)

(#11559) radi8tor1 válasza Chaser (#11558) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Pár évig használtam, teljesen jól működik. Már eladtam, azóta sem volt rá panasz.
12cm-es venti volt rá applikálva, ez elég jó hűtést adott a gépnek. Nem tudom, ha kis ventivel használod mennyire melegszik a tápja.

TRON addict

(#11560) Chaser válasza radi8tor1 (#11559) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nagy ventit kapna sztem, meg egy jó nagy bordát a cpu. Köszi az infot :R

(#11561) batagy válasza radi8tor1 (#11557) üzenetére

batagy
(kvázi-tag)

Értem, és igazad is van ilyen szempontból, tényleg 12V-os külső táppal használnám, de ha a külső táp rossz minőségű (gondolom ez könnyen előfordulhat), akkor a 12V stabilitása esetleg nem túl jó, mivel a sima PicoPSU nem szabályozza azt. De ezt az egészet mint spekuláció mondom, tapasztalatom nincsen.

(#11562) radi8tor1 válasza batagy (#11561) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Az már részlet kérdés, hogy a falba dugott táp romlik el vagy a paneltáp a gépben.
Szerintem jobb a picoPSU mert nincs benne plusz egy áramkör a stabilizálásra, és ez nem termel plusz hőt sem. De a végső döntést neked kell meghoznod. :K

[ Szerkesztve ]

TRON addict

(#11563) MontyCrew

MontyCrew
(senior tag)

valaki tudna nekem ajánlani egy komolyabb léghűtőt ITX rendszerekhez? Sajna a H60 tartálya sehogy nem fér be a kis házba, így muszáj elvetnem ezt az ötletet...:S

Facebook készítője több mint 2hete kórházban van. Állítólag Chuck Norris bökte meg...

(#11564) mrbig25 válasza MontyCrew (#11563) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Tartály nélkül egy T-line közbeiktatásával nem lenne jó? Igaz, hogy így nem lenne annyi víz a rendszerben, de legalább nem menne kárba a szétszedett H60.
Ha lég, akkor ezek férnek az SG05-be, amik elég "erősek": Scythe Samurai ZZ, CM Vortex Plus, Thermalright AXP-140...bár a CM kivételével mindenhol slim venti kell...
Bár véleményem szerint a kis hely miatt a H60 lenne a legjobb, ha valahogy meg tudod oldani.

[ Szerkesztve ]

...

(#11565) MontyCrew válasza mrbig25 (#11564) üzenetére

MontyCrew
(senior tag)

az a baj, hogy a levegőre nagyon kap a H60 egy apró bubi már fokokat jelent, így most hanyagolom ezt a fajta elképzelést..:S

Facebook készítője több mint 2hete kórházban van. Állítólag Chuck Norris bökte meg...

(#11566) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Nem tudom volt-e már, de hátha....Lian Li Q09-1A VESA Mount

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#11567) Destloler

Destloler
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Rendelkezem egy Via EPIA EX15000g itx-es alaplappal és olyan problémám van vele hogy nem tudom rákötni a 2 db WD 1,5 tb vinyomat. Ha csak az egyiket kötöm rá akkor szépen felpörög meg minden de ha mindkettő rá van aggatva az alaplai satara akkor furcsa hangot adnak a vinyok és még a biot is blokkolja. Előre is köszönöm a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#11568) Mattanyahu

Mattanyahu
(lelkes újonc)

cooler masteres információim szerint már készül az elite 120
bejelentés júniusban lesz, árusítás q3-ban (valszeg augusztus-szeptember) kezdődik

(#11569) Pista0001 válasza Destloler (#11567) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Tudtommal a törzstagok közül senkinek nincs VIA procis lapja, esetleg VIA-s vagy EPIA-s topikban több sikerrel járhatsz. Amúgy nekem ennyi információ alapján az tűnik valószínűnek hogy táp nem bírja az induláskori nagyobb áramfelvételt.

(#11568) Mattanyahu: Nekem nagyon szimpatikus ez a kuckó, ha elérhető lesz időben és jóval olcsóbban mint a Q11 akkor nálam kiütheti az utóbbit. A bemutatáskor 50€ körüli árat csiripeltek a verebek, ha ez igaz lesz akkor az alig több mint a fele a Q11 árának.

[ Szerkesztve ]

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#11570) Pista0001

Pista0001
(senior tag)

Két új Lian-Li ház a láthatáron! PC-Q02 és PC-Q03

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#11571) radi8tor1 válasza Pista0001 (#11570) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

PC-Q02-es meg is felelne páromnak egy Ivy-Bridge rendszerhez. :K

TRON addict

(#11572) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik, bár kicsit nagy.

Bitfenix Prodigy

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#11573) radi8tor1 válasza toldy (#11572) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Túl nagy. Akkor már inkább egy midi tower!

TRON addict

(#11574) mrbig25 válasza toldy (#11572) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem is tetszik :K
Egy kicsit nagy, de nekem tökéletes lesz/lenne, mivel elkezdtem építeni a vízhűtést...és valószínűleg a Q11 ki fog fogyni a helyből, így július elején elképzelhető, hogy befektetek egy ilyenbe, a Q11 pedig megy eladásra.

Imádom a Q11-et...főleg így egy kicsit átalakítva, de a víz most prioritást élvez.
Gondolkoztam egy mATX házon, de ez a Bitfenix jobban tetszik és valamivel kisebb is azoknál.

[ Szerkesztve ]

...

(#11575) Benőke válasza toldy (#11572) üzenetére

Benőke
(fanatikus tag)

Nagyon pöpec!

Ára sem vészes.

Sajnos kicsit nagy...

(#11576) Destloler válasza Pista0001 (#11569) üzenetére

Destloler
(kvázi-tag)

Köszönöm a segítségedet, de 400w tápnak el kellene birnia 2 db green vinyot meg az ultra alacsony fogyasztásu lapot.

(#11577) Otes válasza toldy (#11572) üzenetére

Otes
(kvázi-tag)

WOW nekem nagyon tetszik, bár nekem a szerverem már lial-li ben marad :/

HTPC - Atom ION 330(4Gb, Diskless); Server - Gigabyte 525tud Debian (DHCP, TFTP, PXE, FTP, NFS, SAMBA and more...); OpenELEC [Eden Beta]

(#11578) Pista0001 válasza Destloler (#11576) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Bocs, paneltápot feltételeztem a VIA alaplap alapján. Nem tudom hogy az adatlapodon feltünteted-e mert nem szoktam adatlapokat nézegetni.

A Bitfenix Prodigy-nak egész jó lett az ára. Szerintem is kicsit nagy a kategóriához, de az tény hogy nincs nagyon kevés dolog van ami nem férne bele. Már nagyon vártam a forgalmazás megkezdését, kíváncsi vagyok hogy az Apple bepereli-e őket miatta ;]

Ja, és a jobb oldalra tett USB, stb szerintem jó nagy baromság. Általában pont az az oldal szokott távolabb lenni a felhasználótól. Rosszabb esetben ha közvetlen valami mellé helyezi a gépet valaki, úgy meg teljesen használhatatlan. Bravó. :U

[ Szerkesztve ]

(#11579) Pista0001 válasza mrbig25 (#11574) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Ez a vízhűtés dolog az én fantáziámat is megmozgatta, de igazából ahhoz ez a ház se túl "erős".

Ha mindent belül akarsz tudni akkor felülre tudsz tenni egy dupla radit, oszt' csókolom. Az előlapon nem látom egyik képen sem hogy hol vannak pontosan a ventirögzítő furatok. Ha 2 db 120-as kiépítésre is fel van készítve a ház akkor talán még egy single befér előre és akkor az alsó vinyótartó maradhat, de elé (a radi alá) már nem fér venti a radi oldalsó merevítői miatt. Úgy látom a képeken hogy felülre (és az imént vázolt szituációban előre is) elfér akár X-flow radi is. Összességében nem lenne szerintem túl jó megoldás, főleg mert a vinyók aktív szellőzés nélkül maradnának.

A másik variáció hogy vagy a ventiket, vagy a radikat (vagy mindet) kívülre szereled. Felülre úgy tűnik hogy elférne kívül a dupla radi ha a gép hátoldala felé esnek a csatik. Még vágni sem kell talán, mert lehet hogy pont passzolna a gyári rács helyére. Akár slim ventiket is lehet szerelni belülre, akkor hátra is biztosan elfér egy single radi, akár szintén slim ventivel. Természetesen utóbbinak kell 2 lyuk a csatikhoz. Ez esetben egyik helyen sem lehetne X-flow radi, a tetőn egyértelműen látszik, hátul meg a VGA miatt. Ez a verzió több szempontból jobb lenne szerintem. Egyrészt a belső sokkal szellősebb lenne, másrészt előre akár egy 230-as venti is kerülhet, így elég komoly hűtési teljesítményt lehetne elérni.

(#11580) mrbig25 válasza Pista0001 (#11579) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha kiszereled az összes hdd,-és odd tartót, akkor előre is befér egy dualradi...az 5,25"-ös ODD-t leszámítva pedig el lehet dugni egy pár HDD-t anélkül is.

Én egyébként egy Phobya Xtreme 200 radit tervezek előre és egy 2x120-as dualradit felülre. Ez bőven elég egy komolyabb rendszer normális hőfokon tartására is.
De a konkrét rendszer csak akkor fog összeállni, ha már a kezeim között lesz a ház.
/rejtett reklám on -lesz egy eladó egyedi Q11-em ;]- /rejtett reklám off

...

(#11581) Pista0001 válasza mrbig25 (#11580) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem elöl és fölül egyszerre két dual radi ventikkel együtt tuti nem fér el. Az Xtreme 200-al jó lehet a rendszer, csak úgy meg a VGA-val ütközhet mert szélesebb a radi, mellesleg nem biztos hogy 200-as ventihez is van furat (nem mintha ez utóbbi olyan súlyos probléma lenne :D ).

Az én igényeimnek kiszerelt HDD tartókkal amúgy tuti nem felelne meg. Az ODD tartó nem fontos, mert az 5,25-ös belső dokkolók meg az eSATA-s külsők kb egy árban vannak, a sebességük is azonos, mellesleg az alaplapom miatt a külső talán még jobb is. Az alsó HDD tartótól viszont biztos nem szabadulnék meg. Csak jobb mint helyet keresgélni egy amúgy zsúfolt házban. Az esetemben 2 db 3,5-es és egy 2,5-es (SSD) vinyóról van szó amúgy, tehát az SSD-nek amúgy is kéne helyet keresni (igazából nem, mert van ötletem arra is már :K ). Volt már hogy pofára estem menet közben helyhiány miatt. A szokásos alkatrészeken kívül kell még hely a kábeleknek, a csöveknek, a pumpának, a tartálynak... :U

Részemről teljesen elméleti amúgy a dolog. Egyelőre biztos nem lesz vizes a rendszerem, levegővel meg pont jó lesz a Q11 vagy az Elite 120. Hogy később mi lesz... ? ;]

(#11582) prmcsk válasza toldy (#11572) üzenetére

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ez a méret számomra már a "lófejből halászlé" kategória.
Akkor miért is az mITX méret ?
:DDD

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#11583) szabi__memo válasza prmcsk (#11582) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

:DD :DD :DD :DD

(#11584) Destloler válasza Pista0001 (#11578) üzenetére

Destloler
(kvázi-tag)

Nekem kell elnézést kérnem mert igazad volt a két satas vinyot a táp egyik csatjárol uezmeltettem mert csak olyan molex átalakitom volta ami 1 pata molexből 2 sata molexet csináll viszont( sajnos régi a tápom és nincsen rajta alapból sata csati). Amint a két vinyo külön csatlakozóról üzemelt már nem volt semmi gond. Ha nem mondod a tápot én tuti nem jövök rá. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet még egyszer :R :R :R :R :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#11585) Pista0001 válasza Destloler (#11584) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nincs harag és szívesen. :)

(#11586) jilian

jilian
(senior tag)

Asrock H77M-ITX
Core i3-3240T (2/4 3 GHz /3 MB HD 2500 35 Watt) (még nem kapható, de hamarosan)
CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
VGA -t nem szeretnék, támaszkodnék a prociban lévőre.
2-3 vinyó/ssd
Ehhez szeretnék jó minőségű tápot venni, ez a konfig mellé TI mit raknátok? :F

Előre is köszönöm!
Üdv.

Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

(#11587) buca84 válasza jilian (#11586) üzenetére

buca84
(tag)

Egy 160W-os picoPSU-t és egy 120W-os adaptert. Ha hangtalant akarsz.
Vagy egy 200-350W-os FSP-t.

(#11588) jilian válasza buca84 (#11587) üzenetére

jilian
(senior tag)

őőőő :B
Ha szépen megkérlek linkelnél, hogy mire gondoltál?

Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

(#11589) buca84 válasza jilian (#11588) üzenetére

buca84
(tag)

Idehaza is megveheted, meg ebayről is.
picoPSU-160-XT

ACDC12120 12V/10A/120W

FSP
FSP

[ Szerkesztve ]

(#11590) radi8tor1 válasza buca84 (#11589) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Eléggé kifogytak picoPSU-ból az itthoni kereskedők. Csak egy ilyet találtam, de ez nem picoPSU: [link]

TRON addict

(#11591) buca84 válasza radi8tor1 (#11590) üzenetére

buca84
(tag)

igen, az paneltáp.
a sajátjaimat ebay-ről vettem. mikor nézegettem akkor is gyenge volt a hazai felhozatal.

(#11592) jilian

jilian
(senior tag)

buca84
Ez a
picoPSU-160-XT & adapter kombó elég csábító.
Csak nekem tűnik olyan "gyengének", vagy ti is így voltatk vele, hogy EZ el foglya vinni a leendő konfigomat?
De én vagyok ilyen béna vagy tényleg nem lehet itthonról beszerezni?

radi8tor1
Végülis ez ugyan az mint a picoPSU nem? (csak gyengébb 40 W -tal)
Csak ennek van rögzítési pontja.

:R :R

szerk.:
ebay -ről még soha nem vásároltam. :B

[ Szerkesztve ]

(#11593) Pista0001 válasza jilian (#11592) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

1.: a pico-PSU-nak nem kellenek rögzítési pontok mert közvetlenül az alaplap tápcsatlakozójába kell helyezni.

2.: a paneltápokat nem szoktuk javasolni mert a mostanában fontos 12V-os águk gyönge szokott lenni. Vásárlás előtt mindenképp nézz utána hogy a 12V-os ág mennyire terhelhető. 8A vagy ennek megfelelő kb 90-100W vagy ezek feletti érték már biztosan jó lesz induláskor is, amikor a vinyók jóval nagyobb teljesítményt igényelnek mint normál üzem közben (mellesleg semmilyen energiagazdálkodási funkció nem működik boot közben, tehát minden komponens maximális teljesítményen megy).

Szerk.: a javasolt 160W-os pico táp pont megfelel az előbbi kritériumnak.

[ Szerkesztve ]

(#11594) jilian válasza Pista0001 (#11593) üzenetére

jilian
(senior tag)

Értem, köszönöm.
Akkor maradok a picoPSU felkutatásában.

(#11595) jilian válasza jilian (#11586) üzenetére

jilian
(senior tag)

Találtam valamit.
Ez elég lenne a konfighoz? (11586) Sajna csak 120W -os. :(((

(#11596) Chaser válasza jilian (#11595) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elég:) Csak megfelelő minőségű ac-dc-t is vegyél hozzá. Ha 150W-osat veszel valszeg még kisebb vga-t is elbírna a 120-as pico. sztem a fentebbi konfig konnektorból 100W alatt marad bőven. Főleg ha a lap engedi alulfeszelni a cpu-t valamennyire.

(#11597) Pista0001 válasza jilian (#11595) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem ne ezt válaszd. Ez egy autóba való táp, ezért nagy a bemeneti feszültség tartománya, ezért lehet hogy drágább is mint egy sima 12 V-os. Mellesleg a dugója is csak 20 pines, bár szerintem a mai alaplapok is elmennek 20 pines csatival, nem létszükség a 24 pines (a korábban ajánlott 160XT modell amúgy 24 pines). Ennek a pico-tápnak a 12 V-os ágának a terhelhetősége függ a bemeneti feszültségtől! 11-16 V bemeneti feszültség között biztosít 6 A-t a 12 V-os ágon, alatta és fölötte is csak 4 A-t tud. A 6A eléggé határeset (kb 72 W) a konfigodnak. Ha 3 vinyót szánsz bele akkor feltételezem abból 2 HDD, még ha "green" modellek is, induláskor sokkal nagyobb teljesítmény kell nekik. Normál üzemben 6 W körül fogyasztanak, induláskor akár a dupláját (vagy többet) is felvehetnek, az 2 vinyóval számolva 25-30 W. Mellette a proci 35W (induláskor nincs energiagazdálkodás), az már 60-65 W. Ehhez jön még az SSD, az alaplap, stb. Gondolom mondanom se kell hogy nem célszerű határon terhelni, mert jelentősen csökkenhet az élettartama. Valószínűleg rövid ideig elvisel nagyobb csócsterhelést, de én nem kísérteném a szerencsémet. Én a PicoPSU-160XT-t ajánlom, esetleg a PicoPSU-150XT-t. Utóbbi a 12 V-os ágon ugyanazt tudja, az 5 V-os és 3,3 V-os ága viszont gyöngébb (mindkettő 6 A-t tud 8 A helyett).

Chaser: Ne a teljes teljesítményből indulj ki, manapság szinte minden alkatrész csak a 12 V-os ágat használja, arra célszerű méretezni. VGA-t csak úgy bírna el pluszban, ha azt közvetlenül a "kockára" köti, és nem a PicoPSU-n keresztül táplálja.

[ Szerkesztve ]

(#11598) radi8tor1 válasza jilian (#11595) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Kérdezz rá adapter webáruházban vagy wireless-boltban nem-e tudnak neked szerezni 160W-os picoPSU-t záros határidőn belül.
eBay-ről szerintem azért necces ilyet venni, mert ha gariztatni kell, akkor igencsak drága a posta.

TRON addict

(#11599) tlac válasza buca84 (#11589) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

picoPSU-160-XT
ACDC12120 12V/10A/120W

ezt a párosítást hogy kell érteni?
a picopsu le tudna adni 160W-ot, de az adapter csak 120-at?

(#11600) radi8tor1 válasza tlac (#11599) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Igen. Értelem szerűen max 120W-os gépet tud ellátni így a táp.

TRON addict

(#11601) Pista0001 válasza tlac (#11599) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Külső adapterből azért elég a kisebb is mert a gép javarészt a 12 V-os ágat használja. A 160XT 8 A-t tud átvinni a 12 V-os ágon (kb 95 W), a többinek meg bőven elég a 120 W-os kocka teljesítményéből fennmaradó kb 25 W (ha a 12 V-os ág éppen teljesen terhelve van, de ez az indulásokat leszámítva nagyon ritka). Többek között ezért is írtam hogy a 150XT is jó, mert a 12 V-os ágon ugyanazt tudja mint a 160XT, csak a másik két ága gyöngébb kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#11602) tlac válasza Pista0001 (#11601) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

köszönöm, így már tiszta
(bár ahogy nézem 160XT-nek nagyobb "peak"-et is elvisel)

(#11603) jilian válasza Pista0001 (#11597) üzenetére

jilian
(senior tag)

Pista0001
Nagyon szépen köszönöm, ezt a jól megindokolt választ.

radi8tor1
Írtam az adapternek és a wireless -nek is.

:R

[ Szerkesztve ]

(#11604) Pista0001 válasza jilian (#11603) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szívesen neked is és tlacnak is.

Elég kényes téma ez a táp dolog. Ha visszaolvastok Destloler kolléga 400 W-os (!) tápja nem volt elég elindítani egy VIA integrált procis ultra kisfogyasztású alaplapot 2 rákötött green vinyóval, mert régi típusú táp volt, azoknak meg gyönge a 12 V-os ága, ellenben 3,3 és 5 V-on "baromi nagy" teljesítményt voltak képesek leadni. Régen ez volt a fontos, azonban jó pár éve fordult a kocka, a kisebb feszültségű ágak a háttérbe szorultak, és szinte minden a 12 V-os ágról megy.Ezért nem szabad csak az összteljesítményt nézni. Az olcsóbb és régebbi konstrukciójú tápok még a régebbi elvekhez állnak közelebb, míg az újabb, minőségi tápok már az új igényekhez vannak felkészítve.

Sajnos a paneltápok is általában a régebbi irányelvek szerint készülnek, nagyon kevés olyan van ami megfelelő lehet korszerű, nem ultra kisfogyasztású, több merevlemezes rendszerhez.

(#11605) Mercutio_ válasza Pista0001 (#11604) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ha már tápok:

VGA nélkül egy sima alaplap+A6 3620 gépet használnék kis házban, mennyire lenne halk egy
FSP300-60GLS sfx táp illetve az újabb 60GHS és ehhez képest miben lehet gyengébb/elavultabb a GLS?
Ha jól olvastam az újabb GHS-t árulják be quiet néven is más ventivel.

Ja és megér-e +3k-t, az újabb ha garis?

Ház témában is kérdezek: Milyen olcsó paneltápos házat javasoltok brazos alá amibe belefér mitx lap, slim vagy normál ODD és legalább 1 3,5"-os HDD?

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#11606) Pista0001 válasza Mercutio_ (#11605) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Na, azért nem próbáltam végig az összes tápot ami létezik a világon :P

Nekem egy 350-es Be Quiet-em van, elvileg ez is "átcimkézett" FSP. Én abszolút elégedett vagyok vele, alapból nem túl hangos.

A Modecom Feel 202/302 típusokban például pont 1 slim ODD és 1 3,5-es vinyóhely van. Szerintek elfogadható a szerelhetősége és a mérete is. Hogy mennyire beszerezhető azt nem tudom.

(#11607) Mercutio_ válasza Pista0001 (#11606) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

:DDD

Volt egy rövid ideig Feel 202-m.
Nekem az volt a bajom vele, hogy nagyon zárt, légmozgástól mentes helyen van benne a vinyó, nyáron simán felment 50 fokra a hőmérséklete úgy, hogy ODD nem is volt fölötte:O
Ha nem akartam, hogy a mobo által termelt meleg még erre rátegyen kellett egy slim 120-as venti a lapra, akkor viszont a rácsozat által gerjesztett szélzaj volt elég erős :U
Ja és valamiért felerősítette az akkori vinyó rezgéseit, de ez gondolom hdd függő.

Valami kicsi kocka vagy tégla kellene minél kisebb mélységgel pl. a CFI házakkal mi a tapasztalat? (affene, most látom ezek nem paneltáposak :O )
Ahogy nézem valamelyik Silverstone Sugo-t ügyesen le is koppinttoták :DDD

INWIN BM639-et is megtaláltam, de az már drága nekem és ott is csak opcionális lehetőség a paneltáp, alapból egy sivítógép IN-WIN IP-AD120-2 ventis táppal szerelik, akkor már inkább egy GIGABYTE MIB T5140 bár árban ez is határeset, és túl széles is, de a házimozis cuccok közé illeszkedik.

Ami még megoldás, bár energiatakarékosság szempontjából nem az igazi, az az, hogy keresek a mostani mellé mégegy Soltek qbic házat, és belerakom a korábban írt FSC tápot.

Nah, jól el monologizáltam itt, aztán nem jutottam semmire :D

(#11608) Pista0001 válasza Mercutio_ (#11607) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Hát így hirtelen nem jut eszembe olyan gyárilag paneltápos amibe elférne az említett mennyiség. A Lian Li PC-Q09-nek van paneles változata, de nem olcsó és ha jól tudom 3,5-es hely sincs benne. Esetleg az EPC2? Egész szellősnek tűnik.

(#11609) jilian válasza Pista0001 (#11604) üzenetére

jilian
(senior tag)

Az adapter már visszaírt, hogy nem tudnak beszerezni, a wireless még nem.
Egyébként 160 -as csak itt van. :/
Amazon.de
Itt melyik lenne a nyerő?

(#11610) igi válasza Pista0001 (#11606) üzenetére

igi
(fanatikus tag)

Szia!

Én is a 350-es SFX Be Quiet-tel szemezek, és érdekelne, hogy mit jelent a nem túl hangos?
Ugyanis nálam egy LianLi Q07-ben lenne az asztalon a fejemtől kb. 50-80 centire.

A maximális konfig, amit meg kell hajtania az egy i3+HD7750+SSD+HDD + DVD.

És persze jó lenne, ha minél csendesebb lenne...

kösz:igi

this is the beginning of a beautiful friendship

(#11611) Chaser válasza Pista0001 (#11597) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt nem néztem, jogos. Fene se gondolta volna hogy picopsu - főleg ilyen árban - nem 12V-ra van kihegyezve :B
Vmelyik boltban láttam, de most meg nem mondom melyikben nyilván 96W-os paneltápot 9-10 körül, meg külső téglát 120-asat 8-10k-ért, akkor inkább azok. Persze hogy a ki a gyártó az passz.

(#11612) tvse1995

tvse1995
(fanatikus tag)

Sziasztok,
jól értem, hogy ehhez a házhoz ennyiért már jár egy 150es külső tégla is?

[ Szerkesztve ]

(#11613) prmcsk válasza tvse1995 (#11612) üzenetére

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen...

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#11614) _BM_ válasza tvse1995 (#11612) üzenetére

_BM_
(fanatikus tag)

De csak ezzel az alaplappal kompatibilis: intel DH-61AG

[link]

(#11615) tvse1995 válasza prmcsk (#11613) üzenetére

tvse1995
(fanatikus tag)

Köszönöm. :)

_BM_: A táp vagy a ház? A ház más thin itx-hez is jó ha jól tudom.

(#11616) Pista0001 válasza jilian (#11609) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem ezt választanám. A külső tápnak jobb a hatásfoka mint a többinek.

igi: természetesen nem néma, de szerintem nem zavaró.

Chaser: pont a paneltápok a rosszabbak, általában a pico-k jobbak 12 V-on. Mindig meg kell nézni a specifikációt.

tvse1995: valószínűleg minden thin ITX-hez jó, csak még nincs túl sok. Pontosabban a hűtés nem biztos hogy mindegyik alaplapra passzol.

Szerk.: De az is lehet hogy a hűtés nem a ház tartozéka... :F

[ Szerkesztve ]

(#11617) Pista0001 válasza tvse1995 (#11615) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Kicsúsztam a szerkesztési időből...

Közben rájöttem hogy a thin lapokon integrált a dc/dc része a tápnak, tehát ebben a házban nincs se panel, sem pico táp. Hogy a kocka jó-e más lapokhoz az már csak attól függ hogy azonos feszültség kell-e neki, illetve hogy a csatlakozón azonos érintkezőkre van-e osztva a két pólus.

(#11618) Chaser válasza Pista0001 (#11616) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azoknál 12V érték volt megadva és biztos tudta is, mert valaki árult olyat, 84-es paneltáppal llano konfigot hajtott.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.