- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok! BUÉK!
Van egy i5 2500k konfigom egy COOLERMASTER Hyper 212 EVO-val. Szeretnék egy i7 6700K processzort venni a hozzá való konfiggal. Kérdés hogy ez a hűtés maradhat vagy nézzek mást? A processzor sarkait nem törném le vele, vagy ahhoz nagyon erősen meg kéne húzni a csavarokat? Gondoltam a ventilátort lecserélem ott melyik az ajánlott rá? Néztem 120mm-es kell, de annyi fajta van, hogy nehéz választani.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Czvik2.0 #70796 üzenetére
Topik összefoglaló és Téma tudnivalók !!!! -->
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni:
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Czvik2.0
tag
Sziasztok
Egy i3 4160 ra egy ga-h81m-s1 lapban milyen hűtőt ajánlotok? Ami nem is drága ..rá is fér a lapra..hűt is rendesen és nem is hangos. -
jim bcs
nagyúr
válasz szatyor1972 #70789 üzenetére
Semmi pánik, attól hogy nincs nem gond, 2-3 munkanapon belül beszerzik
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz szatyor1972 #70784 üzenetére
Inkább azt írd neki, hogy most ott sincs készleten de máshol se mert elkapkodták, viszont rendelhető és minden bizonnyal jövőre minden bolt feltölti a raktárat
-
jim bcs
nagyúr
válasz stb123 #70774 üzenetére
(#70774) stb123
Az nem baj, hogy 3 pines, tedd fel a giga gyári venti vezérlőjét, ott állítsd be a hőgörbét és utána jó lesz.(#70775) tucanagabor
Típus esetleg, csak van valami felirat rajta? (#70782) Elvileg a 775-ös hűtő jó rá, egyebekben nagyon régi hűtő való rá ami már nem kapható, szerintem 775-ös hűtő + fabrikálsz hozzá egy lefogató keretet.(#70776) Goblin12
Igen be és még marad is helyed.(#70777) Oetker
Alpenföhn Ben Nevis(#70781) KAMELOT
Jöhet[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Megjött a Prolimatech Armageddon hűtőm.
Venti nélkül van i7-5820K proci alapjáraton 45-50 fok. Dobok fel majd aida képet is IBT tesztről.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
newc8229
tag
Szisztok! Milyen programot tudtok ajánlani amivel tudnám tesztelni a processzor hűtőjét?! Vagy hogy hány fokos terhelés alatt a procim? Válaszokat előre is köszönöm!
-
Oetker
csendes tag
Sziasztok!
Deepcool Gammaxx 200T kategóriájában tudnátok segíteni abban hogy pár alternatívát mondtok, mert neten már vagy nem forgalmazzák, vagy a kiszállítás nem éri meg.
(Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz proci, egy gyári intel hűtő van rajta, Asus P5B alaplap, alaplaptól kb 15-16 cm hely van, normál méretűek ram)
-
Goblin12
őstag
válasz jim bcs #70773 üzenetére
Egen, 165mm de a második venti alatt a PDF szerint csak 32mm a magasság. A Fury 34MM magas. az azt jelenti, hogy ha ténylegesen 2mm-et lehet emelni a ventin akkor vagyunk 167-en és még így is beférne a házba? Nem tudom mennyire lehet komolyan venni ezeket a mm számokat.
EDIT: Utána nézve tényleg felesleges a D15, marad ő:
be quiet! Dark Rock Advanced C1 50,79€Köszi.
-
törölt tag
Üdv ! Érdeklődöm, hogy hozzám került egy alaplap aminek a hűtéshez a lyukak 70-110mm távolságra helyezkednek el Lyukközéptől mérve. Ez mi lehet ? 1156?
[ Szerkesztve ]
-
stb123
tag
Sziasztok!
Most cseréltem a gyári cpu hűtőt deepcool ice edge mini fs v2.0-ra, Gigabyte H81M-HD3 alaplapon. A bios-ban hiába állítom silentre, full fordulaton pörög a venti! A gyárival nincs gond. (az csak bekapcsoláskor teljesen felpörög, majd beáll silent módra) Ez a 3 pines csatlakozónak tudható be, vagy valami hibádzik?
szerk:
ha a sys fanra csatolom, "megnyugszik"[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-
Goblin12
őstag
Hali.
Konfig:
Corsair Obsidian Series 750D Airflow Edition Maximum CPU Cooler Height 170mm
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Intel Core i5-6600K +OC
Kingston HyperX Fury DIMM Kit 16GB, DDR4-2666 HX426C15FBK2/16 34,04mm magasEhhez a konfighoz kellene, valami hozzávaló darab, ez alatt azt értem, hogy a hűtú kinézettre is legyen egy szebb darab.
Ár az azért mind1, mert eredetileg D15-öt szerettem volna rádobni, de nem vagyok benne biztos, hogy beférne-e a házba. Szal inkább kérek segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Methionyl #70770 üzenetére
Itt a hangsúly a mainstream vonalon van és az FX az az, pl. a be quiet! Pure Rock is röhögve elviszi, kvázi ide az 1 tornyosok bőven elegek. A performance kategóriába az amd nincs jelen vagyis ott nincs ellenfele az intel-nek.
A lényeg, hogy úgyis váltani fogsz és az intel-re a Pure Rock-tól szerintem nem kell nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz jim bcs #70769 üzenetére
Mivel úgy tudom, hogy az FX forrasztott kupakos (javítsatok ki ha tévedek) itt azért meglátszódhat a hűtők közötti teljesítménybeli eltérés 1 és 2 tornyosok között, de később ha intelre váltok és természetesen nem X79/X99 lesz, akkor már szinte oly mindegy.
De mindenesetre köszönöm válaszodThey can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Methionyl #70767 üzenetére
(#70767) Methionyl
Venti cserével mondhatni örök életűek. Ha egy autó végsebessége 110, akkor nem fogsz tudni 130-al menni akkor se ha átnyomod a gázpedált a motortérbe. Tegyük fel, hogy pl. csak 9 fok húzható le a kupakról, na akkor az 9 fok lesz ha fejre állsz is és nem fogsz tudni 12-t lehúzni egy 2 tornyossal se. Ez a mainstream vonalra vonatkozik mivel nem tudni milyen minőségű a kupak alatti paszta, ha jó akkor könnyebb hűteni kvázi jó a hőátadás a kupak felé. 20k-s és afeletti hűtőknek a performance (X79/X99) kategóriában van jelentősége mert ott a kupak forrasztott és nem pasztázott, így ott nem mindegy mit teszel rá, itt van jelentősége a nagy vagy 2 tornyos hűtőknek.
120
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
be quiet! Pure Rock
Cryorig H5 Universal
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, BK-fekete, BL-kék, RD-piros)
Zalman CNPS10X Optima
Zalman CNPS10X Performa Plus
140
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
be quiet! Dark Rock 3(#70768) edda80
ámen[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Jelenleg egy Arctic Freezer 13 co van amit szeretnék cserélni, mivel a Fx-8320 alatt 4,5 Ghz fölött már kezd elfogyni. Sokszor látom(olvasom), hogy "fölösleges 30k-s hűtő rá mivel úgyse lesz jobb egy 15k-s hűtőnél", ezt így nagyon nem értem de ha valaki elmagyarázza akkor megköszönném1. Mennyit szánsz a hűtőre: 30k max (léghűtést szeretnék, hangra nem vagyok annyira háklis)
2. Milyen házba kerül: Enermax Thorex (165 mm magasság)
3. Milyen alaplapra lesz: Asus M5A97 EVO R2.0
4. Processzor típusa: Fx-8320 @4,4Ghz
5. Ramok típusa: Corsair Vengeance Low ProfileA terv az, hogy addig húzni amíg a VRM engedi de a proci legyen annyira hűvös amennyire csak kilehet hozni egy jó hűtőböl.
Ha szabad ilyet mondanom akkor olyan 2-3 évre tervezem magát a hűtőt de a procit a kövi évbe fogom váltani egy Intel K-s cpu-ra szóval legyen arra is "fölkészítve"They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Kaci84 #70764 üzenetére
(#70764) Kaci84
Igen arra voltam kíváncsi, hogy a venti vagy a hőcsövek lógnak-e túl. Ez így nem buli mert akkor a max. az 165mm körül lehet.
Az ajánlatom a be quiet! Pure Rock (155mm), mert bőven elég.(#70765) edda80
Következőleg örülnék, hogyha a Téma tudnivalók elejére vagy az összefoglaló legelejére válaszolnál. Ha ajánlok egy olyat ami nem fér be az nem az én hibám lesz.
be quiet! Pure Rock (155mm)
Noctua NH-U12S (158mm)
Phanteks PH-TC12 (157mm_DX-fehér, BK-fekete, BL-kék, RD-piros)[ Szerkesztve ]
-
edda80
tag
CPU hűtőt szeretnék, de max 20.000 FT-ig! Intel processzor, lehet univerzális is, de 1151-es alaplaphoz szeretnék! Egy tényleg csöndes, jól hűtőt akarok, tippek?
szerk: És lehetőleg MAX 150W-t fogyasszon, már pár tápot megnéztem ,de hihetetlen mindegyik 170-200W-t fogyaszt, legalábbis a gyártó honlapja ezt írja, lehetséges hogy ilyen marhasokat zabáljon? :S
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz LordDante #70758 üzenetére
(#70758) LordDante
Elég lesz oda a be quiet! Pure Rock is de az 155mm, a Shadow Rock 2 az 160mm, ami 140mm az az Alpenföhn Ben Nevis, vagy ettől is kisebb az a Deepcool Gammaxx 200T - Gammaxx 300.(#70759) ates85
Bőven elegek a 15k alattiak, nézd meg az összefoglaló alját hátha megtetszik valamelyik a 120-asokból, de itt egy pár -->
Alpenföhn Ben Nevis (140mm)
Alpenföhn Brocken ECO (150mm)
be quiet! Pure Rock (155mm)
be quiet! Dark Rock Advanced C1 (166mm)
Cryorig H7 (145mm)
Noctua NH-U12S (158mm)
Phanteks PH-TC12 (157mm_DX-fehér, BK-fekete, BL-kék, RD-piros)[ Szerkesztve ]
-
LordDante
csendes tag
válasz jim bcs #70757 üzenetére
Kb. egy 12,5 hosszú, 14 magas, 16 széles (cm) férne el.
Ki is néztem egyet --> Be quiet! shadow rock 2 pont egy 10-esért. Elég sok helyen dícsérik, sztem még "pont" be is férne.De bármi egyéb javaslatot szívesen várok
"Ha 3 madár lennék, hátulról látnám, ahogy magam alatt repülök"
-
jim bcs
nagyúr
válasz wjbhbdux #70754 üzenetére
(#70754) wjbhbdux
Most ezért akarsz komplett hűtőt venni? Legolcsóbb megoldásnak nem érné meg neked egy venti csere?(#70755) ates85
Topik összefoglaló és Téma tudnivalók !!!! -->
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni:
2. Milyen házba kerül?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?(#70756) LordDante
A cpu kupak tetejétől mérd már le, hogy mekkora hűtő fér be.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
LordDante
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5 2500k mellé keresem a megfelelő hűtőt, értelemszerűen picit húzni is szeretném
a jelenlegi gép:
Alaplap: Gigabyte GA-P61-USB3-B3
RAM: 2x4 GB Kingston 1333 Mhz
GPU: Gigabyte GTX 960 2GB
Ház: ThermalTake V4Pénzügyileg nyitott vagyok de azért ne legyen mondjuk 8-10-nél több (leginkább 5-8 körül gondolkodok, de lehet valamivel több ha megéri).
Ajánlatokat, tippeket szívesen várom és köszönöm!
"Ha 3 madár lennék, hátulról látnám, ahogy magam alatt repülök"
-
ates85
tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok egy i7 4790 (nem K-s) procihoz ami 60°C alatt tartaná terheléskor?
[ Szerkesztve ]
Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D
-
wjbhbdux
veterán
Hello,
egy i5-4690K procira keresek hűtést, lightos tuning lesz legfeljebb mostanában. Most egy TX3 van rajta ami már zavaróan hangosra kezd felpörögni ha bármit csinálok alap órajelen is, mindenképp csendesebb megoldás kéne, hogy legalább böngészés közben ne halljam.
giga h97-d3h lap, jó öreg coolermaster 331 ház elvileg 163mm hellyel, ramok normál méretű kingston blu-k minden slotban 1.
köszi
/s
-
-
oxalisz
tag
válasz jim bcs #70749 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de egyik lehetőség sem az igazi. Az elszakadt rögzítő hűtőhöz kacsolódó fele a lamellák méretéhez kialakított. Mint a fotón.
Szóval ilyet keresek. (A gyártó honlapján nem találtam ilyesmit.)[ Szerkesztve ]
A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
jim bcs
nagyúr
válasz oxalisz #70748 üzenetére
1. Akasa AK-MX003
2. Univerzális
3. Essentra[ Szerkesztve ]
-
oxalisz
tag
Lehet, hogy off, de tanács kellene.
Évek óta kitűnően működő be quiet! dark rock advenced c1 hűtőmön elszakadt egy ventilátor tartó gumi rögzítő. (Amikor a hűtőt vettem 120 mm-s "silent wings" ventillátorral árulták.)
Kérdés: lehet ilyen rögzítőt venni v.hol?[ Szerkesztve ]
A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
jim bcs
nagyúr
válasz apaf3j22 #70743 üzenetére
(#70743) apaf3j22
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
Zalman CNPS10X Optima
Zalman CNPS10X Performa Plus
Zalman CNPS11X Performa Plus(#70744) -FreaK-
Biztos befér, de ha nem X79/X99-es alaplap lesz akkor felesleges ekkora hűtőt rárakni. Írtad, hogy az Asus Z170 Pro Gaming lesz ami mainstream vonal, így az Alpenföhn Brocken ECO vagy a be quiet! Pure Rock is doszt elég.(#70745) joker1220
No, ha befér a 155mm akkor én az Alpenföhn Brocken ECO-t vagy a be quiet! Pure Rock-ot tenném rá, ezek elegek. De mehet a Thermalright Macho 120 Rev.A is ha az tetszik, viszont a ramokat itt szerintem át kell tenni az A2-B2-be mert a ramborda magas és beleérne a venti.[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz jim bcs #70740 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszokat!
Annak ellenére hogy a weboldalon 148,5mm írnak a Groß clockner is befér éppenhogycsak ami 155mm magas, azért írtam hogy a 150mm es hűtők beférnek
Egyébként jó lenne a Macho?
--------
(#70741) Glaz-dozfhut
Szia!
Akkor ezért fér be a Groß clockner is
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Két kérdésem volna:- A Fractal Design Define S-be elfér egy Thermalright Macho Rev.b?
A weboldala szerint igen (CPU coolers up to 180mm in height), de biztosra akarok menni.- A Macho Rev.b előtt elfér valami nem túl magas DDR4 ram (HyperX 2666 vagy 2800 mondjuk) 2x8Gb kivitelben? A lap egy Asus Z170 Pro Gaming lenne.
-
apaf3j22
újonc
sziasztok,
i5-6600K
Asus Z170Pro Gaming
16G Ram (CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15)
Gigabyte gtx980 G1 gaming
3-4 HDD
1 SSD
be quiet! silent base 600 v. fractal design define r5 ház
EVGA 650 GS tápegy korrekt hűtő kéne hozzá, egyelőre nincs szükség brutál tuningra.
köszi
-
jim bcs
nagyúr
(#70733) Slyer
Igen fel.(#70734) sz.j
Elégséges, de én rátennék egy Alpenföhn Brocken ECO-t vagy egy be quiet! Pure Rock-ot.(#70736) joker1220
148.5mm fér be, ez elég karcsú, nincs túl sok választásod, a Macho120 Rev.A az 150mm ezért nem fér be.
Cryorig H7
Thermaltake Frio Silent 12
be quiet! Shadow Rock LP
Phanteks PH-TC12LS(#70739) eriklambing
Mehet a Zalman, legalább megy a házhozBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
sz.j
nagyúr
válasz szatyor1972 #70735 üzenetére
Köszi a linket, akkor valószínűleg marad a régi hűtő.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
joker1220
őstag
válasz jim bcs #70725 üzenetére
Szia!
1. 20k ig bezárólag
2. cooler master elite knight 350
3. Gigabyte 990XA-UD3
4. FX-8350 (OC )
5. HyperX Beast 2x4GbÜdv és előre is köszi
Közben találtam még egy hűtőt ami jól hangzik
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho120_reva.html
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Jelenleg egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőt használok egy i5 4590 (sima) hűtésére, de tervbe van véve, hogy a procit (és a lapot is) lecserélem egy K-s típusra.
Szerintetek milyen ez a hűtő, egy jól meghúzott K-s proci hűtésére is elégséges?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Slyer
senior tag
Hali!
5000Ft környékén keresnék olyan hűtőt ami halkabb mint a gyári intel. 4690.et kéne hűtenie. nincs tuningolva. (használt is jó, az ár nincs kőbe vésve)
payday2, fifa15, cod mw3, és borderlands 2 megy a gépen.
corsair 350d házam van, elöl egy 14cm-es venti, hátul egy 12-es.
(régen volt egy CM Z600 hűtőm, az passzívban lazán hűtötte az E8400-at, ugyanígy 2 ház ventivel. Most felraktam egyet hardverapróra, bejátszanám szívesen, de fel tudom erőszakolni 1150-es foglalatra?
köszönöm a válaszokat előre is!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #70726 üzenetére
(#70726) eriklambing
Elvileg 158mm fér be.
Alpenföhn Ben Nevis
Zalman CNPS10X Optima(#70727) schwarzi
1-1,5 évig elég, utána igencsak cseréled.
Deepcool Gammaxx 200
Deepcool Gammaxx 200T
Deepcool Gammaxx 300
Alpenföhn Ben NevisBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
schwarzi
csendes tag
válasz szatyor1972 #70728 üzenetére
Köszi!
-
schwarzi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy i5 4460 processzorhoz elég-e a gyári hűtő, vagy ha nem, akkor milyen hűtő lenne rá jó olyan 6-7000 Ft környékén. A gép inkább játékra lenne használva.. Zalman Z3 házba kellene.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Szervusztok, gondolkodom egy CPU hűtőben.
[link] Ezt néztem ki, mi a véleményetek róla, egyrészt beleférne a jelenlegi házamba? -
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hogy melyek azok a hűtők (léghűtés) ami nem lóg rá a memória slotokra és le tud hűteni legalább egy FX-8350 -et.
Jelenleg egy Alpenföhn Groß Clockner van a gépben de az első memóra slotot elfoglalja a másodikra pedig úgy rálóg hogy a ram csak enyhén ferdén tud belemenni a foglalatba
Eddig ezt a hűtőt találtam ami ígéretesnek tűnik és árban is kb ott van amennyi az alpenföhn volt..
http://www.thermaltake.com/Air_Cooler/Air_Cooler_/Frio/C_00002337/Frio_Silent_14/design.htm
Előre is köszönöm,
Üdv, joker1220
-
jim bcs
nagyúr
válasz bullocska01 #70719 üzenetére
(#70719) bullocska01
Deepcool Gammaxx 200
Deepcool Gammaxx 200T(#70721) iszilard
Hááát, azért a be quiet! Shadow Rock LP és a Phanteks PH-TC12LS nem egy gyenge eresztés, hamarabb felraknám ezeket mint egy kompaktot.[ Szerkesztve ]
-
bullocska01
csendes tag
Sziasztok! Adott egy N300as ház és AMD A8 5600k Processzor milyen processzorhűtő van kb 5-6000Ftért?
Szerk: CM N300[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz hszilard666 #70716 üzenetére
(#70716) iszilard
Csak topflow vagy vízhűtés jöhet szóba.
be quiet! Shadow Rock LP
Cooler Master GeminII M4
Deepcool Gabriel
Phanteks PH-TC12LS(#70717) alkonyat
Nem tudom milyen színű az NZXT H440-ed, én a feketére/fehérre alapoztam. Ha nem számít az, hogy fekete vagy fehér legyen akkor a be quiet! Pure Rock tökéletesen megfelel. Ha kell a szín akkor a pure rock-on kívül lévőkből az amelyik tetszik.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Adott egy corsair air 240 es ház amibe csak 120mm magas hűtőt lehet berakni. Milyen hűtőt érdemes venni bele? A válaszokat előre is köszönöm!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
jim bcs
nagyúr
válasz alkonyat #70714 üzenetére
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
be quiet! Pure Rock
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock 2
be quiet! Dark Rock 3
Cryorig H7
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, BK-fekete, BL-kék, RD-piros)Az alapot beállítod 6-700rpm-re, utána a hőgörbét a terhelés függvényére, így mondhatni hangtalan lesz még terhelés alatt is, enyhe szélzajon kívül mást nem fogsz hallani.
-
alkonyat
tag
Ha aktív kell, akkor aktív lesz.
És itt nem lehet beállítank mint a strix gpu-nál hogy amikor nem dolgozik akkor ne pörögjön? Nem írtam oda de amikor dolgozik akkor felölem úgy üvölthet a gép ahogy akar, csak akkor legyen halk amikor semmit se csinál.[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz jim bcs #70711 üzenetére
Ahogy nézegettem teszteket nem lennék előrébb. Sőt nagyon is jó a Brocken. Így nem cserélem. Köszi a megerősítést!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van most a procimon (i5 4690) egy Alpenföhn Brocken hűtő. Most hozzájutok egy Alpenföhn Himalaya hűtőhöz és a mostanit el tudnám adni annyiért amennyiért a Himalaya jön. Szóval 1:1-ben menne a csere. Megérné lecserélni?
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
jim bcs
nagyúr
válasz alkonyat #70708 üzenetére
Passzív hűtőt ehhez a procihoz én nem ajánlok! A ramok 90%-a LP (low peofile), az elsődleges slotok az A2-B2 így kényelmesen elfér egy nagyobb hűtő is. Nézd ki nyugodtan a ramokat, az NZXT H440-be lesz hűtő, ha rábólintasz a ventis/aktív megoldásra akkor megy az ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
alkonyat
tag
Sziasztok!
A célom az lenne, hogy nagyon halk legyen amikor semmit nem csinálok a gépen csak netezek. Össz hűtésnek emiatt a gépbe csak a gyári ház hűtőket szeretném, szóval egy jó passzív hűtőt szeretnék a processzorra és erre kérném segítségeteket. (egyik alkatrész sincs meg szóval, ha a ház túl keskeny vagy az alaplap nem jó kérlek szóljatok)
40ezer lenne a keret
2. Milyen házba kerül?
NZXT H440
ASUS Z170-A
4. Processzor típusa?
Core i7-6700K
5. Ramok típusa?
Ez még nincs meg ezt a hűtőhöz igazítanám, hogy beférjen alá.Kellemes ünnepeket!
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz frakkk #70705 üzenetére
Ebbe a házba is lehet nagyon halk gépet (halkabb mint egy laptop) építeni csak pár dologra oda kell figyelni (ami nekem bevált: Be Quiet! táp, Noctua ventik, SSD és 2,5" HDD), bár attól is függ mi kerül még bele. Kis méretben én nem ismerek hangszigetelt házat.
Mégsenem
-
jim bcs
nagyúr
Kellemes ünnepeket kívánunk!
-
frakkk
csendes tag
Köszönöm.
Ti tudtok olyan házat javasolni, ami halk?
Eddig laptopban gondolkodtam, de a nagyméretű monitor miatt végül azt elvetettem.
Van egyáltalán olyan ház, ami olyan halk, mint egy laptop?
Nagy házat nem szeretnék, de ha volna mondjuk (max.) egy fele akkora ház, az már jó volna...
Köszi! -
ada19
senior tag
válasz frakkk #70702 üzenetére
Mindhárom házban (nekem Elite 110 van) elég korlátozott a hűtőnek rendelkezésre álló hely, nekem Noctua NH-L9i van hozzá, nagyon tudom javasolni, Kokaináron van, de megéri ha valóban halk és/vagy kellemes hangú hűtőt szeretnél. Terhelés alatt ez is tud hangos lenni, csak úgy tudod kikerülni ha más házat választasz ahol álló hűtő is elfér.
Mégsenem
-
jim bcs
nagyúr
válasz Reaper76 #70701 üzenetére
(#70701) Reaper76
Akkor lehet neki rosszabb a pasztázása.(#70702) frakkk
i3-ra elég a gyári is, de ha mindenképpen hűtőt akarsz, akkor térjünk vissza rá akkor ha biztosan megvan a kiszemelt ház, mivel nem mindegy mekkora hűtő fér be és előre megvenni nem jó döntés.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
frakkk
csendes tag
sziasztok
a "milyen asztali gépet vegyek" topikban ajánlották, hogy itt kérdezzem meg, mi kell ahhoz, hogy valóban HALK legyen a jövendőbeli gépem
egy kisméretű asztali gépet szeretnék (kisméretű ház alatt mondjuk egy nagy háznak a 30%-át értem méretben kb.)
ezeket a házakat ajánlották:
Cooler Master Elite 110/120/130ehhez kell hűtő is, ugye?
i3-6100 processzort néztem ki még hozzá...
KÖSZÖNÖM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest