- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
válasz
kételkedem #5584 üzenetére
Sorry ,én úgy értettem , hogy Políroztassa , ne ő
-
elfelejtette
veterán
válasz
zsolt1129 #5597 üzenetére
Ejnye-bejnye!
Tessék már egy kicsit visszaolvasni!
Üdv. -
hoffman_
nagyúr
E7200/E7300-ra elég egy gyári hűtő a régebbi(tehát 2x akkora) szériából? Tuning lenne. Első körben stabil, hosszútávú 3Ghz.
-
zsolt1129
addikt
válasz
elfelejtette #5594 üzenetére
550rpm-en hűtötte le a 2.9GHz-s X2-est?Az nem semmi.Gondolom a zajforrás miatt sem tépted a hajad
-
elfelejtette
veterán
-
joshua7
veterán
válasz
kételkedem #5592 üzenetére
Na igen. Inkább alkudni próbálok.
Ja, láttam már korábban a topikot, de 2.5k? Pff... -
joshua7
veterán
TheChos3nOne, kételkedem:
kérdezi a srác, h mivel polírozza.Autópolírról beszél, az gondolom nem jó ide.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Szeretném jelezni, hogy a CM Hyper TX2 topicjában újabb tulaj jelentkezett, akinek a rezonancia miatt eltört a hütö ventije. És ez sajnos nem egyedi eset, egyre többen jeleznek olyan problémát, hogy elreped/eltörik a venti.
Üdv. -
Chosen
addikt
válasz
kételkedem #5582 üzenetére
Ha ez jelentős , akkor az enyémet ingyen kellett volna kapnom
-
Bagira01
veterán
Szerintetek lecseréljem a tru120ex-et egy ifx-14-re? kb 4k+ vagy vízhűtés +9k-ért?
-
Giovanny
őstag
Sziasztok, Q9550 procira milyen hűtőt javasoltok? /tuning max.3.2ghz lenne/ Köszönöm.
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Asus Triton 70-el? Én a CM Hyper TX-et néztem ki először, de a boltban, ahol venni akartam az most nincs, és ezt ajánlották helyette. Ahogy a specifikációit néztem, tényleg nagyon hasonlít a TX-hez, a legnagyobb különbség talán csak hogy ez PWM-es. Mit tanácsoltok, jó ez is, vagy inkább próbáljak felhajtani egy TX-et?
-
c.s.f.
csendes tag
hi!
segítenétek?
vettem egy scythe ninja 2 hűtőt, AC freezer 7 pro-t cseréltem le.
Arctic silver 5 pasztát használtam és úgy nézem, hogy 1 fokot hozott csak amellet,hogy 100-zal többet is pörög a ventije.
ez reális??
/jóval kevesebb pasztát használtam mint a 7 pro-n gyárilag volt. azt olvastam a silverből kevés kell/ -
Steve-0
őstag
hi, tudom nem igazán idetartozik, de talán itt gyorsabban választa kapok a kérdésemre:
Melyik házventit vegyem meg? Árban megegyeznek. Vagy tök mind1?
Ebbe a házba lesz rakva: CM RC 331COOLERMASTER R4-L2S-12FB-GP (átlátszó kék ledes) 1év gar
XILENCE 120.tbl (átlátszó kék ledes) 2év gar -
geriwise
csendes tag
Hali!
A kérdés
: E8500-hoz mien hűtőt javasoltok, ha oan 4000 körül fog menni? A gyári gondolom nem elég. Az ASUS Triton 70 jó hűtő, a lényeg, hogy relatív olcsó legyen, jól hűtsön és halk legyen
.
Előre is köszi.
Üdv.
Geriwise -
Qru
MODERÁTOR
elfelejtette: Ezt nem tudtam...
Lmh: Akkor annyiban változik a képlet, hogy venned kell külön hűtést rá. Mekkora összeget szánnál rá? Első körben CM Hyper 212-t vagy Hyper TX2-t ajánlok, olcsók és jó hűtők.
mod: Ezeken szintén van gyárilag paszta, szóval csak rá kell tenni a procira, nem kell "maszatolnod" a pasztázással.
-
old gray
addikt
Igen, ez alacsony ford.szám esetén fordul elő, nekem a vga-mon lévő Accelero Xtreme 8800 van leszabályozva fix 20%-os ford.számra, és az everest néha mutatja az értékét, néha nem, és néha rosszul jelzi ki. Van egy hdd-hűtő ventim azt primecooler potival szabályozom ~500RPM-re az is hasonló tüneteket produkál. ettől függetlenül a beállítások érvényesülnek, szóval csak szépséghiba.
-
diegho
nagyúr
én olcsóbban vettem, megvan már több mint 1 hónapja. Mondjuk tegnap elszállt a ventijéből a fordulatszámmérés
de lesz@rom úgyis potival vezérlem, még 350rpm-en (ez a minimum) is bőven elég az E8200@3.6hoz, így prime alatt 65 fokosra mennek a magok, idle 40fok, CS:source közben 52 körül.
-
diegho
nagyúr
nos az ocz a saját méréseim alapján 7-8 fokkal jobb mint az asus v60. E8200@3.6-nál 2300rpm (nálam ennyi a max) és 600rpm között van 3fok különbség prime alatt. Kettőt hoztam belőle eddig, a másik egy havernak ment, aki E2180@3ghz-et használt előtte TT silent tower-el, nála 12fokkal csökkent a hőmérséklet 600rpm-re állítva a ventit. Szóval ennyit a vendetta-ról saját kézből. Ja és nem mindegy hogyan pasztázod meg, ezt nem úgy kell pasztázni, mint a sima talpasokat. Ha csak simán nyomok egy pöttyöt a procira és hagyom, hogy a hűtő majd elkenje egyenletesen akkor elég magas hőfokok vannak E8200@4ghz fél perc prime után 80fokos, ha csak a heatpipe-okra kenek egy kevés pasztát és úgy teszem fel akkor 1 perc után is csak 68 fokosak a magok és 77ig kúsznak fel kb 20 perc után maximum (72-73 körül van általában) és ez egy extrán melegedő példány.
-
Qru
MODERÁTOR
Egyforma erősek kb. Ha a ph-s tesztet megnézed full gázon nincs különbség hőfokba DE az OCZ 2800rpm-en, míg a TX2 csak 2000rpm-en forgott. Nyilván a TX2 halkabb ezek alapján, olcsóbb is, és nem gyenébb...
Szubijektív: Ennek ellenére nagyon teteszik a közvetlen kupak-heatpipe-os megoldás, de sztem nem ér felárat.
-
Qru
MODERÁTOR
A dobozos verziókhoz adnak gyári hűtőt. Ami, ha nem tuningolsz akkor elég. Hútőzsír minden esetben kell, de a BOX-os kiszerelésben az is van, sőt előre fel is van kenve a hűtő talpára. Csak berakod a procit a lapba, ráborítod a hűtőt, rögzíted, venti csatlakozót rádugod a lapra és go.
Ha esetleg tuningolnál, akkor viszont nem árt, ha erősebb hűtőt veszel mint a gyári. Pl CoolerMaster Hyper 212...
-
Lmh
őstag
Szevasztok! Baromira nem értek a procik hűtéséhez, azért jöttem hát ide...
A kérdésem az lenne, h van egy 9600GT Alpha dog editionöm és most készülök hozzá venni egy AMD Athlon64 X2 6400+ BE-t Boxostul XD. Szóval én az előző procimat csak beraktam oszt MUKODJ. Aztán hallottam ilyenekről, h plusz hűtés, hűtőzsír...
Szóval azt kérdezném, h ez az új proci igényel-e plusz hűtőzsírt, vagy vmi plusz fasza coolermastert vagy eldöcög magában is???Előre is köszi!
ui: több véleményt várok, első comment után még írjatok párat,h több nézőpontból tudjak dönteni!
KÖSZKÖSZ
-
Traxx
őstag
Hali!
2,8-ra felhúzott X2 alá keresnék egy viszonylag erős és HALK hűtőt, olyan 6K környékén. Elsőre az OCZ Vendettára gondoltam, vagy a Hyper TX(2)-re. Melyik lenne a jobb?
Mod: ahogy olvasgattam, a Vendetta erősebb...de meg is éri az árkülönbözetet?
-
d@minator
addikt
válasz
newgamer #5552 üzenetére
Ventis hűtéssel is le lehet vinni a számítógép zaját a környezeti zajszint alá, illetve az alig hallható (20dB) közelébe. A lényeg a hűtőn túl a megfelelő ventilátor szabályozásban (1000RPM/12cm-1300RPM/9cm) és a CPU felesleges hőkibocsátásának csökkentésében (pl.C1E state, CPU TM bekapcsolása) van. A csak passzív hűtő drága és addig értelmetlen amíg valmi más is forog a szg.-ben.
Tehát inkább halk ventis. -
newgamer
aktív tag
Csak a véleményetekre lennék kíváncsi, szeretnék venni egy passzív hűtést egy X2-es AMD-re 4000+-os 65nm-es Am2, és nem lenne nagyon sok mindenre használva a gép, csak alapdolgok.
Igazán azért döntöttem így, mert kicsit zajos nekem a CPU ventilátor
Szerintetek jó lesz így, vagy inkább egy halk ventis? -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék tőletek, hogy az alábbi paraméterekkel milyen hűtőt ajánlotok:
-e6400-ast akarok úgy normálisan 3-3.2GHz-en tartani.
-Ilyen teljesítmény mellett, alapjáraton legyen halkabb mint az Intel gyári hűtője alapon.
-Ne legyen drága (ha kijönnék 5-ből jó lenne)Köszi előre is
-
zsolt1129
addikt
válasz
Dark KillerX #5544 üzenetére
Hát az attól is függ hogy mennyire kell feszelni a procit.Ennek hiányában elég nehéz válaszolni rá.Bár elégbek kell lennie ha csak nem valami extrém feszt kell adni neki.
-
Dark KillerX
addikt
Kérdésem lebírna egy E7200 procit hütenni egy CM Hyper TX2,olyan 3,2-3,4GHz környékén.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Lucif-R
senior tag
Hali,
Socket 370 -re készült valaha is passzív blokk? Vagy esetleg valami eszement nagy méret? Lehetőség szerint vízszintes lamellázású kéne ( ha olyan nincs jó a szokásus függőleges bordázottságú is )
Előre is köszi,
-
ashot
tag
válasz
kételkedem #5536 üzenetére
Sajnos meg nem sikerult, mert csak September vegetol lesz egy Roman szamtekboltban, ertesitenek, ha megkaptak.
-
-
ashot
tag
Szasztok,
Most fogok rendelni egy Sunbeamtech Core-Contact Freezer huttot,
sztem jelenleg ez a legjobb CPU venti a piacon, meghozza kiemelkedoen. -
bod101
aktív tag
Sziasztok!
6750-es procinál gyenge tuning (3,2 fesz nincs emelve) mellett kell-e egyáltalán cserélni a gyári hűtőt?
-
paprika
aktív tag
Helló! Olvasgattam den nem tudok dönteni! A legdurvább léghűtést szeretném amit csak lehet kapni! Intel procim lesz és szeretném túlhajtani amennyire csak lehet! Mit ajánlatok ? Ja és valami tuti kis ventillátor is kellene hozzá! Ár az nem számít! Köszi! Mellesleg 4 magosrakellene vagy Qx valami a vagy q 9300
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Cpu hűtő iránt szeretnék érdeklődni.
A konfig: amd 4600+ x2 am2-es.
Az eredeti amd-s hűtő van rajta.
Milyet ajánlanátok jó áron (max 5k) ?
Mennyire lesz halkabb az új hűtő?Köszi!
Csáó!
-
old gray
addikt
válasz
kételkedem #5525 üzenetére
Kössz a hasznos infot.
Aki a te hsz-d itt megtalálja az szerintem a címlapon található "olvasmányt" is.
-
kételkedem
addikt
Olvasmány mindenkinek, aki mostanában vesz procihűtőt.
-
Chosen
addikt
válasz
d@minator #5522 üzenetére
Jaj értem
ezzel tisztában voltam hogy 3 pines-és tudom én is hogy a 4 pin a pwm-es, de van hozzá fan mateII-em és ezért nem izgatott különösebben, azért nem értettem , mert másképp értelmeztem (ez az egyikk probléma , hogy a szövegben sajnos nincs hangsúly) mert úgy értettem ezt a mondatod "Mer ha igen akkor a három pines cstlakozó miatt nem kéne." hogy pl: Atombombával nem kéne játsszani , mert felrobban. És én emiatt nem tudtam hogy mire gondolsz.
Látom ellátogattál a topikba, azért nyitottam , hogy tisztázzuk , mert mindenhol ezt a választ kaptam az alaplapos kérdéseim ,hogy :" a lapod topikjában nézd" , egyébként , igen az és MSI lapom tudja szabályozni
Nem akartam semmi féle vitát, felreértés volt az egész
-
d@minator
addikt
Azt írtam, hogy nekem nem kellene. De részedről egyből jöttek a nagy betűk a nagy hangod meg a vita.Csak segíteni próbáltam az 5504. hsz-ben feltett kérdésedre a cnps8000-ről, mivel utána panaszkodtál, hogy neked nem segít senki.
Ezért írtam le, hogy mit tud azaz mit nem tud. Bocs, ha nem tudtam, hogy neked csak a hűtési teljesítmény számít és a "hajszárító" hang nem zavar.
Az emberek 80%-át zavarja a nagy hang ha a lapja nem tudja szabályozni és az is ha külön kézi szabályzót kell hozzá vásárolni. Értem, hogy téged ilyen lényegtelen dolgok nem zavarnak, mint ahogy az sem, hogy az emberek zöme nem vesz MSI alaplapot aminek külön topikot nyitottál és a három hsz.-ból mind csak a tiéd. -
Chosen
addikt
válasz
d@minator #5518 üzenetére
na várj kezdjük előlröl: volt az én kérdésem:
cnps800- mivel van egy szintben / mit tud? (#5504) TheChos3nOne
de láttam hogy előttem lévő embernek nem válaszoltak :Üdv!
Én egy AMD Phenom X3 8450 procira keresek minél halkabb léghűtést. Nem szeretném a procit húzni és a gépházban 5 kellemesen halk venti gongoskodik a levegőáramlásról.
Tutok valami igazán halk hűtőt ajánlani?
Taki (#5503) VesperErre írtam egy választ: Thermaltake A1 , ez igazán halk , sőt később még akár tuning is belefér.
és ezt pedig a magam üzenetére írtam:
Én itt segítek mindenkinek , nekm meg senki? Ezt megjegyeztemezt szintén vespernek:
Mod : ha megnézed a fentebbi képeken ez van.szóval engem egyáltalán nem érdekelt a hangja , hanem a hűtési teljesítmény, az ulrtahalk Tt-t Vespernek írtam, én pedig a cnps 8000 TELJESÍTMÉNYÉT kérdeztem, ezért full nemértettem hogy mi a francnak írogatsz a pin-ekről, ha nem a hangról van szó, érted?
-
d@minator
addikt
Mit nem értesz ezen? A három pines ventiket nem minden alaplap tudja szabályozni. Ezért sok alaplapban 2500-on pörögne. Azaz ugyanolyan szar, mint a TX2 amire szintén három tűs ventit raktak.
Egyébként nem azt kérdezted de tudom, hogy a teljesítményére gondoltál. Arról lövésem nincs és látván a 3pines ventit nem is érdekel. De ha a te MSI lapod szabályozni tudja akkor nem szóltam. -
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette #5509 üzenetére
ez hülyeség. az elite 331 nem szélesebb, csak az előlapja kilóg mindkét oldalra elég sokat, de maga a ház keskenyebb, mint a centurion kb 1 centivel.
-
old gray
addikt
válasz
elfelejtette #5509 üzenetére
Max. milyen magas hűtő fér el?
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #5485 üzenetére
Kis technikai probléma lépett fel.
Azt írták néhányan, hogy az Elite331-be úgy fér be a Hyper212, hogy hozzáér az oldallaphoz, a haver Centurio534-e pedig 1mm-rel keskenyebb az Elite331-nél, tehát nem fog beférni a Hyper, csak úgy hogy nem lehet utána felrakni az oldallapot.
Ezért most újra ott tartok, hogy milyen hütöt kellene venni 8k körül. -
JasonD
aktív tag
Hello,
Érdemes lenne lecserélni a Hyper TX2-met egy Hyper 212-re? Kb. mennyi lehet a különbség hőfokban?
-
Chosen
addikt
cnps800- mivel van egy szintben / mit tud?
-
Vesper
tag
Üdv!
Én egy AMD Phenom X3 8450 procira keresek minél halkabb léghűtést. Nem szeretném a procit húzni és a gépházban 5 kellemesen halk venti gongoskodik a levegőáramlásról.
Tutok valami igazán halk hűtőt ajánlani?Taki
-
d@minator
addikt
válasz
TechPowerUp #5501 üzenetére
Jó az a 9500-ös zalmi az E8500-höz. Abból a pénzből nézz valami alsó tápos házat. Pl. Cooler Master 590 vagy 690 esetleg kicsit drágábban Antec Nine Hundred.
-
TechPowerUp
csendes tag
köszönöm a segítségeket, valószínűleg akkor felesleges lenne lecserélnem a Zalman
9500 hűtőmet, akkor kicsit veszek drágábban házt!Köszi még egyszer!
Üdv:
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest