- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
moto87
csendes tag
Sziasztok!
Egy régi CELERON 2.4GHZ-es procihoz tudnátok ajánlani egy nagyon csendes és olcsó hűtőt!?!
köszi
-
nike_
addikt
válasz
CounterBoci #4494 üzenetére
Aha...
-
KMT
addikt
válasz
CounterBoci #4488 üzenetére
6 dB növekedés kétszeres hangnyomást jelent. Az más kérdés, hogy ezt nem kétszer olyan hangosnak hallod.
A linkedből: "azonos mértékű hangosság növekedéshez többszörös hangnyomás-növekedés szükséges."
Tehát hogy jön az a 3 dB?jer1cho:
A dB értéket a " 20*lg p/p0 " alapján lehet megkapni. Ezért nem arányos, hiszen logaritmikus. -
Grungy
csendes tag
Vagyis ha nem tervezem az e8400-as tuningolását, akkor a procihoz csomagolt hűtő elég lesz és nem muszáj combosabb hűtőt vásárolnom?
-
Grungy
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Core 2 Duo e8400 procihoz milyen hűtő lenne megfelelő? ajánlották a coolermaster hyper 212-t, de azon a helyen ahol összerakom a konfigot ez a hűtő nem kapható. Van valamilyen más alternatíva (ami lehetőleg maradjon 10k környékén)?
Eyébként a gyári hűtés mennyire megfelelő ha az e8400-as alapórajelen megy? A válaszokat előre is köszönöm. -
CounterBoci
senior tag
válasz
TazLeacher #4489 üzenetére
azért linkeltem wikipédiát is. 3dB emelkedéssel dupla olyan hangosnak hallod -> nem lineáris a növekedés.
nem 1kiló kompér meg kettő, hanem a 10-nek a 13 a duplája és így tovább. ez egyáltalán nem nehéz matek. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
CounterBoci #4488 üzenetére
Én még mindig hülye vagyok...
Ha valaminek van egy mértékegysége és egy mennyisége. (mondjuk 6 dB), akkor annak a duplája mennyiségben (esetünkben 12 dB), nem is a duplája, hanem állításod szerint a négyszerese? Lehet, hogy túl 'logikusan' gondolkodom, de ha valami 6, a másik 9, (tehát a különbség 3, mégis a duplája?
Meg akkor mégegyszer vissza a kérdésre. Tehát, ha decibelben nem a duplája, akkor miért dupla olyan erős a hang? Hogyan állípítják meg? Mert decibelben nem a duplája, akkor miben a duplája?
Valahogy azt nem értem, hogy ez tipikusan nem egy olyan dolog, amit érzékszervekkel mérni lehet. Azt mindenki meg tudja körülbelül mondani, hogy x út a duplája a másiknak. De azt már elég nehezen lehet megmagyarázni, hogy valami dupla olyan édes, sós, durva, fájdalmas, mint a másik. Hiszen ezeknek nincs mértékegysgük...a hangnak van, viszont ha duplájára "emelem" a decibelt, akkor a hang mégsem a duplájára nő?
Jó, hogy ez egy viszonyszám (akár a km/h), de a matematika törvényszerűsége itt nem működik? Ez kb olyan, mintha azt mondanák, hogy a 9 fokos víz a 12 fokoshoz képest fele olyan hideg...nekem a 12 fokos vízhez képest a 6 fokos víz a fele olyan hideg.
De lehet,hogy tényleg én vagyok a hülye...
-
CounterBoci
senior tag
válasz
TazLeacher #4481 üzenetére
világosan leírta mértékegységekkel hogy melyik milyen hangos.
a "dB" a mértékegység, az "A" az egy szűrőt jelöl, hogy az emberi fül karakterisztikája szerint lett mérve. és nem 6, hanem csak 3 dB-enként duplázódik a zaj nagysága. de akkora parasztvakítások vannak, hogy hihetetlen. kb. 38dB alatti zajt szinte mérni se lehet, már az is bezavar ha elmegy egy autó vagy pl a neon gyújtótrafója. és akkor jönnek 10-20 körüli értékekkel a gyártók...
-
sz.j
nagyúr
"... Egyébként Seneritéknél, és a PC Gear-nél is kapsz CrossBow-ot a Xigmatekekhez. "
Ááááh ..., hetek óta nincs nekik, sőt sehol sincs!
Az előbb hibásan fogalmaztam
, mert én viszonyításként írtam ezt a három hűtőt, mert én ezeket tartom a legjobbnak (de sajna kettőhőz most nincs CB), és ha ilyent vagy jobbat tudna valaki ajánlani azt megköszönném.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
BullZeye #4478 üzenetére
6 dBA az a hang "duplázódása"
Ha ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben.
Egyzsóval Te meg tudod állapítani, hogy mi az ami dupla olyan hangos...
Mutatok neked 2 hangot, erre Te azt tudod mondani, hogy a második kb. 1,5szer volt olyan hangos, mint az első? Ilyen emberrel még nem találkoztam.
A hangokat csak úgy tudod egymáshoz mérni, hogy mértékegységet adsz neki, ez ugye a dBA (vagy max hangosabb lehet valami), na már most hogy lehetne háromszor olyan hangos ha az egyik 53 a másik 38. Tehát, ha szerinted 6 dBA-nként duplázódik, akkor mi értelme van a mértékegységnek. Hiszen nem lehet őket összehasonlítani....most vagy én vagyok nagyon hülye, vagy...
-
sz.j
nagyúr
Srácok kellene egy kis segítség!
Egy borzalmasan hullámos tokozású, emiatt nagyon melegedő (alapon is, de föleg tuning alatt) E8400 procira kellene valami nagyon-nagyon jól hűtő, hátlapi felfogatóval rendelkező hűtő!
Természetesen a normál használatnál a csendes működés is lényeges.
Én a következő hűtőkre gondoltam
- Xigmatek S1284 (most nincs hátlapi panel hozzá)
- Xigmatek S1283 ( -II- )
- TRUETudtok ajánlani ezeknél jobbat? (Venti nem számít mert sok nagyon jó ventim van)
-
BullZeye
veterán
válasz
sas1980 #4476 üzenetére
Coolermaster Hyper TX2 150W-nál 29.9°C és 53.7dBA
Xigmatek HDT-S963 150W-nál 27.2°C és 32.8dBA
Xigmatek HDT-S963 150W-nál 21.9°C és 50.2dBA HA nagyon pörög a venti rajta, de mint látod így is halkabbHa jól emléxem, és jól mondták akkor 6 dBA az a hang "duplázódása" ha ezt nézzük 3.5x hangosabb a Hyper TX2 mint a Xigmatek s963, Ha tunningolni is szeretnéd késöbb HyperTX2 nem túl jó, az alapjáraton jól hűt az tény, viszont egy kis tunning, és cserélheted is le, 2 személyes ismerősöm is megbánta hogy azt vett
Banditnál: Xigmatek HDT-S963 6.085 Ft,-Forrás:
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2269&page=5
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2134&page=5 -
sas1980
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Athlonx2 6000+-hoz kellene egy új hűtő nekem, hogy bírja a húzást. Amiket kinéztem a következők: Arctic Cooling Freezer 64 PRO vagy Coolermaster Hyper TX2. Ti szerintetek melyiket vegyem meg? Melyik a jobb?
-
Daert
őstag
válasz
Dj Dekko! #4471 üzenetére
Arcszesszel vagy körömlakklemosóval+fültisztító és pzs, óvatosan megtisztítod a proci tetejét és a hűtő talpát.Újrapasztázod,nem kell soka proci tetején elkened vékony rétegben,épphogy befedje.A hűtőt óvatosan ráilleszted és rápattintod az alaplapra,érdemes megnézni hogy rendesen ráfekszik-e.
-
Dj Dekko!
őstag
-
fejescsabi
csendes tag
válasz
TazLeacher #4466 üzenetére
Ez egyre rosszabb... Újra pasztáztam, megpróbáltam újra rárakni, de most bekapcsoltam, és alapjáraton 75 fok.. hát én nem értem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
fejescsabi #4465 üzenetére
Hűtőcserénél illik újrapasztázni...minnél jobb paszta annál jobb. Na, ezt jól megmondtam...
-
fejescsabi
csendes tag
válasz
TazLeacher #4461 üzenetére
Oké, a 750-et elírtam
Kérdezgettem másokat is, ők is ezeket kérdezték tőlem. Akkor megpróbálom újból felrakni, hátha csak én bénáztam valamit. A paszta pedig az ami gyárilag rajta volt, akkor cseréljem le azt is?
-
Dj Dekko!
őstag
Látott, győzött a Ninja cpu hűtő, *** jó nagy sz@r ...
75 fok terhelve míg az Square pro val 60
nah mind1, akkor marad a cooler -
TazLeacher
nagyúr
válasz
fejescsabi #4459 üzenetére
Kezdjük a vicces részével: 750fok!
Jó meleg lehet...
Ami a lényeg. Nekem is volt ilyen procim, csak vízzel tudtam életképes hőmérsékleten tartani (mondjuk nálam rohadt rossz a ház elhelyezése, nincs szellőzés), léggel állandóan fagyott (mondjuk alapon volt, de gyári hűtővel), semmire nem tudtam használni, mert fél óránként kikapcsolt a gép.
Ezután megvettem az első C2D-t, az gyári Intel hűtővel hiba nélkül 43 fok körül maradt. Azóta nagyobbra cseréltem és beszereztem egy HyperTX-et, de ez egy ilyen széria volt...(mármint a proci).
-
-
fejescsabi
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Pentium D 830-as procim, (alaplapom Asus P5B) és ezen van egy Artic Cooling Freezer 7 Pro. Nos, alapjáraton kb 55-60 fokot produkál terhelés alatt pedig simán felmegy 70-750ig. Ez miért lehet, ennyire rossz a hűtő? Vagy valami más lehet a probléma?
Ha valakinek van valamilyen használható ötlete, annak nagyon örülnék! -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok, gondolkoztam és hát... eléggé melegszik a processzorom.
AMD Phenom 9750 és 2.63 Ghz járatom egy Asus Crosshair lapban, a ház egy Extreme enigne 3t, 25 cm venti, és a procin egy asus square pro figyel, viszont alapon a magok 49 - 50 fok ... vagyis tisztán 59 - 60 foknak érzékeli a gép
az nem sok egy picit?
most van nállam egy Scythe Ninja cooler ... vajon jobb mint az Asus Square pro? tesztet is nézhetnék, de engem a felhasználok, véleménye érdekel inkábbThx előre is
-
marinea2
addikt
Zalmant!!!!!!!!!!!!!
-
Genji
őstag
válasz
zsolt1129 #4444 üzenetére
persze, nyomd ami a csövön kifér -->
Ezekre mindenképp érdemes odafigyelni:
65nm Conroe:
-PLL: max 24/7 1,7V-1,8V
-VTT: max 24/7 1,5V
65nm Kentsfield:
-PLL: max 24/7 1,7V
-VTT: max 24/7 1,5V90nm MCH (P965, P35, X38, X48):
MCH: max 24/7 1,55-1,60V45nm Wolfdale:
-PLL: max 24/7 1,6V
-VTT: max 24/7 1,4V45nm Yorkfield:
-PLL: max 24/7 1,5V
-VTT: max 24/7 1,4V65nm MCH (P45)
MCH: max 24/7 1,40VMivel a Gigabyte nem írja az alap feszeket, hanem csak Normal-t ír leírom minek mi az alapfesze, hátha segít valakinek!
965, P35, X38, X48 MCH: 1,25V
P45 MCH: 1,10V
PLL: 1,5V
VTT 65nm CPU: 1,20V
VTT 45nm CPU: 1,10VFigyelem! Ezek a max 24/7-es feszültésgek csak megfelelő hűtés esetén érvényesek!
Bocs linket nem találtam!
-
elfelejtette
veterán
Mondjuk max. 10k-ért ezt: ASUS Silent Knight II
Üdv.
-
toto76
tag
válasz
elfelejtette #4439 üzenetére
mondjuk max 10k
-
Genji
őstag
Keretet nem írtál, de ha olcsó és jó kell akkor a szokásosat ajánlanám.
-
toto76
tag
Sziasztok!
Kiszeretném cserélni az X2 6400+ gyári hűtését, de nem igazán tudom milyenre?
Valami javaslat?
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Már több helyen is érdeklődtem meg már nagy dilemmába vagyok a hűtő vásárlás ügyben.Szerintetek egy Q6600-as Quadhoz melyik az a hűtő ami birja a tuningot és relative nem is olynan drága.Köszi
-
Geza26
senior tag
Hello!
Gigabyte GA-MA69G-S3H alaplapom szabályozni fogja a Hyper TX2 ventillátor fordulatát?
Köszi!
-
Na megvettem a Hyper TX2-t. A beszerelés nekem elég nehézkesen ment, de végül sikerült (remélem jó lett). Nekem úgy tűnik vezérli a hűtőt a lapom easy tune nélkül is, mert mikor rendszer stabilitástesztet futtattam felpörgött 1350-ig. Alapon nálam 1050-1070 között megy és elég halk. Eddig meg vagyok vele elégedve. A gyári hűtőhöz képest olyan 8 fokkal hűvösebb a cpu, ez remélem jónak számít. Ezzel a hűtővel még nem tuningoltam, de szerintem nemsoká fogok.
-
Skizz
addikt
üdv.
szerintetek melyiket vegyem:
Xigmatek Achilles
CM Hyper212quad tuningra hangolva...
ja és még annyit, hogy ezek közül vajh mindkettő befér egy elite 331-be?
-
alex89
senior tag
üdv
Ebben a nagy melegben elég hangossá vált a netezős gépem, szerintetek egy kis kreativitással rá lehetne szerkeszteni egy hyper tx2-t s478-ra
ui: csak azért gondoltam erre mert idővel a tx2 átkerülne 775-re...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsolt1129 #4410 üzenetére
Sok sikert a HyperTX2+Q6600 tuninghoz. Nagy dolgokat ne várj...
Nézd meg ezt! Elég ritka az olyan Q6600, ami ilyen fesszel viszi a 3,6-ot. Ez viszi. Nézd meg a hőfokot! Vízzel van hűtve. Tehát, ha ne adj isten sikerül is ilyen fesz mellett ezt az eredményt elérni, akkor is a HyperTX-el hozzáadhadsz úgy +10 fokot minimum a fenti példához képest...
-
nike_
addikt
válasz
sniper elite #4424 üzenetére
Nem ismerem..
Vagy nálam még Scythe Zipang ami szóba jöhet..
2 db 140 mm-es ventit lehet beleszerelni.
-
mgoogyi
senior tag
A fentebbi kérdésemre vmi tippet?:
[help] -
nike_
addikt
válasz
sniper elite #4420 üzenetére
Thermalright Ultra 120 Extreme.
Vagy Xigmatek Achilles esetleg HDT-S1283, de ezeken nem árt egy venticsere.
-
sniper elite
senior tag
Úgy néz ki lesz egy új QX9650 procim, csak a mostani hűtőm nem hiszem hogy elég lesz neki,kérnék pár márka tippet ha nem baj, milyen proci hűtőt vegyek? Lehetőleg olyat amihez már külön nem kell venni semmit se!
-
mgoogyi
senior tag
Sziasztok!
Egy E6300-as procit szeretnék tuningolni, amire még önmagában a mostani gyagyi nagyon alap cm hűtőm is megfelne félig-meddig, de attól tartok, hogy az fsb emelkedése miatt annyira melegszik az alaplapom (MSI P6N SLI) északi hídja, hogy attól fagy a gépem. Viszont a chipset bordáját nem akarom lecserélni, mert ugye akkor elvileg ugrik a gari. így egy olyan hűtőt szeretnék, ami mind a proci hűtését maradéktalanul és viszonylag halkan megoldja, ill. a chipsetre is jelentős mennyiségű levegőt fúj. Egyenlőre a Zalman 9700-asát néztem ki magamnak, mert ez talán teljesít minden kritériumot, de elég borsos az ára.
Ti mit ajánlanátok?Googyi
-
Geza26
senior tag
Adnak a Hyper TX2 mellé pasztát? Ha igen akkor megfelelő minőségű, ha nem akkor milyet érdemes venni?
-
zsolt1129
addikt
Szerintem meg is rendelem a Hyper TX2-őt.Olvastam a teszteket és különösen ajánlott minősitést kapott.Lehet van jobb nála de 4k-ért szerintem veri a mezőnyt.Egyébként egy Q6600-as alá lesz tuninghoz.
-
Geza26
senior tag
Glacialtech Igloo 5750 Silent Ehhez mit szóltok?
Nekem a halkság a lényeg, abban meg nagyon jó: Low Noise AMD 3. helyezett
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4403 üzenetére
"Melyik az a hűtő amelyik 2-3K-ért 2szer jobb, mint a TX2?"
Ő is félreolvasta.
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4401 üzenetére
Ja, hogy +2-3.000...
Így már világos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest