- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- HDD probléma (nem adatmentés)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimav
őstag
Hy! Senki se mondja el,hogy hogykell a Xigmát maxon járatni?
-
Tibi98
tag
sziasztok!
E8400-ra szeretnék egy halk, és jó teljesítményű hűtőt (tuning is lesz)
másrészt, pedíg hosszú távra tervezek, sazóval lehet, hogy később "forróbbfejű" proci kerül alá, szóval nem árt, ha azzal is elboldogul...tehát amiket eddig kiszemeltem az az Asus Silent Knight II, és a Cooler Master Hyper 212
valamint a Scythe Ninja Plus Rev. B -vel is szemezgettem...szívesen fogadok más ötleteket is, előre is köszönöm!
-
Skizz
addikt
Az elképzelhető, hogy a Ninja 2 az összvissz 7,8k? katt
Ha igen, akkor rögtön lecserélem a hyperTX-emet. -
Gismo
addikt
Jól látom, hogy az EKL Frost Tower, meg a Xigmatek HDT-S1283 (és talán a Sharkoon Silent Eagle) totál ugyanaz? Vagy csak 1mást másolgatják?
-
Barett 50cal
senior tag
Hali!!
Tudom hogy a Z600ast ajánlottátok,de a Geminii S is jó választás lenne??max 4,5Ghzig mennék egy 8400assal....... -
Devdi
aktív tag
Hőmérséklete mennyi( Tudom hogy ennek a szériának rossz a hőmérője de egy közeli értéket azt tudsz mondani)?? És az ára?
Hátha tudnék valahonnan venni egy ilyet. Bár tetszik a Hyper 212-ben az is hogy kék ledes és hát a szobámban is minden kék meg fekete aztán a CM690-es is hasonló
-
laca000
őstag
Sziasztok!
Egy Socket 939 4200+-ra akarok venni egy überbrutál hűtőt kb. 10-12.000 ft-ért,mit tanácsoltok?
Köszi! -
lala42
őstag
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Egy E8400hoz melyik procit ajánljátok? CM Hyper 212 vagy Xigmatek S1283? Tuning is lesz olyan 3.6-4ghz körül 24/7-ben.
Lényeg hogy ne legyen se túl meleg és se túl hangos
-
csimav
őstag
Siasztok!
Van egy S1283-amHogykell növelni 2000 felé a fordulatszámát? Mert csak 1045 el megy..:S
-
-
Bagira01
veterán
Egyenlőre most nem látok xigma s1284-et a pcgear-be úh marad a tru120ex. Én anno 7,5k-ért vettem+ 500Ft a polírpapír és 3k a venti. Igaz nem volt hátlapi panelja, de megoldottam
Én szerintem a quad-ot is fogom polírozni, mert előzőeknél is igen nagy difi volt a maghők között.
Jó a cikk -
Qru
MODERÁTOR
Sajnos TR nem járnak élen a talp minőségbe. Sztem érdemes, ha kiélezett rendszered van, ha nem akkor minek... Igaz oda nem is vesz az ember 12k-s hűtést.
Gari meg... tényleg a egy fémtömbön nem tud elromlani semmi. Ha meg leejted, átgyalagol rajta egy T34-es, akkor hiába a non-políros élő gar.Nekem Overlocker polírozta, esetleg őt is megkérdezheted mennyiért vállalja (anno olcsóbban nyomta mint Subaru, nem tudom most mi a helyzet ezen a téren).
mod: engme meg pont a TR nem győzött meg nagyon. 10K + a polír (2k)... úgy gondolom jobban jártam volna a Xigmával, csak a boltban nem volt rendelni kellett volna és már csak a hűtő kellett ahhoz, hogy összedobjam a gépet. Nem vártam.
Bagira:
A hőcsőnek elég vastag a fala önmagában de porózus szerekzetű, ha az sérül nem lesz hatékony a vízvisszaszívás (a heatpipe-ben víz kering). Az esetedben nem kockáztatnék...
Másrészről még nem hallottam panaszt a Xigmák talpáról.De ez az egyik legkiválóbb teszt a HP témában.
-
G4ga
őstag
-
old gray
addikt
válasz
Bagira01 #5178 üzenetére
"Én arra lennék kíváncsi h direkt hp-os hűtőt lehet-e polírozni"
Sejtem miről beszélsz. Szerinted ki volt a hibás?
(A kérdés az, hogy egy 6mm átmérőjű heat-pipe fala milyen vastag ill. a polírozás mennyit "szed le" ebből a vastagságból.)
Amúgy annak ellenére, hogy milyen durva a TRUE talpának felülete olyan jól hűt. A tesztekben meg nem utó-polírozással tesztelik. +polírozással sztem egyértelmű, hogy a legjobb.
-
Bagira01
veterán
Mint Qru is írja a logout-os írásásba, mi mehet tönkre rajta
Én eddig 2db tr hűtővel találkoztam(nem is az olcsóbbak közül) és mindkettőnek szar volt a talpa, és többen is alátámasztják. Szóval nem sok esély van h te pont jót fogj ki. Subaruwrc vállal polírt tudtommal, de szvsz a xigma s1284 jobb választás lehet
Én arra lennék kíváncsi h direkt hp-os hűtőt lehet-e polírozni
Úgy néz ki lesz lapom úh sanszos a xigma hűtő(bár úgy nézem h már nincs)
-
Gismo
addikt
Hello!
A Sharkoon Silent Eagle procc hűtővel van valakinek tapasztalata? Milyen procihoz elég?
minimum 2 magos intel, de meddig elég? Én hasonló teljesítményűre tippelem mint az Arctic-Cooling Freezer 7. Szerintetek? -
M@nH.
aktív tag
Hello emberek
Ez egy kicsit most off, de a gyári amd hűtők tényleg egy rakás sz***k? Mert amit a 4800-as x2-eshez adtak azzal max 60 fokos a proci és olyankor már az alaplap jelzi (sípol)hogy "meleg van!!!"
(mivel én 60°c-ra állítottam a figyelmeztetést)
60°C-nál még nem károsodik a CPU ugye? A lényeg hogy ma veszek hűtést mert ez így kaka. -
G4ga
őstag
tudom ez egy hüje kérdés lesz ...
Veszek egy Ultra 120! - ahogy mondtátok, gyárilag elég kaka. poliroztatni kell!
a hütö ára 12K. Megpoliroztatom, de akkor elvesztödik róla a gar! honnan tudom hogy érdemes-e beválalni a polirt vagy sem? miért nem csinálja meg a gyár rendesen 12K-érttudom hogy valahol baromság amit kérdeztem, de kiváncsi vagyok a véleményetekre! meg hogy mire számitsak.
ui: tudtok valakit ajánlani, polir teren?
-
Ribi
nagyúr
válasz
SirRasor #5170 üzenetére
En ebben nagyon nem lennek biztos.
Zalmannak ezek a hutoi ritkaszarok. hp-s hutok altalaban sokkal jobbak.
Kellene keresni egy tesztet azert.
Ezen bajd beszartam
De itt is latszik hogy a freezer 64-nel is sokkal rosszabb -
SirRasor
addikt
Üdv, szerintetek melyik hűtési teljesítménye jobb? Melyik éri meg jobban?
Arctic Cooling Freezer 7 Pro ez újonnan 4200 lenne
Zalman CNPS7700-Cu ez meg 4 hónapos használt 5000-ért.Válaszotokat előre is köszönöm
-
csimav
őstag
Hy! Mejgjött a Xigma S1283 coolerem az E8400 am-hoz.. Vki tudna segíteni pm ben hogy a gyári coolert hogykell kivenni és ezt meg betenni a helyére?
-
Bagira01
veterán
Evidens h a kettő közül az lehet a jobb aminek több heatpipe-ja van azonos felépítés mellett. Amúgy a hr01-plus se rossz hűtő ugyan annyi hp-ja van mint a tru120ex-nek csak passzív üzemű a lamella kialakítottsága ezért alacsonyabb légszállítású ventivel is jól hűt. Nekem tru120ex-en 133Cfm-es ultra kaze morog, ennél azért előny a nagy légszállítás mer sűrű a lamella
-
rayoliviero
veterán
Az Asus Triton 70 elég jó hűtő, csendes és olcsó is.
-
G4ga
őstag
Na re! közben megint olvastam meg minden és megtaláltam a ventit ami itthon volt!
Erröl lenne szó:
[SFF21E]. Ehhez kellene nekem torony!
A Thermalright Ultra 120A és a 120 Extreme között mi a különbség? ahogy néztem a heatpipi rendszere más! mejik jobb? -
Vicoo
senior tag
Helo mindenkinek!
Prescott (g1)-hez kellene hűtő,a gyári piszok hangos ebben a melegben. Tehát olyan kellene ami ezt a kazánt is bírja,de lehetőleg valami olcsó ,mert sajnálnék erre 3-4000nél többet áldozni.
-
Dyno
veterán
válasz
Ragadozó #5149 üzenetére
Qru neked is köszi akkor csak az nem baj ha kikell szedni a lapot mert ház csere is lesz.Mikor tudom hogy eléggé meghuztam-e?Sorry a hülye kérdésekért, de eddig csak pattintos megoldásokhoz volt szerencsém.Csak én is utálom azt mert félek bepattintani mert feszül a lap meg nem annyira biztos szeritem mint a csavaros.
-
Én jobban szeretem a csaravos megoldást, szerintem jobb...
Én a pattintós megoldástól mászok a falra, mert hajlik a lap tőle...de még akkor se pattan be
A csavarosnál óvatosan meghúzni, és átlósan, fokozatosan, hogy felfeküdjön rendesen a hűtő....én páromat szoktam befogni ilyenkor, ő fogja a lapot (vagy a vgát) én meg lehúzom a csavarokat... -
lala42
őstag
Hali!
Egyetértek a véleményeddel, mert anno kb 1 hónappal ezelőttig nekem is volt Freezer 7 Pro-m. Nem volt vele semmi gond, annak ellenére, hogy nem szerepel a csúcskategóriákban. Nekem az E 8200-as procimat 42-47 fok között tartotta napi COD4, és ehhez hasonló alkalmazásokban. Csendes volt, a fent értékeket tartotta rendesen, úgy hogy nem volt vele semmi gondom. a proci 8x400-on ment és meg voltam elégedve a hűtési teljesítménnyel. Az ára sem volt 1 eget rengető.Sőt itt ül mellettem kb 2 m-re
egy őstag, akinek szintén ilyen hűti a gépét
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #5139 üzenetére
Értelek!
Spanom azt vette, mert a TRUE nem ment bele a XFX lapba! Hozzá tartozó ventivel + crossbow -al használa az uj 45mm Quadjához! eddig megvan vele elégedve.tény TRUE 12k körül van és kell még venti rá. - ventim van megnézem majd mijen!
S1284 meg nincs 10k crossbowal! nagyon tanácstalan vagyok!
Mindegy ha vettél procit, mindenféle képen irj mi a tapasztalatodugyis zargatlak majd még!
én kb. jővő honap elejéig ráérek. addig nincs lecsó!
gyüjtögetem az infokat!
-
M@nH.
aktív tag
Hi!
Mit ajánlotok egy 4800 X2-es cpu-ra? Max 5k értékben.
Köszi előre is
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #5137 üzenetére
nézegettem az odalakat amiket irtatok.
TRUE120EX
Noctua NH-U12P Cooler
Xigmatek HDT-S1283
Sunbeam Core Contact Freezerezeket emelték ki!
Hagyatkozhatnék a tesztekre, de 100% ben nem hiszek nekik! egyik hejen ez a jobb a másik megse emliti!kész vagyok! nálam 80 fok volt a max! AC F7P-vel, levett odallappal! Giga Posseidon házban! valami f**a hütöt szeretnék! E6750 mág lehütötte AC, télen teljesen jó volt, most nyaron már 70 fok körül volt!
Nem akarok igy járni a Quaddal!
Crossbowra gondolsz?
-
Bagira01
veterán
Hát a tru120ex nem mai hűtő, de még mindíg a legjobbak közé tartozik. Én ha most vennék hűtőt inkább achilles-t vennék + egy backpanel és csavaros lefogatással használnám
q6600-at nálam tökéletesen lehűtötte, igaz nem sokat használtam, de 3,6Ghz-en a magok 70 fok alatt voltak. Igaz magok közt volt 7-8 fok difi is(lefele) egy polírozás nem ártana rá.
-
Ribi
nagyúr
Bepattintos nem jobb, hanem egyszerűbb.
Van néhány elcseszett bepattintós ami elegge meghajlitja az alaplapot.
Valakik szerint nem lesz tole baja, de en bepattintosat a budos eletbe nem veszek az biztos.Amugy hany fokos a proci ?
Nem lehet hogy rosszul van a huto rajta ? Esetleg normalis pasztat kellene rarakni a gyari gyurma helyett.
Esetleg valami speedfannal ha kezeli a ventit probald ki, hogy leveszed alacsony fordulatra es megnezed, hogy akkor mennyire melegszik.
Annak a procinak nem szabadna felporgetnie a gyari hutot.
Cegben van egy E6550-es gep gyari hutovel, azt meghajtottam ortossal de meg se mukkant a gyari huto ugyancsak P5B-vel. -
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #5124 üzenetére
Tsaó Uram!
Épp hütött vadászok TRUE120 Ex -t akarok!
neked kevés volt, nem vagy vele megelégedve?
Hozzám került végül jer1cho q6600-ja! ahoz szeretnék hütöt! te mennyire tudtad hüte? nézted vele?Sokan ezt javasolják! viszonylag jó árban van! nézegettem a teszteket! egyik hejen ez jobb, a másikon meg az!
segitsetek ...
-
Pörp
senior tag
Nézd, lehet hogy helytáll, de kétlem hogy elbír egy E8400@3.83Ghz -al, ami Barett kolega konfigjában van. (nem beszélve az aláírásáról
)Nekem egy Hyper TX2-m van, ami egy fokkal jobb az AC Freezer-től, egy E6300-at hűt 3,1GHz-en, de nehogy azt hidd hogy olyan nagyon könnyedén megbírkózik vele, és mint írtam jobb is mint az AC Freezer...
-
Devdi
aktív tag
Erre valaki?
"Lenne egy kérdésem a THERMALTAKE CL-O0027D mennyire jó hűtőzsír? Vagy a Cooler Master Hyper 212hez adnak jófajtát?" -
Stirbi
addikt
válasz
Barett 50cal #5119 üzenetére
és azért is ajánlom mert az ac freezer es topikban volt szo huzott core 2 duo hűtésről is
és ott is helyt állt -
Dyno
veterán
Sziasztok nagyon fontos lenne mert bedöglött a gyári intel hűtőm és kijön töle a fülem már tiszta ideggyenge vagyok tőle
Szóval néztem hűtőket sajna nincs rá sok pénzem max 2,5K tudok rászánni
.Tuningolni nem szoktam én ezt néztem ki csak ha igaz hogy ennyin jár a ventije az nagyon sok lesz ezért még őt néztem ő jóval gyengébb de halk. szóval igazából arra lennék kiváncsi hogy mi a véleményetek róla?Ja meg a csavaros megoldással nem lesz túl nehéz feltenni?
Nagyon szépen köszönöm előre is mindenkinek bármiféle segítséget.
-
Stirbi
addikt
válasz
Barett 50cal #5114 üzenetére
és azért ajánlanám mert egy csendes megbizhato, nem batár méretü cpu hütö és az ára is elfogdhato, igaz h én ezt a hűtőt egy alapon 3,2 ghz s celeronra használom, de ajánlom core 2 duo kra is
-
Stirbi
addikt
válasz
Barett 50cal #5114 üzenetére
csőnem?
én inkább az AC freezer 7 pro t ajánlanám
-
Barett 50cal
senior tag
Hali!
Szerintetek melyik a jobb választás????
CoolerMaster Z600
CoolerMaster Hyper 212
CoolerMaster Geminii S -
Brumi˘
addikt
Hello mindenkinek!
Kene egy kis segitseg mert nem tudom hogy ezek a hutok a kozul melyik a legjobb:
Scythe Mugen
Xigmatek RedScorpion
Xigmatek AchillesKb egy arba lennenek (+,- 500ft).
Valaszokat elore is -
~Ph'vEscha
aktív tag
-
Bagira01
veterán
Tud valaki a tru120ex-nél jobb léghűtőt ugyanazon az áron
Ilyen scythe orochi meg hasonló elfuserált dögök nem játszanak
-
BPFeri
senior tag
válasz
~Ph'vEscha #5106 üzenetére
... még annyit, hogy vásárlás előtt érdemes megnézi mennyi a helyed a házban, mert irdatlan mérete van a hűtőnek !!
-
BPFeri
senior tag
válasz
~Ph'vEscha #5106 üzenetére
Gyárilag 2db 12cm -es ventinek van rajta kialakított hely !!
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Enis a Z600-at néztem ki , de akkor lehet CM geminII lessz ( de milyen venti kell rá 12-es? , és azt középre rakjam vagy az egyik oldalra?
Köszi a segítséget
szerk :
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_gemini_ii_rr_cch_anu2_gp/16899
VAGY
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_geminii_s_rr_cch_pbj1_gp/26619?
-
nike_
addikt
válasz
~Ph'vEscha #5104 üzenetére
Cooler Master GeminII (ehhez asszem nem adnak ventit)
Cooler Master Hyper Z600 (úgy tudom ehhez sem)
De a GeminII 7k + 2k egy rendesebb venti, kijössz 9k-ból.
Második venti meg felesleges rá, az már nem sokat dob a teljesítményén.
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Sziasztok , proci hűtőt szeretnék venni max 10K körül E8500-ra tuninghoz , tudnátok ajánlani egyet ami VAN AZ IPONBAN , mert sanja CM212 nincs
-
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném!
Adott Q6600 Qaud!
jelenleg 3600 járatom, és egy Artic Cooling Freezer 7 Proval hütöm!
nem igazán biztonságos ezzel hüteni / majdnem 80 fok körül volt prime stabil!Hütöt szeretnék venni, egyenlöre a Thermalright Ultra mellet voksolnék, de most láttam a Cooler Master játékban ezt Hyper Z600 CPU hütöt.
Erröl esetleg tapasztalatok, véleményetek!
Kettöt össze hasonlitva mejikkel járok jobban?
Elöre is köszi a segitséget!
-
vincze90
tag
válasz
baleegamer #5097 üzenetére
jöszzi szépen a válaszod a CM Hyper 212 szimpatikus am olyanok h asus silelent knight v a thermaltake duorb-ja nem jok? mert nagyon nem hallok roluk h javasolnák!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Béta iOS-t használók topikja
- Sorozatok
- Autós topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Google Pixel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest