- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Gondolom az sem lehet véletlen, hogy a Frostytech 10-es "rangsorolásában" 3 féle Xigmatek hűtő is bekerült.
-
MmDorian
őstag
Scythe Ninja 2, vagy éppen a CM 212, de előbb tárgyaltuk, hogy a Ninja erősebb, és ha nem nagy a házad, még akkor is valószínűleg belefér.
Nekem a 195mm széles házba simán befért. Most meg a CM590 be még akár nyújtózkodhatna isTehát, Scythe Ninja 2 vagy CoolerMaster Hyper 212
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #6986 üzenetére
Na igen,de 212-vel nincs személyes tapasztalatom,azért nem mertem 100%-ra mondani.
De mástól is hallottam,hogy passzívan használja a ninja-t ezért gondoltam én is,hogy az erősebb. -
Xemi
csendes tag
hali!
Légyszives egítsetek, van egy phenom x4 9950-es procim, milyen hűtőt ajánlatok rá?
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Vajon melyik az erősebb ?CM212, vagy a Scythe Ninja 2 ?
-
Henk
veterán
válasz
EmperorDraco #6981 üzenetére
A réz TR szerintem felesleges.Annyival nem hűt jobban de iszonyat drága ha lehet is kapni.A másik 2 kb egy kategória és ezek könnyebben beszerezhetők.De a TRUE black csak a kinézete miatt kéne?Mert a sima TRUE 2k-val olcsóbb legalább és ugyanazt tudja.
A gyári hűtőnél ezek nagyságrendekkel jobbak.
labu01wx:Ezt a 7500-ös zalmant nem ismerem de tuti,hogy jobban hűt a tx2 csak a hp-os megoldás miatt is.Nekem zalman 7700cu-m volt,de annál is jobb. -
Chosen
addikt
Ha láttál már zipanget ,akkor tudod, hogy az fekszik a lapon , bátyámnak AeroII je van szintén, és ott is "csak" egy 12cm-es ér el a táp mellett, egyébként a ninja meg simán befér, nemértem, akkor minden az ellentéte , amit mértél?(Zalaymate) Vagy nem is abba a házba kell? Ja és lol , mert szerintem , amelyik házba szélességében befér egy zipang , oda , magasságban sem okaz problémát egy ninja ,vagy egy szerverházba kell?
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Nagyon gondolkodom egy brutális hűtő beszerzésén, ami nagyon csendes!
Melyik lenne az alkalmasabb? Scythe Ninja / Scythe Ninja 2 / Scythe Zipang
A Zipang annyiból jobb lenne, hogy az befér a házamba!
(a másik kettő nem!)
Szerintetek egy 3,6GHz-re húzott Intel E6750-es procit eléggé hűvösen tudna tartani a Zipang?
Előre is köszi!
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Cooler Master Hyper TX2 és az Artic Cooling Freezer 7 Pro közül melyiket javasoljátok egy alapfeszen 3,1ghz-re húzott e5200-ra. Ár, hang nem számít csak a hűtési teljesítmény. Szerintetek mennyivel hűt jobban, mint egy Zalman cnps-7500 alcu?
A segítséget előre is köszönöm. -
sid.:Rc211v
őstag
Helótok.. Szeretnék venni valamilyen hűtőt a procimra..Meg akarom már nézni a végét(értelmes fesz mellett
.. de a gyári coolerjával nem akartam nagyon huzgálni..Már majdnem megtudtam venni itt egy közelembe lévő boltba de végül azt mondták hogy nem tudnak ilyen szerezni..ez egy CM Hyper TX2 hűtő lett volna
..Most viszont nézegettem a nagyobb testvérét ha 212-őt.. azt vegyem vagy a TX2-őt?.. Gondolom hogy elég lenne a TX2 de lehet hogy egyszer lesz 4 magos procim sztem ugy 2-3 év mulva akkor meg inkább már a 212-őt kellene nem ? De mondthattok más hűtőket is ilyen árban...(4-8k)illetve ha tudnátok mondani valamilyen jó boltot, olcsót ahol nem kerül vészesen sokba a kiszállitás az jó lenne thx...
-
sz.j
nagyúr
válasz
EmperorDraco #6964 üzenetére
"Mi az a hűtő, ami jó minőségű, csúcsszuper termék, léghűtéses ..... Nagyon jól hűt, de csendes...."
Például a Xigmatek S1283, S1284 vagy Thermalright TRU, TRUE, TRUE Black 120.
Bármelyire igaz, hogy lehetőleg polírozva legyen. -
elfelejtette
veterán
válasz
EmperorDraco #6964 üzenetére
Hy!
Mi a legcsendesebb? A Passzív. Havernak Scythe Ninja2-t vettünk, a C2D E8200-as prociját 4GHz-en 50 fok alatt tartja venti nélkül egy jól szellőző házban.
Üdv. -
EmperorDraco
csendes tag
Akkor a Silent Knight II-nek van a legnagyobb hűtőkapacitása?
Azt hittem a Royal jobb. Sokkal nagyobb a fan rajta...
Még egy kérdés. Mi az a hűtő, ami jó minőségű, csúcsszuper termék, léghűtéses (nem akarok vízhűtést - most még) Nagyon jól hűt, de csendes. Amikor nincs terhelés, akkor pedig különösen csendes...
Jó kérdeztem?
Vagy tudtok valamit? -
juhe1
csendes tag
Na jólvan néztem erről ph-s tesztet ott úgy emlékszem egy qx6700-es teszteltek 3.3ghz-en és ott normális volt a hőfok akkor sztd ez a coolermaster jó választás mert már megszeretném venni csak annyi tesztet néztem meg minden hogy nemtudok dönteni esetleg meg egy ocz vendetta 2-n gondolkodtam de sztm ez a coolermaster jobb választásnak tűnik a ninja-kat annyira nem ismerem.
-
Dusee
őstag
ajánlom fugyelmedbe ezt a tesztet!
mindjárt barátságosabban skálázódik a teljesítménye! -
Chosen
addikt
válasz
EmperorDraco #6956 üzenetére
Annyit tudok , royal knightot volt szerencsém élőben látni működés közben , sztem nem lehet nagy cucc a hűtési teljesítménye, inkább silent knigth II , mert az 10k val olcsóbb(nem viccelek, a royal 20k)
-
Dusee
őstag
válasz
EmperorDraco #6956 üzenetére
hát ha csak azt akarod vmejikkel hűteni ami a cuccaid közt van, akkor bármejik jó
amúgy komolyabb cput, tuningolni, ezekkel, hát én nem vállalnám be!
bírná, csak nem előnyös, hogy a bordában van benn a venti, meg csak 9cmes is -
EmperorDraco
csendes tag
Hali!
Kíváncsiságból nézegettem itten az Asus hűtőket. De nem lettem okosabb...
Asus Triton 78
Asus Triton 85
Asus Lion Square
Asus Royal Knight
Asus Silent Knight IIKonkrétan őket néztem. Ti mi tudtok róluk?
Melyik menniyre "cool" hűtő? -
Henk
veterán
Nincs semmi bajom a használt cuccokkal,de ha minimális a különbség akkor én inkább újat veszek.
Azért írtam amit,mert azt mondta 10-11k-t szánna rá.Nekem ebből az jön le,hogy ennyiért újat vesz.
Lehet tévedek,de én eddig úgy vettem észre itt az apróban,hogy aki használt cuccot vesz az mindig töredékéért akarja megvenni mint amennyi az ára.Félár vagy kicsivel felette,legalábbis nekem ez a tapasztalatom. -
kosian24
tag
Hali! Most veszek egy intel P4 3,2Ghz-es lga775-ös procit. Az lenne a kérdésem, hogy jó-e neki egy gyári intel hűtő, ami eredetileg egy CeleronD 2,66 Ghz-re volt? Ugyanaz a méret, foglalat, minden, csak kérdés, hogy elég-e neki?
-
Dusee
őstag
itt egy teszt, pont c2q6600-at huztak 3,3ghz-ra!
Háát nemudom, itt azt irják, hogy 1900rpm-mel 24perc 100% proci használat után 91 fok(2 ventivel 83fok)
-
juhe1
csendes tag
Hello!
Egy intel quad 6600-os processzorra szerintetek ha 3-3.2ghz-en használom akkor milyen hűtőt ajánlotok?!
Nézegettem itt a forumot de nemtudom nekem olyan kene ami max 10-11k eléggé jól hűt 100%-os terhelés alatt is,halk illetve az sem rossz ha dizajnos mondjuk vilagit vagy vmi hasanlo trukkoket is tud.
Már nagyon sok tesztet megnéztem de egyszerűen nemtudok dönteni minden teszt mást mutat.
Én pl.coolermaster hyper 212-re gondoltam.
Elöre is kössz a segítséget. -
Henk
veterán
válasz
old gray #6932 üzenetére
Nekem az Orochi-n nincs venti,passzívan használom az E8400-en,3,6-ra húzva.
3db 800-as s-flex házhűtőm van 600rpm-re szabályozva.
A magok load 57-62 fok,de lehet ez sem valós érték mert ahány progival mérem az mind mást mutat,de ez a legmagasabb.Azt mondják a 8400-hez a real temp-et használjam mert az nem csal,az 10 fokkal kevesebbet mutat.
Az s-flexnek 600-as fordulaton nincs hangja,az orochinak eleve nincs ja és a ház oldala fent van. -
Qru
MODERÁTOR
Nos, nekem volt AC-m nagyon szerettem, csak ajánlani tudom. A légterelés mind a kettőnél megoldott ugye (lamella görbítés vagy a szoknyás megoldás), szerelhetőségben egyformák sztem. TX-ről igaz le kell szedni előbb a ventit, hogy rendes hozzáférj a lábakhoz.
AC-nek nagyobb a bordafelülete, nagyobb tartományban állítható a sebessége (AC: 300-2500 VS TX: 650-1800), tuti halkabb netezés közben az AC mint a TX.Szóval AC.
-
csiga8
senior tag
Köszönöm Old gray válaszát, korrekt. Nagyjából képet kaptam arról, hogy mit is tud a z600.
Jelenleg a házam oldala nincs fenn, a videoártyám passzív hűtésű ( a következő is az lesz), ill. a vinyókat ( és a passzív videokártyát is) +5 V-ra kötött 8 cm-es ventik hűtik hangtalanul.
Amit most hallok, az a 18 dba Asus silentknight, a Chieftec tápot -érdekes- , csak játék közben hallami....
Tapasztalatom az, hogy így nyitott oldallappal a legcsendesebb és leghűvösebb a rendszer, legyen akár tél vagy nyár. Két-három havonta meg kifújom ( pumpával, kompresszorral).
A következő tápom egy 520 W Corsair ( 16 dba) lesz, videokártya ( Gigabyte 9600 Gt) és a cpu hűtő is passzív hűtésű lesz, max +5 V-on megtámogatom őket csendes ventivel nyáron. Ha meglesz, megírom milyen halk.
Remélem telivigyor lesz rajtam... Köszönöm mindenki segítségét -
old gray
addikt
Nagyon jó hűtő a Z600. Nekem most nincs rajta venti, 1db hátsó + 1db első 12cm-es Scythe Slipstream házventi oldja meg a hűtést, a jelenlegi E6850-mel így ~1,35V valós fesz. és 3733MHz (7*533) sebesség mellett, terhelés alatt 65fok körül van a cpu-hőmérséklet, ami bőven a TJMax érték alatt van.
Viszont: hiába a passzív cpu-hűtő ha a házventikre szükség van! Teljesen venti-mentes környezetben, zárt házban (jó, ott a tápventi, de az édeskevés) kizártnak tartom, hogy egy "lightosan" tuningolt E8400-al bármelyik hűtő is elbírna. Nálam 2db, a fentebb említett venti pörög a házban, az egyik (első) fix 800-as ford.számon, a hátsó a cpu-hőm. függvényében 600-1200RPM között. Megoldás lehet még: leveszed az oldallapot, és így nincs szükséged házventikre. Kipóbáltam: működik, elfogadható passzívan a Z600 ilyen módon, viszont sokkal halkabb nem lett a rendszerem a vga-n lévő venti és a hdd zaja jobban hallható ez esetben.
Orochi: már túlzás.....maga a hűtő csak kinézetre impozáns, viszont a hűtési teljesítménye 14cm-es 500on pörgő ventivel csapnivaló.
-
LoliKa
tag
nem tudom hogy mit tegyek
Tudom bármelyik lesz is rosszul nem járok, nekem szerintem a giga lapom vezérli a 3tűs csatlakozót, de ha nem, akkor viszont tuti az ac mellett döntök, viszont a TX egy kicsivel erősebb, egy hajszálfingnyival.
nem nem nem tudom.. hiába google-zok meg olvasom a 'hülye' teszteket, nem tudok előre lépni, egyszer azt mondom ez akkor máskor meg mást. Szépségileg sem tudom melyik tetszik,az AC is szép, meg ott a lamellák nagyon bejönnek főleg, hogy az alsó három szépen van irányítva, viszont a TX2-nek meg ott a légterelő :S megint 1-1, a ventilátor KINÉZETRE nálam a TX2-jé.. összességében pedig AC- megint 1-1, szerelhetőségben pedig az AC nyer, viszont itt kiegyenlítődik az a hangyaf4sznyi teljesítménybeli különbség a TX2 javára, azaz megint 1-1.. És még aráadás ugye ami az AC javára kedvez az a szériahiba ventilátor..De meglehet, hogy semmi gond nem lesz vele. nehééz.. Mert ár az ugyan az.
szerk: Meg ha ne mbeszélek haverommal, akkor alapból AC-tvettem volna, hisz a jó öreg AC Accelero S1 rev 2.0 VGA cooleremet imádom, és így még azért lenne jobb ha AC lenne a CPU cooler is.. NEM TUDOM
-
csiga8
senior tag
Néztem Henk korábbi hozzászólását az orochiról.
Rosszat nem ír végül is, de szemezgetek a z600-al is -
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Nemsokára platform váltás elött leszek, és egy szintén Gigabyte alaplapban egy - terveim szreint - e8400 proci fog csücsülni.
Némileg húzva lesz, de csak "emberi"normál keretek között.
A mostani hűtőm egy Asus Silent, és a 18 decibel hangját is soknak találom, mivel szobában van.Egy nagyon csendes, de jól hűtő hűtő kéne majd. Az ára tudom magas lesz, de hosszútávra veszem.
-
Qru
MODERÁTOR
AC-t venném, az a pár fok amivel gyengébb szvsz nem számít igazán. Viszont a Hyper TX-ek ventije hajlamos a repedésre. Egyszerűen letörik a venti lapátja. Elég sok tulajnál előjött ez a hiba mostanság. Nekem AC-m volt, abszolút elégedett voltam vele. Hűt és nagyon halk.
-
Dusee
őstag
Hali!
Sokan panaszkodtak a TX2 ventijére, h eltörik!
Ha van időd, és ambíciód, akkor nézd át ezt a totyikot, feljebb irták is, hogy milyen ventit vegyenek rá másikat, meg h miért is van ez, stb!
Te döntsd el mit akarsz!
De ha egyforma a teljesítményük, szvsz akkor azt vedd, amelyik jobban tetszik! -
LoliKa
tag
ezzel most ne mvagyok előrébb megint két érv
-
Pubszon
veterán
Nekem csak a Cooler Master Hyper TX2-vel van tapasztalatom, leszabályozva a 3.2Ghz-re húzott quadomat a nagy nyári melegbe is üzemben tartotta, és most, hogy kicsit hidegebbek vannak, 1.5V tényleges feszen 3.6Ghz-re húzva még a 3DMark is lefutott.
Én ezt ajánlani tudom főleg ha az E4300-asra kell. -
LoliKa
tag
Sziasztok!
AC Freezer 7 PRO vagy Cooler Master Hyper TX2 !?
Szerintetek melyik legyen!? Az ára ugyanaz, én nem tudok dönteni már, ezért kérnék érveket( Az összes tesztet elolvastam, de még így sem tudom
)
-
Dusee
őstag
Hali!
Melyik hűtőt ajánlanátok 9850be hűtéséhez?TUning lenne természetesen!
Amiket nézegettem: Scythe Ninja 2, CM GeminiII-S, CM 212 (de ez sajnos nem fér be a házamba)
Vmi más, jobb hűtőképességű/árú hűtőt tudtok ajánlani, ami lehetőleg 160mm-nél alacsonyabb (MAX 10k!)?
Köszi, písz! -
MmDorian
őstag
válasz
meeszynho #6901 üzenetére
Akár egy Scythe Ninja 2 vel is jól jársz.De ennek érdemes lecserélni a gyári felfogatóját, bár elbírja.
Akkor érdemes megvenni rá a felfogatót, ha sokat cipeled.Viszont ha kicsi a házad, akkor a pöcköt, amivel felrakod, csak úgy tudod elcsavarni, hogyha kiveszed a tápot, belógnak a pöcök fölé a lamellák. -
meeszynho
csendes tag
Sziasztok!
mostanában tervezem h veszek egy intelE8400 3Ghz-es procit! A kérdésem az h milyen hűtő/ventillátor jó hozzá ami jól lehűti még magas terhelésnél is és mekkora szokott ennek/ezeknek a prociknak a hőmérséklete lenni alapjáraton és terhelve?! Segítsetek pls mert egyáltalán nem értek ehhez a dologhozés nm akarom h elcsesszem a procimat!
thx
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest