Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
csucsbicep #29295 üzenetére
Örülök, hogy sikerült!
Éljen az Arctic!
(tényleg jó cuccokat csinálnak, pláne, ha tuningol az ember)
-
agressiv
addikt
-
válasz
Merlinclub #29294 üzenetére
Megnéztem, jó kis teszt. Mondjuk AMD-re is lehet kéne egy tesztet nyomnotok, hiszen az több Watt, nagyobb hő. Ki tudja...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Hunork #29291 üzenetére
Igen, már rájöttem, hogy mi volt a gond. Silenten a 13Pro pörög kb 500-at és ezt túl alacsonynak érzékelte az alaplap, mivel a Biosban is pirossal jelenítette meg. Most 700-ra állítottam be és semmi hangja sincs, még így sem, de már nem írja ki ezt a hülyeséget.
Tulajdonképpen nem fogom tovább csökkenteni programmal, mert nem hallom, így sem a hangját. -
Sziasztok!
Havernál egy AM3-as Phenom II X4 965 BE van, Hyper TX3-al hűti, de terhelve nagyon pörögnek (2500körül) neki a hűtő ventillátorok és zavarja a hangja, bár a proci nem megy 50 fök fölé sem. Mit ajánlanátok rá max 15.000-ig?
-
Hunork
veterán
válasz
csucsbicep #29288 üzenetére
Szia!
Hát sajna sok nem jut eszembe, nekem a Freezer 7 Pro van. Annyit talán, hogy ne állítsd Silenre a Bios-ban, hanem legyen normál, és az alaplapod segédprogramjával csinálj egy beállítást, ami a Windows indulásakor érvényesül. Ez akkor amúgy is átállítja a te általad kívánt értékekre a fordulatszámot.(Asrock alaplapnál pl. AXTU) Hátha akkor nem lesz gond.
Remélem, ez segíteni fog! -
Hunork
veterán
válasz
Merlinclub #29289 üzenetére
Hát ez brutálnak néz ki, várom a tesztet, hogy mit tud!
-
csucsbicep
nagyúr
Nem teljesen ide tartozik, de ma vettem egy Freezer 13 Pro hűtőt. Előtte egy sima 13-am volt. Van hozzá két f8 pwm és ezek össze vannak kötve és a végén az egyik ventilátor csatlakozik a cpu fan aljzatba. A gondom az, ha a Biosban silentre állítom a vezérlést, akkor bootoláskor állandóan CPU fan hibát dob ki.
Erre van vkinek vmi ötlete? Ellőtte a sima 13 silenten nem csinált ilyet..
-
Henk
veterán
válasz
Merlinclub #29283 üzenetére
Lehet még ekkora radi is kevés egy komolyabb hőtermelésű procihoz. H50-nél is a radi volt kevés, tök forró volt már nem tudott több hőt leadni. Nálam is lenyomta a TRUE és a Megahalems is. Meg a környezet is nagyban befolyásol, különböző gépekben teljesen más sorrend alakul ki a hűtők között. Ja és a lefogató ereje is iszonyat sokat számít. HR-02-re én is kíváncsi lennék, de egy teszt erejéig nem akarok megvenni egy ilyen hűtőt, kinőttem már ebből.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
nagyon sűrű lamella, amihez alapvetően erős venti kell, hogy egyáltalán valamit csináljon. valszeg emiatt is adnak hozzá két olyan ventit, ami 1600nál nem megy lejjebb. tetejében a gyári ventik finoman szólva sem effektívek zaj/hűtés tekintetében.
erre jön még rá egy relatíve gyenge pumpa. összes többi teszt alapján is kb egy hyper212plus szintjén van, szóval teljesen reálisak az eredmények.
corsair páratlan vízhűtéses sorozata nem sikerült túl jól, párosaknál OEMet is cseréltek. páratlanok közül egyébként már pár lyukadt, utóbbiak meg még mindig nem tudnak megverni egy csúcs léghűtőt (kivétel talán a H100), ellenben szűk házakba/ITX/microATX buildekbe ettől függetlenül már ajánlottak.
ja igen, ami kimaradt: köszönet a tesztért!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Kicsi radiátor+kis keresztmetszetű csövek?
-
Merlinclub
senior tag
Arra kinek lenne ötlete, hogy miért volt ilyen gyenge a H70. Hogy hangos, az egy dolog, de nem csapta meg a léghűtéseket.
Mielőtt bárki ledorongol, tudom, hogy ez nem csúcs vízhűtés, de mégis víz!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
agressiv #29281 üzenetére
nálam az IFX14 nem melegedett 150-160Wos terhelésnél sem (2xTY140, 1300rpmen). másképp fogalmazva: Q6600 9x400, 1.48V, kupak/magok 60-62fok között voltak, szóval fűtött rendesen.
egyébként egy darab 1600as 120x25ös ventivel elkezdett átmelegedni a borda, de ott egyrészt a fogyasztás is magasabb volt 5-10Wal, másrészt a kupak/maghők is magasabbak 10fokkal.
2x300as fordulaton nevezett ventikkel meg már 3.0@1.200on melegedett a borda, pedig ott tényleg nem evett sokat (60-70W körül, 61-67fokos kupak/magok). passzívon meg kellemesen meleg volt 2.4@1.0án is, pedig ott aztán nem is fogyasztott
(60-67fok, ~40W, aktívan 300on forgó ventikkel ventivel is 40-48 fok között volt).
emiatt mondom, hogy ha már a borda meleg, ott nem elég a szellőzés. a hideg borda is csak annyit jelent, hogy nem ragad meg a hő a lamellákon (vagy nem működik rendesen a borda/rossz a felfogatás, de úgy meg nincs az a hűtő, ami elbír 150Wot).
-
agressiv
addikt
válasz
proci985 #29275 üzenetére
Hogy érted, hogy nem szabadott volna melegnek lennie? Az természetes dolog, ha a hűtőborda felmelegszik és egyáltalán nem baj, ha azért van, mert jól elvezeti a hőt a processzorról. Ha ez nem sikerül neki, akkor vannak problémák.
passzívnál/400rpmes ventikkel az normális, de két 1000rpm fölötti ventivel már kevésbé.
Igen, ha a alig fűt a processzor, de egy ilyen 920-as emelt feszültséggel iszonyatosan melegszik, az én processzorom 4GHz-en jár 1.31V-al és ezen még a brocken is felmelegszik.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Merlinclub #29279 üzenetére
Az A70-et még tőlem szerváltad
-
Jim-Y
veterán
válasz
Merlinclub #29277 üzenetére
A következő körre ajánlanék egy 212+,A70,F13 PRO, ???
Utána pedig egyet a budget kategóriában, TX3, Sella, F7, ??? -
Jim-Y
veterán
válasz
Gerisz #29274 üzenetére
Hiába hozták ki a Brokent "győztesnek" nem érzem úgy, hogy rossz vétel lett volna a Matti 13.5K-ért, főleg, hogy őt tartották a legcsendesebbnek, nekem ez fontosabb mint az a pár fok (de tudom, tudom, hogy a zajon lehet halkítani jobb ventikkel).
Egyébként köszi szépen a tesztekért, még ilyet
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Merlinclub #29273 üzenetére
azért ha egy borda átmelegszik az már régen rossz, többinek sem szabadott volna melegnek lennie.
passzívnál/400rpmes ventikkel az normális, de két 1000rpm fölötti ventivel már kevésbé.
-
Gerisz
addikt
válasz
Merlinclub #29273 üzenetére
Kenni kellett volna még a processzor száját!
De ezt nem gondoltam volna, hogy a Matterhorn ennyivel gyengébb, pedig jobban néz ki mint a Brocken (ami megint nem elhanyagolható szerintem)
Na majd a K2
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dfdfdf #29271 üzenetére
tippre: írják, hogy a D14nél a felfogatás nem érződött elég erősnek, ez egy álló tesztpadnál problémás lehet.
másrészről: a Brockennek két darab 8milis hőcsöve van, szóval ilyen szempontból egyezik a Thermalright IFX14/Silver Arrow párossal. meg ventivel 1060g, tehát vagy 800-900g maga a borda: összehasonlítandó az IFX14em 790g. a brutális méretű Thermalright HR02 860g. nikkelezés is megvan, a venti is megfelelőnek tűnik.
magyarul, csak a paramétereket nézve simán elképzelhető az eredmény, főleg, hogy a Brocken felfogatása a tesztelő szerint jobb (saját tapasztalat alapján meg kilós hűtőnél álló tesztpadnál akár 10-15fokot is jelenthet, ha csak félig van meghúzva a felfogatás).
konklúzió? Brocken ajánlott, főleg, ha a réz lamellák a talpon is nikkelezve/felületkezelve vannak (ez képen nekem nem látszott tökéletesen).
-
dfdfdf
őstag
ehhem nem erre számítottam
akkor a brocken a legjobb hűtők között van vagy mi van most?
tanult kollégáktól is várnék pár választ a miértekre -
jookomak
őstag
válasz
zserbox #29256 üzenetére
Inteles foglalaton 4 luk van,tehát bármilyen irányban fel lehet tenni a az ac freezer 13-at
Ellenben magasságra épp hogy befér a cm 335be, vagy kicsit tán ki is nyomja az oldalát. Nekem volt olyan méretű házban 152mm magas hűtőm, és épp hogy elfért, bár azt nem tudtam lemérni, mennyi hely maradt.(á)dinka: socket 370, ergo p3-as géped van? Ebbe akarsz 10k-ért hűtőt? Többet érne, mint a gép maga. Vedd meg itt a hardveraprón a lehető legolcsóbb hűtőt rá.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
(á)dinka #29266 üzenetére
A hűtő s775-ös "testvére" van itthon a lány gépében, a venti ránézésre ua. lehet.
Én csendesnek mondanám, pedig eléggé zaj-ellenes vagyok.
Persze s370 lapon lehet teljes fordulaton pörögne, akkor pedig le kell szabályozni.
Vagy apróból vegyél egy nagyobb fajta s462 hűtőt, és vegyél rá egy Coolink Swif2-800-at! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
(á)dinka #29266 üzenetére
20dbA nem szokott hangos lenni, szabványosan, 30centiről mérve. egy méterről határeset, pár gyártó meg nem is gyárt semmit 20dbA fölött (mert bármennyit rá lehet írni a weblapra...).
szóval máshogy kérdezve: mennyit pörög a venti? abból általában már következtetést is le lehet vonni.
-
(á)dinka
csendes tag
válasz
M_o_g_y_i #29258 üzenetére
de a 22dB, amit írnak zajszintnek neki, nem hangos kicsit? nincs ilyen 10dB körüli, vagy kisebb? (vagy rosszul vagyok informálva, és a 20dB az jó?)
egyébként tényleg, ha már itt vagyok, had kérdezzem már meg, úgy mindenkitől, hogy van tesómnak egy acer laptopja, és annak, mikor bekapcsol a venti, szép halk hangja van. az hány decibelles lehet? csak h tudjak mostmár mihez viszonyítani
-
BioNiCMaN
addikt
Légyszi, használjátok a szerkesztés gombot.
-
Hunork
veterán
válasz
ROGER PAPÓ #29262 üzenetére
-
Hunork
veterán
válasz
ROGER PAPÓ #29261 üzenetére
Üdv!
Nagyon jó. De írtam is neked a korábbi hsz-ben.
Mondjuk ilyet még nem szereltem fel, csak láttam működés közben a boltban, ahol vásárolni szoktam. Nemigen hallottam a hangját...
Itt egy teszt (bár van még sok a neten):
[link] -
ROGER PAPÓ
csendes tag
Srácok
Cooler Master Hyper 212 PlusErről mi a véleményetek?
-
Hunork
veterán
válasz
zserbox #29256 üzenetére
AC 13 Pro: Vagy a memóriák felé néz a venti, vagy a ház hátuljára. De szerintem nem ez számít, hanem hogy legyen egy házventi inkább a ház hátulján, mert az valóban kiszívja a levegőt, a CPU ventije meg csak oda fújja. (Most a távolságra értem.)
Ez is mehet az AC-tól, nagyon jók, van PWM-es sokféle, és csendesek!!!
De a másik cooler sem rossz: az Extreme, ez már 9-10 ezer között van. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
(á)dinka #29250 üzenetére
Arctic Cooling Copper Silent 3
Vagy apróból, amelyik s462/Socket A-s az s370-re is passzol.
-
Hunork
veterán
válasz
ROGER PAPÓ #29252 üzenetére
Üdv!
Én az Arctic Cooling Freezer 13 Pro-t, kb. 8ezer. Vagy ugyanettől a cégtől az Extreme Rev2-t. Ez meg 9-10 ezer között. (ha szerencséd van, akad valahol olcsóbban is) -
zserbox
őstag
hali!
van egy coolermaster 335-ös házam(felső tápos)
benne egy i5-2500k.
maximum 10.000ft-ig de inkább 7-8 körül milyen hűtőt ajánlanátok rá ami tudná a ház hátulja felé fújni a levegőt,és kellően magas hogy a gigabyte Z68MA-D2H B3 alaplapon elférjenek alatta a memóriák?
előre is köszönöm
pl. AC freezer 13 jó?el fordíthatóh. hátra felé fújja ki? -
Zohan
senior tag
válasz
ROGER PAPÓ #29254 üzenetére
sima atx ház az oké de h mekkora a bel mérete h pl a 160mm magas torony befér e? meg ilyenek vagy mekkora fér be max.
-
-
Zohan
senior tag
válasz
ROGER PAPÓ #29252 üzenetére
attól függ mekkora házba kell és mennyit szánsz rá?
-
ROGER PAPÓ
csendes tag
Szevasztok.
Van egy Phenom X4 945 procim és a gyári hűtőjét cserélném le.
Nagyon durva mikor elkezd dolgozniMint valami flex....
Mit ajánlotok? -
-
010203
tag
válasz
Tothgera30 #29243 üzenetére
Alpenföhn-t nem ismerem. Frezzer 13-at most emelték majd 9000-re
Extrém tuning nincs, de amikor kell egy kicsit több mhz, akkor fogok emelni -
-
010203
tag
Sziasztok,
CPU hűtő vásárlásán gondolkozom. i7 860-asat kellene hűteni.
Ti mit vennétek? Keretet nem mondok, ami jobban megéri. Tudva azt, hogy eléggé melegszik a kicsike. -
zserbox
őstag
hali!
van egy coolermaster 335-ös házam(felső tápos)
benne egy i5-2500k.
maximum 10.000ft-ig de inkább 7-8 körül milyen hűtőt ajánlanátok rá ami tudná a ház hátulja felé fújni a levegőt,és kellően magas hogy a gigabyte Z68MA-D2H B3 alaplapon elférjenek alatta a memóriák?
előre is köszönöm
pl. AC freezer 13 jó?el fordíthatóh. hátra felé fújja ki? -
fenergie84
addikt
válasz
haddent #29238 üzenetére
hát a mezőny eléggé népes:
COOLERMASTER Hyper TX3
ARCTIC COOLING Freezer 13OOLERMASTER Hyper 212 Plus
ARCTIC COOLING Freezer 13 Provagy:
AlpenfönFent linkeltek közül az első kettő, lehet nem teljesíti az elvárt értékeket...a többi, meg megint próba-szerencse alapú...
Az Alpenfön termékei igen jók az árukhoz képest...mód: a Cooler Master hűtőin a ventik általában hangosak...
-
haddent
addikt
válasz
fenergie84 #29237 üzenetére
jó, hát akkor mondom, olyan kéne, ami ezt a 60 fokot leviszi minimum 50 alá. mondjuk egyet a 6-7ezres kategóriából, egyet a 10-12, és 20ezres nem is érdekel XD
-
haddent
addikt
válasz
fenergie84 #29235 üzenetére
hát nem tudom mennyibe kerülnek a dolgok
akkor úgy kérem, hogy minden árkategóriából egyet, ami a legjobb a maga nemében
-
haddent
addikt
üdv mindenkinek! Szeretnék tanácsot kérni, ide küldtek ezzel a problémámmal:
http://prohardver.hu/tema/overclocking_kerdes_segitsegkeres/hsz_1-50.html
A lényeg, hogy core2quad Q8300 -ra kellene nekem valami brutális hűtő, ami végre le tudja hűteni a kicsikét -
(á)dinka
csendes tag
Sziasztok! s370-es processzorra tudnátok nekem ajánlani valami NAGYON halk hűtőventillátort? Már nagyon idegesít a gépem hangja, és a CPU hűtőmet szeretném elsőként lecserélni. Jelenleg Titan B1 hűtő van rajta. Légyszi ha tudtok segíteni, zajszintet is írjatok!
-
-
H.Ezredes
őstag
Köszönöm srácok a segítséget
-
H.Ezredes
őstag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem.A kérdésem az lenne Sandy-ra váltok most és hűtőt nézek. Kinéztem egy ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro -t és ott a kompatibilitási listán szerepel a S1155 és az összes processzora viszont ipon oldalán nincs benne a kompatibilitási listában. Föl tudom tenni S15-ös lapra?
-
Madn!ght
addikt
válasz
proci985 #29206 üzenetére
Végignéztem a kínálatot, de sajnos mindegyik hasonló teljesítményű borda nagyobb, vagy hasonló méretű lenne. Az Armageddonhoz 10k-ért jutottam hozzá, és úgy látom, hogy a régi 212+ hoz képest lényegesen jobb.
Ezáltal gondolkodtam a dolgon, lehet mégis megtartom a bordát, és elcserélem a pci-e hangkarimat egy pci foglalatúra.
Ha valakinek van Armageddonja, elmondhatná, hogy lehet 120as ventiket a gyári kapcsokkal rögzíteni.
A gyártó oldalán ez szerepel: "Ideal when equipped with 140mm x 25mm fans, also compatible with 120mm x 25mm fans."
Itt viszont az olvasható, hogy "ONLY 140mm fan capable, 120mm will not mount"
-
Sziasztok! i3 vagy i5 procikhoz melyik a legjobb ár/érték arány hűtő mostanság? AC -m van, olyat is szeretnék. Tuning nem játszik.
-
bsh
addikt
válasz
Merlinclub #29214 üzenetére
én tőled nem kérdeztem semmit, se brockenekről, se tesztekről, se semmiről. ezért nem értem, miért nekem írod...
-
bsh
addikt
válasz
Merlinclub #29211 üzenetére
de ezt miért nekem írod, mert engem rohadtul nem érdekel... facebook meg router szintjén blokkolva van.
-
agressiv
addikt
válasz
Tothgera30 #29208 üzenetére
Azt meg váltsd egy brockenre.
-
-
agressiv
addikt
válasz
Tothgera30 #29199 üzenetére
Hidd el nekem, volt alkalmam kipróbálni az összeset. Meglepődnél, ha tudnád mire képes a Brocken.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gerisz #29201 üzenetére
jaja, meg az már az alsótápos házak nagyrészébe bele is megy, nem úgy, mint az IFX.
egyébként az egy dolog, hogy 2 éve EOL, de amíg még gyártották, addig is vagy apróból lehetett kapni (kb fél évente egy példányt), vagy több hónap volt a beszerzési ideje.
Madn!ght: az armageddon jelenleg az egyik legjobb és egyben legdrágább borda a piacon, tehát hasonló tudás 10kért nem nagyon lesz (d14/silver arrow/archon szinten van). tudásban a vékonyabbak közül a Thermalright Archon lehet megfelelő, de az megint drága. vagy ha tényleg 40usdért adják a hr02 muchot, akkor esetleg az.
-
bsh
addikt
válasz
Merlinclub #29204 üzenetére
he?
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Egy hyper 212 plus-ról váltottam procihűtést. Az új darab egy prolimatech armageddon lett.
Habár a gyártó szerint 12cm-es ventikkel is kompatibilis, nem igazán sikerült rá feldobni a 2 db swif2 120p-t. Szerencsére 2oldalú ragasztószalaggal orvosoltam a problémát.A nagyobbik baj az, hogy a borda belelóg a pcie 1x portba, így nem tudom a hangkártyámat használni...
Az alaplapra merőlegesen szintén nem lehet feltenni, mivel akkor a memória slotokba érnek bele a hőcsövek.
A teljesítménye tényleg elég korrekt. 100% stress test mellett 47-50 fokosak a magok. (i7 870@3,6Ghz) A Swif2-k 1400 rpm-ig pörögnek ekkor fel, egyébiránt 750 rpm-en mennek.
Szóval, a kérdés az lenne, hogy tudnátok-e 10k-s árkategóriában valami alternativát ajánlani?
Sajnos a hangkártya hiánya elég nagy szívfájdalom, úgyhogy kénytelen vagyok cpu hűtést cserélni.Köszi a segítséget előre is!
üdv: mad
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Motoros topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest