- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Vezetékes FEJhallgatók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
Coolermaster hyper 212+ plus ra melyik a legjobb 12 cm es venti ?
ami árba is korrekt.
Csak PWM es et érdemes rátenni?
DT -
proci985
MODERÁTOR
csúcskategóriában már nagyon nincs különbség, szóval azon az 1-2 fokon nem múlik. oké, ez lehet furán hangzik, de általános célú A legjobb léghűtő nincs: az SA és a D14 kitakarják a ramokat, a Genesis bekavarhat a légcsatornába, az Archon és az Armageddon alá befér a vékony ram, a HR02 a félpasszívot szereti, a TRUE revC meg a deltákat. szóval felhasználásfüggő.
vastag lamella: alapvetően alacsony légszállításra van tervezve. ennek kb annyi az oka, hogy a TY140 kb tudásban egy 1600-1800rpmes 120ast hoz magában, viszont lefelé is szépen skálázódik. lehetne a bordát nagyobb légszállításra optimalizálni, de akkor csendes üzemre kevésbé lenne jó, meg nagy légszállításra ott a TRUE revC. viszont így a vastag lamellákkal lehet 5-7V között járatni csendben a TY140et (300-600rpmen), úgy, hogy a hűtési teljesítménye is kielégítő.
egyébként ez a vastagítás nem egy hülye ötlet, IFX14 és SA között is a legnagyobb különbség, hogy a lamellavastagságot kb dupla-triplára emelték, a távolsággal együtt. ami jó, mert konkrétan az oldalára téve a saját súlyától meghajlottak a lamellái.
140es pwmes ennyiért szerintem sincs, pláne nem ilyen tudással. 120asból picit olcsóbban swif2 120p lenne, de azt minden valószínűség szerint veri. AC pwmes megoldások meg nem játszanak egy ligában.
-
Daert
őstag
válasz
proci985 #28797 üzenetére
Pontosan ezen érvek miatt vettem meg,Arrow volt a kiszemelt,de megláttam ezt apróban jó áron és lecsaptam rá.Hibátlan darab,és a mai napig elcsodálkozom mekkora borda.A TY-140 nem takarja be teljesen viszont meglepően vastagok a lamellák.Volt már Ninja-m,Z600 és Corator-om is.A Z600-nak voltak masszív vastag lamellái,a többinek nagyon sérülékeny vékonykák.de szerintem Archonnak még a Z600-nál is vastagabb van.Ezt nem tudom miért így tervezték,de legalább masszív.Nagy általánosságban az Arrow mögött végez teljesítményben,de mivel ár érzékeny vagyok,ezt a biznicet nem hagyhattam ki,megért pár K mínuszt.
A venti már csak a PWM miatt is: "TY140 3kért meg szerintem best buy"
Nem hiszem hogy van más 140 PWM-es a piacon ennyiért. -
Daert
őstag
válasz
S.J.M. #28795 üzenetére
Jól átgondolt kialakítású hűtő.Figyelembe véve a lamellákat és az eltolt HP-ket.Nem mellesleg szép is.
A tesztelt AMD unlockolt 80W feletti proci míg a tied 65WTDP-s.Ergó böven elég rá ez a hűtő. -
Merlinclub
senior tag
A Sella 2 ventivel elverte a Notcua NH-U9B SE2-t, ami több mint duplája árban
Az utolsó táblázat! -
Daert
őstag
válasz
S.J.M. #28792 üzenetére
Megkockáztatom hogy a fent említettek közül az Alpenföhn Sella val lenne érdemes barátságot kötnöd
-
Daert
őstag
válasz
S.J.M. #28789 üzenetére
Szia.
AC Freezer 7Pro rev2
CM TX3
Alpenföhn Sella
mindegyik kb 5.5K magasságában van.proci985 : Ezt a HR-02 állatfajtát szívesen kipróbálnám egy TY140-es venti társaságában vagy egy Prolimatech Vortexxel.De van egy olyan sanda gyanúm hogy egyenlőre ez az Archon is bőven megfelel nekem.Később meg majd talán a másik prockón is.
Egyébként ez a TY140 nagyon bejövős,jó kis cucc.3K-ért PWM venti. -
S.J.M.
senior tag
Sziasztok!
Ez a beszélgetés apropóján kérdezném, hogy ti milyen CPU hűtőt ajánlanátok. További infó lehet még, hogy egy Thermaltake M9D házban lenne, úgyhogy szerintem a legtöbb hűtő gond nélkül elfér benne. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #28787 üzenetére
na igen, 155W fölött asztalon már zenélt a lap, házban azért ilyen nem szokott előfordulni. kell annak is a szellőzés.
-
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, csak nagy terhelésnél meg ott a bibi, hogy hiába tud 180Wot lehűteni a hűtő 80 fok alatt olyan 25 fokig, ha azt a beállítást meg az alaplap nem fogja sokáig bírni. plusz arra kell házhűtés is. egyébként valszeg emiatt sincs túl nagy mozgás utóbbi években a csúcshűtők teljesítményében, egy D14/Arrow már kultúrált hangerő mellett lehűt annyit, amennyit még hosszútávon túlél az alaplap alatta. tuning nélkül meg kb overkill az összes (kivéve HR02 passzívan, de az meg megint egy külön állatfaj).
a nyitott ajtó egyébként egy eléggé érdekes dolog: ha csukva az ajtó, akkor magas fogyasztásnál 30 perc után a szobahő már érezhetően megugrik. nyitott ajtónál nem, de úgy meg kb 2-3fokkal jobb értékeket értem el. légkondi megint megoldás, de ott is jön plusz légmozgás (ez nem sok, de nagyobb bordáknál már érezhető).
na igen... folyékony fém vagy vezetett, vagy szó szerint egymásbakötötte a procit és a hűtőt, minden felrakás után meg kissé erős polírozni két fok miatt.
-
Daert
őstag
válasz
proci985 #28781 üzenetére
Semmi és senki sem tökéletes
Arra viszont rájöttem hogy hétköznapi használatban 1-2°C-nak igazán nincs jelentősége,és mint mondtad nagy terhelés mellett vannak eltérések.Kérdés ez az átlag usert mennyire érinti/érdekli.Természetesen van nagyon sok nem átlag user itt a PH-n akik tapasztalataira lehet támaszkodni.De akkor is még számolni kell az olyan változóval mint a nyitott ajtó.
Azt passzolom mennyire vezető vagy sem,én inkább a biztosra megyek,legyen biztonságosan kezelhető és használható a 2-3°C feláldozásával is akár(szvsz). -
Tidus
addikt
válasz
Merlinclub #28778 üzenetére
Annyit egy gyári hűtő is tud, és nem kell megvenni a német csodát.
-
proci985
MODERÁTOR
ugyanmár...
persze, meg azt is tudni kell, hogy nálam políros a proci és a hűtő is, ami megintcsak torzít.
AC7proval (@stock) 1 fokkal volt jobb az MX4, IFX14el meg kb semmivel. de lehet, hogy polír nélkül lett volna nagyobb különbség.
izé, a folyékony fém meg jó, kérdés, hogy mennyire vezető. mert non-conductingot nem írnak az oldalán
egyébként 1-2 fok eltérések lazán lehetnek, abszolút csúcson szórás van, függ a procitól (HS méret is bejátszik), a felfogatástól, sőt akár még attól is, hogy nyitva van e az ajtó(!).
-
Gerisz
addikt
válasz
kasa85 #28773 üzenetére
Nekem van mind a kettő, a D14 jobban tetszik, mert nincs "hézag" a borda és a venti között.
A Te pénztárcád dönti el.
Már szereltem párszor mind a kettőt így nincs gond vele.
Ez elég rossz, hogy nem beszerezhető itthon, sajnos elég nagy tételt kellene megvenni (több milliós) belőle, de állítólag nagyon jó árréssel lehet vele dolgozni.Ezért csak kintről hozzák be. A PC Cooling is azt írja, hogy 21-től lesz elérhető náluk.
-
Merlinclub
senior tag
-
Daert
őstag
válasz
proci985 #28774 üzenetére
Valóban,ezt kicsit elhamarkodtam.
Az infók néha összekuszálódnak,köszönöm a javítást.
Anno Henk Kolega tesztelte buzgón ezeket a trutymákokat,és az ő teszt körülményei közt mind a Prolimatech mind a Scythe valamivel jobban teljesített.
Természetesen tesztkörülmény és tesztkörülmény közt is vannak különbségek,de ha maximalista az illető akkor úgyis ezt fogja használni
Coollaboratory Liquid Pro -
proci985
MODERÁTOR
mx2 és mx4 között nevezett hűtőkön szvsz nem lesz különbség (IFX14en próbáltam mindkettőt).
mx2 +1, mert olcsó és jó
kasa85: na igen, Magyarországon nem véletlenül olyan ritkák a Thermalrightok. mióta pár éve csődbe ment a beszállító, azóta csak rosszabbodott a helyzet.
szerk: MX4 jobban kenhető az MX2nél, tehát azért van neki előnye. kevésbé hajlamos ragadni. viszont így visszanézve nem ért duplaannyit
(ja, nekem is megvolt a tapasztalat)
-
Daert
őstag
válasz
kasa85 #28770 üzenetére
Attól függ melyik teszt oldalt nézed,egyikben a TR nyer 1-2 fokkal másikban a Noctua.
Nagyon pariban vannak.
Az MX-4 jó de az MX-2 jobb.A Prolimatech pasztája még jobb.
De nagyon jó a Scythe thermal elixier
Utóbbi kettő tudomásom szerint jobb mint az AC MX-ek. -
kasa85
őstag
Skacok melyik a jobb
NOCTUA NH-D14
Thermalright Silver Arrow Multisocket Cooler
A lenti a fene vigye el még mindig érkezőben pedig 12 re igérték emailban,de a következő jövő hónap 12 van fel tüntetve
Érdekelne melyik a jobb akár pár C fokkal,mert az is jó ha van illetve MX4 paszta jó lesz e alá mert már meg érkezett a rendelt hűtésem előtt.
Ha jobb akkor vissza mondom a rendelést és várhatnak rám akár karácsonyig is nem viszem el akkor hanem megrendelem a Nocuta hűtést ami sajnos 20e ft kezdődik -
Daert
őstag
Így van,az adatlapról néztem
Ha HTPC vagy valami mini házba lesz,akkor a Scythe Big suriken-en kívül szinte csak a kompakt vizesek jöhetnek szóba,de azok nem valami halk hűtők. -
jgrg
tag
Sziasztok
A szokásos kérdés,
i2500K, normális házban, Asus p8p67m alaplaphoz, 2*CORSAIR DDR3 4 Go PC3-10666 (1333MHz) CAS9 memmoriával
Olyan venti kéne, ami nem túl hangos, pont ezért jó ha tud fordulatszámszabályzást, és ha tuningolnám (ma még nem biztos, de lehet, hogy előbbutóbb igen) azt is kiszolgálja.
MIvel nem otthon élek, nagyon sokat segítene az, aki erről az oldalról mondan jó választást:
hthttp://www.surcouf.com/F-10709-refroidisseur/T-1127_347_360/K-1127-prix~de-10-a-100~euros
KÖszi a segítséget!! -
Charl
csendes tag
válasz
proci985 #28759 üzenetére
a venti pörög
a jobb szellőzés érdekében mindig lennt van az oldala.
viszont mikor 1800 alá megy a fordulat akkor eléggé morgó hangot ad ki a venti
kb 4-5 éves mindkettő
a táp az chiefteec
GPS 350eb-101 A 350W-os.1800-as alatt morog leginkább,
a biosban az értékek normálisak, kivéve a 3,3 volt-ost.
ott az is kb annyit mutat mint az everest. -
proci985
MODERÁTOR
vedd le a gép oldalát és nézd meg, hogy mit csinál a venti.
piros háttér valszeg valami hiba lehet.
milyen a táp ill hány éves, illetve hány éves a hűtő?
cpu fan error lehetséges, de ahhoz nagyon alacsony fordulatszámig kellene csökkennie a venti sebességének. amit előidézhet feszültségcsökkenés, de ha ekkorát ejtene a táp a standard 12Vhoz képest (potenciális brownout), akkor már az is csoda lenne, ha a gép elindulna.
szóval először nézd meg, hogy megy e rendesen a venti. az everest által kiírt feszértékek pedig néha eléggé érdekesek szoktak lenni. biosban miket lát a lap, ott normálisabbak ezek az értékek?
szerk: csak 1800 alatt morog vagy egyébként is?
-
Charl
csendes tag
Sziasztok.
intel pentium 4-es gépem van p5p800-as alaplappal. Most jelenleg Zalman venti van rajta kb 15 centis, de a bajom az hogy a játékom kifagy, és mikor indítom ujra kiírja hogy Cpu fan error.
everesttel megnéztem és 1700-at pörög, és a bios ilyenkor nem a kék háttérrel mutatja
hanem pirosan, szerintem azt jelenti hogy nem pörög eleget.
viszont a feszültségeket is megnéztem és azokon sem mutatja azokat az értékeket amiket kellene.
csatolok 1 képet is hogy lássátok miről beszélek.
viszont azt olvastam, valahol, hogy csak ilyen ventit tudok rátenni ha zalmi van rajta másikat nem.kérem a segítségeteket :-)
Üdv -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hunork #28751 üzenetére
ha nem tuningolsz, akkor az AC7pro r2 is bőven elég. abban igazad van, hogy a 13 jobb (halkabb) lesz, tehát lehet érdemes lenne azt venned.
elnézve azt a lapot kizárt, hogy összeakadjon a hűtővel. vedd meg nyugodtan. egyébként a 7pro egy codegenbe is biztosan befér, és a 13 se magasabb sokkal, szóval ezeknek még olyan hatalmas ház se kell.
Tomix24: Scythe Big shuriken esetleg? vagy ha az már túl magas, akkor a Scythe Kozuti a 40mm magasságával biztosan be kell h férjen.
-
Tomix24
addikt
Sziasztok!
A6-3500 Llano - 6cm magas a hűtése, de Mini-itx házban van, ami pont 6cm magas. Nem becsukható a fedele... Lehet alacsonyabra cserélni a hűtést? Bordát vagy ventit, vagy mindkettőt? Köszönöm! Hol nézzem meg, és milyen foglalatnéven keressem? Köszönöm annak aki tud segíteni!
Ebbe menne bele, a Proci felett kívül van hütő plusszba)
-
Hunork
veterán
válasz
proci985 #28704 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Viszont egy ezressel drágább csak a Freezer 13. De ez testesebb is.
A kérdésem az, hogy maga a hűtő foglalat-függő, és nem alaplap-függő, ugye? Mert egy mAtx lapom van, a ház viszont nagy. Alaplap: Asrock H61M U3S3.
Csak nem szeretnék pórul járni egy kondi miatt, ami nem engedi a hűtőt felrakni.
Tehát bátran megvehetem ezt a hűtőt? Sok tesztet olvastam róla, és szinte csak jókat.
Köszi a segítséget előre is!
Üdv! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dfdfdf #28732 üzenetére
főleg, hogy a Ninja cu nem volt felületkezelve, szóval valszeg mostanra az összes nagyon csúnyán eloxidálódott... szóval mostanra nem hinném, hogy még van azokból a hűtőkből szép.
Lacy6: legcsendesebb a Thermalright HR02, passzívan vinnie kéne tuning nélkül. esetleg használt HR01 plus. de az is igaz, hogy általában nem a proci szokott a leghangosabb lenni.
-
Daert
őstag
válasz
freestailo #28748 üzenetére
Prolimatech Armageddon 14K
Xigmatek Aegir 12K
Alpenföhn Triglav 12K
Ezek keskeny kialakítású hűtők,tehát elfér mellettük a ram is.És teljesítményben sem lesz hiány.De ha ragaszkodsz a tuninghoz és mindenképpen a legjobb teljesítmény kell akkor meglehet hogy fel kell áldoznod a bordás memókat a CPU hűtés és ár oltárán.(D14-Silver Arrow-HR02-Prolimatech Genesis.
Ha mindent meg szeretnél tartani akkor Prolimatech Genesis(+2 venti).De ez már így 20K felett van. -
freestailo
őstag
Üdv, Mit ajánlanátok 2500K -ra, tuninghoz? Árban maxmax 15k, cél a 4,5 Ghz, a "gép" nincs házban tehát jól szellőzik
Fontos lenne, hogy könnyen szerelhető legyen, legyen hely bőven a lamellák alatt a ramoknak (lapom Asrock p67 fatality performance). Elég magasak a hűtőbordák a lapon (2,4 cm) szóval nemtom milyen hűtő férne be oda ....
köszönöm a válaszokat
-
Lacy6
senior tag
Mindent úgy állítottam össze h halk legyen rendszerventikből ezeket vettem :
Thermaltake
Coolink
6950 vid kari -
Lacy6
senior tag
válasz
Sandrew #28740 üzenetére
Szerintem a Freezer 13 Pro marad a szerencsés jelölt
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jah és néztem a Scythe Ninja 3-ról is tesztet és érdekes mert alapon a legcsnedesebb volt terhelve + majdnem a leghangosabb.Egyébként gamer gép csak külfüldön vok és szobatársam korán fekszik zóval gondoltam azért is h ne bírja mondani: Milyen hangosan zúg a géped mint 1 traktor! -
Jim-Y
veterán
válasz
dfdfdf #28741 üzenetére
11K, szerintem az annyira nem drága ha azt veszem, hogy a F13 PRO 8K, nem akarok vitába bocsájtkozni, mert nem én veszem a hűtőt, én ezt ajánlottam neki, mert szerintem ha a halkság a fontos, akkor azt így lehet megoldani.. vagy vegyen egy megahelms-t, és rá 2 db 800-as Coolinket, vagy S-FLEX-et, de akkor az nem ennyi lesz:/
-
Jim-Y
veterán
válasz
dfdfdf #28737 üzenetére
Ezek fixen 800-on pörögnek ugyanis tudtommal nem pwm-esek. Tehát szarabb lesz a hűtési teljesítmény, de a ventik nagyon halkak lesznek, szinte hangtalanok, az egy más kérdés, hogy ez mennyire éri meg neki, gamer konfigba lehet nem ajánlanám, meg aki játszik az úgy is fejessel teszi, akkor meg mindegy, hogy milyen hangos. De ha csak egy jó hűtőt szeretne a procira ami minél halkabb akkor szerintem jó vétel...
Lacy6: igen, biztos, hogy csendesebb..
-
-
dfdfdf
őstag
Hali az átlagos toronyhűtők beszereléséhez ha nincs az alaplap tárcádon hely kiovágva akkor ki kell venni az alaplapot. ha ezt megtudod csinálni a segédanyag segítségével simán fel tudod rakni. Matti ha tetszik nem rossz választás szerintem a rezes ninja után a 2ik legszebb hűtő (SZVSZ!!).
Jim-Y ne ajánlj egy olyan hűtőt ami szarabb mint az elődje
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Intel Core i5-2500K-ra keresem a legcsendesebb hűtőt!
Tuning nem lesz, és az se vészes ha 75 fokig melegszik terhelten, bár a házhűtésem elég jó.
Én ezekre gondoltam: -Arctic Freezer 13 Pro
-Thermaltake JING
-Scythe Ninja 3 Silent VersionSzóval nem a hatékonyság érdekel hanem hogy halk legyen!Néztem több tesztet de mindenhol más eredmények voltak!
-
Horvi
őstag
Hali. A beszerelés az mennyire macerás? Mert a proci hűtő dologgal én még ott lemaradtam hogy ilyen kis picik. Hűtőtoronyhoz még nem volt szerencsém. Meg mintha olvastam volna valahol hogy valamelyiket nem lehet elforgatni. Ezekkel kapcsolatban milyen tapasztalataid vannak?
-
Horvi
őstag
Hali!
Szeretnék venni egy új CPU hűtőt mert a gyári elég hangos. Tudnátok ajánlani valami jó megoldást egy PhenomII X4 955-re kellene. A cél hogy jól hűtsön de halk legyen. Amiket eddig nézegettem az egy Mugen 3 és egy Arctic freezer 13. Valakinek valami tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Köszi -
Qru
MODERÁTOR
Akkor sima ügy pláne! 2500k-nak 95W a TDP-je, a P4-é meg 130W alapból...
Az LGA1155 és 1156 lyuktávolsága egyező, ha esetleg úgy van csak kiírva a lefogató, hogy lga1156-os az jó lesz hozzá.
Vagy veszel Asrock lapot, azokon szokott lenni LGA775-ös furat is. Olcsóbb és semmivel nem rosszabb mint egy hasonszőrű Asus lap amúgy.
-
Adiking
tag
Hááát igaza van katt-nak. A Megahalems még mindíg nagyon jó, hát még egy jó ventivel.
-
katt777
félisten
válasz
sznyunyi #28698 üzenetére
A H212+ egy fos, saját tapasztalat. Én nagyon sok tesztet nézegettem mostanában, és az olcsóbb hűtők (sok drága sem) nem érik meg a pénzüket, hiába olcsóak. A legjobb ár/teljesítményben számomra a Xigmatek Aegir tűnik, de csak teszteket tudtam nézni, ez nem tapasztalat. Mindenesetre TRUE-nál v. Megahalems-nél alig teljesített rosszabbul több helyen is.
dfdfdf: Aegir-ről mi a véleményed? Kérdeztem már (linkeltem is tesztet), de nem tudom, nem láttad, vagy csak nem érdekel.
Super Mega tesztekben max. 1°C-kal volt jobb Megahalemsnél, úgyhogy számomra a réz betét parasztvakításnak tűnik.Adiking? Annál jobb hűtést drágábban sem nagyon találsz. Abba is gondolj bele, hogy egy Mega féle hűtőnél könnyen cserélhetsz venti(ke)t, míg egy beépítettnél cseszheted, ha csapágyazódik pl.
-
sznyunyi
tag
válasz
dfdfdf #28699 üzenetére
Hello!
Szerinted (vagy akár más szerint is) elférne egy Sharkoon T9 Valueban az AC Freezer 13 Pro úgy, hogy oldallap is fent van? Asus P8Z68-V PRO alappal. Illetve elférnének mellette a ramok? 2*4GB Kingston HyperX Blu KIT
Valamint ha jól olvastam utána, akkor intel felfogatásnál elforgatható minden irányba ugye?
Köszönöm! -
Adiking
tag
Sziasztok
Milyen hűtők vannak 14-15e kategóriában, amik hatékonyabbak a Megahalems-nél?
-
Hunork
veterán
Hali!
Egy nagyon fontos kérdés, mert több hűtőt megnézve is ébredt fel bennem a gyanú.
Az LGA1155 és LGA1556 foglalat ugyanaz processzor HŰTÉS szempontjából?
Mert ezt találtam éppen.
"The same fan-heatsinks may be used across the two sockets provided that the Thermal Design Profile (TDP) of the processor is the same. The fan-heatsink installation is identical across both sockets. "
Remélem jól értek angolul, mert e szerint igen.
És ha így van, akkor melyiket ajánlanátok?1. COOLER ARCTIC Freezer 7 Pro Rev 2 (Intel & AMD)
2. Thermaltake CL-P0534 SLIM X3Köszi a segítséget előre is4
Üdv:
Hunork -
Wind-Storm
őstag
Tud valaki 1155 tokozásra hátlapi keresztet?
Ilyen kéne:
Csak a kereszt kéne, semmi egyéb.
Ami a képen van, az egy scythe retention kit-ből való. -
Gerisz
addikt
válasz
Freddy TNT #28700 üzenetére
D14-et vagy egy komolyabb vizet, kompaktot ne vegyél, max ha nem férsz el.
Olyan húzáshoz már kell a jó borda.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest