- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
350ml lötyi van benne, ahhoz mérten én is sokallom a levegőt..oké, hogy tágul, de azért nem kéne fél deci hely. Bár lehet úgy vannak vele, hogy a user beleteszi a szinezőt, amivel majd jól behabosodik, legyen hely
Részemről előbb öntenék bele egy felesnyi fagyállót..télen ablakban kifejezetten hasznosabb lenne
-
nana95
tag
Az a helyzet, hogy ezt a hűtőt bátyámtól kaptam, hogy tudjam húzni a procit.
Mi is ezzel vígasztaljuk magunkat, hogy attól még ez egy majdnem örökös
beruházás volt, de még sem ér sokat azon a procin, amire lett véve.
ezzel a legmelegebb mag 70 fok, az TX3-al 75, és tök hangtalan mind a két
hűtő. De egyébként jól néz ki, ez a V2-es világítós, viszont egy borzalom a
szerelése. Na meg a hűtő teteje és az oldallap között kb. 1-2mm van, szóval
a legnagyobb hűtő lett bele véve, ami még belefért.
Remélem a Broadwell már nem lesz ilyen ratyi, akkor össze töröm a Z97-es
lapom, azt is direkt amiatt vettem.
Egyébként köszönöm a segítséget! -
kromatika
veterán
Hát igen mondjuk a 27 mm sem 3cm,és a táp mögötti részt nem szoktuk bele venni. ,Ez a Sharkoon nem egy prémium minőség,mondjuk ha így van akkor továbbra sem értem a max cpu hűtő kifejezést a gyártónál.De nem értem miről beszélünk még ez ügyben.Én leírtam egy kb sacc lehetőséget ,de ugye oda írtam hogy az a biztos ha leméri.Azt is megírtam hogyan.Szerintem erről nincs tovább mit beszélni.
-
PAtr0n
addikt
Csak köztünk szólva, azért szépen látszik nálad a játék közbeni hőfokokon, hogy a víz se tudja a fos-szarpasztás 4670k-t normálisan hűteni. Gondolom undelides a CPU-d.
Nekem a 4670k delid 15-20 fokot hozott benchek alatt, játék alatt kicsivel több mint 10-et. Léggel (Mugen2, ~1300rpm), masszív multi alatt 4Ghz-en (1.175V, tudom sok), 45 fok fölé nemigen másznak a magok.Na szóval csak azt akartam ezzel leírni (nem kioktatás), hogy a víz hiába van rajta, ha már eleve nem jó a hőátadás az IHS meg a chip között.
Speed(R):
Jó ez a Mugen2-es, pedig még csak a zsíroskenyérre való paszta van alá kenve, lusta voltam jobbat venni -
malphitee
senior tag
Minek? Géped a munkaállomásod és napi 12órában full loadban dolgozik? Én a garancia miatt nem teszem meg de rá jöttem felesleges lenne nekem az a 10fok hő különbség megint. Ma megyek be és megveszem a Cooler Master T4 et, majd küldhetek képeket milyen hatásfoka van.
Jelenleg ez az alap gyári Intel hűtővel 4200mhz vel, csak egy streamet nézek:
-
malphitee
senior tag
Hát az elég sovány eredmény a víztől azt kell hogy mondjam, olvasd el azt az oldalt amit linkeltem, PH-s teszt, leírtak mindent
Nekem 200K helyett elég 8K hogy 4.5ghz en 50-60 fokos legyen a procim amire használom
Tényleg egyébként valaki tudja esetleg hogy INTEL prociknál, melyik az a hő fok ami hosszú távon nem károsítja a processort? 100 fok alatt ha jól tudom, de most kíváncsivá tett a kérdés.
-
malphitee
senior tag
Azért több helyen olvastam képekkel hogy meg látszik a processoron nyomokban hogy ott ahhoz hozzá lett nyúlva. És én se végzem inkább el mert tudom kevés esélye van egy intel processornak hogy tönkremenjen, de mégis egy 55K processorrol van szó az én esetemben azért a pár fok nem ér nekem annyit, kb úgy sem megy a processor full loadban sosem. Viszont akkor nem is éri el a 70fokot sem (ami bőven jó érték, ekkroa tuningnál) egy jó hűtővel pl 4670K 4.5ghz re húzva. A felett már csak a víz vagy még az sem hűti.
Én ezért pont egy Cooler Master T4 et néztem ki 120mm hűtővel gyárilag, láttam képet google ban ahol egy i7 2600k 4.5 ghz 1.35 hűtőtt full loadnál 70 fokig. Az meg teljesen jó hőmérséklet még egy procinak. De mivel nem fog menni úgy sem full load ban a proci 50-60 fok között lesz egy 4.5ghz i5 4670k procim az meg bőven jó . Főleg 7800 FT új hűtőért.
-
-
01.27.én rendeltem és tegnap jött egy e-mail amibe "rendelésed feldolgoztuk" állt.
(raktárról átvéve még ma se történt meg... 20-30km-re van max. a raktár a bolttól!) majd megírom nekik, hogy sok jó termék kapható meg minden.... de a gyorsaságtól nem vagyok elszállva... pff. csak elgondolkodnak rajt! (a vevő a parancsoló, mert ő fizet! - Nem ?) így kéne lennie és szem elött tartani a gyorsaságot és megfelelő kiszolgálást...
L
-
Stitch
őstag
Végül a helyi üzletek kínálatából válogatva egy Enermax ETS-T40-TB-re esett a választás, remélem nem nyúltam mellé és megbirkózik a feladattal.
-
-
sing1ep1ayer
őstag
"Full passzív gépet építeni sokkal drágább mint egy hasonló halk ventis megoldást..."
Mert te egyfolytában csak gamer gépben gondolkodsz (legalábbis feltételezem). Nem mindenkinek kell erős VGA az erős proci mellé, sokaknak elég az integrált is, mert nem játszanak, de a számítási teljesítményre szükségük van.
A Nofan ugyan nem olcsó, de nem is drágább, mint egy csúcskategóriás ventillátoros hűtő. 100W TDP-jű procival is elbír. Mellé bedobsz 1-2 SSD-t meg egy jó passzív tápot (aminek ugye nem kell vért izzadnia, mert nincs se tuning, se VGA) és kész a valóban teljesen hangtalan, de erős konfig, ami játék kivételével minden másra kíváló. Ez nélkülöz minden racionalitást? -
-
-
chester91
senior tag
Nem is teljesen jó megfogalmazás a Bp-Vidék. Szegeden pl sok mindent meg lehet kapni jó áron. Persze, van, amit itt sem, vagy van, ami jobban megéri futárral is (én egy pesti üzletből rendeltem meg a félkonfigot, pick pack pontos átvétellel, háztól-házig garanciával is olcsóbb lett, mint ha Szegeden vettem volna), de itt szerencsére a kisebb mütyűrök elérhető áron rendelkezésre állnak. Annak gond inkább, aki nagyobb város közelsége híján kell, hogy futárral szórakozzon. Na annak tényleg nem éri meg a dolog. Én akartam merlintől 290 Ft-os cuccot rendelni, de nem fogok 1700-at fizetni érte, amikor Szegeden egy másik hasonló terméket 1100-ért megkapok.
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Prison85
senior tag
5-6k körül néztem az apróban, de sehol egy alkalmi vétel. Egyre inkább azon gondolkodom, hogy magamnak nézek valami Ytong tégla méretűt, amivel szép hűvösen tudom tartani a 965-öt tuning mellett.
kungzi: nagyon jó hűtő, de valahogy nem az én ízlésem
A mostani fekete/ezüst belsőbe nagyon nem illene a Noctua féle barna ventilátor. Ha még azokat is lecserélem, akkor bőven 20k fölött lenne, míg a Scythe 15 körül mozog. Valami plusz felfüggesztést viszont eszközölnöm kellene, mert az 1,15 kg eléggé megviselné az alaplapot és a foglalatot hosszú távon. Arra gondoltam, hogy valami erősebb damillal (vékony és nem annyira látszik) kellene a ház tetejéhez rögzíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
pontosan.
out of the box az AC7pro elveri az IFX14et. sőt, ahol a gyári hűtő behoz egy IFX14et. hint: nem jár hozzá venti, és négymagoson próbáltam, asztalon, minden plusz légmozgás nélkül
. bár a mérnökök szerintem úgy gondolták, hogy a kedves tulaj majd úgyis vesz rá valami jót (Sflex1200-Delta-o-rama).
20ks kategóriában tényleg felhasználáshoz kell ventit venni. Thermalrightnak, Prolimatechnek, Noctuának nem véletlenül van több flagship modellje (Arrow, HR02, Archon, TRUE rev C, C14, D14, Genesis, Super Mega), eltérő felhasználásra kitalálva. pár fokos különbségek lehetnek felhasználási módtól függően.
-
Daert
őstag
Ha jól emlékszem régebben mondtad hogy nem igazán jönnek be a "testes" bordák
Mit szólnál az Alpenföhn Himalaya-hoz.Darázsderekúbb mint a többi,érdekes a lamella kialakítása és jól széthúzták a HP-kat,jutott belőlük mindenhova.
Számomra valamiért racionálisabbnak tűnik az a megoldás mikor nem lineárisan egymás mögött helyezkednek el a hőcsövek,hanem szétszórva a lamellákban.Bár erre kissé rácáfol a Megahalems,amit a mai napig nem értek igazán.Talán nem véletlenül ezt a felépítést használja a TT Frio OCK. -
proci985
MODERÁTOR
na igen, nálam is ez volt a helyzet. mondjuk nézegettem a felfogatást és úgy számoltam, hogy a backplatene nem engedheti, hogy görbüljön a lap.
azt néztem, hogy a backplate lehet nem fog menni. mondjuk túl sokat nem számít hűtésben, ellenben kegyetlenül megnehezíti a szerelést: nem véletlenül hagyták el az első revíziónál.
polírozás hátulütőiről tudok, de három éve még ilyen problémák nem merültek fel, ellenben a magok között hatalmas különbségeim voltak. proci is polírozott, gyári állapothoz képest 3-4 fokkal jobb. ami miatt inkább problémás a dolog, hogy a nikkelezés az oxidálódás ellen (is) kell, tehát a talp és a kupak is elszíneződik, időnként tisztítani kell.
jelenlegi Thermalright hűtőket már nem kell polírozni, de a TRU/TRUE idején legendásan hepehupás volt a talpuk. revB de főleg revC ilyen szempontból hatalmas javulás volt.
-
proci985
MODERÁTOR
köszi a választ! S lehet, hogy AMDre is jó, az én IFXemhez AMDhez is H felfogatás járt. ami elvileg a TRUE Chez is (tehát először fel a backplate és a két tartó, aztán pedig középre az összekötő két rugós csavarral).
rugós csavarok egyébként tényleg jók, nálam ütközésig kell őket tekerni a legjobb hatásért (de polírozott a proci és a hűtő is).
szóval a kérdés kb annyi, hogy megéri e cserélni az SA féle felfogatásra. utóbbinak annyi előnye is lenne, hogy később 1155/1156/1366/2011?re is tudnék váltani. váltás legkorábban jövőre lenne esedékes, ház/hűtés maradna, és eddig úgy néz ki, hogy hacsak a bulldozer++ nem lesz valami hatalmas eresztés, akkor maradok intelen. van mégegy kérdés, avagy az IFX10 backplatehűtő fel(nem)szerelése, de ez majd akkor lesz probléma, ha oda kerülök.
-
agressiv
addikt
Mint mondtam, ha jó a paszta, akkor szinte semmit. Az Alpenföhn Schneekanone egy iszonyatosan jó paszta, én már a kenyérre is azt kenem. A sima egyszerű pasztáknál valóban sokat számít a leszorítás, de a hóágyú döbbenetesen jól vezeti hőt és amit írtam azt meg is csináltam és tényleg egy fokkal sem volt melegebb, ha csak rá volt téve a hűtő. Fekvő helyzetben van az alaplapom, ezért próbáltam.
-
agressiv
addikt
-
animatrix11
őstag
én ugy értettem hogy ne kelljen mindig kivenni a lapot, nyilván amikor berakom elöször akkor nyilván szét kell szedni, volt egy bigtypoon vagy milyen hűtőm, az kinszenvedés volt, rövid időn belül repült a gépből
szval ennek fényében szertném hogy ajánljatok valamit pl 6 magos tuninghoz
-
Dyno
veterán
Hát igen, befürödhető a dolog, mindegy is ne probálkozom mert 2,3K sokat számítana msot nekem, jó lesz a másik gépembe.
Kérdésem akkor az lenne mit tudnátok ajánlani, igazándiból HyperTX3-t néztem de herotom van a pattintos lefogatástól, tehát kiesik, valami hasonlót szeretnék, amit csavaros megoldással lehet rögzíteni, lapomat linkeltem korábban, csaka méretek miatt, a bordák magassága, 3,2cm. Van valami hűtő ami jó lenne nekem?Néztem a hyper 212+-t, de úgy érzem hogy sok az nekem, meg félek hogy nagy lenne, továbbá nem lenne rossz ha egy icipicit olcsóbb lenne.
-
DeathAdder
veterán
Akkor szerintem elfog ferni, de azert lemerem mindjart!
A RAM hutot el lehet mozditani siman.
Az olyan hogy csak oda van rogzitve a RAM "labaira" ahol becsatolod a Slot-ba.
Hat Core i7 konfig, eleg eros kartyakkal, amihez azert kell a 4GHz ,es akkor ugye a jo hutes is szukseges...Koszi szepen Henk a segitseget
-
monosz
őstag
Köszönöm.Lehet hogy zsebbe nyúlós lesz a dolog,mert akkor inkább megcélzom a drágább kategóriát,ha netán megrángatnám a procit,akkor hűvösen tartsa.Amiket felsoroltál felsőkategóriás hűtők,netán létezik olyan aminek van alsó kerete,ami az alaplap hátoldalán merevíti a proci foglalatot,és az alaplapot,hogy ne domborodjon,ha ráfogatod a hűtőt?
-
jozefgucci1
addikt
-
mrbig25
őstag
Igen, én is meglepődtem, hogy nincs hozzá venti, bár ha lenne, akkor is eldugnám a ház legtávolabbi zugába...
Összességében tetszetős az a Zalman borda, csak még így venti nélkül is húzós az ára [10-12k] sajnos
Grand Kama-at néztem én is, de annál lehet, hogy a szélesség okozna gondot.
Egyelőre úgy néz ki maradok a Zalman-ál, hátha kifogok majd valahol valami "olcsósítást".
Bár egy Tuniq Tower 120 Extreme is beleférne a házba, csak nem tudom, hol kaphatnék ilyetGergosz2: egyelőre Athlon II van, de később X4 B60 lesz belőle.
-
Nite
őstag
na, akkor kicsit tovabb csavarom a kerdest, olvasgatom nehany megoldasnal, hogy ugy alakitottak ki a bordat, hogy a legaramlat kepes huteni egyeb alkatreszeket is az alaplapon, pl. az eszaki hidat, ami nekem raadasul pont kinosan meleg
ennek van igazsagtartalma vagy csak parasztvakitas?
ha van akkor ez egy fontos szempont lenne a valasztashoz
-
Nite
őstag
szia Henk... hozzad iranyitottak i7 topikbol huto kerdesben
eppen ma vettem egy 950-et es hat a gyari kavaroval idle ~50•C load ~80•C a homerseklet
nezegettem ezeket az OC teszteket itt a phn es latom, hogy ezek a brutal hutotornyok eleg jol teljesitenek, viszont en tuningolni soha sem fogok meg ezek a tornyok is riasztoak nekem ;D
egy NOCTUA NH-C12PSE14 -el szemezgetek, de mindenkeppen szeretnem legfeljebb 70•C-n tartani a magokat teljesen terhelve is a leheto leghalkabban... a hazban nincs semmi plusz venti
az ar most nem erdekel, konkretan errol a hutorol vagy alternativairol erdekelne a velemenyed
elore is koszonom
-
14adam
addikt
tápot most hővezető lapoztam átt mert kicsit már rohadt volt a régi
Így már nagyon kis mértékben melegszik. A vinyó ssd lesz az meg nem melegszik. A vga-ra egy túlméretezett hűtő lesz. Mondjuk egy 5770/6850-re egy thermalright hűtő.
Majd meglátjukköszönöm az eddigi tanácsot
-
fagylalt
senior tag
Akkor ok.
Nem akarok sem extrém tuningot, sem tuningot. Én a Corator DS-re gondoltam, (proci: i7 950; alaplap: ASUS P6X58D-E ; memória: Kingston HyperX 6GB (3x2GB) 1333MHz DDR3 CL7 memória Kit XMP ), akkor ezek szerint elfér...
A Corator DS akkor egy elég megbízható hűtő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged