- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Beretvás #85208 üzenetére
Mert a felfogato merőlegesen megy fel a hőcsövekhez képest, és így 90fokkal rossz irányba elforgatnva megy csak fel. Mostani beQuiet hűtőmmel is ez a baj.
Brocken3-ból melyikre gondoltok? Kidobott egy 3 és egy 5 hőcsöves verziót is, egyik 1, másik két ventis.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Beretvás #84920 üzenetére
Köszönöm!
Azon filóztam én is hogy csak középre megy egy venti aztán annyi. Legalább lesz tartalék ha megadná magát. Bár ahogy olvasgattam, hamarabb cserélem le, minthogy megadná magátEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
pigatt
őstag
válasz Beretvás #82895 üzenetére
Rendben, köszönöm még egyszer. Még egy dolog nézz már meg nekem kérlek, a lap amit tervezek 2 db RAM slot van rajta, az érdekelne, hogy ha nálad csak az első két slot-ban lennének a memóriák akkor beférnének-e esetlegesen az első venti mögé venti megemelés nélkül? Nem kérem, hogy szedd szét, ha egy vonalzóval megnézed nekem az is szuper.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
veterán
válasz Beretvás #82873 üzenetére
Hibasat fogtal ki ,van ilyen , vagy rosszul szerelted fel .(probaltad kezbe fogva mit produkal ? )
Nalam a D15on levo venti teljesen nema volt , es a hazhutonek vasarolt extra NF-A15 is .
Szerinted ha "csapnivalo" lenne akkor miert istenitene oket mindenki ?[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz Beretvás #82207 üzenetére
Lehúznám? Eredetileg fel sem merült bennem az, hogy igényeljek, mert abban a hitben voltam, hogy lehet majd kapni boltban is, ahogy normális gyártók esetében (pl. Noctua). Én kérek elnézést, hogy 2017-ben (mikor még abban sem voltam biztos, hogy AM4 irányba fejlesztek), nem feltételeztem a Thermalright-ról azt, hogy olyan pitiáner cég, mint amilyen.
-
-
top3
tag
válasz Beretvás #79690 üzenetére
Szerintem most már megoldom a kérdést .
Köszi az eddigi segítséget , user error általában minden kérdést megelőz .
Nem kell kiakadni ha van kritika , én is levontam erről a topicról a konzekvenciát , főleg a legutóbbi hozzászólások után .Amúgy tényleg köszönöm , az ajánlott termék alapjában ok .
-
top3
tag
válasz Beretvás #79682 üzenetére
Rendben , sajnos nem vagyok képben ezért is kérdeztem .
Köszönöm az infót .Jöhetett volna korábban is - a szerzőtől , holnap már élesben kellett volna használni a gépet .
Picit gugliztam én is és visszafuvart kilőttem , az alaplap támogatott cpu cooler listájában szerepel . -
DeaTHeX
tag
válasz Beretvás #79669 üzenetére
10 perv prime alatt 47 fokig ment fel...tudom egy kicsit hosszabban kéne nyüstölni de ez akkor is jó infó
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
korren
aktív tag
-
Ant@
senior tag
válasz Beretvás #74133 üzenetére
A teljesítmény lényegtelen. Ezt 95W-ig ajánlják ami nekem elég is. A problémám mindössze annyi, hogy a gyári 5,5 cm-es venti 3600-as fordulaton nagyon hangos. Lehet felőlem, gyenge minőségő csak halkabb legyen. Ehhez szeretnék kérni segítséget attól aki látott már közelről ilyet, vagy van annyi rálátása a témára, hogy érdemi tanácsot tud.
-
Potzee
addikt
válasz Beretvás #68700 üzenetére
A K2 egy kiváló cooler, abszolut ajánlott modell, de egy Phanteks PH-TC14PE vagy egy Thermalright Silver Arrow tuning esetén talán egy árnyalatnyival jobb... Van úgy, hogy nem ez a cooler van a fókuszban és ezért kimarad az ajánlásokból, de ugyanez a szitu pl. egy be Quiet! Dark Rock Pro 2-vel...szintén kiváló cucc, de nincs nagy hírverés körülötte.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
XaraX
addikt
válasz Beretvás #67702 üzenetére
Volt K2-öm, szerintem inkább a fülemmel van a baj.
Szerintem bordát cserélek, kettőt találtam, ami esetleg megfelelhet számomra szerintem.
THERMALRIGHT Macho Zero
ZALMAN FX70
Nem baj, ha nem full passzivban, de szerintetek egy kis fordulatú ventivel(ez is lehet kérdés, hogy milyennel), ez megfelelő lehet?
Esetleg valakinek személyes tapasztalata? -
XaraX
addikt
válasz Beretvás #67700 üzenetére
Tartottam tőle, hogy valami ilyen választ kapok.
Nekem egy Ty 140 és egy 141 van rajta most, de azért Én hallom a hangját 1000 környékén már rendesen.
Fix 560-ra vannak leszabályozva, így némák.
A 2500K 4400-ra húzva, ezt letudják hűteni még LinX alatt is.
Viszont magasabb órajelhez már nagyobb légszállítás is kellene.
Mivel a tápom elvileg félpasszív, gyakorlatilag még nem sikerült megterhelnem annyira, hogy a venti beinduljon, így passzív, a vga 60 fokig passzív, csak a 400-on forgó házventik adnak zajt, azaz nem igazán azok sem.
Tulajdonképpen a hdd a legzajosabb, ezért keresnék nagyobb teljesítményű ventiket, ha lennének....
Nem szentírás a borda sem, akár komplett hűtő cserétől sem zárkózom el.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
-szabi-
addikt
válasz Beretvás #52507 üzenetére
Néztem 12cm hűtőket is, négyre szűkítve a választást:
Thermalright Macho
Xigmatek Dark Knight
Thermalright True Spirit 120M
CM Hyper 212 EVOViszont nekem megfelel a 9-es is.
Kevesebb helyet foglal.
Kisebb tömeg.
Olcsóbb.Viszont a 9-esek közül már csak kettő maradt fenn, TRUE Spirit 90M kiesett.
üdv
szabi -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Beretvás #51964 üzenetére
Hm, mondjuk igazad lehet, ugyan ez az ötlet, csak a másik irányból megközelítve.
Meggondolom, mert szerintem ezt meg tudom oldani, valahogy, és akkor viszont jobb alternatíva lenne egy H110.
Kellene túrni valami pdf-et, amiben benne vannak a radiátor méretei a lyukakkal együtt. A manual-t már megnéztem azon nincs, de majd keresgélek, hátha.
Köszi a tippet.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Beretvás #51962 üzenetére
Nem vagyok a modding ellen. Ha nem ilyen házam lenne, belevágnék.. Így nem fogok.
Van akinek ez nem akadály, Nekem az.
Mivel a felső, hátsó panel kiszedhető, akár még felülre is lehetne tenni a radiátort, és valahogy meg lehetne oldani a mostani ráccsal is a rögzítést, darabolás nélkül. Mondjuk a 12-es helyre csinálni egy adaptert, ami megszélesíti, mert elférne, csak ugye így kívül lenne a radi.
Ennél viszont a kérdés az, hogy így beérne-e a blokk a procihoz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
neko18
senior tag
válasz Beretvás #51932 üzenetére
Nekem 2 éve üzemel, de semmi baja nem volt eddig, nem kapcsolt le, nem hangos. (lekopogva) Azért a biztonság kedvéért tuti hogy lecserélem ha lesz egy kis pénzem valami minőségi 600W-osra aminek picit hosszabb vezetékei vannak. Most egy FX6300-at, VTX HD 6850-et, 2 HDD-t, DVD írót hajt pár ventivel.
kdxsv
-
-
KisApám
addikt
válasz Beretvás #51859 üzenetére
A legalacsonyabb fokon pörög, amennyire csak lehet, talán ha 500 rpm... talán annyi.
És a viddikari felé megy, ami nem baj.
A hátsó venti feljebb van a provihűtő mögött. Az ott arra jó, de a vidikair nem kapja onnan amit kell.̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Apollo_21
addikt
válasz Beretvás #51853 üzenetére
És mit szólunk ahhoz..hogy a házból nem ki hanem esetleg befele tolja a "hűvösebbnek" ítélt levegőt a házventi vagy egyéb? ez mennyire jó 5let? nálam most így van, fent pedig 2db 14es szív kifele, úgy vettem észre h jobb .csak fűt az a vga..és így nyertem pár fokot..ami nem igazán jelentős, bár számomra igen
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Beretvás #51851 üzenetére
Gondolom nem utolsó sorban felborítja a levegő áramlást is..nemkicsit, most ez kezdte felütni nálam a fejét..oké h én ezeket bírom..de ha a ház tetejébe szív a 20as nagy venti..vagy akármi..ott élből sztem összevissza kavarogna a levegő....mivel ez a lapra tolná....az meg 90fokkal eltolva hozzáképest szívná...ebben nem nagyon vagyok otthon..vki aki etéren is 110%osan otthon van elmagyarázhatná virágnyelven ezt a levegő áramlós dolgot..miként javítja/rontja esetleg a levegő amlást a topflow...hűtés? Tehát..háztetőventi szív..de topflow a proci hűtés? ez most jó rossz? házelejébe venti..de topflow-nál ismét találkozik a levegő áramlás? ez mennyire gáz?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
laca000
őstag
válasz Beretvás #51845 üzenetére
Pedig jobb mint az SBE-Extreme, hangyányival, csak gondolom kicsit félnek tőle, nem elterjedt márka..
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Apollo_21
addikt
-
laca000
őstag
válasz Beretvás #51842 üzenetére
Kifelejtettem, hogy: "szerintem".
De nem teljesen mindegy, ebben a kategóriában melyiket is veszi?
Amelyikkel szimpatizál.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Whysperer
addikt
válasz Beretvás #51827 üzenetére
Rendben. Akkor ,ha nem tudja hűteni a 4,5-t akkor csere mert 770 alá nem lesz elég a 4,2 legalábbis ezt javasolták. Akkor sajna arrow vagy ilyesmi! Azért köszi
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
KisApám
addikt
válasz Beretvás #51677 üzenetére
Egy ketté hajtott vastag papírlap van a videokártya meg a proci ventitartójának füle közé rakva, hogy NE érjenek egymáshoz.
Szigetel, nem?
No meg szerelés közben 3 alkalommal (!!!) ki kellett vennem a procihűtőt, hogy elférjen a kezem... a ventiket kellett az alaplapra pakolnom helyesen...
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
laca000
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest