- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
agressiv #42520 üzenetére
Ha megnézed az alaplap hátulját láthatod,hogy a forrasztások nem laposak,nem gömbölyűek,hanem hegyesek.. Nem tudom ,és nem szivesem nyomkodom kemény felületem ha szerelek egy 30 ezres alaplapot. Ráadásul ha tényleg sérülne valamiért,gariba tuti nem vennék vissza,mert külsérelmi nyom látszik a lapon.
De mindegy mindeni ugy csinálja ahogy akarja! -
Silentfrog
veterán
válasz
agressiv #42516 üzenetére
A millió forrasztásnak az alaplap hátoldalán mi baja lehet ha egy kemény felületen gyöszörgetik? Én még csak olyat láttam,hogy az alaplap dobozán szerelnek lapot,lapra bármit. Én is igy szoktam szerelni.
(#42517) ZS3NI Ha raksz össze gépet akkor szereld nyugodtam a járólapon az alaplapod,az a te dolgod,de a memoriákat is ott rakd bele! Legyél kemény!
-
Tomace91
senior tag
válasz
agressiv #42162 üzenetére
14-ér szerintem pl a Thermalright HR-02 Macho jobb, ha mindkettőn 1-1 venti van csak.
Amúgy nem tudom melyik topicban kellene megkérdezni, szóval bocsi előre is ha rossz helyen kérdezem. Hogyan kell a processzort a hűtő felrakása előtt pasztázni, hogy az akkor ne szigetljen de ne legyen kevés sem. Videót, képet, szöveget, vagy az ehhez tartozó topicba irányítást is elfogadom. Köszönöm.
-
-
po1son
addikt
válasz
agressiv #41494 üzenetére
+1 a gyári hűtővel lesz vmi gond... A pasztázás sikerült rosszra vagy nem illeszkedik pontosan...
Ezen kívül nem ajánlom senkinek a Coolermaster Hyper TX3 EVO hűtőt...
Elég szánalmas, hogy nem képesek tenni rá egy normális ventilátort... Idén vettem egyet és fél év után elkezdetett zúgni a ventije, de olyan szinten, hogy másik helységből is lehetett hallani... Több, mint 2 hónapja visszavittem és természetesen ki is cserélték... Azóta már megint elkezdett zúgni az új...
Elég sok Coolermaster cuccom van és eddig soha nem kellett csalódnom bennük, de most sajnos nem mondhatom el ezt... Ha egy selejtet fogok ki az még okés, de hogy már a csere is az legyen.... -
jim bcs
nagyúr
válasz
agressiv #41494 üzenetére
az is igaz, de az i7-sekhez a gyári hűtőt csak viccből azaz ideiglenes megoldásnak adják hogy ne legyen olyan kicsi a doboz az áráért és ameddig megjön a procihűtő addig hűtsön valami, meg egyébként aki i7-est vesz az nem a gyári coolerrel szokta hűteni, van egy bivaly konfigjuk és kisajnálták a pénzt egy normális hűtőre, na akkor tessék venni rá egy normális hűtést, ugyan a ramok miatt lesz gond miért is nem volt jó a low profile
-
Gulyopapa
addikt
válasz
agressiv #41277 üzenetére
De jó i7 3770-re 4.3 GHz-ig.
A ventillátor marad 800 körül ami gyakorlatilag nem hallható.
Amúgy ez a halk hűtő nem halk hűtő vicces dolog mert nem mindegy a teljes PC hangja szempontjából a VGA és a táp hangja sem ( nálam pl mindkettő nagyon halk még terhelve is )
TEhát hiába veszel nagyol halk coolert ha a másik kettő zajos mint állat ... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
agressiv #41041 üzenetére
Igen értettem mire gondoltál, de ez mind csak találgatás. Az viszont tény, hogy 4,4GHz-1,3V és 4,4GHZ-1,45V közül 99,99999999999999999999999999999999999999999999999% hogy az utóbbi melegedne jobban.
Azonos feszen szerencse kérdése melyik melegedne jobban, valószínű két 8350 sem teljesen egyformán melegedne.
Amit én írtam annak a lényege, hogy csak azért mert az 8350 nem fog jobban melegedni. Innen indult az egész. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
agressiv #41039 üzenetére
Köszi, épp azt mondtam kicsit feljebb hogy nincs értelme összehasonlítani, mert nem egyformák, ha kicsit visszább olvasnál láthatod, de folytathatjuk még, hátha jön még egy-két ember okos általánosságokat irni.
Nézd meg mire irtam amire válaszoltál.
daa-raa irta, hogy a feszültségtől és a sebességtől függ a melegedés, erre válaszoltam, hogy azonos sebességen nem melegedne a 8350 jobban a 8320-nál mivel az utóbbi még több feszt is kér. Amit ő irt csak akkor igaz, ha alapon hasonlítod a procikat, igen akkor a gyorsabb jobban fog melegedni.Tök jó lenne ha elolvasnák az emberek az előzményt is, hogy miről van szó.
-
Malibutomi
nagyúr
-
robika88
tag
válasz
agressiv #40462 üzenetére
csak kevés helyen beszerezhető sajnos
ezek közül? -
-
Chapel
addikt
válasz
agressiv #39659 üzenetére
F@sza, csak nem értem a dolgot. Rákérdeztem procivétel előtt hogy így szerinte rendben van e. Ha van egy kis esze "rám sóz" rögtön egy hűtőt is, érted. Így nyílván nem nála veszem meg és a bizalom sincs meg, többet nem megyek hozzá. Nem is értem, ha nem biztos benne, nincs baj, mondja azt.
Fura volt az egész ügylet, mind1 nem írom le, nem akarok hitelt rontani, elég ez a szopás is most. Főleg a szívroham jelei mikor megláttam (tök véletlenül) hogy hány fokon áll
-
t256
őstag
válasz
agressiv #39394 üzenetére
Alig egy hónapos ez a proci, szóval nem fogom eladni. Legalább 5000 forintot buknék rajta.
Gondolkodtam azon, hogy i5-re cserélem, de lemerült a gépfejlesztésre szánt keret.Másrészt a proci teljesítményével Én elégedett vagyok.
ricshard444: Akkor nem úszom meg, valószínű megkeresem a korábban ajánlott hardveraprós hirdetés tulajdonosát és veszek tőle egy Brockent.
Remélem az tényleg halk lesz. A hűtési teljesítményéről ódákat zeng mindenki. -
flegos
senior tag
válasz
agressiv #39382 üzenetére
Nem okoskodni akarok, ne érts félre!!! Csak felmerült bennem, hogy akár program nélkül erre is használhatnám a Kamameter adottságait. És igazából csak amiatt gondoltam erre mert ez a kis "lapka" amit a proci meg a hűtő közé lehetne berakni mindössze 4mm szélességü és (mikrométerem nincs) de kb 0,1-0,2 mm vastag lehet. Szóval nem nayg felületet "lopnék el"
a hőátadási felületből...
Ám ettől eltekintve nem biztos, hogy jó ötlet!! Rérek, agyalok -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
agressiv #39382 üzenetére
teljesen igaz, főleg itt a számítástechnikában.
Én annyit agyaltam egy jól szellőző mini itx-es gép életre lehelésében, hogy feladtam. Értelme nulla volt, mert gyárilag halálra volt ítélve.
Akkor is szarul működött mikor gépház oldala nem volt rajta.
Mondjuk ha még "dollár milliókat" beleölök, lehet működött volna, valakinek meg vastag lett volna a pénztárcája -
Winne
nagyúr
válasz
agressiv #39342 üzenetére
+ @(#39343) miresz: köszi. 3k a max ingerküszöböm erre, annyiért szétszedném egy tesztre a gépet, felette nem érdekel, mert a Zalman is megfelel teljesítményben, inkább csak zajcsökkentés lenne. Meglátom.
@(#39358) flegos: pedig pont az a lényeg, hogy tuning mellett hogy viselkedik, mert ott nyerhetek vele igazán.
Keresek valami tesztet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Autós topik
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest