- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
Hello
Van egy Intel core 2 E8400 procim.
Milyen hűtőt ajánlotok rá ? Mert vettem rá valami thermaltake-t valami 5600ft volt de kb annyit ér mint a kis gyári.. pedig kinézetre többet vártam tőle. (valami hasonló a kinézete [link] )Használtan akarok venni iylen 8-10 ezer körül. lehetőleg itt- phról.
Köszi hello -
Jim-Y
veterán
válasz
petivagyok #31797 üzenetére
Igen
Mivel az árkategóriában én sem a Freezer 7-et, sem a TX3-at nem venném meg, hanem azok közül egyet amit írtam, persze ha csak ez a két lehetőség van, akkor vedd semmisnek a válaszom ^^
-
Jim-Y
veterán
válasz
petivagyok #31795 üzenetére
Alpenföhn Sella/Civetta/Cold Tower
-
petivagyok
tag
Srácok,
AC Freezer 7 pro vagy CM Hyper TX3? Melyik a nyerő? -
Jim-Y
veterán
válasz
bmollszeptim #31792 üzenetére
Azért a QS-202 és a P180 mini nem ugyanaz, tudom, mert mindkettőm volt már, nem egy kategória a kettő, a P180 mini pl teljesen jó szellőzés ügyileg, egy ATX-es ház sem jobb nála, csak hát nem olcsó újonnan cserébe, de azért nem kell félrevezetni Holly-t. Lehet jó mATX házakat is kapni, csak az nem ez az árkategória...
-
bmollszeptim
aktív tag
válasz
HollyBoni #31780 üzenetére
Szia.Nekem Scythe Ninja 2 plu rev b hűtőm van ,egy CM Gladiator házban.Azért választottam ezt a házat mert normal ATX méretben kicsinek számít,de azért még 160mm hűtő is befér. De még ez sem jó a ninja hoz.Nagyon nehéz a hűtő felhelyezése,és a levétele is.Kevés a hely.Hétvégén átköltözöm egy cm 692 be,abba már egyszerűbb lesz.nagyon sok házat szereltem már,és hidd el ,tuningos pc-hez,amibe ekkora hűtők kellenek,nem ajánlott az mATX ház.Még a jobbak sem.Antec P180 miniben,és az Arocool QS 202-ben /ami az eggyik legjobban szellőző mATX ház/ is magasabbok voltak a hőmérségletek,jóval mint pl egy egyszerű CM 690-be./ ugyan azon ventikkel,és proci hűtőkkel húztunk egy I5 2500-at/. Ad el a házad,és vegyél egy normal ATX,jól szelőzző,210mm széles házat. legyen benne 3 db 12cm es venti.NZXT Tesmpest jó választás pl . Hozzá egy CM 212 plus,vagy Arcit Freazer 13 pro,estleg sigmatek gaia ,és meg lesz 4GHZ
-
Jim-Y
veterán
-
Loituma69
őstag
i5 2500k proci van a gépben alap 39 fok, terhelve 73 fok, kell-e érdemes-e cserélni valami jobb hatásfokú hűtőre, jön a nyár vele a meleg vagy elég a mostani. Ha igen akkor milyen tipust ajánlotok, a legfontosabb a csend minél halkabb legyen! max 10.000ft
-
tajcsi
őstag
Minden vélemény számít, mivel annyira nincs időm áttanulmányozni átolzéig mindent, és ha még meg is tenném akkor is látom, hogy vannak szakértők itt ebben a témában. Néztem a K2 felépítését tényleg sűrű a felépítése. Legfeljebb ezeket a coolink ventiket majd a házon használom, TJ07-be fér ventiátor bőven
Várom a kollega K2 tesztjét -
-
HollyBoni
veterán
Freezer 7 pro rev.2 milyen? Lehet cserélném rajta a hűtőt,ezen lehet?
-
Daert
őstag
válasz
tajcsi #31739 üzenetére
Erre nem biztos hogy konkrét választ fogsz kapni.
Először is,mindkettő baromi drága hűtő,nincs mindenkinek a szekrényében belőle,így szerintem még nem is hasonlították össze tesztben,bár sokan fejtegetik a témát.
A Coolink ventikkel nem biztos hogy jól járnál mert a sűrű lamellás radihoz nagy légnyomású ventilátor kell,hogy át tudja közte paszírozni a levegőt.Én az ár/hang/teljesítmény alapján a K2-re tenném a voksom a két hűtő közül.De ez csak egy vélemény. -
3.Aragorn
addikt
válasz
HollyBoni #31767 üzenetére
Az a baj, h a kisebb bordák kevesebb hőt tudnak leadni. Talán "fekvő" bordásak között lenne érdemes nézelődni. Olyanra gondolok, ami az alaplap felé fúj...
Pl ez nem rossz, de az árából egy normálisabb házat megkapsz...
Ha nem fér el, a felső ventit le lehet szedni...
-
Zsolteeka
tag
Alapon, semmit nem húztam eddig.
Idle: 36-37fok
Prime95el terhelve: 62-63fokDe még tesztelem kicsit, hátha egy idő után bemelegszik mégjobban.
A ház egyébként egy Antec Plusview II. Elöl egy 8cm-s venti 800as fordulaton, hátul egy 12cm-s olyan 700-800fordulat körül, meg a táp 14cm-s ventije.
-
Mákdaráló
tag
Üdv, régebben írtam már, szerintem a logo miatt könnyű azt hinni, hogy HolliBoni vagyok, pedig nem.
Nekem is i3-2100-al kapcsolatban van kérdésem. Nem gondoltam tuningolásra, elég jól tudja mindazt, amire nekem kell. Halk hűtést szeretnék hozzá, nagyon tetszenek a
Freezer 7 pro
Freezer 13 valamint a
Freezer 13 pro hűtések.Ajánlhattok mást is, ha arról van szó
Kérdés, hogy ha a zajmentesség és a legjobb ár/érték arány a fontos, akkor melyik ezek közül a legjobb. (hozzáteszem árban annyira nagy difi nincs, aprókban lehet találni új 13 prot 7000 forintért, igaz gari nélkül). -
HollyBoni
veterán
válasz
3.Aragorn #31765 üzenetére
Szűk 10k-m volt házra,ez volt a legszebb,legletisztultabb,nagyon megtetszett. Szerettem volna kis házikót. Ezért vettem ezt. Amúgy semmi bajom vele,nagyon szeretem,csak ez a hűtő dolog elég nagy kár..
Most megfogja a gyári hűtő 70-72 fokon a procit 3,7ghz-en,de 4ghz-en már elhasal. Valami alacsonyabb hűtőt tudtok ajánlani? Akár drágábban is..
-
Jim-Y
veterán
válasz
HollyBoni #31762 üzenetére
Attól, hogy mATX még nem következik, hogy pici lenne egy ház, inkább az volt kár, hogy nem spóroltál még egy keveset.. a konfig az asztalon is elvan, akár egy hónapig is, úgy meg már gondolom komolyabb is belefért volna, példának okáért az elmúlt egy hónapban 3-4 ANTEC P180 mini is volt apróban 15K-ért. Én lecsaptam egyre, ez mATX de t.k akármilyen cooler belemegy, még egy NH-D14 is lsd. Tothgera30..
-
csubi8
csendes tag
procihűtőt de milyet? nálam csak nagy ventis (14 cm) jöhet szóba a minél nagyobb csend igénye miatt. melyik legyen? Noctua, vagy Scythe (ebből a Grand Kama Cross)? ha valaki használ ilyet leírhatná a tapasztalatokat.
köszi -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Erről a CPU hűtőről mit tudtok mondani? Elég vaskosnak tűnik,jó pont,hogy PWM-es a venit. i3-540-et kéne hűtenie 4GHZ-en.
-
-
tajcsi
őstag
válasz
Tothgera30 #31749 üzenetére
Nade milyen lesz az új lap?
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
A Zalman CNPS 9900NT vagy a 9900A a jobb? -
válasz
Tothgera30 #31749 üzenetére
A borda mögött van egy 12-es venti ami kifelé szív és a ház elejében is van venti ami befelé fúj, lényegében elöl be, hátul ki.
-
válasz
tajcsi #31744 üzenetére
Tudom
.
#31747 pg6830kukac: Pedig van, főleg hangban
!
#31748 SymbianOS: A házban volt szellőzés? Mondjuk én úgy vagyok vele hogy szellőzés inkább off és a CPU-n járjon 400-600rpm körül, mert az NB-t is érdemes hűteni, ami nálam CPU hűtő passzív üzemelése mellett igencsak forró.
#31750 SymbianOS: ...akkor szellőzik, hát úgy más. Ez mindent megváltoztat!
-
válasz
Tothgera30 #31742 üzenetére
A hűtőcsövek csúcsa meleg volt.
Annyit tud amennyit kell. BF3 szinte csont maxon 56 fok a cpu 4600-on max ventivel. Sztem ez nagyon jó! Főleg, hogy alapon éppen 50 fölött járt terhelve.
-
pg6830kukac
csendes tag
válasz
Tothgera30 #31011 üzenetére
Rákerestem egy összehsonlításra: hát nincs ordító különbség egy sima propeller és az EKL között...
-
jookomak
őstag
válasz
bmollszeptim #31745 üzenetére
Ez a típus csak amd-re jó.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok az Artic Cooling Freeze 64 Pro univerzális hűtő lga 775-re kompatibilis?előre is köszi a választ.
-
tajcsi
őstag
válasz
Tothgera30 #31738 üzenetére
Az elős kép perverzió!
Milyen lesz az új lap? Ja, am vároma választ a kérdésemre, mindenkitöl
-
-
hermanyi
addikt
válasz
Tothgera30 #31738 üzenetére
Új deszka látszani fog K2 töl?
Tudtam,hogy nagy de ,hogy ekkora az azért nem semmi .
És szép ez az Antec kuckó -
tajcsi
őstag
4Coolink venti csücsül itt a dobozukban a polcomon
engem az érdekel, hogy mennyivel jobb a H100 mint pl a K2 ami odab@sz a noktua és silverarrownak is....alapból a hűtőkön kiszoktam cserélni a gagyi gyári ventiket...Szóval akkor mennyivel jobb? ha bár 3-4fokkal akkor azt venném. Polírozás, AS5 paszta még pár fok...5Ghz-ig meg sem állok
-
Daert
őstag
válasz
Rimbri #31733 üzenetére
Ezzel a hozzászólásoddal meg is válaszoltad a saját mondatod:
És mivel a 4db 8mm vastag hőcső direktben érintkezik a procival ráadásul eléggé kidolgozott talpon/felületen simán hihető.
Ugye mennyi mindentől függ ?
Ha a gondolatmeneted tovább fűzzük,akkor a legjobb a Corator DS lenne,mert annak direkt érintkező hőcsövei rez ágyban fekszenek.polírral annak tökéletesnek kellene lennie,de nem így van.Maradjunk annyiban hogy mindegyik nagyon jó hűtő,és nem mindegy mire és mennyiért tesszük.tajcsi : H100
Ha halkítod nem annyira hatékony,ha feltekered,hatékony de nagyon hangos.Így könnyen lehet hogy a venticserék értékét még hozzá kellene számolnod.Hasznos olvasmány róla . -
tajcsi
őstag
válasz
Tothgera30 #31501 üzenetére
CSinálnál pár képet? Mert énis szeretnék összehozni egy ilyen rendszert ami ennyire halk. Dumping-ot sztetek érdemes tenni a ház oldalára, árgénep néztem hogy van csak nemtudom megéri -e. H100 esetleg jobb e mint a k2?
-
Rimbri
tag
Hűtő kidolgozottságától és processzor felületétől is függ. Például egy Alpenföhn Brocken és egy Hyper 212+ talpát egy lapon sem lehet említeni. Pici prociknál mint pl az 1155-s procik jobb a nem direkt érintkezés. Mert ha ugyebár tegyük fel 4 hőcsőből csak kettő érintkezik a procival az nem valami szerencsés.
-
Daert
őstag
válasz
Rimbri #31678 üzenetére
Nem tudom milyen régen kíséred figyelemmel a proci hűtők,fejlődését,de mióta megjelent a Xigmatek a HDT technológiával és más gyártók is alkalmazták,az újszerűsége és az innovatív megoldás ellenére sem aratott teljesen osztatlan sikert,voltak nem közvetlen HP-CPU kontaktú hűtők jobb teljesítménnyel.
windlord : Jó lesz az a TR
-
windlord
őstag
egy i5-750 4ghz -n való hűtéséhez, milyen hűtést javasoltok?
Szeretnék megállni egy 10esből...
Használt is szóba jöhet(ne).Merlinnél látok egy Thermalright True Spirit -et, szerintetek jó lenne?
-
Rimbri
tag
válasz
Tothgera30 #31719 üzenetére
Jól tippelsz
-
Phenom X6 1055T-hez melyik a legolcsóbb hűtés ami 3,3Ghz-en elbírja? Én az EKL Cold Towerre tippelek.
-
kiszi07
senior tag
sziasztok, egy intel core i3 2100-ra milyen hűtő-t ajánlatok reális áron?
-
lama_lamm
aktív tag
Hellóka!
Egy i7-860 tuningjára (4GHz körülre) milyen hűtőt lenne érdemes venni (7-8k HUF)?
Most egy TX3 van rajta, de már idle-n is 40 fok körül van, szóval az úgy érzem kevés, meg baromi hangos terhelés alatt...Köszi előre is.
-
vendingo
veterán
Silver Arrow
Nem csak azért mondom, mert nekem is ez van, hanem mert tényleg jó.
2500K @4.5 +több óra BF3 meg se kottyan neki.
Nem zajos, könnyen beépíthető, állítható a ventik magassága, bőven van anyag az egész hűtőbe, idle-be halk, terhelés alatt van hangja de még mindig kevesebb, mint egy ettől kisebb hűtőnek amin a kis szélmalmoknak maximumon kell forogniuk, hogy érjenek valamit.Esetleg D14 lehetne alternatíva, de szerintem az SA jobb, mert PWM-es ventik vannak rajta.
-
Htomi78
tag
Tud valaki segiteni az előbbi kérdésemben?
-
Zsolteeka
tag
Sziasztok
Kérdésem lenne. Platform csere előtt állok. AM2ről váltok AM3+ra és az lenne a kérdésem, hogy a jól bevált Scythe Ninja Rev B hűtőm, fel-e megy majd AM3+os lapra, vagy cserélnem kell őt egy újabb fajta Ninjára ( 2 v 3 )
Előre is köszönöm az infót.
Üdv, Zsoltee
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest