- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Tothgera30 #60416 üzenetére
Brocken. Ritkább bordázat és még húzott i5Kra is bőven elég.
-
Weebergy
csendes tag
válasz
Tothgera30 #38889 üzenetére
a pcgearből személyesen el tudom hozni, közel van
De van mindkettő, szóval a jobbat venném 620 ft a különbség, szóval...
a Xigmatek felé azért hajlok mert a ház is az
izé... egyikben sem írják az 1155 alaplap kompatibilitást... azért jók hozzá? AsRock B75 Pro 3m
-
Weebergy
csendes tag
válasz
Tothgera30 #38886 üzenetére
Köszi, közben még ezt találtam, ez nem jobb?
http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-stock.tpl&product_id=8385&category_id=181&option=com_virtuemart&Itemid=111
Köszi mégegyszer, ha ezt jobbnak ajánlod, akkor belefér
-
freaghill
őstag
válasz
Tothgera30 #38838 üzenetére
Elnézésedet kérem. [link]
-
kromatika
veterán
válasz
Tothgera30 #38819 üzenetére
Igen így van.csak van egy nagy gond.a TY-140 már kifutott.sajnos nem lehet kapni már.
-
2csi
aktív tag
válasz
Tothgera30 #38822 üzenetére
Szerintem a legjobb léghűtés, bár nemcsak szerintem, hanem ez így is van a THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E EXTREME
-
válasz
Tothgera30 #38819 üzenetére
Értem, de az a 14-es nem megy mindre rá asszem. Big shurikenről tudsz esetleg vmit? Árakkal azért annyira nem szállnék el, mert igazából egy hűtő ált. csak pénzkidobás.
Illetve gondolom hatékonyabb, ami nem a CPU felé fújja a levegőt, jól gondolom? (Bár ezek jobban tetszenek
)
-
válasz
Tothgera30 #38816 üzenetére
Értem, régen az is szóba jött. Az a baj, hogy nincs egy olyan oldal ahol összegezve vannak ezek. Mert találtam egyet, de az a vicc, hogy egyikben fikázzák, a másikban istenítik ugyan azt kb. Attól függ, hogy hogy keresek rá. Pl ninja 3-ra valahol azt írják, hogy 27dBA alapon, és ~39 terhelés alatt, máshol meg 35-ről indul és 51 a vége, szóval nem tudom, hogy mire adjak.
Pl itt írja az illető, hogy Corsair 600T-ben, 2500k brockennel nagyon magas érték mellett megy 3,7-en a proci ami csak 400mhz emelés, ami kb semmi.
-
válasz
Tothgera30 #38814 üzenetére
Köszi ahogy látom nem olyan nagyon magas az sok hűtő mehet mellé, köztük a Big Shuriken 2 rev b. is. Vagy van vmi más ami jól is néz ki és nem böhöm nagy, DE jól hűt, hangtalanul.
Grand Kama Cross ami nagyon tetszik még, mert látszik a venti szemből, de azt sokan leszavazták, mert gyenge.
-
válasz
Tothgera30 #38811 üzenetére
Profilomba megtalálod: MSI Z68A-GD65. Elég közel van a ramhoz a hűtő.
-
debcamp
aktív tag
válasz
Tothgera30 #38808 üzenetére
Köszönöm
-
Norbika88
senior tag
válasz
Tothgera30 #38609 üzenetére
Mi a különbség a 2 Thermalright HR-02 Macho között, van rev A. is.
Nekem is 965 -ös van 3.9 nem nagyon megy alap hűtővel
a másik meg ha be indul 6000et is pörög kapna egy 1000res előtolást már marni is lehetne vele
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
Tothgera30 #38601 üzenetére
nem a méret a lényeg
-
válasz
Tothgera30 #37726 üzenetére
Kicsit visszanyúlnék a kérdésemhez, ha lehet.
Ha idővel váltanék intel platformra - i5, 1x talán i7 - , akkor az ajánlott két hűtő esetleg az új processzoron is megállná a helyét?
Azt láttam, hogy mindkét processzorhoz felsorolták szinte az összes létező foglalatot, csak azt szeretném megtudni, hogy tényleg használhatóak, vagy csak "ráírták", mert volt még két sornyi üres hely a dobozon és akár tényleg rá is lehet eszkábálni az inteles foglalatokra. Speed(R) féle tesztben láttam, hogy intelen tesztelt, csak inkább kérdezek a tapasztaltabbaktól, mint következtetek hülyeségeket.
-
myckey
veterán
válasz
Tothgera30 #37962 üzenetére
akkor kinek higgyek?
csak a tesztek alapján dönt az egyszeri ember.......
DE,ha van itt valaki aki tud saját tapasztalatokat mondani,szívesen fogadom -
Formaster
addikt
válasz
Tothgera30 #37962 üzenetére
Az fix, az sem mindegy mennyi pasztát tolsz alá, ha elég sokat, meg is főzheted a procit. Főleg mikor már szépen beszáradt.
-
Aullah
tag
válasz
Tothgera30 #37956 üzenetére
Jól látom, hogy ez nem csak cput hűti?
Mindegyik alaplapon (msi nf520-c35) van ilyen kis izé, amire rá lehet tenni az alátétet vagy mit? -
becsitibi
senior tag
válasz
Tothgera30 #37852 üzenetére
-
becsitibi
senior tag
válasz
Tothgera30 #37845 üzenetére
Nekem az a hűtő most nem férne fel,ezért eladom a mostani lapom,a gigászi hűtő most jobban számit mint a lap,nézegettem ezen az oldalon:[link] a batár hűtöket,itt biztos megtalálom a megfelelőt.
Köszi a segitséget!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Tothgera30 #37845 üzenetére
Szép!
-
becsitibi
senior tag
válasz
Tothgera30 #37842 üzenetére
Hát ezt nem értem,nekem sokkal közelebb van a felső slot,mint nálad,egy 12 cm-es még belefér,de egy 14 cm-es amit akarok venni legalább,az már nem
,de nem is baj,mert lapot is kell vennem ahhoz a házhoz.
-
becsitibi
senior tag
válasz
Tothgera30 #37834 üzenetére
Most jelenleg az a legnagyobb problémám,hogy el kéne adnom az mATX lapomat,egy ATX-et vennék helyette,mert ott nagyobb lenne a távolság a procihűtő,illetve a vga között,ha megnézed a képen látszik hogy a hyper 212+ éppen hogy csak elfér:KÉP,ezért akarok lapot cserélni,hogy egy gigászi hűtőt bele tudjak rakni.
-
becsitibi
senior tag
válasz
Tothgera30 #37828 üzenetére
Az első kettő tetszik,az alsó mindenkinek van....Szerelés szempontjából melyik a jobb,melyik a könnyebb.
-
ViZion
félisten
válasz
Tothgera30 #37802 üzenetére
Megfogadom, Machot megrendelem (fizu után
)
-
Speed®
titán
válasz
Tothgera30 #37728 üzenetére
Én a Brockent ajánlom, apróból, 8kért
Annak ellenére, hogy imádom a HR02met.
De ha passzívan használná, akkor utóbbi. -
válasz
Tothgera30 #37726 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. A kérdésem az, hogy azon kívül, hogy TL kicsit drágább van valamilyen jelentős eltérés köztük? Vagy innentől igazából csak ízlés kérdése? (Azt látom, hogy az egyiken 120-as a másikon 140-es a ventilátor, de, hogy ez gyakorlatban mit jelent azt már nem.
)
-
válasz
Tothgera30 #37716 üzenetére
Egy 939-es X2-re kell, azt csak elbírja bármelyik.
De nem akarom mindkettőt megtartani feleslegesen.
-
jolti05
őstag
válasz
Tothgera30 #37396 üzenetére
Csak attól tartok, hogy az sem felel meg nekem, ha a zajt nézem.
A Cold Tower-ről le lehet szerelni a hűtőt?xxxthrief: Nem találtam argep.hu-n, és ph-n sem használtan
-
jolti05
őstag
válasz
Tothgera30 #37394 üzenetére
Köszönöm
Árban a Sella még úgyahogy szimpatikus, csak az a 30dB zavar 2200as fordulaton. Tartok tőle, hogy hangosabb. mint amit én elképzeltem.
Ezelőtt egy AC Freezer 64 Pro-m volt, annál szeretnék valamivel halkabb hűtőt.Ez milyen lehet?
-
jogle
csendes tag
válasz
Tothgera30 #37389 üzenetére
Köszönöm a választ. A proci hűtőn gondolkozom. A vga-hoz olyan kérdésem lenne, hogy a AC S1 Rev2 felszerelhető rá? Csak mert a támogatott kártyák listáján nincs rajta és googleben keresve sehol sem találtam megerősítést arról, hogy tényleg rászerelhető.
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #37086 üzenetére
Én is az aljára akartam tenni, de az északi híd hűtőtől nem fér oda a venti.
Eredetileg 775-ös gépet akartam (E8400), azt már nagyságrendekkel könnyebb lenne hűteni. Csak van egy baja ezeknek prociknak, hogy irreálisan drágán adják őket, az árából kijön a 955BE... És azért teljesítményben nem egy kategória, és a DDR2 is elég drága, meg az egyéb velejárók.
-
Speed®
titán
válasz
Tothgera30 #37083 üzenetére
478as Prescottre egyik sem fog felmenni..ott platformváltás javasolt inkább.
Baltoafarkas
Ugyanaz a Ninja, amivel te próbálkozol, 800rpm ventivel elbírt az i7-860ammal anno, ill. a B55 (955) X4el AMD vonalon, 3.6GHz magasságában, 1.1/1.3V mellett, ami 100+W fogyasztást jelent..passzív üzemben viszont elfőtt volna, megvannak a határai. Javaslom, ha passzív üzem a cél, <100W procival próbálkozz, de oda is elkél valami, ami átmozgatja a bordában rekedt levegőt..a HR-01/02 sem csoda, huzat nélkül elfő alattuk a cucc..arról nem beszélve, hogy a környező alaplapi cuccok is megsínylik a kifőzdét..
A Prescott híresen forrófejű, ill. nem is optimális a hőátadás talán, szóval ne akadj ki az értékein..anno CeleronDvel is elfőztem egy brutál duálventis HT101et..ha újabb <95W procira raknád a Ninját, simán jobb értékeid lennének.
Egyébként egy kis adalék, a mostanában mérhető értékekhez:
Mikor készítettem a Vándorbrocken tesztet, javarészt 24-26°Cban mértem, kivéve a HR-02t, mikoris 30+ volt a tetőtérben..és ez elég volt ahhoz, hogy deltaT szinten 6°Ct bukjak..mikor újramértem 25°Cban, akkor jött a felismerés..az optimális működés függ a környezeti hőmérséklettől is..
Szóval 30+ szobában ne várj jobb értékeket..a HR-02 is "csak" ~50es deltaTre képes, ha zárt házban ott van mögötte egy 12/800as elszívó. -
törölt tag
válasz
Tothgera30 #37083 üzenetére
Nincs házszellőzés, egy csupasz -oldal, tető nélküli- ház van, mert eddig passzív volt.
Egész eddig a hátsó ventiről meg a halk 600RPM-ről volt szó, hogy azzal így passzív, félpasszív meglesz és a procira nem kell venti. De most ezt így megnézve a bordára tett venti éppen képes a 89-et elvinni, ha zárt házba lenne venti nélkül csak a házszellőzésre bízva akkor simán behalna és akkor még hol van a 125W. Na itt vetődött fel a probléma. 30 fok van a szobában.
Tudom, hogy a fogyasztás meg a kitermelt hő az nem egyenértékű, az AMD procija egységesen biztosan kevesebb hőt termel a Prescottnál, szerintem a Prescott ami egységre bontva a legtöbb hőt termeli. De összességében az AMD forróbb lesz még ennél is, szóval a Ninja az eleve felejtős, vagy két fullos ventivel+házszellőzéssel, na de az minden csak nem halk. És ennyit az olyan bordák, mint a HR-01 Plus se tudom, hogy mennyire fog elbírni.
-
Begi
senior tag
válasz
Tothgera30 #37055 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Nem sok. Ő lett kinézve.
VGA nem lesz benne.Jakuu: Jónak néz ki. Köszönöm.
Esetleg i5-3550-re is tudtok javasolni vmit?
-
iluu
csendes tag
válasz
Tothgera30 #37046 üzenetére
Köszi az ajánlást! Végigböngészem őket.
-
Jakuu
őstag
válasz
Tothgera30 #37055 üzenetére
Maximum a fektetett ventilatorosok, ha eleg a szelesseg, amilyen pl. a Scythe Big Shuriken 2 Rev B. (SCBSK-2100)
-
Dusee
őstag
válasz
Tothgera30 #36921 üzenetére
ez igazán jól hangzik, akkor meg is van az utód, csak a mostanit kéne eladni
(#36922) IreN!CuS: köszönöm, pont most akartam teszteket nézni
a tuning még nem is biztos, de inkább olyat vennék amivel már tudnék normálisan tuningolni, biztos ami biztos.
szerk: az első link nem jó -
Dusee
őstag
válasz
Tothgera30 #36917 üzenetére
Tothgera30 & IreN!CuS: annyira jó a Macho? +3k belefér még.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Tothgera30 #36914 üzenetére
Ha az a +2 inkább +3 akkor kijön egy Thermalright HR-02 Macho Merlinnél.Szerintem belefér a listába amit írtál
-
Steelmanus
addikt
válasz
Tothgera30 #36867 üzenetére
Ertem, azert jo olvasni Tőle egy olyan felsokategorias tesztet ahol nincs elfogultsag, csak szaraz tenyek. Sokunknak nincs lehetosege ilyen draga hutoket kiprobalni ezert irtam.
Azt a konzolos dolgot csak ugy elmelkedes szintjen irtam, nincs az ismerosoknek ilyen kutyujuk, azt hittem hogy jo grafikai szinten vannak elvileg celhardver, de en hiszek Neked.(#36869) easy...rider Engem is meglepett, raboktem a linkre amit adtal, es elkezdtem kivancsisagbol nezegetni, annak ellenere hogy nem igen lesz olyan eros konfigom, mert mar en sem jatszom, csak neha lovoldozok a CoD2-vel, ha nagyon merges vagyok valamiert
A Gaia-rol valahol olvastam hogy a ventije alacson legszallitasu, igy tudattalanul eltettem a futottak meg kategoriaba es csak most neztem utanna komolyabban. Igen a 3 db 8 mm-es hocso eleg meggyozo viszont ami erdekes az a kovetkezo Starting Voltage ≥9V, Fan Air Flow 56.3CFM (Max.)
A 9 V inkabb egyenlo mint kissebb vagyis valoban lehet benne valami hogy alacsony fordulaton keves levegot szallit, mert a feszultsegbol arra lehet kovetkeztetni hogy egy viszonylag gyenge motor, amihez kell az megszokottnal (6-7 V) nagyobb indulasi feszultseg.
Majd meg jobban korbejarom a temat. -
Steelmanus
addikt
válasz
Tothgera30 #36865 üzenetére
Tanulsagos teszt, egy helyen nezve az arakat nagyjabol 4500 Ft-al dragabb D14 annyi tobbletet nem hoz, mint amennyivel dragabb. Akkor ezt a penzt vagy jo hazhutesre, vagy egy jo VGA hutobe erdemes beruhazni.
Kicsit elgondolkoztam ennek kapcsan hogy hol lehet a hatara a leghutesnek, ha peldaul azt nezzuk hogy a VGA-nal feszegeteik a 300 W-os hatart. Egy mai sokak szamara el sem erheto gamer PC koltsegebol lehet venni egy konzolt + kijelzot, akar mar egy TV-t is. -
rigo88
aktív tag
válasz
Tothgera30 #36848 üzenetére
köszönöm a tippeket, nekem is fontos nagyon a minőség. sajnos abszolút hallásom is van mellé.
pont azért írtam, hogy nem kell h hangtalan legyen de ne is legyen helikopter.
én sem feltétlenül vagyok gamer hülyegyerek, a munkahelyen sincs feltétlenül síri csend, tehát jól esik a csend mikor hazajövök.
épp csak azt mondtam, hogy őrült árat nem szeretnék fizetni csak hogy néhány db-el halkabban szóljon a gép. így is van benne +3 venti a "kötelezőkön" felül +2hdd meg egy raptor. tehát halk soha nem lesz.
az árakról csak annyit, hogy a közhiedelemmel ellentétben "külföldön" összességében olcsóbban kijön az ember mint magyarországon. sajnos. -
Steelmanus
addikt
válasz
Tothgera30 #36848 üzenetére
Egyetertek Veled, csupan peldanak irtam en is a Zalman-t hogy az araert cserebe kap egy hangos valamit, ami egy 6 magos proci eseteben meg nem is garantalja a jo teljesitmenyt. Az lehet hogy valakinek jol nez ki, nekem sosem jott be, meg a VGA hutesuk sem ( regi idok, 6600GT) mivel irta rigo88 hogy Zalman parti hat linkeltem fokent a hangja miatt.
Ahogy nezegettem az ajnlatokat egy tesztnel megakadt a szemem a Xigmatek Aegir SD128264-en hogy milyen halk. Ezutan megneztem a kissebbik testveret a Xigmatek Gaia SD1283-at.
Barati ara van (cc 7500 Ft), es meginogtam az Alpenföhn elleneben. Sajat konfigomhoz szeretnek valtani, a mar 5 evet taposo AC 64 Pro-t elgondolasom alapjan 4 hocsore cserelni, de mint latom a 3x8 mm sem rossz megoldas.Luke Maldonado kinyirta Hamiltont az utolso elotti korben. Sepregetem a TV maradekot.
-
Steven88
tag
válasz
Tothgera30 #36750 üzenetére
Köszönöm
Tudom nem ide tartozik de ezt: Arctic MX-2 8g (1090 ft) érdemes megvenni hozzá?
Nem értek a pasztákhoz.Valamilyen ventit tudtok ajánlani gépházba (14cm, 1500ft max-ba)?
Előre is köszönöm a választ.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Tothgera30 #36718 üzenetére
Kettő közül -amiket linkeltem- ha passzívat nézzük melyik lehet a jobb?Persze a mostani cpu-t mindkettő simán hűtené passzívan,de gondolni kell a jövőre is
Mondjuk a Prolimatech-re nem találtam max TDP megjelölést a hivatalos honlapon,sem a logout-os "mini" tesztben sem.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Tothgera30 #36713 üzenetére
Arról van valami lista/infó/tapasztalat ,hogy a macsó 2 mely procikat/mi a max TDP amit letud hűteni passzívban(hátul/felül 12cmes leszabályzott ventilátorral támogatva)
Vagy mondjuk ez PROLIMATECH Megahalems
-
crus90
tag
válasz
Tothgera30 #36655 üzenetére
Helló küldtem neked 1 Pü-t.!
-
crus90
tag
válasz
Tothgera30 #36586 üzenetére
Mi az a hőmérséklet amit jónak mondanátok, egy 30fokos vályog szobában?
Egy phenom II X4 965-nek, noctua nh-u12 hűtéssel ami csak 900rpm-en forog?Prime95 alatt értem.!!
-
crus90
tag
válasz
Tothgera30 #36311 üzenetére
Értem nagyon szépen köszönöm esetleg neked volna ilyen venti eladó?
-
Speed®
titán
válasz
Tothgera30 #36075 üzenetére
Nálam is úgy néz ki a kecó, hogy hátul 12cm, felül 20cm, huzat van
A HR-02 mégis csak passzívan verte meg a Brockent, igaz, 12es ventivel.
Hétvégén szerzek rá egy 14es Noiseblockert, majd kiderül, javít-e valamit.4GHz fölé csak minimálisan tudok menni (nonK 2600), de feszt adhatok..
Viszont már elpostáztam a Brockent, szóval nem nálam lesz ez igazolva.
Az biztos, hogy átlag igényhez (és 2500K@4500 nem vészes) bőven oké. -
olta
aktív tag
válasz
Tothgera30 #36065 üzenetére
Kar, megvettem volna. Utod K2 melle? Bovebben?
-
olta
aktív tag
válasz
Tothgera30 #36060 üzenetére
Elado meg a NH-D14-ed? Igy latatlanban mennyivel lehet jobb D14 nalam a Matterhorn-nal? Amugy a hangot leszamitva van hutesi teljesitmenybeli csokkenes a lecserelt 2 gyari ventihez kepest? Gondolom azert megnezted, hogy hofokban mennyit vesztettel(?). Szombaton nyiregyhazan leszel?
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Tothgera30 #36045 üzenetére
köszi most néztem még a COOLER MASTER Hyper 212 EVO-t az milyen hűtő? mert dicsérik rendesen
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #36040 üzenetére
köszi a tesztért! lesz belőle logoutos is?
AMDnél az 54 fok mennyire minősül soknak?
meg se ismertelek az új avataroddal
.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Tothgera30 #36033 üzenetére
Jó kis vidi.
De azért kíváncsi lennék, hogy otthon ki a fene húz fel gumikesztyűt? -
hermanyi
addikt
válasz
Tothgera30 #36007 üzenetére
SA is atombiztos a rögzítésileg ITT mutatják a felszerelést . De neki volt annyi esze ,hogy kivette az alaplapot ,mert nem volt olyan lusta mint én
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Tothgera30 #36007 üzenetére
A Ninja felfogatás esetleg akkor tekinthető jónak, ha csak azt a részét vizsgáljuk, hogy miként tart.
Szerelni RÉMÁLOM!
Pláne annak, aki nem rutinos ilyen dolgokban. -
hermanyi
addikt
válasz
Tothgera30 #36003 üzenetére
Én az SA val meg vagyok elégedve annak ellenére,hogy lustaságból kifolyólag a felszerelésénél nem vettem ki az alaplapot a házból és mire a rögzítő keretet sikeresen felbányásztam az beletelt vagy másfél órába
De miután fent van nagyon kényelmes maga a hűtőborda le és felszerelése ,forgatása . Amit talán jobban megoldhattak volna (nemtudóm, hogy hogyan) az a két borda közti ventilátor könnyebb fel illetve leszerelése . -
hermanyi
addikt
válasz
Tothgera30 #36001 üzenetére
IDLE az IDLE most ,hogy 27 vagy 32 IDLE a gép szerintem nem sokat számít.
Terhelve mennyivel tartja alacsonyabban az a mérvadó. De ne felejtsük el a D14 nem egy mai konstrukció és Alpenék a K2 vel is abból a szisztémából indultak ki amit a Noktu a D14 el sok sok évvel ezelőtt megvalósított.
Képzeld el azt a blamát,hogy van egy "8" éves konstrukció ,azt másolva ,javítva ,felturbózva nem érnek el javulást több pénzért. -
törölt tag
válasz
Tothgera30 #35971 üzenetére
2-5°C szerintem még nem teszi külön kategóriába a két hűtőt. Inkább a kialakítás és a méretek specifikálják a kategóriákat. Ebből a szempontból pedig a két cooler mondhatni azonos.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
Tothgera30 #35965 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #35968 üzenetére
És az SA hogy jön ide ("Természetesen telefonhívásra!")? Mine 2 és D14 volt az eredeti felvetésem.
Használt eszköz árát ne újhoz mérjük...
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Tothgera30 #35968 üzenetére
Ha USER ERROR ha nem, sok cooler az említett problémákkal kerül hozzám.
Volt olyan, amin a talpban pontosan látható volt a CPU lenyomata, annyira ráhúzták, vagy csak rákoccant a procira és behorpadt. Ehhez pedig nem kell feltétlen hülyének lenni, sima pech.A K2-re kíváncsi vagyok. Nálunk nagyon ventifüggő volt az eredmény, de egy kategória volt a kettő +/- 1-2 fokokkal
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #35965 üzenetére
Ebben hol a Mine 2? (Video-t nem néztem meg, mert nem érdekel. Ha van mondanivalója, írja le.)
Továbbra is azt mondom, hogy 1-2, de akár 4-5°C-okért nem éri meg 1,5-2x-es összeget kiadni.
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #35962 üzenetére
Az általad linkelt tesztben azonos hőfokokat produkál a két hűtő. Szóval nem tűnik gyengébbnek. (Sőt, alacsony fordulaton még jobb is a Mine 2.) Bár az adott teszt eléggé össze-vissza eredményeket mutat.
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #35958 üzenetére
Azonos a hűtési teljesítményük. A Mine 2 kicsit hangosabb. Nem hiszem, hogy ez indokolna 2x-es árat. Egy ventilátorcsere az árkülönbözet töredékéből kijön. (10-12k-ból akár 5-6 ventilátort is tud venni az ember...)
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Tothgera30 #35621 üzenetére
Kár hogy nincs másik színben.
-
waterdragon1
tag
válasz
Tothgera30 #35621 üzenetére
rámehet? mert most 12-es van rajta. Gyári de kezd hangos lenni. A 2. -at mivel fogatom fel rá ??
Ł-IceRocK-Ł : nem mükszik a linked. -
waterdragon1
tag
válasz
Tothgera30 #35618 üzenetére
scythe mugen 1-re lehet lassan kellene egy-vagy 2db hűtő jó olcsó és halk 3-vagy 4-pines passz.Mit ajánlanátok?? U.I.:Ha 2.-at is veszek akkor lefogató is kellene neki.
-
leonel
aktív tag
válasz
Tothgera30 #35618 üzenetére
-
leonel
aktív tag
válasz
Tothgera30 #35616 üzenetére
Akkor valszeg a Mugen lamellázottsága nem feküdt nekik.
-
leonel
aktív tag
válasz
Tothgera30 #35614 üzenetére
Mugen-en nagyon fütyült anno - kb 1 napot bírtam aztán mentem az S-Flex -ért.
Coolinkeket meg kiraktam házhűtőnek - onnantól kezdve síri csend volt- de lehet, hogy ez a Mugen sajátossága miatt volt - bár többen is panaszkodtak már a Coolink porszívó hangjára. -
Smani
senior tag
válasz
Tothgera30 #35565 üzenetére
Tudnék ezzel vitatkozni de hagyjuk inkább.
-
Smani
senior tag
válasz
Tothgera30 #35562 üzenetére
Én hibám az, hogy nem szerepel benne? Merlin pont ezért indította el a vándor brocken-t mert senki se hitte el hogy ennyire jó.
-
Smani
senior tag
válasz
Tothgera30 #35558 üzenetére
Mindenhol!
D14 járt nálam pár napig. Megfeszelt X4 955-n jobban teljesített a Broki. 4x8mm-es hőcső előnye bizony kijön. Matterhorn meg gyengébb mint a broki sajnos -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Tothgera30 #35555 üzenetére
Sztem jó
-
Smani
senior tag
válasz
Tothgera30 #35555 üzenetére
mibaj vele?
-
TomiLi
addikt
válasz
Tothgera30 #35152 üzenetére
Rendeltem egy SS140-es, 800rpm-t. Kíváncsi leszek rá nagyon (ja meg a D14-et is megrendeltem, mert még az sem volt meg)
Még ki szeretném próbálni a Prolimatech Blue Vortexet is (modding miatt érdekel). Néztem róla videót, nem tudom eldönteni ez alapján, hogy milyen hangos. Azt láttam, hogy 7-8V kell neki, hogy elinduljon, de visszaszabályozva eléggé le lehet tekerni azt is.
Ennek kapcsán kacérkodom ezzel a venti vezérlővel is, mert ez ideális lenne az ilyen ventikhez (AP181 is ilyen a TJ08-E elejében)K2
iztos brutális ez is! Szerintem még jobb, mint a D14. (D14 egy kicsit jobban tetszik, és holnapra meg is van, ezért választottam)
-
TomiLi
addikt
válasz
Tothgera30 #35149 üzenetére
Igen! A 120-as felfogatással rendelkező 140-es venti az tökéletes lenne!
120-as noctuánál én is tapasztaltam halk morgó hangot, ami nagyon zavaró tud lenni, ha az ember "agya" rááll.Tetszik ez a slip stream, mivel fekete, így megy mindenhez, és elég jól le lehet ezt is szabályozni!
Az meg nagyon jó lenne, ha tényleg elég lenne egy venit a D14-be középre.Köszi szépen!
Most is a D14-et használod, vagy a K2-öt? Melyiket tartod jobbnak összességében?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #34990 üzenetére
pontosan, bármelyik jó.
szab.tam: az egy dolog, de az ember bemegy a boltba, és megveszi őket. négy éve a TRU/TRUE/IFX idején a beszerezhetőség valami katasztrófa volt. Mugen2 még nagy nehezen beszerezhető volt, de pl SFlexet és Noctua ventiket is kb árultak két helyen Budapesten.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Tothgera30 #34934 üzenetére
Miért kéne sírni?
Csak kis érdekesség. -
Beretvás
veterán
válasz
Tothgera30 #34901 üzenetére
Melyik 4 magosat lehet 6 magossá tenni?? Nem vagyok egy ideje képben sajna..:s
-
waterdragon1
tag
válasz
Tothgera30 #34899 üzenetére
Rólam van szó a alaplapom : msi 785 gm-e51 ,a proci: phenom ll x4 960t @ x6 1605t nem mutatja a hőfokot csak a speedfan 4.45 az is csak 1 -et. Ha leírom neked a procin lévő számokat le tudsz szűrni agyártás dátumán kívül valamit ?
-
Smani
senior tag
válasz
Tothgera30 #34892 üzenetére
Nézd csak meg. Bár már nincs amd-m. Amíg volt addig egy X4 955 és X3 720 volt talán de mind a kettő 65c felett bemondta az unalmast
-
hermanyi
addikt
válasz
Tothgera30 #34868 üzenetére
Anno én is annyiért szereztem be hátlapi merevítéssel ,és egy Q9650 et tartott kordában minimális tuning mellet
Ha tudsz szerezni gyári hűtőt akkor abból kibányászhatod a műanyag pöcköket és hátlapi merevítés nélkül mehet 775 re.
De én úgy nem rögzíteném mert azért annyira nem kicsi az a hűtő és én a műanyagban nem bízom .És a másik kérdés ventit hol szerzel rá ,mert ha jól rémlik akkor műanyag keret pattant az oldalára amiben a venti volt. Jó fel lehet kokányolni rá bármit -
Apollo_21
addikt
válasz
Tothgera30 #34517 üzenetére
Sajnálattal hallom
-
smiti
veterán
válasz
Tothgera30 #34481 üzenetére
Neked miért kellett reszelgetni? Nem stimmelt a gyári?
-
Apollo_21
addikt
válasz
Nempara
Esetleg tudunk vmit Gerisz kollegáról?
-
Grafy12
aktív tag
válasz
Éljen a sufni tuning!
-
Speed®
titán
válasz
Tothgera30 #34462 üzenetére
Valóban, én sem mondtam mást. Egyedül a határidők terén van némi problémája általában, de aki ritkább cuccokat keres, csak nála leli meg.
atti1848
Ha a furattáv a hűtőnél 75mm, tényleg 1155/56 hűtőt fogtál ki -
Speed®
titán
válasz
Tothgera30 #34457 üzenetére
Én rendeléstől számítva közel fél év után jutottam hozzá anno a V350 Lian-Limhez..addigra kb. elment tőle a kedvem és A05NBt akartam ;p
Legjobb tudomásom szerint engusz viszi a boltot, egyébként normális -
Laci2277
senior tag
válasz
Tothgera30 #34457 üzenetére
Ezek szerint nekem akkor szerencsém volt, hogy olyat rendeltem, aminél nem volt gubanc.
-
hermanyi
addikt
válasz
Tothgera30 #34371 üzenetére
Itt a megoldás számodra
És a színek úgy alakulnak ahogy szeretnéd -
törölt tag
válasz
Tothgera30 #34373 üzenetére
Miért ne férne el pár vékony PS lemezdarab a borda két oldalára és a tetejére?
A SWiF2 zöldje sem éppen egy lélekemelő valami.
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #34371 üzenetére
Ezen egy egyszerű burkolattal lehet segíteni. Ráadásul a csatorna még javítaná is a hűtő hatásfokát. A környezetét egy ilyen cooler ígyse-úgyse hűti szinte semennyire.
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #34369 üzenetére
De, a TY-140 nagyon is olcsó ahhoz képest amit nyújt.
-
hermanyi
addikt
válasz
Tothgera30 #34367 üzenetére
Igen de az már nem olcsó kategória szerintem
-
JanR
addikt
válasz
Tothgera30 #34300 üzenetére
Ennyivel jobb a D14? Mondjuk amit néztem, hogy a C14 a lap felé tolja a hűt.. Nem tudom, pedig kinézetre jobban bejön a C14
-
Faci80
csendes tag
válasz
Tothgera30 #34295 üzenetére
THX az ajánlást! 1pont a Macho-nak. Egyébként nekem is az a szimpatikusabb, már csak a PWM venti miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest