- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lizRRR #30799 üzenetére
ja, 4 vinyóra van két 120as venti
.
3-4 éve így mennek...
agressiv: Cosmom van. a légterelő elvileg valamennyit húz be, de az a baj a bordák nagyon lent vannak, a procihűtő meg a kártya takarásában. aztán lehet megpróbálok oldalról ráeszkábálni két 120ast a kártyára/bele a légterelő csatornába. csak már nagyon elegem van a kókány és gány megoldásokból (értsd, egy időben két 120as ventivel használtam az előző kártyán egy HR03GTn, ami elvileg egy 80/92es ventit támogatott).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gerisz #30791 üzenetére
ja, a méret.
én épp avval szívok, hogy beraktam a 6950est, és terhelésnél majd 50 fokig megy fel az NB hőmérséglete. ramok is eléggé melegednek, mert ott vannak a gpu VRMek fölött, a kártyából meg sugárzik a meleg. gpu és a borda között meg pár centi hely van, szóval max egy 4-6 centis ventit tudnék besuvasztani. és mindezt úgy, hogy a lap spec szerinti fsbn jár, a foglalat meg körbe van bordázva és hőcsövekkel össze is kötve.
ha elforgatom, azzal nyernék, de egyrészt a 6950 hátáról szellőzne a proci, másrészt a borda nem tudom, hogy kapna e levegőt, harmadrészt viszont a ramok fölé lehet beférne mégegy venti.
harmadik: rivatuner, videokártya az eddigi gyári csendes/halk helyett kapna egy lényegesen agresszívabb ventiprofilt, de akkor meg oda a csend...
egészben az a legszörnyűbb, hogy a proci 57/60on megáll low házventikkel, gpu 80 fok (ez szerintem ok egy 200Wos kártyától furmark alatt kétslotos, halk hűtéssel), vinyók 30 körül, nb meg 48-50. meh.
-
lizRRR
őstag
válasz
coleen #30796 üzenetére
igazából én mindig azt tartom elsődlegesnek , hogy a processzor felülete egyből a réz rudakkal érintkezzen és nem egy fém lappal majd az vinné tovább a hőt.
A hütőborda felületétől is függ + hogy milyen közel illetve messze vannak egymástól a lemezek.
Ha sűrűbben akkor kell rá egy 2000 RPM-es venti lásd mugen 2
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: az a CPU hűtő, ami AM3-ashoz hivatalosan jó, az biztosan jó az AM3+ -ra is?
Köszönettel:
Coleen
-
törölt tag
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
van nekem egy AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor-om, ami jelenleg, hogy csak netezek 54 fokon üzemel, illetve a hűtő az nagyon zúg.. eredeti van rajta amit a dobozos procihoz adtak. Párszor volt már, hogy leállt a gép mert túlmelegedett, szóval mielőbbi csere kell.
Holnap le szeretném cserélni, és e kettő között vacillálok:
CM Hyper 212plus
AC Freezer 13Lényegében ez a kettő van Szfváron készleten.
Melyiket ajánlanátok nekem?
Köszönöm! -
Balazuz
tag
válasz
Merlinclub #30764 üzenetére
De azért ellőtted!
-
vendingo
veterán
válasz
Merlinclub #30778 üzenetére
Lesz silver arrow-od is? Ha igen, akkor milyen árba?
-
Gerisz
addikt
válasz
Merlinclub #30778 üzenetére
Sima HR-02 esetleg?
Azt is forgalmazni fogod?tajcsi:
Az a baj, hogy az új lapomon közelebb van a proci foglalat a ramokhoz, és a VRM-R4 hozzá ér a D14-hez és feszül a videókártya, ha lentre teszem a legalsó foglalaltba még akkor is elér a procihűtőig. Már próbáltam játszadozni mindennel, de nem lesz jó. -
PreDox
tag
válasz
vendingo #30772 üzenetére
Én ajánlom a Cooler Master Hyper 612S hűtőt.
Nekem is E3G3 lapom van és 2500k.
Nagyon meg vagyok vele elégedve.Tesztekkel tudom igazolni.
Csak látom itt a legtöbben Alpenföhn hűtőket ajánlanak.
Valószínűleg azért mert a legjobb ár teljesítmény arányúak.
Te kérdeztél más alternatívát ezért ajánlom.
Én a saját tapasztalataimat tudom megosztani. -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Olyan hűtőt keresek aminek a ramok felé 64,5mm-nél kisebb a bordája a talp felétől számítva.
K2 nem jó, D14 nem jó, a Silver Arrow lehet, hogy jó, de nincs kedvem szétszedni mind a két gépet, hogy megnézzem. Tudom a HR-02 tökéletes, de most nem elérhető. -
vendingo
veterán
Milyen hűtőt ajánlanátok Asrock z68 E3 G3 laphoz, 2500K-hoz?
Egy Spacecraft VF-I házba lenne.
Lényeg, hogy nagyon nagyon nagyon halk legyen, és alkalmas legyen tuningra.
Kb 10-20 ezer forintot szánok rá.
Korábban ajánlottak egy silver arrow-ot, de kíváncsi lennék, hogy milyen alternatívák jöhetnek szóba. -
smiti
veterán
válasz
agressiv #30769 üzenetére
Azt már láttam én is, csak kérdés hogy megvan-e még? Bár most, hogy a házamat is kisebbre cserélném nem biztos, hogy túl jó ötlet lenne ez a monstrum.
Bár nem tudom, hogy kisebből mi elégítené ki az igényeimet.
Amit még néztem az Alpenföhn Himalaya az meg még ezeknél is magasabb.
-
agressiv
addikt
-
anyucika
tag
hali
ha egy phenom 2 x2-t szeretnék 4magosítani , ésha netalán összejön , akkor a gyári hűtő elég rá amit kapok x2-höz , vagy valami komolyabbal érdemes beújítani?
-
smiti
veterán
válasz
Merlinclub #30764 üzenetére
És lehet pályázni esetleg a " használt " K2-re?
-
csucsbicep
nagyúr
Adott egy Freezer 13Pro, kb 1 hónapos. Ma elkezdett a 12-es ventilátora ciceregni. Lehet ezzel vmit kezdeni illetve, ha beviszem cserélik garanciában?
-
goya999
tag
Az Alpenföhn Sella-hoz adott paszta jobb vagy az Arctic MX-4?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Balazuz #30757 üzenetére
három felesleges, egyrésze majd másfél kiló lesz úgy, másrészt meg olyan 1, max két fokkal lesz az eredmény jobb, mint egy ventivel. háramt nem éri meg rárakni, érthető módon a TR oldal se ajánlja (legalábbis az elődnél írták, hogy bár lehetséges, inkább nem kell próbálkozni vele).
tajcsi: sajnos nem árulják
, pedig nagyon durván néz ki.
-
alma55
csendes tag
Max 10-15 ezer forint értékben mit ajánlanátok? I5 2500k-hoz kellene, és fontos lenne, hogy halk legyen amennyire lehet.
-
tajcsi
őstag
Nekem olyan hűtő kéne ami kurwajó hűt. A pénz nem számít. De léghűtő kell vizezni semmiképp sem akarok. Egy erősenklokkolt s1366 xenont v ee procit kell majd hűteni.
Silver Arrow, Acron, Noctua-ra gondoltam...
-
PreDox
tag
Ajánlom 2500k vagy 2600k-hoz most vettem és nem bántam megCooler Master Hyper 612S -t + megtámogattam elölről egy Arctic F12 Pro PWM -el. Halk és brutálisan hűt.Egy hátránya van,hogy magas ramok egyáltalán nem férnek be alá
Egyszer kell megvenni és utána csak a ventiket cserélgetni,ha szükséges.......Bár így drágább és nincs 10 ezer forint alatt,de nem is 20 ezer feletti.
-
lizRRR
őstag
válasz
Dexter-2000 #30743 üzenetére
Én ezt venném , igen tudom h több mint 10 k , de hidd el megtérül az ára.
Nagyon hatékony , halk cuccos tuningra is nagyon jó.
-
törölt tag
válasz
Dexter-2000 #30743 üzenetére
Őt kérdezd evga-ról [link] 13 pro is egy jó, és halk hűtő.
-
lizRRR
őstag
válasz
Dexter-2000 #30740 üzenetére
ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO ez nem éppen jó tuningra.
igazából az lenne a kérdés hogy újat vagy használtat akarsz ?!
-
Dexter-2000
őstag
i5 2500k hoz szeretnék 10 000 Ft alatt a lehető leghalkabb hűtőt venni.
Persze a hatékonyság sem hátrány.
az EVGA Superclock hűtőt néztem ki eddig aminek viszonylag nagy ventije van és következtetésképpen gondoltam halk is lesz.
vagy talán még az ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO csak az már megint más árkategória -
alma55
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok a CM V8-ról? Jól hűtene egy 2500k-t, vagy lenne jobb megoldás is ennyiért? -
czanga
őstag
Sziasztok.
Freezer 7 pro rev 2 lesz végül. Néztem aqua-ban, a4team-ben, iponban, de mindenhol azt írják, hogy 1 év gyári garancia. (a4team-nél 12 hó alapértelmezett)
A gyártónak mégis 6év limitált garanciája van. Hogy is van ez? Mert amennyiben tényleg csak 1 év, akkor tök8, hol veszem.
a4team-nél olcsó mint iponban is, de elöbbbi jóval közelebb van hozzám.
-
Jim-Y
veterán
-
jocek91
aktív tag
Hali i7 2600k-ra milyen hűtőt ajánlotok ami csendes és procit húzva nem melegszik annyira? mindenképpen lég-ben gondolkozom, eddig a befutók AC FR13 Pro, Scythe Mugen 3 vagy Ninja 3, esetleg még valami alternatíva 12-13k környékén?
-
regener
veterán
Hellosztok,
Tehát, hogy mivel még mostanság nemtudok új gépet venni, és a jelenlegi processzorom hűtője már idegesítően zajos, (P4 3Ghz HT ~ 3,4Ghz) így tudnátok-e valami jó kis csendes és aranyosan a dolgát végző s478-as procihűtőt ajánlani nekem?A kiszemelt lejjebb olvasható, de jobb a közvélemény
XILENCE COO-XPCPU.P4.PRO
-19-23dBA
-44,3 CFM
-2.800 RPM
-alumínium borda
-folyadékos csapágyak -
goya999
tag
Az alaplapi 4 tűs tápegység ventilátor csatolót lehet használni pwm-es házhűtő ventihez is?
-
vendettta
tag
válasz
Mans20 #30712 üzenetére
nekem 940em volt az 130w-os....a 925 azt hiszem 95w-os...nekem a 940en egy zalman cnps 9000 cu-m volt, 3.8on járattam a procit, feszkóra nem emlékszem...de így terhelve 70-75fokos volt....magyarul kurv@ra melegedett...normális paszta mellett...jól szellőző házban...ebből kiindulva egy tx3 kevés a 925nek.
-
Mans20
addikt
Estét
Egy pentium D 925 3gb re milyen hűtőt szerezzek?késöbb egy E6700 vagy E5200 lesz,pl a TX3 vagy sella mennyire lenne jó?vagy valami olyat amit kapni is meg olcsó,lényeg hogy kussba legyen és 40 fok körül a cpu alapon,terhelve nem igazán lesz mert irodai gép.
-
vendettta
tag
válasz
HabyRolika #30710 üzenetére
és viszont
-
Jim-Y
veterán
válasz
HabyRolika #30706 üzenetére
-
agressiv
addikt
válasz
HabyRolika #30706 üzenetére
-
Jim-Y
veterán
válasz
HabyRolika #30704 üzenetére
Sokkal inkább egy AC F13 PRO és a 8.000-be bele is fér. üdv
-
HabyRolika
tag
szisztok!
szeretném kérdezni hogy mennyire lenne jó választás egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 hűtő egy Phenom II x4 955BE procira ami 3,6-on megy?
segítségetek előre is köszi
(vagy max 8ezerig valami jobbat ha tudtok) -
agressiv
addikt
Nem fogsz rosszul járni vele, nem véletlenül kerül annyiba amennyibe. Ha ennyire nincs pénzed (nekem sincs) akkor ne vegyél ilyen hűtőt.
Nem lehet megjósolni, hogy pontosan mennyivel lesz hüvösebb, vagy csendesebb. 120 dolog befolyásolhatja az egészet. A gyárinál jobb lesz, hogy mennyivel az csak élesben derül ki.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Óvodások homokozója
- Lexus, Toyota topik
- XPEnology
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest