Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
válasz
fenergie84 #31391 üzenetére
Köszönöm
Most futtattam Prime-ot és linxet 1 órán át, megfogtam a hűtőm talpát és langyos volt
a Realtemp viszont 75 fokot mutatott. Mennyi az optimális hőmérséklet ami az i7-2600 100%-os terheléssel mehet?
-
tajcsi
őstag
válasz
Tothgera30 #31393 üzenetére
Az, én is csak paslogtam tőle
Sajnos nem találtam éppkézláb tösztet lol, úh nem tudom mennyire jó vagy rossz...
http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/phanteks_ph-tc14pe_review/1
Namost ezt látva ez a Phanteks ez mit csinál? Egy Silver Arrow 10fokkal jobb nála?
-
-
-
hermanyi
addikt
válasz
tajcsi #31390 üzenetére
A PHANTEKS PH-TC14PE a szerintem legkomolyabb lég jelenleg igaz az ára sem mindennapi
Ha 5 fokot nem is de 3 at biztos hoz a D14 en a K2 is komoly de csak ha nagy a légszálitás alacsony fordulaton a D14 elveri de ezek csak minimális különbségek ,szóval szerintem pénztárca és ,hogy kinek mi tetszik mert csak 2-5 c fokokról beszélünk . -
Sátán44
addikt
ASR H61M lapom + I7-2600 procim van és meg lehet e valahogy oldani, hogy a sima tehát nem plusszos Hyper 212-es hűtőm kompatibilis legyen az 1155 foglalattal? 1-2 mm kellene és be tudnám csavarozni. Most az a problémám, hogy ferdén van benne a 775-s foglalat miatt. Így a hűtés ultra gázos terhelve 80 fokon megy
-
tajcsi
őstag
ZERO INFINITY erről van már normális teszt valahol??
Szerintetek melyik a legbrutálisabb és legjobb léghűtő? Sandy hűtésére kellene, i5 2500k 5GHz-en...
-
siriq
őstag
Nezegettem a procihutoket. Talaltam egyett amit meg is vennek: thermalright archon. Az ara nekem megfelelo. Esetleg valami alternativa ami ehhez merheto? Holnap vagy ma ejszaka meg is rendelnem.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Busaf
tag
válasz
Merlinclub #31328 üzenetére
Üdv. (nem csak) Merlinclub(nak)!
Több helyen érdeklődtem és végül az NH D 14 mellett döntöttem.
A RAM-ok hűtőbordáit hajszárító segítségével leszedem v. fogóval elhajtogatom az útból.
Tényleg badarság volt magasított RAM-okat venni...
Ez az az eset, amikor a külső lépre csalja az embert. Remélem, más legalább okul a példámból.
Ja, és 1600 MHz is kb. felesleges (szakik szerint...).OFF
Most még valami jó kis chipset-hűtőt kellene néznem, mert tapintásra éget!
Tud valaki ajánlani valami brutális chipset-bordát (ventivel v. a nélkül), amit még mostanság is meg lehet Neten rendelni? (A Titan-szériánál sokkal ütősebbre gondolok). -
Daert
őstag
válasz
Newyorker #31376 üzenetére
A Bios érzékeli hogy a Cpu ventije nem megfelelően müxik.Amennyiben passzív megoldást használsz,ezt az opciót ki tudod biosban kapcsolni,így nem fog riasztani és nyafogni.
Ultrazord : Bios függő,menj bela az opciók közül azokba amik tartalmazzák a cpu fan kifelyezést és ha találsz beállítási lehetőséget( akár %-os vagy RPM alapút)akkor jó helyen vagy.
Amennyiben ismeri az alaplapod,akkor feszt is meg tudsz adni amin elindul a venti.
De lehetőség van hőmérséklet alapú beállításra is.Bios és lap függő.Ha Giga lapod van túl sokat ne várj,de úgy tudom az újabbak már rugalmasabban kezelik a cpu fan beállítás lehetőségét. -
Newyorker
addikt
válasz
proci985 #31268 üzenetére
egy újabb kérdés, ha alacsony a fordulat a jelenlegi szarakodós ventimnél újra indul, majd ki is írja a bootnál, hogy .....fan fail, vagyis nem oks. Ezt azért írja ki, mert érzékeli, h túlmelegszik, vagy azt érzékeli, h nem megfelelő a venti fordulatszáma. Mert ha a 2. és én passzív hűtést teszek fel, ergo ott nem lesz venti, sem fordulatszám és ettől nem fog letiltani?
-
szityo83
tag
Az Alpenföhn GrosClockner RevB úgy látom 3 pines. Ezt tudja szabályozni az alaplapom? (asrock h61m u3s3)
-
Ultrazord
tag
hi
segítsetek légyszives beállítani a biosban, hogy dinamikusan pörögjön fel a venti a mugen2n, ha terhelik!
ezek a beállítások mit jelentenek pontosan?
chassis intrusion
cpu smart fan target 40/45/50/55/60
cpu min fan speed %
cpu fan pin
sys fan controlköszi
-
Rimbri
tag
válasz
Kolondrum #31365 üzenetére
Intel 71c-t ír.
Jobb a békesség. Ha minden jól megy hamarosan jön egy brocken. -
xxxbmx
tag
csao tudtok segiteni h egy q8400 t mivel lehetne rendesen lehüteni mert a gyárija szörnyü fos....gta 4 mellett nyron ugy melegszik h fel akar robbani
-
Rimbri
tag
Kipróbálom akkor. A hang itt nem lényeg. Inkább az, hogy minél több levegőt nyomjon és nem főljön meg a Q6600 alatta.
-
Rimbri
tag
Adott egy Hyper 212 sima nem +.
Gyári venti meghalt.
Van itthon 2db ami rákerülhetne. Egy Alpenföhn Wing Boost és egy Coolink Swif2 120PMelyik lenne a jobb? Forrófejű Q6600 van alatta.
-
szityo83
tag
Sziasztok!
Arctic cooling freezer 13 pro vagy Alpenföhn GrosClockner
-
Daert
őstag
válasz
crysis 2011 #31353 üzenetére
Nagyon nem mindegy milyen házad van(vetikkel),milyen CPU-d és milyen VGA,mert az is fel tudja fűteni a ház levegőjét.Leginkább hogy a CPU-t milyen frekin üzemelteted?
Amennyiben van felesleges 30K-d vedd meg nyugodtan ezt,ZALMAN CNPS 12X -
crysis 2011
aktív tag
Ez jó hűtés??ZALMAN CNPS 12X
-
válasz
crysis 2011 #31353 üzenetére
olyan nincs!
-
crysis 2011
aktív tag
sziasztok
nem tudom milyen cpu hűtés vegyek a gépembe ami játék közben kb 25-40celzius közé hüti
irnátok egy pár tipust?
775 lefogatoval -
hermanyi
addikt
válasz
tibi140 #31351 üzenetére
Parancsolj ezek nem olcsók de nagyon jók 12 esböl nekem is van 3db a kuckóban. De ne várd ,hogy akármilyen házhűtő lényeges processzor hűtést fog eredményezni pár fokot segíthet de egy normális CPU hűtő sokkal többet segít
-
XP NINJA
őstag
válasz
Merlinclub #31347 üzenetére
szerk
-
Merlinclub
senior tag
-
XP NINJA
őstag
Hello
Kész káosz van a házamban. I3-2100-am van, Noctua NH-U12F hátővel. s775 ös leszoritóval, ezért áll ferdén. és még el is van forgatva hogy be lehessen rakni videókártyát is.
Alaplapot nem cserélek. Max proci hűtőt, valami olyat ami ennyit tud, de elférek tőle, és a levegő is áramolhat rendesen. Amiket néztem Gemini 2 és suriken? 2. valahogy jobban tetszenek amik gy az alaplapra szivják a levegőt mint a gyári hűtő.
Thermaltake V3-mban van az egész és még van 2db ventilátorom. 12cm-es.
Sapphire HD 5830 Xtreme van benne még. 2x4gb ram.
CPU + VGA egyaránt 30 fokos idle-ben
Szóval nem teljesen a témához kapcsolódik, de a hűtést kellene megoldani.
-
hermanyi
addikt
válasz
Merlinclub #31344 üzenetére
szerintem ház venti kell neki
de lehetőleg olyan ami a CPU hőmérsékletét linx alatt lejjebb tornásza érezhetően kb 8-10C fokkaltibi140
Front: 140 x 25 mm Blue LED on /off fan x 1 / 1200 RPM / 19 dBA
Rear: 120 mm fan x 1 / 1200 RPM / 17 dBA
Top: 120 / 140 mm fan x 1 (optional)
Side: 120 / 140 mm fan x 2 (optional)Ajánlom a fhön wing boostokat igaz azok nem olcsók
-
tibi140
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem olyan hűtőket amik jók lennének a Cooler master Centrio 5 ii házba.
Természetesen olyan hűtő kéne ami nem olyan drága és észrevehetően látszik a hőmérséklet csökkenés.
Nem cpu cooler kell!
Szerintetek milyen ház a Cooler master Centrio 5 ii ? -
Lézerparaszt
őstag
válasz
Gerisz #31340 üzenetére
A másik jelölt [ez a Noctua] volt, azt írják róla hogy elég brutál és tuningra tökéletes.
-
Gerisz
addikt
válasz
Lézerparaszt #31337 üzenetére
Mitől lehet az forró?
Még langyosnak szabadna lenni, de nem forrónak.Az a borda nem hűteni való csak dísznek. Még ez is többet tud ha nem teszed rá a ventit és csak a hátsó házventi veszi le róla a meleget akkor is.
-
válasz
Lézerparaszt #31338 üzenetére
nincs.
-
Lézerparaszt
őstag
Ja és mégegy dolog, 1155-ös és 1156 -os foglalat között van valami különbség a cooler szempontjából ?
-
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok,milyen procihűtőt ajánlanátok erre a lapra, i7 2600k procihoz, úgy hogy mind a 4 memória slotban Kingston Hyperx memória van és egy Hyperx hűtőventillátor is felette ? Nem tudom hogy melyik férne el, mert lapot, hűtőt és procit újítanék. A mostani procin elég kis hűtő van, és gyakorlatilag a ram és a proci hűtő összeér, ezt szeretném kiküszöbölni.. Amúgy tuningra kéne, álló házba lehetőleg. Előre is köszi.
Ház:
[link]Alaplap:
[link]Memória:
[link]Memória hűtő:
[link] -
-
kiskeke94
tag
sziasztok,
lenne még egy problémám.sikerült megcsinálni a hűtőt.Már csak aza gondom hogy nagyon hangos.Bioszban hiába állitom optimal, quiet, performance között, ugyanolyan hangos és gyors!ASUS p5kpl-am epu lapom van. Tudnátok Írni valamit, hogy mit tudnék vele csinálni hogy halkabb legyen?
-
Landon
addikt
válasz
Gerisz #31329 üzenetére
Köszönöm!
Ehh ez elég kiábrándító valóban még akkor is ha rögtön két dolgot is elrontott az illető:
1: A ventiknek meg a radiátornak úgy kéne állnia, hogy kifele fújjanak a ventik ne befele... legalább is elvileg így kéne használni bár ha meg befele fúj akkor hideg levegőt kap a radiátor ami jobb...
2: High-on kellett volna tesztelnie az orig ventiket. Bár ahogy nézem sokan írták, hogy azok a hőmérsékletek jók és, hogy High-on se sokkal jobb a helyzet
Hát akkor azt hiszem hagyom a fenébe az egészet... most annyira úgysem fontos nyárig meg lehet jön ki valami jobb.
-
bunkomen
aktív tag
sziasztok!
olyan gondom lenne hogy van egy asus arctic square hűtőm és eddig meg se lehetett hallani, mostanában pedig már zúg egy kicsit. kiporoltam meg minden. mit lehetne még vele csinálni? amúgy olyan 3-4 éves lehet. -
BaliJack
aktív tag
válasz
3.Aragorn #31316 üzenetére
Melyikre milyen pasztát
.
Mert a gyárira nem kellett tenni, ha jól emlékszem.
A Gaia-n nem volt, ezért előtte olvastam, hogy kis pötty középre, majd szétdolgozni a hűtő "talpával". Ezt persze nem nagyon sikerült megcsinálni, mert a csavarok miatt nem volt rá hely, de úgy néz ki, hogy valamennyire szétnyomta. -
Landon
addikt
válasz
Gerisz #31324 üzenetére
Igen ezt a teszted olvastam először. E szerint csak elég magas feszültség mellett van értelme a H100-nak. Bár úgy megnézném mit tud, egy SB-el.. Azért az még is más.
Nálam a 1.35V körül (load még kevesebb) akkor még rosszabb is lehet mint a D14?
Még a hétvégén filózok aztán eldöntöm de egyelőre azontúl nem látom értelmét, hogy ne 1.5 kiló feszítse a lapom (bármennyire is jó a retention kit, pláne, hogy sajnos a hév vonalán lakok így amikor a hév elmegy még ha minimálisan is de kis 'mozgatás' mindíg éri a gépet, bár ez nem tudom mennyiben befolyásol bármit is, 10en x éve nem okozott gondot). Megpróbálok előásni Google-n valakit SB+H100 combo-val...
-
Busaf
tag
Sziasztok!
P8z68 V PRO/GEN 3-hoz 4 db Corsair Vengeance RAM-ot vettem. (Sajnos).
i7 2600 k Procimat szeretném jobban lehűteni. Főleg Noctua érdekelne, de nem tudom, melyik hogy férne el.Noctua NH U 12 p SE érdekelne a legjobban, de nem tudom, h. LGA 1155-re rámegy-e.
Iponon 1156-ot írnak, ebből egyértelműen következik, h. rámegy a 1155-re is?Youtube-n láttam, h. a magasított RAM-okról hajszárítóval le lehet szedni a "fölösleget".
Érdemes ezzel próbálkozni, ha mindenképp ilyen hűtőt szeretnék? (A 4 db modulnak maradni kell). -
Landon
addikt
válasz
Kolondrum #31321 üzenetére
Én most gondolkodom azon, hogy a D14-et cseréljem e H1000-ra..
De ha a H100 70C-n tartott egy adott CPU-t a legnagyobb fokozatán akkor nem kell valóban. Kéne végre valami átfogó, normális összehasonlító teszt mert idáig csak innen-onnan tudtam "összeválogatni" dolgokat és 100%-ra nem merném deklarálni a H100 fölényét a D14 és SA felett... Legalább is nem olyan mértékben ami megérné a cserét. Nálam ez minimum -5C-t jelent.
-
Landon
addikt
válasz
Kolondrum #31318 üzenetére
Nem igazán értelek, a Thermalright-nál amit vettél többet tud a H100, sőt még valamennyivel a Silver Arrow-nál is (ha igaz amit olvastam minden fele..) akkor miért nem a H100-at vetted?
Feltéve persz, hogy a teljesítményről beszélünk csak és az anyagi/zaj részét nem vesszük figyelembe.
Bár gondolom akkor azok döntöttek, jól sejtem?
-
Gerisz
addikt
válasz
kiskeke94 #31317 üzenetére
Ez ugyan az mint a CNPS7700-Cu.
Olyan gyönyörűen benne van a Manualban, képpel, mire kell odafigyelni, minden.
-
kiskeke94
tag
sziasztok
ma vettem egy Zalman Fatal1ty fs-c77 proci hűtőt és hát olyan szerencsétlen vagyok hogynem tudom feltenni mert én teljesen azon voltam hogy ugykell feltenni mint egy gyári S775 intel hűtőt.esetleg lenne valakinek valamilyen képes segitség hogy mit hova?vagy eltudná valaki magyarázni hogy mire kell odafigyelni?
előre is köszönöm. -
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly decemberben egy Xigmatek Gaia hűtőt vásároltam, mert a gyári kezdett egyre hangosabb lenni, pedig az AMD Athlon II X4 635 processzort nem is húzom.
Az itteni ajánlásokat olvasva vettem meg, mert az Arctic (Cooling) Freezer Pro nem volt készleten, és végül is nem jártam rosszul: végül lett raktáron lényegesen megdrágulva.
Pasztának a Noctua NT-H1-et választottam.A tapasztalatok 21-23 fokos szobában:
Gyári hűtés (alap/BOINC vagy filmkódolás): 42-44/60-62
Xigmatek Gaia: 34-36/42-44Biztos a gyárin is segített volna ez a jobb paszta, de amíg a gyári 1500-2000 fordulaton pörgött, addig a Gaia csak 800-900-on pörög. Igaz, utóbbin 12-es a venti.
-
agressiv
addikt
-
Landon
addikt
Sziasztok ismét,
Még Karácsony előtt érdeklődtem H100-assal kapcsolatban. Most előjött megint a téma mert elkezdtem 'kattogni' a dolgon külömböző okok miatt.
Most alaposabban utánajártam a dolognak és a következőket derítettem ki:
-A házamba gond nélkül belemenne felülre a radiátor mivel az Element V-nél van kivágás hozzá.
-A tesztek alapján (meg mondta itt más is ha jól emlékszem) a H100 azért jobb mint a D14 még ha nem is egetrengetően, de jobb.
-És akkor most jön igazából a legfőbb indokom: nem kevés helyet nyernék vele a házban ill. nem egy jóval több mint egy kilós (2db ultra kaze-el 1.5kg felett van a D14-em sajnos) tömb 'feszítené' a lapomat és még a memóriákat se 'érintené' semmi.
-Zaj szinten sok külömbség nem lenne, így ott nem nyernék.
Mit gondoltok?
Anyagi részétől most vonatkoztassunk el a dolognak. Egyrészt van egy olyan sejtésem, hogy el fogom tudni adni a D14-et egyrészt másrészt most elsősorban nem ez az oldala a fontos a dolognak.
Engem kifejezetten az érdekel, hogy magasabb feszültség és órajel mellett hűtsön jobban (pláne nyáron) a H100 mint a D14.
Elnézést, hogy ismét előjöttem a dologgal tudom, hogy már volt erről szó csak nem lennék nyugodt ha nem kérdeztem volna rá ilyen szemszögből is a dologra...
Köszönet!
-
Le van csapva valóban, de hűtővel együtt a levágott rész pótolódik. Ahogy nézem a ram foglalatok előtt áll meg a hűtő, picire még egy centire sem tőlünk fog forogni. Összeraktam már a vázat, a lapot várom. Egyszer kell a keretet felszerelni utána már a hűtés lszerelése takarítás miatt gyerekjáték.
minta -
Jim-Y
veterán
Nem azért van "levágva" az egyik oldala, hogy a magas ramok is elférjenek tőle? Akkor meg előről hátra szellőzésre van kitalálva..
-
-
válasz
Tothgera30 #31304 üzenetére
Azért kicsit bővebben is leírhatná a felszerelést mert nem érthető elsőre. Majd akkor lesz tiszta minden ha itt a lap. Látszik, hogy nem sok forgást enged, remélem nem lentről felfelé szívja majd a levegőt.
Update: Jóóóó lesz!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Mobil flották
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával