- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
Honnan a t...ömből tudjam, hogy mennyivel lesz hüvösebb, ha azt sem tudom, hogy mennyire melegszik a gyári hűtővel b+....
Vedd meg és kész mit kell ezen ennyit spekulálni. Ha csak egy fokkal lesz hüvösebb, de jóval csendesebb akkor is megéri, mert nem fog a fejedbe zúgni, de az biztos, hogy jóval hatékonyabb mint a gyári hűtő. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Merlinclub #30695 üzenetére
Használd a szerkesztést, ha 5 percen belül vagy.
-
vendettta
tag
sziasztok! phenom 2 x3 720@ x4 3500mhz(mert kevés a hűtőm). Milyen hűtőt vegyek 5k-ig bezárólag ami hűt is?! codegen 8011 ház, normális ram méret, alu hűtős, nem fésűs. köszönöm előre is.
-
zuzu000
őstag
Helló
Egy Asus Silent Knight II (Al) le tudna hűteni egy FX-4100- vagy 6100-asat? És egy PHII X4-eset? (Még nem tudom melyik legyen)
-
törölt tag
válasz
Merlinclub #30686 üzenetére
Csak nálad nézhettem mert máshol nem is nagyon kapni EKL-t. Most viszont nincs is 7000 ért hűtő szóval típust se téveszthettem. Nem értem.
-
syl5
őstag
válasz
#10034944 #30683 üzenetére
Mindegy. Most ennyi!
Annyit még mondjatok már meg nekem, hogy kb milyen hőfokon fogja tartani a procimat?
Most alap hűtéssel netezés közben 36-40 fok
Terhelés alatt 60-70 fok.
Ettől jobb lesz, illetve mennyivel? Mert ha túlságosan nem, akkor nem költök ennyit se hűtőre, hanem veszek egy gyárihoz hasonlót 2000 körül. -
törölt tag
Te itt valamit nagyon keversz. Ha vízszintes akkor tolja a tápba és rálóg a memóriára.
Ha függőleges akkor hátra és párhuzamos a memóriával. Sella kb annyiba kerül mint a Gaia és szerintem jobb.(12 centis venti 8mm hőcső) Árban a Cold Tower jobb de nem ismerem.Képeken [link]
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? -
Balazuz
tag
TR-TY140 venti fordulatát hogyan lehet lejjebb venni 300RMP-re?
Ha CPU-FAN1-re kötöm, akkor csak 860RPM-ig sikerül lemenni. Most CHA_FAN1-re kötve meg 650RPM-en. (Asrock Z68 Extreme 4 alaplap). Előlapi fordulatszámszabályzó jöhet szóba vagy van más megoldás is? -
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. AMD FX- 4100 Black Edition tìpusú procit vàsàroltam.Nem
játèkra lesz a konfigom,viszont erôs ès gyors gèpet tervezek.A kèrdèsem az lenne,
hogy elèg- e neki a gyári hütôje, ès ha nem akkor mit ajánlotok.Köszönöm szèpen. -
kisÁdi
aktív tag
Most lesz karácsony körül a gépem 1éves.Azóta még nem pasztáztam.
CPU:AMD Phenom II x4 3.2Ghz
alaplap:ASUS M4A88T-M
VGA:Sapphire Radeon HD 5570 1GB
A Venti gyári.
Ram:4GBAz a bajom,hogy a venti nagyon hangos és a sima Cod2 játék alatt is megy mint az állat.
szerintem lehet,hogy kéne egy új hűtő.
Mit ajánlotok?Köszönöm előre a válaszokat. -
Huku
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy ilyen hűtőt néztem ki magamnak: [link]
ez vajon 100% hogy jó am3+ -os alaplaphoz? Tudom itt az van írva de egyéb más oldalakon nem találtam erre egyértelmű leírást.Előre is köszi a választ!
Üdv: Huku
-
SVLaller
senior tag
válasz
#10034944 #30661 üzenetére
köszi, nem volt még AMD procim, azért kérdeztem. ez nekem eladó, én LGA 775-ön használtam. Gondolkodtam rajta, hogy felszerkesztem 1155-re, de nem válaszolt senki hogy megéri-e vele foglalkozni és olyan tesztet sem találtam ahol össze tudnám hasonlítani az AC Freezer 13-al.
amúgy egy Armor A60 házam van felül egy 20cm-es ventivel, szóval beférne a házba még lehet ventillátor se kellene rá
-
Kalos7
tag
Intel Core i5 2400 procihoz és Intel 1155 alaplaphoz milyen hűtőt javasoltok, ami 5000Ft alatt tudásban és zajszinten a legjobb?
Köszönöm előre is a válaszaitokat. -
RAiN91
őstag
-
RAiN91
őstag
Melyik a legolcsóbb (és amit akár aprón is lehet kapni) hűtő AM3-ra, tuningra?
-
PreDox
tag
Üdv.
Melyik a legjobb 12cm-es ventilátor 2500Ft.-alatt ??? -
thspoR
csendes tag
válasz
Gerisz #30568 üzenetére
igazából az egyik linkelt tesztnél láthatod - mikor minden hűtőre ugyanazt a scythe ventit szerelik és mindegyiken ugyanazon a fordulaton megy - akkor megveri az egész mezőnyt.
Node, hétfőn meg is érkezik. Ipon-on most csak 8 ezer volt, szal sztem jó vétel lesz. Kisebb fordulatú pwm-es ventim meg van otthon pár, majd kitapasztalom melyikkel a leghalkabb úgy, hogy még jól is hűt. Ha lesznek tapasztalataim vele akkor megosztom a nagyérdeművel.
-
czanga
őstag
válasz
Merlinclub #30634 üzenetére
Nem a figyelmeztetés volt a szándékom, csak nem értettem a dolgot, hogy mi merre hány méter.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Tepsifüles #30639 üzenetére
Szia, milyen árban gondolkozol? AC F13 PRO, CM 212+, ALPENFÖHN Brocken ezeknél erősebb nem kell rá. üdv
(#30641) Tepsifüles: ezek 8K körül kaphatók amiket írtam. üdv
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Most vásárolok egy oem core i7 2600-at. Milyen hűtést ajánlatok hozzá? (nem a tuningolható K-s sorozat, csak normal). Alaplap: asrock extreme3 gen3 intel z68 lesz.
Válaszokat előre is köszi.
-
Novics
senior tag
válasz
proci985 #30631 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. El is fáradtam, mire végigolvastam.
Egészen pontosan az érdekelne, hogy egy intel core duo T2400 és egy T7600 között lehet e ilyen különbség. Nagyon nem vágom ezeket a dolgokat, ezért azt hiszem hiába is gugliznék rá. Ezt mástól sem várom el, de hátha tudja valaki fejből. -
Merlinclub
senior tag
válasz
#10034944 #30633 üzenetére
A Cold Tower Merlin Edition 3 hőcsővel szerelt, felfogatása kicsit javítva lett, hogy az AMD keretbe szépen beleüljön, és ne tudjon csúszkálni felszerelés közben, mint a korábbi verzió. [link]
Szerintem ez szintén best-buy tud lenni a 4000Ft alatti árával, és már bizonyítottan jó teljesítményével, ami a kategóriában szinte bármivel felveszi a versenyt.
A figyelmeztetést a hibáért köszönöm, valóban nem másfél méteres....
-
törölt tag
Hőcsöves torony hűtők sokkal hatékonyabbak mint a gyári mert több cső/kifele fújják a meleg levegőt, nem reked meg. Amit linkeltél lényegében egy alumínium darab rézmag/hőcső nélkül nem hiszem hogy hatékonyabb lenne a jelenleginél. procid 95W ez meg 70w-ra van hitelesítve max fordulaton.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
thspoR #30566 üzenetére
2500as venti, az a gyakorlatban baromi hangos.
fél kiló az egész hűtő, a HR02 ventit beszámítva több, mint kétszer nehezebb.
Novics: ez sokmindentől függ. általában az erősebb procinak ugyanaz a terhelés százalékosan kisebb lesz, tehát ha egyezik a fogyasztásuk, és az egyiknek kisebb órajelre kell kapcsolnia/kisebb fesz mellett megy az adott művelet, akkor kevesebbet fog fogyasztani.
aztán beleszól a képletbe, hogy a procik eltérő fogyasztási osztályokba esnek, családtól függően is van szórás. illetve van egy binelés is, avagy minél jobb -ez több tulajdonságtól is függ, pl fesz adott ponthoz, szivárgás, esetleges hibák- egy chip, annál magasabb binbe kerül. a magasabb bin pedig jobb tulajdonságokat is jelent.
gyakorlatban nagyon függ a felhasználástól (task jellege, avagy mit terhel) és a prociktól is, adott családon belül is elég nagy különbségek lehetnek (hát még tuning mellett).
-
Novics
senior tag
Nem tudom, hogy mennyire buta a kérdés, de kíváncsi lennék, hogy egy nagyobb teljesítményű proci ugyanazon terhelés mellett kevesebb hőt termel e, mint egy gyengébb változat. (Azonos körülmények között, egyazon procicsalád tagjai.) Gyanítom, hogy igen, mert ahogyan jöttek az erősebb procik, úgy kellett jobb hűtést is venni. (Bár ez engem nem érintett, mert nekem laposom van.
)
-
czanga
őstag
válasz
#10034944 #30624 üzenetére
Érdekes, mert most hogy nézem a képen alul pedig 3db látszik... mintha... Csak az nem hibázik persze aki nem dolgozik, csak ezek érdekelnének, hogy mi a helyzet ezzel a két hűtővel végül..
Az viszont gondolom mai napig megállja a helyét, hogy a freezer 7 pro halkabb mint az EKL colt tower?
-vagy-
Változott valamit a helyzet? (bár tapasztalat gondolom nincs az új hűtőkkel, de ha a kisebbiket ami feltételezhetően 9-es csak 2 hőcső van akkor az gondolom hangosabb is lesz, az eddigi EKL-nél) -
syl5
őstag
válasz
#10034944 #30613 üzenetére
Persze ésszerű határokon belül gondoltam. Tehát gondolom azért ezek a hűtők a max 3000-es fordulatszámmal jóval halkabbak, mint a gyári a 6000-essel. Illetve a halkságot legfőképp netezés közben gondoltam.
Egy ilyen tróger venti tudná hozni a gyári szintjét halkabban? Netezés közben 35 fok, terhelés alatt 50-55 -
czanga
őstag
Sziasztok.
Merlin-nél a két EKL közül a drágábbik 12cm-es? A leírásban mindkettőnél 92-es venti szerepel, de gondolom, hogy jól gondolom igaz?
-
ryger
aktív tag
Akkor csak rendelek meg valamit mellette mert 1 VGA is sorra kerul a + hazventivel. Hutes az uj szlogen!
-
-
Stigma.HC
senior tag
EKL-es kiszerelést vettem, hát ez bizony csak egyszeri alkalom lesz
-
törölt tag
Sajnos nincs olyan hűtő ami halk és olcsó ha komolyabb procit akarsz hűteni.
Xigmatek Loki~5k Gaia ~7k de hang/teljesítménye egész jó.
EKL Sella 7k merlinnél és csak "92" venti van rajta és az amd-s rögzítése se az igazi.
CM TX3 ~6k Nagyon elszálltak az árak. Ezek 5centi szélesek és függölegesen állnak AMD foglalaton. Így el kellene hogy férjen [link] necces de még így is jobban hűtenek mint a low profil hűtők dupla áron. -
ryger
aktív tag
Valami pasztat tudnatok meg ajanlani vagy keressek topikot hozza? Van kulonbseg amugy pl egy AC MX-2 es egy Noctua NT-H1 kozott. Megeri a dragabb vagy csak vakitas az egesz?
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Eddig bírtam a gyári x6 hűtőtSzóval akkor adott az alábbi konfig
CPU: AMD Phenom II X4 840 3,2 Ghz 95W 2 Mb L2 AM3
Alaplap: Gigabyte M68MT-S2 rev 1.3 lap
RAM: Corsair XMS3 DHX (Elég magas. Itt látható mennyire)
Táp: CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2
Ház: mATX, kb 19 cm széles a külső burkolataMit ajánlotok ebbe a konfigba? Lényeg, hogy halk legyen és minél jobban hűtsön és olyan 5k-ba férjen bele.
És ne feltétlenül a legdrágábbat mondjátok légyszi, hanem azt amit érdemes megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest