Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gépötty
senior tag
Én ezt használtam a néhány panoLármaképem készítésekor. Ingyenes, egyszerű mint a fakocka, és elfogadhatóan dolgozik.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
Én újonnan vettem a PL6-om, egy hét múlva vissza kellett vinnem, kicserélték másikra. Egyikben 6x, másikban 8x expo volt. Ez az ötszáz nekem is kicsit soknak tűnik, de ha jó a gép, szerintem ne foglalkozz vele, hanem fényképezz
-
Gépötty
senior tag
válasz Lassú Víz #67708 üzenetére
Akkor inkább szimpla 2s csillapítás. Persze, hülye mélyen van a menüben, ha utána meg az 1/8s kéne megint.
Ezt én sem értem, miért nem tették elérhetőbb helyre. Vagy miért nem tudom én szerkeszteni a kijelzőn oldalról behúzható menüt, akkor ott lehetne benne, például a mikrofon engedélyezése (WTF?) helyett. Azt sem értem, hogy a sorozat/késleltetett felvétel beállításainál lávő két másodperces késleltetés miért nem működik sem manuális, se BKT módban, amikor legnagyobb szükség lenne rá. Kell a távirányító.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
Sziasztok!
A napokban írtam az épp akkor érkezett, kínai E-PL5/6 markolatról. Tegnap volt alkalmam órákon keresztül szorongatni, egy szóval jellemezve: bevált! Voltak nekem is fenntartásaim, miszerint kényelmetlen lesz a gép tetején lévő expógombot nyomogatni, és valóban természetesebb lenne a markolat tetején, ettől független abszolút nem rossz használni. Főleg akkor nem zavaró, amikor egyébként is megtámasztja az ember az objektív alatt is a gépet (gyakorlatilag mindig). Egy kézzel használva már nem ennyire rózsás a helyzet, de ez nálam elég kis súllyal esik a latba. Mivel koncerten voltunk (igen, a gép kitobival teljesen alkalmatlan a feladatra), hogy biztosan ne verjék ki a kezemből, a nyakpántot rátekertem az alkaromra, úgy fogtam a gépet. Egyszerűen bombabiztos, gyakorlatilag lehetetlen elejteni, és mindig fogásban marad, azaz ha kell, akkor egy pillanat alatt már lehet is fényképezni, az ember nem marad le semmiről. Részemről abszolút ajánlott termék.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz Peat;) #67471 üzenetére
Igen, nevetséges amennyit kérnek érte, az Oly és a kínaiak is, csak más irányból.
Nekem nem dobott ki ilyet a kereső (már többször figyeltem a eBay keresőjének találatait, sokszor nem szerepelnek benne konkrét termékek, amik egy másik lapon meg vannak nyitva a böngészőmben), ezért már beszéltem marós ismerőssel, hogy hozok 10-es alulemezt, és legyártjuk. Először vettem két cseretalpat az állványomhoz, különböző méretekben, aztán megláttam, milyen olcsón van L-plate, és rendeltem egy olyat is, hogy majd arra építjük, erre pár nap múlva találtam ezt. Azt kell mondjam, ötezernél többe került volna az anyag-mászkálás-munkadíj, és akkor még a beletett időt nem is számoltam, ez viszont igen tisztességesen meg van csinálva, le a kalappal a kínaiak előtt. Azért is tettem be ide, hogy ha valaki gondolkozik rajta, és csak az tartja vissza, hogy nem tudja milyen minőség, az bátran rendelje meg, nem fog csalódni.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz MrChris #67459 üzenetére
Élőben nem mutat rosszul. Ilyenre van eloxálva, a retro szódásszifonok jutnak róla eszembe
Nekem tetszik, hogy tök komolytalan tőle az amúgy is kompaktnak látszó gép,így még állvánnyal sem néznek riporternek. Ja, de(#67460) Parci
Ez nekem is eszembe jutott, és bár most nem tűnik zavarónak, majd pár óra használat után megmondom mi az ítélet. Mindenesetre készültem: már kinéztem, hogy lehet távirányítani a gépem, itthon van pár szétszedett kompaktom, aminek van expogombja, illetve kínában van annyi távirányító, hogy még el is adnak belőle. Ha ezeket beintegrálom a markolatba, mindjárt megoldódott a probléma, és még játszottam is
De mondom, nekem egyelőre nem tűnik kényelmetlennek, a napokban megpróbálok hosszabb időt együtt tölteni vele, hogy kitapasztaljam.[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz MrChris #67457 üzenetére
A piros karikákban különbözik a PL6 a PL5-től
Nem volt szempont a méret a kiválasztásnál, illetve azért mentem el körbetapogatni, hogy akarom-e egyáltalán vállalni ezt a kis gyöszt. Ezennel kipipáltam ezt a kompromisszumot, egyben gyártottam új, megoldásra váró feladatot: kinőtte a táskát.
(#67456) jjeahh
Előbb vennék fényerős fixeket, hátteret maszatolni[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Sziasztok!
Most érkezett, nem egész két hét alatt ideért.
Összehasonlíthatatlanul más lett vele a gép, sokkal jobb a fogása. Már önmagában ezért is megérte volna, és akkor még adjuk hozzá, hogy egy rakás állványhoz használható (plusz lehet még rá tenni cseretalpat, ha mégsem Benro-kompatibilis a tiéd). Az egész alumíniumból van, úgyhogy van tömege is - ha valaki azért vette a gépét, mert kicsi és könnyű, annak nem javaslom. Én viszont örülök neki, mert végre nem érzem azt, hogy ki akar esni a gép a kezemből, mindeközben L-plate is egyben, és még az aksihoz is hozzáférek, nem kell mindig levenni, mint az állvány cseretalpát. Az egyetlen kompromisszum, hogy a gömbfejből ki kellett szednem a biztosítóstiftet, ami nem engedi leesni a gépet ha kinyitom a satut. Ennek a megoldásán még agyalok.
Simán megérte az árát, ha pont nem ilyen géped van, akkor se keseredj el, ezek a kínaiak elég sok típusra gyártanak hasonlót.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz vASalo #67405 üzenetére
Feltűnt, hogy nagyon kis méretűek a képeid. Az enyémek 7 és 13MB közöttiek, jellemzően 9-11MB-osak. A képminőség alapértelmezése finom, ezt még lehet egy fokozattal emelni, de ez a 1,5-3,5MB nekem olyan, mintha még vissza is lenne véve közepesre.
Az az elszíneződés a sajnos mindegyiknek sajátja, az enyém is ugyanígy CA-zik. Megfelelő mennyiségű anyagi javakért lehet kapni jobb minőségű üvegeket.(#67409) schawo
A helyszínen (de igazán itthon sem) tudtam eldönteni, hogy az most a légkör, az üveg tud ennyit, vagy beráz (bár mindent megtettem, hogy ne rezegjen semmi).[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz stev_taylor #67406 üzenetére
Oly PL6 (ugyanaz, mint a PL5), kistele kitobi a végére kitekerve, állványról, 1:1 méretű kivágás mindenféle módosítás nélküli képből innen. Hat-hétszer ellőttem ugyanezt a képet (az mondjuk nem jutott eszembe, hogy az ISO-t felhúzzam 200-ról, ezzel lerövidítve a záridőt). Igazi különbségek nem voltak, én sem vagyok kivilágítva túlzottan az eredménytől:
Ez szintén 1:1-es kivágás, de ezt kézből csináltam, kézzel fókuszálva, mert mindig a fára akart ráállni. Erre nem panaszkodnék, bár tény, hogy volt fény bőven:
Valahol itt vannak a gép és/vagy az üveg korlátai. Szerintem.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz stev_taylor #67350 üzenetére
Szia!
Én Canon G10-ről váltottam ugyanilyen gépre, és pontosan ezt tapasztaltam. Még annyi fókuszhibás képet, mint az első napon lőttem, sosem csináltam. Lehet, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is, de én fixen kiválasztottam a fókuszrácsból középső mezőt, nem hagyom, hogy magának válogasson. Ha nem a kép közepére akarom tenni a fókuszt, akkor csak rábökök a kijelzőn a kívánt helyre (csak a kiválasztást engedem a kijelzőn, mert állandóan, és kivédhetetlenül hozzáérek), és fényképezek. A problémás képek megszűntek. Próbálkozhatsz fókuszcsoport kiválasztással is, amikor egy 3x3-as fókuszkeret-csoportból választ magának a gép, én a magam részéről a fentiekkel megelégedtem.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest