Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jaanoo89

aktív tag

Nagyon tetszik a karácsonyi díszlet a KÖKI terminál tetején, gondoltam kimegyek, lefotózom.

A 148-as buszmegállója mellé álltam és csináltam 2 db képet, 1 perc se volt az egész, de amint eljöttem volna onnan, megérkezett egy biztonsági őr, hogy én mégis mit csinálok itt ezzel a fényképezővel? Mondtam, hogy tetszik az a mosoly az épület tetején, lefotóztam. (semmilyen kivehető épület, márka, szöveg nem látszik a képen, csak egy égőkkel kirakott mosoly és a mély kék égbolt) De hát ez itt magán terület, tilos a fotózás, bírság jár érte, de ha odasétálok vele az ajtóhoz, ahol elvileg világosan le van írva, hogy fotózni nem lehet, akkor eltekintenek ettől és elmehetek.

A bejárati ajtón tényleg ki van téve, hogy nem lehet kamerázni, bár azt nem láttam sehol írva, hogy egy bkv megállóból se lehetne, mindenesetre nem ér annyit, hogy ezen vitázzak, eljöttem. A poén az egészben az, hogy amíg ezt elmondta, 10 méterrel arrébb, az épület falára hugyozott egy hajléktalan és egyébkét is köztudott, hogy tízesével alszanak minden nap ezen az állítólagos magánterületen.

Ilyenkor milyen bírságra számíthatnék? Szerintem a nem lehet fotózni kép, az a plázában, belül értendő és nem egy buszmegállóból. Hol tudnék erre vonatkozó jogszabályokat olvasni?

Új hozzászólás Aktív témák