Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
Új hozzászólás Aktív témák
-
de!
csendes tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ki kell próbálni:
1) Nálam hangulatfüggő a cserélgetés. Amikor van kedvem objektíveket cserélgetni, akkor az elég döglött képet adó 12-50 otthon vagy a tarisznyában marad. Csak akkor rakom fel, amikor rohamtempóra kell kapcsolni, mert az asszony vagy a család megunták a fotózgatást. :-)
2) Amíg csak Sigma 30/2,8-cam volt, ld. följebb, addig is szívesen használtam, mert bár háttérmosásban sehol nincs az 1,7/1,8-cakhoz képest, ahogyan itt fórumtárs mondja, viszont ég és föld a 12-50-hez képest.
3) Mit bír a nyakad. Nekem elég a 30/1,4 260 grammja, egy 12-40-től már tartanék.
Amit talán nem kell kipróbálni: nagylátónál a háttéréletlenítés nem tudom, mekkora szempont. Ha igen, akkor arra nagyon rá kell gyúrni, pl. Pana 12/1,4-gyel. :-) Ha nem, akkor a 9-18 is szép, kontrasztos, színes képeket csinál, kicsit lerekeszelve talán a felbontás sem sokkal rosszabb a 12-nél, főleg a rövid végén.
Meg már az E-M10 három tengelye is vidáman elvan nagy látószögön 1/4 másodperccel vagy még többel is, úgyhogy ha az éjjeli nagy látószögelés ISO 200-on nem abszolút prio, akkor a fénygyűjtés sem érv a 12/2.0 mellett.
Kocamakrózáshoz, mint nekem, jó a 12-50, 8.0-ra lerekeszelve, de a 60/2.8 biztosan lemossa a pályáról.
Szóval 3. vagy 4. sor. De a 12-40-nek sem olyan rossz a nagyítása a 12-50-hez képest. Még akár egy 12-40 + Samyang halszemben is gondolkodnék, ha most kezdeném, és nem érdekelne a nyakamon lógó objektív súlya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest