- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
domedee
üzenetére
Az "előbb egy-két jobb obi" teljesen jó elgondolás, erre ajánlottam a 20 vagy 25 és 45-öt.
A 19-30-60 sorral csak az a bajom, hogy APS-C gyútávok (FFe 27, 45, 90), m43-on kicsit kapufa (38 elmegy, 120 is bár kicsit hosszabb, de 60 nem az igazi), és pont vannak náluk jobb obik (20 vs 19, 25 vs 30).
Szóval PL6. Beltér, gyerek. Ezek főleg nem kedveznek a 60-asnak:
- mint írtam, 60 beltérre szerintem hosszú. Ha DZK-ed van, akkor tekerd a 40-150-est 60-ra és használd egy ideig úgy, majd tekerd 45-re, hogy számít-e.
- a hosszabb gyútáv miatt is rövidebb záridő kell, és a PL6-osban tudtommal még a régi gyengébb stabi van. Ha a gyerekek nem mozognak annyira, akkor 1/40 és 1/60 saccra, de lehet, hogy inkább 1/60 és 1/80 kéne minimum az éles képekhez. Bár lehet idővel úgyis a mozgó gyerek lesz a szűk keresztmetszet, és 1/100-1/125 kell minimum
- add hozzá, hogy az egyik f1.8 (rekesz 2.2), a másik meg f2.8, közel 1 FÉ amit a Sigmánál zajban kéne kompenzálnod.Hardveraprón és Index fórum Fotós Adok-veszek apróján elég élénk m43 használt piac van, 20 és 45 gyorsan meglenne, de 25-ös is talán egy héten belül.
Ati3x: a 10 f2.8 egy dSLR obi, adapter nélkül is fél kiló fölött van és marha nagy; teljesítményben pedig a tesztelők nem voltak túlzottan elragadtatva tőle, bár inkább a szélek miatt, ami itt lehet, hogy képkörön kívül esne. De inkább az, hogy ez már ekv. 20, szélesebb jobb lenne.
Ismétlem, a Pana 20-as AF-je egy modern vázon (a PL3-hoz képest EM5-tel sokat gyorsult), amíg a Nap még nem tűnt el a horizont alatt, bőven elégséges. A gondok sötétben vannak, hogy huntol 2-3 teljes oda-vissza kört, aminek darabja 1-1.5 s, és még akkor se biztos, hogy fókuszt fog. A 17-es 1 s alatt vagy talál valamit vagy nem, de az meg a becsillanások miatt szívás éjszaka.
45 alá a 15 kissé nagy űrt hagy. Vagy 20-45 vagy 14-25-45, szerintem.
Szerintem próbálj ki egy sima 40-150-est, amilyen olcsó, még ha nem is jön be és továbbadod, a svéd árak mellett, egy hamburger árába fáj csak
Az egy egészen korrekt obi, árához képest meglepően jó. Repnapon meg úgyis rekeszelsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.6"FHD - Ryzen 5 7520U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4432, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az egy egészen korrekt obi, árához képest meglepően jó. Repnapon meg úgyis rekeszelsz.