Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen ezek között már vannak haladó opciók. Az említett csomag #53, ami az enyém utódja, szintén dolby atmos home cinema és gémre van összeállítva mint írtam. Tudom sokan fétisnek érzik, de láttam alapoktól mire jutott egy kőműves srác egyedül, ez volt az álma. És upgrade lett belőle, így mi is jól jöttünk ki #59 zenét is szeretem, így tuti audiofil vagyok
-
bteebi
veterán
Pár Klipschet én is hallottam még vagy 15-20 éve. Nekem akkor nagyon tetszettek (valami régi bookshelf, meg talán 2 nem is RP szériás álló hangfal), bár majdnem mindenki így lenne vele, aki nem nagyon hallott még komolyabb rendszert (mint ahogy akkor egyetemistaként én). Mert amúgy a Klipscheket zenére nem nagyon szokták ajánlani, bár van, aki arra is szereti. Házimozira viszont sokan nagyon szeretik, mert kifejezetten dinamikusak.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Abszolút nem az ezomezo kategóriáról beszélek, nyugi nincs speckó kábelem sem. Ugyanakkor hallottam komoly Klipsh szettet, nem számítottam rá, hogy milyen ereje lesz. de nyilván nem volt keret a vezetéknél, 2 mélyládán és a betáp is olyan vastag szőtt nagyonkígyó, amiből az átlag hardveraprós még ma is vesz egy komoly pc-t +64GB ram tartalékba. És ja, jól viselkedett műsor alatt a pakk. De a szoba is elő volt készítve.
Stúdió cucc számomra felesleges. Vinnél két ilyen picikét abba a szobába és szerintem a nagy denon és 11.2 maradna, pedig árban közelítenek. Nyilván fantasztikus lehet ez is a saját kategóriájában. Ha pl a lányaim zenesulit választanak, biztos áldoznék rá. Szívesen indítanék rajta pár különböző műfajt az visszaadná az élményt. És van akinek megéri, igen. Megértem.
#64 Synthwave
Úgy kapcsolódik, hogy én is hiszem amit hallok és viccesen magas árkategóriák röpködnek, ha egy kicsivel jobb minőségről, vagy újabb modellről lenne szó akkor meg beindul a magic, pedig már 1-2 generációval korábban is rendben volt pl a dolby atmos etc.. Erre értettem, hogy otthon, megoldhatod, lassan, gombokból elérhető a közép és magasabb kategória is, de biztos én voltam szerencsés, hogy ezért lehajoltam, egy jelképes összeget fizettem érte és minden nap hallhatom.Írtam is róla, ez már nem 4/8K képes, nincs BT/Wi-Fi vezérlés mobilról, na bumm.. de van ezer bemenet, megoldom. Azelőtt ilyen LAN-os kétpálcás bazárokkal gatyáztam, egy normálisabb szett vagy füles többszörösébe kerül.
-
-
Dare2Live
félisten
"ha azok ténylegesen be vannak járatva és minden tartomány működik"
Van a denon, hifi, evvel a kábellel jobb a hangja... ezoterikus világon kívül egy másik világ is a professzionális audioé ahol ha odaírják pl hogy 36 Hz - 20 kHz (± 1.5 dB) akkor az annyi, szobához kalibrálja magát a mikrofont oda rakd ahol ülsz... rdemes legalább a brossúrát végignézni. [link] -
Nagyon szépen be lehet ezeket konfigolni. Igaz ott a szoba is úgy lett felkészítve, csövezve, szűrő etc. Nálam egy Audyssey Room Calibration volt hasznos, de ez tartozék azt hiszem
#60 Dare2Live
Alap dolgokra gondolj, falak minősége, bútor egy komolyabb mély buta rezgéseket okoz. Nálam zenefogyasztás megy, megállna egy jó stereo-nál is az egész, ha azok ténylegesen be vannak járatva és minden tartomány működik. De most ez van, ezt kell szeretni és nem rossz dolog a dolby, főleg ha akad mély is.# Synth
Azt akartam ezzel mondani, hogy soha sem fertőzött meg igazán ez a dolog, de egy lerúgott ócskavas, ami normális álló sugárzókkal és egy leírásod szerint "vintage" szinttől némileg magasabb kategóriás pl 7.1 erőlködőből áll, összehasonlíthatatlan előrelépés bármely "gamer" ligához mérve.Árban meg lehet kedvezőbb, hogy ON legyek. Az enyém talán annyit sem ér mint a rog füles, vagy amit a hsz-ekben berajzoltak de azért bátran rányomom a PS5 Pro-t, aktuális hw-t vagy bármit. Az igényeken elég sok minden múlik
-
válasz
Synthwave
üzenetére
Ezt úgy képzeld el élőben, hogy vezetékek falba építve, szett bekötve. Összes Sega és Sony konzol kapcsoló üzemben egy OLED tévén. Feleségem uncsijánál kipróbáltam párszor. Előző hang csomag hozzám került (kombiba nehezen fért bele), az is denon és egy jó 7.1 szett, de a hdmi már nem tudja a 4/8k-t így mennie kellett. Pár óra alatt beállítod, egész jól szól az aktív sub miatt bármilyen forrással, egy mezei irodában, de a szoba akkusztikával még foglalkozni kell. Ezen kívül egy akg agybadugós és pár tone infinim volt az elmúlt 10 évben használatban
-
ROBOTER
addikt
"Monitorozáshoz (pl. hogy énekes hallja magát felvétel közben) mindenképp zárt fülest."
Szó szerint ezt írtam le:
"Felénekléshez vagy olyan hangszeres játékhoz, amelyhez kondenzátormikrofon kell, csak zárt."
???
"A nyitott füles zenehallgatásra jó, stúdióban nem annyira hasznos."
A stúdiózásnak elég sok fázisa van. A produceri munka, a mastering stb. A produceri munka sokszor olyan helyszínen történik, ahol nincs lehetőség monitorra. A mastert pedig nem csak monitoron, nem csak fejhallgatón, hanem sokszor monó hangdobozon is ellenőrzik, hogy "univerzális" legyen a zene. Az emberek 90%-a mobilon hallgat zenét.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Inkább egy autót vegyél nekem születésnapomra. Nem kell túlspilázni, ennyiből kijön egy első genes, nem nagyon lerúgott, NA spec MX-5, az jó lesz szerpentinezni.
Csak egyszerűen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy meg kell a bánatnak 11.2-es házimozi. Inkább valami vintage Sony amp (mondjuk egy TA-F555ESG), a meglévő Pioneerekkel és valami vintage Pio szubládával.
-
bteebi
veterán
Nagyon egyszerű! Sehogy.
Az már tényleg kifejezetten sok. Azért nem szakad le tőle az ember feje (kapásból), de egy hosszabb hallgatózás után valószínűleg többeknek lenne izomláza.
Nekem LCD-3, meg talán X volt a fejemen még jópár éve egy kevés időre, de a kiváló hangjuk (vagyis leginkább az LCD-3-é) mellett az maradt meg belőlük, hogy baromi nehezek. -
-
cucka
addikt
Keveréshez általában stúdió monitort használnak/preferálnak, jobban működik erre a célra, mint a füles.
Monitorozáshoz (pl. hogy énekes hallja magát felvétel közben) mindenképp zárt fülest.
A nyitott füles zenehallgatásra jó, stúdióban nem annyira hasznos. Ezért van az, hogy a stúdió célra gyártott fülesek többsége zárt. -
bteebi
veterán
A planár mágneses fejhallgatók nem szoktak olcsók lenni, szóval lehet "jogos" az árazás. Meg valószínűleg tényleg elég jó lehet a hangminősége.
#45: Tetszőleges Audeze fejes pár óta használat után szerintem kb. eltörné némely gamer nyakát, olyan nehezek.
Meg azért az LCD-GX tényleg más árkategória. Még akkor is, ha minden bizonnyal vannak attól is érdemben drágább headsetek is. -
4nick8
őstag
Évek óta van hasonló:
-
bteebi
veterán
Gamer <> audiofil <> high end. Ettől függetlenül lehet jó cucc (HIFIMAN, planár mágneses driverek not bad at all, sőt!), bár valószínűleg feleannyit se ér, mint amennyit elkérnek érte. Persze ez tulajdonképp rendben van, hiszen gamer cucc.

-
Sinesol
veterán
Ez a Sennheiser veil dolog még abbol jött, hogy anno a két versenytars ( Akg és Beyerdynsmic) visitott, mint a kismalac, a Sennheiser meg neutralisabb volt. A magaskiemelés részletesebb hang benyomasat keltheti, ha utana felteszel egy neutralisabb fejest, az kevesbe tünik reszletesnek, tisztanak, miközben valojaban a magaskiemelés nem ad nagyobb reszletességet, csak egy olcso trükk.
-
Mindkettőnek van létjogosultsága.
A zárt izolál, nem zavarod vele a veled egy szobában lévőket és ők sem téged.
A nyitottra ez nem igaz, viszont nyilván még mindig halkabb kifelé, mint egy hangfal. Tehát pl este nem fogod felverni vele a két szobával odébb csukott ajtó mellett alvókat, vagy felidegelni a szomszédot. -
-
Egon
nagyúr
A studio fejesek tudtommal általában zártak (legalábbis az én AKG Studio fejlhallgatóm ilyen). Ahogy a gémer fejesek is általában (nem biztos hogy a családtagok nem kapnak agyf*szt, ha folyamatosan hallják a "Double Kill!", "Multi KIll!", "Rampagne!" kiáltásokat, ha valaki UT-zik...
).
Ez meg nyitott. Szóval kb. a nagyot akart markolni, de keveset szakított kategória. -
Nekem valami "Sennheiser veil" rémlik a fórumokból, de lehet, hogy az csak az audiofil zanza arra, amit írtál?
Mindenesetre ha valaki megveszi a 650-et és utánaolvasás nélkül beledugja az első megfelelőnek tűnő aljzatba, az jó eséllyel csalódni fog benne, és ez nem a fejhallgató hibája lesz.
Na igen, én pl havonta néhányszor veszem elő a HD 650-et, amikor tudok nyugodtan, odafigyelve zenét hallgatni, és a környezetemben sincs semmi zavaró. Napi használatra meg ott van a zárt AKG K550, aminek nagyon szeretem a hangját.
-
ROBOTER
addikt
Nem a háklisságon van a hangsúly, hanem hogy egy nyitott fejhallgató 300 Ohm impedanciával.
100 mW teljesítményhez 5,5 Veff (15,4 Vp-p) kell.
A legtöbb zárt fejhallgató 30 Ohm környékén van. Ehhez bőven elég 5Vp-p 100mW-ra, ami az USB-ből is kihozható minden trükk nélkül. Persze sok kivétel van, én is használok sokszor egy 80 Ohmosat.
Visszaolvasva a hozzászólásokat, össze vissza vannak keverve a nyitott és a zárt fejhallgatók. Ezt a kérdést azért a gyakorlatban nem tudod mindig úgy megközelíteni, hogy megkapom-e nyitottban vagy zártban azt a hangot, amit szeretnék. Legtöbbször az dönt, hogy a környezetem / felhasználási módom egyáltalán megengedi-e a nyitott fejhallgató használatát.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Fele ennyiért valami esetleg? Az reálisabb és jóval észszerűbb összeg volna az esetemben.
-----------------------------------------------------------------
(#29) wasd.hu: Nem tudom, nem ástam magam bele jobban soha az audióba, de szerintem 1-2 hét célzott kutatással és mérlegeléssel tudnék találni olyat, amire a finnyásabbak is azt mondják, hogy megteszi.
De az is lehet, hogy csak vennék egy T5s szubot a R1700 BTs páromhoz (még jó hely is lenne neki, mert sokkal keskenyebb, mint a sima T5), 30-40 körül valami egyszerű iFi DAC-ot + két asztalra satuzó kart a sztereó dobozoknak, a maradékból meg restauráltatnám az Onkyo TX-7530-amat. Pioneer CS-E420-ek vannak mellé, még az eredeti membránnal, és bár nem vagyok nagy perej a témában, de ez a kombó eléggé jól szólt, főleg ahhoz képest, amennyiért vettem.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Annyira nem tűnnek nehéznek, de ennyit soha nem adnék egy fejhallgatóért, főleg, mivel alig használnám (billentyűzetért viszont igen; azt hétből hétnap minimum 10 órát vagy többet püfölöm). Plusz ha lehet választani, akkor inkább earbuds, az legalább tuti semmennyire nem fogja szorítani a fejemet, ami ugyanúgy megfájdul majd tőle. Szóval a nagyon plafon az mondjuk egy clear házas Sennheiser Pro Audio E 40 PRO, egy Gen 2-es, kékházas Shure SE215 vagy valami efféle lenne (nem magyar forrásból), de igazából még ez is sok erre.
Ennyiből egy normálisabb desktop hangrendszert raknék akkor már össze.
-
Sinesol
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az olcsobb hifiman planarokbol nehezen. Nem lesz jelentősen masabb, ha feltolod a mélyt, plusz van egyfajta sistergés a magasakban, amin nem segit semmi. Van az Audeze-nek gamer fejese, en ott keresgelnek, ha planar gamer kell.
Synthwawe: Egy Sennheiser HD6xx-et, vagy 650-et probalj ki, az elég sima hangú, nem visitós, mint pl a Beyerdynamics fejesek, vagy az atlag gamer cuccok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szó szerint mindennel. Beleértve a fülbedugós motyókat Még egy első genes SS Siberiával is, pedig az igen könnyű, a párnái is kényelmesek, és a szorítóerejére sem mondható, hogy agypástétomot akar vacsorázni. A ligázás és prac warok alatt mindig egy élmény volt, hogy meccsek között nem kellett semminek a fejemen lennie.
Amúgy máig talán a kedvencem a Siberia V1. Filmezni vagy zenét hallgatni két tankerhajónyi fos süllyedőfélben, viszont játszani $$$. Csak hamar kontaktos lett, így odadtam egy spanomnak némi szotyihéjért.
Mikrofonból meg eddig az asztali Hama CS-463, a headseteken lévők soha nem jöttek be, valami minding nem klappolt.
No joke. A boltban vagy 800, de még az is lehet, hogy 1143 forin + ÁFÁ-ért adták, de három divíziót magunk alá tapostunk vele. Valakitől ingyen kaptam, sanyarú élete volt, a végén már itt-ott kis rozsda a száron, de valami baromi jól érzékelte a hangot. Volt, hogy 2 méter+ távolságról nyöszörögtem az irányába, de nem panaszkodtak a túloldalról azért, mert nem hallanak valamit. Meg nagyon az irreleváns zajokat sem vehette fel, mert voice activationt használtam hozzá, nem push to talkot, viszont nem rágták miatta a fülemet, tehát a fogadó felek nem lehettek nagyon elégedetlenek. Soha nem kötött le a gondolat, hogy mire cseréljem, szóval valamit mégiscsak tudott.
-
Dare2Live
félisten
Azt tudja valaki melyik Hifiman az alap? Nem mindegy, hogy XS vagy Arya Stealth vagy...
@Csandi
EQval nyitott fejesből is kicsalható érdemi basszus? Mert ha igen akkor inkább hangolás kérdése.
A fő gond itt, hogy a piacon lévő fejesek/füleseknél mindenhol V a hangzása van azt szokta meg mindenki -
Csandi
addikt
Gyúrok évek óta.
Basszus az immerzióhoz jó, irányokhoz és távolságokhoz kompetitív játékokba pont, hogy rossz mert elmaszkolja a közepeket. Illetve egy nyitott fejesnek nyilván nem lesz annyi basszusa mint egy zártnak mert ahelyett, hogy beszorulna a levegő ki tudod szökni. Ezáltal viszont pontosabb hangot ad. A beszoruló levegő általi basszus nem pontos hanem túlzó. Megszoktad, azért nem tetszik a nyitott, de rászánsz pár hetet és átáll a füled, aztán kihallasz olyan részleteket amiket a zárt túlzó basszusa miatt nem tudtál. És mint mondtam az irányok is pontosabbak lesznek.
-
-
Csandi
addikt
Volt Maxwellem (a 2 meg kb. 0 upgrade az 1-hez képest) a planar nyilván jó cucc de a fejes súlya meg gyári fejpántja borzasztó, el is adtam. (Pánt cserélhető tudom, de a fél kilós súlyán nem változtat.)
Meg egy open back fejes mindig jobb lesz mint egy closed ha nem zajos a környezeted.
Ha már planar akkor Hifiman XV ebben az árban. Vagy amúgy ez a Rog x Hifiman is valszeg hasonló, néztem pár tesztet, GadgetryTech a legmegbízhatobb és részletesebb sztem. Maxwellhez is hasonlítja a vidi végén többek között. (40 perces a teszt vidije, megnéztem, meg rajta kívül 3 másikat is)
-
Csandi
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
Sztem ha kicsi a clamping force, vastag a pad, nagy hely van a fülednek és könnyű a fejes akkor nem kéne megfájdulnia benne a fejednek.
Meg ha open back a fejes akkor be se rohad alá a füled a melegtől, szellőzik rendesen.
Nekem még az Audeze Maxwellen kívül nem volt olyan amiben fájt volna a fejem akár 12-16 óra alatt sem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jó nektek. Nekem még nem volt olyan fejesem vagy fülesen, amitől max 1-2-3 órán belül ne fájdult volna meg a fejem.
-
-
-
Csandi
addikt
Sokan használnak studio fejeseket gamer fejes helyett mivel jobb játékra az imaging és soundstage miatt, ergo pontosabban be tudod határolni az ellenfelek lépéshangjainak irányát és távolságát. Emellett zenére is nyilván jobbak mint egy gamer cucc. Na ezt a réteg célozza meg ezzel az asus és hifiman terméke.
Hozzátenném a 120ks ára ERŐSEN kompetitív, én azthittem sokkal drágább lesz. A mikrofonja mondjuk hulladék az nagyon szomorú.
Eddig kb. ezek voltak a bestbuyok árkategóriánként növekvőbe:
HD560 S - 40-50k
DT 900 Pro X - 70-80k
HD490 Pro - 120-130k
Arya Stealth - 260k
Ezeknek ugye nincs mikrofonja, tehát azt még pluszba lehet rászámolni, meg legalább egy dongle dac nem árt nekik.
Most ez a hírben említett modell befurakodott a 120ks árkategbe, de van mikije és jár hozzá DAC, hozza játékra kb. amit a 490 és zenére is. A tuning persze ízlés kérdése, a 490 neutralabb a hifiman megosztóbb, de hát lehet EQ-zni.
Illetve a Hifiman Planar, ami jobb szokott lenni és drágább. Viszont nehezebb is, kényelemre a 490 vszeg jobb.
(Ha valaki a füleseket szeretné inkább akkor budgetban a Simgot EM6L még mindig elég erős versenyző, drágában meg a Kiwi Ears Astral az egyik legjobb választás ha pusztán csak a kompetitív játékbeli teljesítményt nézzük)
-
Wow ez ilyen szakmai highend topik? Nem is értem az Asus mit szeretne ezzel
-
Sinesol
veterán
Hát, a Hifiman alap nem ad tul sok bizakodásra okot, egyrészt nem tul megbizhatóak a drivereik, cserébe eléggé visitósak, mélyhiányosok is.
-
wwwgomba
csendes tag
miert van tiltva a fenykep FB-n?wtf gyerekek vagytok?.....itt van a Cyrix
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Éjszakai műszak
- Projektor topic
- Gumi és felni topik
- Képregény topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- MSI MAG 27C6F RapidVA / 180hz / 0.5ms FHD (015)
- GIGABYTE RTX 5070 12GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ZOTAC RTX 5070 12GB GDDR7 Twin Edge - Új, Bontatlan - Eladó!
- Apple Watch S11 46mm - fekete, full doboz - Apple garancia (106)
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az már tényleg kifejezetten sok. Azért nem szakad le tőle az ember feje (kapásból), de egy hosszabb hallgatózás után valószínűleg többeknek lenne izomláza.

amugy van kutyam
miert van tiltva a fenykep FB-n?wtf gyerekek vagytok?.....itt van a Cyrix