- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebipayne
tag
Sziasztok! Új vagyok a micro 4/3 témában. Filmezéshez néznék DSLR-t vagy tükör nélkülit ebben kellene a segítségetek.
Meglepően jónak találtam a Panasonic GH2-jét videóra, meg szépek az új hack-ek is, csak van vele egy problémám:Szinte biztos, hogy minőségibb Canon EF bajonettes obikat akarok majd venni. és az a gond a GH2-vel, hogy egyelőre nincs olyan EF - micro 4/3 átalakító ami átvinné az objektív adatait a vázra, hogy rekeszelni lehessen. Szóval ha van egy modern EF-es objektívem, akkor 2 lehetőségem van: Vagy egy Canon vázon lerekeszelem és utána átrakom egy sima átalakítóval a GH2-re és csak azon a rekeszen tudom használni, vagy pedig az egyetlen működő elektronikus rekeszelő a Redrock livelens MFT de horribilis pénzt kérnek ezért a kis pitiáner tudású átalakítóért.
A kínai meg egyéb "ál-blendés" bajonett átalakítók nem érdekelnek, mert szerintem tönkre teszik a bokeh-t, az objektív eredeti blendéjével szemben.
Szóval valaki tud erre a rekeszelésre valami faja megoldást?
Másik: Ha jól néztem utána, akkor videó módban nem 2x-es hanem 1.86x-os a GH2 szorzója. Ez talán már eléggé elhanyagolható különbség az APS-C-hez képest.
Szerintetek mennyire lenne jó alapobjektívnek egy 35mm-es obi micro 4/3-on? Nagyon telés lenne már? (kb. 65mm kisfilmes értéken videóban)
Samyang / Rokinon / Walimex 35mm f1.4-et néztem ki erre a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- ÚJ, GARIS gamer egér Spirit of GAMER Xpert M800 13 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest