Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eeXaa

addikt

...nos... nállam az elmúlt egy hétben paradigma váltás zajlott le, úgy a fényképezéről általában...
    ...persze ez csak, számora mint, hobbista, átlagfelhasználó, jelent sokat, azt teljesen el tudom fogadni, hogy egy pro-nak teljesen mások az igényei, munkamódszere...
    ...de sőt! odáig mennék, hogy maga a fényképezésre sincs, igazából szükségem... elterjedésének okát pedig abban látom, hogy régen azért lehetetlen lett volna mindenkit ellátni elegendő nyersanyaggal, és tulajdonképpen, csak napjaink, a digitális technológiája, full hd, 4k, "filléres" elterjedésével jött el a valódi kánaán...
    ilyen téren pl fuji retro kapálódzása, még röhejesnek is tűnik, mivel egy levitézlett korszak igényeihez próbálja a komolyabb amatőröket visszavezetni, mintahogy az eltévelyedett gyerekeket szokás..

...eddig úgy gondolkodtam, hogy a video egyfajta plussz, amivel ha úgy adódik rövid snitteket rögzítek, merthogy máméne, hisz a pana kiemelkedően jó a videóban... stb.. meghát mozgókép.. ugye....
    ...érdekes volt a múlt hétvégén egy baráti összejövetelen csak videóztam, és ahelyett, hogy mindenre sokkal jobban figyelnem kellet volna, pont az ellenkezője történt... prefókusz oszt start... "teljesen az eseményekben tudtam lenni" nem mint a fényképezésnél ahol folyton azt kell lesnem, hogy mikor történik valami, és hogy emiatt, senki sem oldott, vagy nem úgy cselekszik, ahogy, azt normál esetben tenné...
    ...nemrég sokan kiálltatok a jpeg jogosultsága mellett... most én odáig mentem, hogy gyönyörű fhd snapshoot-okat vágok ki vlc-ből, szóval ennyit a szerkesztésről.....
    ...Mégegyszer, mindez rám vonatkozik, most barátkozok fejben az egésszel, de mindenesetre, hogy a nagy gyártók mennek a 4k felé, plussz nem egyszer hallottam hogy ez a jövő...... hát elgondolkodtam.... :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák