Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scarabaeus

    őstag

    válasz |AP| #41543 üzenetére

    Az Antarktiszra tényleg nem optimális, bizonyára (mondjuk oda én magam se lennék az :) ). Olyan irgalmatlan nagy verőfény nem volt, amióta megvan, de valamennyire sütött azért a nap a hétvégén, és nem volt gond a kijelzővel. A kerék mechanikája épp megfelelő, nem egy gondolatvezérelt labilis valami, érezni lehet a négyirányú billentés és a forgatás különbségét.
    A 12-32 persze a 12-es kezdés miatt nagyszerű, ráadásul nagylátószögön is rendben van a képszél, de még a sarok is. Ennek igen örülök. Az objektív maga palacsinta létére mechanikus zoomos, és mechanikusan is kerül munkára kész állapotba a palacsintaállapotból, teljesen korrekt. Picike létének és a nagy ujjaimnak ellenére egészen jól el lehet boldogulni vele, az objektív alatt is alátámasztva. Ez is kap majd csuklószíjat.
    A wifis távvezérlésnél, amikor próbáltam, olyan 1 mp késést vettem észre a telefon képernyőjén (exponálásnál nem volt ilyen késlekedés). Az viszont, hogy nemcsak egy távkioldó, hanem teljeskörű távirányítás, tetszett, bár inkább a kihajtható kijelző hiányán segít majd (pl. öszefogott lábú állvánnyal magasra tartva, szakadékba kitartva stb. trükkös lesz :) ). Ha már a normál, rádiós kioldómat nem használhatom pl. gömbpanoráma készítés közben, az arra is jó lesz. Persze miután egy DMW-TA1 a GM1 számára is lehetővé teszi a Samyang állványon való használatát. :)
    Ugyan a dpreview mutatta, hogy a gép által generált jpeg dinamikatartományára tényleg hatással van az iDynamic beállítás (szemben a GX1 hasonló beállításával, aminél semmi ilyet nem mértek), de nem hiszem, hogy érdemes lenne azt használni, a grízes kék ég után szépen visszaraktam a high beállításból.

    Quoth the Raven "Nevermore."

Új hozzászólás Aktív témák