Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Egérpad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Valami front volt Magyarországon, amíg távol voltam? ~500 hsz, de jó részénél nem tudtam eldönteni, hogy nevessek vagy sírjak

Még jó, hogy ezt a hsz-t megtaláltam. Megyek, bár inkább csak 18h körül érek oda. Munka megvárt, szabi alatt is gyűlt rendesen...
Mercutio
TayRol
Studi
Freddy76
Juszt
rbalint88
.mf (~18h)Cuccom még mindig az, mint régen: PL3; kit 14-42 + Oly halszem adapter; Pana 20; Oly 40-150; illetve pár manuál üveg, Minolta MD 50/2, Tokina 28/2.8, meg egy Fujian 35/1.7 cctv-lencse.
-
Gondwana
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Belterjes piac itt ez a topik! (Majdnem, mint a pénzügyesek...)

-
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Szerencsés voltam, mert lázas vagyok és itthon vagyok, neki meg nagyon kellett tehát jött.
Mondtam neki hogy 1: nincs több eladó gf2 a piacon most,2: ez a legolcsóbb,3: küldtem róla képet így néz ki ahogy kinéz, 4: ha gondolod fizesd ki hazafelé is a buszjegyeket, elpocsékoltál 2-3 órát az életedből, és meg felsétálok és 10 perc múlva alszom.Elvitte.. Hozzáteszem vicc áron.: GF2+pótakksi+váztok+4gb SD, doboz sallang: 27k
-
törölt tag
Mindig tanulok alkura való hivatkozást.
"Régen nem kellett a buszra jegy, és legalább a 2 jegy árát engedjem el"
Oké ha ettől jól alszol. -
madgie
titán
Végre egy Lumix váz, ami fekete dobozban figyel. Legelső digitgépem egy Pana LC33 volt, gyönyörű fekete dobozban figyelt arany feliratokkal, egyszerűen csak éreztem a KELL érzést, mikor megláttam... a helyi vasbótban még aznap odacaplattam vele a Cetelemes ügyintéző elé. Kerek százezer forint volt

Ezt a fekete dobozos érzést azóta sem éreztem egy Panasonic váznál sem, még a "külsőleg szerelem" kategóriás Pana L1 is ocsmány egyen-szürke kabátban költözött be hozzám.
Csak hogy szemléltessem: ilyesmi volt a doboz. (tudom, pikszinfóóó
) -
FEDman
addikt
Ehh, nem értem mit csinálok rosszul, hozzám még sose állítottak be két ilyen szatyorral..

-
schawo
titán
Nekem meg mind kell. Én nyertem

-
MLaca
őstag
senki nem kap semmit. (pont).
-
b.vr
őstag
Én meg az új 14-140est.
Aztán ha szép lassan mindenki beír, MLacának nem marad mit tesztelnie...
-
MLaca
őstag
-
FEDman
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Korábban felvetettem már, hogy lehetne csinálni egy külön topicot "Kinek nagyobb a szenzora?" címmel.
Na, ennek ez lehetne a nyitóképe!

-
TayRol
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
én nem viszem az x10-et, dobozában várja az új gazdáját. majd freddy huszasa ott lesz helyette.
-
válasz
xtremetuning
üzenetére
miért, a gxr-t láttad?!

-
xtremetuning legnagyobb örömére szeretném bejelenteni, hogy ha minden igaz, akkor fujifilm x10...

b.vr: a 17/1,8 mellett konkrétan semmi értelme, hacsak nem szuper pici fillérekért adják. mondjuk akkor meg hirtelen érdekes lehet. kár, hogy... wait for it... már van olyan, a 15/8.
-
FEDman
addikt
Kevésbé jól informált emberek rendszeresen meg is szoktak lepődni, hogy jééé, ennek olyan hangja van, mit egy "igazi" fényképezőgépnek...

-
b.vr
őstag
Olympus 15mm f/2.0 patent.
"Egami spotted a new Olympus patent describing a 15mm f/2.0 lens. It’s quite an “unusual” focal length and I don’t think this lens will make it into mass production. Anyway, you never know…GX7 and Olympus 12-40mm patents now became…real products
"Hát igen, amikor olvastam és elgondolkoztam szeretnék-e ilyen objektívet - és hát nem mozgatott meg igazán, de nem kizárt hogy mást meg igen

Viszont egy másik hírből: "The camera and lens (mármint: e-m1 & 12-40/2.8) will be announced on September 10 at 5-6 am London time!"
Ja, és nekik is feltűnt hogy a Tamron 14-150ről jó ideje semmi infó - asszem benézek a kommentek közé hátha van valami infó.
Azért ha lesz ilyen, mondjuk a többinél jobb ár/érték arányon, azért az nem lenne rossz
-
Studi
veterán
válasz
BiriBum
üzenetére
Hanem mi van bennük?

szerk: feltételezem sosem fogtál még milc vázat a kezedben. Ugyanúgy van bennük zárszerkezet, mint a DSLR-ekben, csak tükör, és az annak felcsapásához (már amennyiben felcsapja, lásd Sony SLT) szükséges mechanika hiányzik.
Néhány újabb milc már tudja az elektromos zárat, de a kiolvasás lassúsága miatt nem tökéletes még ez a technológia (lásd rolling shutter). -
BiriBum
őstag
Az Oly/Pana gépeknél amúgy én személy szerint nem hallok rendszeres zárcserékről, ezzel kapcsolatos problémákról.
Ez eléggé érthető, mivel nincs bennük a hagyományos értelemben vett, mozgó alkatrészekből álló zár, tehát nincs mi elkopjon, nincs mit cserélni, max az elsütőgomb kis érintkező kapcsolója kophat (az se biztos, hogy mechanikus). Tulajdonképpen a zárelsütés a szenzor ki-be kapcsolgatásából és pixelszintű kiolvasásából áll.
-
rbalint88
veterán
Jó kis obi, általános célokra talán elég, még egy tele elfér mellé, meg fényerős objektívek. A teleobi az 55-200 vagy 55-300 szokott lenni. Még valami 30-35 körüli fényerős fixnek lenne értelme, Samura azt hiszem 30/f2 van, ami árban sem vészes emlékeim szerint (70k körül újonnan).
-
scarabaeus
őstag
-
Studi
veterán
Nem szabad az exposzámra hagyatkozni. Valóban valamilyen szintén méri azt, hogy mennyit volt a gép használva, de párszáz expo a Szaharában többet ront az állapotán, mint tízezer egy stúdióban.
Ami fontos, hogy le kell szedni az objektívet, bele kell nézni: atüköraknagép belseje legyen száraz, tiszta, por és piszokmentes. A finom szerkezetbe kerülő por az, ami meg tudja enni, vagy a párás, nedves környezet. Ha ennek nyomait látod, akkor érdemesebb másikat keresni. Bár NX11-ből nincs nagy választék, az is biztos. :-)Az Oly/Pana gépeknél amúgy én személy szerint nem hallok rendszeres zárcserékről, ezzel kapcsolatos problémákról. Annyira nem öreg a rendszer, és nem is profi, hogy sokszázezer expos gépek legyenek, de pár 10ezret már sokuk megélt. Samsung ritkább itthon, nemigen lesz senkinek tapasztalata. Szép állapotú, 20e expo alatti gép bátran megvehető.
-
drr
őstag
Pár napja tapogatózom a témában, szóval ha lámának tűnik a kérdés, azért van, mert még láma is vagyok...
Hány expoig szabad megvenni? Szemezek egy NX11-el, írtam is feljebb, de a tulaj nem tudja megállapítani hányszor kattant a retesz... Ami biztos, hogy 2 éves és esztétikailag nagyon rendben van. -
drr
őstag
Használt MILC-nél is számít az expozíciók száma?
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Gyári vagy utángyártott akksi? Mert gyárival nekem nem csinált egyik váz se furcsaságokat, de az Oly E-PL1-ben elég furcsa jelenség volt, amikor merült az utángyártott.
Apropó, Olysok: egy srác az apródon hirdet BLS-1-es gyári Oly akksikat 2k-ért, ha valakinek kell tartaléknak, érdemes rámozdulni.
-
nord_
veterán
Köszönöm, ezek jó hírek!

(A 20 1.7 EP2-n csinált olyanokat, hogy nem volt hajlandó random módon, néhanapján fókuszálni...) -
nord_
veterán
Urak, az Oly 17 1.8 és 45 1.8 hogyan viselkedik Pana vázon? Minden flottul megy? (Nem véletlen a kérdés: anno, Oly vázakon a 20 1.7 produkált érdekes dolgokat...)
-
törölt tag
Nekem csak G3 40-150 van, vagy mellé Helios is akad. Vagy ugyanez csak GF2 alapokon.
-
Mercutio_
félisten
Mi vagyok én, konnektor?
azér' lett meghirdetve, hogy hátha leszünk páran, nem kell ülön engedélyt kérni, max. néha a jelentkezők nevével frissítve beírni a hsz-t újra.Tayrol: X10-et hozhatod, kíváncsi vagyok a kis gyöszre, meg majd jól összefogdossuk a szíros kezünkkel, hogy nehezebb legyen eladni

-
Mercutio_
félisten
Korsó sörnyi minnitali szeptember 5 (Csütörtök) Erzsébet téri Fröccsterasz 17:00
A Freddytől kapott táskát viszem vissza, de gondoltuk, ha már összefutunk hátha másnak is van kedve arra vetődni.
Nálam lesz G3+14/2.5+20/1.7+45/1.8+45-150+mFT közgyűrűsor, ha esetleg valamelyik érdekel valakit -
Studi
veterán
Ha ismerkedni szeretnél a milcek világával, és nincsenek olyan terveid, hogy egyből egy zsáknyi objektívet veszel hozzá, akkor jó vétel annyiért. A későbbi fejlesztések szempontjából nem a legtökéletesebb, egyelőre a Samsung NX vázakhoz kisebb az objektív/egyéb tartozék választék, de egyrészt ez idővel bővül, másrészt pedig ha már látod, tudod mit szeretnél, és rendszert váltasz, ezen a gépen nagyon keveset fogsz bukni, közel ennyiért szerintem még jó ideig eladható lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Router gondok
- One mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Energiaital topic
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az azutáni FZ-20 eladásakor kerültem az indexre (scarabeus vitte el), azóta meg ismerjük egymást 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)