Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
a capture nx nekem is szívfájdalmam
, a mai napig abban fejezem be a raw képek feldolgozását. ezért is reménykedtem nagyon a nikon-féle mirrorless cuccokban, de sajnos a kikerült képből az már világosan kiderül, hogy nem lesz benne aps szenzor, sőt, kisebb lesz az m43-nál is.a képminőséges résszel is egyetértek, ám ez szerintem egy pillanatnyi állapot, ezért engem annyira nem zavar. egyrészt, tudok élni az e-pl1-gyel is, ha nem is örülök neki a d300 után (...
), másrészt, x év múlva úgy is megoldják a kérdést. persze lehet, hogy addigra a sony már iso egymilliónál tart sok dinamikával, és ugyanúgy bosszantani fog a különbség, mint most.a viszonylag univerzális megoldást részemről a lightroom jelentené, de eddig akárhányszor megpróbáltam átállni rá, hányingerem lett és töröltem a gépről. megőrülök tőle. előbb-utóbb azért csak sikerül.

amúgy nincs valakinek tippje, hogy hogyan lehetne következtetni a kikerült képből a szenzor méretére? van rajta valami, ami standard méretű és lehet becsülni? egy 1"-os szenzor már érdekes lehetne, ha cserébe a rendszer nagyon kompakt, a szenzor relatíve kiemelkedő stb. (végigolvasva a kommenteket, a csavarok alapján legtöbben arra jutottak, hogy 2,5-2,7x cropos lapkáról van szó, tehát megegyezik a korábbi szabadalmakban beadottakkal. az azért nem pentax q, szerencsére, erre már simán lehet lx-5/xz-1-et agyonverő cuccot építeni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, a mai napig abban fejezem be a raw képek feldolgozását. ezért is reménykedtem nagyon a nikon-féle mirrorless cuccokban, de sajnos a kikerült képből az már világosan kiderül, hogy nem lesz benne aps szenzor, sőt, kisebb lesz az m43-nál is.
), másrészt, x év múlva úgy is megoldják a kérdést. persze lehet, hogy addigra a sony már iso egymilliónál tart sok dinamikával, és ugyanúgy bosszantani fog a különbség, mint most.