Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz hegyimorc #2430 üzenetére

a capture nx nekem is szívfájdalmam :DDD, a mai napig abban fejezem be a raw képek feldolgozását. ezért is reménykedtem nagyon a nikon-féle mirrorless cuccokban, de sajnos a kikerült képből az már világosan kiderül, hogy nem lesz benne aps szenzor, sőt, kisebb lesz az m43-nál is.

a képminőséges résszel is egyetértek, ám ez szerintem egy pillanatnyi állapot, ezért engem annyira nem zavar. egyrészt, tudok élni az e-pl1-gyel is, ha nem is örülök neki a d300 után (... ;)), másrészt, x év múlva úgy is megoldják a kérdést. persze lehet, hogy addigra a sony már iso egymilliónál tart sok dinamikával, és ugyanúgy bosszantani fog a különbség, mint most.

a viszonylag univerzális megoldást részemről a lightroom jelentené, de eddig akárhányszor megpróbáltam átállni rá, hányingerem lett és töröltem a gépről. megőrülök tőle. előbb-utóbb azért csak sikerül. :)

amúgy nincs valakinek tippje, hogy hogyan lehetne következtetni a kikerült képből a szenzor méretére? van rajta valami, ami standard méretű és lehet becsülni? egy 1"-os szenzor már érdekes lehetne, ha cserébe a rendszer nagyon kompakt, a szenzor relatíve kiemelkedő stb. (végigolvasva a kommenteket, a csavarok alapján legtöbben arra jutottak, hogy 2,5-2,7x cropos lapkáról van szó, tehát megegyezik a korábbi szabadalmakban beadottakkal. az azért nem pentax q, szerencsére, erre már simán lehet lx-5/xz-1-et agyonverő cuccot építeni)

Új hozzászólás Aktív témák