Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple MacBook
- Milyen alaplapot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bluetooth hangszórók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
Kitobi :-)
-
Messer22
senior tag
HI
Ha jól árazzák be, akkor elég kapós lesz. asszem 600 dollár a váz.

viszont a 25 1.4-es obi leica feliratos lesz, ami csak a magas árat fogja garantálni
szerintem jó gép, jöhetnek a fixek

-
FEDman
addikt
Igen, így első körben elég ütősnek tűnik. Persze korai még ítéletet mondani, de így szemre a szenzor hozza a GH2 teljesítményét. Ami meglepett, hogy ezen felül Jpeg motorban viszont mintha határozottan előrelépett volna a Pana a GH2-höz képest!

Az EVF-ig még nem jutottam el.

-
FEDman
addikt
Első körben ennyit a G3 szenzoráról:

Természetesen ezek még Jpeg-ek.
-
Messer22
senior tag
Pana G3
-
Messer22
senior tag
HI
G3
[link] -
törölt tag
Mini fotóalbum: Olympus EP-2 / Panasonic Lumix G 20mm F1.7 ASPH
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
A 20/1.7 nem tud követő AF-et (ez is milyen már...), vagyis videó alatt csinál valami hasonlót, de bizonytalan és képes rámozdulni a statikus képelemekre is, ami elég zavaró. Egyébként tényleg jó lenne, ha megtanulnám végre, merre kell tekerni, mert MF-fel elég jól elboldogulok amúgy, LCD-n is.
-
Messer22
senior tag
HI
Ez érdekes: http://www.43rumors.com/ft5-g3-with-lx5-grip-and-very-small-evf/
szerintem nyomi, bár csak ps

-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Videónál az a bibi, hogy ha elkezd mozogni a célobjektum (kölök), akkor elkezdem tekerni, szűk fél másodperc alatt ráébred az elektronyika, hogy csinálok valamit, aztán kiderül, hogy rossz felé tekertem. Így mire visszahúzom, addigra van másfél-két másodperc homályos, háttérre élesre állós rész a videón.
Persze tudom, meg kéne jegyezni végre, mikor merre kell tekerni

-
Szulita28
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az hagyján, de hétvégén először próbáltam MF-álni vele, hátsó LCD-n (mivel más nincs is). Katasztrófa volt. Nagyon vékonka a gyűrűje, és vmi baromi lassú áttétellel tekeri végig a skálán (sokkal hosszabb áttétellel, mint AF közben). Össze se lehet hasonlítani mondjuk az FD 50-esemmel az érzést.
-
nord_
veterán
Tudom, hogy nem a legfrissebb cikk, de hátha nem én vagyok az egyetlen, aki még nem olvasta:
http://www.bythom.com/compactmirrorless.htm -
FEDman
addikt
No de miből gondolod, hogy egy GH2 fölé pozícionált váz E-30 méretű lenne??

Attól, hogy kap egy komolyabb fém vázat, esetleg szigetelést, min 1/8000s záridőt meg egyéb finomságokat még nem lesz érdemben nagyobb.
Micro rendszerben nincs pl prizmás optikai kereső ami miatt elsősorban sokkal nagyobb egy E-3, E-30 a belépő DSLR-ekhez képest.
Az EVF meg nem foglal olyan sok helyet. A GH2 is úgy tud olyan kicsi lenni, hogy a pro Oly DSLR-eknél is nagyobb méretű keresője van.Így aztán szerintem egy minőségi beépített EVF-es micro váz se lesz nagyobb egy GH2-nél.
Sőt akár még kicsit kisseb is lehetne. Ha rajtam múlna a "pro" vonalat távmérős fél tégla formára álmodnám meg sarokba helyezett EVF-el relatíve kis méretben. Mindehhez gyárilag lenne kétféle opcionális markolat. Egy kisseb egyszerűbb, valamint egy nagyobb méretű komolyabb darab ami magába foglal extra akksikat is. Ez utóbbival már nagyobb nehezebb obikkal se lenne gond.
Szeptemberben jubilál a Pana, állítólag készül is rá valami finomsággal.

-
FEDman
addikt
Ez tényleg nem hangzik valami jól. Úgy fest most beigazolódik a rossz előérzetem.
Na de azért ne mondjunk még előre ítéletet, főleg egy rumor oldalon írtak alapján.
Titkon abban reménykedem, hogy mint minden újdonság eleinte túlárazott, de idővel azért minden a helyére kerül és talán itt is így lesz. Nem lepődnék meg ha év végéig teljesen átrendezné a kategóriáit a Pana. A G3 lehetne idővel a viszonylag olcsó belépő EVF-es modell, a GH2 beállna a G2 árszínvonalára és az év második felében pedig jöhetne egy igazi zászlóshajó, ami a GH2-vel ellentétben már építésben és funkciókban is alátámasztaná a magas árát.
Ez utóbbi természetesen egy fémvázas L1 like micro váz lenne beépített EVF-el és gyári minőségi opcionális markolattal.
Na de asszem megint kicsit előreszaladtam..

-
g3 infók -- qrva halovány, ha ez igaz. egész pontosan akkor már nem csak egy igazi gf1 utódot vár majd a nép, hanem g2 utódot is...

nem baj, nyáron viszont jön új oly pen, és nagy a titkolózás, remélhetőleg az már az új generáció tagja lesz.
-
válasz
Messer22
üzenetére
sosem volt e-p1-em, nem tudom, de nem hinném, hogy hatalmas különbség lenne, ha egyáltalán. megtanultam elfogadni az e-pl1-et olyannak, amilyen, élhető. cserélni inkább olyan vázra szeretnék, ahol van két jól használható tárcsa, beépített evf stb. de, ha most vennék valamit először, az e-pl2 lenne, az is biztos.
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
mármint a még nem is létező nikon mirrorless felé?
most is kacsintgatok, de egyelőre se híre, se hamva. 
-
bevetésen volt tegnap az e-pl1 + 14-150 kombó, még mindig jól szuperál. ismét rájöttem, hogy nekem egy ilyen szuperzoom kell, ha a tegnapi rohanásban is állandóan csereberélni kellett volna az üvegeket, megütött volna a guta. e-pl2-t asszem kihagyom, nem akkora különbség az e-pl1-hez képest (bár határozottan jobb).
-
FEDman
addikt
Kicsit próbálgattam a Tokina 135/2,8 obimat.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Szulita28
üzenetére
Sárga fal elég szivatós, évek óta emlegetem itthon, hogy legalább a plafont fehéren kellett volna hagyni...
Felpattintottam a frissen szerzett DCR-250-t a 20/1.7-re és egész kellemes kb. 1:2-es makró obi lett belőle
persze a kis tárgytáv miatt csak nyugis témáknál használható. -
Szulita28
senior tag
Mi van itt, behalt a topik?

Végre meg tudom nyitni a PL2 RAW-fájljait, és megtaláltam azt a képet, amiről írtam (sárga fal előtt embörök).
Az első kép a kieső jpg (ill. a RAW-ból állítgatás nélkül elmentett jpg, de ugyanilyen volt a vázé is), AutoWB, a második meg a RAW-fájlból WB-ecset alkalmazásával beállított WB (Bibble 5.2.2, szemfehérre mérve).
Elég szembetűnő a különbség.
-
Szulita28
senior tag
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Gondolkozz..
ez APS-C ezüstre fújva villanóval!!
csakis pro cucc lehet

-
FEDman
addikt
Ha jó fogás és sony szenzor kell..

-
FEDman
addikt
Normál esetbe mostanra minimum egy kocsmában mobillal lőt képnek ki kellett volna szivárognia, menetrendszerűen.

Ráadásul nagy valószínűséggel valójában nem 8-9 nappal bejelentés előtt, hanem gyakorlatilag hetekkel utána vagyunk. Értem ez alatt, hogy valószínű már rég kész a gép és csak a japán katasztrófa miatt halasztották el a bejelentést. -
-
FEDman
addikt
Ha ez igaz, akkor egész baráti lesz a G3 bevezető ára.
Kicsit parázok, hogy cserébe valami nagyon fájó ponton lesz valami visszalépés. Ilyen pl az EVF ami számomra egy elég érzékeny pont.
Mondjuk a G2 megjelenése előtt mikor még csak annyit lehetett tudni, hogy érintőképernyős lesz akkor is paráztam, hogy emiatt biztos elspórolnak majd egy két dolgot a vázról aztán szerencsére nem lett igazam és az érintőképernyő csak még jobbá tette a cuccot.

Még egy hét és kiderül..
-
azt már nem is mondom, amit thom hogan javasolt és tök logikus: ma már olyan érzékeny giro-szenzorok vannak például az okostelefonokban, simán lehetne digicambe is tenni, aztán fotózás után hosszas számításokkal ugyan, de jelentősen csökkenteni lehetne a bemozdulás miatti életlenedést. nem értem, hogy az ilyesmi miért számít űrtechnológiának 2011-ben.

-
válasz
Szulita28
üzenetére
az igazi az volna, ha egy 1 / (gyutáv * x) képlet szerint lehetne megadni x-et, és így egy, a fókusztávolság függvényében változó minimum záridőt. legalább +1 sor a firmware-ben, mégis, 10+ éve senki sem jött rá a gyártók közül. az ilyenek úgy felb@sznak néha amúgy, h szívem szerint eladnék mindent, vennék egy ricoh grd iii-at vagy ilyesmit, aztán másra költeném a maradék pénzem.
-
Szulita28
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ja hogy az AF??

Hogy is mondjam: amennyivel gyengébb (esetleg) az AF ilyen helyzetekben, 100x inkább "kompenzálja" a jobb képminőség.
Nyilván ez képzavar, de érted, mit akarok mondani.
Auto ISO. Persze, nem így van, ahogy mondod, legalábbis a gyakorlatban. De hogy mit/mivel/mennyire kompenzál (hol van a "kritikus" záridő), azt még nézegetnem kell. Vmelyik nap pont ezt próbáltam, h nehogy szabad téren, jó fények között (csak mert bemegyek az árnyékba) elkezdjen ISO-val bohóckodni. Stabilan alapérzékenységen tartotta.
Az igazi persze az lenne, ha meg lehetne adni egy min. záridőt, amit tartania kellene, és akkor teljes kontroll alatt lehetne tartani (Nikon-vázaknál így működik). -
Mercutio_
félisten
válasz
Szulita28
üzenetére
Lentebb még azt írtad pontatlanabb a GF1-nél kevésfényben az AF, "ezt most akkor hogy?"

Ami még eszembe jutott: Írtad, hogy Av-ben törekszik az optimális záridőre, itt azért van némi ISO-optimalizáció is? Úgyértem egy kb. (csak írok valamit) 1 / (gyutáv x 4-5) körüli érték fölé akkor megy, ha az ISO az adott fénymennyiség mellett alacsonyan tartható, nem rögtön felnyomja ISO1600-ra aztán a kását élvezheted 1/4000-en?

Új hozzászólás Aktív témák
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

persze a kis tárgytáv miatt csak nyugis témáknál használható.
Ez olyan játékfényképezőnek néz ki így ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)