Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szulita28

senior tag

válasz Parci #1578 üzenetére

Ez sztem erős túlzás.

Nagylátóban, ha jót akar az ember, csak gyárit szabad venni, ez egyértelmű; viszont (az egyszerűség kedvéért csak az FD-nél maradva) már egy 35 f2-nek is van értelme, főleg a 20-25e Ft-os árát nézve (24 f2-nek még inkább, de az aránytalanul drága). Az 50 f1.4 triviális választás, ugyanakkor (nekem például) szűk portréra rövid, emiatt egy 85 f1.8 is kellene, és kimondottan jól muzsikál(na) m4/3-on is. Ára megint csak a bőven elviselhető 30-35e Ft. körül mozog. Még a 135 f2-t sem zárnám ki teljesen, bár az itthon 70-80e Ft, és ekv. 270 mm, ami elég necces (meg a súlya, ugye). De én abban is látnék fantáziát a magam részére (vagy a Nikkor AI 105 f2.5-ödben ;) ).

A másik téma a makró. 50 f3.5-öt most hirdet Rabi Miki, 20e, a 100 f4-et én 40e körül vettem (az kicsit drága ennyiért, de szinte új). Az 1 db, 200e-es 45 f2.8 nem igazán alternatíva a makrózást kedvelőknek mFT-ben. 50 f2 adapterrel 110e körül, 35 f3.5 meg 70e körül. S. 105 meg 100e. Egy FD közgyűrű 3-4e Ft. Nem látom, h miért nem jó választás a manuális makró mFT-re.

Nyilván, a legjobb mindenben a rendszer obi, AF-szal, ill. kell egy olyan típusú mazochizmus, ami nekem van, a manuális cuccok iránt. De a Pana és Oly árait látva leginkább a hányinger kerülget sokszor.

Mindent egybevetve, sztem vannak értelmes objektívek az 50-es alapobikon kívül is szvsz, jelen választékot és árakat (is) tekintve. Ahogy írod is, amíg nincsen "kisebb, könnyebb, olcsó dedikált af-es verzió belőlük". Jelen állás szerint a fényerő-olcsó duóból csak az egyik teljesül az mFT-s objektíveknél. Persze, a fényerő mindig drága, de nálunk sajnos aránytalanul az (és nagyon esély sincs rá, h ez változzon..vagy igen?)

Új hozzászólás Aktív témák