Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
haarmaan
tag
Sziasztok a segítségeteket kérném. Eddig egy Panasonic TZ-7es kompakt gépet használtam fényképezésre és videózásra, amit eladtam. Szeretnék egy új fényképezőgépet venni magamnak és előrébb lépni. Már régóta szerettem volna egy olyan gépet, ami videózásra és fényképezésre is használható és jó képminősége van.
Három jelöltem van:1. Panasonic Lumix DMC-G3 (14-42mm)
[link]
[link]2. Panasonic Lumix DMC-GH2 (14-42mm)
[link]
[link]3. Sony DSC-HX100v
[link]
[link]Több kérdésem is lenne a gépekkel kapcsolatban:
1. A három gép közül melyik használható jobban videózásra is?
2. A GH2-ben van manuális videó mód is, és rekesz- és záridő-előválasztás videó alatt. Szinte minden alítható a videózás alatt. Ehhez képest menyivel butább a G3 videó módban mi az, amit nem tud a GH2-höz képest videózásnál?
3. Ha a GH2 és G3 nál a menüben bealítom a Digitális zoomot (csak a videó miatt) akkor hányszoros zoom tartományt tudok elérni a 14-42mm-es obijektivel úgy, hogy a Full HD felbontás még megmaradjon.
4. GH2 és G3 nál a normál Zoom tartományon túl a digitális zoom alatt működik a képstabilizátor?
5. Videokamerákhoz mérten kb. milyen kategóriájú Full Hd-s kamerákall veszik fel a versenyt a fenti fényképezőgépek?
6. A GH2 és G3 modelleknél több videót megnézve úgy vettem észre mintha sokkal kisebb lenne a mélységélesség, mint egy Full HD- videokameránál. Lehet ezt alítani valahol a fenti két gépnél, tudom egyáltalán növelni valahogy a mélységélességet videózás alatt?
Először a Sony gépét néztem ki magamnak de, most már inkább hajlok valamelyik pana felé. A Sony gép 120000-ft. Az alapcsomagban nincs akkutöltő, csak a fényképezőgépben tudom tölteni az akisit. Tehát kell venni egy plusztöltőt is a géphez, ez megint megdobja végleges árat. Úgyhogy ha mindent összeszámolok a Sony-hoz képest kb. 40-50000ft-al többért már kapható lesz egy G3 itthon. Úgyhogy nagyon a G3 felé hajlok.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest