Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem lehet mindent pénzben mérni, még ha sokan úgy is tartják. Szerintem a saját alkotás mindig nagyobb dolog, mint megvenni a készet - mármint, nyilván ha meg tudod oldani magad az adott dolgot. Itt ez abszolút nem tűnt lehetetlennek az elején, pont az a bajom, hogy egy ilyen régóta létező felhasználásra nincs egyszerű opensource megoldás. Pi meg amúgy is volt itthon, szóval minek vegyek még valamit.
-
-
-
-
Indulóár: 71 990 Ft
Annyiért legyen is gondtalan
(Idézek : "Azt hittem, ez egyszerű lesz
. Hiszen a Chromecast, Miracast 10+ éves dolog, minden is ismeri. Meg hát van csomó Github projekt erre, régen mindenki csinált ilyet,"..."Na, de minek ehhez kábel, hát biztos simán megoldható. Aha... (És ne kelljen hozzá venni semmit, az is fontos volt.)"Amúgy ja, inkább azt mondanám, hogy a Pi-ben a hálókártya USB-s. Viszont ez volt a legkisebb szűk keresztmetszet.
-
Rendszeresen streamelek 4k60fps anyagokat is (meg a telefon/laptop képernyőjét, meg képeket, stb) gondtalanul a projektorra, videót hanggal is közvetíti késésmentesen a bluetooth hangszóróra. Nálam a titok az Apple TV 4k... Ez való erre, itt megfelelő a codec választás, a buffer, a lipsync (hang szinkron bt esetén is), stb... (fyi: Pi 3-ban az USB és az Ethernet nem kapott külön BUS-t, egy van a kettőhöz (https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?t=162137)
-
-
laed
senior tag
USB-cucc megosztó is szóba jöhetne, de csak jópénzért van.
Amit láttam ingyenbe meg nem támogatja a W8.1 32bitet elvileg.
Nincs most még 1 felesleges gépem W10-el, hogy rátoljam... -
-
A GUI elég átláthatatlan. Hozzá kell adni a forrást, USP kimenetet, nem elég csak továbbot nyomni
(én is beszívtam
)
Milyen OS-en van a küldő és fogadó?Bejegyzásből idézve :
" legbutább RTP fogadó konzolra :cvlc -f --network-caching=1000 rtp://@:5004
(ha GUI-n vagy, akkor nem cvlc, hanem sima, és akkor van felület is - a cvlc a VLC parancssoros felületre kitalált része)"
És tesztelni lehet ezzel, mint stream feladó :vlc tesztvideo.avi --sout '#transcode{vcodec=h264,vb=6000,scale=1}:rtp{dst=vevő.eszköz.ip.címe,port=5004,mux=ts}' :no-sout-all
Kell képet adnia a vevő eszközön."Ha tesztvideo.avi helyett azt mondod neki Windowson, hogy screen:// a forrás, akkor az asztal képét fogja adni.
"UDP stream :
Küldő :vlc tesztvideo.avi --sout="#std{access=udp,mux=ts,dst=vevő.eszköz.ip.címe:5004}"
Fogadó :cvlc -f -network-caching=1000 udp://@:5004
"
Egyszerűbb először parancssorból, mert az mindenen ugyanaz, nem fog a GUI bevinni a málnásba. -
laed
senior tag
Ugye VLC menüből nyitom a "média/közvetítés" menüpontot. Forrást beállítom, aztán az "új cél" alatt, hogy melyik kell, nem tudom. (van ott HTTP, UDP, RTSP, stb..)
Aztán másik gépen "hálózati közvetítés megnyitása" alá megint nem tudom mit kell pontosan, mi a szintaktika. (Az IP nyilván kell....) -
-
Amit leírtam, az 1:1 működik windózon is. Az asztal streamelése sims VLC-vel is megy winen. A Waylandben gondolom biztonsági feature, hogy akármi nem mentheti az asztal képét.
@ViZion : Onnantól, hogy tudod, mit merre, már nem nehéz. Ha NUC van, akkor sokkal egyszerűbb a dolgod, VLC vevő, VLC adó (ha Linux, akkor meg OBS adó).
RAM és proci igényes. Nemtom, az Android mit művel, hogy ami Chromecast kompatibilis, azon lazán megy.
Itt az igazi macera az volt, hogy az összes megoldás régi, a Pi meg gyenge. Lehetett volna az Atomos cuccal, az minimálisan fogyaszt többet, de azon aktív hűtés meg kiskutya füle. -
huhh, kell ehhez türelem
egy rpi-t megfőztem, a második is nyűgös volt, lett egy nuc, kész. Az ambilight-ot elengedtem, család nem igényli, időm meg nincs.Remélem nem olvassák, mert nuc-on nincs tükrözés, csak lejátszás...
Olvasni is sok, nemhogy megcsinálni
-
laed
senior tag
Na akkor leszek az első.

Ezt a streamelés-dolgot én is ki akartam próbálni 2 PC között, pont OBS-sel (és persze WIN-en). Persze nem működött. Azt hiszem a másik oldalon a VLC lett volna a fogadó szoftver.
Mivel csak 1 teszt volt, nem erőltettem; de szívesen várom a tippeket, hogy mit csináljak másképp.
Új hozzászólás Aktív témák
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Hiszen a Chromecast, Miracast 10+ éves dolog, minden is ismeri. Meg hát van csomó Github projekt erre, régen mindenki csinált ilyet,"..."Na, de minek ehhez kábel, hát biztos simán megoldható. Aha... (És ne kelljen hozzá venni semmit, az is fontos volt.)"
egy rpi-t megfőztem, a második is nyűgös volt, lett egy nuc, kész. Az ambilight-ot elengedtem, család nem igényli, időm meg nincs.Remélem nem olvassák, mert nuc-on nincs tükrözés, csak lejátszás...
Olvasni is sok, nemhogy megcsinálni